oservattoreromano 09.09.09, 10:09 Może i po papiery pojechała Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gamon0 Dziewne, że pani Pitera nie wyśledziła... :))) 09.09.09, 10:19 największy sukces pani Pitery to wyśledzenie dorsza za 8 zł... to był oczywiście dorsz "pisowski" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio dziwne że CBA tego nie zauważyło 09.09.09, 10:22 ale pewnie jak zwykle drukują lewe papiery i nie maja czasu na pierdoły Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: dziwne że CBA tego nie zauważyło 09.09.09, 11:51 Po tym jak uratował stocznie - należy mu się odrobina luksusu. I jego rodzinie. I znajomym. I znajomym znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 a co? córki niemieckiego ciecia nie stać? 09.09.09, 13:43 WSI-owate to wszystko na odległość!!! Bezczelność! Bezwstydność! Bezkarność! Odpowiedz Link Zgłoś
arcyfioletowy Re: a co? córki niemieckiego ciecia nie stać? 09.09.09, 14:14 By żyło się lepiej ... bezczelnym chamom z PO . Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: a co? córki niemieckiego ciecia nie stać? 09.09.09, 15:30 A po co ministrowi limuzyna czy samochod sluzbowy? W Skandynawii ministrowie podrozuja transportem miejskim i korona im z glowy nie spadla. Angielski premier Gordon Brown jezdzi taksowka (oprocz specjalnych okazji, oczywiscie). Im biedniejszy kraj, tym bardziej wystawne zycie prowadza politycy za pieniadze podatnikow. Zdaje sie, ze ministra stac na szofera i samochod. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: a co? córki niemieckiego ciecia nie stać? 09.09.09, 17:31 arcyfioletowy napisał: > By żyło się lepiej ... bezczelnym chamom z PO ********************* nie pisz tak, bo obrażasz dużą liczbę wyborców ... Odpowiedz Link Zgłoś
pani_stenia Re: a co? córki niemieckiego ciecia nie stać? 09.09.09, 15:28 Niemiecki cieć to Graś a tu Grad -ówna pojechała. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: dziwne że CBA tego nie zauważyło 09.09.09, 17:24 krycha_z_gazowni napisała: > > Po tym jak uratował stocznie - należy mu się odrobina luksusu. > I jego rodzinie. I znajomym. I znajomym znajomych. *********************** I tak trzymać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Często władza "znieczula" ludzi słabych 09.09.09, 10:57 Tak było w PRL-u tak jest teraz i dotyczy to wszystkich partii bez wyjątku. Samo finansowanie partii politycznych juz jest demoralizujące bo nie zachęca do bycia "prawym" tylko "że sie należy". Każdy kto sie załapie na stołek chociażby w gminie stara się go utrzymac i pomóc rodzinie i "znajomym królika". wykorzystanie samochodu służbowego urząd skarbowy liczy jako dodatkowy bonus i należy odprowadzić podatek albo partycypowac w kosztach eksploatacji. Ludzie na stanowiskach czesto zapominają że powinni bardziej sie wystrzegać niż korzystać z przywilejów bo są na "świeczniku". Co do pani Pitery to zastanawiam sie po co takie stanowisko w rządzie, wszak od tego sa odpowiednie służby? Odpowiedz Link Zgłoś
tridentine To jest tanie panstwo wg PO! 09.09.09, 12:08 A pani szeryf Pitera to przyklad skrajnego nierobstwa, szczegolnie gdy chodzi o kolezkow z partii Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To nie jest państwo według PO, to nadal bałagan. 09.09.09, 14:24 Orientuję się trochę w tym co mówia poszczególne partie, potrafie tez wyciągnąć wnioski z zaangażowania i strategii i gdyby państwo miało być wg PO to chyba troszkę inaczej by było zorganizowane i nie wiem czy dla pani Pitery było by miejsce w rządzie chyba że z pozycji parytetu? Poza tym łatwo zauważyć że pomysłu na Polskę to tak naprawdę żadna partia nie ma, a jak jedna przedstawiła to zaraz ją próbują wyśmiewać, wykazywać nierealność, nazywają cudami a wystarczy się wziac do roboty a nie wyrównywać do polskiego piekiełka. Leni to w polskiej polityce jest pod dostatkiem, a córcia pojechała służbowym bo szybciej, wygodniej i w ogóle bez problemów, tak jak pani Kaczyńska poleciała na Hel i prezydent nie mógł złożyć zapowiedzianej wizyty. Normalnie jak czytam takie wiadomości to mam odruch wymiotny z głupoty i zachłyśnięcia "władzą" Odpowiedz Link Zgłoś
marian_podgorski Re: To jest tanie panstwo wg PO! 09.09.09, 15:43 A czy szanowny prezedent (świadomie z małej) zapłacił za przelot swojej małżonki prezydenckim helikopterem? (chyba to jakos sporo więcej pali..) Odpowiedz Link Zgłoś
ipta Re: Często władza "znieczula" ludzi słabych 09.09.09, 15:10 wybierać mamy ludzi w wyborach bezpośrednich a nie partie finansowane przez budżet czyli nas,i dopóki tego nie będzie dalej będzie dziadowanie bo dziady będą na urzędach Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Dziewne, że pani Pitera nie wyśledziła... :)) 09.09.09, 15:02 gamon0 napisał: > Dziewne, że pani Pitera nie wyśledziła... największy sukces pani > Pitery to wyśledzenie dorsza za 8 zł... > > to był oczywiście dorsz "pisowski" :))) ************************* pani Julia ma obowiązek patrzeć w inną stronę ... Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 Odpi.przcie się PiSuary! 09.09.09, 10:11 Odpi.przcie się PiSuary! Przecież jasno Donald powiedział przed wyborami! By żyło się lepiej! Mordy wy moje Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 A Tusk obiecywal: 09.09.09, 10:17 Z expose Tuska: "Tu, w tej Izbie przedstawiciele mojego rządu każdego miesiąca, powtarzam, każdego miesiąca będą informowali Wysoką Izbę i polską opinię publiczną o kolejnych decyzjach likwidujących przywileje władzy, przywileje prawne i materialne. Nie będzie takiego miesiąca, aby kolejna informacja o naszych kolejnych decyzjach nie docierała do opinii publicznej." :))) Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: A Tusk obiecywal: 09.09.09, 10:22 Czy dziennikarze w tym kraju mogliby poważnie traktować rząd i pisać (co miesiąc) na temat relizacji takich oświadczeń premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
kim-lan-san Re: Córka Grada na przejażdżce rządową limuzyną 09.09.09, 10:12 Kurier 30-40zł vs wycieczka za 360zł + dodatkowe koszty. To się nazywa gospodarność Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar 1% wartości limuzyny rząd albo 0,5% Ministrowie!! 09.09.09, 10:18 Korzystanie z limuzyn do celów prywatnych jest faktem wśród polityków! Cieszę się z 0,5% wartości tej Beemki, którą także ministrowie będą płacić jako cześć świadczenia wynagrodzenia niepieniężnego zgonie z nową ustawą i zasadą solidarności podatkowej. Wszak przykład idzie z góry! Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: 1% wartości limuzyny rząd albo 0,5% Ministrow 09.09.09, 10:20 Rozumiem że "Dureń" (za L. Wałęsą) zapłaci 0,5% wartości śmigłowca za przeloty na Juratę? friedmar napisał: > Korzystanie z limuzyn do celów prywatnych jest faktem wśród polityków! Cieszę s > ię z 0,5% wartości tej Beemki, którą także ministrowie będą płacić jako cześć ś > wiadczenia wynagrodzenia niepieniężnego zgonie z nową ustawą i zasadą solidarno > ści podatkowej. Wszak przykład idzie z góry! Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: 1% wartości limuzyny rząd albo 0,5% Ministrow 09.09.09, 13:34 Zwłaszcza że częściej śmigłowcem lata brat, który jako osoba prywatna do lotów jest nieupoważniona. Ciekawe czy prezydent pozwoliłby przelecieć się helikopterem Hubertowi Hofmanowi, znanemu bezrobotnemu, którego kiedyś poszukiwała cała krajowa policja. W końcu on taka sama osoba prywatna jak Jarosław. Odpowiedz Link Zgłoś
amirez Córka... jakie 360 zł PL? 09.09.09, 10:20 Kilometrówka na taką brykę to min. 3 zł za kilometr. 300 km x 3 zł daje 900 złotych, bez pensji kierowcy. Czyli ok. tysiaka poszło w pizdu z naszych podatków. Donek - wywal gościa z roboty, bo ci wstyd przynosi! Odpowiedz Link Zgłoś
krk01 Re: Córka... jakie 360 zł PL? 09.09.09, 10:27 Donek ma go wywalić??? chyba kpisz przecież on jest taki sam... iluzjonista dorobkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek sami hipokryci tutaj.. 09.09.09, 11:53 > Kilometrówka na taką brykę to min. 3 zł za kilometr. 300 km x 3 zł daje 900 > złotych, bez pensji kierowcy. Czyli ok. tysiaka poszło w pizdu z naszych podatk > ów. > Donek - wywal gościa z roboty, bo ci wstyd przynosi! Zaloze sie ze kierowca jest z BOR-u, wiec jest zatrudniony na etat, wiec nie wazne czy jezdzi czy siedzi na dupie i czeka, to i tak by sie mu musialo placic. Niech wiec przynajmniej czyms sie zajmie i pojedzie po "papiery".. ;) Poza tym odzywaja sie tylko sami hipokryci, jakbyscie sie dostali do sejmu i rzadu, to dopiero byscie doili na prawo i lewo, a taka pierdulka jak uzycie sluzbowego samochodu to bylby pikus.. Odpowiedz Link Zgłoś
arczo-buczo Re: sami hipokryci tutaj.. 09.09.09, 12:34 To właśnie przez takie myślenie jak Twoje jest w Naszym Kraju tak... Zastanów się a później dopiero się wypowiedz! Jak chcesz to może z Twoich podatków będą pokrywane wojaże naszych dostojników? Jeśli chodzi o moje wolałbym żeby poszły na bardziej szczytne cele! Karać nie wyróżniać nawet za takie płytkie myślenie, nie wspominając o naszej ekipie rządzącej... Pozdrawiam wszystkich zdrowo myślących Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: sami hipokryci tutaj.. 09.09.09, 13:39 Na jakie szczytne cele? Pieniądze publiczne nie mogą być wpłacane na cele charytatywne. Chyba że cele te nazwiesz statutowymi, ale wtedy osobą potrzebującą jest jakiś koleś, a kasę ma wypłacaną w litrach wódki na godzinę bankietu. Odpowiedz Link Zgłoś
arczo-buczo Re: sami hipokryci tutaj.. 09.09.09, 14:14 Szczytne cele nie ograniczaja sie tylko do charytatywnych... Rozwioj sportu, kutury, nauki... Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw47 Re: sami hipokryci tutaj.. 09.09.09, 16:16 do arczo-buczo napisałeś,..wojaże naszych dostojników. Skromnie zapytowuje,..dostojników??? Toż to dorobkiewicze bez honoru...elyta.?..śmichu warte. /spieprzaj dziadu ,melex,małpa w czerwonym,głupi naród to kupi, 300zł. L.D i Sabo nie idźcie tą drogą, mam panią na krótkiej liście Stokrotka itd. w kamasze..itd./ Odpowiedz Link Zgłoś
arczo-buczo Re: sami hipokryci tutaj.. 09.09.09, 23:18 Jeśli chodzi o "dostojników" to było napisane ironicznie tak wiec jesli kogoś wprowadziłem w błąd to przepraszam... Przemysław47 muszę niestety się z Tobą zgodzić ku mojemu wielkiemu niezadowoleniu... Odpowiedz Link Zgłoś
pfg Córka Grada na przejażdżce rządową limuzyną 09.09.09, 10:21 Jeździ, nie jeżdzi - nieważne, choć nie powinna. Rząd, zdaje się, chce opodatkować wykorzystywanie samochodów służbowych do celów prywatnych? Ale naprawdę wkurzające są te tłumaczenia, że "pojechała po papiery". Minister ma nas za idiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
enteryk Córka Grada na przejażdżce rządową limuzyną 09.09.09, 10:24 PITERA CO TY NA TO Odpowiedz Link Zgłoś
krk01 Re: Córka Grada na przejażdżce rządową limuzyną 09.09.09, 10:30 Pitera mi mówiła, że pisze raport będzie miał z 15stron więc narazie nie ma czasu przed świetami go ogłosi... albo nie... utajni...zresztą jeszcze się zastanawia :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych A GW o tym nie pisze! 09.09.09, 10:27 Jak zwykle Michnik zamiata pod dywan do spółki z Farfałem! Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Córka Grada na przejażdżce rządową limuzyną 09.09.09, 10:29 a dlaczego papiery pan grad z roboty wywozi do domu? rozumiem ze jakieś ważne, skoro trzeba je było przywozić w niedzielę? Może wręcz jakieś poufne? Ja myślę, ze komisja sejmowa to tak co najmniej powinna zostać w tej sprawie powołana. Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_systemu Sprawdźcie loty do Anglii RPO. To nie jest 360 zł. 09.09.09, 10:33 Po co? Do kogo? Na czyj koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy byłaby świetną parą dla syna Guentera Graśśa 09.09.09, 10:36 POkręceni coraz lepsi... Odpowiedz Link Zgłoś
hpvntrue Córka Grada na przejażdżce rządową limuzyną 09.09.09, 10:41 Na jakiej przejażdżce? Kierowca taty zawiózł ją do domu pod Tarnowem. Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz Nadejdą wybory i rachunek za obietnice bez 09.09.09, 10:45 pokrycia i traktowanie podatników jak idiotów zostanie wystawiony. Ale ci politycy są głupi. Kolejna ekipa popełnia błędy poprzedników. Potem wielkie zdziwienie, że ludzie tego nie akceptują i głosują na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
bianka114 Co za skandaliczna niegospodarność 09.09.09, 10:45 Przecież najtaniej lata się helikopterem pana prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
malina5a Córka Grada na przejażdżce rządową limuzyną 09.09.09, 10:46 PO = PiS = SYF Odpowiedz Link Zgłoś
arczo-buczo Re: Córka Grada na przejażdżce rządową limuzyną 09.09.09, 12:22 Zgadzam się w 100%, szkoda że każdy kto dopcha się do koryta postępuje w identyczny sposób! Karać nie wyróżniać każdego i to bardzo Srogo, ponieważ to oni powinni dawać przykład dla społeczeństwa! Pozdrawiam zdrowo myślących Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy skoro po wazne papiery tatusia pojechala 09.09.09, 10:56 to musiala je przywiezc do w-wy... wiec nie 300, a 600km??? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Jakie poparcie??? Manipulacja 09.09.09, 12:31 Ja nie popieram żadnej partii, podobnie jak wielu innych obywateli Polski, ale nasz głos nie jest liczony. Stąd takie bzdurne wyniki. Poparcie wygląda mniej więcej tak: PO: 20%, PiS: 10%, SLD: 4%, PSL 3%. A reszta foteli w Sejmie powinna być pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
arczo-buczo Re: Jakie poparcie??? Manipulacja 09.09.09, 12:42 Zgadza się! Nie mamy tak na prawdę na kogo głosować, ponieważ nie ważne jaka będzie kiełbasa wyborcza, każdy polityk(złodziej) chce się dopchać do koryta a później z niego brać pełnymi garściami, obsadzić swoimi ziomusiami... Pozdrawiam wszystkich zdrowo myślących Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 Córka Grada na przejażdżce rządową limuzyną 09.09.09, 11:04 hm... ale tak na zdrowy rozum, to co, szofer miał po szufladach w cudzym domu grzebać, jeśli rzeczywiście chodziło o jakieś papiery ??? - ale może niech p. Grad wyjaśni i ewentualnie zapłaci Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy chodzi o zasadę,jak w małych sprawach jest ktoś... 09.09.09, 11:14 taki to i w sprawach wagi państwowej będzie POdobny..nic nie płacić ze swojej kieszeni to credo urzędasa.. Odpowiedz Link Zgłoś
y3k No niestety taka mentalność Polaka. 09.09.09, 11:09 A który z was nie wykorzystuje samochodu służbowego do celów prywatnych, który nie drukował w pracy jakiejś książki itp. albo dzwoni z telefonu służbowego prywatnie bo do limitu jeszcze daleko? No bo przecież „należy mi się” albo „duża firma nie zbiednieje”. Jeszcze musi mnóstwo wody przepłynąć i wiele pokoleń Polaków przejść po tej ziemi, żeby się to zmieniło. Należę to tzw. młodego pokolenia i też widzę, że zaczynam się tym „zarażać”, no bo „każdy tak robi” itp. Jest to chore ale niestety to siedzi w nas. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: No niestety taka mentalność Polaka. 09.09.09, 11:18 więc można kraść bo inni kradną? Elity mają być wzorem dla narodu Odpowiedz Link Zgłoś
themoth to co innego 09.09.09, 11:19 to jest wtedy sprawa pomiędzy mną a moim pracodawcą który godzi się na to wliczając to w koszty. natomiast jeżeli urzędnicy wykorzystują publiczne (moje) pieniądze, dla urządzania prywaty mam prawo się wkur..ć. To że to jest błahostka przy tym co tam na górze się naprawdę wyprawia to zupełnie inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
y3k Re: No niestety taka mentalność Polaka. 09.09.09, 11:33 Wierzyć nie wierzę ale akurat te słowa pasują tu świetnie „Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień”, a słowo kradzież można by szeroko interpretować np. podobno. kradzieżą też jest to, że czas w pracy poświęca się na przeglądani Internetu, pisanie na forach ;) itd. Polityk też pracuje, dla mnie dla ciebie, dla niego itd. Ja wole zacząć zmieniać siebie a nie świat, raz że łatwiej a dwa, że mam większy wpływ. Jak by tak każdy zaczął od siebie świat był by idealny, no ale cóż komuś łatwiej wypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: No niestety taka mentalność Polaka. 09.09.09, 12:59 Ja nie wykorzystuję. Bo nie mam :) A gdybym miał, to płaciłbym firmie ryczałt za "prywatkę". Telefon - mam limit, mogę korzystać również na prywatę. Laptop - też mogę korzystać prywatnie, o ile nie łamię zasad bezpieczeństwa. Takie są u mnie w firmie zdrowe zasady. Minister jest osobą publiczną i musi ściśle przestrzegać nie tylko przepisów, ale i zasad etyki urzędniczej (problem, że w Polsce coś takiego nie istnieje). Po prosto mniej mu wolno. Jakby się facet pokajał i zwrócił kasę, to jeszcze bym zrozumiał. Ale za traktowanie wyborców jak idiotów, czy to osobiście, czy za pośrednictwem rzecznika, dysmisja powinna być natychmiast. Chociaż i tak jest pewien postęp cywilizacyjny. Wyobraź sobie taką "aferę" w Rosji albo Chinach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
werykator A deficyt w budżecie rośnie! 09.09.09, 11:11 A ile temu podobnych sposobów roztrwaniania kasy nie wychodzi na jaw?az strach myśleć.Co jakaś ekipa dorwie się do władzy szasta publicznymi pieniędzmi dla własnych przyjemności!A normalny człowiek ma płacić :podatki,abonament i inne haracze.Chory kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
duziabuzia czasami wkurzam się na pismaków ale jakby ich nie 09.09.09, 11:17 było to całe rodziny polityków latałyby helikopterami MSW po zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
123456ag Re: A deficyt w budżecie rośnie! 09.09.09, 11:31 No!!! Chory kraj. Za jednym zamachem stracił 360 PLN i nie ma jak ukarać winnych. Ludzie przestańcie, bo źle się bawicie. Jeżeli chcecie mieć takich przedstawicieli, którzy zawahają się załatwić koleżance w podróży kanapkę na najbliższej stacji, czy wysłać córkę do domu po papiery to będziecie ich mieć. Ale po co komu takie niezguły ? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: A deficyt w budżecie rośnie! 09.09.09, 13:07 Chyba mylisz cwaniactwo ze skutecznością w działaniu w sprawach publicznych. Ten pan minister świetnie sobie radzi z małą prywatyzacją służbowego auta dla swojej rodziny, natomiast w zarządzaniu wartym miliardy państwowym majątkiem jest kompletnym niezgułą. Chciałbym, żeby było odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: A deficyt w budżecie rośnie! 09.09.09, 16:03 uważasz ze 360zł to mało? obejrzyj to: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/10,88721,7015723,Sprawiedliwosc_dla_rodzicow_niepelnosprawnych_dzieci.html i powiedz to tym ludziom A jeszcze jedno pytanie: co by było gdyby UKS wykazał Ci niezgodność na niekorzyść skarbu państwa w jakimkolwiek zeznaniu podatkowym? Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Córka Grada na przejażdżce rządową limuzyną 09.09.09, 11:16 Nowa arystokracja ze słomą w butach. Oni wszyscy uważają się za namaszczonych władców, więc i ich rodzinki też są uprzywilejowane. Odpowiedz Link Zgłoś