Dodaj do ulubionych

Wyniki AST/23/06 ! Dostałem się!!!

IP: 80.51.91.* 21.06.07, 18:32
Dostałem się do grupy merit 2!!! Cieszę się, chociaż nie wiem za bardzo, co to
oznacza!
Czy ktoś także już dostał wyniki?
Niech żyje Euroland!!! :-)
Obserwuj wątek
    • aggy80 Re: Wyniki AST/23/06 ! Dostałem się!!! 21.06.07, 20:19
      gratulacje i udanego lobbowania!

polecam sg w komisji :)
      • Gość: gosc :) Re: Wyniki AST/23/06 ! Dostałem się!!! IP: *.cable.ubr06.newt.blueyonder.co.uk 21.06.07, 20:48
        czy mozesz powiedzesc kiedy zdawles egzamin w Brukselii?
    • Gość: Elka Re: Wyniki AST/23/06 ! Dostałem się!!! IP: *.chello.pl 21.06.07, 22:13
      Hej Maxx, ja tez sie dostalam do grupy merit 2.
      Z tego co słyszalam, to najlepsi sa w merit 1, a grup jest ok 4.

Ale sie ciesze!!!!!!!!!!! Nie sadzialam, ze urzedasy tak szybko podadza wyniki!
      Teraz trzeba wziac sie do pracy, tylko jak???
      • Gość: przyszly pracownik kiedy mieliscie ustny w brukseli? IP: *.cable.ubr06.newt.blueyonder.co.uk 21.06.07, 22:25
        Czesc, tak dla informacji, czy mozecie napisac ktorego dnia zdawaliscie
        ustny.Dziekuje.
        • Gość: maxxx Re: kiedy mieliscie ustny w brukseli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 22:37
          Ja zdawałem 24 kwietnia. Skoro grup zaszeregowania ma być 4 to chyba nie jest
          tak źle być w drugiej.
          • Gość: Monika Re: kiedy mieliscie ustny w brukseli? IP: *.226-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.06.07, 22:49
            Hej,
            Ja też się dostałam do grupy drugiej :-) A zdawałam 18/04.

Powodzenia!
            • Gość: unijka Re: kiedy mieliscie ustny w brukseli? IP: *.122-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.06.07, 23:07
              Zdalam!!!!!!!!i jestem w merit group 1:) Jeszcze w to nie wierze...zdawalam
              17/04.
              • Gość: anbxl Re: kiedy mieliscie ustny w brukseli? IP: *.access.telenet.be 21.06.07, 23:10
                Unijka,gratulacje,bo wychodzi na to,ze wiekszosc jest w drugiej.......:-)
                • tuhanka Re: kiedy mieliscie ustny w brukseli? 22.06.07, 00:23
                  Jestem w merit 3, ale i tak sie ciesze :)))))))))))
                • Gość: urzedniczka Re: kiedy mieliscie ustny w brukseli? IP: *.cor.europa.eu 22.06.07, 08:45
                  Zdalam !
                  An, czy ty rowniez jestes w drugiej merit ? Myslalam, ze tobie sie chociaz
                  poszczeszci i trafisz do pierwszej !
                  Jest w ogole ktos w pierwszej ?
                  • Gość: mi Re: kiedy mieliscie ustny w brukseli? IP: *.fbx.proxad.net 24.06.07, 11:17
                    Gratuluje! Szczesliwcy z Was :)))
              • lalli Re: kiedy mieliscie ustny w brukseli? 25.06.07, 09:19
                ja też zdałam!!!! też jestem w merit 1... do zobaczenia wkrótce :-)
            • Gość: Majkee Re: kiedy mieliscie ustny w brukseli? IP: *.gdynia.mm.pl 22.06.07, 07:41
              Witam
              Rowniez zdawalem 18/04 z wynikiem MG2. Jeszcze nie wiem czy sie ciesze, ale
              chyba tak. Zawsze jakis maly sukces:)
              Majkee
    • Gość: Maxxx Napiszta lepiej co to takiego te Merity! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 08:49
      Ktoś jest w pierszej, ktoś w drugiej, a jeszcze ktoś w trzeciej, ale po co to? Z
      czym to sie je? Wiem, że chodzi o to jak dobrze komus poszlo, ale czy to oznacza
      cokolwiek?
      • Gość: urzednicz Re: Napiszta lepiej co to takiego te Merity! IP: *.eesc.europa.eu 22.06.07, 08:51
      • Gość: urzedniczka Re: Napiszta lepiej co to takiego te Merity! IP: *.eesc.europa.eu 22.06.07, 08:54
        Chyba niekoniecznie, bo ostatecznie najbardziej chyba licza sie kombinacje
        jezykowe i doswiadczenie... Hou woli chyba miec kogos z drugiej czy trzeciej
        merti grup kto zna francuski i ma doswiadczenie na stanowisku sekretarskim, niz
        kogos z pierwszej kto zdal super ale ma kiepska kombinacje jezykowa i jest
        prosto po studiach... Tak mysle. Z drugiej strony podobno jest takie
        zapotrzebowanie na sekretarki, ze wszystkich gdzies wcisna ale wiadomo, ze te z
        francuskim beda mialy najwieksze powodzenie ;))
        • Gość: maxxx Francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 09:14
          Ja po francusku to umiem Peugot, Renault i Brigitte Bardot. Jak sie skupie, to
          może jeszcze z dwa słówka sobie przypomne. Mimo to nie ustaje w nadziei, że mnie
          gdzieś wepchną.
          • byly_eurokrata Re: Francuski? 22.06.07, 09:20
            nie przejmuj sie, urzedniczka pisze z EKESu, ktory jest silnie zromanizowany i
            gdzie polowa urzednikow starej daty poza francuskim nie zna zadnego ludzkiego
            jezyka.
            Sa inne instytcuje (np Rada) i unity, gdzie francuski sie malo liczy, na pewno
            idealna kombinacja jest
            1 jezyk EN
            i znajomosc francuskiego dodatkowo. Ale przyjmowano juz bez problemow tez
            sekretarki tylko ze znajomoscia niemieckiego i zadnego innego jezyka (sam przy
            tym bylem, jak takowa zatrudniono): na interview musisz tylko potakiwac, ze
            zawsze juz chcialas sie uczyc innych jezykow, m.in, francuskiego, tylko nie
            mialas dotychczas okazji i takie tam duperele ;-)
            Bedzie dobrze!
            • ella111 Re: Francuski? 22.06.07, 11:00
              Ja jestem w Radzie i w moim dziale mowi sie glownie po francusku a pisze po
              angielsku.
              • epsotek Re: Francuski? 24.06.07, 20:29
                Skoro potrafisz te kilka dosyc trudnych slow napisac poprawnie to juz spelniasz
                kryteria minimalne;) Tu nie wszyscy znaja francuski na starcie. Zawsze mozna sie
                nauczyc (to bardzo przydatne).

• Gość: sgs Re: Francuski? IP: 136.173.62.* 22.06.07, 10:11
            a co to takiego "Peugot"?

W tej sytuacji jedynym wyjsciem pozostaje rzeczywiscie "nie ustawanie w
            nadziei"... ;-))
            • Gość: maxxx Re: Francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:20
              Ty sie Francuz literówek się nie czepiaj! Mówiłem, ze z tego języka jestem
              zielony. Wieża Ajfla do do dzis nie wiem jak się poprawnie pisze.
              • Gość: anbxl Re: Francuski? IP: *.cec.eu.int 22.06.07, 11:00
                Moim zdaniem tu najwazniejsza jest znajomosc angielskiego,a francuski-po to sa
                kursy w GUIM...(pozdrawiam zdajacych teraz exam)i po paru miesiacach bedzie
                znajomosc francuskiego...Moim pierwszym jezykiem jest francuski,a potwierdze,ze
                ANGIELSKI jest tu gora...
                • Gość: maxxx Re: Francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 11:36
                  Dziekuje za slowa otuchy! Jestes dobrym duchem tego forum.
                  • Gość: anbxl Re: Francuski? IP: *.cec.eu.int 22.06.07, 12:15
                    Tak,tak,napewno........:-)))
                    Ale na powaznie unijne kursy jezykowe chyba maja (bez uogolnien)najlepszych z
                    najlepszych nauczycieli np z CLL
                    • Gość: unijka Re: Francuski? IP: *.71-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 22.06.07, 13:51
                      Nieprawda...albo ja mialam szczegolnego pecha i trafilam na beznadziejnego
                      nauczyciela...pol roku straconego..
                      • ella111 Re: Francuski? 22.06.07, 13:54
                        to ja tez mialam pecha i beznadziejnego nauczyciela niemieckiego
                        • Gość: anbxl Re: Francuski? IP: *.cec.eu.int 22.06.07, 14:14
                          ja nie uczylam sie ani jednego,ani drugiego,ale czasem mam doczynienia z
                          rachunkami za kursy jezykowe i jak to moj szef mowi-macie wielka szanse miec
                          najlepszych z najlepszych nauczycieli...A wiec czy to tylko ceny o tym
                          swiadcza...????Jak myslicie???
                          • Gość: pracujaca mama Re: Francuski? IP: *.cor.europa.eu 22.06.07, 14:33
                            Ceny o niczym nie swiadcza, cll wygral przetarg i ma na kursy monopol...
                            A jakbys troche dluzej pochodzila na kursy, to zobaczylabys ze nauczyciele i
                            poziom roznisty... czasami naprawde wiecej skorzystasz zapisujac sie gdzies
                            odplatnie na miescie, zreszta sporo osob tak robi.
                            • Gość: anbxl Re: Francuski? IP: *.access.telenet.be 23.06.07, 09:49
                              Nie chodzilam na kursy...bo inni chodza i szef uwaza,ze nie ma na to
                              czasu...Ale oczywiscie pewnie tak jest jak mowicie...cena nie swiadczy o towarze
        • epsotek Re: Napiszta lepiej co to takiego te Merity! 24.06.07, 20:34
          Merity maja niewielki wplyw na procedure zatrudniania. Pokazuja kto mial ile
          punktow z egzaminu ale punkty to nie wszystko. Fajkt, ze ktos dostal np. dwa
          punkty mniej nie oznacza, ze sie mniej nadaje. W koncu wszyscy, ktorzy zdali
          udowodnili swoje kwalifikacje.

Wiec przy zatrudnianiu bardziej sie licza jezyki, i troche szczescia. W koncu
          gdy ktorys Unit chce zatrudnic z listy rezerwowej to przeszukuje baze danych po
          kluczowych slowach. Czasem chodzi o wczesniejsze doswiadczenie, czasem
          wyksztalcenie, czasem jezyki a czasem po prostu osoba wyzej w alfabecie moze
          wczesniej wpasc pod oczy szefowi (albo na oidwrot jesli wydrukowane CV zostaly
          odwrotnie ulozone).

A poza tym AST tutaj brakuje...
    • Gość: Ines Merit Group IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.06.07, 20:04
      Ja jestem w grupie 1, i co dalej?
    • watashiwa do anbxl - jak ci poszedl egzamin? 22.06.07, 21:47
      zdalas?
      • Gość: anbxl Re: do anbxl - jak ci poszedl egzamin? IP: *.access.telenet.be 22.06.07, 22:49
        zdalam,ale ja tu nie jestem sama i teraz mam inne wazne i przykre prywatne
        sprawy na glowie...A ciekawa jestem jak poszlo owej Malenie czy Milenie
        • Gość: malena888 Re: do anbxl - jak ci poszedl egzamin? IP: *.lublin.mm.pl 22.06.07, 23:12
          Hej,
          Malena z tej strony. Niestety, nie udało się, zabrakło 3 punktów. Ale jestem
          bardzo dumna z ustnego 46/50.
          Na pewno spróbuję następnym razem, jeżeli będzie taka okazja, chociaż chyba
          tych okazji będzie coraz mniej, a raczej ilości znikome.
          Anbxl, w której grupie de merite byłaś?
          Czy jeżeli wpisują na grupę de merite podają też liczbę uzyskanych punktów?
          Gratuluję w każdym razie, wiedziałam, że zdasz, jesteś w Bruxie od tak dawna,
          pracujesz w instytucjach unijnych, znasz wymagania i realia.

Pozdrawiam,

Malena
          • Gość: anbxl Re: do anbxl - jak ci poszedl egzamin? IP: *.access.telenet.be 22.06.07, 23:18
            Przestannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn bo znowu wyleja mi na glowe kubel
            zimnej wody lub pomyje...........merde,przestancie wszyscy interesowac sie
            mna,bo znowu temat osiagnie super wynik-STOP,nie chce......
            • Gość: gosc Re: do anbxl - jak ci poszedl egzamin? IP: 80.51.245.* 23.06.07, 02:39
              hej zdawalam 23/04 merit 2
            • Gość: kolezka Re: do anbxl - jak ci poszedl egzamin? IP: *.35-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 23.06.07, 18:32
              Hej An, nie badz taka skromna, zdradzdz w ktorej jestes grupie ...? i jesli
              zdalas to teraz twoj szef szykuje pewnie dla ciebie kontrakt na stalego?
              • byly_eurokrata Re: do anbxl - jak ci poszedl egzamin? 23.06.07, 19:39
                kolezko, bez wzgledu, co sadzisz o Anbxl i w jakiej merit group ona sie
                znalazla, powiem ci z doswiadczenia jedno:

WSZYSCY temporary agents, contract agents czy jak ich zwac zostaja
                AUTOMATYCZNIE przejmowani na stanowiska "funkcjonariuszy", moze niekoniecznie w
                tym samym unicie, i to jest nieistotne, ale Anbxl pracuje w Komisji, wiec tam
                sie znajdzie dla niej etat, w tym czy w innym unicie.

Nawet jesli jest w merit group IV i jej glownym jezykiem bylby finski, to i tak
                dostanie predzej staly etat niz ktos inny z zewnatrz, z glownym angielskim i
                drugim francuskim, z merit group I, takie sa bowiem wewnetrzne zwyczaje
                instytucji.
                • Gość: unijka do bylego IP: *.151-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 23.06.07, 23:54
                  Byly, to dla mnie swietne newsy!jestem wlasnie TEMPEM..wiec teraz powinnam isc
                  do szefa i z nim to omowic?i starac sie o przyjecie na obecne stanowisko jako
                  Fonctionnaire?teraz, pozniej,czy kiedy?czy sa jakies reguly postepowania?mam
                  sie zglosic do HR czy szef to zalatwi?
                  dzieki!
                  • byly_eurokrata Re: do bylego 24.06.07, 00:21
                    jak masz dobre kontakty z szefem, to szef ci zalatwi, jak nie, to po prostu
                    podaj info do HR, ze zdalas, chociaz oni powinni sami wiedziec,

Poczytajcie sobie tutaj troche, to co prawda nie calkiem na temat, ale mimo
                    wszystko

www.europa.eu./epso/documents/manuel_erl.doc
                    Oczywiscie z tym automatycznym przejmowaniem tempow to zaden obowiazujacy
                    przepis, ale po prostu uzus
                    • byly_eurokrata tekst zrodlowy 24.06.07, 00:24
                      At the meeting, Institutions will have the opportunity to "earmark" laureates
                      for initial considerations. Such "earmarking" will be within the limits of
                      the "share" of each Institution. Wherever possible, Institutions will be able
                      to "earmark" individuals who have current work experience within the
                      Institution concerned.
                      Once "earmarked", laureates will be identified on the database as being under
                      consideration by the Institution concerned, and will remain so for a specified
                      period, or until the Institution takes a firm decision as to whether they
                      intend to recruit the individual. During that period, no other Institution will
                      seek to recruit the laureate.
                      Likewise, laureates with current employment in an EU-Institution will be
                      marked. No Institution may approach an individual who is employed in another
                      Institution, without first gaining the agreement of the latter. In case of
                      dispute, the matter will be referred to the inter-institutional meeting.
                    • Gość: unijka Re: do bylego IP: *.151-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.06.07, 21:34
                      Dzieki wielkie!jestes jak zwykle kopalnia wiedzy i praktycznych,waznych info!
                      Kontakty z szefem b.dobre, w tym tygodniu z nim porozmawiam.

pozdrawiam z CHAR ;)
              • Gość: mala uwaga Re: do anbxl - jak ci poszedl egzamin? IP: *.21-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 23.06.07, 19:54
                Zdanie egzaminow nie jest jeszcze rownoznaczne ze znalezieniem sie na liscie
                laureatow.
                • Gość: anbxl Re: do bylego IP: *.access.telenet.be 23.06.07, 20:26
                  No wlasnie te wewnetrzne unijne regulaminy.........nie cierpie tego...
                • Gość: gosc nie rozumiem IP: *.cec.eu.int 25.06.07, 12:14
                  jesli mi pisza ze zdalam egzaminy i ze jestem II merit group itp itd to nie
                  jestem laureatem??
                  • Gość: maxxx Re: nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 16:10
                    Ja także nie nadążam... Zdało się egzamin, dostało się do jakiejś Merit Goup, to
                    chyba jest się laureatem. Po co mącić?
              • Gość: anbxl Re: do anbxl - jak ci poszedl egzamin? IP: *.access.telenet.be 23.06.07, 20:24
                juz napisalam wyzej...2,a szef moze szykowac...dwie strony musza chciec... I
                jeszcze raz w tej chwili mam inne sprawy...wazniejsze
    • Gość: ankos Re: Wyniki AST/23/06 ! Dostałem się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 11:15
      ja tez! merit group 2. Egzamin 10 maja. Czy ktos cos wie o lobbowaniu? Podobno
      listy beda oficjalnie wyslane do instytucji dopiero we wrzesniu - czyli dopiero
      wtedy zaczac lobbowac? i jak? jak nie trafic do Luksemburga?
      • Gość: asiunia Re: Wyniki AST/23/06 ! Dostałem się!!! IP: 88.207.145.* 24.06.07, 19:23
        Gość portalu: ankos napisał(a):

> jak nie trafic do Luksemburga?

Najprosciej i najskuteczniej-> odmawiac wszystkie oferty jakie beda nadchodzic
        z Luxa:)
        • epsotek Re: Wyniki AST/23/06 ! Dostałem się!!! 24.06.07, 21:44
          Nie przejmuj sie tym kiedy opublikuja listy. CV mozna wysylac juz teraz. Jeslki
          szefowi sie ono spodoba to bedzie zadowolony, ze juz teraz ma wybrana osobe.

Jak lobbowac? Do Dzialow ktore Cie interesuja wysylac maila z CV i informacja na
          jakiej jestes liscie.

Pozdr

Epsotek

Ps. Lux jest fajny
    • Gość: maxxx Dyskryminacja poegzaminowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 17:07
      Wkurzam się, bo jak czytam powyższe posty, to się dowiaduje, ze ja z moją
      znajomością angielskiego i jako takim niemieckim mogę być na szarym końcu
      zainteresowania instytucji. Nie mam też żadnego doświadczenia.
      I bądź tu człowieku optymistą!
      • byly_eurokrata Re: Dyskryminacja poegzaminowa 24.06.07, 17:26
        e tam maxxx, co znaczy nie masz szans?? Jest szereg unitow
        angielskojezycznych. Rola francuskiego spada z roku na rok. Laueraci AST,
        ktorzy znaja francuski, sa w mniejszosci, bo francuski w Polsce jest od dawna
        jezykiem cp najwyzej niszowym.
        Generalnie o stanowiska AST jest o wiele latwiej niz o stanowiska AD, wiec nie
        frustruj sie z gory niepotrzebnie.
        Poswiec lepiej energie na zapoznanie sie ze stronami internetwowymi
        poszczegolnym dyrekcji, wybierz sobie 2-3, ktore cie najbardziej interesuja,
        poszperaj w commissions directory po nazwiskach, gdzie na czele unitow sa
        skandynawowie, niemcy albo anglicy i pisz tam, ze jestes zainteresowany praca,
        bo juz zawsze np. pasjonowales sie regulacja rynku owocow miekkich ;-)
        I bedzie dobrze.
        • Gość: anbxl Re: Dyskryminacja poegzaminowa IP: *.access.telenet.be 24.06.07, 18:03
          Byly moim zdaniem dajesz zle info....bo wsrod nowych panstw przewaza
          angielski,a wsrod Belgow (ich jest duzooooooo)jednak francuski.Z moich
          obserwacji wynika,ze angielski jest najwazniejszy,ale sa unity...typowo
          francuskojezyczne...Ale i spotyka sie gdzie na pierwszym miejscu chca kogos z
          niemieckim (np ostatnio w DG Entreprise)Mysle,ze na to nie ma reguly i tak jak
          wyzej wkleilam info z mailem ktory dostalam...
          • Gość: Octi Re: Dyskryminacja poegzaminowa IP: *.195-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.06.07, 20:41
            A ja mowie ze FR nie jest potrzebny do zatrudnienia. W moich oczach moj Unit sie zrobil z FR jezycznego EN jezyczny.
            Wlasnie Ci Belgowie z FR odchodza petit ? petit ;) i na ich miejsca przychodza ludzie z NMS (chodzi o tych Belgow ktorzy
            nie sa urzednikami po konkursie, tylko sa inaczej zatrudnieni np na kontrakt), a ludzie z NSM nie mowia po FR tylko po EN.
            A wiec tak czy inaczej, summa summarum, instytucje maja wybor miedzy laureatami nie mowiacymi EN+FR tylko EN+0
            albo EN+Inny niz FR.
            A jak juz Was tu zlapia to zawsze sie znajdzie jakis frankofil zeby was wyslac na darmowa nauke FR w godzinach pracy.
            P-am,
            • epsotek Re: Dyskryminacja poegzaminowa 24.06.07, 21:47
              No i DG INFSO jest w stu procentach angielskojezyczne.

A poza tym to nie ma zadnej dyskryminacji. Ludzi z francuskim jest tak niewiele,
              ze brakuje ich nawet dla najbardziej frankofonskich dyrekcji. Musza wiec brac
              ludzi z angielskim i wysylac na kurs francuskiego.
              • Gość: gosc Re: Dyskryminacja poegzaminowa IP: *.223-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 27.06.07, 18:49
                Potwierdzam ze DG INFSO jest angielskojezyczne.
                W sasiednim unicie - INFSO C1 sa 2 wakaty na stanowisko AST z NMS.
                Powodzenia!
                • Gość: beata Re: Dyskryminacja poegzaminowa IP: *.upc.chello.be 02.07.07, 00:58
                  Potwierdzam - Unit C1 w DG INFSO poszukuje na stanowisko AST. Ludzie sa bardzo
                  fajni i atmosfera jest przyjemna.
    • Gość: :) Re: Wyniki AST/23/06 ! Dostałem się!!! IP: *.cec.eu.int 03.07.07, 09:18
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka