Dodaj do ulubionych

Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebna

07.03.06, 16:27
rzeczpospolita IV: wielka moherowa tarcza antyrakietowa

----
www.euromason.blox.pl
nieregularnik masońsko-pogański.
Obserwuj wątek
    • m7i7k7i Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebna 07.03.06, 16:27

Panie Komorowski, rzadzenie to czyn a nie czcze gadanie.
      Opozycja to gadanie i nieustające dyskusje o "bele cym".
      • pozlotemu Bronislaw Embrion-Komorowski: mozg Platformy 07.03.06, 16:58
        Bronislaw Embrion-Komorowski powiedzial wielkie slowa, ktore trzeba wyryc w
        kamieniu: "Embrion to embrion."
        Tyle. Krotko, a ile mysli w tym zawarl.
        Zupelnie jak wielki mysliciel tow Olejniczak.
        • marcus_crassus czy PO jest przeciwko tarczy? :) 07.03.06, 17:40
          ciekawe stanowisko - mam wrazenie ze w PO sa ludzie ktorzy probuja kopnac PiS
          nie ruszajac noga :)

czy PO jest przeciwko tarczy? bo mi sie widzi ze jednak nie. Po co sie wiec
          pyta? Szalona pogon za elektoratem??

panie komorowski. pan sie nie blazni. lewakow zes pan do PO nie pozyska. A tych
          co popieraja PO straci...A elektoratu PiSowskiego tez nie odbiezecie panie
          Komorowski :)
          • bloody_rabbit Re: czy PO jest przeciwko tarczy? :) 07.03.06, 17:56
            Może się byś odniósł do meritum sprawy? Pytania Komorowskiego są sensowne i
            potrzebne. Jestem zwolennikiem ścisłej współpracy obronnej z USA, ale postawa
            Marcinkiewicza wobec USA zbyt przypomina mi postawę Leszka Millera: "yes master".
            • maureen2 Re: czy PO jest przeciwko tarczy? :) 07.03.06, 18:02
              jak coś nam spadnie z nieba,to przyda się, będzie można sprzedać na złom za-
              miast rozkręcać tory.
              • baby1 Na wszystkie pytania Komorowskie mogę 07.03.06, 20:50
                mogę odpowiedzieć bez dyskusji.
                - Tarcza rakietowa bedzie bronić USA (jeśli będzie skuteczna), a nie Polskę,
                - Jak się uda coś strącić, to to spadnie na terenie Polski i w nalepszym
                przypadku skazi radioaktywnie nasze ziemie,
                - Polska przez rozmieszczenie na jej terytorium systemu antyrakietowego będzie
                w większym stopniu narażona na atak, niż gdyby takiego systemu nie w Polsce nie
                było.

Czy o czymś zapomniałem?

• pozlotemu Re: Na wszystkie pytania Komorowskie mogę 07.03.06, 20:56
                  baby1 napisała:

> mogę odpowiedzieć bez dyskusji.
                  > - Tarcza rakietowa bedzie bronić USA (jeśli będzie skuteczna), a nie Polskę,
                  > - Jak się uda coś strącić, to to spadnie na terenie Polski i w nalepszym
                  > przypadku skazi radioaktywnie nasze ziemie,
                  > - Polska przez rozmieszczenie na jej terytorium systemu antyrakietowego
                  będzie w większym stopniu narażona na atak, niż gdyby takiego systemu nie w
                  Polsce nie było.
                  >
                  > Czy o czymś zapomniałem?

Zgadzam sie bo takie sa niestety realia.
                  Jesli juz o czyms zapomniales, to o Niemcach, ktorzy zawsze sa gotowi w
                  potrzebie podeprzec nas z tylu, - bagnetem. Oczywiscie dla swojego
                  bezpieczenstwa.

• niesiolek-matolek Ten Komornicki Szczeka Leżąc Na Tarczy !!!!!!!!!! 08.03.06, 00:25
                    Przez Komarowskiego przemawia
                    nie troska o Polskę a jedynie
                    nienawiść i chęć zaszkodzenia Pisowi

Komorawski sugeruje, że PIS
                    nie ma ekspertów albo, że nie
                    kieruje się dobrem Polski
                    co jest oczywiście śmieszną
                    insynuacją !
                • maureen2 Re: Na wszystkie pytania Komorowskie mogę 07.03.06, 20:59
                  o Czernobylu, nie spadł na nas,a skaził.
                • stefa12 Re: Na wszystkie pytania Komorowskie mogę 07.03.06, 23:19
                  tak, zapomniałeś naoliwić drugą półkulę....
                  • john_jasny Re: Na wszystkie pytania Komorowskie mogę 08.03.06, 00:11
                    stefa12 napisała:

> tak, zapomniałeś naoliwić drugą półkulę....
                    ========================================
                    ty masz fekalia w lebie a sie nie przejmujesz
                • speedy13 Re: Na wszystkie pytania Komorowskie mogę 08.03.06, 09:20
                  > - Tarcza rakietowa bedzie bronić USA (jeśli będzie skuteczna), a nie Polskę,

Zgadza się (i Wlk.Brytanię w pewnym stopniu). Natomiast obecność amerykańskich
                  instalacji wojskowych w Polsce byłaby moim zdaniem korzystna politycznie. Atak
                  na Polskę oznaczałby w tym dla ewentualnego agresora ryzyko odwetu ze strony
                  USA.

> - Jak się uda coś strącić, to to spadnie na terenie Polski i w nalepszym
                  > przypadku skazi radioaktywnie nasze ziemie,

Generalnie nie. Rakieta to nie samolot i nie spada po trafieniu pionowo na
                  ziemię, tylko leci dalej tam gdzie miala leciec (tyle że w malutkich
                  kawałeczkach :) )

> - Polska przez rozmieszczenie na jej terytorium systemu antyrakietowego
                  będzie
                  > w większym stopniu narażona na atak,

Tego sposobu myślenia okropnie nie lubię. Można go streścić jako "nie będziemy
                  się zbroić to nikt na nas nie napadnie". Historia dowodzi że jedno nie ma nic
                  wspólnego z drugim. Jeśli już to można powiedzieć że jest na odwrót.
          • krzych.korab Dyskusja potrzebna,na tarczę USA nabiorą się muchy 07.03.06, 19:19
            Jak zawsze na lep.
          • kres_ludzkosci Re: czy PO jest przeciwko tarczy? :) 07.03.06, 19:57
            nie w tym rzecz. chodzi o fakt, iz dla rzadu kwestia ta jest tak oczywista, ze
            nie widzi on potrzeby jakiejkolwiek dyskusji na ten temat. a kwestia nie jest
            oczywista i wiedza o tym nawet wyborcy pisu. nie przypominm sobie , aby w
            programie tej partii byla mowa o tarczy rakietowej

slowskowyt.blox.pl/
            • bestia81 Re: czy PO jest przeciwko tarczy? :) 07.03.06, 20:22
              racja, nie ma tam kawa na lawe czegos o tarczy. jest tylko belkot o
              "zaciesnianiu na wzor"...

voila:

www.pis.org.pl/download.php?g=mmedia&f=program_2005.pdf
            • stefa12 Re: czy PO jest przeciwko tarczy? :) 07.03.06, 23:21
              kres_ludzkosci napisał:

> nie w tym rzecz. chodzi o fakt, iz dla rzadu kwestia ta jest tak oczywista, ze
              > nie widzi on potrzeby jakiejkolwiek dyskusji na ten temat. a kwestia nie jest
              > oczywista i wiedza o tym nawet wyborcy pisu. nie przypominm sobie , aby w
              > programie tej partii byla mowa o tarczy rakietowej
              >
              > slowskowyt.blox.pl/
              po to wybieramy przedstawicieli, by im bez przerwy nie podpowiadać
              • kres_ludzkosci Re: czy PO jest przeciwko tarczy? :) 07.03.06, 23:42
                nie po to wybieram przedstawicieli, by decydowali o tym, co do czego sie nie
                umawialismy. ot paradoks demokracji przedstawicielskiej]

slowskowyt.blox.pl/
                stefa12 napisała:
                > po to wybieramy przedstawicieli, by im bez przerwy nie podpowiadać
          • john_jasny Re: czy PO jest przeciwko tarczy? :) 08.03.06, 00:09
            marcus_crassus napisał:

> ciekawe stanowisko - mam wrazenie ze w PO sa ludzie ktorzy probuja kopnac PiS
            > nie ruszajac noga :)
            >
            > czy PO jest przeciwko tarczy? bo mi sie widzi ze jednak nie. Po co sie wiec
            > pyta? Szalona pogon za elektoratem??
            >
            > panie komorowski. pan sie nie blazni. lewakow zes pan do PO nie pozyska. A
            tych
            >
            > co popieraja PO straci...A elektoratu PiSowskiego tez nie odbiezecie panie
            > Komorowski :)
            ==========================================================================
            Az to durne krasule pozlotowce. Turcja przez to ze dyskutowala z USA to za
            przelot samol;otow do Iraku dostali 30mld, a kwasniewski wybiegwszy przed
            szereg dostal ciu..la chyba Busha do oblizania.No ale krasule pozlotowce to sa
            miliarderzy oni pomoga finansowo ruszyc Polsce z miejsca.Nawet droczenie z
            dziewczyna daje dobre efekty a nie dopiero w polityce.
      • evald Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 07.03.06, 21:58
        Byle czym nazywasz stanie sie potencjalnym celem ataku nuklearnego i
        terrorystycznego? nie mowie zeby nie budowac czy budowac, ale trzeba to
        dyskutowac i zeby Polacy wiedzieli co sie dzieje i jakie sa plusy i minusy. Bo
        ta tarcza moze miec wplyw takze na moje zycie.
    • 3m05 Dobre pytanie 07.03.06, 16:32
      "...otwarte jest też pytanie, czy tarcza antyrakietowa będzie w wystarczającym
      stopniu chronić Polskę, a nie jedynie Stany Zjednoczone".

Co z reszta Europy? Bardziej od konsultacji z partiami politycznymi potrzebne
      sa konsultacje z sasiadami i partnerami europejskimi Polski. W koncu
      lokalizacja amerykanskich instalacji wojskowych moze byc zagrozeniem rowniez
      dla naszych sasiadow.
      • stefa12 Re: Dobre pytanie 07.03.06, 23:22
        3m05 napisała:

> "...otwarte jest też pytanie, czy tarcza antyrakietowa będzie w wystarczającym
        > stopniu chronić Polskę, a nie jedynie Stany Zjednoczone".
        >
        > Co z reszta Europy? Bardziej od konsultacji z partiami politycznymi potrzebne
        > sa konsultacje z sasiadami i partnerami europejskimi Polski. W koncu
        > lokalizacja amerykanskich instalacji wojskowych moze byc zagrozeniem rowniez
        > dla naszych sasiadow.
        israelowi to nie zagraża, nie widzę potrzeby wszystkiego z nimi konsultować.
        • 3m05 Re: Dobre pytanie 07.03.06, 23:56
          "Tarcza będzie chronić USA oraz ich najbliższych sojuszników, czyli członków
          NATO oraz m.in. Japonię".

Autor artykulu o Izraelu przezornie nie wspomina. Albo uwaza, ze Izrael nie jest
          tak bliskim sojusznikiem USA jak wymieniona Japonia albo zaklada, ze Izrael juz
          jest czlonkiem NATO. Z drugiej strony Izrael nie jest nawet czlonkiem koalicji
          anty-terrorystycznej walczacej w Iraku ("coalition of the willing") to moze mu
          sie tarcza nie nalezy? :(
        • john_jasny Re: Dobre pytanie 08.03.06, 00:18
          stefa12 napisała:

> 3m05 napisała:
          >
          > > "...otwarte jest też pytanie, czy tarcza antyrakietowa będzie w wystarcza
          > jącym
          > > stopniu chronić Polskę, a nie jedynie Stany Zjednoczone".
          > >
          > > Co z reszta Europy? Bardziej od konsultacji z partiami politycznymi potrz
          > ebne
          > > sa konsultacje z sasiadami i partnerami europejskimi Polski. W koncu
          > > lokalizacja amerykanskich instalacji wojskowych moze byc zagrozeniem rown
          > iez
          > > dla naszych sasiadow.
          > israelowi to nie zagraża, nie widzę potrzeby wszystkiego z nimi konsultować.
          ==============================================================
          Ja proponuje wybudowanie tych instalacji w Izraelu nawet to blizej iranu kontr
          rakiety dogonia rakiety szybciej. Co na ta propozycje forumowicze.
          Bo jak pamietam to miniser obrony Rosji powiedzial ze w przypadku takowych
          instalacji w Polsce to Rosja wyceluje czesc swoich rakiet w te instalacje

• koloratura1 Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 07.03.06, 16:38
      Na pytania, które zadał p. Komorowski, nie sposób odpowiedzieć, jako że testy,
      dotąd przez Amerykanów wykonane, poszły tak sobie...
      • bogalfa Re: Komorowski ma 07.03.06, 16:45
        • koloratura1 Re: Komorowski ma 07.03.06, 16:46
          Co ma?
        • bogalfa Re: Komorowski ma rację 07.03.06, 16:51
          Naturalnie, że potrzebna jest dyskusja, potrzebne są konsultacje z Unią i
          innymi państwami europejskimi, potrzebne jest podanie społeczeństwu możliwie
          dokładnych informacji i na ile możliwe, odpowiedzenie na te pytania, które
          postawił Komorowski, i pewnie nie tylko na te pytania. To jest zbyt poważna
          decyzja, żeby ją podejmować bez maksymalnej wiedzy i pełnej publicznej debaty.
          Jak wiemy rządy amerykańskie potrafią popełniać horendalne błędy, więc
          sojusznik czy nie sojusznik, trzeba wiedzieć możliwie najdokładniej, z czym
          Polska się stowarzysza. Na tym polega suwerenność niezależnych państw.
          • wuuuj Ale Polska nie jest juz suwerenna. Decyzje 07.03.06, 16:57
            dotyczace Polakow zapadaja w Berlinie i Moskwie (w mniejszym stopniu w Brukseli
            i Paryzu).
      • justas32 Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 07.03.06, 16:52
        Kochany Panie Prezydencie. Drogi Panie Premierze. Ja też chcę zostać zabity
        przez rosyjską, chińską lub arabską rakietę nuklearną. Ponieważ systemy
        naprowadzania rakiet jeszcze nie umieją strącać rakiet wroga z radością
        przywitałem ideę wybudowania w Polsce tarczy antyrakietowej. Mimo że
        potencjalny agresor doskonale wie że wystarczy wystrzelić 15 rakiet z czego
        tylko 1 ma głowicę nuklearną żeby całkowicie zmylić systemy naprowadzania, ja
        jako szary obywatel tego kraju uważam że warto wystawić się na
        niebezpieczeństwo ataku. Rozwiązałby on z pewnością nabrzmiałe problemy
        budżetowe i społeczne naszej ojczyzny. Nikt nie musiałby już udowadniać czy
        umie zarządzać krajem czy nie - dlatego warto dać się zabić. Za co z góry w
        imieniu wszystkich rodaków dziękuję.
        • stefa12 Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 07.03.06, 23:24
          justas32 napisała:

> Kochany Panie Prezydencie. Drogi Panie Premierze. Ja też chcę zostać zabity
          > przez rosyjską, chińską lub arabską rakietę nuklearną. Ponieważ systemy
          > naprowadzania rakiet jeszcze nie umieją strącać rakiet wroga z radością
          > przywitałem ideę wybudowania w Polsce tarczy antyrakietowej. Mimo że
          > potencjalny agresor doskonale wie że wystarczy wystrzelić 15 rakiet z czego
          > tylko 1 ma głowicę nuklearną żeby całkowicie zmylić systemy naprowadzania, ja
          > jako szary obywatel tego kraju uważam że warto wystawić się na
          > niebezpieczeństwo ataku. Rozwiązałby on z pewnością nabrzmiałe problemy
          > budżetowe i społeczne naszej ojczyzny. Nikt nie musiałby już udowadniać czy
          > umie zarządzać krajem czy nie - dlatego warto dać się zabić. Za co z góry w
          > imieniu wszystkich rodaków dziękuję.
          --Nie zapomnij o aktualizacji badań.
        • stefa12 Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 07.03.06, 23:28
          justas32 napisała:

> Kochany Panie Prezydencie. Drogi Panie Premierze. Ja też chcę zostać zabity
          > przez rosyjską, chińską lub arabską rakietę nuklearną. Ponieważ systemy
          > naprowadzania rakiet jeszcze nie umieją strącać rakiet wroga z radością
          > przywitałem ideę wybudowania w Polsce tarczy antyrakietowej. Mimo że
          > potencjalny agresor doskonale wie że wystarczy wystrzelić 15 rakiet z czego
          > tylko 1 ma głowicę nuklearną żeby całkowicie zmylić systemy naprowadzania, ja
          > jako szary obywatel tego kraju uważam że warto wystawić się na
          > niebezpieczeństwo ataku. Rozwiązałby on z pewnością nabrzmiałe problemy
          > budżetowe i społeczne naszej ojczyzny. Nikt nie musiałby już udowadniać czy
          > umie zarządzać krajem czy nie - dlatego warto dać się zabić. Za co z góry w
          > imieniu wszystkich rodaków dziękuję.

Już jeden taki (mgr samozwaniec) występował, przepraszał i pił w imieniu
          wszystkich Polaków i do tej pory wstydzę się wystawić nos poza granice mojego
          państwa.
    • maureen2 Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 07.03.06, 16:46
      dyskusja?? z opozycją ?? to rząd ma się radzić opozycji przed podjęciem jakiej
      kolwiek decyzji w jakiejkolwiek sprawie ?
      • bogalfa Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 07.03.06, 16:53
        maureen2: tu chyba sarkazm trzeba zostawić na boku, sprawa jest zbyt poważna.
    • wuuuj Jak widac PO juz zaczela brac pieniadze od FSB 07.03.06, 16:55
      • bogalfa Re: Jak widac PO juz zaczela brac pieniadze od FS 07.03.06, 17:01
        Eeee, wuuju! to zupełnie nie na poziomie.
    • pierwszywprawo Czy ktoś w ogóle rozumie, że: 07.03.06, 17:05
      1. Tarcza antyrakietowa jest nie po to, żeby chronić Polskę ani jakiekolwiek
      inne kraje Eurpy? Tarcza ma chronić wyłącznie USA. Wyrzutnie rakiet po to są na
      Alasce i mają być w Europie, żeby dało się te rakiety wykryć i zestrzelić
      wystarczająco wcześnie.

2. Wszystkie dotychczasowe testy zakończyły się niepowodzeniem, co do jednego.

3. Taka instalacja w Polsce będzie pierwszym w naszym kraju celem dla
      jakiegokolwiek wroga, przed którym tarcza antyrakietowa ma chronić USA.

• speedy13 Re: Czy ktoś w ogóle rozumie, że: 08.03.06, 09:27
        > 2. Wszystkie dotychczasowe testy zakończyły się niepowodzeniem, co do jednego.

Nieprawda. Na 8 testów GBI w których programie było przechwycenie, udało się to
        w 5 przypadkach.
    • rsrh Jakiś urodzaj na "Zaniepokojonych"!! A to profeso 07.03.06, 17:06
      rowie prawa,to znowu adwokaci,obrażeni dziennikarze,wnerwieni sedziowie a teraz
      do kompletu przeciwnicy wszystkiego a nawet "tarczy" czyli PO!!
      Panie prezydencie ,czy takim "zaniepokojonym" krajem da sie normalnie rządzić??
      Ten "niepokój" udziela sie już nawet zwierzetom o czym mówia starzy górale!!!

Proszę zadecydować o nowych wyborach które mam nadzieję "utopią" ZANIEPOKOJONYCH
      • wet3 Re: Jakiś urodzaj na "Zaniepokojonych"!! 07.03.06, 17:14
        Naleze do BARDZO zaniepokojonych bo uwazam, ze zgoda na owa tarcze zamieni
        Polske w punkt celowniczy chcacych te tarcze zniszczyc.
        • efg a teraz Polska nie jest celem ? wolne żarty... 07.03.06, 17:20
          Na Białz jakiegokolwiek wojska.orus doszły NIEDAWNO nowe rakiety, a obwód
          Kaliningrad (jak wiadomo) jest w ogóle bez jakiegokolwiek wojska.
          • efg Re: a teraz Polska nie jest celem ? wolne żarty.. 07.03.06, 17:21
            takie to wasze pisanie jak moje wyzej
    • indris Rząd Leszka Millera... 07.03.06, 17:14
      ...wpakował Polske w agresję na Irak też bez konsultacji z opozycją. Tak w
      każdym razie opozycja (czyli PiS i PO) twierdziła w debacie sejmowej na wiosnę
      roku 2003. Czy p. Komorowski rozmijał się z prawdą wtedy czy teraz ?

A od amerykańskiego imperializmu lepiej się trzymać z daleka.
    • uu1 Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 07.03.06, 17:37
      Problem w tym, że nie można zbudować 100% pewnego systemu przeciwrakietowego.
      • slsmyl Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 07.03.06, 18:59
        > Problem w tym, że nie można zbudować 100% pewnego systemu przeciwrakietowego.
        To nie jest jakis specjalny problem systemow antyrakietowych. Zaden system nie
        dziala na 100%. Czolg mozna rozwalic odpowiednia rakieta, no ale wciaz czolg ma
        pancerz, bo jest to wciaz dobra ochrona.
        • uu1 Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 07.03.06, 19:21
          Obawiam się, że tym przykładem lekko spłyciłeś problem.
          PS. Idealnej próżni też jeszcze nie wytworzono.
    • read1 Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 07.03.06, 17:38
      Jak pojawiają się konkrety to przyjaciele Rosji zawsze dzielnie staną w obronie
      jej interesów. Czy Komorowski jest przyjacielem Rosji? Raczej nie, jako przygłup
      jest po prostu użyty do wypowiedzenia kilku bełkotliwych formuł w wasalnym duchu.
      On będzie zadowolony, że znowu się zapluł, a Kreml będzie zadowolony, że Polska
      w najgorszym przypadku będzie słuchać się Brukseli, a nie Kremla.
    • johnnie_rep Radioaktywne szczatki 07.03.06, 17:44
      Marianna Rokicka na tej konferecji powiedziala ze w tej materii jest duzo
      informacji technicznych w ktore nas nie bedzie wprowadzal
      a szkoda - moze Permier z Krakufka by nas wprowadzil w szczegoly geograficzne,
      a mianowicie z ktorego to Państwa rakiety wystrzelone na USA beda frunac nad
      Polska? Bo jak poparze na globus to wychodzi mi ze z Ukrainy,
      Tak wiec drodzy POpulisci skoncie fandzolić,

Baza na terytorium naszej ojczyzny to jest problem? juz mielismy tutaj obce bazy
      i zle to wspominamy. Dyskusja jest potrzena ale chce w niej wysluchiwac
      sensownych argumentow. Bo narazie jest podsycanie strachu przed radioaktywnoscia
      ktora pokutuje u nas od czasu Czernobyla

• johnnie_rep Re: Radioaktywne szczatki 07.03.06, 17:48
        sorki za literowki

i jeszcze jedno - mialem kontakt z pewnym francuskim konsorcjum zbrojeniowym
        GICAT - otoz oni liczyli na zwyciestwo PO bo wtedy Komorek bylby Minisztrem
        Obrony i dostaliby jakies kontrakty

moze wiec monsieur Komorowski zalatwi nam Francuski parasol atomowy, bedziemy
        bezpieczni i nie bedziemy sie musieli uciekac do kolaboracji z Panstwem Zla,
        problemw tym ze sojusz z Francja pare razy nam wyszedl bokiem
        pozdro
    • gateway2012 taka 'tarcza' to raczej strzelecka niz obronna 07.03.06, 18:03
    • herr7 ale co będzie gdy sondaże pokażą że jej nie chcemy 07.03.06, 18:10
      Co wówczas uczynią nasze elity? Czy pominą ten fakt twierdząc, że prawdziwi
      mężowie stanu podejmują decyzje wbrew opinii publicznej. Zresztą co ja mówię!
      Kto się u nas zamówić takie badanie w "sondażowniach" i jeszcze opublikować
      jego wyniki, gdy okaże się że ludzie nie chcą tej tarczy?
      • wuuuj z gory wiadomo jakie beda wyniki sondazy jezeli 07.03.06, 19:39
        zleci je Zydorcza.
      • langston Wybiorcza oglosilaby wynik __NIE 07.03.06, 21:10
        Nawet gdyby 100% bylo za ...wybiorcza powiedzialaby ze sondaze mowia NIE.

W demokracji rzadzi -sejm,rzad i prezydent jak ci sienie podoba-sa miejsc
        anaswiecie bez demokracji
    • ylemai układ ABM a SDI i tarcze antyrakietowe 07.03.06, 18:28
      Od czasu do czasu amerykańscy jajogłowi krzyczą, że system tarczy antyrakietowej
      jest bezużytecznym wydawaniem kasy podatników, bowiem nie jest w stanie zapewnić
      nawet kilkunastoprocentowej skuteczności zestrzeleń. Jak do tej pory, jedyne
      trafienia pociskiem w głowicę balistyczną odbywały się w sytuacjach mocno
      wygodnych dla pocisku :) głowica robiła wszystko by dać się namierzyć i trafić.

W realnej wojnie niewątpliwie tak nie będzie.
      Chyba że... Amerykanie pójdą po rozum do głowy, i użyją przeciwbalistycznych
      pocisków z głowicami nuklearnymi, takimi jakie na mocy układu ABM były niegdyś
      supermocarstwom (za wyjątkiem pojedynczych wydzielonych regionów) zakazane.
      Detonacja 200kT w stratosferze powinna spokojnie zdjąć pocisk z Korei czy Iranu.

Pytanie tylko, czy odważymy się mieć na swym terytorium amerykańską broń
      nuklearną? To jest proszenie się o wzięcie nas na celowniki rosyjskich i
      chińskich rakiet.
    • marekkrukowski Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 07.03.06, 19:17
      Moim zdaniem powinny być przeprowadzane jakieś testy dla polskich polityków,
      czy w ogóle sa zdolni do oddychania powietrzem pozaodbytniczym. Nacieszyliśmy
      się już jak widać niepodległością i starczy. Teraz będziemy służyć jako tarcza.
    • cyntia5 Krytyka Komorowskiego 07.03.06, 19:42
      Panie Komorowski, sojusz Europy i USA trzeba jak najbardziej pogłębiać.
      Takie analizy to niech sobie robi rząd, ale bez rozgłosu, żeby nie robić
      polaryzacji wokół takich tematów.

Poklask ludu lepiej zbijać na czymś innym, niż na niszczeniu fundamentów
      zachodniej cywilizacji, która i tak jest za bardzo podzielona.
      • 1europejczyk "sojusz Europy i USA trzeba jak najbardziej ...... 07.03.06, 21:30
        "Sojusz Europy i USA trzeba jak najbardziej pogłębiać.Takie analizy to niech
        sobie robi rząd, ale bez rozgłosu, żeby nie robić polaryzacji wokół takich
        tematów."

Trzeba bo tak napisala cyntia5 a tylko ona ma prawo do aksjomatow.
        I to z tej prostej przyczyny, ze ma w glebokiej pogardzie zarowno elementarne
        zalozenia demokracji jak i "lud", ktory nie jest w stanie zrozumiec potrzeb
        zafajdanej "elitystki", reprezentujacej typowy poglad duzej czesci polskiej
        pseudointeligencji.
        Przez 15 lat w wolnym i demokratycznym panstwie nie zdolala ona zbudowac innej
        koncepcji polityki zagranicznej jak ta, ktorej byla poddana po 1945 roku, z ta
        jedyna zmiana, ze ZSSR zastapiono USA. Zarzucajac PiS-owi oparcie sie
        na "szarej wiekszosci" z jednej strony demonstruje poddancza milosc do
        Prezydenta Busha wybranego przez podobna do "pisowskiej", "amerykanska szara
        wiekszoscia" tylko dlatego ze tamta jest duzo bogatsza.
        Oto prawdziwy sprzedajny obraz polskiej pseudointeligencji zakamuflowany za
        pieknymi slowkami, podobny do tego jaki demonstrowala polska szlachta i polska
        arystokracja doprowadzajac do rozbiorow Polski.
        Jednostronna decyzja Prezydenta A. Kwasniewskiego o uczestnictwie w bushowkim
        awanturnictwie w Iraku, o kandydaturze Polski w amerykanskich nieudanych
        experymentach tarczy przeciwrakietowej jest konsekwencja braku dyskusji w
        polskich mass-mediach na temat naszej polityki zagranicznej, braku powaznej
        reprezentacji politycznej jakiejkolwiek innej alternatywy dla polskiej polityki
        zagranicznej opartej obecnie na sojusznikach, ktorzy 60 lat temu za darmo i bez
        targow oddali polska racje stanu w rece Stalina narazajac Polakow, pomimo
        naszego olbrzymiego udzialu w ich zwyciestwie, na poddanstwo tylko po to by
        sobie zapewnic "swiety spokoj"!!!
        Ta zalosna polityka zagraniczna wyznacza jednoznacznie mozliwosci tworcze
        polskich zafajdanych elit politycznych, ktore godnie reprezentuje cyntia5.

• langston Re: "sojusz Europy i USA trzeba jak najbardziej . 07.03.06, 21:57
          Nie obraz sie ale to ty prezentujesz typowe argumenty pseuo-inteligancji
          i "dzieci kwiatow" sponsorowanych przez ZSRR.
          • 1europejczyk Moze jakies kontrarumenty zamiast "wyrafinowanych" 07.03.06, 23:15
            ,tymniemniej zupelnie chybionych etykietek, ktore tych co mnie znaja
            rozbawilyby w rownym stopniu jak sugerowna potrzeba bycia "sponsorowanym".
            Tak jedno jak i drugie w stopniu dalece przewyzszajacym nie tylko moje i moich
            najblizszych potrzeby zapewniam sobie wlasna dzialalnoscia oparta na
            mojej "pseudo-inteligencji", nie skarzac sie na moje miejsce urodzenia, na
            historie moich przodkow, na zlosliwosc moich sasiadow czy tez na nieudolnosc,
            bezradnosc i niesolidnosc moich zle dobranych "sojusznikow".
            Metoda jest prosta: angazujac sie w przyszlosc "nie obrazajac" sie wyciagam
            wnioski z przeszlosci kierujac sie faktami a nie ich interpretacja, ktora w
            przypadku histori polskiej mysli politycznej ma bardziej na celu podtrzymanie
            dobrego samopoczucia tych co o niej decyduja niz poszukiwanie korzystniejszych
            dla kraju rozwiazan.

• langston Re: Moze jakies kontrarumenty zamiast "wyrafinowa 07.03.06, 23:40
              To ty poslugiwales sie epiteteami a ja powiedzialem tylko ze bardziej odnosza
              sie do ciebie.
              Tacy jak ty w latach 80tych sponsorowanie przez Sowiety manifestowali w
              Niemczech pod haslami "Better red then dead"
              W Polsce w tym czasie pisano na murach "Better dead then red"

...a co do "wypracowania koncepcji" to moze wskrzesimy husarie?
        • cyntia5 Re: "sojusz Europy i USA trzeba jak najbardziej . 07.03.06, 23:00
          Co pan plecie, panie "europejczyk1"?
          Polska nigdy nie będzie w pełni niepodległa, bo jest na to za malutka.

Polska upadła nie z powodu sprzedajnej szlachty (tacy są w każdym kraju)
          ale dlatego że obok były potężniejsze mocarstwa, którym Polska się nie
          podobała. Sprzedajna szlachta była tylko pierwszym elementem który póścił.
          A jeżeli chodzi o Stalina, to zadziała ta sam zasada. Wygrał silniejszy-Stalin.

Dziś mamy demokrację bo jesteśmy w amerykańskiej strefie w pływów, a Amerykanie
          mają taki kaprys. Gdy skończy się amerykańska dominacja to czymś trzeba będzie
          ją zastąpić, żebyśmy dalej mieli demokrację.

Jak łatwo zauważyć Europa i USA niewiele się różnią, a razem są dwa razy
          większe. I jak łatwo zauważyć istnieją jeszcze większe państwa (na razie
          biedne). I pewnie nie chciałby Pan ich dominacji nad Wisłą (choć Indie jeszcze
          by uszły).

• neiden Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 07.03.06, 20:00
      komorowski ma racje nie wolno sie spieszyc z;tarcza;nie ma sensu posiadac baze
      rakietowa w centrum europy.polska zostanie wtedy celem nr.1 w momecie ataku
      nuklearnego.
    • langston ...to sa POszolomy 07.03.06, 20:54
      Ci POszolomscy idioci potrafia popsuc wszysko!!!
      Swoje wybory, partie ...teraz zabieraja sie za Polske.

Pewnie by zwiekszyc bezpieczenstwo Polski woleliby sprowadzic Krzyzakow...pardon
      Wermacht lub SS.
    • old.european Nastepny projekt amerykanski - UWAGA !!! 07.03.06, 20:56
      Amerykanie szukaja chetnego do przyjmowania gowna. Gowno jak gowno, smierdzi,
      brudzi, plesnieje ale ma niewatpliwa dla niektorych zalete: jest AMERYKANSKIE.
      Gdyby np. taka RP wystapila o przyznanie jej zaszczytu deponowania tego
      AMERYKANSKIEGO gowna, mialaby wszelkie szanse wygranej, gdyz jak dotad sprawa
      ne interesowal sie zaden inny kraj. Moznaby wiec wywalczyc sobie nawet MONOPOL
      NA AMERYKANSKIE GOWNO. No postkomuchy, stawac slupka i zebrac u Busha o
      laske!
      • langston Re: Nastepny projekt amerykanski - UWAGA !!! 07.03.06, 20:59
        To gowno uchornilo pokoj w europie przez 60lat...a jak to gowno chwala sobie
        Niemcy!!!
        W Niemczech USARMY jest drugim pod wzgledem generowanych miejsc pracy
        pracodawca (pierwsze jest Deutsche Post)
    • langston Tarcza bedzie na...Ukrainie- 07.03.06, 20:59
      Ci POszolomscy idioci potrafia popsuc wszysko!!!
      Swoje wybory, partie ...teraz zabieraja sie za Polske.

Pewnie by zwiekszyc bezpieczenstwo Polski woleliby sprowadzic Krzyzakow...pardon
      Wermacht lub SS.
      • maureen2 Re: Tarcza bedzie na...Ukrainie- 07.03.06, 21:17
        u nas,tak jak było zaplanowne.
    • goralenfolk Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 07.03.06, 21:18
      Umieszczenie elementów amerykańskiego systemu ABM ma swoją polityczną cenę..ale
      za to składamy akces do najskuteczniejszej doktryny obronnej która
      brzmi:"Koniec Polski będzie końcem swiata"....
      • maureen2 Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 07.03.06, 21:36
        to brzmi pięknie i prawdziwie
    • 3m05 Druga strona tarczy - nie chodzi o bezpieczenstwo 07.03.06, 22:36
      "..the country with the shield would have "first strike ability". Lt. Col.
      Robert Bowman, U.S. Air Force director, called missile defence: "...the missing
      link to a First Strike."

Ten kto ma tarcze predzej uzyje miecza. Nie chodzi tu zupelnie o bezpieczenstwo
      Polski (czy Polacy czuja sie zagrozeni przez Koree Polnocna lub Iran?) ale o
      kontynuowanie wyscigu zbrojen i kolejna probe uzyskania militarnej dominacji.
      Czy Polska naprawde chce byc celem dla tych wszystkich, ktorzy amerykanskiej
      dominacji nie beda sie chcieli poddac?
      • leon.zbowidowiec Re: Druga strona tarczy - nie chodzi o bezpieczen 07.03.06, 23:22
        No ale chyba lepiej trzymac z mocniejszym i to z wlasnej woli niz z reszta
        biedoty ktora w razie wojny i tak zniknie z powierzchni tej planety ?
    • stefa12 Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 07.03.06, 23:15
      A z kim tu rozmawiać? z PO, poco? Oni i tak będą przeciw. Oni są nawet przeciw
      sobie, by tylko zrobić PiSowi na złość.
      • john_jasny Re: Komorowski: dyskusja ws. tarczy jest potrzebn 08.03.06, 00:22
        stefa12 napisała:

> A z kim tu rozmawiać? z PO, poco? Oni i tak będą przeciw. Oni są nawet przeciw
        > sobie, by tylko zrobić PiSowi na złość.
        =============================================
        IDIOTA NA POTEGE
        Ja proponuje wybudowanie tych instalacji w Izraelu nawet to blizej iranu kontr-
        rakiety dogonia rakiety szybciej. Co na ta propozycje forumowicze.
        Bo jak pamietam to miniser obrony Rosji powiedzial ze w przypadku takowych
        instalacji w Polsce, to Rosja wyceluje czesc swoich rakiet w te instalacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka