Gość: Asia IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.07, 11:16 Czy ktos moglby mi udzielic informacji na temat testow w grupie IV? (test z wiedzy u UE i test werbalno-numeryczny). Z gory serdeczne dzieki. Zdaje test 31.07 i juz mnie strach oblecial......... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ojej Re: Testy CAST27 Grupa IV IP: *.187-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.07.07, 11:17 jesli juz zdawalasz konkursy to nic nowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Testy CAST27 Grupa IV IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.07, 11:27 No wlasnie zdaje po raz pierwszy! I slyszalam, ze dla IV grupy sa najtrudniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Testy CAST27 Grupa IV IP: *.oami.europa.eu 19.07.07, 11:55 no stress. wystarczy te niebieska ksiazke '250 MCQ' wlozyc pod poduszke w przeddzien egzaminu i sie zdaje ze spokojem. jak zdajesz w grupie w ktorej jest duza konkurencja to mozna jeszczy dolozyc 'Ultimate EU Book', ale nie razem, zeby kark nie zdretwial. no i pare verbali-numericali rozwiazac dla treningu przy lamce wina. dobrze bedzie. pozdrowienia dla wszystkich zdajacych w ostatnich dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Testy CAST27 Grupa IV IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.07, 12:04 Hej Kazik, no to niewesolo! Trzeba to chyba wziac z przymruzeniem oka. Co to za niebieska ksiazka?????????????? A ta druga??? Pozdrawiam:-))))))) i nie ma to jak pozytywne myslenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Testy CAST27 Grupa IV IP: *.oami.europa.eu 19.07.07, 12:13 ta druga tez niebieska z zoltym paskiem. wszystko w Europie jest niebieskie :-) szczerze mowiac ta ksiazka to bardzo poreczna rzecz przed takim egzaminem, nnawet gdybys miala ja tylko przekartkowac w jeden wieczor. IMHO warto. to zbior pytan testowych ktore przewijaja sie na egzaminie. koszmarna pamieciowa w wiekszosci. ale jak juz nie masz skad jej sciagnac (moze jakies centrum europejskie, punkt info w Twoim miescie? albo kserowki krazace miedzy ludzmi?) to masa testow dostepna jest tez w Internecie. kajszczak, forum Lux. jak wytrawny zdawacz egzaminow EPSO podkresle, ze z niebieska ksiazka pod poduszka jeszcze nigdy nie oblalam testow. dopiero na dalszych etapach odpadam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Testy CAST27 Grupa IV IP: *.p.pppool.de 19.07.07, 16:01 Czy moglbys udzielic mi informacji gdzie mozna znalezc ta ksiazke??? Podalam w google skrot IMHO, ale nic sensownego nie zostalo znalezione... Potrzebowalabym testy w j.niemieckim, a na kajszczaku sa w angielskim. Dzieki i zycze powodzenia na dalszych etapach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Testy CAST27 Grupa IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 16:47 wejdz sobie na www.euobserver.com, tam bedzie link do ksiegarni europejskiej, a w niej sa do nabycia wszelkie mozliwe testy Odpowiedz Link Zgłoś
monaka78 Re: Testy CAST27 Grupa IV 20.07.07, 15:50 a ja chetnie sprzedam taką książke (the ultimate eu test book - rzeczywiscie jest najskuteczniejszym narzedziem!). Kupilam sobie wlasnie 2. edycje - w sumie bez sensu, bo jest prawie identyczna jak pierwsza, a zaplacilam za nia prawie 40 euro. No wiec sprzedam 1. edycje. Odpowiedz Link Zgłoś
aimart Re: Testy CAST27 Grupa IV 19.07.07, 17:40 Testy dla wszytskich grup sa takie same. Roznica jest dopiero przy ich ocenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymbi Re: Testy CAST27 Grupa IV IP: *.cec.eu.int 19.07.07, 18:12 Powyzsze "mija się z prawdą". A przynajmniej dostępne dla kandydatów objaśnienia do procedury konkursowej mówią zupełnie co innego. Odpowiedz Link Zgłoś