Dodaj do ulubionych

Tak sobie czytam

31.07.07, 10:17
te posty osób, które już urzędniczą w BXL i się zastanawiam, czy tak jest
źle, czy narzekanie to nasza cecha narodowa. Może powinniście mnie ostrzec,
zanim rzucę ciepłą posadkę w PL. Jeszcze jest czas! Tylko proszę serio. Co
was rozczarowało a może coś jednak jest na plus?
Obserwuj wątek
    • Gość: kpt Re: Tak sobie czytam IP: *.cec.eu.int 31.07.07, 10:51
      malgonia, jak to narzekaja?
      wszyscy jak paczki w masle.
      dobrze jest!
      przyjezdzaj!
      ;)

pzdr
      • malgoniam2 Re: Tak sobie czytam 31.07.07, 11:01
        "Na serio" mówiłaaaaaaaaaaaaaam! ;-)
        • kabja Re: Tak sobie czytam 31.07.07, 11:19
          Można przywyknąć;-)
        • Gość: mczapl Re: Tak sobie czytam IP: 136.173.162.* 31.07.07, 13:05
          Polacy lubia narzekac - przeciez nie wypada mowic, ze nam jest dobrze.

Co do pracy, to nieraz bywa monotonna, sciezka kariery jest dluga i powolna,
          ale ogolne warunki sa bardzo dobre.
          • malgoniam2 Re: Tak sobie czytam 31.07.07, 13:40
            To super! Pewnie i tak bym się zdecydowała, bo głównie chodzi mi o szkolenie
            języka no i przygodę. Wszyscy jednak raczej wolimy dążyć do "dobrze" niż "źle".
            Pozdrawiam.
            • Gość: mczapl Re: Tak sobie czytam IP: 136.173.162.* 01.08.07, 15:03
              Zapraszamy serdecznie do Instytucji!
          • asiunia.lux Re: Tak sobie czytam 31.07.07, 20:06
            Gość portalu: mczapl napisał(a):

> Polacy lubia narzekac - przeciez nie wypada mowic, ze nam jest dobrze.

A mi jest dobrze i nie mam na co narzekac:)
            • Gość: kaja Re: Tak sobie czytam IP: *.217.129.108.coditel.net 31.07.07, 20:50
              asiunia, bo tu jestes z lux a nie brux
              a ci z brux lubia sobie ponarzekac
              • Gość: Malgoniam2 Re: Tak sobie czytam IP: 82.177.111.* 01.08.07, 15:31
                To ja się może bardziej na Luxa zdecyduję, he he. Tak, zdecydowanie pod
                względem nastawienia bliżej mi do Luxa :-)
            • Gość: mczapl Re: Tak sobie czytam IP: 136.173.162.* 01.08.07, 15:03
              Asiuniu,

Zbyt dlugo mieszkalas poza Polska by nasiaknac maniera narzekania na wszystko
              co sie da.... (i chwala Ci za to!).
    • Gość: Katoda Ltd Re: Tak sobie czytam IP: *.cec.eu.int 31.07.07, 13:58
      Ja myślę że to zależy od tego, co się zostawiło w PL, zatem do czego się
      porównuje obecną sytuację. Ja np. nie narzekam: pensja istotnie większa,
      szkoleń w ciągu pół roku zaliczyłem więcej niż w ciągu ponad 9 lat pracy dla
      poprzedniego pracodawcy (o podciągnięciu języka nie wspomnę), kompletnie inne
      zadania, środowisko, firma, miasto i kraj podziałały cokolwiek odświeżająco na
      mój umysł przysypiający po 9 latach pracy dla poprzedniej firmy - tyle że
      takiej ekipy w firmie, jaką zostawiłem w PL to ze świecą jak na razie szukać,
      no ale jeszcze dużo przede mną.
      Może to jeszcze jest entuzjazm neofity, ale jak na razie uważam, że dzień w
      którym przyuważyłem w Wyborczej ogłoszenie o konkursie był jednym z tych
      jaśniejszych w moim dotychczasowym życiu ;-).
      Po lekturze tego forum obiektywnie wiesz czego możesz się spodziewać w pracy
      dla instytucji WE - jakich warunków, jakiej pensji, możliwości pięcia się w
      górę itd - pomijam subiektywne opinie czy to dużo czy mało itd. Porównaj to do
      tego, co masz w swojej obecnej firmie i będziesz wiedziała co wybrać...

RomanS
      • Gość: Malgoniam2 Re: Tak sobie czytam IP: 82.177.111.* 31.07.07, 14:27
        Dzięki. Jeśli o mnie chodzi, to opuściłam raz fajną ekipę. Naprawdę super
        koleżanki, byłyśmy jak muszkieterowie. Jedna za wszystkie itd... Teraz żal mi
        będzie opuścić szefa, bo naprawdę się super dogadujemy no i przy nim nie mam za
        dużo pracy ;-). Ale ile można się lenić :-))) Też potrzebuję odświeżenia, więc
        pewnie do Was dołączę.
        • Gość: paw Re: Tak sobie czytam IP: *.128-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 31.07.07, 14:29
          nie chcesz sie lenic i idziesz w epsy? lubie twoje abstrakcyjne poczucie humoru

Serdecznosci
          PD
          • Gość: Malgoniam2 Re: Tak sobie czytam IP: 82.177.111.* 31.07.07, 14:32
            Trzeba dbać o swój wizerunek i tu na forum i na początku w pracy. Jak cię widzą
            tak cię piszą. ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka