dan3iger 19.10.08, 16:02 Czarny popiera czarnego, co w tym dziwnego ? (ale mi się rymło) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tarura Colin Powell - główny inspirator wojny w Iraku 19.10.08, 16:19 występował m.in. w ONZ na rzecz inwazji na Irak w 2003 r Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Powell przewalil pierwsza wojne w Iraku 20.10.08, 01:46 douglasmclloyd napisał: > Ten republikanin? Kolor skóry odebrał mu rozum. M: Sadze, ze Powell dawno stracil orientacje polityczna, kiedy w pierwszej wojnie wszymuja ofesywe na Bagdad uratowal Husejna od kleski i pozwlil mu wykonczyc szyicka i kurdyjska opozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Condi Rice nie popiera Obamy 19.10.08, 16:24 dan3iger napisał: > Czarny popiera czarnego, co w tym dziwnego ? To prawda, że Powell jest czarny ale to nieprawda, że dlatego popiera Obamę. Condi Rice też jest czarna, a nie popiera Obamy. Ja jestem białi i dziesiątki milionów innych białych Amerykanów też popierają Obamę. Popieramy dlatego, bo jest bardziej inteligentny i uczciwy od McCaina. Ma program lepszy dla USA i lepszy dla świata. McCain i Palin chcą prowadzić ciągłe wojny i usiłować dominacji nad innymi krajami używając wojska. To jest niemoralne zgodnie z moim poczuciem moralności. Colin Powell był najbardziej uczciwym członkiem gabinetu Busha jr i dlatego długo tam nie przetrwał. Teraz uczciwie mówi jakie są zalety Obami i dlaczego go popiera. Gdyby Powell nie wstąpił do partii republikańskiej po przejściu na emeryturę to może dzisiaj on byłby kandydatem na prezydenta, a nie Obama. Mógłby on zostać dobrym prezydentem tak jak kiedyś Eisenhower. Rasiści oczywiście są przeciwnikami Obamy, podobnie jak byliby przeciwnikami każdego kandydata o innym kolorze skóry niż ich. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 To Obama ma szczęście:) 19.10.08, 16:28 Gdyby Rice wpadła na pomysł zaszkodzenia Obamie w ten sposób, że by go publicznie poparła, to facet byłby w niezłych tarapatach:) Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: To Obama ma szczęście:) 19.10.08, 19:09 Ciagle zastanawiam sie czy i na kogo glosowac? macie jakies argumenty pro i contra? Bialy Murzyn ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: To Obama ma szczęście:) 20.10.08, 11:13 i najprawdopodobniej będzie miał prezydenturę.Neokonserwy u władzy Amerykanie mają najwyraźniej dość. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg i tak USA to RPA nr 2 19.10.08, 16:41 Jeszcze długo uniwersytety będą świetne (niektóre :) bo większość gorsza od Wyższych Szkół Postawowych w IV RP) a Boeing będzie produkować samoloty nie gorsze niż Airbus, Embraer i może Chiny i Rosja, ale kierunek jest widoczny. To dobrze bo kraj był zbudowany na złych fundamentach. Dziękujemy za ratunek Europy w 1945 (na tyle na ile to było mozliwe) i pomarańczowy ser z darów 1982 roku, ale teraz warto się zmierzyć z własnymi słabościami. Dwupartyjna pseudodemokracja to jak wybór między PZPR a PSL za komuny. Rządzą wielkie korporacje i banki. Brak szacunku dla ekologii... Chciwość... Agresja... Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: i tak USA to RPA nr 2 19.10.08, 18:21 Koles, ale bzdury tutaj wypisujesz. Zaloze sie, ze piszesz na podstawie "doglebnej" analizy prasy polskiej. Od dawna wiadomo, ze Polacy w Polsce wiedza najlepiej jak jest w USA. Jesli myslisz, ze UE jet lepsza bo rzadza w niej biurokraci z Brukseli, ktorzy nie maja zielonego pojecia o rzeczywistym swiecie plus zwiazki zawodowe (vide sytuacja w konczacym sie KGHM) to spojrz na stope rozwoju ekonomicznego i bezrobocia. My sie zmierzymy z wlasnymi slabosciami i nie potrzebujemy porad z ZSRU. "Brak szacunku dla ekologii" LOL. W Polsce nie wzialbym do ust wody prosto z kranu, a tutaj nie mam tego problemu. Co do chciwosci to ciesze sie, ze POlacy na zmywakach w Anglii sa wzorami altruizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
ekszha Re: Tylko Condi Rice nie popiera Obamy 19.10.08, 16:41 Ale 99.9% czarnych popiera B.H.Obame. Co za B.S. jak jestem bialy i nie glosuje za krypto-komuniste B.H.Obame to jestem rasista? Podaj mi jeden przyklad co takiego zrobil w calej swojej karierze B.H.Obama ze kwalifikuje go zostac prezydentem. Tylko jeden przyklad: Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Obama vs. McCain w dziedzinie nauki i techniki 19.10.08, 17:45 ekszha napisał: > Podaj mi jeden przyklad co takiego zrobil w calej swojej karierze Jestem inżynierem pracującym w mikroelektronice i interesuje mnie bardzo stusunek kandydatów na prezydenta do nauki i techniki. Obszerne porównanie Obamy i McCaina jest w piątkowym numerze, Oct. 17, New York Times www.nytimes.com/2008/10/17/us/politics/17innovate.html?_r=1&oref=slogin. Konkurencyjność USA w dziedzinie nauki i technologii maleje pod rządami Busha jr. Senat ostatnio uchwalił ustawę podwajającą nakłady na naukę, co kosztuje $42 mln przez 5 lat. Obama głosował za, McCain powstrzymał się od głosu. Obama zaproponował poprawkę do ustawy bazującej na raporcie "The Gathering Storm" aby zwiększyć nakłady na nauczanie przedmiotów ścisłych, szczególnie wśród dzieci mniejszości. Poprawkę poparło 69 senatorów, McCain nie poparł jej. McCain obiecuje zamrożenie wydatków federalnych z wyjątkiem na zbrojenia - spowoduje to kontynuację polityki Busha jr i dalsze opóźnienie rozwoju naukowego i technicznego USA w porównaniu do Europy i Azji. Obama powołał komitet doradczy w sprawach nauki pod kierunkiem Harold Varmusa laureata nagrody Nobla. 61 laureatów nagrody Nobla poparło Obamę na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
ekszha Re: Obama vs. McCain w dziedzinie nauki i technik 19.10.08, 20:01 Niepytalem sie o pana wyksztalcenie ani o program Obamy i McCaina ale o jeden przyklad co zrobil w swojej karierze Obama co go kwalifikuje na prezydenta USA. P.S. Budget USA na nauke dzieci jest najwiekszy na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Czy tak trudno zrozumieć język polski? 20.10.08, 20:03 ekszha napisał: > Niepytalem sie o pana wyksztalcenie ani o program Obamy i McCaina > ale o jeden przyklad co zrobil w swojej karierze Obama co go > kwalifikuje na prezydenta USA. > P.S. Budget USA na nauke dzieci jest najwiekszy na swiecie. Czy tak trudno panu zrozumieć język polski? Innego pan pewnie nie zna. Gdyby znał pan angielski to mógłby pan przeczytać więcej na temat obu kandydatów. Napisałem panu przykłady co robił Obama w Senacie. Trudno było mi zgadnąć, że nie ma pan pojęcia jak są zorganizowane szkoły w USA i pisze pan głupoty, że "budget USA na nauke dzieci jest najwiekszy na swiecie". W Stanach szkoły są finansowane lokalnie i różnią się od stanu do stanu. Na szczęście w wyborach na prezydenta w Stanach głosują Amerykanie, z których znaczna większość zna język angielski. Mogą łatwo przyczytać co w swoim życiu robił McCain, np, że zdradzal swoją żonę; a co robił Obama, że nigdy nie zdradzał żony i się nie rozwodzil, pracował dla stanu który reprezentował w Senacie, napisał sam osobiście dwie książki o sobie i swoich celach w życiu (McCain też jest współautorem książek, które mu napisał zawodowy pisarz za pieniądze). Odpowiedz Link Zgłoś
joe_the_ceo Re: B.S.Obama 19.10.08, 21:06 kala.fior napisał: > Barak Steve Obama ! Joe The Senator !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 a co zrobił McCain? pamiętamy jego poparcie dla 19.10.08, 19:00 zbrodniarzy ze szwadronów śmierci w Ameryce Środkowej Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Tylko Condi Rice nie popiera Obamy 19.10.08, 19:12 ekszha napisał: > Ale 99.9% czarnych popiera B.H.Obame. > Co za B.S. jak jestem bialy i nie glosuje za krypto-komuniste > B.H.Obame to jestem rasista? > Podaj mi jeden przyklad co takiego zrobil w calej swojej karierze > B.H.Obama ze kwalifikuje go zostac prezydentem. > Tylko jeden przyklad: A moze zapytasz czego NIE zrobil (zlego)? Odpowiedz Link Zgłoś
gtpress Re: Condi Rice nie popiera Obamy 19.10.08, 17:32 z doswiadczenia wiem, ze rasisci maja rozne kolory........ Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Prezydent Bush sie nim posluzyl, zrujnowal Jego 19.10.08, 17:28 kariere polityczna wystawiajac w ONZ na posmiewisko RB. Trudno sie dziwic, ze odplaca Prezydentowi Bushowi i Republikanom "pieknym za nadobne". Nie ma nic za darmo. Za klamstwa amerykanskiego Prezydenta Georga Walkera Busha musial ktos zaplacic. Wybor padl na Powella. Dzisiaj wystawia Prezydentowi Bushowi, sluszny rachunek. A w swoim czasie mowilo sie ze Powell moze byc kolejnym kandydatem Republikanow na Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Prezydent Bush sie nim posluzyl, zrujnowal Je 19.10.08, 17:44 Ja też tak to widzę ale byłoby lepiej gdyby tak też zobaczyła większość przeciwników wojny w Iraku. Ludzie pamiętają raczej te kartki przedrukowane przez CIA z pracy jakiegoś studenta o przewoźnych laboratoriach BMR w Iraku które Powell w ONZ prezentował. Mi już wtedy było go żal bo było widać że sam w to nie wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
krzynio_s Re: Prezydent Bush sie nim posluzyl, zrujnowal Je 19.10.08, 19:21 też pamiętam te kartki. smierdziało lipą na kilometr a ciemny naród i tak to kupił... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Powell jako wiebny sługa boga/ów wojny 20.10.08, 01:02 A czy i tego prezydenta Powell wspiera czynnie? Inymi słowy - czy dostarczy mu zdjęć satelitarnych świadczących o BMR, tym razem dla odmiany w Iranie? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Powell jako wierny sługa boga/ów wojny 20.10.08, 11:11 Bóg wojny o Bushu? Górnolotne słowa.Pewnie Jankesi powinni się poddać talibom od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Powell jako wiebny sługa boga/ów wojny 20.10.08, 11:09 A czy musi mu jakiś zdjęć dostarczać,nie wystarczy ,że Ahmadineżad potwierdza starania o technologię nuklearną? Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Powell jako wiebny sługa boga/ów wojny 20.10.08, 20:26 eva15 napisała: > A czy i tego prezydenta Powell wspiera czynnie? Inymi słowy - czy > dostarczy mu zdjęć satelitarnych świadczących o BMR, tym razem dla > odmiany w Iranie? Oni wszyscy są gołąbkami pokoju jak odchodzą od wysokich stanowisk. Jeszcze będzie książka że Bush też chciał dobrze. Taki np. Ehud Olmert powiedział że nie będzie trwałego pokoju w Izraelu zanim(Izrael) nie odda wszystkich ziem anektowanych po wojnie 6-dniowej. Jak pełnią obowiązki prezydenta, sekretarza stanu czy premiera to inna śpiewka. Odpowiedz Link Zgłoś