IP: *.242.81.adsl.skynet.be 17.05.06, 21:56
Dzis we wszystkich mediach fr i vl przewijal sie temat rue Danseart gdzie w
trzech kamienicach mieszkalo 72 osoby nielegalnie w tym wiekszosc
Polakow.Szkoda mi tych ludzi,bo placili od pokoju i wychodzilo za mieszkanie
700 euro,ale merde dla ich balaganu jaki tv vl pokazala.Dopiero co w w-e
zatrzymano na campingu w NOH 11 Cyganow (w tym z polskimi paszportami)
oskarzonych o co najmniej 150 rabunkow willi w Belgii.Oczywiscie to tylko ku
info,bo tu chyba komentarz jest naprawde zbedny
Obserwuj wątek
    • Gość: byly_eurokrata Re: Ku info IP: *.netcologne.de 18.05.06, 07:16
      hm, mieszkalem sam bardzo blisko rue Dansaert, niby to tam taka artystyczno-
      knajpowa dzielnica polecana przez wszystkie przewodniki a tam takie historie.
      • arise4 Re: Ku info 18.05.06, 10:35
        Droga anbxl, nie trzeba byc psychologiem, zeby dojsc do wniosku, ze Belgowie
        daja Ci popalic. Z jakim jadem mowilas do Adama, nie zauwazajac, ze lepiej od
        Ciebie pisze po polsku, jest kulturalniejszy od Ciebie, ze nie miesza Cie z
        cwikla...
        Juz o tym mowilam, znam niezle Belgow, krzywdy mi nie zrobili, ale trudno nie
        zgodzic sie chociaz w czesci z Adamem. Belgowie z racji swojej malosci
        przestrzennej zachowuja sie jak ratlerki, robia duzo halasu myslac, ze w ten
        sposob stana sie wieksi. Nigdzie, powtarzam nigdzie nie slyszalam tak
        rasistowskich dowcipow jak w Belgii, czytajac belgijska prase w okresie Dutroux
        uderzalo to, ze nie miescilo im sie w glowach, ze mogl byc to Belg i od razu
        glupie przypuszczenia, ze dziewczynki byly wywozone do Europy wschodniej(!), bo
        przeciez w Belgii??? itd, itd...
        Belgowie sa szowinistami, na wielka skale, a jacys tam Polacy??? Owszem znaja
        kilku wyksztalconych, czystych, ale to tylko potwierdza w ich mniemaniu regule,
        ze wiekszosc Polakow jest niestety inna.
        Nie mieszkam w Belgii (mam kontakty rodzinne i zawodowe) i nie musze nic Belgom
        udawadniac, ale szokuja mnie niektore ich uwagi czy analizy, oczywiscie nie na
        temat Polakow, ale zawsze gdzies obok, czy wypytywanie kim sa moi rodzice, czy
        cala moja rodzina jest na ze mna itd, czego nigdy nie spotykam wsrod Francuzow.

Zaskakuje, ze temat Adama mial takie powodzenie, tak bardzo chcieliscie mu cos
        udowodnic, moze nie calkiem mial racje, ale jako jeden z nielicznych mial KLASE!
        • jakubsky Re: Ku info 18.05.06, 10:49
          > Droga anbxl, nie trzeba byc psychologiem, zeby dojsc do wniosku, ze Belgowie
          > daja Ci popalic. Z jakim jadem mowilas do Adama, nie zauwazajac, ze lepiej od
          > Ciebie pisze po polsku, jest kulturalniejszy od Ciebie, ze nie miesza Cie z
          > cwikla...

ladnie powiedziane, politycznie poprawnie i nie mozna sie przyczepic

> zgodzic sie chociaz w czesci z Adamem. Belgowie z racji swojej malosci
          > przestrzennej zachowuja sie jak ratlerki, robia duzo halasu myslac, ze w ten
          > sposob stana sie wieksi. Nigdzie, powtarzam nigdzie nie slyszalam tak

Belgowie zachowuja sie jak ratlerki
          :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

