fraglesi67 16.08.06, 08:32 W życiu nie zagłosuje na PO_SLD a zwasze głosowałem na PO.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jimmyjazz No i daliście sie zmanipulowac Pisuarom. 16.08.06, 08:51 tylko o to im chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Machloje z ordynacją miały 2 cele: 16.08.06, 09:24 1. zmuszenie SO i LPR do cichego siedzenia w rządzie - dla nich start z PIS to jedyna szansa na stołki dla swoich polityków 2. zmuszenie(?) PO do startu z SLD - muszą to zrobić jeśli chcą mieć szansę na równą walkę. Bez wspólnych list z SLD z samym PSLem wiele PO nie zwojuje. I teraz niektórzy zwolennicy PO marudzą że nie będą głosowac na PO jeśli ci wystartują z SLD. To na kogo zagłosują? Na PIS, SO i LPR. W efekcie rozsądni ludzie zaczną głosować na SO! Paranoja. No ale jak ktoś woli głosować na SO to już jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
karibu4 ********akcja STOP histerii - co wy na to????? 16.08.06, 09:28 ********akcja STOP histerii - co wy na to???? stop-histerii.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Zawsze zwalczalem komuchow, ale jak widze co sie t 16.08.06, 09:56 Zawsze zwalczalem komuchow, ale jak widze co sie teraz dzieje w naszym kraju, wolam SLD wroc !!! Jestem wyborca PO i wole sojusz z SLD niz z faszystami albo populistami Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 A co się dzieje strasznego? Po za tym ,że nie... 16.08.06, 10:23 rządzą ,,Prezydent Tusk'' i ,,Premier z Krakowa''.I Bogu Najwyzszemu dzięki!Jak PO pozbędzie się swojej obecnej ,,czapy''złożonej z zakompleksiałych nieudaczników i zawistników,może będzie czas na sojusz z PiS.To PO jest autorem sojuszy PiS z Samobroną i LPR.Bo dla ,,Premiera z Krakowa o małym rozumku chociaż łysej głowie'' było jedno wyjscie: oddajcie władzę a wtedy my wam jaki ochłap odpalimy,BO to JA- TYTAN ROZUMU(nie wiem jak powiekszyć litery ale powinien być wymiar na cała strone)mam być PREMIEREM! kot9999 napisał: > Zawsze zwalczalem komuchow, ale jak widze co sie teraz dzieje w naszym kraju, > wolam SLD wroc !!! Jestem wyborca PO i wole sojusz z SLD niz z faszystami albo > populistami. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 kazdy sojusz jest dobry aby tylko zatrzymac psucie 16.08.06, 10:36 kazdy sojusz jest dobry jesli tylko zdola zatrzymac psucie panstwa przez obecna koalicje kolesiow Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: kazdy sojusz jest dobry aby tylko zatrzymac p 16.08.06, 11:14 "Wróg mojego wroga jest moim sojusznikiem". Jak makiawelizm to makiawelizm. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: kazdy sojusz jest dobry aby tylko zatrzymac p 16.08.06, 13:43 Co racja to racja. Nie będę głosować za kimś, bo nie ma za kim, tylko przeciw koalicji. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ www.frant.tivi.pl Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Bedzie krzyzowka agentow niemieckich i ruskich 16.08.06, 13:51 PO-SLD to ciekawa krzyzowka agentow niemieckich i ruskich. Zobaczymy czy Moskwa dogada sie z Berlinem. Tam zdecyduja, a towarzysze Tuske, z Boruta i Olejniczakiem nie maja wiele do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A co się dzieje strasznego? Po za tym ,że nie 16.08.06, 11:47 amanasunta53 napisał: > rządzą ,,Prezydent Tusk'' i ,,Premier z Krakowa''. Bardzo dużo się dzieje. Nawiedzeni misjonarze skutecznie przebudowują kraj w myśl swych chorych wizji, popieranych przez ok. 30% spłeczeństwa: - "odzyskiwanie", tj. upartyjnianie kolejno różnych instytucji, które miał być politycznie niezależne, np. KRRiT, CBA (klasyczna Partyjna Policja Polityczna), spółki skarbu państwa ("bierny, mierny, ale wierny"), a - w projekcie - służba cywilna, Trybunał Konstytucyjny (do "odzyskania"), organizacje pozarządowe (już pieniądze dostają wyłącznie "grzeczni"), a nawet - projekty nacjonalizacji niektórych przedsiębiorstw "w imię bezpieczeństwa narodowego"; - kompletny "nihilizm gospodarczy": PiS ani nie umie, ani nie chce niczego istotnego w tym zakresie robić (podatki, naprawa finansów); nie wykorzystuje światowej koniunktury ani "zasobów Belki", które przecież nie będą trwać wiecznie; - klerykalizacja państwa: ciągłe wizyty u ojca Rydzyka, przeznaczanie dodatkowych zawrotnych sum z budżetu na potrzeby Kościoła (coraz więccej kościelnych uczelni na garnuszku państwa, znaczące sumy, przeznaczone na świątynię optrzności, a zapowiadane są jeszcze większe; - walka z "układem", a ten "układ" to wszyscy inaczej myślący niż Kaczyńscy - realizacja bolszewickiego hasła: kto nie z nami, ten przeciw nam; - kompromitacje międzynarodowe: wielka wojna w obronie czci prezydenta z durnym satyrycznym artykułem, zamieszczonym w niemieckiej niskonakładowej gazecie, "okazjonalna choroba" prezydenta, uniemożliwiająca mu udział w bardzo ważnym dla Polski szczycie międzynarodowym, szereg reakcji "odzyskanego" MSZ-tu, na czele z jego, Boże pożal się, szefową. To tyle, co się rzuca w oczy. Mało? Odpowiedz Link Zgłoś
tyrranus Re: A co się dzieje strasznego? Po za tym ,że nie 16.08.06, 11:59 wow, co za wypowiedź.... PO jest wszystkiemu winna, nawet błędom PiSu.... w sumie wystarczyłoby przecież, żeby PO robiła za maszynke do głosowania i chłopca do bicia i byłłby spokój.... podział na prawicę ilewice jest podziałem nie wystarczającym do opisu, szczególnie tutaj, gdzie położenie na osi prawo-lewo jest zdefiniowane przez historię. PiS jest konserwatywny, socjalny, antyelitarystyczny LPR jest skrajnie konserwatywna, socjalna, antyelitarystyczna SO jest neutralna, socjalna, skrajnie antyelitarystyczna więc widać, ze tworzą spójny blok PSL jest konserwatywne, socjalne, neutralne (mogę ich źle oceniać bo nie znam się na PSL) PO jest konserwatywna (z naciskiem na swobody obywatelskie), liberalna, elitarystyczna SLD jest liberalny, socjalny, elitarystyczny dla wyjasnienia - konserwatyzm - liberalizm dotyczy swery wolności obywatelski, socjalizm - liberalizm gospodarki. Partie aelitarystyczny odwołują się do opinii ekspertów i fachowców, partie antyelitarystyczne - do "chłopskiego rozumu", w pogardzie mając łże-elity i lumpenliberałów. Więc sojusz SLD-PO nie ma sensu poza przeciwstawieniem "elit" "prostym ludziom", bo poza tym, to już PiSowi bliżej do SLD.... Sęk w tym, ze wielu wyborców PO, to ludzie na pograniczu PO i PiS (liberalna gospodarka i kosciółek), ale wielu to pogranicze z SLD (liberalna gospodarka i wolnoć tomku w swoim domku). akurat Ci ostatni miotają się między SLD i PO bo nie ma żadnej partii liberlanej w sferze obyczajowej i gospodarczej... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 09:58 I ten cel konsekwentnie realizowały w przeszłości.Oczywiście nie należy również zapominać o wspólnych korzeniach z PZPR. Bałwochwalcze popieranie ekstremizmu monetarnego im.Balcerowicza,rabunek dochodu narodowego,kryminalna prywatyzacja,niekompetencja,korupcja. Przykłady Pęczaka i Piskorskiego czołowych przedstawicieli obu gremiów ,już teraz co prawda w odstawce lecz idea (rabunek kraju przez PO SLD) wiecznie żywa. W imię milionów emigrantów głodowych.tysięcy polskich żebraków na ulicach miast Europy i znarnowanych szans na spokojne zasobne i uczciwe życie oświadczam zaufać można tylko Samoobronie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 10:02 > I ten cel konsekwentnie realizowały w przeszłości.Oczywiście nie należy również > zapominać o wspólnych korzeniach z PZPR. Wspólnych? To znaczy jakich? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 10:06 O Olechowskim i kto założył PO i za czyje środki. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 10:12 To to są WSPÓLNE korzenie z PZPR? Pouczyłabyś się historii, Jolu... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 10:16 Pewnie Olechowskiego i wielu mu podobnych na siłę zamustrowali do PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 10:20 Można to tak określić z pewną przesadą. Pewnych stanowisk nie dało się po prostu osiągnąć nie należąc do partii. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 10:44 Można to tak określić z pewną przesadą. Pewnych stanowisk nie dało się po prost > u > osiągnąć nie należąc do partii. To też prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 11:50 Jola z rodowodem PZPR wie najlepiej, więc nie ma po co dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
waszlenin co blondasie 16.08.06, 11:57 za ciebie też ljeper spłacił długi z państwowej kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
muhi1 niedaleko pada jabłko od jabłoni 16.08.06, 12:53 cyberrafi napisał: > Można to tak określić z pewną przesadą. Pewnych stanowisk nie dało się po prost > u > osiągnąć nie należąc do partii. Dzisiaj też są stanowiska dostepne tylko dla partyjnych. Dawwniej nazywało się to PZPR ewentualnie SD lub ZSL, dzisiaj PIS ewentualnie Samoobrona lub LPR. Poza nazwami nic tak naprawdę sie nie zmieniło. Przepraszam doszła tzw. opozycja, dla której w poprzenim systemie nie było miejsca. Metody pozostały te same; zmienili sie ludzie , ale maja taką sama mentalność i zmienił sie Wielki Brat. PZPR z satelitami było konserwatywne i socjalne, PIS z przystawkami jest też konserwatywne i socjalne. Tamci bali się wolności i ci boją się wolności. Tamci mniej latali do kościoła, ci z niego nie wychodzaą. Kontrola wszystkiego co się porusza jest najwyższym celem takich grup. Pora przypomnieć sobie powieści Zajdla. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 10:17 Jakby Jola się trochę pouczyła to by ją Wielki Brązowy Brat wywalił na zbity pysk. W Samooborze mają zakazane być mądrzejszym od Wodza. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Samoobora 16.08.06, 10:07 Tak ja ufam bezgranicznie, że nigdy w życiu nie splamicie swego przestępczego honoru żadnym uczciwym czynem. Odpowiedz Link Zgłoś
gruby_dolar Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 10:11 KU**RWA BO TWÓJ PIS TO TANIE PAŃSTWO I STOŁKI DLA FACHOWCÓW !! no sorry, wybacz że sie uniosłem ale nie mogę patrzeć jak ktoś takie dyrdymały pisze, może Sojusz nie był idealny, ale załatał dziurę w budżecie, i sprawił że teraz kurduple mogą mówić że IM gospodarka rośnie...ehh gdyby tak powtórzyć w polsce historię na bazie kenediego, a w jego roli kaczora.... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 10:30 > ale załatał dziurę w budżecie, No, bez przesady ;o) Owszem, trochę ją Gronicki przysypał (przeksięgowano to na budżet rządu Marcinkiewicza), ale za to zadłużenie wzrosło. Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 10:59 adas313 napisał: > > ale załatał dziurę w budżecie, > > No, bez przesady ;o) > Owszem, trochę ją Gronicki przysypał (przeksięgowano to na budżet rządu > Marcinkiewicza), ale za to zadłużenie wzrosło. hahaha glupiutki platformiaku,sio do ksiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 11:53 sam idź sio do książek, moherku nieudolność gospodarcza PISu jest porażająca, co widać na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 11:54 Sam przysiądź do książek. Co to za "załatana dziura w budżecie" o rozmiarze 30 mld zł? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 10:48 KU**RWA BO TWÓJ PIS TO TANIE PAŃSTWO I STOŁKI DLA FACHOWCÓW !! no sorry, wybacz > że sie uniosłem ale nie mogę patrzeć jak ktoś takie dyrdymały pisze, może Soju > sz nie był idealny, ale załatał dziurę w budżecie, i sprawił że teraz kurduple > mogą mówić że IM gospodarka rośnie...ehh gdyby tak powtórzyć w polsce historię > na bazie kenediego, a w jego roli kaczora.... Każdy ma racje polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 10:12 jola_z_dywit1 napisała: oświadczam > zaufać można tylko Samoobronie. Samoobronie? Tym wszystkim, którzy nie pospłacali swoich długów i oczekują, że zrobią to za nich inni? To ma być ten wzór uczciwości? Cóż, elementarna uczciwość nakazuje samemu odpowiadać za swoje długi, a od rządzących powinno wymagać się przynajmniej elementarnej uczciwości, jeżeli już nie kompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 11:52 Samoobora to złodzieje, za których płaci całe społeczeństwo. Zaufaj im, bo jak nie to w papę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomalamas Re: PO SLD mają wspólmy program.Ograbić Naród 16.08.06, 11:14 Jolu coś ci się pomieszało. To przecież Samoobronę zakładała SB na bazie PZPR-u. Wiem, że masz problem ze zrozumieniem tej kwestii, ale spróbuj... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ********akcja STOP histerii - co wy na to???? 16.08.06, 11:03 Kompletnie nietrafiona. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: Machloje z ordynacją miały 2 cele: 16.08.06, 09:37 I teraz niektórzy zwolennicy PO marudzą że nie będą głosowac na PO jeśli ci > wystartują z SLD. To na kogo zagłosują? Na PIS, SO i LPR. > W efekcie rozsądni ludzie zaczną głosować na SO! Paranoja. No ale jak ktoś woli > > głosować na SO to już jego sprawa. Rosądni i pragmatyczni oraz odpowiedzxialni wyborcy poprą Samoobronę z prostego powodu Samoobronie można zaufać. W swych działaniach politycznych realizuje swój program konsekwentnie bedąc zawsze z ludźmi i z ich problemami. Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Machloje z ordynacją miały 2 cele: 16.08.06, 09:51 jola_z_dywit1 napisała: Rosądni i pragmatyczni oraz odpowiedzxialni wyborcy poprą Samoobronę z prostego powodu zostaną za darmo przeszkoleni jak kradnie się prąd. Odpowiedz Link Zgłoś
mariasz77 Re: Oh! ty Jolu_z_dywit 16.08.06, 10:56 A ja ciągle mam wrażenie, że Samoobrona i jej przywódcy to "Piąta kolumna". Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: PO tak czy siak skumalobysie z resztowka PZPR 16.08.06, 09:59 Uklad okraglostolowy z esbekami jest praktycznie nie do rozbicia. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy wniosek taki 16.08.06, 12:40 ze PIS musi zaczac pracowac nad strategia i "wytlumaczyc" wyborcom co im taka koalicja moze przyniesc Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Lepszy po-psl-sld niż pies-lpr-samoobrona. 16.08.06, 09:27 Co jest z tymi dużymi literami. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Wiem co to jest polityka, ale wiem co to honor. 16.08.06, 09:20 I wiem ze tym się nie da rządzic i najeść, ale mozna w lustro patrzeć i ludziom w oczy.I SLD i PSL do niedawna tak samo rzadziły i obsadzały stołki, raptem im rozumku przybyło? Nieprawda PIS ma ekspansywna krytyke tego co było, a sam kręci sie wokół stłków.Albo sie ma cos do powiedzenia i wyborcy sie z tym godza i popieraja albo sie łże w czy byle dorwac sie do władzy co uczynił PIS.Proponuje poczytac historie ostatnich trzydziestu lat i przemyslenie róznych zdarzeń i procesów.I co najważniejsze nie karmic młodych ludzi fałszywa interpretacją, podac fakty prawdziwe, oni tez potrafia mysleć. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Jeśli PO nie wystartuje z SLD to przegrają wybory 16.08.06, 09:26 w całym kraju. Niestety taką ordyncją zafundowali nam rządzący. A ja nie chce żeby u mnie też rządziła Samoobrona. Nie podoba mi sie sojusz PO z SLD ale wiem że altrernatywą jest sromotna klęska w wyborach samorządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Jeśli PO nie wystartuje z SLD to przegrają wy 16.08.06, 09:29 Dokładnie. Jak ktoś nie będzie głosował na ten ew sojusz, dlatego, że się np brzydzi SLD, to właśnie został zmanipulowany przez PiS. Im właśnie o to chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Spokojnie, jest jeszcze troche czasu 16.08.06, 09:35 Wiadomo, PIS to bolszewia i nie cofna się przed zadnym swiństwem, wybierzemy rozsadnie, czekamy na wypowiedx liderów tych ugrupowań.Albo sie wypowiedza odważnie i będa mieli wyborców albo zaczna mącić i będzie ogólna kicha. Mnie nie interesuja kłamcy, chce zyc w kraju ludzi z charakterem a nie obłudą. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Czekasz na jakies specjalne wypowiedzi? A moze chc 16.08.06, 09:59 Czekasz na jakies specjalne wypowiedzi? A moze chcialbys by Cie jeszcze czyms zaskoczyli? Ha ha ha ha ha ha ! W kazdym badz razie mam nadzieje ze te wybory beda wielka porazka obecnej komuno-populistyczno-faszystowskiej koalicji (pis- so-lpr) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Była wypowiedź, temat nieaktualny 16.08.06, 12:55 To raczej zyczenie PIS by było jak pociagnąc opinie publiczną Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Jeśli PO nie wystartuje z SLD to przegrają wy 16.08.06, 11:55 > Nie podoba mi sie sojusz PO z SLD ale wiem że altrernatywą jest sromotna klęska > w wyborach samorządowych. Ale tu nie chodzi o żaden sojusz, tylko blok, czyli reguła wspólnego liczenia głosów. Po wyborach uczestnicy bloku rozchodzą się w swoje strony. Odpowiedz Link Zgłoś
healthy Re: Wiem co to jest polityka, ale wiem co to hono 16.08.06, 09:38 To nie ma być koalicja PO-SLD ale blok. Czyli startują razem, a po wyborach się rozdzielają i razem rządzic nie będą. Chociaż wg. mnie sam pomysł bloków jest idiotyczny. Służy tylko jakiemuś chwilowemu interesowi partii rządzących. Bo po co startować w wyborach razem, jeżeli nie chce się potem razem rządzić? Totalny bezsens Odpowiedz Link Zgłoś
duzapizzanawynos PO i SLD to prawie to samo więc o co tyle krzyku ? 16.08.06, 09:19 Odpowiedz Link Zgłoś
artek_wro Re: Blok PO - PSL - SLD bierze 11 województw 16.08.06, 08:37 > W życiu nie zagłosuje na PO_SLD a zwasze głosowałem na PO.... to głosuj na PiS - ze świadomością że oddasz głos na leppera ;P dobrego samopoczucia życzę ... Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Nawet gdyby mi pistolet przystawili... 16.08.06, 08:50 ...do głowy to bym nie zagłosował na PiS Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: No to może UPR ???? 16.08.06, 13:21 Pomijając ich dziwaczne pomysły tu i ówdzie, choć - nie przeczę - zdarzają im się i niegłupie, mają zero, zero nic poparcia i taki głos będzie zmarnowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 A moze by tak dorzucic jakis argument? Czy mozdzek 16.08.06, 11:13 A moze by tak dorzucic jakis argument? Czy moze mozdzek za maly? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 A może dasz argument na NIE czy móżdżek mały ?? 16.08.06, 11:30 A co komuchy z PZPR nie mordowały ???? Mordowały !!!!! Choćby Popiełuszko, nie mówiąc już co działo się wcześniej. Nie były komuszki z PZPR sługusami ZSRR i KGB ???? Byli, byli ... A SLD do dziedzic PZPR. A "Magister" Kwaśniewski i inni kolesie z SLD to nie byli wcześniej w PZPR ???? Byli, byli ... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: A może dasz argument na NIE czy móżdżek mały 16.08.06, 11:57 PiS przez zaledwie 10 miesięcy rządów zdążył już wymordować więcej niż PZPR w całej historii Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 To poważne oskarżenie - moze prokurator 16.08.06, 12:56 Jesli jest Ci wiadomo o jakiś mordach dokonanych przez działaczy PiS to zgłoś dokonanie przestępstwa. W przeciwnym razie uważaj bo za takie ciężkie i bezpodstawne oskarżenia można dostać wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A moze by tak dorzucic jakis argument? Czy mo 16.08.06, 13:27 kot9999 napisał: > A moze by tak dorzucic jakis argument? Czy moze mozdzek za maly? I największy "móżdżek" nie znajdzie takiego argumentu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: SLD=PZPR=KGB=mordercy =czerwone truchło 16.08.06, 10:04 Dopisz do tego LPR i SamooBronę. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: SLD=PZPR=KGB=mordercy =czerwone truchło 16.08.06, 13:26 COKOLWIEK jest lepsze od PiS + SO + LPR. Ale wydaje mi się, że wobec takich pomysłów Platformy oraz wymików sądaży, PiS da sobie spokój ze zmianami w ordynacji, rozumiejąc, że im się te zmiany o prostu nie opłacą. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re:(coś tam) 16.08.06, 12:30 A Samoobrona to co? Aha, wystarczy odpowiednio zapisać: S(amoo)B(rona). Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Glosujac na PISSdu glosujesz na Leppera,faszystow 16.08.06, 08:41 Giertycha... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nareszcie będzie PO SLD!Koniec i jednych ... 16.08.06, 13:32 ...i drugich A może właśnie początek czegoś nowego, rozsądnego? Dorzuciłabym jeszcze PD. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Nareszcie będzie PO SLD!Koniec i jednych ... 16.08.06, 18:01 Tak, to będzie początek czegoś nowego: wykluje się zdemoralizowany komunistyczny liberalizm! Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa to Grass będzie startował w wyborach? 16.08.06, 12:16 pewnie z list PO a może SLD. premier_hiacynt_wielki napisał: > Giertycha... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: to Grass będzie startował w wyborach? 16.08.06, 13:34 Nie będzie. Nie jest mieszkańcem żadnej z polskich gmin i prawa wyborczego nie posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
titanic.kpt.tuska Góra z górą się nie zejdzie, ale PO z SLD... 16.08.06, 08:42 tak się to skończy Odpowiedz Link Zgłoś
galba W końcu wspólna lista lewicy! 16.08.06, 08:43 Nie rozumiem tylko dlaczego do bloku nie wchodzą PD i SDPL? Odpowiedz Link Zgłoś
athaualpa Re: W końcu wspólna lista lewicy! 16.08.06, 08:49 Na pewno w wejdą, ale ich obecność w wielkiej koalicji nie jest taka istotna, żeby sie o tym rozpisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Re: W końcu wspólna lista lewicy! 16.08.06, 09:31 Jeśli dla ciebie tacy farbowańcy jak PO i SLD to lewica, to gratuluję rozeznania. Powiedzmy jasno: w Polsce nie ma prawdziwej, lewicowej partii. Wszystkie istniejące realizują program prawicowy, a że dodają sobie "lewicę" w nazwie - to tak dla zmyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: W końcu wspólna lista lewicy! 16.08.06, 13:40 meta-kris napisał: > Jeśli dla ciebie tacy farbowańcy jak PO i SLD to lewica, to gratuluję > rozeznania. Powiedzmy jasno: w Polsce nie ma prawdziwej, lewicowej partii. > Wszystkie istniejące realizują program prawicowy, a że dodają sobie "lewicę" w > nazwie - to tak dla zmyłki. A te, które realizują program lewicowy, nazywają siebie prawicą. Ot, taka polska specjalność... > Odpowiedz Link Zgłoś
vranix Re: W końcu wspólna lista lewicy! 16.08.06, 09:47 Nie rozumiesz bo pewnie miales kiepskiego pryncypla. W mysl przyslowia: Uczyl Marcin Marcina... Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Re: W końcu wspólna lista lewicy! 16.08.06, 09:52 Koalicja z SLD to na pewno nic chwalebnego ale chyba nie ma innego wyjścia. Skoro pisuarowi katosocjaliści, by utrzymać się przy korycie weszli w koalicje z partią przestępców to jak inaczej ich pokonać? Polska polityka w kaczych łapach sięgnęła dna. Jeżeli PO nie zniży się do obecnie obowiązujących standardów to nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: W końcu wspólna lista lewicy! 16.08.06, 11:59 > Koalicja z SLD to na pewno nic chwalebnego ale chyba nie ma innego wyjścia. doucz się. tu nie chodzi o koalicję, tylko o blok, czyli regułę wspólnego liczenia głosów w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: W końcu wspólna lista lewicy! 16.08.06, 09:55 Przecież wspólna lista lewicy już była wcześniej zaklepana PiS+SO+LPR Odpowiedz Link Zgłoś
dworianin Wchodzą Galba, tylko są tak marginalne, że szkoda 16.08.06, 12:12 pisac skróty tych kanap :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: W końcu wspólna lista lewicy! 16.08.06, 13:38 galba napisał: > Nie rozumiem tylko dlaczego do bloku nie wchodzą PD i SDPL? Mam nadzieję, że wejdą, a wtedy wygrają - i to znacząco - we wszystkich szesnastu województwach. Tyle tylko, że PiS się zorientuje, że kręci powróz na własną szyję i z pomysłu zmian w ordynacji się wycofa. A szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Blok PO - PSL - SLD bierze 11 województw 16.08.06, 08:47 Przypomniał mi się dowcip: Zona wraca z sanatorium, siada na kanapie zakładajac _noge na noge_ i mówi do meza..._Nareszcie razem_ ;))) Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
mamagapka a właśnie zagłosuję 16.08.06, 08:54 wszystko tylko nie ten ohydny zakłamany PIS z ich reklamówkami wyborczymi- partia 'prorodzinna' - niedobrze mi się robi... Odpowiedz Link Zgłoś
nati tez zaglosuje - PiS out!! 16.08.06, 09:03 juz nie mozna rozpatrywac tego wszystkiego w kategoriach "jak z sld, to beze mnie". trzeba odrzucic uprzedzenia. taka koalicja to jedyna alternatywa. kazdy glos PRZECIWKO pis i spolce sie liczy - oddany obojetnie na kogo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
healthy Re: tez zaglosuje - PiS out!! 16.08.06, 09:42 PO-SLD to nie koalicja a blok. Czyli oni tylko do wyborów idą razem, aby więcej głosów zdobyć, ale wcale nie zamierzają razem rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: tez zaglosuje - PiS out!! 16.08.06, 13:50 healthy napisała: > PO-SLD to nie koalicja a blok. Czyli oni tylko do wyborów idą razem, aby więcej > głosów zdobyć, ale wcale nie zamierzają razem rządzić. Dosatkowo - choć może to dyskutantom umyka - tu chodzi o wybory samorządowe, a nie - do parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Blok PO - PSL - SLD bierze 11 województw 16.08.06, 09:01 Jak to jest, ze nie mozna robic koalicji z przestepcami PiS - SO, ale blok juz mozna PO-SLD?:) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Blok PO - PSL - SLD bierze 11 województw 16.08.06, 13:54 el_p napisał: > Jak to jest, ze nie mozna robic koalicji z przestepcami PiS - SO, ale blok juz > mozna PO-SLD?:) Ależ - okazuje się - że moża! W sumie - dużo mniejszym złem jest blok wyborczy (nie - koalicja rządząca!) PO-SLD niż koalicja - właśnie - RZĄDZĄCA z przestępcami PiS-SO. Odpowiedz Link Zgłoś
mckwack Re: Blok PO - PSL - SLD bierze 11 województw 16.08.06, 09:02 jeśli PO chce odkręcić to bagno, jakie zafundował nam PiS musi grac według ich zasad. trudno sie mówi... boje sie jednak, ze w efekcie ludzie nie pójdą do wyborów, skoro właściwie odebrano nam możliwość wybierania. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_klewek Glosuje na PIS 16.08.06, 09:06 Glosuje na PIS , wasze smiecie komuchowe. Odpowiedz Link Zgłoś
xapur Wybór jak zwykle między złem i gorszym złem. 16.08.06, 09:06 Mimo to lepiej zagłosować na PO-PSL-SLD razem wzięte niż dać wygrać PiSuarowi i jego kumplom. Swoją drogą ciekawe co jeszcze zmajstrują przy ordynacji wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
zwyklezaczytany A ojcem chrzestnym koalicji - jakiś autorytet, 16.08.06, 09:14 proponuję Grassa albo ks.Czajkowskiego. A może porno grubasa. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: A ojcem chrzestnym koalicji - jakiś autorytet 16.08.06, 09:25 nie da sie ukryc ze do autorytetu Lyzwinskich, psora J.R. Nowaka, i Macierewicza zaden blask nie przycmi :D Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 "Autorytetem" będzie "Magister" Kwaśniewski 16.08.06, 09:45 ułaskawiający na lewo i prawo (bardziej na lewo) swoich kolesi... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A ojcem chrzestnym koalicji - jakiś autorytet 16.08.06, 14:00 zwyklezaczytany napisał: > proponuję Grassa albo ks.Czajkowskiego. > A może porno grubasa. Po pierwsze - kto mówi o "koalicji"? (Czasami warto trochę się pomęczyć, żeby zrozumieć, co się czyta). Po drugie - komu tu - i do czego - potrzebny jest "ojciec chrzestny"? Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Blok PO - PSL - SLD bierze 11 województw 16.08.06, 09:15 a niech bierze.. ciekawe tylko iluprocentową legitymacją.... Ja typuję jakies 12% frekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
trauma_powalonych2 Te swoje Wybiórcze GWniane Sondaże to...... 16.08.06, 09:16 ...to schowajcie sobie tam gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę Odpowiedz Link Zgłoś
kaszalot_spam Re: Te swoje Wybiórcze GWniane Sondaże to...... 16.08.06, 12:10 trauma_powalonych2 napisał: > ...to schowajcie sobie tam gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę Kurde, jak nauczyłeś sie pisać skoro czytać nie potrafisz debilu? Przeczytaj uważnie komentowany artykuł, mozesz sie tam dostać za pomocą linku przy każdym poscie na forum. Przeczytaj sobie czyj był ten sondaż a potem zastanów się nad tym co napisałeś. Myśl(chociaż może wymagam zbyt wiele) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Jak przewidywalem........... 16.08.06, 09:17 PO zeby chociaz cos ugrac zawrze sojusz z diablem.Gabinet cieni,wielkie ambicje a tu okazuje sie ze spoleczenstwo nie za bardzo Niemca chce.Drugi slad niemiecki w PO to ostatnia sprawa Grassa.A wiec Niemcy ponad wszystko?Czuja wielka przegrana wiec jedynie mozna z komunistami.O ile program PiS czy LPR oraz Samoobrony mozna skleic o tyle PO i SLD to totalna egzotyka chociaz....punktem laczacym te partie jest obrona starego systemu.To bedzie rozlam PO.Przewiduje odejscie Samoobrony z rzadu , rozlam w PO gdzie czesc przejdzie do rzadu . Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Jak przewidywalem........... 16.08.06, 12:02 > [...] O ile program PiS czy LPR > oraz Samoobrony mozna skleic o tyle PO i SLD to totalna egzotyka jaki wspólny program, o czym ty chrzanisz matołku? czy ty w ogóle rozumiesz, co to jest blok (wymysł twoich ulubieńców) jak zwykle elementarne problemy z myśleniem idź się lecz, głupi ćwoku Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Czego Ty chcesz, pe1? 16.08.06, 14:08 pe1 napisał: > > [...] O ile program PiS czy LPR > > oraz Samoobrony mozna skleic o tyle PO i SLD to totalna egzotyka > > jaki wspólny program, o czym ty chrzanisz matołku? > czy ty w ogóle rozumiesz, co to jest blok (wymysł twoich ulubieńców) > > > jak zwykle elementarne problemy z myśleniem... oraz rozumieniem tego, co się czyta. I nic dziwnego: w końcu badania społeczności krajów europejskich stale dowodzą, że tylko ok. 20% Polaków posiada umiejętnoś czytania ze zrozumieniem. > > > idź się lecz, głupi ćwoku Nie pójdzie. Zresztą i tak to nie mogłoby mu pomóc... Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Nie bierze, z zawłaszcza 11 województw... 16.08.06, 09:17 Witamy w czerwonym grajdołku. I kto tu zarzucał PiSowi bolszewizm :-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nie bierze, z zawłaszcza 11 województw... 16.08.06, 14:53 citisus napisał: > Witamy w czerwonym grajdołku. > I kto tu zarzucał PiSowi bolszewizm Ja! A wraz ze mną jakieś 70% obywateli, którzy PiSu nie popierają. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Re: Zastanawiam się, czy dla osób li tylko ... 16.08.06, 09:19 ... ministrów Ziobro i Religi, winienem głosować na kandydatów PiS, czyli wspierać cały PiS, partię która olewa swoje obietnice wyborcze i której najwyżsi przedstawiciele ośmieszają nas za granicą? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Zastanawiam się, czy dla osób li tylko ... 16.08.06, 09:21 Nie osmiesza ten co na kleczkach? Dobre sobie Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zastanawiam się, czy dla osób li tylko ... 16.08.06, 14:56 presentation1 napisał: > Nie osmiesza ten co na kleczkach? Ośmiesza ten, co i na baczność mikry, a udaje, że nosem sięga chmur. > Dobre sobie Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zastanawiam się, czy dla osób li tylko ... 16.08.06, 10:09 Ministra Religi? Powinno być agenta ubezpieczeniowego Religi. Odpowiedz Link Zgłoś
gw_organtw Ten nieudacznik Tusk zatopi PO 16.08.06, 09:19 mariażem z komunistycznymi mordercami z PZPR (SLD),ale nie szkoda tych oszołomów. Zamiast naprawiac Polskę z PIS szukają wsparcia u zawodowych kanalii. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Ten nieudacznik Tusk zatopi PO 16.08.06, 12:00 Aha... przyjrzyj się Samoobronie i LPR, w czym te partie są lepsze od SLD ? Jak na razie to z komunistami i faszystami w układ (!!) wszedł PiS... PiS już naprawia Polskę z zawodowymi kanaliami... Puknij się w głowę lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ten nieudacznik Tusk zatopi PO 16.08.06, 15:00 gw_organtw napisała: > mariażem z komunistycznymi mordercami z PZPR (SLD),ale nie szkoda tych > oszołomów. Zamiast naprawiac Polskę z PIS szukają wsparcia u zawodowych kanalii Polski z PiS naprawić się nie da. Można ją tylko do cna rozwalić, podporządkowując się chorym wizjom przywódców PiS. Z dwojga złego - znacznie mniej groźne jest SLD, nawet pomimo "morderców z PZPR". > . Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy malzenstwo z razsadku 16.08.06, 09:24 takie konstrukcje maja niezla tradycje w Niemczech Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: malzenstwo z razsadku 16.08.06, 09:28 Masz racje .Bo Tusk jest bardzo proniemiecki .Proniemiecka jest tez PO w sprawie Grassa.Moze jeszcze sojusz z Erika Steinbach? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: malzenstwo z razsadku 16.08.06, 12:03 w dzisiejszych czasach pro-niemiecka jest 1000x lepsza niż pro-sowiecka Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: malzenstwo z razsadku 16.08.06, 12:24 Jak sie w Polsce mowi o czyms pro-niemieckim to brzmi to z reguly negatywnie. W mozgach ciagle jeszcze bardzo zakompleksionych Polakow oznacza to zaleznosc od Niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin bzdury 16.08.06, 12:22 PO jest najwieksza albo druga najwieksza jesli chodzi o wyborcow albo zwolennikow partia w Polsce, a wiec taki zarzut jest bezsensowny. Przesadne jest utozsamianie prawdziwych albo wymyslonych proniemieckich sympatii Tuska z (wiekszoscia) wyborcow PO. Oprocz przykladow z Niemiec mozna zacytowac wiele innych sytuacji takich "malzenstw" w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: malzenstwo z razsadku 16.08.06, 15:13 eat.putsy napisał: > takie konstrukcje maja niezla tradycje w Niemczech Nie tylko w Niemzech. Wszędzie indziej w Europie, gdzie istnieje system wielopartyjny (olbrzymia większość krajów europejskich), jest to czymś normalnym. Do rzadkości bowiem należy tak wysoka wygrana jakiejś jednej partii, żeby jej umożliwiała samodzielne rządzenie. Tyle, że tam żadnej partii, która by wygrała wybory i to minimalnie, nie wpadłoby do głowy żądać od koalicjanta bezwolnego podporządkowania się, bez faktycznego wpływu na rządzenie. Nigdzie indziej, zresztą, taki manewr by się nie udał, no - chyba żeby znależli "przystawki" w podobnej do sytuacji politycznej naszych przystawek: marne szanse wyborcze w przyspieszonych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: malzenstwo z razsadku 16.08.06, 15:21 Musze przyznac, ze strasznie sie dziwilem w czasie negocjaci koalicyjnych. Swiadczyly one o malym doswiadczeniu albo tez kompletnej niewiedzy potencjalnych koalicjantow, przede wszystkim PISu. Nie tylko nie wymagano od (slabszego) koalicjanta bezwolnego podporządkowania, wrecz przeciwnie taki koalicjant byl z reguly w bardzo silnej pozycji, przyslowiowy "jezyczek u wagi". W ten sposob, stosunkowo mala partia FDP w Niemczech, latami wspolrzadzila tym krajem. Ilosc waznych silowych ministerstw, ktore otrzymywali (np. tradycyjnie sprawy zagraniczne i obrona) byle o wiele wieksz nizby to wynikalo z procventow ich glosow. W innych krajach mozna napewno znalezc podobne przyklady. Odpowiedz Link Zgłoś
666kgb na samego diabła zagłosuje byle nie na PIS 16.08.06, 09:24 oszołomy i oszuści co oddają kraj w ręce watykanu, NIGDY na nich !!! Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg To bylby koniec PO!! Kto sie zadaje z komunistami 16.08.06, 09:25 jest skazany na polityczna smierc.Przyklad UW-PD to wybitnie pokazuje.Wiekszosc wyborcow PO odejdzie do PIS albo UPR.Albo bedzie rozlam w PO.Trzeba byc wyjatkowym debilem, zeby w ogole jako polityk PO rozwazac taki sojusz z bolszewikami. Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: To bylby koniec PO!! Kto sie zadaje z komunis 16.08.06, 09:33 czyzby ???? Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: To bylby koniec PO!! Kto sie zadaje z komunis 16.08.06, 10:16 Zerknij na PD, to zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: To bylby koniec PO!! Kto sie zadaje z komunis 16.08.06, 12:04 jak na razie to ty pokazujesz, że sam nic nie rozumiesz, więc nie pouczaj innych Odpowiedz Link Zgłoś
teszu Re: To bylby koniec PO!! Kto sie zadaje z komunis 16.08.06, 13:23 Akurat decydujący gwóźdź do trumny UW wbiła sobie zadając się z konserwatywnymi socjalistami z AWS, czyli PiS wcześniejszej generacji. Obecne flirty z SLD i SdPL to już etap chwytania brzytwy... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: To bylby koniec PO!! Kto sie zadaje z komunis 16.08.06, 15:25 teszu napisał: > Akurat decydujący gwóźdź do trumny UW wbiła sobie zadając się z konserwatywnymi > > socjalistami z AWS, czyli PiS wcześniejszej generacji. Obecne flirty z SLD i > SdPL to już etap chwytania brzytwy... ..albo koła ratunkowego... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: To bylby koniec PO!! Kto sie zadaje z komunis 16.08.06, 15:24 magnusg napisał: > jest skazany na polityczna smierc.Przyklad UW-PD to wybitnie pokazuje. Czy aby Ci się coś nie pomyliło? Unia Wolności "padła" w wyborach po wyborczej koalicji z AWSem, a chyba nie będziesz się upierać, że AWS to komuniści. > Wiekszosc > wyborcow PO odejdzie do PIS albo UPR.Albo bedzie rozlam w PO. Życie pokaże... > Trzeba byc > wyjatkowym debilem, zeby w ogole jako polityk PO rozwazac taki sojusz z > bolszewikami. Zauważ tylko, że obecnie jedynymi bolszewikami - a' rebours, bo pod "odwrotnym szyldem" i bardzo pobożnymi - są pisowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris PO+SLD? Prawica z prawicą zawsze się dogada :) 16.08.06, 09:26 SLD to klasyczna prawica: liberalne poglądy gospodarcze, opór wobec świeckiego państwa... Na pewno znajdą wspólny język z PO :) A potem wszyscy połączą się z PiS i "w końcu będzie porządek": jedna, Wielka Partia (i równie Wielki Wódz). Odpowiedz Link Zgłoś