Gość: pio2507 IP: 83.238.71.* 28.03.06, 10:20 Witam poszukuje jakichkolwiek informacji o w/w fimie. piotr2507@wp.pl pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LK Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.80-202-139.nextgentel.com 29.03.06, 00:20 Bylo o nich glosno w Norweskich gazetach, we wrzesniu zeszlego roku: - Polacy przez nich wyslani na budowe do Trondheim zarabiali 9kr/h, jak sie to rozeszlo to firma stracila kontrakt - gazety zjechaly ich za fatalne warunki dla pracownikow: zarowno dotyczace pracy jak i socjalne (mieszkanie w barakach w koszmarnych warunkach, praca ponad normy czasowe bez wynagrodzenia za nadgodziny, brak dni wolnych, zle warunki w miejscu pracy) - zatrudniaja na mocno zanizonych stawkach, co innego w papierach a co innego w zyciu, stawki wg pracownikow sa w okolicach 40kr/h, a legalna stawka wynosi 126kr/h Maja siedzibe w Halden gdzie zarejestrowana jest Global Support Poland i Global Support AS (wyglada na to ze Poland zatrudnia a AS szuka klientow w Norwegii) www.global-support.no Sam jestem ciekawy czy ktos ich zna od strony Polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pio2507 Re: Global Support Poland z Tczewa 29.03.06, 09:17 Dzięki za info. Teraz tak naprawdę jestem załamany. Firma wyglądała na wiarygodną, rozmowa z nimi też była normalna i nic nie wskazywało na jakiekolwiek "oszustwo". W zeszłym roku pracowałem w Oslo i nic nie było słychać o nich a i tam warunki mieszkaniowe tak naprawde nie były "wyśmienite" tzn. też w barakach i dojazdy na budowe we własnym zakresie. Mam nadzieję że trafi się wkońcu noramlna firma z normalnymi stawkami itp. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LK Re: Global Support Poland z Tczewa IP: 217.65.238.* 29.03.06, 10:01 Wiesz, po tych wszystkich artykulach w roznych gazetach to im sie rozne organizacje zaczely mocno przygladac, czytalem gdzies ze kary im zasadzono, odszkodowania jakies czy cos. Moze teraz juz tak nie fikaja, zreszta pewnie zawsze mieli jakichs normalnie zatrudnionych pracownikow, dla przykrywki. Ja ich osobiscie nie znam, tylko to z gazet pamietam, bo glosno bylo (w TV chyba tez, szczegolnie ta sprawa z Trondheim). Ja nawet nie wiedzialem ze maja firme Poland, dopiero z tego postu wczoraj. Wrzucilem na tutejszy spis firm i wyszlo ze sa dwie, a ta norweska Global AS pamietalem. Jak ci z Tczewa sie reklamuja, podaja jakie placa stawki i jaki socjal? Lech Odpowiedz Link Zgłoś
pio2507 Re: Global Support Poland z Tczewa 29.03.06, 13:40 o ile pamiętam ogłaszali się w styczniowym wydaniu Gazety, ale niestety nie pamiętam dokładnie kiedy. Wysyłałem im dokumenty tradycyjną pocztą i e-mailem.W zeszłym miesiącu oddzwonili (kobieta) 'tradycyjnie' kazała czekać na nastepną wiadomość. Była zadowolona z mojego pozwolenia na pracę w Nor. i zapewniała że są w trakcie podpisywania kontraktów. Co i jak dalej? Na to własnie czekam. w razie potrzeby mój gg 972643 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio2507 Re: Global Support Poland z Tczewa IP: 83.238.71.* 30.03.06, 16:12 www.pracuj.pl/OfertyPracy/Zobacz.aspx?webid=113862 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz_robert Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.chello.pl 10.04.06, 19:10 w dzisiejszej wyborczej ta firemka z tczewa szuka...cytuje specjalisty ds. pozyskiwania nowych klientow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.such.nat.hnet.pl 10.05.06, 14:56 nie polecam tej firmy robilem u nich w norwegi warunki murzyni maja lepsze placa najnizsza jaka moze byc ludzi maja za nic dla nich wazna jest tylko kasa a nie ludzie nie dajcie sie otumanic Odpowiedz Link Zgłoś
sidesaddle Re: Global Support Poland z Tczewa 02.06.06, 19:44 Też się zastanawiałam czy ta firma jest wiarygodna. Może ktoś ma jeszcze jakieś info o nich?? Pozdrawiam sidesaddle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.multicon.pl 10.06.06, 22:05 Potwierdzam: firma paskudna, ale z drugiej strony chwali się Norwegom do dziś, że pracownicy zarabiają 85-126 koron za godzinę. Strona globalsupport.pl jest reklamowka dla klientow po norwesku, szwedzku i angielsku. W wiadomosciach prasowych nie ma nic na temat skandali opisanych przez poprzednikow. Kontakt na wlasne ryzyko, moze byc szkodliwy dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONKELZ-35 Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.such.nat.hnet.pl 11.06.06, 09:53 nie polecam nikomu tej firmy robilem troszke u nich porazka to sa naciagacze nikogo tam nie obchodzi pracownik wazne zeby tylko oni mieli kasiopre zarobki wcale nie sa takie jak podaja znam sporo ludzi co ucieklo od nich nie dajcie sie naciagnac na ich opowiastki a ten caly karl co siedzi w norwegi w biurze to zwykly osiol gorzej jak niemiec podczas wojny Odpowiedz Link Zgłoś
sidesaddle Re: Global Support Poland z Tczewa 13.06.06, 13:38 A tak fajnie wyglada ich strona internetowa. Szkoda. Jaką firme polecacie jeżeli chodzi o Norwegię???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 11:54 czy może ktoś wie coś więcej na temat tej firmy ,czy sa wiarygodni itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ramga Re: Global Support Poland z Tczewa 23.06.06, 11:38 Hey. Jak ktoś chce poczytać o nich to proszę poszukać : www.szwecja.pl - Forum - dział Norwegia. Jest to zresztą bardzo ciekawa i pomocna stronka . Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 20:50 Bardzo cenne są dla mnie opinie na temat tej firmy,ale chciałabym znaleźć oficjalną stronę tego przedsiębiorstwa na terenie Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.0513.adsl.tele2.no 27.09.06, 09:05 siedz najlepiej w domu i buduj 4 rp tak bedzie dla was rodakow najlepiej. wam sie w glowch przewraca myslicie ze przez pare miesiecy zarobicie forune,zarabiacie wiecej niz niejeden norewg i jeszcze narzekacie.ale ci co tak tylko narzekaja to widocznie CI ktorzy nie pracowac rzetelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aalesund Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.0513.adsl.tele2.no 13.11.06, 14:02 Pracuje w tej firmie i jakos nie zauwazylem aby tam pracowaly osly.Jesli nie zna sie jezyka to o kazdym mozna powiedziec osiol bo jak mozna sie komunikowac???widocznie jestes nieudacznikiem.a jesli chodzi o pomoc to ja niemam problemu z komunikowaniem sie z osoba ktora jest za to odpowiedzialna,kiedy cos potrzebuje to dzwonie i nigdy nie ma problemu,widocznie nie jestes zbyt bystry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz wiercinsk Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.szczecin.mm.pl 18.07.06, 19:39 Siema Piotr jeżeli chodzi Ci o tą firme to daj sobie siana.To jest firma kszak i jest dokładnie tak jik piszą inni.Nie daj się wpuscic w maliny.pozdrawiam DIABEŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.ib.tcz.pl 09.08.06, 12:51 kolejan firma wykorzystująca ludzi ogłaszaj sie że płacą za przejazdy i domki tylko juz nie dodali że ściągają to z wypłat zero organizacji w biurze a prace to mają ale czy to można nazwac pracą 1-2miesiące u jednego pracodawcy a pózniej i zjazd do polski a pózniej czekasz jak ta k... kilka tygodni za telefonem aż coś ci załatwią coś za marny grosz jak pracyjesz nagodziny to dostajesz gołą stawkie a reszte oni kasują zero konktretnej roboty same ochłapy a jaku już wyjedziesz to zapominają o tobie byle im tylko kase leciała najgorsza firma w której pracowałe!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDRZEJ Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.such.nat.hnet.pl 26.08.06, 18:12 PO PIERAM TO ZE TA FIRMA TO WIELKIE BAGNO NIKOMU TEGO NIE POLECAM ROBILEM U NICH TO BYLA WIELKA POMYLKA JESLI CHCECIE COS O TYM POGADAC ZAPRASZAM NA GG 855862 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.0513.adsl.tele2.no 27.09.06, 09:01 nie klam ze nikt sie nieineresuje ,bo obrarzasz ludzi ktorzy nie raz po nocach odbieraja telefony.a to ze myslisz ze ktos dla ciebie bedzie w norwegii mama albo tata to sie mylisz.uwazam ze te komentarze pisza nieudacznicy ktorzy mowia ze sa fachowcami a wtak naprawde nimi nie sa i wychodzi to tu na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super Gość Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.tczew.net.pl 28.08.06, 22:38 Pracowałem przez jakiś czas w tej firmie. Warunki pracy i mieszkaniowe były należyte, zarobki takie jak było wcześniej umówione. Nie mam im nic do zarzucenia, może jedno to, że powinni stosować surowszą selekcję co do pozyskiwanych pracowników - niejednokrotnie firma była zmuszona odsyłać pseudofachowców i "innych" do kraju z różnych przyczyn, co ni przynosi chluby firmie ani naszemu krajowi. Nigdy nie żałowałem że pracowałem u nich, a raczej jestem im wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areq Nie wierzcie super gościowi. IP: *.icpnet.pl 04.09.06, 19:00 He he he ,trzeba było sobie z IP końcówke z miastem wykasować....Pierwsza osoba która chwali firmę z Tczewa i pisząca z Tczewa...Dziwne??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adzik Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.ib.tcz.pl 11.09.06, 17:45 ta firma to jedna wielka ściema żerują tylko na ludziach.Nikomu nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Globala Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.dsl.halden.net 27.09.06, 10:22 Narzekac to wszyscy potrafia. Ja pracuje, robie swoje i mam sie dobrze, stawka moze nie jest najwyzsza 126 na godzine, (norwedzy maja 135). Czy ktos z was sie zastanawial czy naprawde nalezy sie wam wiecej pensji, jez.norweskiego nie znacie, angielskiego tez no i z fachem tez nie za dobrze u wszystkich. Wyjazdy do pracy za granica to nie wczasy w Hiltonie i mama z tata nie przytuli. Co do noclegow to jest normalne ze trzeba placic. Czy wy myslicie ze norwegom ktos placi za mieszkanie? Czy komus z was w polsce pracodawca oplaca podroze do pracy i z pracy lub mieszkanie. Przewinelo sie juz troche ludzi w Globalu i widze ze osoby ktore znaja sie na robocie pracuja, a gamonie znikaja z tej firmy. Bardzo dobrze. Jezeli chodzi o 9 koron to moge wspomniec tyle: Analfabetow ktorzy nie rozumieja co jest napisane w kontrakcie lub gazecie nie brakuje. Oni wtedy mieli 85 koron na godzine i darmowe zakwaterowanie o ile dobrze pamietam a w mediach jak to w mediach. Zycze powodzenia w pracy wszystkim rodakom bez wzgledu na to w jakiej firmie pracuja. Ja zostaje na razie w Globalu. Odpowiedz Link Zgłoś
megatel10 Re: Global Support Poland z Tczewa 04.10.06, 20:04 mam wielką prośbę czy mógłbyś mi podać dokładny adres firmy global w norwegii bo chcę tam pojechać na własną rękę pozdrawiam czekam na e-maila jak możesz odpisz na mój adres e-mail megatel10@o2.pl dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły pracowni Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 14:19 dziekuje bardzo za informacje, które podajecie na temat globalu. Prawda, iż ta firma to wielki znak zapytania. Mąż był na rozmowie rektutacyjnej w Szczecinie i 15 sierpnia miał wyjechać do Norwegii.Dzisiaj mamy październik i znaku życia od firmy. Wysyłał dwukrotnie świadectwa pracy, które ciągle ginęły w globalu... co jest grane.Może to jakiś znak?. Napisałam miesiąc temu e-maila do globalu z prośbą o wyjaśnienie tej sytuacji i do tej pory cisza. Tak się traktuje przyszłych pracowników tu w Polsce a co dopiero w Norwegii. Myślę,że firma dorabia się na ciężkiej pracy ludzi którzy chcą polepszyć sobie życie kosztem rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haugesund Re: Global Support Poland z Tczewa IP: 62.97.213.* 24.10.06, 07:53 no niestety tak jest przyjezdzrają nieudacznicy do Norway a potem są problemy, ja już jestem prawie rok z tej firmy i jest ok.pozdrawiam nieudaczników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Global Support Poland z Tczewa IP: 82.160.37.* 23.02.07, 17:18 czy jesteś pewny oczym piszesz ja też pracowałem rok a teraz bez echa jestem już pół roku może masz pracę z firmy global a Karlowi ''D'' dokończ sobie sam pozdrawiam lizusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareczek67m Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.stg.pl 30.10.06, 21:12 Pracowałem iwyjeżdżałem z tej firmy około1,5 roku.Firma jest na tyle pewna i solidna że jak ktoś wyjedzie to swoje zarobi, a to że łupią to jest normalne bo nikt przecież nie robi tego dla idei i z tym trzeba się liczyć. chociaż wiem że teraz mają duże problemy bo norweski partner się od nich odłączył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spawacz_Szczecin Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 16:34 kurcze dwie pozytywne odpowiedzi kontra kilkanascie złych .... nie wygląda dobrze. Mialem jutro wyjezdzac ale po tym co tu przeczytałem podziękowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.0513.adsl.tele2.no 13.11.06, 09:36 Nikt sie od nich nie odlaczyl.Firma ta nadal jest w norwegii.Nie jestescie dobrze poinformowani,tylko kazdy gdzies cos uslyszy co bywa nie do konca prawda.W norwegii jest druga firma i moze przez to takie sluchy kraza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIKA Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.0513.adsl.tele2.no 13.11.06, 09:49 jESTES NIE SPRAWIEDLIWA CZY TY UWAZASZ ZE FIRMA DORABIA SIE KOSZTEM LUDZI KTOZY CIEZKO PRACUJA???????? CZY MYSLISZ ZE LUDZIE KTOZY TU W NORWEGII PRACUJA W TEJ FIRMIE MAJA PRACOWAC ZA DARMO???MYSLISZ ZE W PRACUJA 7,5 GODZINNY DZIENNIE I IDA DO DOMU BARDZO CZESTO PRACUJA PO 16 I WIECEJ GODZIN DZIENNIE I NIE NAZEKAJA I TO SAMO JEST W POLSCE.ZASTANAWIASZ SIE JAK SA TRAKTOWANI W NORWEGII ???TO CI ODPOWIEM Z SZACUNKIEM TU JEST INNA KULTURA NIZ TOBIE SIE WYDAJE I MALO TEGO MAJA OSOBE KONTAKTOWA KTORA TYLE ILE JEST W STANIE POMOC TO POMAGA CZESTO KOSZTEM RODZINY BO SA TO SOBOTY,NIEDZIELE I SWIETA.NAUCZ SIE JEDNEGO NIE OCENIAJ KOGOS JESLI NIEWIESZ TO DOBRA RADA DLA TYCH CO WYJEZDZAJA DO NORWEGII. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły pracowni Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:41 Nie wiem dlaczego jest Pani tak zbulwersowana. Opisywałam firmę Global jak postąpili z przyszłym a niedoszłym pracownikiem, jak go potraktowali bez słowa przepraszam. To ile godzin pracują w Norwegii to jest inna para kaloszy. Mąż wyjechał z innej firmy pod koniec września do Norwegii i jest bardzo zadowolony, a firma Global pozostanie dla nas niemiłym wspomnieniem i oby więcej ludzi nie dało się nabrać na obiecywanki, a potem tłumaczenie, że pracownik firmy Global jest bardzo zapracowany, czy tylko On pracuje a co z pozostałymi pracownikami? Może potrzebuje pomocy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.0513.adsl.tele2.no 13.11.06, 13:50 Bardzo sie ciesze ze Pani maz wyjechal do pracy i jest zadowolony,bo o to chodzi.Tak ,jestem zbulwersowana bo kazdy tylko potrafi narzekac,ludzie nie sa wyrozumiali.A pomoc pracownicy w Norwegii dostaja, ale nikt dla nikogo nie bedzie mama ani tata i za reke nie bedzie prowadzil.Wiem cos na ten temat.W obecnej chwili Global ma bardzo duzo pracownikow i ludzie sa zadowoleni.Prosze nie oceniac pochopnie jak moze byc w Norwegii, bo z tego co sie domyslam nie byla Pani w tej firmie tu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwards Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 11:44 Nie pracowałem w tej firmie. Miałem okzję jednak wspópracować z pracownikami tej firmy podczas kontraktu w miasteczku Brattvag a konkretnie w stoczni Aker Yard przy budowie promów. Nie widzę powodów do tak marginalnych narzekań. Nie są może idealni ale dla kogoś rozpoczynajacego karierę w Norwegii to dobry start. O ile pamietam otrzymywali około 130 koron/godz, pełne wyżywienie w stołówce stoczni oraz zakwaterowanie w hotelu pracowniczym. Każdy mieszkał w oddzielnym pokoju z łazienką itd. Przestańcie narzekać a jeżeli macie problem to walcie do związków zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Global Support Poland z Tczewa IP: 217.153.6.* 10.01.07, 18:45 Witam mojego kolegę Edwardsa . Tak to prawda co pisze Edwards . Obecnie jestem pracownikiem firmy o której tu tak głośno .Nie wiem jak było w firmie zanim zostałem jej pracownikiem ale wiem ze nie mam powodów do nazekań w chwili obecnej . Warunki nie są złe ( w polsce bywa duzo gozej) Firma wypłaciła nalezność zgodnie z umową jaką podpisałem . Po analizie kilku firm wysyłających do pracy do Norwegii to ta jest naprawde jedną z leprzych firm . Pozdrawiam Edwarsa chociaz nie jest z tej firmy to pisze prawde bo akurat tam mieliśmy przyjemność pracować razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.0513.adsl.tele2.no 13.11.06, 09:39 adres w Norwegii Ostgaard (to O jest z ukosna kreska) hALDEN TEL.+47 69213186 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr iława Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.07, 11:22 wszystkie odpowiedzi na TAK dla globala to kłamstwa obecnych pracowników bojących się o pracę lub popleczników szefostwa.Co wy na to pracowalem ok.1.5 roku za ostatnie dwa miesiące nieodprowadzili za mnie podatku.dowiedzialem sie o tym w biurze podatkowym zakladając nr.skad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr iława again Re: Global Support Poland z Tczewa IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.07, 12:00 koparka troche mi opadła jak urzędnik w skatekontor poinformował mnie ze niema informacji na temat przepracowanego okresustyczeń luty 06.z wypłaty potrącono mi podatek ale trafił on centralnie do kieszeni firmy.pracowałem wiele godzin wpadałem w wysoki próg podatkowy tylko dlaczego zwrot za 2005 dostalem od innej podstawy tzn 37.5 godz tygodniowo jesli nieżadko godzin tych miałem 50-60.jedzcie na własne ryzyko szerokiej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś