Gość: m IP: *.chello.pl 04.03.08, 20:48 czy ktoś mógłby się podzielić wiedzą na temat tego DG? Standardowe pytanie o atmosferę, ilość pracy i język roboczy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: taxud Re: DG TAXUD IP: *.cec.eu.int 05.03.08, 12:27 To zależy, która część Cię interesuje Taxation czy Customs. W TAX praca jest bardziej nakierowana na kraje członkowskie natomiast w UD raczej na kraje trzecie. Generalnie jest to spokojna, kameralna dyrekcja gdzie praca jest ciekawa a ludzie ok. Zdarzają się problemy - jak wszędzie - ale chyba ich ilość mieści się w normach. W zasadzie wszystko zależy od wydziału do jakiego trafisz. Ilość pracy w normie, nie siedzi się tu po nocach chyba, że bardzo, bardzo źle trafisz. Język - u mnie zdecydowanie angielski ale są wydziały zdecydowanie franucusko języczne. Jeżeli chcesz to podaj adres prywatny do kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: DG TAXUD IP: *.chello.pl 05.03.08, 20:16 dzięki za te informacje, mój mejl to mika047@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dR nO Re: DG TAXUD IP: 212.243.143.* 12.03.08, 11:11 hej, czy wiesz moze cos o atmosferze w unicie C.5 i jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna (np czy podczas rozmowy koniecznie trzeba blyszczec szczegolowa wiedza na temat tego czym sie tam zajmuja czy ogolne zdroworzsadkowe rozeznanie wystarczy). z gory wielkie dzieki a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: DG TAXUD IP: *.cec.eu.int 13.03.08, 13:50 Jezeli to jeszcze aktualne to tak, wiem bo pracuje w c5. Podaj priva, podam Ci nr telefonu i pogadamy. Nie da sie tak w dwoch slowach na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dR nO Re: DG TAXUD IP: 212.243.143.* 13.03.08, 14:09 clover75@gazeta.pl dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
k.majka Re: DG TAXUD 21.05.08, 09:03 część, ja również chciałbym się przyłączyć do tych ogólnych, standardowych, a może i bardziej szczegółowych pytań. tymczasem pracuję w lu, ale kto wie, co czas przyniesie. pozdrowienia mój adres: Krzysztof.Majka@curia.europa.eu Gość portalu: Gosc napisał(a): > Jezeli to jeszcze aktualne to tak, wiem bo pracuje w c5. Podaj > priva, podam Ci nr telefonu i pogadamy. Nie da sie tak w dwoch > slowach na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alba Re: DG TAXUD IP: *.120.137.44.dyn.user.ono.com 08.05.08, 23:25 Dzis przyszly wyniki preselkcji. Niestety 6 lat doswiadczenia w postepowaniu celnym i 2 lata w administracji unijnej, oczywiscie 2 biegle jezyki obce i 3 dosc dobry..nie wystarczyly, aby byc przynajmniej zaposzonym na rozmowe....Jesli juz tam pracujesz domyslam sie, ze jestes absolutnym "geniuszem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolcia Re: DG TAXUD IP: *.cec.eu.int 21.05.08, 10:21 No to sobie interpretacje znalazles. W wielu przypadkach moze zglosiala sie osoba ktora juz w tym DG pracuje i robi bardzo podobne rzeczy. Takze nawet gdybys byl geniuszem to i tak nic na to nie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś