Dodaj do ulubionych

Testy CAST27 Grupa IV

IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.07, 11:16
Czy ktos moglby mi udzielic informacji na temat testow w grupie IV?
(test z wiedzy u UE i test werbalno-numeryczny).

Z gory serdeczne dzieki.

Zdaje test 31.07 i juz mnie strach oblecial.........
Obserwuj wątek
    • Gość: ojej Re: Testy CAST27 Grupa IV IP: *.187-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.07.07, 11:17
      jesli juz zdawalasz konkursy to nic nowego
      • Gość: Asia Re: Testy CAST27 Grupa IV IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.07, 11:27
        No wlasnie zdaje po raz pierwszy! I slyszalam, ze dla IV grupy sa najtrudniejsze...
        • Gość: Kazik Re: Testy CAST27 Grupa IV IP: *.oami.europa.eu 19.07.07, 11:55
          no stress. wystarczy te niebieska ksiazke '250 MCQ' wlozyc pod poduszke w
          przeddzien egzaminu i sie zdaje ze spokojem.

jak zdajesz w grupie w ktorej jest duza konkurencja to mozna jeszczy
          dolozyc 'Ultimate EU Book', ale nie razem, zeby kark nie zdretwial. no i pare
          verbali-numericali rozwiazac dla treningu przy lamce wina. dobrze bedzie.

pozdrowienia dla wszystkich zdajacych w ostatnich dniach.
          • Gość: Asia Re: Testy CAST27 Grupa IV IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.07, 12:04
            Hej Kazik,

no to niewesolo! Trzeba to chyba wziac z przymruzeniem oka.
            Co to za niebieska ksiazka?????????????? A ta druga???

Pozdrawiam:-))))))) i nie ma to jak pozytywne myslenie!
            • Gość: Kazik Re: Testy CAST27 Grupa IV IP: *.oami.europa.eu 19.07.07, 12:13
              ta druga tez niebieska z zoltym paskiem. wszystko w Europie jest niebieskie :-)

szczerze mowiac ta ksiazka to bardzo poreczna rzecz przed takim egzaminem,
              nnawet gdybys miala ja tylko przekartkowac w jeden wieczor. IMHO warto.
              to zbior pytan testowych ktore przewijaja sie na egzaminie. koszmarna
              pamieciowa w wiekszosci.

ale jak juz nie masz skad jej sciagnac (moze jakies centrum europejskie, punkt
              info w Twoim miescie? albo kserowki krazace miedzy ludzmi?) to masa testow
              dostepna jest tez w Internecie. kajszczak, forum Lux.

jak wytrawny zdawacz egzaminow EPSO podkresle, ze z niebieska ksiazka pod
              poduszka jeszcze nigdy nie oblalam testow. dopiero na dalszych etapach
              odpadam :-))
              • Gość: Asia Re: Testy CAST27 Grupa IV IP: *.p.pppool.de 19.07.07, 16:01
                Czy moglbys udzielic mi informacji gdzie mozna znalezc ta ksiazke???
                Podalam w google skrot IMHO, ale nic sensownego nie zostalo znalezione...

Potrzebowalabym testy w j.niemieckim, a na kajszczaku sa w angielskim.

Dzieki i zycze powodzenia na dalszych etapach!

• Gość: kasia Re: Testy CAST27 Grupa IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 16:47
                  wejdz sobie na www.euobserver.com, tam bedzie link do ksiegarni europejskiej, a
                  w niej sa do nabycia wszelkie mozliwe testy
            • monaka78 Re: Testy CAST27 Grupa IV 20.07.07, 15:50
              a ja chetnie sprzedam taką książke (the ultimate eu test book - rzeczywiscie
              jest najskuteczniejszym narzedziem!). Kupilam sobie wlasnie 2. edycje - w sumie
              bez sensu, bo jest prawie identyczna jak pierwsza, a zaplacilam za nia prawie
              40 euro. No wiec sprzedam 1. edycje.
        • aimart Re: Testy CAST27 Grupa IV 19.07.07, 17:40
          Testy dla wszytskich grup sa takie same. Roznica jest dopiero przy ich ocenie.
          • Gość: szymbi Re: Testy CAST27 Grupa IV IP: *.cec.eu.int 19.07.07, 18:12
            Powyzsze "mija się z prawdą". A przynajmniej dostępne dla kandydatów
            objaśnienia do procedury konkursowej mówią zupełnie co innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka