asiek08 25.01.07, 09:01 To znowu ja z odwiecznym pytaniem: ruszylo cos z zatrudnianiem? Moze ktos nowy dostal zaproszenie na rozmowe? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misza52 Re: Tlumacze - Parlament IP: *.cec.eu.int 25.01.07, 10:04 No właśnie, przyłączam się do pytania. Ja mam rozmowę i badania 12 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victorxs Re: Tlumacze - Parlament IP: *.pearson.com 25.01.07, 15:05 Witam przyszlych kolegow i tez sie przylaczam do zapytania Odpowiedz Link Zgłoś
asiek08 Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni 25.01.07, 16:10 Ja dowiedzialam sie, ze jedna osoba ma zaczac juz w lutym; a w kwietniu zatrudnia jeszcze dwie bo dwie osoby odchodza. Jednym z tym "kwietniowych" szczesliwcow jest chyba misza. No wiec pozostaje jedno miejsce. Moze jest na forum ktos kogo zaproszono? Pytam, bo oprocz tych osob nie zatrudnia teraz chyba juz nikogo bo sam szef tlumaczy stwierdzil, ze beda w komplecie. Potem trzeba bedzie chyba czekac az ktos zrezygnuje albo sie przeniesie. Asiunia, nie wiesz czy zaprosili juz kogos na to ostatnie miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia.lux Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni 25.01.07, 17:30 asiek08 napisała: > zaprosili juz kogos na to ostatnie miejsce? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek08 Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni 25.01.07, 17:37 Dzieki Asiunia! Widze, ze zawsze mozna liczyc na Twoja odpowiedz! Czyli ze jeszcze nie wszystko stracone! Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni 25.01.07, 23:06 Asiek, liczysz ze to bedziesz Ty? Zycze Ci powodzenia (na serio, nie ironicznie). I dzieki za info. To jeszcze gorsze widoki niz moje najczarniejsze scenariusze, Rada zero etatow, Komitety zero etatow, Parlament moze jeszcze jeden wolny, komisja jakas smiesza garstka. A co z reszta ferajny z 125- osobowej rodziny?..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni IP: *.3-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 25.01.07, 23:21 idz do frontexu moze masz tam maja etaty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni 25.01.07, 23:28 za siedemdziesiat pare procent pensji bez dodatku za wynarodowienie w warszawce??? Sorry, nie jestem masochista, wole te same pensje netto w Kolonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni IP: *.3-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 25.01.07, 23:30 byly_eurokrata napisał: > za siedemdziesiat pare procent pensji bez dodatku za wynarodowienie w > warszawce??? Sorry, nie jestem masochista, wole te same pensje netto w Kolonii. > a dlaczego za 75% pensji nieby jak EPSO oto EPSO. BTW jestes zameldowany w Kolonii to masz dodatek wszedzie nawet we Frechen a co do piero w Wawie ;) Sedrecznosci PD Odpowiedz Link Zgłoś
asiek08 Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni 26.01.07, 09:15 Byly, z reguly jestem pesymistka wiec nie sadze, ze to bede ja. Po prostu postanowilam zaczac rozpaczac jak wszystkie miejsca beda zajete. Poki jeszcze jest szansa staram sie za bardzo nie marudzic. Moze akurat niebo zesle maila z zaproszeniem na rozmowe? Przynajmniej dzieki Asiuni wiemy na czym stoimy i czy ktos jest zaproszony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victorxs Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni IP: *.proxy.aol.com 26.01.07, 00:04 Asiunia, a czy wiesz może jakie są długofalowe plany rekrutacyjne? Czy po kwietniu będą jeszcze przyjmować tłumaczy? A może wśród obecnie zatrudnionych jest sporo tempów, którch kontrakty skończą się dopiero za jakiś czas? Podobno w Komisji pracuje obecnie ponad 20 osób, które nie znalazły się na ostatniej liście rezerwowej i będą musiały odejść. Zastanawiam się, czy w Parlamencie jest podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek08 Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni 26.01.07, 09:19 Niestety z tego co ja wiem (nie wiem czy Asiunia potwierdzi) to prawie wszystkie tempy w Parlamencie zdaly oprocz tych 2 osob, ktore maja odejsc w kwietniu. Natomiast mozemy sie pocieszyc faktem, ze pare osob (tlumaczy) bardzo chce przeniesc sie do Bruxa wiec jesli kiedys im sie to uda to moze wskoczymy na ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 26.01.07, 17:37 >nie wiem czy Asiunia potwierdzi Potwierdzi, potwierdzi... Masz dobre info:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victorxs Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni IP: *.proxy.aol.com 27.01.07, 23:03 Asiunia, nie możesz zapytać swoich szefów, kiedy zatrudnią pozostałe przypisane osoby? Fajnie byłoby wiedzieć, że następna fala rozmów będzie np. za pół roku - przynajmniej wiedzielibyśmy, na czym stoimy (tzn. wiedziałbym, czy się muszę w obecnej pracy starać, czy mogę sobie już troszkę odpuścić...:)) Asiek, a może Ty mogłabyś się czegoś dowiedzieć? Wygląda na to, że masz jakieś dobre źródła... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 28.01.07, 19:36 > Asiunia, nie możesz zapytać swoich szefów, kiedy zatrudnią pozostałe >przypisane osoby? Slodkie to:) victorxs, szefa mam tylko jednego, to po pierwsze:) I on akurat na ten temat wie mniej niz ja, bo sprawy administracyjne tego typu, to nie jego dzialka, bo on sie zajmuje konkretami, a nie pie..mi typu: kto, kiedy (od tego sa wlasnie sekretarki:)) A po drugie: wiekszosc przypisanych osob pewnie nigdy nie zostanie zatrudniona (przynajmniej nie w PE). O falach mozna bylo mowic dwa lata temu, ale nie dzis, victorxs. Fali zadnych nie bedzie, beda jedynie sporadyczne przypadki... Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni 28.01.07, 20:02 Asiunia, chyba ci zmienimy nicka na "cruella" ;-) Victorx; to ze w zeszlym roku przypisano garstke osob, nie znaczy, ze one wszystkie dostana etat. Do konca stycznia epso ma przypisac reszte ludzi z listy rezerwowej do instytucji, wtedy znajdziesz sie w jednym worze (nie chce pisac brzydko "kupie") z chmara innym nieszczesnikow..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victorxs Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni IP: *.proxy.aol.com 31.01.07, 00:19 Oto, co mi dziś odpisał Parlament: At the moment the Parliament has no vacant positions to fill in the near future. It might be possible that later this year, the Parliament will have vacant positions to fill, and if this will be the case, we will not hesitate to contact you again. Czyli nic nowego - ćwiczymy dalej cierpliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
asiek08 Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni 31.01.07, 12:35 Hmmm, no to ja juz nie wiem czy smiac sie czy plakac. Nie wiem czy naprawde mysla, ze jeszcze kogos zatrudnia czy pisza tak tylko po to, zeby uspokoic ludzi. No i czy to oznacza, ze juz kogos znalezli na to "kwietniowe" miejsce? Asiunia, masz jakies info? Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia.lux Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni 31.01.07, 16:31 asiek08 napisała: > No i czy to oznacza, ze juz kogos znalezli na to "kwietniowe" miejsce? Oficjalnie jeszcze nic nie ma, ale mysle, ze i tak kandydat juz dawno temu zostal wybrany... Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni 31.01.07, 16:39 asiunia, raz jeszcze proponuje zmiane twojego nicka, tym razem na "cruella maxima" ;-) Jak ja widze, jak tu sie ludzie ekscytuja wynikami preselekcji na AD 60, biedacy jeszcze nie wiedza, ze nawet jak przejda przez wszystkie etaty, to nic nie musi znaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
conchis Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni 31.01.07, 17:24 Na szczescie administratorzy- w odroznieniu od tlumaczy- nie sa ograniczeni do sekcji jezykowych. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata przypisania - nowe info 01.02.07, 11:40 Dostalem info od EPSO, ze na razie nie ma jeszcze nowych przypisań. Moze będą w połowie marca. Przy okazji zapytałem się trochę bezczelnie, jak to jest z tym zapotrzebowaniem, skoro przyjmują garstkę ludzi. Odpisali mi mętnie, w epsim stylu, ze zatrudnianie z list rezerwowych zależy od "aktualnych środków budżetowych" i "istnienia wolnych wakatów" oraz ze listy "są z reguły ważne przez kilka lat" a w tym czasie "zapotrzebowanie instytucji na personel MOZE się zmienić". Czyli wygląda na to , ze my są prawdziwa rezerwa, która musi czekać, aż ktoś zwolni etat z jakichś tam powodów, żebyśmy my mogli na niego wskoczyć.... ;-(- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitctorxs Re: przypisania - nowe info IP: *.pearson.com 01.02.07, 14:55 Moze umowimy sie wszyscy w Brukseli i urzadzimy pod EPSO demonstracje? Na transparenty proponuje: 'Bezpodstawnemu rozbudzaniu nadziei mowimy NIE!'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni IP: *.aster.pl 28.01.07, 20:03 Asiunia czy to co piszesz, że większość przypisanych osób nie zostanie nigdy zatrudniona dotyczy też konkursu na asystentów hr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia (grausam;) Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 28.01.07, 20:14 > Asiunia czy to co piszesz, (...) dotyczy też konkursu na asystentów hr? Nie. W tym watku piszemy tylko o tlumaczach przeciez;) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_mogul Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni 28.01.07, 21:07 A jak ktos sie duzo i glupio tlumaczy, to tez objety jest szlabanem dla tlumaczy? Pytam sie, bo sie ostatnio duzo tlumaczylem (i to czasami glupio), a chcialbym jednak, zeby i mnie kiedys zatrudnili ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: Tlumacze - Parlament/ Do asiuni IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 28.01.07, 21:33 Pozwolisz, ze Cie oleje? Dziekuje za pozwolenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav no prosze IP: *.139-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 28.01.07, 21:41 Asiunia robi coming out z zabawami dla doroslych? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Lista widmo 31.01.07, 07:33 To nasza lista rezerwowa jest jednak widmem, w miedzyczasie wiemy, ze - w Radzie jest zero etatow - w Komitetach zero - w Paralemencie in the near future zero - w ETO chyba juz zatrudnili wszystkich ktorych potrzebowali Zosaje tylko komisja a i tam nie slychac o masowych wakatach.... Odpowiedz Link Zgłoś
asiek08 Do Asiuni 05.02.07, 13:58 Ja znow z moim odwiecznym pytaniem: masz jakies wiesci co do zatrudnien z naszej listy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: Do Asiuni IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 05.02.07, 15:17 Wiem asiek, ze sie niecierpliwisz, ale kompletnie nic sie nie zmienilo w zwiazku z Wasza lista. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek08 Re: Do Asiuni 05.02.07, 15:24 Dzieki Asiunia! Chociaz na Ciebie mozna liczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikibruksela Re: Lista widmo IP: *.cec.eu.int 05.02.07, 14:08 W Komisji bedzie w najblizszym czasie okolo 20 miejsc. DGT szuka ludzi "od zaraz". 3 polskie unity sa zawalone robota. Informacja uzyskana w czasie interview. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Lista widmo 05.02.07, 14:21 dzieki za info. 20 miejsc to zawsze cos. Mimo wszystko uwaga, ze jakies unity sa "zawalone praca" nie gra zadnej roli w kwestii zatrudniania, bo w administracji publicznej liczy sie liczba wolnych etatow zaplanowanych w budzecie i bedacych do dyspozycji (-->"rodzdzielnik") a nie obciazenie praca poszczegolnych unitow. Czyli te 20 etatow to praktycznie wszystko, na co mozemy liczyc w najblizszym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek08 Re: Lista widmo 05.02.07, 14:27 Ale przypuszczam, ze Komisja juz sobie zarezerwowala (przypisala) osoby, ktore chce zatrudnic. A ja jestem przypisana do Parlamentu. Swego czasu wyslalam maila do Komisji i odpisali, ze zatrzymaja sobie moja kandydature i moze sie kiedys odezwa, ale na pewno nie od razu. Wiec chyba juz wybrali swoich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victorxs Re: Lista widmo IP: *.proxy.aol.com 07.02.07, 00:15 Ciekawe, czy owe 20 miejsc po efekt tego, ze w Komisji nie zdalo sporo tempow, czy po prostu dodatkowe etaty. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Lista widmo 07.02.07, 07:05 nie ma czegos takiego jak "dodatkowe etaty". Kazdej sekcji jezykowej (oprocz angielskiej, francuskiej i niemieckiej) przysluguje taka sama liczba etatow. ze wgzledow "historycznych" w sekcjach jezykowych OMS pracuje jeszcze czesciowo troche wiecej ludzi niz w sekcjach jezykowych NMS, ale u nich sa dzialania majace na celu redukcje etatatow Odpowiedz Link Zgłoś
asiek08 Do miszy i mrumru 13.02.07, 17:02 O ile dobrze pamietam Wasze rozmowy mialy byc w lutym. Jesli jestescie jeszcze przed to zycze powodzenia. A jesli juz po to podzielcie sie wrazeniami. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza52 Re: Do miszy i mrumru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 21:09 Rzeczywiscie, jestem juz po rozmowie i badaniach w PE. Rozmowa trwala prawie godzinę, odbywala sie w milej atmosferze, pytania dotyczyly doswiadczenia w tlumaczeniu, poprzedniej pracy, pracy w zespole, znajomości języków itp. Na decyzję PE muszę jednak poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek Re: Do miszy i mrumru IP: *.w86-219.abo.wanadoo.fr 18.02.07, 22:07 Dzieki za relacje! No i powodzenia dalej. Chociaz chyba juz nic zlego nie powinno sie wydarzec. Pozostaje zyczyc Ci, zebys nie musial zbyt dlugo czekac na decyzje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mrumru74 Re: Tlumacze - Parlament 26.02.07, 10:30 Dopiero wrocilam z wakacji i moge zdac relacje z interview w dziale SILD. Podobnie jak u Miszy bylo sympatycznie i raczej nieformalnie, rozmowa (z potencjalnym szefem) wylacznie wokol mojego cv, zadnego przepytywania. Zla wiadomosc (dla mnie) to, ze sa tez inni kandydaci na to samo stanowisko w tym ktos jeszcze z polskiej listy... Odpowiedzi moge sie spodziewac nie wczesniej niz za miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia.lux Re: Tlumacze - Parlament 26.02.07, 12:05 Service Informatique Linguistique et Documentaire. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Tlumacze - Parlament 26.02.07, 12:13 a, ok, a nie ma jakiegos Serwisu Picia Kawy i Czatowania na Forach? Bo ja mialbym kwalifikacje nie do przebicia, od razu na HoU by mnie musieli wziac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotpe Re: Tlumacze - Parlament IP: *.bie.lama.net.pl 26.02.07, 22:21 Hej Przenosze watek z Komisji do Parlamentu i informuje rowniez tu, ze moze jednak cos ruszylo, bo ja tez dostalam zaproszenie na medical i interview 2 kwietnia. Uprzedzajac pytania: jestem w 3 merit group, jezyki EN-FR, wyksztalcenie filolo, doswiadczenie srednie w tlumaczeniach ale pracuje w branzy. Pozdrawiam wszystkich 'bez nadziei' bo ja takowej w ogole nie mialam czytajac Wasze posty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza52 Re: Tlumacze - Parlament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 19:21 Dostałem oficjalną propozycję pracy w Parlamencie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Tlumacze - Parlament 10.03.07, 19:36 Gratuluje!!! Zrob reszcie przysluge i wybadaj, na ile wolnych etatow mozna jeszcze liczyc, jak juz sie troche zadomowisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza52 Re: Tlumacze - Parlament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 20:17 Dziekuje za gratulacje i życze cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victorxs Re: Tlumacze - Parlament IP: *.proxy.aol.com 11.03.07, 11:11 Przylaczam sie do gratulacji! Nie zapominaj o kolegach z forum i sprobuj sie sie dowiedziec co nam pisane... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Tlumacze - Parlament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 16:06 Cóż można rzec w takiej sytuacji... Gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek Re: Tlumacze - Parlament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 16:15 Gratulacje!!! moglbys napisac jak wygladala rozmowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robotics Re: Tlumacze - Parlament IP: *.adslgp.cegetel.net 17.03.07, 18:24 A kiedy zaczynasz prace? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza52 Re: Tlumacze - Parlament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 17:00 mam nadzieje, ze zaczne od 1 czerwca, ale zobaczymy, czy uda sie do tego czasu sfinalizowac sprawy papierkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Przypisania - raz jeszcze 19.03.07, 12:07 Napisalem do EPSO w sprawie przypisan, bo tak mi kazali w polowie marca i przy okazji zapytalem sie, co konkretnie oznacza przypisanie. Odpowiedz (w streszczeniu) Przypisanie jest warunkiem wystawienia job offer. Przypisanie nastepuje w przypadku, gdy jakas instytucja zaintersowala sie Panskim CV. W ciagu trzech miesiecy po przypisaniu powinno nastapic jakies zaproszenie na interview. Jesli w ciagu 3 miesiecy to nie nastapi, przypisanie jest anulowane i dana osoba jest ponownie do dyspozycji wyzstkich instytucji, dzieki czemu inna instytucja moze poprosic i przypisanie tej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek08 Re: Przypisania - raz jeszcze 19.03.07, 12:23 A przypisali Cie w koncu gdzies? Mi kazali sie dowiedziec pod koniec kwietnia. Smieszna w sumie ta logika przypisan bo do PE bylo przypisanych z 20 osob a przeciez doskonale wiedzieli, ze az tyle nie zatrudnia. Teraz w Parlamencie nie ma juz zadnego etatu. Tak mi napisal Parlament, dlatego wlasnie laskawie "udostepnili mnie" innym instytucjom. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_mogul Re: Przypisania - raz jeszcze 19.03.07, 12:27 Polecam zaznajomic sie z nastepujacym dokumentem: europa.eu.int/epso/documents/manuel_erl.doc Da to wam lepsze zrozumienie procesu zwiazanego z wyborem kandydatow, przypisaniami, zaproszeniami i ostatecznym zatrudnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Przypisania - raz jeszcze 19.03.07, 12:55 dzieki mogul za ciekawy dokument! @asiek: mnie nadal nie przypisali i to sie raczej nie zmieni, bo ja mam glowyn niemiecki, a takich nigdzie nie potrzeba, tzn. najwyzej w komitetach, ale tam nie ma etatow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Przypisania - raz jeszcze IP: *.chello.pl 19.03.07, 21:28 byly_eurokrata napisał: > mnie nadal nie przypisali i to sie raczej nie zmieni, bo ja mam glowyn > niemiecki, a takich nigdzie nie potrzeba, tzn. najwyzej w komitetach, ale tam > nie ma etatow. Moze jednak potrzeba. Ja tez mam glowny niemiecki, przypisali mnie do Komisji i mam zaproszenie na rozmowe w DGT i medical. To oczywiscie jeszcze nie znaczy, ze mnie zatrudnia, ale gdyby nie mieli chocby potencjalnej potrzeby, chyba nie zapraszaliby, bo po co? Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Przypisania - raz jeszcze 20.03.07, 07:06 bea, dzieki, to zawsze jakis promyk nadziei! ;-) A masz jakies specyficzne CV, typu specjalisty od energii termojadrowej plus prawo miedzynarodowe ? ;-) Czy raczej "normalna" osoba jestes? Bo ja mam jakos wrazenie, ze na pierwszy ogien ida ludzie o wyksztalceniu nie-jezykowym, tylko fachowym z jakies innej dziedziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Przypisania - raz jeszcze IP: *.chello.pl 20.03.07, 21:36 byly_eurokrata napisał: > bea, dzieki, to zawsze jakis promyk nadziei! ;-) Oby, byly - też ci życzę! > A masz jakies specyficzne CV, typu specjalisty od energii termojadrowej plus > prawo miedzynarodowe ? ;-) > Czy raczej "normalna" osoba jestes? Wiesz.. co do tego ostatniego to powiem tak: opinie są różne... :-)). Ale w CV żadnych fajerwerkow nie mam - zwykła tłumaczka. > Bo ja mam jakos wrazenie, ze na pierwszy > ogien ida ludzie o wyksztalceniu nie-jezykowym, tylko fachowym z jakies innej > dziedziny W moim przypadku wszystko akurat jak najbardziej "kierunkowe". Studia tłumaczeniowe, w CV różnie bywało (administracja publiczna, wydawnictwo), ale zawsze w mniejszym lub większym związku z tłumaczeniami. A ostatnio już tylko tłumaczenie, jako zajęcie główne. Ale czy to jest "pierwszy ogien"? Przeciez wiemy tylko to, co ktos napisze na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Przypisania - raz jeszcze IP: *.cec.eu.int 20.03.07, 09:45 gratulaje bea! na pewno Ci sie uda! a kiedy masz rozmowe, jesli to nie sekret?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Przypisania - raz jeszcze IP: *.chello.pl 20.03.07, 21:38 Gość portalu: RM napisał(a): > gratulaje bea! na pewno Ci sie uda! a kiedy masz rozmowe, jesli to nie sekret?; > ) RM, dziękuję bardzo! A rozmowa będzie 30 kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eneko_el Howaldese Re: Przypisania - raz jeszcze IP: *.cec.eu.int 21.03.07, 10:04 Nie znam bynajmniej sekretnych planow szacownego szefowstwa, ale na pewno w Komisji w modzie sa prawnicy i ekonomisci. Miejsc do obsadzenia powinno byc jeszcze sporo, ale dokladnych liczb podac nie jestem w stanie, rekrutacja jest stale w toku. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Eneko Re: Przypisania - raz jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:38 Gratulacje Eneko, sądząc po IP, piszesz już z własnego biura! Twoje doniesienia są bardzo optymistyczne. A czy mógłbyś podać jakiegoś prywatnego e-maila, bo chciałbym Ci zadać parę pytań na osobności? Bo przecież nie wypada pisać na oficjalny, czyli eneko.howaldczyk<at>cec.eu.int ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eneko el_Howaldese Re: Przypisania - raz jeszcze IP: *.cec.eu.int 21.03.07, 11:06 Eneko jest w Luxie i tam należy go szukać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Eneko Re: Przypisania - raz jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 11:18 Masz na myśli forum luksemburskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Do Eneko: IP: *.fbx.proxad.net 06.04.07, 16:51 Jak tam po pierwszych dniach? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek08 Re: Do Jotpe 03.04.07, 11:51 A Ty mrumru juz dostalas oferte pracy z PE? Bo, o ile sie nie myle, mialas juz rozmowe, nie? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mrumru74 Re: Do Jotpe 03.04.07, 12:13 Nie. A czy dostane zalezy od tego czy Jotpe poszlo jeszcze gorzej ode mnie, stad moja ciekawosc. Ale cos czuje, ze nie dostane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek Re: Do Jotpe IP: *.w86-197.abo.wanadoo.fr 03.04.07, 12:16 Ale moze jednak wezma Was obie i tylko tak straszyli, ze jest jedno miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś