Dodaj do ulubionych

kabel COMP-TV

05.05.06, 22:03
Witam,
czy ktos moze wie, jaki kabel kupic zeby polaczyc komputer z TV, czyli
konkretnie zeby puszczac DVD z kompa a ogladac go na ekranie telewizora?
moze jakis IT-MAN tu siedzi? (czy w ogole byl juz jakis konkurs na
informatykow dla nas?)
a juz najgorsze: jak taki kabel sie po francusku zowie i czy moge go np
znalezc w Media Markt.
Bede bardzo wdzieczna za jakakolwiek sugestie
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: byly_eurokrata Re: kabel COMP-TV IP: *.netcologne.de 06.05.06, 00:18
      tu jest tyle opcji, w zaleznosci od tego, jaki to telewizor itd. A poza tym ten
      sam kabel tez nie bedzie taki tani. Nie prosciej jest kupic taniego
      standardowego odwtarzacza DVD, one w dzisiejszych czasach kosztuja tylko troche
      wiecej co czajnik na herbate. Na serio mowie, bo za kabel zaplacisz minimum 20
      euro, jak bedziesz miala pecha, to jeszcze bedziesz musiala jakis adapter za
      nastepne 20 kupic a za np 40 euro mozna kupic w Mediamarkt online w niemczech
      nowy odtwarzac DVD Toshiby, ktory ma nawet Dolby
      www.mediaonline.de/shop/ProductDisplay?storeId=5000&categoryPath=5000.13005.11051&jspStoreDir=mediamarkt&productId=1207
      16&langId=-3&catalogId=5000&ddkey=CategoryDisplay.

Jak znasz niemiecki, to tu masz dokladny opis, jak mimo wszystko podlaczyc pc
      do tv
      www.matze-media.de/html/computer/tv/tvideo_pc.html
      Autor sam zwraca uwage, ze odpowiednie kable sa "cholernie drogie".
      • jaonna Re: kabel COMP-TV 06.05.06, 09:50
        Dziekuje Ci bardzo!!!
        Przekonales mnie. Myslalam po prostu, ze to bedzie tansza opcja. Chyba
        rzeczywiscie kupie sobie jakis tani odtwarzacz :))))
        Pozdrawiam
        • Gość: m@rio Re: kabel COMP-TV IP: *.brutele.be 06.05.06, 12:03
          jeżeli ma wyjście z kompa/lapa s-video i w tv to samo, to ile kabel może
          kosztować? 2, 5, 10 euro?
          fakt, że odtwarzacz DVD czytający polskie napisy z plikow, to okolo 50euro
          • do.ki Re: kabel COMP-TV 06.05.06, 12:34
            Gość portalu: m@rio napisał(a):

> jeżeli ma wyjście z kompa/lapa s-video i w tv to samo, to ile kabel może
            > kosztować? 2, 5, 10 euro?
            > fakt, że odtwarzacz DVD czytający polskie napisy z plikow, to okolo 50euro

Najmarniej 10, jesli nie wiecej.
            • Gość: byly_eurokrata Re: kabel COMP-TV IP: *.netcologne.de 06.05.06, 12:51
              to troche zalezy od odleglosci miedzy kompem a telewizorem, ponad 5 m potrzebne
              sa specjalne kable zapobiegajace oslabianiu sygnalu i posiadajace dodatkowa
              izolacje, poza tym jak bedzie miala pecha, to ze wzgledu na rozne systemy
              uziemienia potrzebny bedzie taki specjalny separator (Mantelstromfilter), ktory
              sam kosztuje juz 20 euro.
              Ja tam nadal jestem zdania, ze zamiast kombinowac jak lysy kon pod gore,
              latwiej i prosciej jest kupic tani odtwarzac.
    • Gość: martin Re: kabel COMP-TV IP: 193.24.14.* 08.05.06, 10:43
      takich kabli jest do oporu na allegro.pl i kosztuja grosze. NIestety, czasem
      zdarza się, że kabel ma zbyt mały transfer i obraz na tv troche przycina.
      => przyłączam się do popierających opcje taniego odtwarzacza - tam nie ma prawa
      nie działać. Najwyżej, jak bedzie zbyt tani, to sie szybko zepsuje, chociaż tu
      nie ma reguły
      • jaonna Re: kabel COMP-TV 09.05.06, 19:17
        jeszcze raz dzieki za rady:))
        czyli stanelo na odtwarzaczu? czyli tak jak mi poradzono, kupie odtwarzacz.
        Czy jest sens kupowac kombajn odtwarzajacy i DVD i VHS? (widzialam, ze do 100
        euro mozna juz takie kupic, a mam w sumie duzo kaset z fajnymi filmami, wiec
        troche mi tego szkoda).
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka