Dodaj do ulubionych

OT: Polska paranoja

07.12.06, 13:13
O. Rydzyk: "Esbecy i ubowcy opanowali media"
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3777734.html
Paw: polskie media sa w rekach Springera

Radio M: Za Anetą K. stoją państwa trzecie. A przy okazki ciekawa moralnosc:
"Ta pani Aneta K., wiedząc dokładnie, jakie są warunki pracy w biurze
poselskim posła Łyżwińskiego, te warunki dobrowolnie przyjęła. Nie ma to cech
przestępstwa"

Pan K: Nikt nam nie wmowi, ze biale to biale, a czarne to czarne.

Mnie w tym kontekscie ciagle nurtuje pytanie: kim naprawde byl Bolek i
Lolek???
Obserwuj wątek
    • mojzeszowicz Re: OT: Polska paranoja 07.12.06, 13:38
      Rydzyk sie skarzy, ze ktos mu dobre imie odbiera. Hi, hi. Z pustego, panie
      Rydzyk, to i Salomon nie naleje!
      • Gość: kapitanica Re: OT: Polska paranoja IP: *.181-78-194.adsl-static.isp.belgacom.be 07.12.06, 14:05
        wiecie, ja sie tylko czasami zastanawiam, jak to wszystko jest mozliwe, no jak?
        z jednej strony, ze ci wszyscy pomylency i tupeciarze obsadzaja publiczne
        stanowiska, a z drugiej strony, jak jeszcze normalni ludzie to znosza i jak im
        sie w ogole chce wstawac rano do pracy w tym naszym pieknym kraju...
        • mojzeszowicz Re: OT: Polska paranoja 07.12.06, 14:11
          Co do wstawania do pracy w naszym pieknym kraju mialbym pewne merytoryczne
          zastrzezenia. Otoz wydaje mi sie, ze zadne z nas trojga nie wstaje do pracy w
          Ojczyznie Praojcow, alesmy sie wszyscy wysmykneli, wyobcowali, zgermanizowali,
          zfrankofilowali lug wogole zwiotczeli.

Nie wiem, jak ludzie w kraju to wstawanie rano znosza. Chyba sila rozpedu.
          • Gość: kapitanica Re: OT: Polska paranoja IP: *.181-78-194.adsl-static.isp.belgacom.be 07.12.06, 14:15
            zadne z nas nie wstaje. ja ostatni raz wstalam w polowie 2004 r, a pozniej sila
            rozpedu wsiadlam w samolot :)))
        • Gość: student Re: OT: Polska paranoja IP: *.noname.net.icm.edu.pl 08.12.06, 16:32
          Ledwo znosza, konczac studia w IV RP i bedac znienawidzona grupa spoleczna jak
          za PRL, niektorzy planuja wyjazd.

Sa tez tacy, co robia kase, swoj biznes i nie przeszkadza im absolutnie kto nimi
          rzadzi, jakie srodowisko uklada program dla jego dziecka w szkole.
          I takich jest wiekszosc. Typowe polskie cwaniaczkowanie i dorobkiewiczostwo.
          • Gość: student Re: OT: Polska paranoja IP: *.noname.net.icm.edu.pl 08.12.06, 16:39
            Jak tak patrze jacy ludzie sa w EPSO a jacy wokol mnie, to wyc mi sie chce.
            Problem w tym, ze jak wyjade to bede mial do czynienia takze, a moze glownie z
            radiomaryjna polonia, belkocacych goscinnie na tym forum specow od komputera.
          • paw_dady Re: OT: Polska paranoja 09.12.06, 13:34
            Gość portalu: student napisał(a):

> Ledwo znosza, konczac studia w IV RP i bedac znienawidzona grupa spoleczna jak
            > za PRL, niektorzy planuja wyjazd.

Wyjazd mzona planowac kraj jest to bowiem wolny. Pytanie brzmi czy ktos cie
            bedzie chcial bo to nie jest takie pewne.

> Sa tez tacy, co robia kase, swoj biznes i nie przeszkadza im absolutnie kto
            nim i rzadzi, jakie srodowisko uklada program dla jego dziecka w szkole.
            > I takich jest wiekszosc. Typowe polskie cwaniaczkowanie i dorobkiewiczostwo.

Typowo polskie? a w ilu krajach zyles, mieszkales i pracowales w miejscowymi?

Uszanowania
            PD
    • Gość: Cann Re: OT: Polska paranoja IP: *.range81-159.btcentralplus.com 07.12.06, 18:48
      Jaki premier, tacy koalicjanci. Genialny strateg, genitalni partnerzy.
      • Gość: kropka No jak to? 25% elektoratu wydaje sie zachwycona... IP: *.cec.eu.int 07.12.06, 19:16
        w Warszawie 47% dostal Marcinkiewicz... Prasa wydaje sie bardzo prorzadowa
        (gdyby tak poprzedni parlament zaliczal takie wpadki, to ciekawe czy obecny pan
        premier bylby tak wyrozumialy), budowa IV RP az furczy, szpiedzy sa
        demaskowani, spolecznestwo odnawiane moralnie (rzad mniej, ale sami rozumiecie,
        to sa koszta poswiecenia), spada bezrobocie i rosnie gospodarka (oczywista
        zasluga tego rzadu) a tu takie reakcyjne, skarlale postawy na forum espo:) A fe.
        • mojzeszowicz Re: No jak to? 25% elektoratu wydaje sie zachwyco 09.12.06, 13:27
          Proponuje poddac sie samokrytyce. IV Rzeczpospolita jest swietlana przyszloscia,
          a PiS nie wolno czytac po germansku. Czas przyznac sie, ze to wlasnie my
          jestesmy oszolomami, ktorzy nie rozumieja Wodza i czepiaja sie o byle co.

Male jest piekne, Wodzu! Uwielbiamy Cie!
    • paw_dady buwarowka rulez 09.12.06, 20:03
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3782394.html
      a mowisz, ze nie czytasz bulwarowek. Ale juz uwierzyles GW zanim sie cokolwiek
      wyjasnilo.

Zalosne.

Uszanowania
      PD
      • paw_dady errata 09.12.06, 20:36
        paw_dady napisała:

> Zalosne.
        to dotyczylo bulwarowek nie ciebie byly - ty jestes tu ofiara ;)

Uszanowania
        PD
        • byly_mojzeszowicz Re: errata 09.12.06, 23:13
          Paw.
          Tu przeciesz nie chodzi o to, kto splodzil dziecko Anety Krawczyk, ale o
          wielebnego i godnego chwaly ojca Muchomorka. Chodzi o nagminne odwracanie kota
          ogonem, sianie strachu i podejrzen oraz mieszanie ludziom w glowach, zeby bron
          Boze nie zaczeli sie zastanawiac, o co tak naprawde w tym wszystkim chodzi, i
          kto tak naprawde za tym wszystkim stoi.

Dodam jeszcze, ze to ja, mojzeszowicz, ale ze tutaj bronie bylego, wiec sie
          troche przechrzcilem z tej okazji. Zreszta przechrzcilem sie tez, zeby bylo
          razniej i weselej. W koncu latwiej jest dwom mojzeszowiczom niz jednemu.
          • paw_dady Re: errata 10.12.06, 00:53
            byly_mojzeszowicz napisał:

> Paw.
            > Tu przeciesz nie chodzi o to, kto splodzil dziecko Anety Krawczyk, ale o
            > wielebnego i godnego chwaly ojca Muchomorka. Chodzi o nagminne odwracanie kota
            > ogonem, sianie strachu i podejrzen oraz mieszanie ludziom w glowach, zeby bron
            > Boze nie zaczeli sie zastanawiac, o co tak naprawde w tym wszystkim chodzi, i
            > kto tak naprawde za tym wszystkim stoi.

Co do robienie wody z mozgu zgodee sie tylko tego nie robi Rydzyk akurac.

> Dodam jeszcze, ze to ja, mojzeszowicz, ale ze tutaj bronie bylego, wiec sie
            > troche przechrzcilem z tej okazji. Zreszta przechrzcilem sie tez, zeby bylo
            > razniej i weselej. W koncu latwiej jest dwom mojzeszowiczom niz jednemu.

2 w 1 los and (chalchyn) gol?

Uszanowania
            PD
            • mojzeszowicz Re: errata 10.12.06, 16:20
              paw_dady napisała:

> 2 w 1 los and (chalchyn) gol?

Co to za belkot? Chyba zbyt bardzo sobie wziales do serca zasade zwiezlosci
              wypowiedzi, paw.
      • byly_eurokrata Re: buwarowka rulez 10.12.06, 00:18
        Paw, ja teraz wiem, dlaczego Ty nigdy nie przystapiles do egzaminu EPSO, bo nie
        umiesz czytac ze zrozuemieniem.
        Mnie w ogole nie interesuje czy pani X ma dziecko z panem Y.
        Mnie interesowaly tylko reakcje pewnych kregow postulujacych 110% moralnosc na
        hipotetyczna mozliwosc zaistnienia tego faktu.
        Przeczytaj mojego pierwotnego posta jeszcze raz, nie musisz w 1,5 minuty, daj
        sobie nawet 5 min. I powiedz mi, w ktorym miejscu jest zdanie, ze ja "wierze
        GW" iz jakis tam posel ma dziecko z kimkolwiek.
        • paw_dady Re: buwarowka rulez 10.12.06, 00:57
          byly_eurokrata napisał:

> Paw, ja teraz wiem, dlaczego Ty nigdy nie przystapiles do egzaminu EPSO, bo
          nie umiesz czytac ze zrozuemieniem.
          >

No nie bede. Nie lubie sobie obnizac poziomu zycia jak i horyzontow ;)

> Mnie interesowaly tylko reakcje pewnych kregow postulujacych 110% moralnosc
          na hipotetyczna mozliwosc zaistnienia tego faktu.
          >

a gdzies wspomniales o tej hipotezie? nie zauwazylem przeczytma raz jeszcze.

> Przeczytaj mojego pierwotnego posta jeszcze raz, nie musisz w 1,5 minuty, daj
          > sobie nawet 5 min. I powiedz mi, w ktorym miejscu jest zdanie, ze ja "wierze
          > GW" iz jakis tam posel ma dziecko z kimkolwiek.

nien ma jest cos o Bolku i Lolku (bajka dziecieca zawlaszczona przez pederastow
          o co toczy sie proces) oraz smiechy z Radia Maryja.

Dziwne, ze podpierasz sie wiadomosciami od konkurencji medialnej. To tak jakbys
          bral informacje nt. GW z Radia Maryja.

Uszanowania
          PD
          • do.ki Re: buwarowka rulez 10.12.06, 01:11
            > Dziwne, ze podpierasz sie wiadomosciami od konkurencji medialnej.

Dziwne? To podstawa obiektywnosci- sprawdzic, co mowi na ten sam temat konkurencja.

> To tak jakbys bral informacje nt. GW z Radia Maryja.

Nie musi. W temacie GW to Ty i Radio Maryja jestescie raczej zgodni.
            • paw_dady Re: buwarowka rulez 11.12.06, 22:26
              do.ki napisał:

> > Dziwne, ze podpierasz sie wiadomosciami od konkurencji medialnej.
              >
              > Dziwne? To podstawa obiektywnosci- sprawdzic, co mowi na ten sam temat
              konkuren
              > cja.

oczywiscie, co o Tobie pwoie szef szpitala z ktory toczycie wojen? same dobre
              rzeczy jak mysle.

> > To tak jakbys bral informacje nt. GW z Radia Maryja.
              >
              > Nie musi. W temacie GW to Ty i Radio Maryja jestescie raczej zgodni.

I slusznie nie wysluguje sie GW. tyle razy jzu mialji sie z faktami , ze ktos
              musi powiedziec DOSC.

Usznowania
              PD
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka