Gość: ksap IP: 95.160.182.* 03.06.09, 12:22 Witam,ktos wie z Was czy jest jakis watek dot. KSAP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaja Re: KSAP -PILNE IP: *.cec.eu.int 03.06.09, 12:53 a wiesz że na kazdym forum istnieje opcja "szukaj"? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=89726&w=94972605&a=94972605 Odpowiedz Link Zgłoś
domodraszka Re: KSAP -PILNE 03.06.09, 12:57 Okej, muchas gracias. Ktos wie mozz WAs europracownikow cos wiecej o KSAP niez te informacje na stronie KASPu podaja? Byliscie wKSAPie, znacie te uczelnie?Co mozecie doradzic starajacym sie o meijsce w KSAPie??? Dziekuje pieknie za info! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: KSAP -PILNE IP: *.cec.eu.int 03.06.09, 17:00 do pracy w instytucjach europejskich - strata czasu, do pracy w administracji publicznej w POlsce - może byc uzyteczne poza tym maja limit wieku dla "studentów" (wrrrr..), więc ja odpadam... Odpowiedz Link Zgłoś
corky1 Re: KSAP -PILNE 03.06.09, 18:32 A na jakiej podstawie twierdzisz, ze jest to strata czasu dla kogos kto chce pracowac w instytucjach? Z tego co piszesz wynika, ze raczej tam nie studiowalas... Skonczylem KSAP jakis czas temu i uwazam, ze pomogl mi w zdaniu egzaminow EPSO. Mam tu na mysli przede wszystkim rozbudowany blok tematyczny o UE i zagraniczne staze. Znam tez calkiem pokazna grupe osob po tej szkole, ktorzy tutaj pracuja. Owszem, nie jest to College w Natolinie, ale tez cel KSAP-u jest inny. Biorac pod uwage fakt, jak dlugo trwa rekrutacja EPSO, moze warto sie zastanowicnad studiowaniem tam tzw. miedzyczasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modraszka Re: KSAP -do CORKY1 IP: 95.160.182.* 03.06.09, 20:28 Dzieki. Podbudowaly mnie Twoje slowa o KSAPie w kontekscie EPSO. Mowisz, ze Natolin to lepsza furtka do sluybz czwilnej niz KSAP? W ogole jak porownac polska sc i EPSO, da sei w ogole jakeis mierniki do takiej oceny zestawic_ Przeciez jesli chodzi o place, to te w Polsce i tak maja sie wyrownac do tych europejskich itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: KSAP -do CORKY1 IP: *.access.telenet.be 03.06.09, 21:35 co do płac: oczywiście. Może nasze wnuki już tego doświadczą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: KSAP -do CORKY1 IP: 88.147.0.* 05.06.09, 23:14 Nie licz, ze kiedykolwiek place urzednicze w Polsce dorownaja chocby sekretarce w UE. Przeszlam z wysokiego stanowiska w sluzbie cywilnej w Polsce na asystencka pensje tutaj i zarabiam 4 razy wiecej niz wczesniej, i nawet proponowana mi pozniej posada w ministerstwie nie jest w stanie tego przebic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modraszka Re: KSAP - dyplom zagraniczny IP: 95.160.182.* 04.06.09, 13:34 Witam, mama dyplom zagraniczny MASTER. Czy komisja przyjmujaca wnioski osob starajacych sie o dopuszczenie do konkursu do KSAP, uzna mi ten dyplom??? Kto ma jakieś "świeże" relewantne do tegorocznego konkursu do KSAPu informacje??? Jak się przygotować??? Odpowiedz Link Zgłoś