> Zaskakuje, ze temat Adama mial takie powodzenie, tak bardzo chcieliscie mu cos
          > udowodnic, moze nie calkiem mial racje, ale jako jeden z nielicznych mial
          > KLASE

mial czy nie mial, kwestia dyskusji, wielu dyskutowalo wielowatkowo, a Adam sie tam tylko przebijal jako watek poboczny, nienajwazniejszy
        • repairman Re: Ku info 18.05.06, 11:30
          I dopial swego.
        • Gość: anbxl Re: Ku info IP: *.242.81.adsl.skynet.be 18.05.06, 18:42
          Szanowny arise chyba pomyliles watek......Osobiscie szanuje kazda opinie
          przedstawiona w sposob kulturalny(tak to powiedzmy robi Adam)nawet jezeli z
          nia sie nie zgadzam :-)i jak w owym watku pisalam moim zdaniem czlowiek dorosly
          a mysli jak moja maloletnia corka :-))-oczywiscie to tylko moje zdanie i mam do
          niego zdanie jak ty masz do swojego.Z tekstow Adama wynika ze on wstydzi sie
          swojej wlasnej matki,no moze tylko jej pochodzenia,ale oki nie roztrzasajmy
          tego,bo to tylko slowo pisane,a do tego nie ten watek
          Tak sama przedewszystkim mam kontakt z Belgami i bardzo dobrze orientuje sie
          jacy sa-wszedzie sa ludzie i buraki.Sama bardzo czesto jak ktos cos mi powie co
          mnie nie pasuje uzywam faktow Dutroux i najczesciej konczy sie rozmowa,bo kto
          chcialby byc porownywany z owym kryminalem,ale to nie temat.....Poprostu to
          info bylo tylko i wylacznie ku info,a nie ku dyskusji
        • essere1 Re: Ku info 18.05.06, 22:37
          arise4 napisała:

>
          > Zaskakuje, ze temat Adama mial takie powodzenie, tak bardzo chcieliscie mu cos
          > udowodnic, moze nie calkiem mial racje, ale jako jeden z nielicznych mial KLASE
          > !

Wiesz, troche przesadzasz z tym checia udowadniania mu czegokolwiek i powodzenia.
          Czesc kolezenstwa robila sobie z niego zwykle, zdrowe jaja, a np. ja dostalem
          ochrzan o szefa, no i trafil mi sie Adam na odreagowanie;-)

Co do powodzenia, to narod forumowy unudzony, zadny wina i igrzysk, to i dolewal
          oliwy do ognia sporadycznie, wiec bardzo prosze, juz nie robmy z Adama kultowej
          postaci.

A co do klasy, to powiedzmy, ze nie podpadl;-)
        • Gość: paw@night- ma racja ma klase IP: *.0-136-217.adsl.skynet.be 19.05.06, 01:34
          moze nawet wiecej niz jedna skonczyl.

jak widze tez nie masz powodzenie. eee to mzoe wy tak razem sie spikniecie? 2
          nieduacznikwo to juz jedna para...
          • arise4 Re: ma racja ma klase 19.05.06, 07:38
            Jakie to prawdziwe co mowisz! Ile place za porade?
            • Gość: paff do swiata Re: ma racja ma klase IP: *.29-136-217.adsl.skynet.be 20.05.06, 00:45
              nic nei placisz dzisa gratis dal zakochanych ;D
              • arise4 Re: ma racja ma klase 20.05.06, 08:19
                Gość portalu: paff do swiata napisał(a):

> nic nei placisz dzisa gratis dal zakochanych ;D

I jak Cie nie kochac, kochany?

Pieknie dzien mi sie zaczal!

Dziekuje.

Buziaczki.
                • Gość: PaVue Re: ma racja ma klase IP: *.136-200-80.adsl.skynet.be 22.05.06, 12:45
                  ah jestem 'czerwony jak cegla' i w ogole bo pszczolka mnie kocha. ciekwae czy
                  pszczolki maja talie osy? ;D
                  • arise4 PaVue 22.05.06, 15:16
                    O, tak, tak, pszczolki maja talie osy. Ja jestem jednak wyjatkowa pszczolka i
                    talii wogole nie mam, ale kocham, kocham, kocham...
                    • Gość: PaVue po nocy ;) no cos ty IP: *.136-200-80.adsl.skynet.be 22.05.06, 17:47
                      nie masz talii? nawet bez waletow czy dzokerow ale jakas se kup ;)
                      • arise4 Re: no cos ty 22.05.06, 22:46
                        Ale za to mam drugi podbrodek, tez ladny!
                        • Gość: paff do swiata znaczy 3 IP: *.19-136-217.adsl.skynet.be 22.05.06, 22:54
                          podbrodek? hmm a mzoe lepiej zapusc brode?
                          • arise4 Re: znaczy 3 22.05.06, 22:58
                            Po co zapuszczac brode? Wasik mam!
                    • epska_zenobia Re: PaVue 22.05.06, 18:04
                      nie, no, kochana, ja bym sie zastanowila nad dieta,
                      wiesz jakies kielki, bambus, te sprawy
                      • arise4 Re: PaVue 22.05.06, 22:48
                        epska_zenobia napisała:

> nie, no, kochana, ja bym sie zastanowila nad dieta,
                        > wiesz jakies kielki, bambus, te sprawy

Diete i owszem, stosuje, bardzo znana: 5mln kalorii dziennie. Doskonala!
                        • Gość: pavue de toi toi no to IP: *.19-136-217.adsl.skynet.be 22.05.06, 22:56
                          niewiele odbiegasz wygladem od 'przebojowych' Belgijek ;)
                          • arise4 Re: no to 22.05.06, 22:59
                            Gość portalu: pavue de toi toi napisał(a):

> niewiele odbiegasz wygladem od 'przebojowych' Belgijek ;)

Odbiegam, bo pije wutke, ot co!
        • do.ki Re: Ku info 19.05.06, 16:04
          arise4, ja tylko sie wtrace, by powiedziec, ze nie zgadzam sie z tymi twoimi
          twierdzeniami:

> jest kulturalniejszy od Ciebie (tzn Adam od anbxl)

do dyskusji...

> Belgowie sa szowinistami, na wielka skale

po prostu bzdura, chocby dlatego, ze to uogolnienie.

> udawadniac, ale szokuja mnie niektore ich uwagi czy analizy, oczywiscie nie na
          > temat Polakow, ale zawsze gdzies obok, czy wypytywanie kim sa moi rodzice, czy
          > cala moja rodzina jest na ze mna itd, czego nigdy nie spotykam wsrod Francuzow.

Bo Francuzom wisisz. T wlasnie Francuzi (krzywdzaco uogolniajac) sa nadeci i
          przekonani o wlasnej waznosci i mocarstwowosci. Belgowie, owszem, moga byc
          drobnomieszczanscy, ale po prostu sa zainteresowani bliznimi, sasiadami... oni
          sa bardziej otwarci na bliznich. Wiem, ze malo ktory eps sie z tym zgodzi,
          trudno, bo panuje przekonanie o zimnych i nieprzystepnych Belgach, ale z moich
          obserwacji wychodzi, ze jest to przekonanie bledne. I mnie zdarzaly sie
          spotkania z osobami niezyczliwymi, ale nie wiecej z Belgami w Belgii niz z
          Polakami w Polsce.

> [Adam] jako jeden z nielicznych mial KLASE

to zart chyba? Ta plaksa ma klase?
          • arise4 Do.ki 19.05.06, 22:25
            Do.ki, Belgowie??? Niech Ci bedzie, ze sa otwarci i zainteresowani innymi, ale
            ich zainteresowanie jest szukaniem dziury w calym, bo na pewno musi sie cos
            kryc za tym, ze nie bedac Belgiem mozna byc kims. Nie czaruj sie, albo czaruj
            jesli Ci z tym dobrze.

Co do Francuzow, mieszasz stereotypy polityczne z przecietnymi Francuzami. To
            co powiesz o Marsylczykach nie bedzie nawet w czesci prawda co do Bretonczykow
            itd... Francuzi zimni nie sa, sa indywidualistami i postrzegaja innych jako
            jednostki, jestes w porzadku, to nikt ci nie bedzie opowiadal o tym, ze u niego
            pod domem osiedlili sie polscy kloszardzi, nie tworza takich amalgamatow, czego
            nie mozna powiedziec o Belgach. Zreszta sami Belgowie, miedzy soba, zerkaja na
            siebie spode lba, bo jeden jest Walonczykiem, a inny Flamandem. Moglabym Ci
            poopowiadac o imprezach rodzinnych gdzie byly dwa obozy dopoki towarzystwo nie
            znieczulilo sie alkoholowo. Albo co opowiadalo sie o sasiadach, bo pochodzili
            czy nie pochodzili skad "trzeba".
            Czy Belgowie sa zimni i nieprzystepni? Nie, sa tak samo przystepni jak inni pod
            warunkiem, ze im nie podpadniesz taka czy inna etykietka.
            Jedynie ci, ktorzy lykneli swiata sa w porzadku, o nich mozna powiedziec, ze sa
            otwarci i tolerancyjni.

Co do Adama, Forum wszystko zniesie, a Ty nie odkrecaj pawia ogonem, bo mowilam
            tylko i wylacznie o poziomie dyskusji, nie o klasie samej w sobie, a to z
            oczywistego powodu: nie znam Adama.
            • do.ki Re: Do.ki 19.05.06, 23:39
              Juz wiem, Adam ci pasuje, bo taka sama maruda jak i ty.

Popatrz, ilu to juz Belgow szukalo dziury w calym mnie... I co? I czaruje ich dalej.

Moze ty po prostu masz jakies nierealistyczne oczekiwania?

> Co do Francuzow, mieszasz stereotypy polityczne z przecietnymi Francuzami.

Rozumiem, ze w metrze w Paryzu wyklocam sie ze stereotypami o to, ze nie uwazam,
              ze jezyk francuski jest wart nauczenia sie przez kazdego? Moze to tylko
              drobiazdzek dla ciebie, dla mnie to jest wlasnie francuski szowinizm. Wyssany z
              mlekiem ciotki Marianny.

> Co do Adama, Forum wszystko zniesie, a Ty nie odkrecaj pawia ogonem, bo mowilam
              > tylko i wylacznie o poziomie dyskusji, nie o klasie samej w sobie

A ja odnosze swoj komentarz i do poziomu dyskusji (poziom kozetki, jak ktos to
              trafnie zauwazyl), i do klasy samego w sobie.

> oczywistego powodu: nie znam Adama.

I co z tego, ze nie znasz? Na forum nagminnie szasta sie ocenami na podstawie
              tego jak kto dal sie poznac. Ja mam swoja opinie u wielu osob, wiele osob, w tym
              i Adam, ma swoja opinie u mnie. Proste.
              • arise4 Re: Do.ki 20.05.06, 08:17
                Bosze, no jasne, jestem maruda, niech Ci bedzie, mi nie ubedzie. Od Belgow
                niczego nie oczekuje, bo nie zyje wsrod nich, obserwuje ich jak mrowki w
                sloiku, tyle.

W metrze w Paryzu spotykasz Paryzan, a to odmienna rasa, zapytaj kogokolwiek z
                Francji. Mowia tylko po francusku? Trudno. Moj maz (Belg), po ilus tam pobytach
                w Polsce skarzyl sie Francuzom, ze Polacy nie znaja jezykow obcych, na to od
                Francuzow uslyszal, ze Polacy sa u siebie i nie musza (sic!) dostosowywac sie
                do niego. Nieznajomosc jezykow jako przejaw szowinizmu? Owszem, ale ich
                znajomosc nie swiadczy o otwarciu kulturowym, vide Belgowie miedzy soba.

A reszta? Klasa, brak klasy - wszystko wzgledne, dajmy temu spokoj.

• do.ki Re: Do.ki 20.05.06, 08:55
                  > obserwuje ich jak mrowki w
                  > sloiku, tyle

OK, jasne. Tu tkwi pierwsza roznica miedzy nami.

te mrowki... czy wyczuwam tu poczucie wyzszosci, czy tylko mi sie tak zdaje?

> W metrze w Paryzu spotykasz Paryzan, a to odmienna rasa, zapytaj kogokolwiek z
                  > Francji.

Masz punkt. Faktycznie, tak jak Warszawiak to nie to samo co zwykly mieszkaniec
                  Polski, a Brukselczyk- Belgii.

> Nieznajomosc jezykow jako przejaw szowinizmu? Owszem, ale ich
                  > znajomosc nie swiadczy o otwarciu kulturowym, vide Belgowie miedzy soba.

Dziwne rozumowanie, oparte na z gory przyjetym i nieslusznym zalozeniu, ze
                  Belgowie nie sa otwarci kulturowo. No ale zwazywszy na wypowiedz nastepujaca:

> A reszta? Klasa, brak klasy - wszystko wzgledne, dajmy temu spokoj.

Jak sobie zyczysz. Milych ksiutow z pawiem.
                  • arise4 Re: Do.ki 20.05.06, 13:58
                    Oh do.ki, te mrowki to tylko mialo byc podkreslenie dystansu. Dystansu, a nie
                    wyzszosci, nie zyje wsrod nich majac jednoczesnie dosc czeste z nimi kontakty.
                    Tyle.

Nie wiem co chcialbys rozwazac? Otwarcie kulturowe w swietle klasy wypowiedzi
                    pewnej osoby na forum? Retorycznie bez zarzutu, ale czy merytorycznie
                    interesujace?

Czesc i czolem do.ki, musze leciec do moich otwartych Belgow.
                    • Gość: eps Re: Do.ki IP: *.cec.eu.int 20.05.06, 14:56
                      >
                      arise4 napisała:

> Czesc i czolem do.ki, musze leciec do moich otwartych Belgow.

I nie wracaj;-) CHociaz nie, wroc. Bo zawsze, co jedna mrowka wiecej w
                      forumowym sloju, to wiecej. Bedzie kim potrzasac, albo komu wyrywac nozki, by
                      obserwowac reakcje i zobaczyc co sie stanie:)
                      • Gość: - X - Re: Do.ki IP: 87.65.133.* 20.05.06, 16:23
                        A to co IP EU w sobote, na lewo ciagniemy lacze internetowe , czy sobota
                        pracujaca?

• Gość: eps Pudlo, jest wiecej mozliwosci. IP: *.cec.eu.int 20.05.06, 16:34
                          Gość portalu: - X - napisał(a):

> A to co IP EU w sobote, na lewo ciagniemy lacze internetowe , czy sobota
                          > pracujaca?

WLasciwe pytanie powinno brzmiec, dlaczego dzis pracuje.

Jak je grzecznie zadasz,a pewnie zadasz, bo Cie to ciekawi, to Ci odpowiem:)
                          A jak nie, to udanego weekendu.

• Gość: - X - Re: Pudlo, jest wiecej mozliwosci. IP: 62.235.57.* 21.05.06, 01:04
                            Sobota praucjaca tak jak u mnie jak i u tysiecy ludzi i milionow gdzie indziej.
                            Milego weekendu ;)
                            • Gość: eps Re: Pudlo, jest wiecej mozliwosci. IP: *.cec.eu.int 22.05.06, 10:27
                              Gość portalu: - X - napisał(a):

> Sobota praucjaca tak jak u mnie jak i u tysiecy ludzi i milionow gdzie
                              indziej.

A konkluzja, bo nie widze z zwiazku z faktem, ze pracowalem w weekend...?

Widze, ze Ci trudno Ci uwierzyc, ze w KOmisji Europejskiej pracuje sie w
                              soboty, czy niedziele i bez pracujacej soboty, jesli trzeba.

Moze czas zrewidowac poglady?

Jak to sie mowi: KU CHWALE Europy, druhu X:]
                              ;-)
                      • arise4 eps 21.05.06, 08:56
                        Uprasza sie szanownego Forumowicza wystepujacego pod nickiem EPS o nie robienie
                        z Forum EPSO przedszkola! Jak powszechnie wiadomo, przedszkolaki wyrywaja to i
                        tamto w celach poznawczych, natomiast Forumowicze naszego Forum nic nikomu nie
                        wyrywaja. Obserwuje sie tutaj mrowki i ich spoleczne lub antyspoleczne relacje
                        bez ingerencji w ich zdrowie fizyczne.

Co do manipulacji stosunkow intermrowczych wszystkie chwyty dozwolone!
                        Jest to pierwsze i ostatnie ostrzezenie szanowny Forumowiczu EPS.
                        • Gość: eps Ostrzegasz mnie jako przedszkolak, czy mrowka?;-) IP: *.cec.eu.int 22.05.06, 09:38
                          • Gość: PaVue to nieladnie IP: *.136-200-80.adsl.skynet.be 22.05.06, 12:45
                            tak kobiecie nozki wyrywac, zakladam, ze to jzu jak wyrwiesz sobie wszystkie
                            wloski z glowy ;)
                            • arise4 Re: to nieladnie 22.05.06, 15:28
                              Dziekuje kochany za te obrone! Uwielbiam silnych mezczyzn!

Pszczolka.
                              • Gość: paw de toi,toi Re: to nieladnie IP: *.136-200-80.adsl.skynet.be 22.05.06, 17:47
                                skoro jestes pszczolkom to znaczy jestes maja czy mioduszna?
                                • arise4 Abeille de toi 22.05.06, 22:51
                                  Gość portalu: paw de toi,toi napisał(a):

> skoro jestes pszczolkom to znaczy jestes maja czy mioduszna?

Jestem Twoja mioduszna niebiesko-zolta, teraz dobrze, kochany?
                                  • Gość: paff do swiata niezupelnie IP: *.19-136-217.adsl.skynet.be 22.05.06, 22:55
                                    niebiesko zolta? twoimi rodzicami byli kosmita i chinka? czy tez grasz w
                                    reklami nowego lepszego proszku?
                                    • arise4 Re: niezupelnie 22.05.06, 22:59
                                      Gość portalu: paff do swiata napisał(a):

> niebiesko zolta? twoimi rodzicami byli kosmita i chinka? czy tez grasz w
                                      > reklami nowego lepszego proszku?

Europejska jestem, kochany!
                          • arise4 Re: Ostrzegasz mnie jako przedszkolak, czy mrowka 22.05.06, 15:26
                            Szanowny Forumowiczu Eps, mrowki jak wiadomo to ogolnie ceniony i ekonomicznie
                            przydatny zawod w przygranicznych regionach Polski. Mrowki te wdrazaja w zycie
                            europejska polityke transgraniczna i na przesiadywanie na Forum czasu nie maja.

Przedszkolaki, hmm, jak zapewne Forumowiczowi Eps wiadomo, wszystkie dzieci sa
                            nasze, co za tym idzie przedszkolaki nalezy chronic i nie dopuszczac na Forum,
                            czego strzeze nasz czcigodny moderator.

Jak z powyzszego wynika nie moge udzielac upomnien ani jako mrowka, ani
                            przedszkolak.

• Gość: eps Aha, juz rozumiem, czyli jestes mrowka w wieku IP: *.cec.eu.int 23.05.06, 09:35
                              przedszkolnym, no ale forum "domowe przedzkole" jest gdzie indziej;-)
                              Mowie Ci, tam jest fajniej, mozna sie pobawic i w "idzie lisek kolo drogi"
                              i "rolnik sandolini" i inne fajne...
    • Gość: zuza do arise4 IP: 212.190.74.* 18.05.06, 11:44
      czepiasz sie
      • majster_od_tapet Re: do arise4 18.05.06, 11:59
        doprecyzuj pliz ktory kawalek Ci cie nie podoba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka