Dodaj do ulubionych

Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosyjska

21.05.07, 09:04
Restauracja "Kiev"
Rur Pervyse 36
1040 Bruxelles (Etterbeek)
tel. 02/7367239
GSM. 0485145902
Wlasciciel: Yaroslava Vus

w tej knajpce pani wlascicielka jest sama kucharka, kelnerka, sprzataczka i
wszystkim innym. to w calosci rodzinny interes.
jedzenie maja pyszne, ceny bardzo przystepne. pani wlascicielka jest ukrainka,
ale bardzo dobrze mowi po polsku. nawet menu jest po polsku.
wystroj bardzo przyjemny, wiec naprawde nie wstyd tam pojsc nawet z
najbardziej wymagajacym towarzystwem.
szczerze polecam (kto tam juz byl, to wie, ze warto).
Obserwuj wątek
    • Gość: ed Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: 136.173.62.* 21.05.07, 12:39
      --pani wlascicielka jest ukrainka

z czerwonymi slowianskimi wypiekami na policzkach.

potwierdzam, jedzenie jest mniam:D
      • pan.boczek Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy 21.05.07, 16:08
        zgadza sie - to wlasnie tam.
        tuz przy kosciele niedaleko metra Tieffry.
    • Gość: salvo Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: *.229-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 22.05.07, 20:56
      Warto dodac ze od godziny 15 do 18 restauracja jest zamknieta. Czynna jest od
      12 do 15 i od 18 do nie pamietam dokladnie.
      • pan.boczek Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy 23.05.07, 09:23
        chyba do 23. ale pani jest elastyczna i nie wygania klientow jesli sie zasiedza.
        warto tez dodac, ze chetnie organizuje zamkniete imprezy
        typu chrzciny, komunie. zreszta czesto organizuje takie imprezy dla Polakow.
        • Gość: kpt Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: *.181-78-194.adsl-static.isp.belgacom.be 23.05.07, 09:45
          panie boczku,

a co fajnego mozna zjesc i czego sie napic? jakies trunki-specjaly zza
          wschodniej granicy?

jest tez jedna rosyjska restauracja ukryta w okolicach St.Gèry- bardzo mile
          miejsce, z piecem chlebowym/rusztem wewnatrz. Plus albumy ze sztuka rosyjska z
          Galerii Trietiakowskiej do przejrzenia przy aperitifie :)

pzdr
          • pan.boczek Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy 23.05.07, 10:18
            nie nauczylem sie calego menu na pamiec.
            wschodnich trunkow troche maja, ale co dokladnie to nie pamietam.
            z napojow wysokoprocentowych kroluje Nemiroff. piwa i wina maja tutejsze.
            zreszta to restauracja, a nie knajpa.
            jedzenie maja najrozniejsze, w tym nasze polskie specjaly typu:
            schaboszczak, golabki, placki ziemniaczane, pierogi (w kilku wersjach)
            i duzo duzo wiecej dobrych rzeczy. najlepiej zobaczyc i sprobowac samemu.
            • Gość: kpt Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: *.181-78-194.adsl-static.isp.belgacom.be 23.05.07, 10:42
              bolszoje spasibo
            • jakubsky Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy 23.05.07, 11:17
              jak ktos koniecznie postradziecka gorzalke i piwo to zapraszam do sklepu
              ukrainskiego na rue du laken, miedzy metrem Yser a De Brucker, idac na poludnie
              po lewej stronie kolo waszsalonu i apteki
              • Gość: Albxl Restauracja KIEV IP: *.19-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.06.07, 21:02
                Serdecznie dziekujemy za dobry adres resto KIEV.
                • sil.bi Re: Restauracja KIEV 03.06.07, 09:58
                  Restauracja rzeczywiście przesympatyczna. Swojska atmosfera,gościnna
                  wlaścicielka, a przede wszystkim fajne jedzonko. Pierogi z mięsem i papryka
                  nadziewana pierwsza klasa. Na deser koniecznie spróbujcie tortu napoleońskiego:-
                  ). Aha,jeśli ktoś chce się wybrać większą grupą,lepiej wcześniej zadzwonić.
                  Wtedy uniknie się dlugiego czekania. Z drugiej strony czekanie można sobie
                  umilić zmrożoną wódeczką lub winem.
                  Dzięki za fajny namiar!
                  • Gość: m@rio Re: Restauracja KIEV IP: *.dsl.versateladsl.be 03.06.07, 21:04
                    > ). Aha,jeśli ktoś chce się wybrać większą grupą,lepiej wcześniej zadzwonić.
                    > Wtedy uniknie się dlugiego czekania.
                    i awantury kto dostanie papryczkę nadziewaną, a kto nie - wypad większą grupą
                    bez zapowiedzi spotka się z racjonowaniem spożycia, ponieważ jedzenie jest
                    robione "na żywca" z ograniczonych zasobów, i nie ma możliwości dorobienia ...

> Z drugiej strony czekanie można sobie umilić zmrożoną wódeczką lub winem.
                    a rozmową to już nie? rozumiem, po wódeczce ktoś gadał głupoty ;)

ja polecam schabowego ze świnki, mniam mniam
                    • sil.bi Re: Restauracja KIEV 04.06.07, 09:42
                      > a rozmową to już nie? rozumiem, po wódeczce ktoś gadał głupoty ;)

M@rio, coz za samokrytyka, ale zupelnie niepotrzebna,bo poziom glupotek chyba
                      byl u wszystkich w normie;-))).
                  • pan.boczek Re: Restauracja KIEV 04.06.07, 08:53
                    napoleonka faktycznie zajebista.
                    robi ja wlasnorecznie pan maz pani wlascicielki.
              • alela1 Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy 05.06.07, 15:43

• Gość: Katoda Ltd Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: *.cec.eu.int 05.06.07, 10:04
      Kucze, albo mappy.be zgłupiało albo coś jest nie tak, nie mogę namierzyć tej
      cholernej restauracji. Jak tam dotrzeć?

RomanS
    • jakubsky Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy 05.06.07, 10:19
      wejdz sobie na michelin.com
      to chyba jedyny sensowny serwis
      • sil.bi Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy 05.06.07, 12:57
        Dokladnie,Michelin pokaże na pewno. A sama resto jest niedaleko metra Thieffry.
        Po wyjściu z tunelu kierujesz się w prawo do ronda i lekko na leo zobaczysz Rue
        Pervyse. Resto jest po lewej stronie, na przeciwko kościola.
      • Gość: Métro Thieffry Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: *.24-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.06.07, 13:02
        Métro n° 1A - THIEFFRY (kierunek Herrmann-Debroux)
        lub autobus 36
      • Gość: Katoda Ltd Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: *.cec.eu.int 05.06.07, 13:41
        michelin też obsysa, takoż map24.pl
        Poszukałem ręcznie i znalazłem, błędu w nazwie ulicy nie ma (no, w zasadzie to
        jest Rue de Pervyse a nie Rue Pervyse) co nie zmienia faktu że wszystkie moje
        ulubione serwisy mapowe obsysają w tym punkcie i nie potrafią wyż. wym uliczki
        znaleźć :-/
        Dzięki za podpowiedzi!

RomaneS
        • jakubsky Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy 05.06.07, 16:16
          to sprobuj zamiast pod IE pod Moziilla
          • jakubsky Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy 05.06.07, 16:17
            i co "obsysa"
          • Gość: Katoda Ltd Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: *.cec.eu.int 05.06.07, 16:36
            No niestety, w KE moam tylko tego cholernego IE i nie jestem w stanie wydusić z
            helpdesku instalacji czegokolwiek normalnego. Pod Mozillą (a konkretne
            Seamonkey) sprawdzę wieczorkiem, tyle że nie sądzę żeby brak odnajdowania ulic
            wynikał z przeglądarki...
            Zresztą, jak napisałem niżej, michelin znajduje pod warunkiem podania pełnej
            nazwy ulicy, reszta nadal odmawia współpracy.

RS
        • Gość: Katoda Ltd Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: *.cec.eu.int 05.06.07, 16:34
          Mała poprawka, michelin nie obsysa ale wymaga podania pełnej nazwy. Mappy i
          map24.pl obsysają w każdym przypadku.

RS
          • pan.boczek Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy 05.06.07, 20:18
            www.maporama.com

ten serwis znajduje nawet Rue Pervyse bez "de"
            • Gość: Katoda Ltd Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: *.28.91.133.coditel.net 05.06.07, 21:09
              Dzięki piękne, co prawda kilka razy wywalił mi "internal server error" ale
              znalazł. Kolejny adresik w kategorii "Przydatne".

RomanS
              • pan.boczek internal server error 06.06.07, 08:38
                to juz chyba jakis problem w waszej sieci.
                ja sie nigdy z takim komunikatem nie spotkalem.
                • Gość: Katoda Ltd Re: internal server error IP: *.cec.eu.int 06.06.07, 09:53
                  Sprawdzałem w domu, więc to byłby problem z Coditelem, a raczej na to nie
                  wygląda. Może coś przy serwerze grzebali, albo miałem pecha... Zresztą,
                  nieważne, adresik przydatny i już u mnie zostanie ;)

RS
          • pan.boczek Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy 05.06.07, 20:20
            http://world.maporama.com/idl/maporama/drawaddress.aspx?GC_address=RUE%20DE%20PERVYSE%2036&JsEnable=1&GC_city=BRUSSEL&GC_cityCode=33625&GC_zip=1040&GC_country=BE&xml=map&xsl=map&MD_scale=0.0002&MD_scaleMode=0&sessionid=64aa32b1-96b6-4e9b-9e34-e590944fac86&MD_mapTemplate=maporama_asia&MD_zoomToFit=1&MD_size=500x380&GC_addressCode=474164

bardzo prosze
            • Gość: zatruta mrozonkami Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: 91.176.43.* 08.06.07, 00:28
              sorry, ale bylam w tej restauracji i po pierwsze jest drogo, po drugie jedzenie
              wstretne i zmrozonek, Pani mila, ale kto nie bylby mily jak ma restauracje od
              niedawna i chce przyciagnac klientow, nie polecam tego miejsca , mozna w
              depreche i zatrucie wpasc!
              • Gość: Z Parlamentu Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: 136.173.162.* 08.06.07, 13:32
                Bylem i rozmawialem po francusku.
                Czekalem prawie dwie godz.
                Bardzo dobre.
              • pan.boczek rozne standardy 08.06.07, 14:59
                widocznie mamy rozne standardy. dla mnie cena 25-30 euro za posilek
                skladajacy sie ze startera, glownego dania, deseru i wina oraz wodki
                (ktory mnie bardzo smakowal) nie jest zbyt wygorowana.

Ty chyba oczekujesz, zeby bylo o polowe taniej, za to kilka razy wykwintniej.
                Zejdz na ziemie dziewczyno.
    • Gość: ja Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: *.cec.eu.int 08.06.07, 14:15
      Czy pan.boczek ma teraz jedzenie za darmo? ;)
      • pan.boczek Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy 08.06.07, 15:01
        niestety nie. poza tym polecam to miejsce zupelnie spoleczne,
        bo uwazam, ze warto tam sie udac. nie jestem zwolennikiem
        jadania w restauracjach, ale to miejsce wyjatkowo przypadlo mi do gustu.
        pomyslalm, ze warto sie tym podzielic z innymi.
        • Gość: ja Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: *.cec.eu.int 08.06.07, 15:25
          Zartowalem przeciez....ale fakt, juz pol komisji o tym gada. Jedni juz byli,
          drudzy dopiero sie wybieraja. ;)
          • Gość: mrozonki ruskie:) Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: *.170-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 08.06.07, 23:21
            jak widac kazdy cwoczek lubi boczek, i dla tego nie dziwie sie ze komus o nicku
            pan.boczek moze sie podobac jedzenie po rusku.
            Owszem ja wole kuchnie wykwitna, nie po to mieszkam w kregu kultury francuskiej
            zeby tutaj jesc to co moge zjesc w barach mlecznych w Polsce. Ale gustibus non
            disputandum, wiec panie boczku.cwoczku zajadaj te pierogi z mrozonek za 30
            Euro, a ja sobie zjem swieze wykwitne danie francuskie:))
            • pan.boczek Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy 09.06.07, 08:30
              to po jaka cholere tam poszlas. przeciez napisalem jakie potrawy tam serwuja.
              zreszta skoro jestes taka swiatowa, to powinnas wiedziec co oznacza
              kuchnia rosyjska, polska czy ukrainska.
        • Gość: maz Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: *.170-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 08.06.07, 23:27

||w tej knajpce pani wlascicielka jest sama kucharka, kelnerka, sprzataczka i
          wszystkim innym. to w calosci rodzinny interes.
          jedzenie maja pyszne, ceny bardzo przystepne. pani wlascicielka jest ukrainka,
          ale bardzo dobrze mowi po polsku. nawet menu jest po polsku.
          wystroj bardzo przyjemny, wiec naprawde nie wstyd tam pojsc nawet z
          najbardziej wymagajacym towarzystwem.|
          szczerze polecam (kto tam juz byl, to wie, ze warto).
          Ty jestes mezem tej wlascicileki czy jak?????
          • pan.boczek Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy 09.06.07, 08:33
            nie - jestem jej kochankiem.
            chodze tam codziennie. nie dosc, ze sie za darmo nawpie..m,
            to jeszcze sobie porzadnie pobzykam.

co za durne komentarze. darujcie sobie, bo normalnie niedobrze sie robi.
            • Gość: anbxl Re: Restauracja: kuchnia polska, ukrainska i rosy IP: *.access.telenet.be 09.06.07, 09:23
              no to macie....chyba z natury (tak widac z postow)spokojny pan boczek ,,wyszedl
              z siebie,,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka