mirdek 12.04.06, 08:09 Dorn chce zrobić nowe POP :)żenada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekmarecki8 Re: proponuję Andrzeja 12.04.06, 08:34 Speca od etyki to powinni zatrudniac na czas obrad..Moze tato rydzyk.. -- Odpowiedz Link Zgłoś
moroux A co dokładnie będą robić ci doradcy? 12.04.06, 09:01 Bo nie było tego w tekście. A może to jakiś sensowyny pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: A co dokładnie będą robić ci doradcy? 12.04.06, 09:54 > Bo nie było tego w tekście. A może to jakiś sensowyny pomysł? jeszcze z PiS nic sensownego nie wyszlo. IMPOSSIBLE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
w-pape-tvn Panika Wśród Geszefciarzy !!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.06, 20:40 Panika Wśród Geszefciarzy i Żydokomuny !!!!! dla geszefciarzy etyka to tak jak dla diabła święcona woda :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: A co dokładnie będą robić ci doradcy? 12.04.06, 16:37 Mysle ze to bedzie cos w stylu policji politycznej, zeby "Wielki Kaczor" mogl wszsytko kontrolowac co sie dzieje w rzadzie ;). DRuga mozliwosc: nic nie beda robic.. oprocz brania kasy :). W koncu trzeba gdzies upchnac roznych kolezkow, a teraz nie tylko z PiSu ale takze SO i byc moze LPR i PSL. Ktos ma inne pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś
putkam Re: A co dokładnie będą robić ci doradcy? 12.04.06, 17:22 Czytajcie uważnie. Przecież jest to projekt unijny z 2003 roku i rząd znalazł go w szufladach po rządach Millera i Belki. Są też podobno na ten cel fundusze unijne. Jeśli takie doradztwo miałoby pomagać w zwalczaniu korupcji to nie byłoby źle. Może to stanowisko powinno mieć jakąś inną nazwę? A w ogóle dobrze byłoby wiedzieć jakie zadania miałby taki doradca i czy byłoby to tylko jednoosobowe stanowisko czy jakiś zespół doradczo-tropiący? Odpowiedz Link Zgłoś
trewas Tak. Nazwijmy go Treuhander, Politruk albo 1sekr. 12.04.06, 09:20 Jak zwykle z PISem, nie mogę ich zrozumieć. Czy to ludzie o dobrych zamiarach, którym nic nie wychodzi i wyjść nie może bo ich recepty na rozwiązanie problemu są zawsze pozbawione sensu? Czy to raczej cyniczni hochsztaplerzy typu złodziej krzyczącu Łapaj Złodzieja, wykorzystujący szczytne idee do swoich brudnych gierek? Tak czy inaczej do rzadzenia nadają się tak samo jak Lepper. Tylko że Lepper może nam więcej krzywdy zrobić niż PIS, bo tym ewidentnie nic nie wychodzi, to i nie wiem czy popsuć potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Koniec Wolności - PIS wyznacza Granice Wolności !! 12.04.06, 15:26 Wszelkiej wolności obyczajowej - kaczki będą mówić co wolno mówić a czego nie wolno, co myśleć mozna, jak powinno się myśleć, co czytać... reszta inaczej myśli ten wróg i won... bo racja jest jedna - kacza racja "wielkiego" prezesa i ojca dyrektora, niskie ukłony składam wielkiej władzy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
michsza Re: proponuję Andrzeja 12.04.06, 09:21 Nie lubie PiS ale pomysl na takie stanowisko jest niezly Odpowiedz Link Zgłoś
kurczeblade.pl POLItruk się kłania 12.04.06, 11:08 Cóz, kłania się instytucja politruka. takiego gościa co ma gumowe ucho i prowadzi pogadanki, poucza w kwestiach wątpliwych ideologicznie, moralnie itp., www.kurczeblade.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mielis Re: POLItruk się kłania 12.04.06, 11:21 Raczej nie. W trakcie służby wojskowej ukończyłem Kurs Politycznych Oficerów Rezerwy w Łodzi. Na poligonach później zajmowałem się świetlicą oraz dowozem prasy. O nastrojach zdawało się raport na podstawie rozmów z dowódcami pododdziałów. O podsłuchu i doradztwie nie było tam mowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
der.die.das A spece beda duchowni czy swieccy??? 12.04.06, 08:10 Bo sie zastanawiam wlasnie nad emigracja. Odpowiedz Link Zgłoś
romantic5 Re: A spece beda duchowni czy swieccy??? 12.04.06, 08:18 Dlugo o nie bylo slychac o jego pomyslach. No palnol jak mokra dupa o beton. To wiecej niz zenujace. Ma mozg albo wode od niego?! Odpowiedz Link Zgłoś
volandina Re: A spece beda duchowni czy swieccy??? 12.04.06, 08:20 der.die.das napisał: > Bo sie zastanawiam wlasnie nad emigracja. > Chyba nie ma wątpliwości, że kościelni, przecież u nas "etyka" tylko pod egidą kruchty. Ja Ci radze emigruj jeśli tylko możesz. Załuję,że za strara już jestem,bo bym się ani chwili nie zastanawiała. Odpowiedz Link Zgłoś
zydomason Re: A spece beda duchowni czy swieccy??? 12.04.06, 10:22 Ja proponuję powołać ministerstwo do spraw etyki w urzędach. Ministrem niech będzie Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: A spece beda duchowni czy swieccy??? 12.04.06, 15:33 zydomason napisała: > Ja proponuję powołać ministerstwo do spraw etyki w urzędach. Ministrem niech > będzie Lepper. Tego nie można dać koalicjantowi. Kurski, Kurski, Kurski, Kurski, tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: MSWiA: specdoradcy od etyki 12.04.06, 08:18 To na pewno stołki dla samoobrony. W ońcu to ideał partnera PiS Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To oni nie wiedza ze są w słuzbie publicznej? 12.04.06, 08:21 To tak jak w kosciele, nie zbiera sie na tace tylko daje, cos za duzo koscielnych w tej ekipie? Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: MSWiA: specdoradcy od etyki 12.04.06, 08:21 Ten erotoman ma być doradcą etycznym ? Co najwyżej może on prowadzić pogadanki z etyki dla prostytutek, na tym polu ma jakąś wiedzę. A może państwowym etykiem na etacie zostanie ojDyro ? Ten najlepiej wie jak kraść i jednocześnie być autorytetem moralnym... Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: MSWiA: specdoradcy od etyki 12.04.06, 08:24 Dawniej takich "doradców" nazywało się politrukami. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber No to IPN ma kłopoty. 12.04.06, 08:30 Gdy przyjdzie oceniać moralność Kurtyki to etyk zrezygnuje z pracy. Gdy przyjdzie oceniać pracę następcy Kurtyki w Krakowie Terleckiego to co ? Etyk sobie strzeli w łeb? Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: No to IPN ma kłopoty. 13.04.06, 13:42 Przedefiniuje się etykę, tak żeby wyszło że wypada podkładać konkurentowi świnię w walce o stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos błazenada pt "tanie państwo" trwa 12.04.06, 08:27 a swoją drogą to etyka w pierwszej kolejności niech zatrudnią w sejmie Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 następny, dornowaty pomysł 12.04.06, 08:28 i dlatego mamy duże pretensje do równie zakłamanej PO, iż pozwoliła na dalszą degradację kraju Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Re: następny, dornowaty pomysł 12.04.06, 08:36 inaczej PO by uległa degradacji jak poprzednio UW z AWS-em, gdzie skład AWS to spora część dzisiejszego PIS, my rządzimy wy odpowiadacie, cynizm za który należy po gębie prać i to mocno aż poznaja smak własnego usmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
ponuractwo Re: następny, dornowaty pomysł 12.04.06, 10:15 a.k.traper napisał: > inaczej PO by uległa degradacji jak poprzednio UW z AWS-em, gdzie skład AWS to > spora część dzisiejszego PIS, my rządzimy wy odpowiadacie, cynizm za który > należy po gębie prać i to mocno aż poznaja smak własnego usmiechu JE TEŻ JESTEM O TYM PRZEKONANA.CÓŻ,TO JEDNAK BEZPIECZNIEJSZE, CHOĆ BOLI JAK CHOLERA! A CO DO "PRANIA PO GĘBIE, AŻ POCZUJĄ SWÓJ UŚMIECH" TEŻ TAK UWAŻAM, CHOĆ GENERALNIE NIE LUBIĘ BICIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zydomason Re: następny, dornowaty pomysł 12.04.06, 10:27 radiomaryja1 napisał: > i dlatego mamy duże pretensje do równie zakłamanej PO, iż pozwoliła na dalszą d > egradację kraju Jeszcze trochę a ludzią moherowym tez się otworza oczy. Igrzyska się skończa i się okarze gdzie wylądowaliśmy. Wtedy będzie płacz,Miedzy PiS a PZPR nie ma już róznicy. Pomysly podobne, Naród za mordęi propaganda sukcesu. Póki wolne media póty jeszcze życia Odpowiedz Link Zgłoś
p_iki to ich TRZEBA tego uczyc??? 12.04.06, 08:32 a ja myslalem ze pewne podstawy zachowania sie wynosi z domu.. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: to ich TRZEBA tego uczyc??? 12.04.06, 10:01 tylko czesc zdania jest prawdziwa. Otoz w domu nauczyli sie wynosic, a teraz idzie im dosc dobrze. Natomiast o moralnosci sie nie mowilo. To takie staroswieckie i ciut podejrzane slowo. Od moralnosci do prostytucji droga krotka. Pan minister dalej ma klopoty w oddzieleniu tych dwu pojec. Nadal uprawia i korzysta z prostytucji, wiec ,oralnosc wpadla mu do glowy dosc przypadkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Kto się boi słowa "etyka" i dlaczego? 12.04.06, 08:37 Zastanawiająca jest wyraźnie manifestowana obawa "mediów" przed słowem "etyka". Oto mamy projekt komisji ds. monitoringu etyki w mediach - są krzyki przeciwko. Jest projekt urzędu mającego się zajmować etyką w edukacji - znów są medialne ryki. Teraz doradcy ds. etyki tam gdzie to najbardziej potrzebne, czyli w urzędach centralnych - znów ktoś się zaczyna bać. Może lepiej by było ustalić kto tak się boi etyki w półświatku medialnym i zrobić z tym wreszczie porządek nie patrząc na ich porykiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Kto sie boi? Świetnie wiemy niestały czytelniku !! 12.04.06, 08:44 Boja sie ci którzy utracili monopol na "jedyną prawdę" i odchodzace w niebyt "autorytety moralne". Oni z etyka nie mieli nigdy nic wspólnego a proponowane przez nich nowe "podejście" do tego terminu - zawiodło!! Odpowiedz Link Zgłoś
likkaon Etyka Kalegio nie dla kazdego 12.04.06, 08:47 Gdyby chodziło o etykę nikt by się nie przejmował a nawet cieszył, ale mało etyczne jest upychanie swoich we wszystkich mozliwych miejscach i instytucjach mało etyczne jest leczenie dżumy cholerą Odpowiedz Link Zgłoś
ponuractwo Re: Kto sie boi? Świetnie wiemy niestały czytelni 12.04.06, 10:26 rsrh napisał: > Boja sie ci którzy utracili monopol na "jedyną prawdę" i odchodzace w niebyt > "autorytety moralne". Oni z etyka nie mieli nigdy nic wspólnego a proponowane > przez nich nowe "podejście" do tego terminu - zawiodło!! A jaka to może być etyka? PIS owska pewnie, czyli .......znowu krzywe zwierciadło, jak i "odnowa moralna" co to polega na inwektywach, na kłwmstwach, na wypowiedziach typu: "powinniście się bać, bo was dorwiemy", jak to niedwano p.Kuchciński(?), z-ca przewodniczącego klubu PIS?(ze świątą buźką)powiedział w programie telewizyjnym. To ja gratuluję. Zastwnów się przed lustrem, co piszesz? Zeby mówić o etyce, to trzeba: przeczytać co to znaczy w słowniku wyrazów obcych, pomyśleć, zastanowić się, czy samemu takim się jest i potem iść na słowną wojenkę! Etycznie Cię pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Ponuractwo-odpowiadałem jedynie na pytanie kto 12.04.06, 11:07 sie boi?? Natomiast świetnie wiem ze obecni przy korycie sie nie boją - co jest osobnym zagadnieniem i w tej sprawie sie nie wypowiadałem.Troche przesadziłes wnioskując z mojej korespondencji rzeczy których nie pisałem. Lustro w domu oczywiście mam i co rano w nie patrze!! Pozdrawiam etycznie (słownikowo a nie "klasowo" )!!! Odpowiedz Link Zgłoś
po_prostu_k Re: Kto się boi słowa "etyka" i dlaczego? 12.04.06, 08:52 Problem polega na definicji etyki. Etyka to ogol norm moralnych danej zbiorowosci spolecznej. Etyka, czyli moralnosc. A moralnosc nie moze byc ustalana odgornie. Poza ogolnie przyjetymi zasadami, ktore nie pozwalaja latac na golasa po gumnie, moralnosc ustala sie sama. Inna sprawa, ze na temat etyki to pan Dorn to moze sobie conajwyzej poczytac. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Kto się boi słowa "etyka" i dlaczego? 12.04.06, 09:22 > Etyka to ogol norm moralnych danej zbiorowosci spolecznej. Etyka, czyli moralno > sc. > A moralnosc nie moze byc ustalana odgornie. To po co wszelkie prawa, kodeksy, ustawy? Dlaczego np. ustalone jest odgórnie, że nie wolno mordować ludzi (za wyj. działań wojennych)? To dlaczego miałoby być wolno bezkarnie kłamać w mediach, wprowadzając w błąd masy ludzi, a co najgorsze masy wyborców, które potem wybierają np. SLD, które tych omamionych wyborców potem okrada z ich własnych pieniędzy (vide afery gospodarcze)? Odpowiedz Link Zgłoś
trewas Nawet rozumiem Twoje wzburzenie. 12.04.06, 09:35 Ja też sądzę że SLD zrobiło temu krajowi straszną krzywdę. PIS nnatomiast dopiero zaczyna. Nie myl natomiast prawa z etyką. To dwa zupełnie inne, choć zbliżone zagadnienia. Sprawdź definicje w jakimś słowniku (wcale nie robię sobie jaj i nie kpię) i samo się wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
ponuractwo Re: Kto się boi słowa "etyka" i dlaczego? 12.04.06, 10:33 niestaly_czytelnik napisał: > > Etyka to ogol norm moralnych danej zbiorowosci spolecznej. Etyka, czyli > moralno > > sc. > > A moralnosc nie moze byc ustalana odgornie. > > To po co wszelkie prawa, kodeksy, ustawy? > Dlaczego np. ustalone jest odgórnie, że nie wolno mordować ludzi (za wyj. > działań wojennych)? To dlaczego miałoby być wolno bezkarnie kłamać w mediach, > wprowadzając w błąd masy ludzi, a co najgorsze masy wyborców, które potem > wybierają np. SLD, które tych omamionych wyborców potem okrada z ich własnych > pieniędzy (vide afery gospodarcze)? Kodeksy itd., czyli prawo to próba wymuszania określonych zachowań i porządkowania, bez których życie samo, w rodzinie, grupie w społeczności byłoby itp., itd. byłoby niemożliwe. Zaś moralność, etyka to cała reszta zachowań, które powodują, czy powinny powodować funkcjonowanie nie tylko poprawne, lecz podnoszące poziom funkcjonowania ludzi we wszelkich dziedzinach działania. To tak w skrócie. Nie mieszajmy tego z PRAWEM, bo ono ma nieco inne funkcje. > Odpowiedz Link Zgłoś
trewas Ja się boję. Bo w rękach małpy to straszna broń 12.04.06, 09:28 która umożliwi przywalenie każdemu nie PISowatemu. Przykłady "etki" w wykonaniu PIS, LPR itp po.ebów: - zlustrujemy Wiesczów - oj Dyro to złodziej ale dobry zlodziej więc nie będzie siedział - media są złe bo o nas (PIS) źle mówią, ale wyskoki w RM to wolność słowa - Samoobrona to SB i doniczego się nie nadaję więc weźmy ich do rządu Itd itp. Problem polega w tym KTO DECYDUJE O ETYCZNOŚCI lub jej braku. Nie sądzę żeby mógł ktokolwiek. A już na pewno nie PIS, LPR, SO, Watykan czy Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
zydomason Re: Kto się boi słowa "etyka" i dlaczego? 12.04.06, 10:36 niestaly_czytelnik napisał: > Zastanawiająca jest wyraźnie manifestowana obawa "mediów" przed słowem "etyka". > > Oto mamy projekt komisji ds. monitoringu etyki w mediach - są krzyki przeciwko. > > Jest projekt urzędu mającego się zajmować etyką w edukacji - znów są medialne > ryki. Teraz doradcy ds. etyki tam gdzie to najbardziej potrzebne, czyli w > urzędach centralnych - znów ktoś się zaczyna bać. Może lepiej by było ustalić > kto tak się boi etyki w półświatku medialnym i zrobić z tym wreszczie porządek > nie patrząc na ich porykiwania. > Etyka w wykonaniu PiS całkowicie mi nie odpowiada, Ja mam trochę inne moralia, Nie popieram kościoła, ojca Rydzyka, nacjonalizmui i obłudy. Tacy są moralni i jednoczą się ze złodziejami i ubekami z SO. Nie popieram ciemnoty nieuctwa, Spójrz na tych wykształconych ministeów naprawdę żenada. Potrafią robić igrzyska i nic poza tym.Głupi ludzie lubią igrzyska,mądrzy konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Kto się boi słowa "etyka" i dlaczego? 12.04.06, 15:30 bo nie być dobrze, jak etyki uczyć KALI Odpowiedz Link Zgłoś
woodya "Bura suka" Dorn będzie uczył etyki???? 12.04.06, 08:41 Czołowy elegnat (w kamaszach), ostoja morlaności, wierności małżeńskiej, zdobywaca nagrody dzentelmena roku, miłośnik "burych suk" będzie uczył etyki? Czy moze meta-etyki albo post-modernistycznej post-etyki? W kazdym razie wkład Pana Dorna w naukę etyki w Polsce będzie na pewno cenny.......... -------------------------- www.miasto1.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
likkaon Podstawowe Organizacje Partyjne 12.04.06, 08:44 tia najpierw słuzba cywilna a teraz doradcy do spraw etyki normalnie widać że kadry pisowe niedouczone są to trzeba im ułatwić dostanie sie do pracy, wypisz wymaluj Podstawowe Organizacje Partyjne w każdym zakładzie pracy ciekawe kiedy usłyszymy o pierwszych kaplicach w urzędach.......? Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Czy cynikom z GW odpowiadają oszustwa? 12.04.06, 09:04 Piszecie tak, jakby nie zależało Wam na podniesieniu poziomu etycznego urzędników, jakbyście byli za przemoca w telewizji etc To jakaś paranoja. Obstajecieza oczywistym złem, bo dobre pomysły, popierane przez różne NGSy zgłasza nie lubiany przez Was PiS. Wy w GW jesteście chorzy z nienawisci... Odpowiedz Link Zgłoś
po_prostu_k Re: Czy cynikom z GW odpowiadają oszustwa? 12.04.06, 09:09 Hm... Dwie sprawy: Co do oszustw w urzedach: w porzadku. Tylko prosze mi tego nie nazywac etyka. Co do przemocy w TV - prosze bardzo. Prosze przystosowac telewizje do standartow przecietnego przedszkolaka. Ale prosze to zrobic z TV publicznymi. A prosze sie, za przeproszeniem, odpieprzyc od telewizji, ktora chce ogladac, od gier, w ktore chce zagrac i od plyt, ktorych chce posluchac. Chce! ogladac filmy zawierajace w sobie przemoc. Chce! sluchac agresywnej muzyki i chce! grac w gry komputerowe. I osobiscie bardzo watpie, czy graficy projektujacy okladki do w/w przewidzieli miejsce na wielka, czerwona naklejke "FILTH INSIDE!". Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 PiS szykuje posady dla absolwentów szkół katolicki 12.04.06, 09:13 bo kto normalny zatrudni mgr teologii ? Odpowiedz Link Zgłoś
ponuractwo Re: PiS szykuje posady dla absolwentów szkół kato 12.04.06, 11:50 henio56 napisał: > bo kto normalny zatrudni mgr teologii ? To ciekawy pomysł i kto wie, może masz rację? Ha,ha! Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Czy cynikom z GW odpowiadają oszustwa? 12.04.06, 09:18 stary, całkiem cię popgięło. to njlep[ie dać każdemy urzędaasowi jednego albo może i dwóch etyków. wtedy będzie na pewno etycznie. tylko q.. kto będzie etykował tych gamoni etyków. Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi ,możenie stanowisk nie ukróci patologii na stanowi 12.04.06, 09:20 skach administaracji państwowej,Kodeks Etyczny,poparty zatrudnianiem ludzi kompetentnych,wartościowych,których honor jest wartością nadrzędną,pomoże z mozołem budować elitę admin.państw. Odpowiedz Link Zgłoś
siciliano ... historia się powtarza 12.04.06, 09:22 ... oficerowie polityczni i funkcjonarjusze partyjni przy każdym biurze i zakładzie pracy za komuny, Lenin w grobie się przewraca ze śmiechu kiedy słyszy PIS'maków ... funkcjonarjusze kościelni gdzie popadnie, "Indeksy Ksiąg Zakazanych" i inkwizycja za kontrreformacji, to chyba przyszłość Polski według PIS'u Odpowiedz Link Zgłoś
alkud __Jak etycznie brać łapówki????????____^^^^^^^^^^^ 12.04.06, 09:25 ktoś wie? moze tego będą nauczac doradcy? :-) --- religiapokoju.blox.pl/2006/04/Opowiastki-sufickie-I.html Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika zapytaj w dowolnej partii zielonych 12.04.06, 10:08 alkud napisał: > ktoś wie? > moze tego będą nauczac doradcy? :-) > > --- > religiapokoju.blox.pl/2006/04/Opowiastki-sufickie-I.html Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Od roku alkudzie nie moge się dowiedzieć na czym 12.04.06, 11:22 polegała "koszerność" łapówki jaka Rywin miał dać Michnikowi ? Patrz ten fragment na taśmie Michnika i cytaty prasy!! Kto mnie oświeci?? Odpowiedz Link Zgłoś
marych Niech żyje Tanie Państwo! 12.04.06, 09:25 to nasz rząd nie zatrudnia fachowców posiadających wartości etyczne????;) Odpowiedz Link Zgłoś
uklad_wcielony Hahahahahahehehehehehehihihihihoh ohohhuhuhu 12.04.06, 09:40 Brawo Ludek jogibabu. Kolejne miejsca pracy dla znajomych. A kto bedzie doradzal doradcom? Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Dorn doradcą etycznym? :-o 12.04.06, 09:45 Będzie doradzał, że 'bura suko' to można mówić, a 'sukinsynu' to już nie? Kolejny skok na kasę... tym razem unijną... Może Rydzol będzie doradzał samemu prezydentowi, w końcu stracił tyle pieniędzy, że trzeba mu wynagrodzić... Obym nie była Kasandrą... Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika wydaje mi sie, ze naturalnym kandydatem na takiego 12.04.06, 09:52 doradce moglby byc pan posel Kurski - chodzaca uczciwosc, nastepnie Dorn, bracia kaczynscy oraz ojdyr na goscinnych wystepach. Po zorganozowaniu koalicji Renia Begier, Endrju Lepper. Tylko tak mi cos po glowie chodzi, czy ja juz tego kiedys, gdzies nie widzialem? Odpowiedz Link Zgłoś
artemon Re: MSWiA: specdoradcy od etyki 12.04.06, 10:02 Naczelna Rada Ulemów w polskim wydaniu. Oby tak dalej. Dla kaczynienki i jego przydupasów wzorce leżą w radykalnych państwach islamskich. Ciekawe kiedy pojawi się publiczna chłosta i ścięcie... Odpowiedz Link Zgłoś
nfa05 specdoradcy od etyki 12.04.06, 10:04 A czy bądą tacy doradcy na uczelniach ? Łże-uczeni to raczej u nas norma a nie wyjątek. Produkuja rozliczne kodeksy etyczne a następie je łamią www.nfa.pl/articles.php?topic=2 Odpowiedz Link Zgłoś
romaro11 A oto prawdziwie Polskie wartości chrześcijańskie 12.04.06, 10:05 - każdy z każdym szabelką wojuje z imieniem Boga na ustach Wisi mi czy komuna upadła ani mi było lepiej ani gorzej wtedy nie było w sklepach, dzisiaj ludzie nie mają pracy.Granice zamknięte wtedy, dzisiaj otwarte lecz za darmo się nie wyjedzie.W imię pewnych wartości kradli wtedy, dzisiaj kradzież jest ta sama tyle że imię wartości się zmieniło.Miarą zmian jest cyfra lub jej brak przy słowie Rzeczpospolita, ot widzimisię rządzących, nie można przy nazwisku to choć w ten sposób naznaczyć swoją osobę potomnym do tego nowy order i prawie Poniatowski a że biskupi w rządzeniu pomocni zawsze byli więc i oni jak kiedyś tak i dziś coś z tej Rzeczypospolitej uszczkną, i nieważne jak będą owi księża się zwać , nie ważne jakie nazwiska noszą ministrowie ważne jest to że to ta sama Rzeczpospolita a w niej ten sam kościół i rząd i ta sama walka o uczciwość która ma dotyczyć biedaków. Odpowiedz Link Zgłoś