Gość: Asiek IP: *.w83-205.abo.wanadoo.fr 22.11.06, 16:34 Odswiezam watek konkursu dla tlumaczy. Czy ktos juz ma jakies wiesci o przypisaniach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
byly_eurokrata Re: AD/5/05 Przypisania 23.11.06, 09:15 Nie mam nowych wiesci, ale propozycje, zeby ktos sie uprzejmie zapytal, kiedy sie mozna spodziewac spotkania w kwestii tego przypisywania. Ja juz do nich raz napisalem po wynikach, czy mozna prosic o przypisanie do faworyzowanej przez siebie instytucji/miejscowosci, to mi odpisali, ze nie, bo instytucje "same sobie wyszukuja laureatow z listy". Nie chce znow pisa, bo wyjde na zrzede (wiadomo ze jestem, ale EPSO nie musi o tym wiedziec ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszlaeurokratka Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.aster.pl 23.11.06, 20:17 Legendarne "przypisanie" albo juz nastapilo, albo wcale nie nastapi i nie ma to wiekszego znaczenia, bo niektorzy juz otrzymuja oferty pracy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: AD/5/05 Przypisania 23.11.06, 20:26 no ja jeszcze pare dni temu otrzymalem info, ze "spotkanie w sprawie przypisania" jeszcze nie nastapilo. Kto dostaje oferty, pracujace aktualnie tempy/contract agents czy ludzie spoza systemu, "dziewiczy" laueraci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszlaeurokratka Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.aster.pl 23.11.06, 20:32 "dziewiczy " ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.w86-219.abo.wanadoo.fr 23.11.06, 20:40 Wow! Wiec maszyna ruszyla? Czy mozesz podac jakies szczegoly? Skontaktowali sie z Toba? Jaka instytucja? Lobbowalas? Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: AD/5/05 Przypisania 23.11.06, 20:41 No to gratuluje i zycze powodzenia! Najwazniejsze, ze w ogole sie cos ruszylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszlaeurokratka Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.aster.pl 23.11.06, 20:46 dziękuje uprzejmie i rowniez zycze powodzenia :-))) z tego, co wiem, DGT odezwała się (z własnej inicjatywy, bez lobbingu ze strony zainteresowanych) do 2 szczesliwców z 1. grupy. Zastanawiamy się teraz z szanownym kolega, czy jesteśmy bezposrednimi konkurentami, czy tez planuja zatrudnic nas oboje... Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: AD/5/05 Przypisania 23.11.06, 20:52 nie sadze, zebyscie byli konkurentami. Widocznie czyms tam im podpasowaliscie z zyciorysu (kombinacja jezykowa, innymi studiami niz jezykowe itd. itp). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszlaeurokratka Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.aster.pl 23.11.06, 20:56 akurat kombinacje jezykowa i wyksztalcenie (niefilologiczne) mamy to samo, tylko doswiadczenia inne... Zaprosili nas na ten sam dzien, wiec moze chca nas porownac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.w86-219.abo.wanadoo.fr 23.11.06, 20:55 A czy moge sie spytac jaka instytucja sie do Was odezwala? I jakie macie kombinacje jezykowe i czy macie doswiadczenie? Sorry za te upierdliwe pytania ale wszelkie mozliwe informacje pomoga mi ocenic moje szanse. No i gratulacje!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszlaeurokratka Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.aster.pl 23.11.06, 21:01 Vielen Dank, merci beaucoup :-)))) Zaprosila mnie KE, jestem prawnikiem, jezyki EN-ES, z doswiadczeniem (3 l. - ale tlumaczenie jest dla mnie obecnie zajeciem dodatkowym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.w86-219.abo.wanadoo.fr 23.11.06, 21:05 Dzieki za odpowiedz! Gratuluje jeszcze raz. Ciesze sie, ze cos sie zaczelo dziac. To chyba dobry znak dla reszty laureatow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 23.11.06, 21:54 A czy moge sie jeszcze spytac jak sie z Toba skontaktowali? Mailem czy przez telefon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszlaeurokratka Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.crowley.pl 24.11.06, 09:37 Mailem, wiec trza przegladac pilnie skrzynke lacznie z folderem SPAM ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.w86-194.abo.wanadoo.fr 24.11.06, 11:52 O kurcze! A ja spamy troche po macoszemu traktuje i czasem usuwam zanim dokladnie sprawdze co to jest!:-) A tak na serio: roznie czasem bywa z internetem i mail moze sie zgubic. Czy myslicie, ze w przypadku braku odpowiedzi delikwenta na mail z zaproszeniem na rozmowe daja za wygrana czy wysylaja jeszcze jednego maila albo dzwonia? Odpowiedz Link Zgłoś
loeloe Re: AD/5/05 Przypisania 27.11.06, 12:02 No a mnie atakuja z Luksa! Zapraszaja na medicala i spotkanie z szefem sekcji polskiej. Wymiguje sie to inna date proponuja. Ale raczej sie nie wybieram, wiec jak ktos chce niech lobbuje ;) Jestem w drugiej merit group, jezyki EN-FR. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: AD/5/05 Przypisania 27.11.06, 12:08 a jaka instytucja? Komisja czy Parlament? Tez prawnik jestes? Wlasnie wracam ze spotkania w przedstawicielem DGT, ktory u nas w pracy mial dzisiaj taki wyklad o unijnych sluzbach jezykowych. On twierdzi, ze na potrzeby komisji trzeba rzeczywiscie znac EN (3/4 zlecen) i FR (1/4 zlecen, tendencja malejaca). Zadne inne jezyki nie sa praktycznie potrzebne. Jest polityczna wytyczna, by ograniczac wielkosc unitow, ktore nie naleza do jezykow roboczych. Maja one liczyc maks. 60 osob (lacznie z HoU i AST). W starych sekcjach bardzo aktywnie namawiaja tlumaczy do przechodzenia na inne etaty, nie-tlumaczeniowe, zeby osiagnac ten target 60 osob. Czyli nie ma co liczyc na deszcze etatow dla listy 127-osobowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex_Eneko_ex post Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:20 Mogę potwierdzić to co mówisz o "starych" unitach, jak się stamtąd teraz odejdzie to bez powrotu. No i zdaje się ta liczba 60 też się zgadza. Jednak trochę tych tłumaczy, przynajmniej w KE odpadło.... No ale to LUX więc i tak Cię nie interesuje.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 27.11.06, 12:16 Serio mowisz, ze sie do Luksa nie wybierasz? A jaka to instytucja? Bo chetnie zalobbuje! I jaki masz profil jesli mozna zapytac? Odpowiedz Link Zgłoś
loeloe Re: AD/5/05 Przypisania 27.11.06, 13:14 Hej! Na serio sie nie wybieram. Profil - finanse plus nauki polityczne. Nigdy nie pracowalam jako tlumacz ;). Napisz do mnie na priva to podam Ci mejla tej osoby, co do mnie napisala. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
loeloe Re: AD/5/05 Przypisania 27.11.06, 13:16 A tak btw to skad wiecie, ze lista jest 127-osobowa? Ja zadnych niusow tudziez apdejtu listy rezerwowej nie widzialam na epso stronie... Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: AD/5/05 Przypisania 27.11.06, 13:38 niewazne czy 127 czy 125. Duzo za duzo. Loeloe, jedna uwaga, jak odrzucisz te propozycje, to raczej nie dostaniesz drugiej, a w Brukseli nie ma zadnych wolnych etatow dla tlumaczy. Wiec zastanow sie 2x nad tym krokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.w81-251.abo.wanadoo.fr 27.11.06, 13:43 A Twoj adres to loeloe@gazeta.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.w83-113.abo.wanadoo.fr 27.11.06, 14:07 Loeloe, napisalam do Ciebie na priva! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idoc Re: AD/5/05 Przypisania IP: 83.222.38.* 28.11.06, 22:30 Kolego, ladnie tak bawic sie w kotka i myszke z powazna instytucja i jeszcze sie tym chwalisz? Jak sie nie wybierasz, to napisz ze dziekujesz, na Twoje miejsce z pocalowaniem reki przyjda dziesiatki innych, wiec łaski nie robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: AD/5/05 Przypisania 27.11.06, 12:28 wiem eneko, ze troche odpadlo, ale to troche jest w nijakiej relacji do olbrzymiej haldy laureatow naszej lity. Przy okazji ten facet z komisji, z ktorych chwile rozmawialem po wykladzie, nieco ironicznie sie wyrazil, ze sekcja polska jest "wybitnie ambitna", po czym z jeszcze wieksza ironia dodal, ze dobrowolne przesiadywanie w pracy po 9 godz. i robienie ilus tam stron wiecej niz stare sekcje jakos sie blyskawicznie skonczylo po ogloszeniu wynikow konkursu i powiadomieniu pechowych tempow, ze nie przedluzy im sie kontraktow. Skad ja znam ten dobrowolny wyscig szczurow, nikt do niego nie zmuszal, no ale Polak potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
dobrze_poinformowany a jednak sa przypisania 28.11.06, 22:16 przypadkiem przy okazji interview dowiedzialem sie, ze jestem przypisany do Parlamentu; podobno do HR w tej instytucji nie docieraja zadne logiczne argumenty zainteresowanego "wyzwoleniem" od glebae adscipti, a co wiecej w niektorych przypadkach po slawetym przypisaniu nie proponuja zadnego wakatu i czlowiek sobie tkwi w "zamrazarce" do wygasniecia listy a myslalem, ze niewolnictwo i przypisanie do ziemi zniesiono w XIX w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: a jednak sa przypisania IP: *.w90-0.abo.wanadoo.fr 28.11.06, 23:26 A na interview zaprosili Cie wlasnie z Parlamentu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: a jednak sa przypisania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 21:03 Ciebie też zaprosili e-mailowo? Nie chce mi się wierzyć, że to się odbywa w ten sposób. Jak można listownie zapraszać na rozmowę? Toż to by było kompletnie niepoważne. Przecież e-mail może zaginąć, zostać przypadkowo skasowany lub przechwycony przez nieprzychylną brać internetową??? Jeśli to jednak prawda, to gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś