Gość: Ania Re: Są wyniki AD 60/06 IP: *.ip.fastwebnet.it 27.07.07, 16:39 czy to ze w moim profilu nie ma wynikow oznacza, ze 1) Oosby zdajace na EPA jeszcze nie dostaly wynikow 2) mam inne wyniki jak moj przedmowca, wiec o roznym czasei zostaly (beda) one wyslane 3) moj przedmowca wprowadzil mnie w blad. RSVP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Są wyniki AD 60/06 IP: 62.121.128.* 27.07.07, 16:42 Ja też już mam wyniki z prawa. Być może z EPA jeszcze nie ma, nie martw się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Są wyniki AD 60/06 IP: 80.246.106.* 27.07.07, 16:42 Na pewno sa juz wyniki z prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Są wyniki AD 60/06 IP: 80.246.106.* 27.07.07, 16:43 wyniki w field 2 (przynajmniej u mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinosz Re: Są wyniki AD 60/06 IP: 212.243.143.* 27.07.07, 16:52 niestety wyniki sa. jak dla mnie niestety, gdyz eseju nie przeszlam.... szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
mewka78 Re: Są wyniki AD 60/06 27.07.07, 21:50 ja tez nie i zastanawiam sie czy mozna odwolac sie od ich decyzji? ocena wypowiedzi pisemnej jest uznaniowa wiec moze sluzy jakis srodek odwolawczy? Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Są wyniki AD 60/06 27.07.07, 21:55 i co chcesz napisac w tym odwolaniu? Jestem z rodziny robotniczo-chlopskiej i do szkoly mialam pod gorke a pan sprawdzacz mnie nie lubi???? Odpowiedz Link Zgłoś
mewka78 Re: Są wyniki AD 60/06 27.07.07, 22:05 napisalabym np. ze test w mojej dziedzinie poszedl mi bardzo dobrze wiec pewne zdziwienie budzi fakt ze w czesci pisemnej brakuje mi jednego punktu Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Są wyniki AD 60/06 28.07.07, 07:07 mewka, pomysl logicznie: innym test w ich dziedzinie tez poszedl dobrze i NIE zabraklo im punktu. Jakby ktos bral na serio takie odwolania, to - i tak bardzo dluga - procedura egzaminacyjna nigdy by sie nie skonczyla. Wiele osob nie zdalo, bo zabraklo im ulamka punkta. Wiec jak nie masz argumentow typu: osoba zdajac obok mnie miala sciage z tematami pytan albo personel nadzorujacy podpowiadal komus, to nic to tobie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Texas odwolanie IP: 88.147.22.* 28.07.07, 10:12 Chcialam zaznaczyc, ze moja prywatna opinia na temat odwolan pokrywa sie z tym co napisal wyzej byly. Jednak nie lubie, gdy ludzie juz na starcie maja nierowne szanse, dlatego przytocze opinie autora ksiazki "European Open Competitions a Roadmap to Success", Roberta Gielisse'a, do ktorej wiele osob w Brukseli ma dostep i zapewne bede skladac odwolania wg wzoru, ktory znajdziemy na str.218-219. Jako podstawe odwolania podaje wlasnie to, o czym pisala mewka78: "(...) I am surprised at this outcome, because to the best of my knowledge I should have succeeded in obtaining a far higher mark, given my knowledge of the subject (...) It is my belief that the work I produced was up to professional standards.(...)". Na pewno trzeba sie dobrze zastanowic, czy rzeczywiscie nasz esej byl na tyle swietny, ze warto pisac odwolanie i wstrzymywac procedure egzaminacyjna. Mam nadzieje, ze pisanie odwolan, nie przerodzi sie w wysylanie listow w ramach "sztuki dla sztuki". Pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: odwolanie IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 28.07.07, 13:53 dodam tylko, ze dokladnie takie odwolanie napisalem po konkursach 2003/2004 i nie dostalem tego punkta :( wazne jest jednak to, ze prace ma sprawdzic kolejna osoba i kto wie czy nie uzna ja za lepsza ... pewne jest jednak to, by nie pisac odwolan jak brakuje wiecej niz 1 punkt bo to bez sensu ... Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: odwolanie 28.07.07, 14:01 nie mam co prawda do czynienia ze sprawdzaniem prac egzaminacyjnych w ramach konkursow unijnych, ale jestem od kilkanastu lat w panstwowej komisji egzaminacyjnej dla tlumaczy i powiem ze swojego doswiadczenia (co nie musi, ale przypuszczam ze jednak jest podobnie, sie pokrywac ze sprawdzaniem prac w UE), ze ten trzeci korrektor jak dostaje prace, w ktorej zabraklo 1 punkta z reguly bierze pod lupe kazde poszczegolne zdanie i na koniec z tego jednego punkta roznicy robi sie jeszcze wiecej, bo jak czlowiek sie zacznie przygladac kazdej literze, to zawsze znajdzie jakis blad dodatkowy. I co tu duzo mowic, ja tez mam w sumie w takich przypadkach chcac nie chcac nastatwienie "skoro wiele innych osob dalo sobie rade, uzyskujac w wiele lepszy wynik, to dlaczego akurat ta jedna osoba sie uwaza za pokrzywdzona". To tak z subiektywnego punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinosz Re: Są wyniki AD 60/06 IP: *.dclient.hispeed.ch 29.07.07, 14:08 hej mewko, musze przyznac, ze bardzo tez bylam zaskoczona moimi wynikami, bo akurat z eseju czulam, ze mi najlepiej poszlo. odwolwac sie zawsze mozna, masz chyba 30 dni na to, ale nie mialabym zbyt wielkich nadziei z tym zwiazanych. Przemyslalam sobie to troche i doszlam do wniosku, ze skoro Bruksela mnie nie chece, a za Szwajcaria z kolei nie przepadam, to chyba wroce do Wrocka i bede przynajmniej blisko rodziny :) W kazdym badz razie pozdrawiam i trzymam kciuki. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mewka78 Re: Są wyniki AD 60/06 29.07.07, 22:45 wiesz karolinosz, calkowicie sie z Toba zgadzam, problem jedynie w tym ze jestem tzw. "druga polowka epsa":) i dlatego troche bardziej niz zwykle mi zalezy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekajac na ... Re: Są wyniki AD 60/06 IP: *.upc.chello.be 27.07.07, 16:56 a co z czwarta grupa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
grajevianka Re: Są wyniki AD 60/06 27.07.07, 17:05 z Micro wynikow jeszcze nie ma, przynajmniej ja jeszcze nie dostalam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Są wyniki AD 60/06 IP: 82.177.10.* 27.07.07, 17:29 niestety, nie udalo sie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Są wyniki AD 60/06 IP: *.chello.pl 27.07.07, 18:19 z ekonomii brak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoś Re: Są wyniki AD 60/06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 22:11 mi tez niestety sie nie udalo Jest ktos na tym forum kto zdał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Są wyniki AD 60/06 IP: *.Red-88-26-124.staticIP.rima-tde.net 27.07.07, 23:13 oblalam. zabraklo dwoch glupich punktow :-( nic to, milego weekendu mimo wszystko. zdanym i - bardziej nawet - niezdanym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Są wyniki AD 60/06 IP: *.aster.pl 28.07.07, 11:36 pytanie do tych, którzy nie zdali: ile mieliście punktów, a ilu Wam zabrakło do przejścia dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Są wyniki AD 60/06 IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 28.07.07, 13:58 sadzac po ilosci kandydatow, wyglada na to, ze wystarczylo osiagnac wymagane 20 ... no chyba ze jest ktos kto mial tyle i nie zdal ... Kiedys insiderzy (dobre dusze) z epso dawali informacje ile pozostalo kandydatow... ale to i tak nic nie daje. Ustny i tak trzeba zdac i nie ma znaczenia czy lista bedzie pelna czy pusta .... Z tego co pamietam w poprzednim konkursie na prawo do ustnych przeszlo ok. 80 osob, tyle bylo docelowo miejsc na listach. Zdalo zaledwie 40 osob. Tak wiec szczesliwcy, do pracy, kupony bedziemy odcinac na swieta ;)) Odpowiedz Link Zgłoś