Dodaj do ulubionych

Global Support Poland z Tczewa

IP: 83.238.71.* 28.03.06, 10:20
Witam poszukuje jakichkolwiek informacji o w/w fimie.
piotr2507@wp.pl
pozdrawiam Piotr
Obserwuj wątek
    • Gość: LK Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.80-202-139.nextgentel.com 29.03.06, 00:20
      Bylo o nich glosno w Norweskich gazetach, we wrzesniu zeszlego roku:
      - Polacy przez nich wyslani na budowe do Trondheim zarabiali 9kr/h, jak sie to
      rozeszlo to firma stracila kontrakt
      - gazety zjechaly ich za fatalne warunki dla pracownikow: zarowno dotyczace
      pracy jak i socjalne (mieszkanie w barakach w koszmarnych warunkach, praca ponad
      normy czasowe bez wynagrodzenia za nadgodziny, brak dni wolnych, zle warunki w
      miejscu pracy)
      - zatrudniaja na mocno zanizonych stawkach, co innego w papierach a co innego w
      zyciu, stawki wg pracownikow sa w okolicach 40kr/h, a legalna stawka wynosi 126kr/h
      Maja siedzibe w Halden gdzie zarejestrowana jest Global Support Poland i Global
      Support AS (wyglada na to ze Poland zatrudnia a AS szuka klientow w Norwegii)
      www.global-support.no
      Sam jestem ciekawy czy ktos ich zna od strony Polskiej.
      • pio2507 Re: Global Support Poland z Tczewa 29.03.06, 09:17
        Dzięki za info. Teraz tak naprawdę jestem załamany. Firma wyglądała na
        wiarygodną, rozmowa z nimi też była normalna i nic nie wskazywało na
        jakiekolwiek "oszustwo".
        W zeszłym roku pracowałem w Oslo i nic nie było słychać o nich a i tam warunki
        mieszkaniowe tak naprawde nie były "wyśmienite" tzn. też w barakach i dojazdy na
        budowe we własnym zakresie. Mam nadzieję że trafi się wkońcu noramlna firma z
        normalnymi stawkami itp. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
        • Gość: LK Re: Global Support Poland z Tczewa IP: 217.65.238.* 29.03.06, 10:01
          Wiesz, po tych wszystkich artykulach w roznych gazetach to im sie rozne
          organizacje zaczely mocno przygladac, czytalem gdzies ze kary im zasadzono,
          odszkodowania jakies czy cos. Moze teraz juz tak nie fikaja, zreszta pewnie
          zawsze mieli jakichs normalnie zatrudnionych pracownikow, dla przykrywki. Ja ich
          osobiscie nie znam, tylko to z gazet pamietam, bo glosno bylo (w TV chyba tez,
          szczegolnie ta sprawa z Trondheim).
          Ja nawet nie wiedzialem ze maja firme Poland, dopiero z tego postu wczoraj.
          Wrzucilem na tutejszy spis firm i wyszlo ze sa dwie, a ta norweska Global AS
          pamietalem. Jak ci z Tczewa sie reklamuja, podaja jakie placa stawki i jaki socjal?

Lech
    • pio2507 Re: Global Support Poland z Tczewa 29.03.06, 13:40
      o ile pamiętam ogłaszali się w styczniowym wydaniu Gazety, ale niestety nie
      pamiętam dokładnie kiedy. Wysyłałem im dokumenty tradycyjną pocztą i e-mailem.W
      zeszłym miesiącu oddzwonili (kobieta) 'tradycyjnie' kazała czekać na nastepną
      wiadomość. Była zadowolona z mojego pozwolenia na pracę w Nor. i zapewniała że
      są w trakcie podpisywania kontraktów. Co i jak dalej? Na to własnie czekam.

w razie potrzeby mój gg 972643
      • Gość: pio2507 Re: Global Support Poland z Tczewa IP: 83.238.71.* 30.03.06, 16:12
        www.pracuj.pl/OfertyPracy/Zobacz.aspx?webid=113862
        • Gość: mariusz_robert Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.chello.pl 10.04.06, 19:10
          w dzisiejszej wyborczej ta firemka z tczewa szuka...cytuje specjalisty ds.
          pozyskiwania nowych klientow....
          • Gość: tom Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.such.nat.hnet.pl 10.05.06, 14:56
            nie polecam tej firmy robilem u nich w norwegi warunki murzyni maja lepsze
            placa najnizsza jaka moze byc ludzi maja za nic dla nich wazna jest tylko kasa
            a nie ludzie nie dajcie sie otumanic
            • sidesaddle Re: Global Support Poland z Tczewa 02.06.06, 19:44
              Też się zastanawiałam czy ta firma jest wiarygodna.
              Może ktoś ma jeszcze jakieś info o nich??

Pozdrawiam
              sidesaddle
              • Gość: Basia Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.multicon.pl 10.06.06, 22:05
                Potwierdzam: firma paskudna, ale z drugiej strony chwali się Norwegom do dziś,
                że pracownicy zarabiają 85-126 koron za godzinę.
                Strona globalsupport.pl jest reklamowka dla klientow po norwesku, szwedzku i
                angielsku. W wiadomosciach prasowych nie ma nic na temat skandali opisanych
                przez poprzednikow.
                Kontakt na wlasne ryzyko, moze byc szkodliwy dla zdrowia.
                • Gość: ONKELZ-35 Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.such.nat.hnet.pl 11.06.06, 09:53
                  nie polecam nikomu tej firmy robilem troszke u nich porazka to sa
                  naciagacze nikogo tam nie obchodzi pracownik wazne zeby tylko oni mieli
                  kasiopre zarobki wcale nie sa takie jak podaja znam sporo ludzi co ucieklo od
                  nich nie dajcie sie naciagnac na ich opowiastki a ten caly karl co siedzi w
                  norwegi w biurze to zwykly osiol gorzej jak niemiec podczas wojny
                  • sidesaddle Re: Global Support Poland z Tczewa 13.06.06, 13:38
                    A tak fajnie wyglada ich strona internetowa. Szkoda.
                    Jaką firme polecacie jeżeli chodzi o Norwegię????
                    • Gość: lena Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 11:54
                      czy może ktoś wie coś więcej na temat tej firmy ,czy sa wiarygodni itd.
                      • ramga Re: Global Support Poland z Tczewa 23.06.06, 11:38
                        Hey. Jak ktoś chce poczytać o nich to proszę poszukać : www.szwecja.pl - Forum -
                        dział Norwegia. Jest to zresztą bardzo ciekawa i pomocna stronka . Pozdr.
                      • Gość: Emi Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 20:50
                        Bardzo cenne są dla mnie opinie na temat tej firmy,ale chciałabym znaleźć
                        oficjalną stronę tego przedsiębiorstwa na terenie Polski
                    • Gość: marek Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.0513.adsl.tele2.no 27.09.06, 09:05
                      siedz najlepiej w domu i buduj 4 rp tak bedzie dla was rodakow najlepiej. wam
                      sie w glowch przewraca myslicie ze przez pare miesiecy zarobicie
                      forune,zarabiacie wiecej niz niejeden norewg i jeszcze narzekacie.ale ci co tak
                      tylko narzekaja to widocznie CI ktorzy nie pracowac rzetelnie.
                  • Gość: aalesund Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.0513.adsl.tele2.no 13.11.06, 14:02
                    Pracuje w tej firmie i jakos nie zauwazylem aby tam pracowaly osly.Jesli nie
                    zna sie jezyka to o kazdym mozna powiedziec osiol bo jak mozna sie
                    komunikowac???widocznie jestes nieudacznikiem.a jesli chodzi o pomoc to ja
                    niemam problemu z komunikowaniem sie z osoba ktora jest za to
                    odpowiedzialna,kiedy cos potrzebuje to dzwonie i nigdy nie ma
                    problemu,widocznie nie jestes zbyt bystry.
    • Gość: grzegorz wiercinsk Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.szczecin.mm.pl 18.07.06, 19:39
      Siema Piotr jeżeli chodzi Ci o tą firme to daj sobie siana.To jest firma kszak
      i jest dokładnie tak jik piszą inni.Nie daj się wpuscic w maliny.pozdrawiam
      DIABEŁ
    • Gość: pracownik Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.ib.tcz.pl 09.08.06, 12:51
      kolejan firma wykorzystująca ludzi ogłaszaj sie że płacą za przejazdy i domki
      tylko juz nie dodali że ściągają to z wypłat zero organizacji w biurze a prace
      to mają ale czy to można nazwac pracą 1-2miesiące u jednego pracodawcy a
      pózniej i zjazd do polski a pózniej czekasz jak ta k... kilka tygodni za
      telefonem aż coś ci załatwią coś za marny grosz jak pracyjesz nagodziny to
      dostajesz gołą stawkie a reszte oni kasują zero konktretnej roboty same ochłapy
      a jaku już wyjedziesz to zapominają o tobie byle im tylko kase leciała
      najgorsza firma w której pracowałe!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ANDRZEJ Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.such.nat.hnet.pl 26.08.06, 18:12
        PO PIERAM TO ZE TA FIRMA TO WIELKIE BAGNO NIKOMU TEGO NIE POLECAM ROBILEM U
        NICH TO BYLA WIELKA POMYLKA JESLI CHCECIE COS O TYM POGADAC ZAPRASZAM NA GG
        855862
      • Gość: mika Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.0513.adsl.tele2.no 27.09.06, 09:01
        nie klam ze nikt sie nieineresuje ,bo obrarzasz ludzi ktorzy nie raz po nocach
        odbieraja telefony.a to ze myslisz ze ktos dla ciebie bedzie w norwegii mama
        albo tata to sie mylisz.uwazam ze te komentarze pisza nieudacznicy ktorzy mowia
        ze sa fachowcami a wtak naprawde nimi nie sa i wychodzi to tu na miejscu.
    • Gość: Super Gość Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.tczew.net.pl 28.08.06, 22:38
      Pracowałem przez jakiś czas w tej firmie. Warunki pracy i mieszkaniowe były
      należyte, zarobki takie jak było wcześniej umówione. Nie mam im nic do
      zarzucenia, może jedno to, że powinni stosować surowszą selekcję co do
      pozyskiwanych pracowników - niejednokrotnie firma była zmuszona odsyłać
      pseudofachowców i "innych" do kraju z różnych przyczyn, co ni przynosi chluby
      firmie ani naszemu krajowi. Nigdy nie żałowałem że pracowałem u nich, a raczej
      jestem im wdzięczny.
      • Gość: areq Nie wierzcie super gościowi. IP: *.icpnet.pl 04.09.06, 19:00
        He he he ,trzeba było sobie z IP końcówke z miastem wykasować....Pierwsza osoba
        która chwali firmę z Tczewa i pisząca z Tczewa...Dziwne???
    • Gość: adzik Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.ib.tcz.pl 11.09.06, 17:45
      ta firma to jedna wielka ściema żerują tylko na ludziach.Nikomu nie polecam.
      • Gość: Pracownik Globala Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.dsl.halden.net 27.09.06, 10:22
        Narzekac to wszyscy potrafia. Ja pracuje, robie swoje i mam sie dobrze, stawka
        moze nie jest najwyzsza 126 na godzine, (norwedzy maja 135). Czy ktos z was sie
        zastanawial czy naprawde nalezy sie wam wiecej pensji, jez.norweskiego nie
        znacie, angielskiego tez no i z fachem tez nie za dobrze u wszystkich. Wyjazdy
        do pracy za granica to nie wczasy w Hiltonie i mama z tata nie przytuli.
        Co do noclegow to jest normalne ze trzeba placic. Czy wy myslicie ze norwegom
        ktos placi za mieszkanie? Czy komus z was w polsce pracodawca oplaca podroze do
        pracy i z pracy lub mieszkanie. Przewinelo sie juz troche ludzi w Globalu i
        widze ze osoby ktore znaja sie na robocie pracuja, a gamonie znikaja z tej
        firmy. Bardzo dobrze.
        Jezeli chodzi o 9 koron to moge wspomniec tyle: Analfabetow ktorzy nie
        rozumieja co jest napisane w kontrakcie lub gazecie nie brakuje. Oni wtedy
        mieli 85 koron na godzine i darmowe zakwaterowanie o ile dobrze pamietam a w
        mediach jak to w mediach.
        Zycze powodzenia w pracy wszystkim rodakom bez wzgledu na to w jakiej firmie
        pracuja. Ja zostaje na razie w Globalu.
        • megatel10 Re: Global Support Poland z Tczewa 04.10.06, 20:04
          mam wielką prośbę czy mógłbyś mi podać dokładny adres firmy global w norwegii
          bo chcę tam pojechać na własną rękę pozdrawiam czekam na e-maila jak możesz
          odpisz na mój adres e-mail megatel10@o2.pl dziękuje
          • Gość: niedoszły pracowni Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 14:19
            dziekuje bardzo za informacje, które podajecie na temat globalu. Prawda, iż ta
            firma to wielki znak zapytania. Mąż był na rozmowie rektutacyjnej w Szczecinie
            i 15 sierpnia miał wyjechać do Norwegii.Dzisiaj mamy październik i znaku życia
            od firmy. Wysyłał dwukrotnie świadectwa pracy, które ciągle ginęły w globalu...
            co jest grane.Może to jakiś znak?. Napisałam miesiąc temu e-maila do globalu z
            prośbą o wyjaśnienie tej sytuacji i do tej pory cisza. Tak się traktuje
            przyszłych pracowników tu w Polsce a co dopiero w Norwegii. Myślę,że firma
            dorabia się na ciężkiej pracy ludzi którzy chcą polepszyć sobie życie kosztem
            rodziny.
            • Gość: Haugesund Re: Global Support Poland z Tczewa IP: 62.97.213.* 24.10.06, 07:53
              no niestety tak jest przyjezdzrają nieudacznicy do Norway a potem są problemy,
              ja już jestem prawie rok z tej firmy i jest ok.pozdrawiam nieudaczników.
              • Gość: gość Re: Global Support Poland z Tczewa IP: 82.160.37.* 23.02.07, 17:18
                czy jesteś pewny oczym piszesz ja też pracowałem rok a teraz bez echa jestem
                już pół roku może masz pracę z firmy global a Karlowi ''D'' dokończ sobie sam
                pozdrawiam lizusa.
            • Gość: mareczek67m Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.stg.pl 30.10.06, 21:12
              Pracowałem iwyjeżdżałem z tej firmy około1,5 roku.Firma jest na tyle pewna i
              solidna że jak ktoś wyjedzie to swoje zarobi, a to że łupią to jest normalne bo
              nikt przecież nie robi tego dla idei i z tym trzeba się liczyć. chociaż wiem że
              teraz mają duże problemy bo norweski partner się od nich odłączył.
              • Gość: Spawacz_Szczecin Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 16:34
                kurcze dwie pozytywne odpowiedzi kontra kilkanascie złych .... nie wygląda
                dobrze. Mialem jutro wyjezdzac ale po tym co tu przeczytałem podziękowałem.
              • Gość: marian Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.0513.adsl.tele2.no 13.11.06, 09:36
                Nikt sie od nich nie odlaczyl.Firma ta nadal jest w norwegii.Nie jestescie
                dobrze poinformowani,tylko kazdy gdzies cos uslyszy co bywa nie do konca
                prawda.W norwegii jest druga firma i moze przez to takie sluchy kraza.
            • Gość: MONIKA Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.0513.adsl.tele2.no 13.11.06, 09:49
              jESTES NIE SPRAWIEDLIWA CZY TY UWAZASZ ZE FIRMA DORABIA SIE KOSZTEM LUDZI KTOZY
              CIEZKO PRACUJA???????? CZY MYSLISZ ZE LUDZIE KTOZY TU W NORWEGII PRACUJA W TEJ
              FIRMIE MAJA PRACOWAC ZA DARMO???MYSLISZ ZE W PRACUJA 7,5 GODZINNY DZIENNIE I
              IDA DO DOMU BARDZO CZESTO PRACUJA PO 16 I WIECEJ GODZIN DZIENNIE I NIE NAZEKAJA
              I TO SAMO JEST W POLSCE.ZASTANAWIASZ SIE JAK SA TRAKTOWANI W NORWEGII ???TO CI
              ODPOWIEM Z SZACUNKIEM TU JEST INNA KULTURA NIZ TOBIE SIE WYDAJE I MALO TEGO
              MAJA OSOBE KONTAKTOWA KTORA TYLE ILE JEST W STANIE POMOC TO POMAGA CZESTO
              KOSZTEM RODZINY BO SA TO SOBOTY,NIEDZIELE I SWIETA.NAUCZ SIE JEDNEGO NIE
              OCENIAJ KOGOS JESLI NIEWIESZ TO DOBRA RADA DLA TYCH CO WYJEZDZAJA DO NORWEGII.
              • Gość: niedoszły pracowni Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:41
                Nie wiem dlaczego jest Pani tak zbulwersowana. Opisywałam firmę Global jak
                postąpili z przyszłym a niedoszłym pracownikiem, jak go potraktowali bez słowa
                przepraszam. To ile godzin pracują w Norwegii to jest inna para kaloszy. Mąż
                wyjechał z innej firmy pod koniec września do Norwegii i jest bardzo
                zadowolony, a firma Global pozostanie dla nas niemiłym wspomnieniem i oby
                więcej ludzi nie dało się nabrać na obiecywanki, a potem tłumaczenie, że
                pracownik firmy Global jest bardzo zapracowany, czy tylko On pracuje a co z
                pozostałymi pracownikami? Może potrzebuje pomocy?
                • Gość: monika Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.0513.adsl.tele2.no 13.11.06, 13:50
                  Bardzo sie ciesze ze Pani maz wyjechal do pracy i jest zadowolony,bo o to
                  chodzi.Tak ,jestem zbulwersowana bo kazdy tylko potrafi narzekac,ludzie nie sa
                  wyrozumiali.A pomoc pracownicy w Norwegii dostaja, ale nikt dla nikogo nie
                  bedzie mama ani tata i za reke nie bedzie prowadzil.Wiem cos na ten temat.W
                  obecnej chwili Global ma bardzo duzo pracownikow i ludzie sa zadowoleni.Prosze
                  nie oceniac pochopnie jak moze byc w Norwegii, bo z tego co sie domyslam nie
                  byla Pani w tej firmie tu.
                • Gość: edwards Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 11:44
                  Nie pracowałem w tej firmie. Miałem okzję jednak wspópracować z pracownikami
                  tej firmy podczas kontraktu w miasteczku Brattvag a konkretnie w stoczni Aker
                  Yard przy budowie promów. Nie widzę powodów do tak marginalnych narzekań. Nie
                  są może idealni ale dla kogoś rozpoczynajacego karierę w Norwegii to dobry
                  start. O ile pamietam otrzymywali około 130 koron/godz, pełne wyżywienie w
                  stołówce stoczni oraz zakwaterowanie w hotelu pracowniczym. Każdy mieszkał w
                  oddzielnym pokoju z łazienką itd. Przestańcie narzekać a jeżeli macie problem
                  to walcie do związków zawodowych.
                  • Gość: Janek Re: Global Support Poland z Tczewa IP: 217.153.6.* 10.01.07, 18:45
                    Witam mojego kolegę Edwardsa . Tak to prawda co pisze Edwards . Obecnie jestem
                    pracownikiem firmy o której tu tak głośno .Nie wiem jak było w firmie zanim
                    zostałem jej pracownikiem ale wiem ze nie mam powodów do nazekań w chwili
                    obecnej . Warunki nie są złe ( w polsce bywa duzo gozej) Firma wypłaciła
                    nalezność zgodnie z umową jaką podpisałem . Po analizie kilku firm wysyłających
                    do pracy do Norwegii to ta jest naprawde jedną z leprzych firm .

Pozdrawiam Edwarsa chociaz nie jest z tej firmy to pisze prawde bo akurat tam
                    mieliśmy przyjemność pracować razem.
          • Gość: bogdan Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.0513.adsl.tele2.no 13.11.06, 09:39
            adres w Norwegii

Ostgaard (to O jest z ukosna kreska) hALDEN TEL.+47 69213186
    • Gość: piotr iława Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.07, 11:22
      wszystkie odpowiedzi na TAK dla globala to kłamstwa obecnych pracowników
      bojących się o pracę lub popleczników szefostwa.Co wy na to pracowalem ok.1.5
      roku za ostatnie dwa miesiące nieodprowadzili za mnie podatku.dowiedzialem sie o
      tym w biurze podatkowym zakladając nr.skad
      • Gość: piotr iława again Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.07, 12:00
        koparka troche mi opadła jak urzędnik w skatekontor poinformował mnie ze niema
        informacji na temat przepracowanego okresustyczeń luty 06.z wypłaty potrącono mi
        podatek ale trafił on centralnie do kieszeni firmy.pracowałem wiele godzin
        wpadałem w wysoki próg podatkowy tylko dlaczego zwrot za 2005 dostalem od innej
        podstawy tzn 37.5 godz tygodniowo jesli nieżadko godzin tych miałem
        50-60.jedzcie na własne ryzyko szerokiej drogi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka