Dodaj do ulubionych

AD/5/05 Przypisania

IP: *.w83-205.abo.wanadoo.fr 22.11.06, 16:34
Odswiezam watek konkursu dla tlumaczy. Czy ktos juz ma jakies wiesci o
przypisaniach?
Obserwuj wątek
    • byly_eurokrata Re: AD/5/05 Przypisania 23.11.06, 09:15
      Nie mam nowych wiesci, ale propozycje, zeby ktos sie uprzejmie zapytal, kiedy
      sie mozna spodziewac spotkania w kwestii tego przypisywania.
      Ja juz do nich raz napisalem po wynikach, czy mozna prosic o przypisanie do
      faworyzowanej przez siebie instytucji/miejscowosci, to mi odpisali, ze nie, bo
      instytucje "same sobie wyszukuja laureatow z listy". Nie chce znow pisa, bo
      wyjde na zrzede (wiadomo ze jestem, ale EPSO nie musi o tym wiedziec ;-)
      • Gość: przyszlaeurokratka Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.aster.pl 23.11.06, 20:17
        Legendarne "przypisanie" albo juz nastapilo, albo wcale nie nastapi i nie ma to
        wiekszego znaczenia, bo niektorzy juz otrzymuja oferty pracy :-)
        • byly_eurokrata Re: AD/5/05 Przypisania 23.11.06, 20:26
          no ja jeszcze pare dni temu otrzymalem info, ze "spotkanie w sprawie
          przypisania" jeszcze nie nastapilo.
          Kto dostaje oferty, pracujace aktualnie tempy/contract agents czy ludzie spoza
          systemu, "dziewiczy" laueraci?
          • Gość: przyszlaeurokratka Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.aster.pl 23.11.06, 20:32
            "dziewiczy " ;-)
            • Gość: Asiek Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.w86-219.abo.wanadoo.fr 23.11.06, 20:40
              Wow! Wiec maszyna ruszyla? Czy mozesz podac jakies szczegoly? Skontaktowali sie
              z Toba? Jaka instytucja? Lobbowalas?
            • byly_eurokrata Re: AD/5/05 Przypisania 23.11.06, 20:41
              No to gratuluje i zycze powodzenia! Najwazniejsze, ze w ogole sie cos ruszylo.
              • Gość: przyszlaeurokratka Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.aster.pl 23.11.06, 20:46
                dziękuje uprzejmie i rowniez zycze powodzenia :-)))
                z tego, co wiem, DGT odezwała się (z własnej inicjatywy, bez lobbingu ze strony zainteresowanych) do 2 szczesliwców z 1. grupy. Zastanawiamy się teraz z szanownym kolega, czy jesteśmy bezposrednimi konkurentami, czy tez planuja zatrudnic nas oboje...
                • byly_eurokrata Re: AD/5/05 Przypisania 23.11.06, 20:52
                  nie sadze, zebyscie byli konkurentami. Widocznie czyms tam im podpasowaliscie z
                  zyciorysu (kombinacja jezykowa, innymi studiami niz jezykowe itd. itp).

• Gość: przyszlaeurokratka Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.aster.pl 23.11.06, 20:56
                    akurat kombinacje jezykowa i wyksztalcenie (niefilologiczne) mamy to samo, tylko doswiadczenia inne... Zaprosili nas na ten sam dzien, wiec moze chca nas porownac.
                • Gość: Asiek Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.w86-219.abo.wanadoo.fr 23.11.06, 20:55
                  A czy moge sie spytac jaka instytucja sie do Was odezwala? I jakie macie
                  kombinacje jezykowe i czy macie doswiadczenie? Sorry za te upierdliwe pytania
                  ale wszelkie mozliwe informacje pomoga mi ocenic moje szanse. No i gratulacje!!!!!!!
                  • Gość: przyszlaeurokratka Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.aster.pl 23.11.06, 21:01
                    Vielen Dank, merci beaucoup :-))))
                    Zaprosila mnie KE, jestem prawnikiem, jezyki EN-ES, z doswiadczeniem (3 l. - ale tlumaczenie jest dla mnie obecnie zajeciem dodatkowym)
                    • Gość: Asiek Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.w86-219.abo.wanadoo.fr 23.11.06, 21:05
                      Dzieki za odpowiedz! Gratuluje jeszcze raz. Ciesze sie, ze cos sie zaczelo
                      dziac. To chyba dobry znak dla reszty laureatow.
                    • Gość: Asiek Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 23.11.06, 21:54
                      A czy moge sie jeszcze spytac jak sie z Toba skontaktowali? Mailem czy przez
                      telefon?
                      • Gość: przyszlaeurokratka Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.crowley.pl 24.11.06, 09:37
                        Mailem, wiec trza przegladac pilnie skrzynke lacznie z folderem SPAM ;-)
                        • Gość: Asiek Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.w86-194.abo.wanadoo.fr 24.11.06, 11:52
                          O kurcze! A ja spamy troche po macoszemu traktuje i czasem usuwam zanim
                          dokladnie sprawdze co to jest!:-) A tak na serio: roznie czasem bywa z
                          internetem i mail moze sie zgubic. Czy myslicie, ze w przypadku braku odpowiedzi
                          delikwenta na mail z zaproszeniem na rozmowe daja za wygrana czy wysylaja
                          jeszcze jednego maila albo dzwonia?
    • loeloe Re: AD/5/05 Przypisania 27.11.06, 12:02
      No a mnie atakuja z Luksa! Zapraszaja na medicala i spotkanie z szefem sekcji
      polskiej. Wymiguje sie to inna date proponuja. Ale raczej sie nie wybieram,
      wiec jak ktos chce niech lobbuje ;) Jestem w drugiej merit group, jezyki EN-FR.
      Pozdrowienia!
      • byly_eurokrata Re: AD/5/05 Przypisania 27.11.06, 12:08
        a jaka instytucja? Komisja czy Parlament? Tez prawnik jestes?

Wlasnie wracam ze spotkania w przedstawicielem DGT, ktory u nas w pracy mial
        dzisiaj taki wyklad o unijnych sluzbach jezykowych.
        On twierdzi, ze na potrzeby komisji trzeba rzeczywiscie znac EN (3/4 zlecen) i
        FR (1/4 zlecen, tendencja malejaca). Zadne inne jezyki nie sa praktycznie
        potrzebne.
        Jest polityczna wytyczna, by ograniczac wielkosc unitow, ktore nie naleza do
        jezykow roboczych. Maja one liczyc maks. 60 osob (lacznie z HoU i AST). W
        starych sekcjach bardzo aktywnie namawiaja tlumaczy do przechodzenia na inne
        etaty, nie-tlumaczeniowe, zeby osiagnac ten target 60 osob.
        Czyli nie ma co liczyc na deszcze etatow dla listy 127-osobowej.
        • Gość: Ex_Eneko_ex post Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:20
          Mogę potwierdzić to co mówisz o "starych" unitach, jak się stamtąd teraz
          odejdzie to bez powrotu. No i zdaje się ta liczba 60 też się zgadza. Jednak
          trochę tych tłumaczy, przynajmniej w KE odpadło.... No ale to LUX więc i tak Cię
          nie interesuje.... ;)
      • Gość: Asiek Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 27.11.06, 12:16
        Serio mowisz, ze sie do Luksa nie wybierasz? A jaka to instytucja? Bo chetnie
        zalobbuje! I jaki masz profil jesli mozna zapytac?
        • loeloe Re: AD/5/05 Przypisania 27.11.06, 13:14
          Hej!
          Na serio sie nie wybieram. Profil - finanse plus nauki polityczne. Nigdy nie
          pracowalam jako tlumacz ;). Napisz do mnie na priva to podam Ci mejla tej
          osoby, co do mnie napisala.
          Pozdrawiam!
          • loeloe Re: AD/5/05 Przypisania 27.11.06, 13:16
            A tak btw to skad wiecie, ze lista jest 127-osobowa? Ja zadnych niusow tudziez
            apdejtu listy rezerwowej nie widzialam na epso stronie...
            • byly_eurokrata Re: AD/5/05 Przypisania 27.11.06, 13:38
              niewazne czy 127 czy 125. Duzo za duzo.

Loeloe, jedna uwaga, jak odrzucisz te propozycje, to raczej nie dostaniesz
              drugiej, a w Brukseli nie ma zadnych wolnych etatow dla tlumaczy. Wiec zastanow
              sie 2x nad tym krokiem.
          • Gość: Asiek Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.w81-251.abo.wanadoo.fr 27.11.06, 13:43
            A Twoj adres to loeloe@gazeta.pl?
          • Gość: Asiek Re: AD/5/05 Przypisania IP: *.w83-113.abo.wanadoo.fr 27.11.06, 14:07
            Loeloe, napisalam do Ciebie na priva!
      • Gość: idoc Re: AD/5/05 Przypisania IP: 83.222.38.* 28.11.06, 22:30
        Kolego, ladnie tak bawic sie w kotka i myszke z powazna instytucja i jeszcze
        sie tym chwalisz? Jak sie nie wybierasz, to napisz ze dziekujesz, na Twoje
        miejsce z pocalowaniem reki przyjda dziesiatki innych, wiec łaski nie robisz.
    • byly_eurokrata Re: AD/5/05 Przypisania 27.11.06, 12:28
      wiem eneko, ze troche odpadlo, ale to troche jest w nijakiej relacji do
      olbrzymiej haldy laureatow naszej lity.
      Przy okazji ten facet z komisji, z ktorych chwile rozmawialem po wykladzie,
      nieco ironicznie sie wyrazil, ze sekcja polska jest "wybitnie ambitna", po czym
      z jeszcze wieksza ironia dodal, ze dobrowolne przesiadywanie w pracy po 9 godz.
      i robienie ilus tam stron wiecej niz stare sekcje jakos sie blyskawicznie
      skonczylo po ogloszeniu wynikow konkursu i powiadomieniu pechowych tempow, ze
      nie przedluzy im sie kontraktow.
      Skad ja znam ten dobrowolny wyscig szczurow, nikt do niego nie zmuszal, no ale
      Polak potrafi
    • dobrze_poinformowany a jednak sa przypisania 28.11.06, 22:16
      przypadkiem przy okazji interview dowiedzialem sie, ze jestem przypisany do
      Parlamentu; podobno do HR w tej instytucji nie docieraja zadne logiczne
      argumenty zainteresowanego "wyzwoleniem" od glebae adscipti, a co wiecej w
      niektorych przypadkach po slawetym przypisaniu nie proponuja zadnego wakatu i
      czlowiek sobie tkwi w "zamrazarce" do wygasniecia listy

a myslalem, ze niewolnictwo i przypisanie do ziemi zniesiono w XIX w.
      • Gość: Asiek Re: a jednak sa przypisania IP: *.w90-0.abo.wanadoo.fr 28.11.06, 23:26
        A na interview zaprosili Cie wlasnie z Parlamentu?
        • Gość: Ted Re: a jednak sa przypisania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 21:03
          Ciebie też zaprosili e-mailowo? Nie chce mi się wierzyć, że to się odbywa w ten
          sposób. Jak można listownie zapraszać na rozmowę? Toż to by było kompletnie
          niepoważne. Przecież e-mail może zaginąć, zostać przypadkowo skasowany lub
          przechwycony przez nieprzychylną brać internetową???

Jeśli to jednak prawda, to gratuluję!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka