Dodaj do ulubionych

stomatolog w bxl

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.01.07, 22:19
Czy ktos moglby polecic dobrego i sprawdzonego stomatologa (ang/niem).
Obserwuj wątek
    • Gość: pav Re: stomatolog w bxl IP: *.80-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 03.01.07, 22:22
      a fra/pol/ang i it wystarczy?

no to polecam dr. Kurka

Serdecznosci
      PD
      • Gość: sylwia Re: stomatolog w bxl IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.01.07, 22:26
        Pav, ja Ciebie uwielbiam.
        Pozostalych forumowiczow prosze o konkretne odpowiedzi.
        • paw_dady Re: stomatolog w bxl 03.01.07, 22:35
          Gość portalu: sylwia napisał(a):

> Pav, ja Ciebie uwielbiam.

Nooo skoro mnie uwielbiasz pdoam admre (kiedys byl na forum ;)

dr. Kurek
          av. winston churchill 240
          1180 Bxl

02/346.97.17

Jak szukasz z niem to ambasade RFN

Serdecznosci
          PD
          • Gość: sylwia Re: stomatolog w bxl IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.01.07, 22:39
            Dziekuje za dokladne namiary.
            Liste z ambasady mam, ale myslalam, ze ktos z osob dluzej przebywajacych w
            Brukseli moglby polecic jakiegos dobrego dentyste.
            • paw_dady Re: stomatolog w bxl 03.01.07, 22:57
              Gość portalu: sylwia napisał(a):

> Dziekuje za dokladne namiary.
              > Liste z ambasady mam, ale myslalam, ze ktos z osob dluzej przebywajacych w
              > Brukseli moglby polecic jakiegos dobrego dentyste.

Ja polecm tego bo jest OK, ale nie mieszkam jzu w Bxl a takze nie wiem czego
              szukasz? generaleni lekarze tu bardziej dbaja o pacjenta niza w De to im placi
              bezposrednio pacjent ;)

Serdecznosci
              PD
              • byly_eurokrata Re: stomatolog w bxl 04.01.07, 07:09
                paw_dady napisała:
                > szukasz? generaleni lekarze tu bardziej dbaja o pacjenta niza w De to im
                placi
                > bezposrednio pacjent ;)
                No nie wiem Paw, nie moge potwierdzic. Wylamal mi sie kawalek plomby w
                Brukseli, poszedlem do takiej kliniki w centrum miasta. Najpierw wielka laska,
                ze w ogole ktos mnie przyjal. Sprzet na oko taki, ze porzadny dentysta w
                Siematyczach ma nowoczesniejszy. Szanowny pan denstysta zagladnal mi do japy i
                stwierdzil, ze rzeczywiscie jest uszczerbek, ale "sie nie oplaca tym zajmowac".
                Oczywiscie przy okazji wcale nie sprawdzil mi stanu reszty uzebienia, tylko
                mnie z radoscia odeslal do domu, ze nie musi sie zajmowac jakims pacjentem.
                Potem w pracy slyszalem generalnie narzekania obcokrajowcow (PL, DE, SU, HU
                itd.) na jakosc belgijskich dentystow.

BTW: ja jestem ubezpieczony prywatnie, wiec dostaje w Niemczech rachunki od
                dentysty, niemieccy dentysci dostaja wiecej pieniedzy za te same uslugi od
                belgijskich, co zreszta znajduje odzwierciedlenie w specjalnej tabelce unijnej
                kasy chorych ze wspolczynnikiem wyrownawczym za swiadczenia stomatologiczne w
                innych krajach: w Niemczech, w Luksemburgu, w Danii i w szeregu innych krajach
                unijna kasa chorych zwraca wiecej za leczenie niz w Belgii, wiec trudno mi
                uwierzyc, ze belgijski stomatolog tak bardzo "dba o pacjenta", tylko dlatego ze
                dostaje gotowke a nie przelew.
                • Gość: ed Re: stomatolog w bxl IP: 212.190.74.* 04.01.07, 12:53
                  wiec trudno mi
                  > uwierzyc, ze belgijski stomatolog tak bardzo "dba o pacjenta", tylko dlatego
                  ze
                  >
                  > dostaje gotowke a nie przelew.

to teoria wymyslona przez pavia, ktora nijak ma sie do rzeczywistosci
                  • Gość: pav Re: stomatolog w bxl IP: *.20-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 04.01.07, 12:58
                    Oczywiscie, poniewaz tylko ed zna rzaeczywstosc jako jedyna sluszna.

Serdecznosci
                    PD
                • Gość: pav Re: stomatolog w bxl IP: *.20-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 04.01.07, 12:54
                  fakty.interia.pl/zdrowie/news/lekarze-fatalnie-niedouczeni,853182,1441

polecam lekturke na popoludnie ;)
                  Jak rozumiem kiedy masz ubezpieczenie prwyatne lekarz w RFN myje lapki po
                  wyjsciu z WC?

Co do traumy w Bxl jakso nigdy nie mialem problem uz lekarzem czy dentysa ale
                  ktoz to wie moze kiedys i na mnie trafi a moze nie trafi bo lekarzy mam
                  wylacznie po stronie flamandzkiej ;)

Serdecznosci
                  PD
        • Gość: anbxl Re: stomatolog w bxl IP: *.193-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 03.01.07, 22:38
          Powaznie to ja tez poszukuje dobrego dentysty w okolicach Schumana,najlepiej
          przyjmujacego w szpitalu lub centre medicale- nie mam preferencji jezykowych....
          A co do Kurka to Sylwia ten polski dentysta naprawde jest,ale rozne opinie
          slyszalam.......raczej pozytywne
          • Gość: sylwia Re: stomatolog w bxl IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.01.07, 23:30
            paw, dzieki. w takim razie moze sie do niego wybiore.
    • epska_zenobia Re: stomatolog w bxl 03.01.07, 23:10
      bedzie to dobra rada, nie tylko jesli chodzi o stomatologa

kup sobie zestaw GPS, najlepiej TOM TOM 910, znajdziesz w nim adresy
      stomatologow w bukseli i nie tylko, po samym nazwisku skojarzysz kto w jakim
      jezyku mowi, masz podany dokladny czas dojscia / dojazdu z miejsca w ktorym
      jestes, na zyczenie poda ten opis nawet po mandarynsku, wiec spoko, poda
      jeszcze 100 000 innych potrzebnych informacji jak na przyklad gdzie masz komune
      (jakbym dorwal glaba co to spolszczyl to bym mu nogi z dupy powyrywal, mowi sie
      gmina, ale coz lud miastowy do gminy nieporzywykly, zas i BSI (dla
      niewtajemniczonych - blachy z Siemiatycz) woli isc do gminy, ale miedzy
      ziomalami mowia wciaz komuna, ich mac...), wiec co tam jeszcze acha, na pewno
      przelecz, szczyty gorskie i inne podobne pierdy;)
      • Gość: sylwia Re: stomatolog w bxl IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.01.07, 23:38
        Poniewaz cenie sobie jakosc uslug i pytam o sprawdzonego dentyste, a nie
        przygodnego patalacha, do ktorego byc moze trafilabym korzystajac np. tom tom
        czy ksiazki telefonicznej lub listy lekarzy z ambasady polskiej czy
        niemieckiej. Chodzi mi o to, zeby gabinet byl w czysty, sprzet w miare aktualny
        i lekarz dokladnie wykonujacy swoja prace, a nie odwalajacy robote.
        • Gość: polmac Re: stomatolog w bxl IP: *.28.113.90.coditel.net 04.01.07, 02:25
          Ja tez poszukuje...:-)
          Rowniez cenie sobie jakosc uslug i zalezy mi na dobrym dentyscie. Na belgia.net
          jest lista polskich lekarzy w Belgii(w tym dentysci)-
          www.belgia.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=623...czy oprocz
          dr.Kurka sa rowniez inni warci polecenia? Ktos wspomnial o dr.Adamowicz?
          Pozdr

• Gość: Gosc Re: stomatolog w bxl IP: *.scansafe.net 04.01.07, 15:21
      Ja znalazlam swietnego stomatologa na stronach ambasady niemieckiej. Nazywa sie
      Pierre Donnen, ma gabinet na Av. des Ormeaux w Uccle (zaraz przy Av. Brugmann).
      Tel. 02/ 343.22.62 Mowi po angielsku, niemiecku i francusku. Pozdrawiam
      • Gość: sylwia Re: stomatolog w bxl IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.01.07, 15:46
        Dzieki.
        • Gość: kapitanica Re: stomatolog w bxl IP: *.181-78-194.adsl-static.isp.belgacom.be 04.01.07, 15:59
          Cabinet Hoste Vincent

Avenue Des Frères Legrain 51
          1150 Woluwe-Saint-Pierre
          No Tel: 02 736 96 11
          Ms Elisabeth Fréteur - dentist

Bardzo dobrze wyposazony gabinet, pani stomatolog bardzo wyrozumiala i
          przyjazna, lecza sporo ludzi z KE/PE
          Dosyc drogo, ale warto. Jakosc porownywalna z polskimi dentystami :))) A, i
          jeszce wspolpracuja ze specjalistami ze szpitali uniwersyteckich, tak, ze
          zawsze istnieje mozliwosc dodatkowej konsultacji,(implantologia, odbudowa zeba,
          choroby przyzebia etc.)
          Kamera i zdjecia na miejscu.

Polecam.

• Gość: sylwia Re: stomatolog w bxl IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.01.07, 16:55
            dziekuje
          • Gość: anbxl Re: stomatolog w bxl IP: *.193-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 04.01.07, 18:51
            Kapitanica co to dla ciebie droga???Przeciez wszyscy dentysci LTD musza miec
            takie same stawki,no chyba,ze ktos jest na czarno-nie ma ubezpieczenia lub nie
            umie czytac i nie rozumie co dentysta napisal,ale wowczas mutuelle tym sie
            zajmie...A kamere i zdjecie to min kazdego gabinetu-wlasnie ja szukam dobrego
            dentysty ktory w miare ma nowoczesny sprzet-pewnie takich mozna tylko znalezc w
            tzw centre medicale lub w gabinetach przyszpitalnych-ja taka dentystke mam,ale
            w Vilvoorde-bedzie troche daleko,a i godziny mi nie odpowiadaja
            • asiunia.lux Re: stomatolog w bxl 04.01.07, 21:04
              Gość portalu: anbxl napisał(a):

>Przeciez wszyscy dentysci LTD musza miec takie same stawki,

Nie wiem jak jest w Belgi, ale w Luxie nie musza. Tj, jest cennik, w ktorym sa
              jakies stawki, ktorych generalnie nalezy sie trzymac, ale calej masy uslug
              wcale nie ma w cenniku i dentysci moga sobie liczyc ile im sie podoba. Stad tez
              za ta sama usluge mozna zaplacic u roznych lekarzy rozne stawki. Podejrzewam,
              ze w Belgi jest podobnie.
              • Gość: anbxl Re: stomatolog w bxl IP: *.193-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 04.01.07, 21:12
                Oj podobnie....poprostu trzeba dobrze uwazac-pytac co robia,a potem czytac
                recepty...i dlatego wole oficjeli,choc mam wrazenie,ze pracuje tylko po kilka
                godzin przy centrach czy szpitalach,ale,,wyrobic,,sobie jakas minimalna
                emeryture,a wiec nie sa naj,a najlepiej to miec w rodzinie dentyste-pozdro
                asiunia...
              • Gość: pav Re: stomatolog w bxl IP: *.20-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 04.01.07, 21:20
                nie wiem jak w przepisach ale o ile sprawdzalem empirycznie to tak lekarze jak
                dentysci sobie dowolnie definiuja stawki (za ta samo usluge mozesz zaplacic 20
                jak i 100 Euro) ale ubezpieczalnia zwykle zwraca jak za 20 i tu jest caly
                trick - pacjent wybiera gdzie i kiedy woli isc ;)

Serdecznosci
                PD
                • asiunia.lux Re: stomatolog w bxl 04.01.07, 21:37
                  Generalnie zgadza sie bo wiekszosc stawek nie jest ustalona w cenniku. Tu
                  dentysci maja pole do popisu;) Ale za uslugi takie jak ekstrakcja np. - nie
                  moga sobie stawek zmieniac jak chca. Itd, itp...
                  • paw_dady Re: stomatolog w bxl 04.01.07, 21:45
                    asiunia.lux napisała:

> Generalnie zgadza sie bo wiekszosc stawek nie jest ustalona w cenniku. Tu
                    > dentysci maja pole do popisu;)

zdolne bestyjki, znaczy? ;)

> Ale za uslugi takie jak ekstrakcja np. - nie moga sobie stawek zmieniac jak
                    chca. Itd, itp...
                    >
                    nazwa wtedy ekskawacja i pomnoza x2? hi hi

Serdecznosci
                    PD
    • epska_zenobia Re: stomatolog w bxl 04.01.07, 15:44
      jak nie chesz nie kupuj

ale pamietaj - TWOJE ZEBY CI TEGO NIE WYBACZA!!!!
      • Gość: ed Re: stomatolog w bxl IP: 212.190.74.* 04.01.07, 15:47
        zalosna jestes
        • krzysztof-jarzyna-ze-szczecina Re: stomatolog w bxl 04.01.07, 21:24
          kolego,
          a co ci jakas epska zenobia przeszkadza, podala JEDNO z mozliwych rozwiazan
          problemu, a swoja droga wcale nie takie jest ono glupie - moze nie w zakresie
          bolacych zebow - malo kto bedzie czekal na realizacje zamowienia, ale w sam raz
          aby cos ciekawego zobaczyc

PS. zycze jak najrzadszych wizyt u stomatologa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka