Dodaj do ulubionych

pytanie odnosnie testow

IP: *.upc.chello.be 14.11.06, 22:59
mam pytanko odnosnie testowm poniewaz troche sie zakrecilem
poprawcie mnie jesli sie myle
teraz podchodzimy tylko i wylacznie do testow sprawdzajacych ogolna wiedze na
temat uni i instytucji oraz testow werbalno numerycznych sprawdzajacych
logiczne myslenie, umiejetnosc licznia oraz czytania ze zrozumieniem
a dopiero kolejny test (dla tych ktorzy przjda pierwszy etap) bedzie sprawdzal
wiedze z zakresu dzialu ktory sie wybralo = i tu moje pytanie czy ten drugi
test bedzie polaczony z egzaminem pisemny}?
dziekuje z gory za odpowiedz natomiast wszystkim amatorom glupich kometarzy
przekazuje 3 slowa ...
Obserwuj wątek
    • byly_eurokrata Re: pytanie odnosnie testow 15.11.06, 07:24
      pierwszy test to tzw. preselekcja, wiec jak piszesz
      a)wiedza o unii
      i
      b) tzw. verbal-numerical (dla tlumaczy tylko verbal)
      Dotychczas bylo tak, ze ta preselekcja byla pisemna, tzn. na papierze, poniewaz
      ona az tak dlugo nie trwa (nie pamietam teraz dokladnie, powiedzmy 2 godziny),
      potem byla przerwa i nastepnie "za jednym" zamachem robiono egzamin pisemny z
      wiedzy fachowej, ale jak slusznie piszesz, prace z wiedzy fachowej sa
      sprawdzane tylko u tych osob, ktore zdaly preselekcje.

Teraz, o ile rozumiem, preselekcja na niektore konkursy jest na komputerze,
      wiec idzdiesz tylko na ta krotka preselekcje i dopiero po ogloszeniu jej
      wynikow jest egzamin pisemny. Ale to chyba zalezy od konkursu, wiec generalnie
      nie mozna powiedziec.
      • Gość: anbxl Re: pytanie odnosnie testow IP: *.148-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.11.06, 08:58
        Jak to zalezy od konkursu???Ja wyczytalam na epso,ze druga tura-to test de
        competence + ustne w tym samym dniu (oba w BXl),a moze cos sie zmienilo???
        • byly_eurokrata Re: pytanie odnosnie testow 15.11.06, 09:17
          anbxl spokojnie! ;-)
          Autor nie podal, o jaki konkurs mu chodzi.
          Ja startowalem z rozpedu jeszcze pare tygodni tymu do konkursu AD37, tam
          wszystko sie odbywalo pisemnie: preselekcja na papierze rownoczesdnie z
          egzaminem fachowym na papierze.
          Wiec rozne sa mozliwosci nadal, nie jest tak, ze wszystko odbywsa sie dokladnie
          tak samo
          • Gość: anbxl Re: pytanie odnosnie testow IP: *.148-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.11.06, 09:36
            Ja to info wyczytalam we wczesniejszej wersji Guide de candidates,ktory
            zmieniono europa.eu.int/epso/on-line-applications/guide_fr.htm i obecnie
            nie ma zadnych konkretow
            • byly_eurokrata Re: pytanie odnosnie testow 15.11.06, 09:41
              nie za bardzo sobie wyobrazam, zeby test fachowy odbywal sie rownoczesnie z
              oralem, bo po preselekcji do drugiej tury przechodzi mnostwo osob, wiesz ile
              trwa przeporwadzenie orala dla powiedzmy 200 osob? Kilka miesiecy. To jest
              organizacyjnie nie do zrobienia moim zdaniem. Chyba ze konkurs jest "maly" na
              jakies 20-30 osob, to wtedy ew. tak, ale w przypadku wiekszych konkursow, gdzie
              lista rezerowa ma liczycz powiedzmy setke osob, to jest niemozlwie moim
              zdaniem.
    • eps_in_spe Re: pytanie odnosnie testow 15.11.06, 11:02
      Zakladam, ze autor ma na mysli najwiekszy i najbardziej 'na czasie' konkurs dla
      Polakow czyli AD 60/06. W takim przypadku wszystko sie zgadza. Teraz
      preselekcja, potem wiedza fachowa, a jeszcze pozniej ustne. Tez mnie ciekawi,
      jak ta wiedza fachowa bedzie wygladac, moze ktos wie cos wiecej?
      • Gość: anbxl Re: pytanie odnosnie testow IP: *.148-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.11.06, 12:40
        byly wiesz ze wszystko moze sie zmienic,bo tak jak piszesz w praktyce jest to
        nie mozliwe...I pewnie dlatego zniknelo z netu...Przed chwila rozmawialam z HoU
        z dg trade i powiedzial mi,ze jak na listach rezerwowych jest mase ludzi na AD
        tak juz od paru miesiecy nie moga nikogo odpowiedniego znalezc po konkursie Ast
        i dlatego przechodza na kontrakty tempo liczac,ze obecny konkurs,ktory co
        dopiero rozpoczal sie szybko zakonczy sie..........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka