Dodaj do ulubionych

sekretarka w berlinie zarobki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 11:12
witam! zaproponowano mi prace w niemieckiej firmie w Berlinie, ktora ma swoje
oddzialy rowniez w Polsce. Moja praca polegac bedzie glownie na tlumaczeniu
roznych umow z niemieckiego na polski i odwrotnie(bede uzywac tez
j.angielskiego w mniejszym stopniu), jak rowniez mam prowadzic
sekretariat.Jestem absolwentka Germanistyki na UW. Czy mógłby mi ktos
doradzic ile mam sobie zazyczyc gdy padnie pytanie jakie sa moje oczekiwania
finansowe, poniewaz kompletnie nie znam realiów(nie chcialabym powiedziec
sobie za duzo ani za malo) Za wszelkie porady z góry bardzo dziękuję!
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: sekretarka w berlinie zarobki 13.10.06, 11:15
      2500 brutto...EUR oczywiscie, ale moga chciec dac ci mniej...
      • Gość: blanka Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:10
        dziękuję Ci bardzo za sugestie, a ile to jest plus/minus po odliczeniu podatków
        na rękę
        • annajustyna Re: sekretarka w berlinie zarobki 13.10.06, 15:30
          Jka jestes niezamezna i bezdzietna to ok. 1700...
          • annajustyna Re: sekretarka w berlinie zarobki 13.10.06, 15:31
            Sorry, zle wyliczylam. Ale powinno byc wiecej niz 1500...
            • oppelner_os Re: sekretarka w berlinie zarobki 15.10.06, 17:41
              Dla bezdzietnej i nie zameznej, w zaleznosci od Krankenkasse, etc. wychodzi
              nieco ponizej 1500 €

www.nettolohn.de/index.php
              Policz raz jeszcze:)
              • annajustyna Re: sekretarka w berlinie zarobki 15.10.06, 17:45
                Ja liczylam pi razy drzwi;))))). I nie uwzglednilam podatku koscielnego...
                • oppelner_os Re: sekretarka w berlinie zarobki 15.10.06, 17:50
                  :)))
    • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 13.10.06, 13:43
      Jak nie masz bachorka to bedzie to okolo 1200 € na lapke.
      • annajustyna Re: sekretarka w berlinie zarobki 13.10.06, 15:30
        Wiecej, Ronin. Ja jako specjalista mialam 2200 brutto i wychodzilo ok. 1400 na
        reke...
      • Gość: iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.centertel.pl 13.10.06, 19:46
        A Ty masz bachorki? Też nim kiedyś byłes, i wiesz co...wciąz nim jestes!!!

• Gość: X Y Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.10.06, 17:49
      czemu,az tak duzo.
      • annajustyna Re: sekretarka w berlinie zarobki 13.10.06, 18:45
        Bo to sa srednie zarobki,a dziewczyna bedzie dodatkowo tlumaczem. Ale calkiem
        mozliwe, ze beda chcieli jej dac drastycznie mniej, chocby sugerujac sie placami
        w PL...
        • Gość: X Y Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.10.06, 19:46
          w porzadku, nie wiedzialem.Myslalem,ze wszedzie tak dobrze placa.
    • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 13.10.06, 20:50
      Jak ktos tu jest bachorkiem to Iw na pewno:)....ciagle po mnie pyszczy:):):)
      Ja nie sadze zeby ona tak duzo dostala ale moze sie zdarzyc jak sie
      spodoba szefowi:))Ladne kobiety maja latwiej niz te brzydule.
      • iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki 13.10.06, 21:07

Poprostu zachowujesz się jak jakis gó..arz i tyle.

........................................
        Jak łatwo stać się tylko wspomnieniem....
    • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 14.10.06, 12:41
      Jak gowniarz a pare dni temu skonczylem 34 lata i chce 25 latke:))
      Iw ty sie tak nie zlosc bo zlosc twej pieknosci szkodzi:))..a na pewno
      chcialabys dobrze wygladac:))......a ten jezor dlugi to juz ci ukroce:))
      • iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki 14.10.06, 13:13
        "Jak gowniarz a pare dni temu skonczylem 34 lata..." 34 lata to nie wiek który zabrania być gó..arzem, a po Tobie to widać, niestety....

"i chce 25 latke:))" Więc w czym problem? Podobno marzenia się spełniają....

" Iw ty sie tak nie zlosc bo zlosc twej pieknosci szkodzi:)..." Podobno im bardziej się złoszczę tym piekniejsza jestem.... :))

"a ten jezor dlugi to juz ci ukroce:))" Już Ci to kiedyś powiedziałam...zaczniemy od Ciebie. Myślę, że idzie mi całkiem calkiem ...dobrze?:)

P.S. Wszystkiego naj.... :):):)

• annajustyna Re: sekretarka w berlinie zarobki 14.10.06, 14:35
        Oj, to ja juz za stara://///.
        • Gość: Celina Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.10.06, 17:35
          Widzisz Annajustyno obie nie mamy szans szkoda.
    • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 14.10.06, 14:50
      Anna ma wiecej niz 25 lat??Jaki jestem rozczarowany:))
      Iw dziekuje za zyczenia najslodsza:))
      • Gość: Celina do Iw i Ronina IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.10.06, 17:38
        Czy moge Was o cos prosic? To poprosze przestancie sie wreszcie klocic.Ty Iw
        nie popuscisz ,a i Ronin tez nie.
        • iw78 Re: do Iw i Ronina 14.10.06, 17:59
          Niech odnosi się do drugiej osoby z SZACUNKIEM. Widać, ze ma z tym poważny problem....
          Co do kłótni...my się kłocimy? :)

• Gość: Celina Re: do Iw i Ronina IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.06, 11:32
            Tylko jak sie nie klocicie to jest chyba sprzeczka.
    • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 14.10.06, 18:15
      Jak na razie to MY flirtujemy:))...takie troche konskie zaloty to sa:):):)
      • iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki 14.10.06, 18:22
        "MY"?? Mów za siebie.

• Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 15.10.06, 11:23
          Ty jestes faktycznie rozwydrzona Iw 78,Ty potrzbujesz silnej ,meskiej reki !!
          • Gość: Celina Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.06, 11:31
            Ronin, a Ciebie tez trzeba troche czasami ukrucic,byc moze na smycz wziac.
          • Gość: iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.centertel.pl 15.10.06, 11:55
            Twojej?? O co Ci właściwie chodzi?
    • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 15.10.06, 14:19
      A chocby mojej!!Tylko ja lubie czasami kobiecie troche przylac:)).......wiec
      nie wiem czy to Twoj szczyt marzen bylby:))
      • Gość: Celina Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.06, 16:25
        Oj Ronin przylac to by mozna bylo czasem Tobie.
      • Gość: iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.centertel.pl 15.10.06, 17:10
        Nie wiem czy Twoim szczytem marzeń byłoby życie ze świadomością, że jest na świecie ktoś kto gardzi Tobą, ktoś dla kogo jesteś kompletnym zerem....( chociaż muszę przyznać, że są osoby, których to nie wzrusza...)

Po powyższej wypowiedzi, możesz domyśleć się czy podniesienie ręki na mnie (już tylko to wystarczy) jest szczytem moich marzeń...

Wiesz czego jestem ciekawa, czy zdanie które o Tobie powoli sobie wyrabiam, na podstawie Twoich wypowiedzi, jest tym właściwym...bo może wcale nie jesteś takim dupkiem w rzeczywistości jakiego pokazujesz tutaj...a może jednak jesteś...
    • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 15.10.06, 17:36
      Moge cie zapewnic ze Twoja pogarda do mnie by mnie nie wzruszyla:))
      A jaki naprawde jestem to ja wiem sam najlepiej.Moja przyszla kobieta musi
      miec silna osobowosc jesli chce ze mna wytrzymac:))Jesli chodzi o lanie ktore
      z mila checia bym takiej osobie jak TY Iw78 sprawil ,to mozesz mi wierzy<c ze
      nie mialbym przy tym zadnych skrupulow:))Z doswiadczenia wiem ze kazda kobieta
      lubi troche dostac wtedy zyje jej sie z tym o wiele lepiej:))
      • Gość: iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.centertel.pl 15.10.06, 17:58
        Domyślam się. Co do tego, jaki jesteś wiesz sam najlepiej...moja opinia o Tobie nigdy do konca nie będzie "zamknięta", bo trudno oceniac człowieka po paru zdaniach, zwłaszcza że my raczej w wielkiej zgodzie nie żyjemy :)
        A jeśli chodzi o Twoje doświadczenie...jest ono inne od mojego, i dzięki Bogu całe szczęscie, że nie musiałam nigdy i musieć nie będę w nich uczestniczyć.

"wiem ze kazda kobieta lubi troche dostac wtedy zyje jej sie z tym o wiele lepiej:))" Z czym się jej lepiej żyje?? Z takim bydlakiem??

Wiesz Ronin...kobieta z silną osobowością nie pozwoli się uderzyć. Te które do tej pory Ci się pozwalały to głupiutkie i bardzo słabe idiotki.

• oppelner_os Re: sekretarka w berlinie zarobki 15.10.06, 17:39
      Jezeli nie masz dzieci i meza to netto od 2500 wynosi ok. 1500 €

www.nettolohn.de/index.php
      :)
    • Gość: ronin Iw wez wyluzuj:)) IP: *.proxy.aol.com 15.10.06, 18:50
      Oj Iw wez sie tak nie denerwuj,mialem na mysli zwykle klapsy na tylek:)) a
      nie jakies tam bicie jak ostatni bydlak:))
      Ja jeszcze w moim zyciu kobiety nie bilem(wyjawszy klapsy:)ale musze
      powiedziec ze byl kiedys moment ze mialem na to ochote.Zostalem do tego
      sprowokowany i potem szybka sie z ta pania rozstalem zeby moc rano spokojnie
      patrzec w lustro:)
      • Gość: iw78 Re: Ty też Ronin IP: *.centertel.pl 15.10.06, 19:09
        Sprawia Ci frajde jak mnie prowokujesz?
    • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 16.10.06, 11:15
      Kiedy ty síe tak milo denerwujesz:))Sprawia mi to duzo radosci ze jak bys
      mogla to bys mnie ugryzla:))
      • Gość: iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.centertel.pl 16.10.06, 11:36
        :* :)
        • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 16.10.06, 13:39
          Co to ma znaczyc ten usmiech???Nie znam tego znaczka:))
          • iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki 16.10.06, 13:55
            I JA mam Ci powiedzieć?? hi hi :*, :)

• Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 16.10.06, 14:08
      Czy Ty dzis nie pracujesz??Leniuszku:)Dlaczego nie mialabys mi powiedzec co
      oznacza ten usmiech??
      • iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki 16.10.06, 14:13
        Za pare minut uciekam...:) Dlaczego?...hmm..sam się dowiedz...:)

• Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 17.10.06, 14:02
      Niestety jestem bardzo niedomyslny:))
      • Gość: iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.centertel.pl 17.10.06, 14:31
        no ale to już nie mój problem :):):)
        • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 17.10.06, 14:47
          Jestes okrutna !Nie chce Cie:)
          • Gość: iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.centertel.pl 17.10.06, 14:53
            I vice versa! Po co mi facet, który jest niedomyślny...;p
            • Gość: Celina Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.06, 22:41
              No ja nie wiem czy Ty On nie jest taki domyslny.
              • iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki 19.10.06, 10:21
                :):):)

Ty też byłaś na urlopie?

Czym jest kobieta? Jednym z najgenialniejszych wybryków natury :):):)
                • Gość: gość Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 12:13
                  do opellneros : jak bezdzietna i niezamężna to ma mniej zarabiać?!!!????
                  • annajustyna Re: sekretarka w berlinie zarobki 19.10.06, 17:31
                    Nie. Po prostu w Niemczech jest 6 klas podatkowych, m.in. w zaleznosci od stanu
                    cywilnego i posiadanego potomstwa. Ronin mial na mysli zarobki netto. Osoba
                    bezdzietna i niezamezna (klasa I) zarabia netto mniej niz samotna matka (klasa
                    II) albo mezatka opodatkowujaca sie razem z mezem (klasa IV)...Itd, itp...
                    • annajustyna Re: sekretarka w berlinie zarobki 19.10.06, 17:31
                      I i IV sie wlasciwie nie roznia, ale w rocznym rozliczeniu malzenstwo zyskuje
                      niz samotni...
                • Gość: Celina Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.06, 15:47
                  Nie bylam na urlpie,ale u nas zakladali jakies nowe kable i nie mielismy
                  dojscia ani do internetu,ani tez nie dostawalam zadnych maili.Tak bylo,az 3
                  dni,no ale juz jest znow wszystko w porzadku.Teraz mam znow wiecej roboty i
                  troszke mniej czasu,ale to mysle,ze nie potrwa dlugo i znow sie wszystko
                  pouklada.
    • annajustyna A moze sobie zalozycie oddzielny watek??? 19.10.06, 17:28
      Albo forum nawet?;))))). Wystraszyliscie pewnikiem biedna dziewczyne i sie boi
      pracy podjac w Niemczech:((((((((((((((((.
      • Gość: iw78 Re: A moze sobie zalozycie oddzielny watek??? IP: *.centertel.pl 19.10.06, 20:03
        Nie wiem czego miałaby się przestraszyć...skoro taka lękliwa to niech siedzi w
        domu :):):)
        • Gość: Celina Re: A moze sobie zalozycie oddzielny watek??? IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.06, 20:59
          Masz racje do odwaznych swiat nalezy.Jak ja do Niemiec przyjechalam nie
          wiedzialam nic nie znalam jezyka, nauczylam sie wszystkiego.
          • Gość: xxx Pani Celino IP: 213.166.210.* 19.10.06, 23:16
            music.clevver.com/video/15027/toby-keith-crash-here-tonight-300.php
            przesylam ta melodie dla Pani
            • Gość: Celina Re:XXX IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.06, 13:49
              Wielkie dzieki,czym zasluzylam sobie na taka piekna muzyke?Zdaje sobie
              sprawe,ze moje odpowiedzi nie zawsze sa mile, jak i nie zawsze takie jakie
              oczekuja czytelnicy.Nie wiem dlaczego otrzymalam taka piekna muzyke czuje sie
              zaszczycona i serdeczne dzieki.
    • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 20.10.06, 18:57
      Iw 78 jak pisze tez nosa poza polsce nie wysciubila:)))
      • Gość: Celina Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.06, 19:09
        A Ty skad wiesz?Moze ona jezdzi tylko na sobote niedziele do niemiec,albo
        czechoslowacji.
      • iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki 20.10.06, 20:51
        Masz coś przeciwko temu? Nie znaczy to przecież że się boję :):)

Poza tym...byłam tu i tam...:))

• Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 20.10.06, 22:55
      U mnie jeszcze nie bylas:PP,sprawdz gdzie jest Kerpen kolo Köln.:)
      • Gość: Celina Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.06, 23:06
        Czy ona musi do Ciebie pojechac,a moze wcale tego nie chce?
        • Gość: iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.centertel.pl 20.10.06, 23:18
          Jesteś zła na Ronina? Dlaczego?
          • Gość: Celina Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.06, 16:45
            Nie ,nie jestem zla na Ronina.Ja sie tylko z nim troche przekomazam.
      • Gość: iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.centertel.pl 20.10.06, 23:14
        Czy to zaproszenie? :))

A z innej beczki...co takiego zrobiłes, że podpadłes Celinie? Przyznaj mi się...:):)
        • Gość: Celina Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.06, 16:47
          Ronin mi nigdy nic zlego nie zrobil,ale to sa tylko zarty.Raz mnie
          zdenerwowal,ale to bylo kiedys.Teraz sie znacznie poprawil i jest wszystko w
          porzadku.
    • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 20.10.06, 23:16
      Celinie nic nie zrobilem ,mysle ze ona troche zazdrosna jest:))Dlaczego
      tak pozno tu jeszcze siedzisz??Czy twoj facet ci na to pozwoli IW78?:)
      • Gość: iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.centertel.pl 20.10.06, 23:19
        A Ty co tu robisz?
        • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 20.10.06, 23:25
          Zwykle pracuje przy komputerze tak do 22 ale dzis nie moge jakos
          zasnac,wiec przyszedlem tu.Domyslilem sie ze tu bedziesz.Przychodzisz czasami
          na czat na gazecie??Chetnie bym z toba pogadal ale juz nie dzis:))
          • Gość: iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.centertel.pl 20.10.06, 23:31
            Nie bywam tam. Nie myśl tyle o mnie, bo Ci to zaszkodzi. :)
            Dobrej nocy życzę :))
            • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 20.10.06, 23:33
              Byloby fajnie jakbys kiedys na czat przyszla.Byloby milo "bezposrednio"
              porozmawiac:))Dobranoc.Spij spokojnie:))
      • Gość: Celina Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.06, 16:52
        myslisz,ze jestem o Ciebie zazdrosna.Ty jestes okropny trzeba Cie troszke
        ukrocic.´Cos podobnego sobie wymysliles.Naprawde nie powiem Ci ile mam lat,ale
        podpowiem Ci ,ze mam dziecko w Twoim wieku.Nie sadzisz chyba,ze jestem o Ciebie
        zazdrosna.Potraktuj ta zazdrosc jako zart,pomimo wieku zartuje duzo co mi
        ulatwia zycie.
        • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 21.10.06, 17:14
          Ja tez zartuje,forum czy tez czatu nie warto brac na powaznie.Juz sie o tym
          przekonalem.Zawod byl bolesny.
          • Gość: Celina Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.06, 17:29
            No coz czlowiek na bledach sie uczy.Nie martw sie bedzie dobrze.
    • Gość: xxm Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 17:38
      :):):)
    • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 21.10.06, 17:43
      I z czego sie cieszysz??
      • Gość: xxm Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 18:01
        że będzie wam dobrze :):):)
    • Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 21.10.06, 18:12
      Wystarczy ze mi bedzie dobrze,kobiecie nie musi:))Niech sie sama o swoj
      orgazmus martwi:)
      • Gość: xxm Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 18:19
        jesli to ma byc po niemiecku to pewnie orgasmus
        a to w Niemczech faceci są egoistami czy nie, jak to jest?
        • iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki 21.10.06, 18:27
          Są, są ...:)

• iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki 21.10.06, 18:31
        Potwierdzasz tylko tezę, że dzis 100% facet to niemal rzadkość ;p

• Gość: ronin Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.proxy.aol.com 21.10.06, 18:30
      Czesc Iw::).jesli o mnie chodzi to jestem egoista i na dodatek sknera:))
      To ty umiesz nawet po niemiecku??
      • iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki 21.10.06, 18:35
        Cześć :)

• Gość: Celina Re: sekretarka w berlinie zarobki IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.06, 18:43
          Mysle,ze Ronin dzisiaj za duzo piwa wypil,albo jakis innych napojow
          wyskokowych,znow zaczyna pisac bzdury.
    • iw78 Re: sekretarka w berlinie zarobki 21.10.06, 19:13
      Ronin czemu jesteś złosliwy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka