Dodaj do ulubionych

DZIALKA- PILNE

10.08.06, 12:10
myslalam ze juz kupilam a w ostatniej chwili okazalo sie ze 1/2 pod droge idzie
wiec ponownie
SZUKAM DZIALKI W MARKACH W ROZSADNEJ CENIE TJ DO 200ZL/M2
Obserwuj wątek
    • diodone DZIALKA- PILNE 10.08.06, 14:30
      Ma być przetarg przy Wołodyjowskiego,dowiedz się w UM Marki
      • wer29 Re: DZIALKA- PILNE 10.08.06, 15:14
        Haha niezła ściema jest z tym przetargiem. Z tego co wiem to cena jest
        skandaliczna - minimum 200 pln za metr. Jest to dużo za dużo bo jak wiadomo w
        tuż obok będzie przechodzić olbrzymia rura gazociągu, a już obecnie coś tam
        jest w ziemi (nazywa się to gruntami niehipotekowanymi). Na ten temat nikt w UM
        nie chce się wypowaiadać (ciekawe dlaczego???) Ponadto na wiosnę tuż obok ma
        być stawiana wielka hala na terenie usługowo-przemysłowym. Współczuje już
        wszystkim nabywcom...
        • dorotka0602 Re: DZIALKA- PILNE 10.08.06, 16:36
          Mam prosbe o podanie dokladniejszych informacji. W ktorym miejscu przy
          WOlodyjowskiego ma stanac hala i ktoredy bedzie szla rura? Od ulicy Kosciuszki
          czy tez z drugiej strony od Trasy?
          Z gory dziekuje za informacje,
          Pozdrawiam,
          D.
          • kasia_de do wer29 10.08.06, 18:40
            a możesz uściślić to co napisałes/aś?
            gdzie dokłądnie są tam grunty przymysłowo-inwestycyjne? to apropos tej hali.
            I co z tą rurą - w którym miejscu ma iść.
            • krystyna.siennicka Re: do wer29 11.08.06, 07:59
              Ogłoszenie o przetargu
              bip.marki.pl/pl/bip/brm_prawo/2006/03/11

Pełny tekst ogłoszenia z wykazem działek - plik do pobrania - 200 KB.PDF
              bip.marki.pl/pl/bip/artykuly/px_72241_2_2006.pdf

A tu fragment z ogłoszenia
              21. Treść niniejszego ogłoszenia oraz dodatkowe informacje można uzyskać w
              Referacie Gospodarki Nieruchomościami i Planowania Przestrzennego Urzędu Miasta
              Marki ( pok. Nr 28) oraz na stronie: www.bip.marki.pl (nieruchomości)

Krystyna Siennicka
              • dorotka0602 Re: do wer29 11.08.06, 10:07
                Dziekuje za informacje. Jednak nigdzie nie znalazlam informacji nt budowy hali
                lub gazociagu...
                Pozdrawiam,
                Dorota
        • psacia Re: DZIALKA- PILNE 11.08.06, 10:17
          no wiec tak faktycznie obok dzialek sa tzw grunty niehipotekowane
          nie musi to jednak oznaczac ze ma cos na nich byc
          moze to oznaczac ze np nie maja wlasciciela- ktos umarl itp
        • psacia Re: DZIALKA- PILNE 11.08.06, 10:17
          a jesli chodzi o scislosc to cena jest po prostu porazajaca
        • psacia DZIALKA- PILNE- wspolnota 11.08.06, 10:22
          a ja mam pytanie jest pare dzialek duzych do kupinia z mozliwoscia PODZIELENIA
          ich na mniejsze czy ktos by sie pisal na to-okolice marek ew bialoleka
          mowie o cenach 100-150zl/m2
          jak tak to piszcie moze by sie zebralo pare osob i bysmy cos takiego kupili
          mnie interesuje dzialka dosc blisko drog jednak ciche wystarczajaca daleko od
          tras projektowanych i istniejacych(ps- wiem gdzie mniej wiecej maja biec trasy
          szybkiego ruchu!)
          jesli chodzi o media to w pieniadzu sila a w grupie pieniadze!
          czekam na info
          • kasia_de do Psacia 11.08.06, 12:20
            trochę za późno ;-) właśnie finalizuję zakup działki na WOłodyjowskiego, ceny w
            ciągu pół roku podskoczyły ze 150 do 220 zł m2... tak, to jest wręcz
            szokujące...
            Mam przed sobą wypis z miejscowego planu zagospodarowania - na stronie
            internetowej jest też mapa - tam wszędzie jest dozwolona jedynie zabudowa
            mieszkaniowo-usługowa, przy czym mają to być usługi "nieuciążliwe".
            Po drugie jest to strefa ochronna ujęcia wody, więc na żadną produkcję nie ma
            szans a obiekty typu "bazy, magazyny, składy" traktowane są jako pogarszające
            stan środowiska.
            Pytam zatem o halę o której napisałaś - skąd masz takie informacje, co i gdzie
            ma to być?
            Co do podizałów działek -obowiązuje minimum 600 m2, oraz konieczność sytuowania
            budynku w odległości nie mniejszej niż 5 m od drogi - to może utrudnić podział.

Co do rury z gazem - nie wiem czy będzie, ale nie widzę żadnej w niej
            uciążliwości - jezeli chodzi o bezpieczeństwo - takie rury są stale
            monitorowane, nie słyszałam o żadnym przypadku rozszczelnienia (w skali kraju),
            dla mnie bardziej są podejrzane przydomowe zbiorniki z gazem czy olejem
            opałowym.
            Poza tym rurę wkopią w ziemię i finito. Aczkolwiek też nie wiem czy jest
            możliwe jej poprowadzenie w związku z tą strefą ochronną wody.
            Napisz proszę coś więcej, jeżeli wiesz, o planowanych trasach, to bardzo mnie
            interesuje.
            Pozdrawiam
            Kasia
            • psacia Re: do Psacia 11.08.06, 12:32
              akurat wolodyjowskiego czyste od tras
            • psacia Re: do Psacia 11.08.06, 12:33
              a czy mozesz mi dac namiar na priv- moze ktos ma jeszcze tam tansza dzialke
              czyli<200zl
              • kasia_de Re: do Psacia 11.08.06, 14:14
                ja znalazłam tę działkę przez agencję, właściciele mają tylko tę jedną, obok
                jest duża działka, ale 12 właścicieli!!! i nieuregulowane sprawy spadkowe więc
                może to trwać parę lat.
                Jest taka agencja - a właściwie facet, który zmonopolizował lokalny rynek i
                współpracuje z tą agencją - jakieś 2 m-ce temu oferował działki na Kordeckiego
                po 180 zł (najpierw były po 160 zł, ale zaraz cena wzrosła do 180, w ciągu 2
                tyg chyba)
                www.hacjenda-plus.pl
                Wiem, ze na Skrzetuskiego były jakieś działki ale tam był problem z prądem-
                facet oferował działkę "z prądem" , jak się okzaało rzeczony prąd to linia
                średniego napiecia biegnąca przez działkę ;-))))
                Ale ponoc mają tę linię rozebrać jako nieużywaną.
                Radzę przejść się w tę okolicę i zapytać właścicieli - jest kilka rozpoczętych
                budów - od kogo kupili działki.
                Pozdrawiam
                • psacia Re: do Psacia 11.08.06, 16:23
                  dzieki
          • ecudna Re: DZIALKA- PILNE- wspolnota 22.08.06, 11:44
            ja bardzo chetnie sie pisze na cos takiego - szukam dzialki tak 600-700 m
            kwadratowych.
            Pozdrwiam
            Ewa
          • rademenes111 Re: DZIALKA- PILNE- wspolnota 22.08.06, 17:51
            Witam
            ja też jestem zainteresowana zakupem działki w tym rejonie.
            Proszę o informacje o dokładną lokalizację tych działek.
          • const.z Re: DZIALKA- PILNE- wspolnota 22.08.06, 19:21
            Witam, chetenie przylacze sie do wspolnej atrakcyjnej inwestycji
          • iwachowicz Re: DZIALKA- PILNE- wspolnota 04.09.06, 13:04
            ja np jestem zainteresowany zakupem działki w tej części Marek. Który z kolei
            jetsem na liście?
          • marcin.zbk Re: DZIALKA- PILNE- wspolnota 07.09.06, 12:41
            psacia napisała:

> a ja mam pytanie jest pare dzialek duzych do kupinia z mozliwoscia PODZIELENIA
            > ich na mniejsze czy ktos by sie pisal na to-okolice marek ew bialoleka
            > mowie o cenach 100-150zl/m2
            (...)
            > czekam na info

Jeśli to jeszcze aktualne, to proszę o kontakt na maila gazetowego: marcin.zbk
            malpka gazeta kropka pl.
            • psacia Re: DZIALKA- PILNE- wspolnota 07.09.06, 20:54
              no to jak po przetargu to trzeba kupowac razem to aktualne i mam nawet bardzo
              ciekawa oferte odezwe sie w piatek
              • kasia_de Re: DZIALKA- PILNE- wspolnota 07.09.06, 21:03
                dj80!! Ty weź mnie nie strasz, to moi bezpośredni sąsiedzi będą ;-)))
                • diodone Re: DZIALKA w przetargu 07.09.06, 21:09
                  Moze tutaj ktoś coś sobie znajdzie

bip.marki.pl/pl/bip/brm_prawo/2006/03/12
          • darkon111 Re: DZIALKA- PILNE- wspolnota 21.11.06, 02:05
            Czesc Maly Stas.Poszukuje dzialki do kupienia w okolicach Warszawy.Mie takze
            interesuje dzialka dosc blisko drog, z dobra komunikacja do Warszawy lub bliska
            jej perspektywa, a jednoczesnie troche z dala od wielkich tras, gdyz nie znosze
            wielkiego halasu.Co do lokalizacji to wiem ze Bialoleka to teraz wielki plac
            budowy, duzo sie tam dzieje.Natomiast o Markach nic nie wiem, poza tym ze leza
            blisko Wa-wy.Moze wiesz cos o tym Miasteczku, tzn. jak sie tam mieszka,jak z
            dojazdami do warszawydo pracy.Moze wiesz o jakies ciekawej dzialce w spokojnej
            okolicy.Moze bysmy ja podzielili na dwie lub trzy i wten sposob cos kupili.Co
            powiesz o Wesolej i okolicach.Prosze o kontakt.DAREK K.
        • dj80 No i po przetargu 07.09.06, 19:43
          Jeżeli cena wywoławcza była skandaliczna to jak nazwiesz 40 osób, którzy wpłacili wadium? Myślałem, że za 180 tyśków jedna będzie moja, każda poszała za ponad 200.000. Nie było sensu licytować, bo kilku napaleńców było w stanie dać każdą cenę (tak mi się przynajmniej wydawało). Jedną działę wygarnął koleś z kilogramem ziemi za paznokciami i nokią 5110 na szyi. No ale bogatemu wolno ;-)
          • jerzykrajewski7 100 dolarów za metr kwadratowy 07.09.06, 22:55
            Dzisiejszy przetarg pokazał jakie są obecnie ceny rynkowe ziemi w południowych
            Markach - 100 dolarów za metr kwadratowy.

Przetarg był uczciwy. Ceny wydają się wygórowane. Na rynku nieruchomości trwa
            jednak hossa, a Marki stały się modne.

Cieszy mnie to, bo mam w tej okolicy dom na niedużej działce. Czuję się więc
            dziś bogatszy o kilkadziesięt tysięcy złotch.

Pytanie, czy ceny działek w Markach nadal będą tak dynamicznie rosły, czy też
            przez kilka lat będzie to ich najwyższy poziom.

To trochę tak jak na giełdzie z akcjami. Dla mnie 100 dolarów za metr to żadna
            okazja.

W USA w tym roku ceny nieruchomości mają spaść.

Gdyby Marki stały się dzielnicą Warszawy ceny działek poszłyby jeszcze w górę,
            ale elity polityczne naszego miasta są przeciwne takiemu rozwiązaniu.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
            • diodone Re: 100 dolarów za metr kwadratowy 08.09.06, 07:13
              Zastanawiam się,czy ktoś się nie przejęzyczył: miały być 3 mln mieszkań czy
              mieszkanie za 3 mln?
              Czy ktoś zna właściwą, oryginalną wersje wyborczej wypowiedzi dla gawiedzi?
    • tadek1947 Re: DZIALKA- PILNE 10.08.06, 15:17
      Na ul.Granicznej przy wylocie Srodkowej/Zwirowej jest tablica o sprzedaży 3
      działek.Każda powyżej 700 - 800m2.Cena tych w głębi ok.200 zł/m2
      Podobno sprzedaje to jakaś agencja na zlecenie wlaściciela.

Na rogu Legionowej i Piłsuckiego jest talica o sprzedaży działek.
      Na ul.Legionowej też jest kilka ogłoszeń. Jedno w okolicy przystanku 718
      ( ok.nr.30-38 ) następne ok.nr.61
      • marek30022 Re: DZIALKA- PILNE 05.09.06, 13:48
        ostatnio dzielono działki przy ul. Akacjowej (prostopadła do Granicznej).
        Podobno właściciel chce sprzedać i mówi, że niedrogo (ale to oczywiście pojęcie
        względne). Działki (tak ona oko powyżej 1000m) są począwszy od 200 m od
        Granicznej w stronę Legionowej.
    • psacia Przetrag 21.08.06, 13:56
      no to dla tych co szukaja ciszy
      robilam pomiar halasu i na dzialkach oferowanych przez gmine na wolodyjowskiego
      jest GLOSNO- poziom ok 50dB- to sporo dodam ze wakacje a od trasy torunskiej
      bedzie dawalo ze cho cho- bo to ma byc przecie glowna obwodnica warszawy -
      • kasia_de Re: Przetrag 21.08.06, 17:41
        Psacia, czy ty chcesz zniechęcić potencjalnych chętnych do przetargu na te
        działki? ;-) konkurencję chcesz wytępić? ;-)
        Bo 50 dB to jest świetny wynik, tu można przeczytać więcej
        huby.seo.pl/08_halas/81_normy_halasu.htm
        50dB w dzień (a rozumiem, że w nocy tam nie biegałaś) to poziom jaki mają
        uzdrowiska ;-)
        dla osiedli 75 dB jest poziomem dopuszczalnym
        Pozdrawiam
        Kasia
        • dorotka0602 Re: Przetrag 22.08.06, 09:20
          Zgadzam sie. Tak sie sklada, ze mieszkam przy Wołodyjowskiego i nie uwazam zeby
          bylo tam glosno. Wrecz przeciwnie: cisza i spokoj.
          Faktycznie, odleglosc od trasy i Pilsudskiego nie jest duza, ale nie daja sie
          one w jakis dokuczliwy sposob we znaki...
          Pozdrawiam,
          Dorota
        • psacia Re: Przetrag 26.08.06, 09:10
          ja wiem jakie sa wartosci dopuszczalne poziomow dźwięku ale weźmy pod uwage ze
          normy i komfort to sa dwie rozne rzeczy, przy samego pilsudzkiego w markach
          rowniez ludzie mieszkaja czy sa jednak szczesliwi no na pewno kwestia wyboru i
          mozliwosci- ja bym nie chciala
      • poiuyt1233 Re: Przetrag 24.08.06, 15:33
        Są też sprawy dotyczące prądu. Otóż piszą, że prąd jest w ulicy Wołodyjowskiego
        a tu sie okazało , że owszem jest prąd ale średniego napięcia a nie niskiego
        więc nie można z niego skorzystać. Ponadto dochodzą problemy z wodociągiem (
        nie chcą nikogo podłączać bo mówią że nie mają pieniędzy nan nowe inwestycje.
        Obok idzie rów melioracyjny więc komary, woda i smród, ciekawe co? Ciekawe
        jest też to dlaczego nikt nie wybudował się jeszcze wzdłuż tego rowu? takich
        pytań jest dużo a w urzędzie nic nie chcą powiedzieć. Wygląda na to że chą
        jedynie wsadzić nas na niezłego konia...
    • diodone Re: DZIALKA- PILNE 24.08.06, 16:49
      bip.marki.pl/pl/bip/brm_prawo/2006/03/12
    • diodone Re: DZIALKA- PILNE 24.08.06, 16:52
      www.marki.net.pl/?page_id=5
    • jerzykrajewski7 Kto wpłacił wadium? 04.09.06, 18:58
      Wita!

Dziś minął termin wpłacania wadium w przetarg na te 5 działek. Czy ktoś z tego
      forum wpłacił wadium na którąś z nich?

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
    • psacia wspolnota 08.09.06, 09:40
      do czesci wyslalam info ale nie wiem czy do wszystkich
      chetnych wspolnotowych prosze o maila na gazetowy adres bo jest mi latwiej sie
      kontaktowac
      mam nadzieje ze chociaz wspolnotowa dzialka wyjdzie
    • psacia Re: DZIALKA- PILNE 08.09.06, 10:02
      sluchajci na bialolece 135zl za metr szybka decyzja tylko trzeba 10 osob-
      pospiech dobry przy lapaniu pchel ale tu to warto
      • marcin.zbk Re: DZIALKA- PILNE 08.09.06, 13:42
        psacia napisała:

> sluchajci na bialolece 135zl za metr szybka decyzja tylko trzeba 10 osob-
        > pospiech dobry przy lapaniu pchel ale tu to warto

Napisz coś więcej o tej działce.
        • szkutar Re: DZIALKA- PILNE 11.09.06, 21:18
          Witam,
          jestem zainteresowany kupnem działki na Białołęce. W związku z tym czy mogę
          prosić o telefon kontaktowy w celu uzyskania bliższych informaji.
    • markus133 Re: DZIALKA- PILNE 14.09.06, 08:38
      Posiadam do sprzedania dzialki w strudze przy ul. Pogodnej cena 140zł/m kw
      • marcin.zbk Re: DZIALKA- PILNE 14.09.06, 09:10
        markus133 napisał:

> Posiadam do sprzedania dzialki w strudze przy ul. Pogodnej cena 140zł/m kw

Jestem zainteresowany, poproszę o szczegółowe informacje na temat działek, mój
        adres e-mail: marcin.zbk malpa gazeta kropka pl.

Pozdrawiam,
        Marcin
      • perelka6 Re: DZIALKA- PILNE 16.09.06, 19:35
        Witam, reprezentuję agencję nieruchomości i chchiałabym zaproponować współpracę
        przy sprzedaży Pana działki. To nic Pana nie kosztuje, a my przeprowadzimy
        transakcję szybko i myślę , że za wyższą cenę niż Pan wymienia.
        Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.,
        Magda
    • elvis_lives Re: DZIALKA- PILNE 09.11.06, 12:02
      Czy ktoś ma pojęcie, jak to wygląda obecnie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka