IP: 194.204.135.* 05.04.07, 10:35
Co trzeba zrobic zeby tam pracowac? Jestem po konkursie stare C, mam szanse
zeby mnie przyjeli, do kogo sie zwrocic?
Obserwuj wątek
    • byly_eurokrata Re: frontex 05.04.07, 11:52
      mada, Frontex to tzw. agencja. Agencje z reguly nie przyjmuja do pracy na
      stale, tylko albo kontraktowych albo pracownikow z innych instytucji na
      zasadzie oddelegowanie na pare lat.
      Wiec normalnie powinnas sie starac o przyjecie na stala prace (ups,
      sorry, "etat" bo w organach sie przeciez nie pracuje...;-)
      i potem o przeniesienie do Frontexu.
      Na kontraktowych do Frontexu byly pare miesiecu temu jakies metne nabory, ale
      nie pamietam na jakich zasadach
      • Gość: mada Re: frontex IP: 194.204.135.* 05.04.07, 12:09
        serdecznie dziekuje
        • klusska1 Re: frontex 05.04.07, 14:10
          Ostatni nabor byl miesiac temu. Aplikacje mozna bylo skladac do 9 marca.
          Czy ktos moze skladal?? Czy ktos moze wie czy prawda jest iz agnecje z zasady
          nie zatrudniaja "miejscowych"?
          k.
          • Gość: ToJa Re: frontex IP: 212.76.37.* 05.04.07, 23:47
            Nie jest to prawda. Wrecz bynajmniej, zwlaszcza w krajach dokad niewielu sie
            chce ruszyc ;-)
            • Gość: mamamia Re: frontex IP: *.cec.eu.int 11.04.07, 11:58
              a ile tam placa?
              • sil.bi Re: frontex 11.04.07, 12:16
                Wystarczy wejsc na ich strone,zeby sie dowiedziec. Placa tak jak w
                reprezentacji KE w PL, czyli ok. 76% wynagrodzenia opisanego w Staff
                Regulations.
          • Gość: elo Re: frontex IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 25.04.07, 20:50
            A czy ktos kiedykolwiek dostal od nich odpowiedz na wyslana aplikacje?
            • Gość: irek Re: frontex IP: *.cofund.org.pl 26.04.07, 10:20
              cyt.: "Level of Security Clearance: CONFIDENTIAL"

rekrutacja ma chrakter tak utajniony, ze nawet zainteresowani nie sa o tym
              informowani ;)
            • eurofan74 Re: frontex 19.05.07, 14:03
              Byłem u nich na rozmowie, wrażenia pozytywne. Teraz czekam na ich decyzję ...
              • klusska1 do Eurofana... 19.05.07, 21:45
                .. mozesz sprawdzic maila?
                dzieki
              • Gość: real_yoe Re: frontex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 16:50
                Eurofan, powiedz co miałes na tej rozmowie we FRONTEXie. O co pytali? ja
                zlozylem aplikacje na ten otatni konkurs z data zakonczenia 14-go maja. Kiedy
                moga mnie wezwac? Czego moge sie spodziewac na ewentualnej rozmowie? Możesz mi
                pomóc?
                • eurofan74 Re: frontex 21.05.07, 09:45
                  Należy uzbroić się w cierpliwość, nie wyrzucać zbyt szybko ogłoszenia z opisem
                  stanowiska i spokojnie czekać :) - między zaproszeniem a terminem rozmowy jest
                  na tyle dużo czasu, że można się dobrze przygotować. Rozmowa to sprawdzenie
                  kwalifikacji na dane stanowisko, czyli nic nietypowego. Pytania na pewno będą
                  związane ze stanowiskiem, na które aplikowałeś. Warto też zapoznać się z
                  materiałami o agencji dostępnymi na ich stronie internetowej, choć nie ma
                  potrzeby "wkuwać" jakiś szczegółów. Rozmowa nie miała charakteru egzaminu
                  ustnego. Życzę powodzenia :)
                  • Gość: real_yoe Re: frontex IP: *.computerland.pl 21.05.07, 14:21
                    Dzięki za szybką odpowiedź. Przygotuję się solidnie! (tzn. postaram się ;))
                    • Gość: Ivona Re: frontex IP: 217.153.114.* 31.05.07, 10:09
                      Hej,

I co, odezwali się ostatnio do kogoś?

Pozdrawiam

Ivona
                      • eurofan74 Re: frontex 31.05.07, 11:40
                        A w którym konkursie startowałaś? Jesteś już po rozmowie?
                • Gość: kiks Re: frontex IP: 89.174.106.* 31.05.07, 13:17
                  hmmm no nie wiem, czy są powody do optymizmu ... ja też startowalem w naborze,
                  gdzie termin uplywał 14 maja, spełniałem w 100 % wszystkie wymogi określone w
                  ogłoszeniu, jak również podstawowe i dodatkowe kryteria selekcyjne, mając
                  ponadto 6 lat doświadczenia w pracy na stanowisku praktycznie identycznym jak
                  to, na które był nabór, tyle że w administracji krajowej, nie mówiąc już o
                  jakimś tam wyższym wykszt, podczas gdy w naborze wymagane było średnie. Jest
                  cisza do tej pory, ale nie spodziewam się niczego szczególnego, bo jak wiadomo
                  agencje poszukują ludzi na 1 czy kilka miejsc, a na takie ogłoszenie mogą
                  odpowiedzieć przecież tysiące, nawet uwzględniając, że z innych krajów Europy
                  nie będzie się nikomu chciało ruszyć dla tych 76 %, to i tak samych Polaków
                  może się starać kilka setek, którzy nawet piechotą przyjdą do Warszawy, gdyby
                  tylko mieć tę pracę :)Skoro tych asystenckich stanowisk jest kilka, to
                  spodziewać się należy, że na każde z nich może być kilkudziesięciu chętnych
                  spełniających wszystkie wymogi.Więc zbytnich nadziei sobie nie róbmy - nie
                  pierwszy z resztą raz. Lepiej chyba mimo wszystko jest na konkursach EPSO
                  • eurofan74 Re: frontex 31.05.07, 14:46
                    Nie traciłbym jeszcze nadziei.
                    • Gość: kiks Re: frontex IP: 89.174.106.* 06.06.07, 13:45
                      No i co ? odezwali się z tego frontexu do kogoś ??? Pytam o knursy, gdzie
                      termin składania upłynął 14 maja ? dziś jest 6 czerwiec.
                      Pozdrawiam
                      • eurofan74 Re: frontex 06.06.07, 16:28
                        Spokojnie czekaj do końca czerwca
                        • Gość: Monika Re: frontex IP: *.mofnet.gov.pl 14.06.07, 09:48
                          Faktycznie odzywają sie nadal... A w związku z tym, czy prosili Was o
                          przyniesienie na rozmowe dokumentów poświadczajacych posiadane wyksztalcenie i
                          doswiadczenie???
                          Pozdrawiam,
                          M
                          • eurofan74 Re: frontex 15.06.07, 08:48
                            Prośba o przyniesienie dokumentów była zawarta w zaproszeniu na rozmowę. W
                            Twoim jej nie było?
    • Gość: magnolia Re: frontex IP: *.53-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.04.07, 21:43
      Hej,
      przesylam Ci link. Znajdziesz tu ogloszenia na stanowiska kontraktowe, ktore
      poszukiwane sa prze Frontex.

www.europa.eu/epso/temp-staff_en.htm#26
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka