Gość: paff IP: *.129-200-80.adsl.skynet.be 21.06.06, 13:50 zastanawia mnie dlaczego tylu epsuff uzywa BASE - base wsrod operatorow jest jak zupiler wsrod piw. glownie GSM dla bieda ludkow - no to jak jest z tak swienie zarabiajacymi ludzmi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartekn82 Re: BASE gsm dla biedakow i EPSO 21.06.06, 14:06 hmmm - dziwne porownanie - piwa miedzy soba sie roznia (jakoscia skladnikow np.) a fale gsm to gsm, bez znaczenia jakia firma za nimi stoi. po co przeplacac, jak te sama usluge mozna miec za mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: BASE gsm dla biedakow i EPSO 21.06.06, 16:21 jak na razie nie interesowala mnie oferta innych operatorow, dali mi w lapke komorke to dzwonie;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruxa do Jakubskiego i Pawia IP: *.cec.eu.int 22.06.06, 10:49 Jakubsky - Ty nie podskakuj, żona Ci w łapke dała tą komórkę, to nie masz co wydziwiać :-)) Pawiu, wszystko zależy, do czego komórki używasz. Jeśli do szpanowania wodotryskiem i olśniewania maluczkich mmsami (choć o to Cię dotychczas nie podejrzewałam...), to płać drożej. Ja akurat wysyłam smsy, dzwonię do męża, na co Base daje akurat darmowe minuty, jeśli jesteśmy w tej samej sieci (po skończonej promocji też), za granicę z tej komórki nie dzwonię, bo nie muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff Re: do Jakubskiego i Pawia IP: *.6-136-217.adsl.skynet.be 25.06.06, 21:50 > Pawiu, wszystko zależy, do czego komórki używasz. Jeśli do szpanowania > wodotryskiem i olśniewania maluczkich mmsami (choć o to Cię dotychczas nie > podejrzewałam...), to płać drożej. Ja akurat wysyłam smsy, dzwonię do męża, na > co Base daje akurat darmowe minuty, jeśli jesteśmy w tej samej sieci (po > skończonej promocji też), za granicę z tej komórki nie dzwonię, bo nie muszę Bruxa - toz ja sobie jaja robie bo epsy tak wdziecznie sie wzburzaja jak slysza siec dla biedoty hi hi ;) mmsys sa fajne - w tV widzialem ze dzialaja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: BASE gsm dla biedakow i EPSO 21.06.06, 16:51 > np.) a fale gsm to gsm, bez znaczenia jakia firma za nimi stoi Ale za to firmy roznia sie miedzy soba jakoscia. > przeplacac, jak te sama usluge mozna miec za mniej? A to naprawde jest jakas roznica? Bo nie wydaje mi sie. Hint: pogadamy jak skoncza sie warunki promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
bartekn82 Re: BASE gsm dla biedakow i EPSO 22.06.06, 14:12 roznia sie jakoscia ??? czego ?? - moze obslugi klienta - wszystkie GSM w Belgii takie same. a jesli chodzi o koszty - uwierz mi - taniej. przez rok korzystalem i co miesiac dostawalem 60 min za darmo rozmow do BASE. nawet po zakonczeniu promocji, ktora miala trwac 3 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: BASE gsm dla biedakow i EPSO 26.06.06, 15:51 bartekn82 napisał: > roznia sie jakoscia ??? czego ?? Przede wszystkim jakoscia polaczen. Proximus ma najlepsza i najlepiej kryjaca siec i jest dual-band, w odroznieniu od Base. Roznia sie tez troszke umowami roamingowymi. > a jesli chodzi o koszty - uwierz mi - taniej. E tam. Jesli nawet, to o ile? O pare groszy? przez rok korzystalem i co > miesiac dostawalem 60 min za darmo rozmow do BASE. nawet po zakonczeniu > promocji, ktora miala trwac 3 miesiace. No to sobie to odbija po okresie promocji. Bo nie ma nic za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo nie rozumiem czemu IP: 80.246.106.* 21.06.06, 16:59 oszczednosc/chec dorobienia jest tu tak zle widziana i podsumowywana tekstami j.w. lub "pazernosc ludzka nie zna granic" w ktoryms z niedawnych watkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontraktowiec Re: nie rozumiem czemu IP: *.cec.eu.int 21.06.06, 18:00 Sam mam BASE i nie widze w czym problem Pawiu w czym? Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: nie rozumiem czemu 21.06.06, 21:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9&w=43947834&a=43983239 I tu musze sie zgodzic z anbxl. Base jest, delikatnie mowiac, takie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: nie rozumiem czemu 21.06.06, 21:28 > oszczednosc/chec dorobienia jest tu tak zle widziana Oszczednosc w kontekscie wyboru sieci GSM jest raczej smieszna, bo ile tu mozna zaoszczedzic? Na waciki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: nie rozumiem czemu IP: *.240.81.adsl.skynet.be 21.06.06, 21:50 A wiec moze sama nie jestem specjalistka od komorek i abonamentow,ale kiedys przed praca urzednicza moja polowka byla menadzerem w proximusie i mobistarze i...........bylo to dawno,ale podobno burdel wszedzie taki sam,bo operatorzy chca zaoszczedzic na pracownikach i sami call agent sa co 6 max 9 miesiecy wymieniani,a wiec na poczatku staraja sie bardzo,wkuwaja cale klasery na pamiec,probuja uczyc sie flamandzkiego ,bo juz chyba vl kandydatow nie ma ktorzy by nie pracowali tam,a po kilku miesiacach dowiaduja sie,ze nici z fix kontraktu i......olewaja,dlatego serwis jest moim zdaniem MNIEJ NIZ 0 porownujac serwis nawet u samych swoich w PL Akurat tak sie zdarza,ze moja rodzinka ma gsm u wszystkich operatorow-maz w proximusie i mobistarze,ja w mobistarze,a corka w BASE i reasumujac-mobistar to mali oszusci-obiecuja co miesiac 3 euro grats na rozmowy z mobistarem i........jak nie upomne sie to ich nie mam Corka idac w slad za kolezankami zmienila na BASE-najwieksi oszusci-najdrozsze minuty,no chyuba ze ktos z waszych tez jest w BASE i wykupicie odpowiedni abonament,i chociaz w mobistar juz od 2 tygodni probuje doprosic sie o zainstalowanie serwisu MMS i sa w tym analfabeci to maja ten serwis,a BASE nawet nie zamierza wprowadzic do swoich swiadczen,a wiec moim zdaniem i wielu znajomych 1 PROXIMUS 2MOBISTAR Koniec BASE Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: nie rozumiem czemu 21.06.06, 21:54 Jesli juz ktos koniecznie chce miec Base, to polecam raczej wirtualnego operatora, ktory sprzedaje uslugi w sieci Base, ale obsluga lepsza, a ceny, zwlaszcza za granice, interesujace. www.tellink.be Odpowiedz Link Zgłoś
bartekn82 Re: nie rozumiem czemu 22.06.06, 14:12 a chocby na waciki - czemu nie? cos zlego w oszczedzaniu na waciki czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
repairman Re: nie rozumiem czemu 22.06.06, 15:03 Odpowiedz jest prosta, BASE ma tansza taryfe za polaczenia na numery lokalne ( stacjonarne )jak i do innych operatorow, w ramach polaczenie BASE to BASE tez jest o wiele taniej niz np PROXIMUS to PROXIMUS no i dodatkowo tansze polaczenia miedzynarodowe , to jest ich atut, ale odnosnie przeciazenia sieci to maja pierwsze miejsce ( i slawetnej ich promocji dzieki niej wlasnei takie przeciazenia sa ) . Teraz sprawa druga porownujac pakiety abo np 14 € /m to masz 250 minut na polaczenia gratis BASE=BASE lub BASE=stacjonarne. Prosta i czysta kalkulacja, wiec dla tego ludzie wybieraja BASE, co niektorym jest to w niesmak chocby tym co maja MOBISTAR ( O dziwo MOBISTAR byl najbardziej wybieranym operatorem przez polakow mieszkajacych w Belgii = dlaczego ?? Bo nie trzeba bylo dzwonic i aktywowac numeru jak to bylo za czasow Orange teraz obecnego BASE )), Do tej pory nawet nie wiedza ze BASE mozna aktywowac jako Anonim bez podawania danyc personalnych :D . Ja osobiscie wybralem sobie BASE 14€ ( 250min free ) i proximus 180min any time wczesniej placilo sie powyzej 250€ fakturki teraz 45€ Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: nie rozumiem czemu 22.06.06, 15:44 > jest o wiele taniej niz np PROXIMUS to PROXIMUS no i dodatkowo tansze > polaczenia miedzynarodowe Jesli juz oszczedzac, to przeciez taniej jest korzystac z taryf zewnetrznego operatora, a nie operatora GSM. Tellink ma usluge callback, directbellen tez dziala z kazdej komorki... to akurat nie jest argument. Odpowiedz Link Zgłoś
repairman Re: nie rozumiem czemu 23.06.06, 13:38 do.ki napisał: Miedzynarodowe stacjonarne numery koszt 0,02€ na mobile 0,20€ mi to wystarczy :) > > Jesli juz oszczedzac, to przeciez taniej jest korzystac z taryf zewnetrznego > operatora, a nie operatora GSM. Tellink ma usluge callback, directbellen tez > dziala z kazdej komorki... to akurat nie jest argument. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw@night mowiac o granicach IP: *.240.81.adsl.skynet.be 21.06.06, 23:51 "Są granice, których przekracza nie wolno" a to znasz? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomokto A ja akurat rozumiem IP: *.20-218-195.adsl.internet.lu 22.06.06, 00:24 Nie zauwazyliscie, ze paw od zarania dziejow holduje dokladnie tym samym stereotypom i postawom, ktore sam pietnuje. Z jednej strony zarzuca ludziom nietolerancje i stosowanie skrotow myslowych w ocenie innych, a z drugiej atakuje takimi wlasnie, sluzacymi nie-wiadomo-czemu uproszczeniami. Pytanie tylko skad u niego takie zagrania? Socjotechnik-majsterkowicz? Prowokator-stazysta? A moze Z-Bozej-Laski-Towianski-Reloaded? Mnie to akurat nie interesuje, ale skoro inni pytaja, to moze paw odpowie... Odpowiedz Link Zgłoś
logoo Re: A ja akurat rozumiem 22.06.06, 11:58 Swiete slowa. Wybierzesz BASE'a zamiast Mobistara, zarzuci Ci prowincjonalizm. Wybierzesz Volvo zamiast Forda zarzuci Ci to samo. Co bys nie zrobil, zawsze Ci dowali, chocby za to, ze w Delahaizie kupujesz na promocji, bo jako ePS - czyli kundel - powinienes przeplacac (z usmiechem). Klasyczny przyklad odmawiania innym praw, postaw, wad i zalet, ktore samemu sie posiada. Bylby zalosny, gdyby nie byl sympatyczny (przez zasiedzenie). _____________ logoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: A ja akurat rozumiem IP: 212.190.74.* 22.06.06, 12:16 Swiete slowa. A jak berdziesz kupowal same najdrozsze rzeczy, od samochodow po owoce to ci tez ku*** dowali, zes panicz sie zrobil! Jak bys nie zrobil bedzie zle! Wszystko dlatego zes eps :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paffff czego nigdy mawi nie zrozumie IP: *.240.81.adsl.skynet.be 22.06.06, 13:06 no wiesz edziu pytanie o BASE pylo jak najbardziej powazne - target grupa BASE jest biedota, BASE am najgorsze pokrycie siecie w Belgii i najslabsze uslugi. A ze epsy jakos gustuja w BASE to mnie zastanowilo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
logoo Re: czego nigdy mawi nie zrozumie 22.06.06, 14:06 I jakos zwykle tak sie sklada (poddalem to malo wnikliwej, ale jadnak, obserwacji), ze ustosunkowuje sie tylko do starannie wyselekcjonowanych, dogodnych watkow i wypowiedzi, inne przemilczajac. Manipulator. _____________ logoo Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: czego nigdy mawi nie zrozumie 23.06.06, 17:02 paw, czesc ludzi jak tu przyjezdza nie ma czasu na latanie i sprawdzanie a to jest lepsze a to jest gorsze, nie zna nikogo, nie wie o forum, do wiedzy dochodzi z czasem, kiedy ta wiedza im juz psu na bude, bo powinni to wiedziec na poczatku wiec idzie do pierwszego prowajdera i pyta sa karty pop - to poprosze i zaczyna dzialac. proste? logiczne? co do ikei - umebluj tu mieszkanie w tydzien, wchodzac do pustego mieszkania, a wielu z epsow musialo tak robic - najpierw jakis hotel, mieszkanie katem u znajomych a potem na swoje - przewaznie 4 puste sciany, bo niestety kontrakty sa tu pomyslane jak sa. wiec wiadomo juz dlaczego ikea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff Re: czego nigdy mawi nie zrozumie IP: *.194-200-80.adsl.skynet.be 23.06.06, 23:47 dr j - toz nei do mnie z tymi pretensjami ;) ja tam ikea lubie - maja papierowe hotdogi i fajne kotbularki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
puks01 Re: czego nigdy mawi nie zrozumie 26.06.06, 14:30 Gość portalu: paff napisał(a): > ikea lubie - maja papierowe > > hotdogi i fajne kotbularki ;) Zaraz papierowe, sa conajmniej poprawne na skali hotdoga;. A maja w brukselskiej ikei czekoladowy daim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff do Puksia ;) IP: *.213-136-217.adsl.skynet.be 26.06.06, 22:53 oczyiscie,ze maja ale ty puks lepiej jedz salmiaki cuksy dla twardzieli ;) co do hot dogow - hi hi hot dog + napoj kosztuje 1Euro pomysl oni na tym robia zysk wiec na parowce jest napis: may contain traces of meat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paffff jak zwykle od rzeczy, jak zwykle mawi IP: *.240.81.adsl.skynet.be 22.06.06, 13:04 1) pseudo filozoficzny wywod zupelie nie na temat 2) 0 wiadomosci o operatorach w Belgii 3) zagrania z przedszkola: " Mnie to akurat nie interesuje, ale skoro inni pytaja, to moze paw odpowie..." jak nie interesuje to po co piszesz? buhahha no mawi mam nadzieje ze klezmerowanie na ukulele lepiej ci idzie niz udawanie intelektualisty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomoktoagain Re: jak zwykle od rzeczy, jak zwykle mawi IP: *.20-218-195.adsl.internet.lu 22.06.06, 14:55 > 1) pseudo filozoficzny wywod zupelie nie na temat Jak najbardziej na temat, bo jak to zwykle u pawia bywa Odpowiedz Link Zgłoś
logoo Re: jak zwykle od rzeczy, jak zwykle mawi 22.06.06, 15:08 >>> nie ujawniam, ze twoja zona jest stuprocentowa epska Jak to?! To jakas EPSKA jezdzi Focusem, a nie Volvem?!?!?! _____________ logoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tezmawi Re: jak zwykle od rzeczy, jak zwykle mawi IP: *.20-218-195.adsl.internet.lu 23.06.06, 02:04 > Jak to?! To jakas EPSKA jezdzi Focusem, a nie Volvem?!?!?! > No, na to wyglada. Pewnie to ta sama, co ma post-paida w BASE zapietego w czaderskiego Sagema, zas w domu hoduje meza-kolargola. I niech im bedzie na zdrowie. Ich zycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff a mawi znow wali kupy slowne IP: *.194-200-80.adsl.skynet.be 23.06.06, 13:01 co mawi masz kompelxiki? no masz to widac - a moze to kryzys na obczyznie? uuuu powiedzilbym ze mi zal ale nie bo i niby czmu ;D a twoje posty pokazuja jak malo wiesz ale zawsze ubierasz to w biegunke slowna. Umiesz jaks mys wyrazic krotko? eee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mawi_na_obczyznie wyrzygujac kompleksy, pozdraaaawiam ;-) IP: *.ircam.fr 23.06.06, 19:33 sorki pawiu, milo sie gadalo, ale niestety nie bede mial czasu by kontynuowac te wciagajaca pogawedke. Jestem chwilowo w Paryzewie na takim tam jednym sympozjum naukowym, ale co ci bede mowil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff a piszesz z Bois Joli IP: *.194-200-80.adsl.skynet.be 23.06.06, 23:46 No widzisz jak chcesz potrafisz. Sympozium w Bois Joli prowadzi hektorek? Pozdrawiam kolrgola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mawi_de_loin Re: a piszesz z Bois Joli IP: *.ircam.fr 24.06.06, 10:50 > Sympozium w Bois Joli prowadzi hektorek? > no widzisz... gdybys byl informatykiem, to bys sobie sprawdzil domene (ze podpowiem: to jest to takie z kropkami, u gory mojego postu, zaraz po nicku ;-), z ktorej pisze i nie pieprzylbys bez sensu. Ale ty jestes tylko pawiem, wiec nie wypada mi wymagac az tyle od ciebie... Nic to... i tak juz jestem spozniony, wiec spadam. Sorki again, ale tu gdzie jestem, dzieja sie duzo ciekawsze rzeczy niz prowadzenie jalowej dyskusji z toba, wiec nie licz na dalsza aktywnosc z mojej strony na tym watku... caluski i do nastepnego razu ;-P MW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff Re: a piszesz z Bois Joli IP: *.6-136-217.adsl.skynet.be 25.06.06, 11:36 szczerze to drapie skad piszesz, drapie co robisz. to tak malo istotne > wiec spadam slusznie Odpowiedz Link Zgłoś
epska_zenobia Re: jak zwykle od rzeczy, jak zwykle mawi 26.06.06, 16:12 na mnie nie patrz, ja wciaz czekam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radecki Re: jak zwykle od rzeczy, jak zwykle mawi IP: 88.207.224.* 24.06.06, 20:57 >twoja > zona jest stuprocentowa epska, co niewatpliwie rzuca zupelnie inne swiatlo na > twoje glupawo-prowokacyjne zachowanie na tym forum. paff, dodatek na meza, zapene karzesz zonce oddawac spowrotem do unijnej kasy, nie? co za hipokryta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff Re: jak zwykle od rzeczy, jak zwykle mawi IP: *.6-136-217.adsl.skynet.be 25.06.06, 11:33 > >twoja > > zona jest stuprocentowa epska, co niewatpliwie rzuca zupelnie inne swiatl > o na > > twoje glupawo-prowokacyjne zachowanie na tym forum. moja zona to epska > TAK - 200% bo to ZENOBIA. Poza tym mawi nie wie o ktorej mowi bo nie mialem jednej zony. Jak widac plotki szkodza slabym umyslom. > zapene karzesz zonce ja obecnej zony nie "karze" - to twoja metoda karanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mawi_en_dimanche c'est le pavue... :-] IP: *.ircam.fr 25.06.06, 15:15 > moja zona to epska > TAK - 200% bo to ZENOBIA. Poza tym mawi nie wie o kt > orej ... Pawiu, zapewnie nie zdajesz sobie z tego sprawy, wiec ci to wyloze najprostszymi slowami: nie musisz sie tak desperacko tlumaczyc z posiadania zony-epski. To nie jest ani karalne, ani wstydliwe! Glowa do gory! :-) > szczerze to drapie skad piszesz, drapie co robisz. to tak malo istotne > No, wlasnie widze, ze wcale nie. Bo gdyby rzeczywiscie drapalo, to bys nie odpowiedzial na mojego posta. W ogole bys ignorowal te pogawedke. A tak widzisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff zonka cie zaniedbuje cie? ojej IP: *.6-136-217.adsl.skynet.be 25.06.06, 21:48 wiesz widocznie ma powod, ee zapytam ja na forum lux w nastepnym poscie - pewno chetnie poczyta jak bardzo cie interesuja cudze zony. A od tego w wieku anrdopauzalnym wlosy wypadaja facetom - musze ja ostrzec co ja czeka ;) ale do rzeczy masz cos do powiedzenia? tak rzeczowo czy tylko osobiste przypie..nie sie? smialo jeszcze sie nie zdradziles niczym rzeczowym na zaden temat - tylk obiegunak slowna. aha i nie pouczaj bo nie masz kwalifikacji. Smutne ale jak widze do niczego. masz cos do powiedzenia o GSM w Belgii? zdradz sie ma wi ma wi ma wi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek-mamrotek Re: BASE gsm dla biedakow i EPSO 23.06.06, 12:10 To jeszcze do BASE dodajmy do tego IKEA dla biedakow :)i EPSO i nie tylko EPSO bo pewnie sie okaze ze taki Paw, doki i jeszcze troche innych osob i osobek chodzacym po belgijskiej ziemi :):P tez sie zaopatruje w IKEA i skreca sobie nockami mebelki zeby miec salonik ;) Wiec kochani rownanko jest proste BASE= IKEA :P pieknego weekendu :D bo swieci dzis nie mozliwe :D sloneczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff Re: BASE gsm dla biedakow i EPSO IP: *.194-200-80.adsl.skynet.be 23.06.06, 13:04 > To jeszcze do BASE dodajmy do tego IKEA dla biedakow :) a pewno, ze tak i dla EPSO ;) bo IKEA przyciaga nie meblami ale parkingiem i pupletami ;D > Wiec kochani rownanko jest proste BASE= IKEA :P nizupelnie drogi kotku ehm a mozesz ywmienic 2 konkurentow z lepsza siecia sklepow od ikei w Belgii bo BASE akurat ma najciencsz siec i uslugi ;) > pieknego weekendu :D bo swieci dzis nie mozliwe :D sloneczko Caluski Odpowiedz Link Zgłoś
kotek-mamrotek Re: BASE gsm dla biedakow i EPSO 24.06.06, 19:24 A po co mam wymieniac jak jestes zadowolony z tej oferty ... :P tak jak sa ludzie z BASE zadowoleni ;) a ty z IKEI wiec spoko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff Re: BASE gsm dla biedakow i EPSO IP: *.6-136-217.adsl.skynet.be 25.06.06, 11:37 ja nie twierdze ze nie sa zadowoleni pytanie bylo inne - jesli base kieruje oferte dla biedoty to czemu epsy to kupuja? a w base nie ma kotbularow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Base.expat Telefony komorkowe - Belgia IP: 32.106.94.* 25.06.06, 17:42 astel.be/EXPAT-la-formule-tarifaire-pour Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: Telefony komorkowe - Belgia 25.06.06, 20:05 Taryfa stara, wiec przypuszczalnie juz nieaktualna. I to dostepna tylko dla postpaidow, wiec karty odpadaja. Co to za korzysc? Moj abonament w Proximusie to 15 euro miesiecznie od kazdego telefonu. A rozmowy zagraniczne przelaczam do innego operatora, ktory pracuje po taryfach nizszych od belgacomowskich. Odpowiedz Link Zgłoś