Dodaj do ulubionych

Są wyniki AD 60/06

IP: 80.246.106.* 27.07.07, 16:23
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Są wyniki AD 60/06 IP: *.ip.fastwebnet.it 27.07.07, 16:39
      czy to ze w moim profilu nie ma wynikow oznacza, ze 1) Oosby zdajace na EPA
      jeszcze nie dostaly wynikow 2) mam inne wyniki jak moj przedmowca, wiec o
      roznym czasei zostaly (beda) one wyslane 3) moj przedmowca wprowadzil mnie w
      blad. RSVP
      • Gość: autor Re: Są wyniki AD 60/06 IP: 62.121.128.* 27.07.07, 16:42
        Ja też już mam wyniki z prawa. Być może z EPA jeszcze nie ma, nie martw się.
      • Gość: gosc Re: Są wyniki AD 60/06 IP: 80.246.106.* 27.07.07, 16:42
        Na pewno sa juz wyniki z prawa.
      • Gość: nn Re: Są wyniki AD 60/06 IP: 80.246.106.* 27.07.07, 16:43
        wyniki w field 2 (przynajmniej u mnie).
        • Gość: karolinosz Re: Są wyniki AD 60/06 IP: 212.243.143.* 27.07.07, 16:52
          niestety wyniki sa. jak dla mnie niestety, gdyz eseju nie przeszlam....
          szkoda.
          • mewka78 Re: Są wyniki AD 60/06 27.07.07, 21:50
            ja tez nie i zastanawiam sie czy mozna odwolac sie od ich decyzji? ocena
            wypowiedzi pisemnej jest uznaniowa wiec moze sluzy jakis srodek odwolawczy?
            • byly_eurokrata Re: Są wyniki AD 60/06 27.07.07, 21:55
              i co chcesz napisac w tym odwolaniu?

Jestem z rodziny robotniczo-chlopskiej i do szkoly mialam pod gorke a pan
              sprawdzacz mnie nie lubi????
              • mewka78 Re: Są wyniki AD 60/06 27.07.07, 22:05
                napisalabym np. ze test w mojej dziedzinie poszedl mi bardzo dobrze wiec pewne
                zdziwienie budzi fakt ze w czesci pisemnej brakuje mi jednego punktu
                • byly_eurokrata Re: Są wyniki AD 60/06 28.07.07, 07:07
                  mewka, pomysl logicznie: innym test w ich dziedzinie tez poszedl dobrze i NIE
                  zabraklo im punktu.
                  Jakby ktos bral na serio takie odwolania, to - i tak bardzo dluga - procedura
                  egzaminacyjna nigdy by sie nie skonczyla.
                  Wiele osob nie zdalo, bo zabraklo im ulamka punkta.
                  Wiec jak nie masz argumentow typu: osoba zdajac obok mnie miala sciage z
                  tematami pytan albo personel nadzorujacy podpowiadal komus, to nic to tobie nie
                  da.

• Gość: Texas odwolanie IP: 88.147.22.* 28.07.07, 10:12
                    Chcialam zaznaczyc, ze moja prywatna opinia na temat odwolan pokrywa sie z tym
                    co napisal wyzej byly.

Jednak nie lubie, gdy ludzie juz na starcie maja nierowne szanse, dlatego
                    przytocze opinie autora ksiazki "European Open Competitions a Roadmap to
                    Success", Roberta Gielisse'a, do ktorej wiele osob w Brukseli ma dostep i
                    zapewne bede skladac odwolania wg wzoru, ktory znajdziemy na str.218-219.

Jako podstawe odwolania podaje wlasnie to, o czym pisala mewka78:
                    "(...) I am surprised at this outcome, because to the best of my knowledge I
                    should have succeeded in obtaining a far higher mark, given my knowledge of the
                    subject (...) It is my belief that the work I produced was up to professional
                    standards.(...)".

Na pewno trzeba sie dobrze zastanowic, czy rzeczywiscie nasz esej byl na tyle
                    swietny, ze warto pisac odwolanie i wstrzymywac procedure egzaminacyjna. Mam
                    nadzieje, ze pisanie odwolan, nie przerodzi sie w wysylanie listow w
                    ramach "sztuki dla sztuki".

Pzdr:)
                    • Gość: gosc Re: odwolanie IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 28.07.07, 13:53
                      dodam tylko, ze dokladnie takie odwolanie napisalem po konkursach 2003/2004 i
                      nie dostalem tego punkta :( wazne jest jednak to, ze prace ma sprawdzic kolejna
                      osoba i kto wie czy nie uzna ja za lepsza ... pewne jest jednak to, by nie
                      pisac odwolan jak brakuje wiecej niz 1 punkt bo to bez sensu ...
                      • byly_eurokrata Re: odwolanie 28.07.07, 14:01
                        nie mam co prawda do czynienia ze sprawdzaniem prac egzaminacyjnych w ramach
                        konkursow unijnych, ale jestem od kilkanastu lat w panstwowej komisji
                        egzaminacyjnej dla tlumaczy i powiem ze swojego doswiadczenia (co nie musi, ale
                        przypuszczam ze jednak jest podobnie, sie pokrywac ze sprawdzaniem prac w UE),
                        ze ten trzeci korrektor jak dostaje prace, w ktorej zabraklo 1 punkta z reguly
                        bierze pod lupe kazde poszczegolne zdanie i na koniec z tego jednego punkta
                        roznicy robi sie jeszcze wiecej, bo jak czlowiek sie zacznie przygladac kazdej
                        literze, to zawsze znajdzie jakis blad dodatkowy.
                        I co tu duzo mowic, ja tez mam w sumie w takich przypadkach chcac nie chcac
                        nastatwienie "skoro wiele innych osob dalo sobie rade, uzyskujac w wiele lepszy
                        wynik, to dlaczego akurat ta jedna osoba sie uwaza za pokrzywdzona".
                        To tak z subiektywnego punktu widzenia.
            • Gość: karolinosz Re: Są wyniki AD 60/06 IP: *.dclient.hispeed.ch 29.07.07, 14:08
              hej mewko, musze przyznac, ze bardzo tez bylam zaskoczona moimi wynikami, bo
              akurat z eseju czulam, ze mi najlepiej poszlo. odwolwac sie zawsze mozna, masz
              chyba 30 dni na to, ale nie mialabym zbyt wielkich nadziei z tym zwiazanych.
              Przemyslalam sobie to troche i doszlam do wniosku, ze skoro Bruksela mnie nie
              chece, a za Szwajcaria z kolei nie przepadam, to chyba wroce do Wrocka i bede
              przynajmniej blisko rodziny :)

W kazdym badz razie pozdrawiam i trzymam kciuki. Powodzenia!
              • mewka78 Re: Są wyniki AD 60/06 29.07.07, 22:45
                wiesz karolinosz, calkowicie sie z Toba zgadzam, problem jedynie w tym ze jestem
                tzw. "druga polowka epsa":) i dlatego troche bardziej niz zwykle mi zalezy...
    • Gość: czekajac na ... Re: Są wyniki AD 60/06 IP: *.upc.chello.be 27.07.07, 16:56
      a co z czwarta grupa ??
      • grajevianka Re: Są wyniki AD 60/06 27.07.07, 17:05
        z Micro wynikow jeszcze nie ma, przynajmniej ja jeszcze nie dostalam...
        • Gość: ppp Re: Są wyniki AD 60/06 IP: 82.177.10.* 27.07.07, 17:29
          niestety, nie udalo sie :(
          • grajevianka Re: Są wyniki AD 60/06 27.07.07, 17:51
            wolne, kurna, zarty...
    • Gość: xxxx Re: Są wyniki AD 60/06 IP: *.chello.pl 27.07.07, 18:19
      z ekonomii brak
    • Gość: łoś Re: Są wyniki AD 60/06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 22:11
      mi tez niestety sie nie udalo Jest ktos na tym forum kto zdał?
      • Gość: Kazik Re: Są wyniki AD 60/06 IP: *.Red-88-26-124.staticIP.rima-tde.net 27.07.07, 23:13
        oblalam. zabraklo dwoch glupich punktow :-(
        nic to, milego weekendu mimo wszystko. zdanym i - bardziej nawet - niezdanym
        • Gość: zet Re: Są wyniki AD 60/06 IP: *.aster.pl 28.07.07, 11:36
          pytanie do tych, którzy nie zdali:
          ile mieliście punktów, a ilu Wam zabrakło do przejścia dalej?
          • Gość: gosc Re: Są wyniki AD 60/06 IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 28.07.07, 13:58
            sadzac po ilosci kandydatow, wyglada na to, ze wystarczylo osiagnac wymagane
            20 ... no chyba ze jest ktos kto mial tyle i nie zdal ...

Kiedys insiderzy (dobre dusze) z epso dawali informacje ile pozostalo
            kandydatow... ale to i tak nic nie daje. Ustny i tak trzeba zdac i nie ma
            znaczenia czy lista bedzie pelna czy pusta .... Z tego co pamietam w poprzednim
            konkursie na prawo do ustnych przeszlo ok. 80 osob, tyle bylo docelowo miejsc
            na listach. Zdalo zaledwie 40 osob. Tak wiec szczesliwcy, do pracy, kupony
            bedziemy odcinac na swieta ;))

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka