Gość: ania IP: *.217.152.219.coditel.net 01.04.07, 10:50 czy ktos moze mi powiedziec czy przeprowadzka po okresie probnym jest placona z place of origin czy z place of recruitment? Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Texas Re: przeprowadzka IP: *.altec.pl 02.04.07, 13:31 > z place of origin czy z place of recruitment? Wydaje mi sie, ze place of origin jest tozsame z place of recruitment. Pewnie chodzi Ci o rozroznienie miedzy place of origin i centre of interest, ktore rzeczywiscie moga byc rozne. Nie mam pod reka statutu, ale obstawiam place of origin ;) Pzdr;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: przeprowadzka IP: 80.246.106.* 02.04.07, 13:39 origin i recruitment nie musi byc takie same. w CoJ placone jest z (do) obydwu. zgaduje, ze w komisji tak samo (choc ta regula sie nie zawsze sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia.lux Re: przeprowadzka 02.04.07, 13:59 Gość portalu: olo napisał(a): > origin i recruitment nie musi byc takie same. Pewnie, ze nie musi. W moim przypadku na przyklad place of origin to Wawa, poniewaz tam jest moje centre of interest (zabawne), a place of recruitment jest oczywiscie Lux bo mnie nie skadinad tylko stad rektrutowano:) A wracajac do pytania glownego: place of recruitment. (Annexe VII, art 7, paragraf 1a) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: przeprowadzka IP: 80.246.106.* 02.04.07, 14:04 > A wracajac do pytania glownego: place of recruitment. > (Annexe VII, art 7, paragraf 1a) to sie tyczy "frais de voyage", przy przeprowadzce nie jest powiedziane dokladnie. a jak nie jest podane to znaczy, ze kazdy sobie ustala zasady gry. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia.lux Re: przeprowadzka 02.04.07, 14:31 Gość portalu: olo napisał(a): > to sie tyczy "frais de voyage", przy przeprowadzce nie jest powiedziane > dokladnie. No fakt:) Poslugujac sie kobieca logika (jakze zawodna) wywnioskowalam, ze skoro do pracy sie wyjezdza z miejsca rekrutacji to i stamtad tez sie przeprowadza, ale oczywiscie wcale nie musi tak byc. Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie, ide na spacer przewietrzyc szare komorki... Pozdro olo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: przeprowadzka IP: 80.246.106.* 02.04.07, 14:42 milego spaceru. pozdrawiam rowniez. a wiec droga konsultacji miedzyinstytucyjnych doszlismy do porozumienia. ale polecam Aniu spytac w hr odpowiednim dla twego miejsca zatrudnienia. na bank przerabiali to pytanie 100 milonow razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: przeprowadzka IP: *.cec.eu.int 02.04.07, 14:57 dzieki wszystkim za pomoc. w HR juz pytalam ale jak na razie nie dostalam odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Texas Re: przeprowadzka IP: *.altec.pl 02.04.07, 14:17 >origin i recruitment nie musi byc takie same. Masz racje, sprawdzilam: "An official's place of origin shall be determined when he takes up his appointment, account being taken of where he was recruited or the centre of his interests." Co ciekawe statut nie definiuje, z ktorego miejsca oplaca przeprowadzke. Pzdr;) Odpowiedz Link Zgłoś