IP: *.cec.eu.int 09.11.06, 09:33
hej,
sporo ludzi polecalo do kupna kompy dell. czy ktos, kto kupowal je przez
strone belgijska moglby mi dac znac tu, albo na anake.go2.pl, porady (pomocy)
potrzebuje..
Obserwuj wątek
    • marekggg Re: dell (pc) 09.11.06, 10:15
      nie kupowalem nigdy jeszcze dell'a w belgii, ale jezeli to jest notebook, to
      zaryzykuj, jezeli stacjonarny, to odradzam. w poprzedniej firmie padaly dyski
      twarde i plyty glowne.
    • hydromanekin Re: dell (pc) 09.11.06, 11:17
      Ja mam notebooka Dell'a. Kupowalem przez strone "belgijska" i jestem
      zadowolony. W czym potrzebujesz pomocy?
      • ansil Re: dell (pc) 09.11.06, 14:06
        pozwolilam sobie na priv.
        • hydromanekin Re: dell (pc) 09.11.06, 14:35
          pozwolilem sobie odpowiedziec :)))
          • ansil Re: dell (pc) 09.11.06, 15:01
            to ja sobie pozwole publicznie podziekowac ;)
            i jakby mail sie znalazl, to ja go poprosze..
            • hydromanekin Re: dell (pc) 09.11.06, 15:24
              Niestety, nie ma go... ale sprawdz skrzynke.
    • gruby76 Re: dell (pc) 09.11.06, 14:12
      jeśli chodzi o stacjonarne to przywieźli mi dwa tygodnie temu (chyba najmocniejszy z oferty). Na notebookach Della się nie znam. Jeśli mogę pomóc to służę na privie ...
    • ansil Re: dell (pc) 09.11.06, 14:22
      w sumie to pytanie dotyczace zwrotu vatu ( czyli tylko poczatkujacych epsow)-
      jak to funkcjonuje przy zakupie online i czy ktos to juz przerabial..
      • ansil Re: dell (pc) 09.11.06, 14:23
        to mowialm ja - ania..
        • gruby76 Re: dell (pc) 09.11.06, 17:07
          tak się składa że trenujemy dokładnie ten temat. W chwili obecnej czekamy na zwrot kaski. Sprawa nie jest oczywista bo ogólny office na benelux znajduje się chyba w Holandii, niemniej zakup był dokonany na podstawie oferty kierowanej na Belgię. Na razie sprawa przeszła przez admina komisji bez problemu ... Jeśli interesują kogoś szczegóły to chyba lepiej na privie ...
    • Gość: strus Re: dell (pc) IP: *.dip.t-dialin.net 09.11.06, 17:17
      Dell jest super firma i robi super komputery po dobrej cenie. Cena ta jednak
      jest wynikiem braku prowadzenia sprzedazy innej niz internetowa, a co sie z tym
      wiaze, nie mozna z tym komputerem isc i oddac go do sklepu, a jedynie wyslac,
      albo wezwac mechanika. W Anglii takie uslugi nie stanowia problemu (znam z
      doswiadczenia), natomiast w Belgii z uslugami jak jest wszyscy wiemy (z
      doswiadczenia z belgijskim Dellem slyszalem tylko negatywne opinie). Ja
      generalnie bym kupil, ale trzeba tez sie uzbroic w cierpliwosc, jesli cos
      bedzie nie tak. Jesli sie znasz na komputerach to latwiej jest Ci tez cos przy
      Dellu zrobic samemu. A jesli nie chcesz ryzykowac to kup np. Simens-Fuijtsu w
      Media. Powodzenia!
      • Gość: aasia ale w MediaMarkt maja tylko klawiatury AZERTY !!! IP: 88.147.17.* 09.11.06, 20:03
        pytalam sie juz kilka razy, tam nie maja laptopow z klawiatura QWERTY, a mnie
        tylko taka interesuje. Nie bede kurcze na wypasionym lapku za 2000 euro nalepek
        na klawiature robic, nie? Mam nadzieje ze choc tego DeLLa mozna kupic z normalna
        klawiatura.... Jak ktos wie, niech powie ;-)
        • Gość: hydromanekin Re: ale w MediaMarkt maja tylko klawiatury AZERTY IP: *.28.77.64.coditel.net 09.11.06, 20:10
          Mam nadzieje ze choc tego DeLLa mozna kupic z normaln
          > a
          > klawiatura.... Jak ktos wie, niech powie ;-)

Mozna.
          • Gość: mz Re: ale w MediaMarkt maja tylko klawiatury AZERTY IP: *.brutele.be 16.11.06, 09:50
            Czy udało się kupić laptopa z klawiaturą qwerty?
            • marekggg a jakie windowsy?? 16.11.06, 10:08
              bo tak z ciekawosci - jezeli francuskie lub holenderskie to ja chyba z gory
              dziekuje, jeszcze mam gdzies jakiego pirata albo linux zainstaluje
              • Gość: ania.. Re: a jakie windowsy?? IP: *.cec.eu.int 16.11.06, 11:10
                w dell'u mozesz zamowic querty z ang windowsem ;)
                • marekggg Re: a jakie windowsy?? 16.11.06, 11:18
                  wlasnie patrzylem na belgijskim dell-u a klawiatura (w tym modelu ktory akurat
                  wybralem) byla tylko azerty. Ale to szczegol. notebookow nie trawie za bardzo,
                  bo maja idiotyczna klawiature, moze zamiast kominka w domu postawie biurko z
                  normalnym kompem. bo po jaka cholere mi kominek-atrapa
                • Gość: mz Do Ani IP: *.brutele.be 16.11.06, 12:32
                  A zamówiłaś takiego przez stronę internetową czy telefonicznie, bo ja jakoś nie
                  mogę znaleźć laptopa z qwerty na ich stronie.
                  • Gość: hydromanekin Re: Do Ani IP: *.cec.eu.int 17.11.06, 14:30
                    No wlasnie... Zajrzalem na strone Dell'a i faktycznie cos sie pozmienialo. W
                    zeszlym roku zamawialalem Inspirona przez strone i mozna bylo wybrac klawiature
                    qwerty. Teraz, cos nie bardzo... Inne rozwiazanie, to zakup komputera przez
                    strone holenderska, tam nie ma problemu z klawiatura. Nie wiem tylko czy
                    belgijski min fin nie robilby problemu ze zwrotem vatu (faktura wszak bylaby
                    z "nipem" holenderskim). Sadze, ze nie ale...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka