ohmygoodnes 04.04.06, 07:05 a adowkaci prokuratora... sedziowie adwokatow.. adowaktow prezydent... to bylo pewne jak techno w trendzie... wiedzialem ze tak bedzie... a ja na to.. Pół Wieku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
henio56 polskie Sądy chronią przestępców !!! 04.04.06, 07:24 jesteśmy państwem bezprawia ? miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,3257464.html Odpowiedz Link Zgłoś
galba Czekam na list 1.000 wybitnych profesorów prawa... 04.04.06, 07:32 ... protestujących przeciwko nagonce i atakom na świetlane i kryształowo czyste środowisko prawników... Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 galba....pierdoło!..ta prokurator należy do PIS! 04.04.06, 11:56 nic jej nie będzie, jej koledzy ,komunistyczni prokuratorzy, Kryże, Waserman ..pomogą!! Odpowiedz Link Zgłoś
olias połowa próśb kończy się uchyleniem immunitetu 04.04.06, 07:40 ... na drugą połowę mafia nie wyraża zgody? Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Prokurator osłania mafię 04.04.06, 08:14 Ja jednak nie rozumiem sensu tego immunitetu.Sedzia,prokurator to taki sam urzednik panstwowy jak kazdy inny.To,ze jest bardziej narazony na oskarzenia to fakt,ale to jego decyzja wybrac sobie taki zawod.Za duzo tych immunitetow.Pijany sedzia za kierownica-immunitet,posel przestepca-immunitet.Do czego to zmierza? Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Prokurator osłania mafię 04.04.06, 08:38 To czego to zmierza? Moim zdaniem jest to przejaw sentymantalizmu do utrwalonych metod bezkarności tych, którzy pełnia rządy nad przypadkowym społeczeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
przestepca_gospodarczy mnie tam od razu się do dupy dobrali 04.04.06, 08:24 mamy w końcu sprawny aparat scigania. Odpowiedz Link Zgłoś
brutus_wojownik Re: Prokurator osłania mafię 04.04.06, 10:48 Może panowie sędziowie załatwicie w końcu uchulenie immunitetu panu z Lublina a czeka już ponad trzy lata i co dalej. Panie Ziobro może nareszcie coś Pan z tą patologią w wymiarze sprawiedliwosci zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Prokurator osłania mafię 04.04.06, 11:16 to sie juz nic nie da zrobic - mafia jest za wszechpotezna za dobrze zoorganizowana - od czasu do czasu oczywiscie zrzuci sie na pozarcie jakiegos prokuratorka albo sedzie - ale caly uklad sprawnie dziala dalej.. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Dla odstraszenia potencjalnych następców. 04.04.06, 13:44 Pracowników administracji oraz wymiaru sprawiedliwości itd. kra powinna być trzykrotnie większa plus konfiskata mienia i zakaz wykonywania zawodu pokrewnego. Dla odstraszenia potencjalnych następców. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: Prokurator osłania mafię 04.04.06, 17:00 Skryminalizowani, zdeprawowani DEGENERACI! Odpowiedz Link Zgłoś
marzena1232 Re: Prokurator osłania mafię 04.04.06, 19:26 Cieszą mnie takie informacje. Sama padłam ofiarą skorumpowanych policjantów i prokuratorów z Wyszkowa. Jednego dnia składałam zeznania na policji w Wyszkowie (czy w prokuraturze), drugiego dnia bandyci w twarz mi się śmieli powtarzając moje zeznania. Na szczęście są jeszcze prawdziwi policjanci w CBŚ i prawdziwi prokuratorzy w Prokuraturze Okręgowej w Ostrołęce. Zrobili kawał dobrej roboty kończąc z mafią w Wyszkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
wwojtas1 Re: Prokurator osłania mafię 04.04.06, 20:51 Każdy kto miał pecha i współcześnie miał do czynienia z prokuraturą czy też prowincjonalnym sądem wie,że działają układy lokalne.Można się śmiać z określenia J.Kaczynskiego że ,wszędzie je dostrzega,ale one są.Nie miejsce tu aby pisać o własnych doświdczeniach,chociaż to one są podstawą negatywnej opinii naszego (polskiego) tkz.wymiaru sprawiedliwosci.Lokolny układ działa pewnie bez żadnych zahamowań.Nie obawia się nikogo i niczego .Jest poza kontrolą.Immunitey ,korporacje i nieawisłośc sądów doprowadziła do tego że z wyroków sądu robi się prezenty swim kolegom.Prokuratury i sądy prowadzą niejedokrotnie sprawy długo i bez okreslonego planu tylko po by dać zarobić biegłym .Nie ma to znaczenia czy placi budżet czy przegrany.Można wnieśc skargę do sądu i czuć się pokrzywdzonym,a wyjśc z niego z wyrokiem skazującym.To jest poprostu jedno wielkie bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena1232 Re: Prokurator osłania mafię 05.04.06, 07:51 Zgadzam sie całkowicie. Tylko jeszcze jedna uwaga. Prawo jest dobre, tylko ludzie je stosujący są żli. I to zarówno pracownicy wymiaru sprawiedliwości , jak i zwykli ludzie. Gdyby każdy pokrzywdzony przez wymiar sprawiedliwości egzekwował swoje prawa, lokalny układ nie miałby racji bytu. Sędzia, policjant czy prokurator, czuje się pewnie bo wie że nikt nie będzie go "po sądach ganiał". Widzę jak zachowuje się policjant wymuszający łapówkę w czasie kontroli drogowej ,gdy wyjmuję tel. komórkowy i składam na niego doniesienie dyżurnemu na komendzie. Jest w szoku, poniewaz pierwszy raz spotkał się z takim zachowaniem. Gdyby każdy tak robił, nie przyszłoby policjantowi proponowac łapówkę. Układ lokalny zaczyna się od ludzi, którzy nie egzekwuja swoich praw. Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: Prokurator osłania mafię 04.04.06, 21:01 >W 2005 r. w całej Polsce takich wniosków do sądów dyscyplinarnych trafiło 21. To bardzo pozytywna wiadomość. To znaczy, że czarnych owiec w prokuraturze jest bardo niewiele - ułamek procenta wszystkich pracujących w Polsce prokuratorów. Odpowiedz Link Zgłoś