do.ki 28.08.07, 14:07 a tu sama ujnia wspiera go kaska: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4438707.html Co, Byly, bedziesz musial zmienic front... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sofi75 Jetje .. to ze im przyznali, jeszcze nie oznacza 28.08.07, 14:16 ze kase dostana - i trzymaljmy sie tej iskierki nadziei ;) ____ "do gory uszy, to i pupa ruszy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo no i sie trzeba zastanowic nad przyczynami... IP: 80.246.106.* 28.08.07, 14:24 "Jak szkoła z Torunia weszła na listę? Władze WSKSiM poprosiły Ministerstwo Rozwoju, by wpisać ich inwestycje (wtedy szacowaną na 23 mln euro) na listę. Każda szkoła wyższa w Polsce mogła to zrobić, to tzw. konsultacje społeczne. Ministerstwo poprosiło o opinię resort nauki i szkolnictwa wyższego." ...a nie tylko czytac tytuly artykulow. :) Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki czytac nie wystarczy 28.08.07, 15:41 Trzeba rozumiec co sie czyta. Kazda szkola MOGLA prosic o wpisanie na liste projektow kluczowych, ale domyslam sie, ze ta lista projektow jest krotsza od listy szkol w Polsce, nie? Bo ktos opiniowal, moze tez nie kazda szkola ma tyle tupetu co pewien torunski redemptorysta. Opinia Ministerstwa Nauki jest pozytywna. A Ty, Sofi, nie badz taka hej do przodu (lub tez: alleluja i do przodu). Co to znaczy "ze przyznali nie znaczy, ze dostana"? To sa w tej ujni jasne zasady rozdzialu srodkow czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 alleluja 28.08.07, 16:05 ze przyznali - oznacza ze w linijce w budzecie jest napisane: ojciec redemptorysta zarezerwowano milionow XX ze wyplaca - oznacza, ze projekt musi byc zgodny z wnioskiem, spelniac kryteria (juz po wdrozeniu a nie na papierze), przy realizacji nie bylo przekretow oraz ojciec wyrobil sie w czasie a jak czytam ze w szkole informatyki naucza sie od 5 minut, a studia inzynierkie trwaja 15 minut ;) to zaczynam watpic. alleluja ;) ____ "do gory uszy, to i pupa ruszy" Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: alleluja 28.08.07, 19:21 > a jak czytam ze w szkole informatyki naucza sie od 5 minut, a studia > inzynierkie trwaja 15 minut ;) to zaczynam watpic. Napisane jest "blogoslawieni, ktorzy nie widzieli, a uwierzyli" (Jan 20,30) Ja informatyki nie uczylem sie ani minuty, a umiem. :-) A bez studiow inzynierskich tez kran naprawie. I kafelki poloze. I gniazdko przykrece. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 no to sie 29.08.07, 08:50 musisz zdecydowac na profesje, bo kwalifikacje od polskiego produktu eksportowego po potencjalnego prezydenta, a w efekcie zajmujesz sie poradnictwem medycznym na forum ;) ____ "do gory uszy, to i pupa ruszy" Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: no to sie 29.08.07, 10:07 > a w efekcie zajmujesz sie > poradnictwem medycznym na forum ;) Albo mnie z kims mylisz, albo niedokladnie sledzisz moja kariere. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 :) 29.08.07, 10:32 Ja jej w ogole nie sledze, ale wiesz, my tu sie czasem znamy nie tylko wirtualnie i o zapaleniu ucha czasami musze sluchac tez przy proszonym grillu :0 ____ "do gory uszy, to i pupa ruszy" Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: :) 29.08.07, 16:35 Kazda prawda przebywa droge od herezji do oczywistosci. Ale dzieki za zwrocenie uwagi, postaram sie nastepnym razem zamilczec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinosz Re: :) IP: 212.243.143.* 29.08.07, 16:46 do.ki, a tak swoja droga to nie uwazasz, ze to takie troche podwojne standardy przez ojca dyrektora sa wyznawane, jako, ze na co dzien jest przeciwnikiem UE, ale nie przeszkadza mu to w ubieganiu o dotacje od Unii? Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: :) 29.08.07, 18:07 Gość portalu: karolinosz napisał(a): > do.ki, a tak swoja droga to nie uwazasz, ze to takie troche podwojne > standardy przez ojca dyrektora sa wyznawane Jasne, ze uwazam, ale mnie to nie dziwi. Hipokryzja i religia ida reka w reke "od zawsze". Ale moze dzieki tej kasce Ojciec Dyrektor troche przekona sie do ujni? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Jak Paw to zobaczy, to bedzie zaraz uwaga... 29.08.07, 18:28 ... ze znasz rzeczywistosc tylko z brukowcow i jestes pederastycznym trockista (oprocz Pawia chyba nikt nie wie, kto jest w dziejszych czasach w zasadzie trockista)... do.ki napisał: > Gość portalu: karolinosz napisał(a): > > > do.ki, a tak swoja droga to nie uwazasz, ze to takie troche podwojne > > standardy przez ojca dyrektora sa wyznawane > > Jasne, ze uwazam, ale mnie to nie dziwi. Hipokryzja i religia ida reka w reke > "od zawsze". > > Ale moze dzieki tej kasce Ojciec Dyrektor troche przekona sie do ujni? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Dotacja dla Rydzyka na celowniku Brukseli 11.09.07, 07:39 Danka H, ma moze zla reputacje jako szefowa, ale jak widze, dobrze zadzialala: www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4477009.html Tak sie sklada, ze znam osobiscie eurodeputowana Angelike Beer, bo byla wczesniej sekretarzem stanu w pewnym ministerstwie federalnym i mialem z nia sluzbowo do czynienia. Jeszcze dzis napisze do niej maila, ze jak bedzie potrzebowala jakiegokolwiek tlumaczenia z polskiego jako dowod antysemitizmu i rasizmu Rydzyka, to chetnie bezplatnie jej pomoge. Przynajmniej tyle bede mogl zrobic przeciwko temu oszolomowi Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: Rydzyk sie odwola... 11.09.07, 11:53 > do kogo, do papieza? W aparacie administracyjnym zjednoczonej Europy instancji mnogo... Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Rydzyk sie odwola... 11.09.07, 12:06 tak, ale zadna z tych instancji nie jest bliska ideowo ksenofobii i fanatyzmowi, wiec niech sie odwoluje,,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: Rydzyk sie odwola... 11.09.07, 12:19 > tak, ale zadna z tych instancji nie jest bliska ideowo ksenofobii i fanatyzmowi Byc moze, choc nie jest to takie pewne. Rydzyk reprezentuje inna ksenofobie, po prostu. Rzecz jednak w tym,ze nikogo nie interesuje jakie idee sa bliskie urzednikom/instancjom. One sa zwiazane prawem. A z prawem mozna zrobic wiele rzeczy. Polecam lekture uzasadnienia prokuratury, ktora nie dopatrzyla sie wyczerpania znamion przestepstwa na "tasmach Rydzyka". Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Komisja olewa Rydzyka 22.09.07, 10:11 To jest Doki jeden z argumentow, dla ktorych ta banda darmozjadow z KE jest potrzebna: zeby tepic takie patologie jak Rydzyk wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4510855.html Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: Komisja olewa Rydzyka 22.09.07, 11:39 Wiesz, Byly, troche mi to zgrzyta. Zmieniono reguly podczas rozgrywki- to nie w porzadku. W dodatku argumenty sa kompletnie puste. Co to jest "odpowiedni potencjał dydaktyczny" i "międzynarodowy standard"? Toz to jest po prostu kompletna uznaniowosc, pod te slogany mozna podciagnac cokolwiek sie w danej chwili zechce. Nie ma to nic, ale to nic wspolnego z transparantnym procesem przyznawania srodkow przez instytucje, ktora chcialaby byc ostoja demokracji (tfu!). Ja tu teraz wychodze z pozycji adwokata diabla, bo rydzykowa uczelnia mnie ani ziebi, ani grzeje. Ale mamy przyklad dzialania pewnych mechanizmow i dla mnie jest to przyklad niepokojacy i argument, ze LEPIEJ byloby, zeby KE zadnej kasy nie dzielila. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Komisja olewa Rydzyka 22.09.07, 11:51 ty Doki to masz ciekawa argumentacje, jak chodzi o parade rownosci i prezdydent lamie litere prawa, to sie nie oburzasz, bo to wedlug ciebie postepowanie zdroworozsdkowe, a jak eurokraci wykorzystuja biurokratyczne argumenty do postepowania zdroworozsadkowego (nikt chyba nie zaprzeczy, ze zablokowanie dotacji dla Rydzyka jest sluszne), to widzisz w tym upadek demokracji..... Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: Komisja olewa Rydzyka 22.09.07, 13:33 Bo ja nie traktuje demokracji jak swietosci, a KE tak. Odpowiedz Link Zgłoś