Dodaj do ulubionych

kurcze mam problem :((

15.09.06, 13:01
od paru dni boli mnie ucho , lekarz zapisal antybiotyk pantotile, ale ja nie
powiedzialam mu ze karmie piersia coreczke. ulotka jest po francusku co mi
nic nie daje :(( no i teraz nie wiem czy moge stosowac ten antybiotyk i
karmic, nie zaszkodzi to mojemu dziecku???
Obserwuj wątek
    • byly_eurokrata Re: kurcze mam problem :(( 15.09.06, 13:02
      boze, zobacz co to za substancja aktywna/rodzaj antybiotyku a nie nazwa
      lekarstwa, wrzucisz te nazwe do polskiego googla i bedziesz miala wszystkie
      informacje
    • Gość: ania.. Re: kurcze mam problem :(( IP: *.cec.eu.int 15.09.06, 13:08
      zadzwon do swojego lekarza w polsce?
    • byly_eurokrata Re: kurcze mam problem :(( 15.09.06, 13:16
      zobacz tu, ten antybiotyk to prawdopodobnie polimyksyna,
      www.przychodnia.pl/el/leki.php3?s=3&d=e&p1=0&lek=1365
      "nie wiadomo, czy lek przenika do mleka matki, nalezy zasiegnac opinii lekarza"
    • woluwe Re: 15.09.06, 13:24
      dzeicko rozboli po nim ucho
      • dyzurna :(( 15.09.06, 13:27
        kurcze juz sobie znalazlam raczej nie moge tego stosowac :(( jest w tym leku
        polymixini, neomycini,fludrocortisoni i lidocain :((
        a czy dostane w brukseli olejek kamforowy ? a tak mnie boli...
        • byly_eurokrata Re: :(( 15.09.06, 13:29
          idz na przystanek metra St. Cathrerin, tam na przeciwko kosciola jest taka
          zielarnia, /kruiderij/, oni maja wszystkie mozliwe olejki z ekologicznej
          uprawy.
        • Gość: anka Re: :(( IP: *.cec.eu.int 15.09.06, 13:43
          Poważnego zapalenia ucha możesz nie wyleczyć olejkiem kamforowym - antybiotyk
          może okazać się konieczny. Zapytaj po prostu lekarza, bo czasem korzyści
          przewyższają ryzyko. A może będzie lepiej na kilka dni odstawić dzieciaczka,
          dawać coś innego, a pokarm odciągać, żeby nie zanikł?
        • Gość: anbxl Re: :(( IP: *.72-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.09.06, 18:26
          M ja przerabiam to samo od paru dobrych dni-kropelki w mojej znajomej aptece
          nic nie pomogly,apa tez nic,a dopiero antybiotyk na wlasna odpowiedzialnosc-
          jest lepiej ale jeszcze nie dobrze,a wiec tez nastepnym razem nie bede patrzyc
          ze duzo pracy tylko pojde do lekarza
    • do.ki Re: kurcze mam problem :(( 15.09.06, 13:39
      No wiec tak: krople do ucha sa w zapaleniu ucha praktycznie nieskuteczne. W
      ogole antybiotyki nie maja wplywu na przebieg choroby przy ostrym zapaleniu
      ucha.

Jesli masz watpliwosci, nie bierz. Potrzebny jest ci srodek przeciwbolowy, nie
      antybiotyk. I jakies krople na zatkany nos.
      • dyzurna Re: kurcze mam problem :(( 15.09.06, 13:47
        zadzwonilam do tego lekarza powiedzial ze moge brac bo mam brac 3-4 dni a potem
        mi ucho przepluka i ze sie dziecku nic nie stanie.
        chyba wezme ten paracetamol bo juz wyje z bolu :(((
      • Gość: lili Re: kurcze mam problem :(( IP: *.cec.eu.int 15.09.06, 14:04
        W
        > ogole antybiotyki nie maja wplywu na przebieg choroby przy ostrym zapaleniu
        > ucha.
        >
        > Jesli masz watpliwosci, nie bierz. Potrzebny jest ci srodek przeciwbolowy,
        nie
        > antybiotyk. I jakies krople na zatkany nos.

Sorry, ale glupoty piszesz. Wlasnie tylko antybiotyk moze rozpedzic zapalenie
        ucha - lykanie paracetamolu to jak zbicie swiecacej lampki kontrolnej- nie pali
        sie, znaczy nie ma problemu (choc problem jest), a stanu zapalnego przy
        zakazeniu bakteryjnym nie wyleczysz kroplami do nosa.

Co innego zakazenie wirusowe - ale zapalenie ucha to czesto powiklanie po
        wirusach wlasnie, wiec antybiotyk jest konieczny.
        • Gość: gosc Re: kurcze mam problem :(( IP: *.180-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.09.06, 14:17
          do.ki ma racje.W przypadkach stanu zapalnego ucha ,antybiotyk w postaci
          kropli ,wiecej Ci zaszkodzi niz pomoze.Antybiotyk w postaci tabletek owszem,no
          i oczywiscie krople do nosa ,bo poprostu tak sie leczy zapalenie.Ja rowniez
          mialam kiedys ten lek i poza tym,ze znieczulal mi ucho to nic nie pomogl,a mogl
          podobno uszkodzic mi bebenek.Pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia.
        • Gość: paff no doki nieuku IP: *.173-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.09.06, 14:18
          Pani z cec zna sie lepiej na leczeniu niz jakis doktorek.

Bowiem EPS zna sie na WSZYSTKIM np. po studiach podyplomowych ;D
        • Gość: rpj4 Re: kurcze mam problem :(( IP: *.30-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.09.06, 14:24
          Do.ki jest lekarzem, stąd i ksywa, tak tytułem wyjaśnienia.
          A chyba na oko (nawet lekarskie), bez badań mikrobiol., nie da się rozróżnić
          wirusowego od bakteryjnego zapalenia ucha.
          Pozdr.
          rpj4
    • Gość: paff tel do lekarze nia masz? IP: *.173-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.09.06, 14:20
      na pieczatce czy wizytowce jest. Zadzon zapytaj

opcja 2) ulotka jest po francusku co mi nic nie daje :((

oo kupowalas antybiotyk we Francji? bo w Belgii nie widzialem jeszcze leku, w
      ktorym ulotka nie jest po niderlandzku, niemiecku i francusku.

Napewno nie masz znajomych w EPSO, ktorzy tymi jezykai nie mowia, samotnosc w
      tlumie straszna rzecz prawda?
      • dyzurna Re: tel do lekarze nia masz? 15.09.06, 14:25
        paff masz troszke spoznony refleks, juz wszystko sie wyjasnilo. za rady
        wszystkim dziekuje ,pozdawiamy ! :)
        • Gość: paff Re: tel do lekarze nia masz? IP: *.173-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.09.06, 14:26
          nie czytam wszystkich postow i wlasnie sie dolaczylem, jak widze dzwonilas wiec
          wg mnie najlepsze niz pytac sie ludzi nie znajacych sie na rzeczy czy jedynego
          dokiego ale na odleglosc ;)
    • Gość: zatwardzenie Ja tez kurcze mam problem :(( IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 15.09.06, 14:53
      Kupy nie moge zrobic.

Ludzie, opanujcie sie. To tak jak by na forum medycyna pytac sie o szkole
      europejsaka w Ukkle. Litosci
      • Gość: seks dokladnie tak:)) IP: *.cec.eu.int 15.09.06, 14:58
        albo na forum o seksie pytac o sposob na dostatnie pracy w instytucjach :))))))
        • asiunia.lux Re: dokladnie tak:)) 15.09.06, 21:06
          Gość portalu: seks napisał(a):

> albo na forum o seksie pytac o sposob na dostatnie pracy w
          instytucjach :))))))

Aaaa, to wcale nie takie glupie! Bo to wlasnie odpowiednie forum na pytania z
          kim trzeba sie bzyknac zeby dostac prce i UE, bo wedlug niekturych teori tylko
          tedy droga! ;))
      • Gość: ed Re: Ja tez kurcze mam problem :(( IP: 212.190.74.* 18.09.06, 11:08
        > Kupy nie moge zrobic

udalo sie?
        • Gość: zatwardzenie Re: Ja tez kurcze mam problem :(( IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 18.09.06, 18:22
          Nie:-((
          • dyzurna Re: Ja tez kurcze mam problem :(( 07.11.06, 10:49
            cos mi te uszy strasznie w Brukseli nawalaja :) dopiero co mnie bolalo prawe od
            2 dni mnie boli lewe :((( buuuu
            • Gość: . Re: Ja tez kurcze mam problem :(( IP: *.234-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.11.06, 15:42
              dyzurna napisała:
              > cos mi te uszy strasznie w Brukseli nawalaja :) dopiero co mnie bolalo prawe od
              > 2 dni mnie boli lewe :((( buuuu

to na pewno przez zatwardzenie
            • do.ki Re: Ja tez kurcze mam problem :(( 08.11.06, 18:20
              Znam dobrze kogos, kto moze pomoc:

www.gvagroup.be/website/axiwcm20.nsf/bb3d3853900d8318c1256f0e00406b7d/5dcd71de30cf062cc1257049004084d5?OpenDocument
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka