abhaod 27.09.09, 18:20 więcej bogatych i biednych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kovala Re: Chadecja wygrywa wybory parlamentarne 27.09.09, 18:39 czyli normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Chadecja wygrywa wybory parlamentarne 27.09.09, 18:41 kovala napisała: > czyli normalnie do następnej rewolucji hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
kovala tez sie nie moge doczekac 27.09.09, 19:20 tym razem pod prawem Sharii bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: tez sie nie moge doczekac 27.09.09, 19:23 a gdzie ty się doczytałeś, że nie mogę się doczekać ? rewolucje są dla ludzi o mentalności zwierząt www.racjonalista.pl/kk.php/s,5697/q,Polityczne.religie..fenomen.nowoczesnosci Odpowiedz Link Zgłoś
doxi_mara Gej będzie ministrem spraw zagranicznych... 27.09.09, 18:45 Gej Guido Westerwelle bedzie ministrem spraw zagranicznych. I co na to powie kartofel kaczka? Nie poda mu ręki? :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod [...] 27.09.09, 18:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_z_wolfow Re: Gej będzie ministrem spraw zagranicznych... 27.09.09, 20:08 doxi_mara napisała: > Gej Guido Westerwelle bedzie ministrem spraw zagranicznych. I co na to powie > kartofel kaczka? Nie poda mu ręki? :D:D:D Zaprosi brata wazniejszego , przeciez po jednej orientacji som . Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Pewnie juz zapiła bańkę z rozpaczy :))) 27.09.09, 20:06 skończą sie wyjazdy Ministra Spraw Zagranicznych po rozkazy do moskwy, mam nadzieje ze FDP dostanie to Ministerstwo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Pewnie juz zapiła bańkę z rozpaczy :))) 27.09.09, 20:22 calcinus napisał: > skończą sie wyjazdy Ministra Spraw Zagranicznych po rozkazy do moskwy, mam> nadzieje ze FDP dostanie to Ministerstwo :))) *************** Sami wybrani eksperci europejskiej polityki wypowiadają się na forum. ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Pewnie juz zapiła bańkę z rozpaczy :))) 27.09.09, 21:06 No to dobrze, czytaj i sie ucz. Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Już się otrząsnęła - kobieta radziecka nie może... 28.09.09, 17:39 ...sobie pozwolić na zbyt długie rozpaczanie; już wieszczy zwycięstwo czerwonych za 4 lata ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Nie płacz, Ewka, wokół miejsca brak 27.09.09, 20:24 na twe babskie łzy. ... Żegnam was, już wiem, nie załatwię wszystkich pilnych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 19:16 bo przy czerwonych to tylko placz nad biednymi i Aussländrami,troska o nowych czlonkow Unii.Jak sie to mowi - poprawnosc polityczna ..na niekorzysc Niemiec...Dotychczas biedni,bezrobotni,socjale i Aussländry byli glowna sila wyborcza SPD.I nawet ci sie od SPD odwrocili plecami .. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 19:20 caesar_pl nie tylko SPD ale przede wszystkim die Grüne z tego profitowały. ------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 19:40 Grüne to partia inteligentow..ci nie dostaja glosow od bylych wyborcow SPD.Jaki robotnik chcialby sie z samochodu przesiasc na rower?Czy Turek zyczy sobie podwyzke ceny gazu i pradu..?Bo Zieloni stawiaja na zielona energie..? Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 20:21 A to fajnie, od dzisiaj moge sie tez do inteligencji zaliczac. [oddalem obydwa glosy na Zielonych] Rowerem jezdze i podwyzki cen gazu i pradu tez nie chce. Aha...nie jestem Turkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 20:24 witamy w rodzinie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 20:26 Jakos mi sie to dziwnie kojarzy z ojdyrem i jego telefonikami. Ale to moze dlatego, ze dopiero pierwszy dzien jestem inteligentem. Od 8:30. Pozdrowniona. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 20:32 ostatnio wybierałem Die Violetten, może słownictwo mi się zblokowało ;)ale od dawna zaliczam się do zielonych ludzików :) Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 21:17 W glebi duszy, to chyba zawsze bylem Zielony, ale od niedawna moge glosowac. Ponad 20 lat dojrzewala ta decyzja. Nie zaluje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 20:39 Rowerem jezdzisz gdyz dzieki Zielonym,ktorzy w 1998 zaczeli podnosic ceny paliw nie stac cie na auto.A z pradem to masz szczescie ze Zieloni nie beda w rzadzie..bo i na prad by cie nie bylo stac.he,he...Robil bys jak juz niektore Turki w Niemczech robia - gotuja na balkonie na grilu jedzenie dla rodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 20:43 caesar_pl napisał:Robil bys jak juz niektore Turki w Niemczech robia - > gotuja na balkonie na grilu jedzenie dla rodziny... poza tym przypiekają chrześcijan i jedzą ich dzieci na obiad Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 21:22 Rowerem jezdze do pracy bo szybciej, zdrowiej, taniej, czysciej. Samochodem jezdze na urlopy. Kilka razy w roku. Do reszty nie bede sie odnosil, bo to straszne bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 22:32 Rowerem czyściej?????????????????????????????????? Gdzie ty pracujesz, że po podróży rowerem do pracy jesteś czysty? Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 22:40 W myjni rowerow. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 22:44 Ciekawe, jakie jest zużycie wody na mechaniczne umycie jednego roweru. Założę się, że umycie 4 rowerów zużywa więcej wody niż umycie 1 samochodu osobowego. No i naturalnie zużywa się w przeliczeniu więcej energii, detergentów, produkuje się więcej ścieków i CO2. Czyli, rower nie jest ekologiczny. Aha, nie zapytałem. Może jesteś księgowym w myjni rowerów? Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 22:53 Litr na rower. Przegrales. Rower jest ekologiczny, a wlasciwie jazda rowerem. Tak, jestem ksiegowym w myjni rowerow. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 22:59 Poważnie litr na rower? To chyba myje się w pakietach po co najmniej kilkanaście sztuk na jeden załadunek. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 19:20 caesar_pl napisał: I nawet ci sie od SPD > odwrocili plecami .. bo nie chcą koalicji z Linke, za 4 lata zmądrzeją Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy, a one 27.09.09, 20:26 polegają na tym, aby Polska i Czechy były krajami silnymi, zasobnymi, bezpiecznymi i stabilnymi. Niemcom potrzebni są właśnie tacy wschodni sąsiedzi: kraje bogate (OECD), bezpieczne (NATO) i stabilne. Skończy się wyprzedawanie Niemiec obcym interesom. Odpowiedz Link Zgłoś
lactum Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 21:23 caesar_pl napisał: > bo przy czerwonych to tylko placz nad biednymi i Aussländrami,troska > o nowych czlonkow Unii.Jak sie to mowi - poprawnosc polityczna ..na > niekorzysc Niemiec...Dotychczas biedni,bezrobotni,socjale i > Aussländry byli glowna sila wyborcza SPD.I nawet ci sie od SPD > odwrocili plecami .. Ausland = Zagranica, Ausländer = Obcokrajowcy. Pisze to po to aby zwrocic uwage , ze po polsku to tez mozna napisac a poza tym w tym wyrazie jest tylko jedno "s" a nie jak u ciebie dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 22:05 ..mylisz sie..W Polsce Obcokrajowiec ma znaczenie pozytywne..Polak ma slabosc do Obcokrajowcow - swemu nie da a Obcokrajowcowi da.Najlepiej to by Obcokrajowcowi corke oddal.Troche forsy rodzince sie przyda.Zauwaz ze wyrazenie Rodzinka brzmi negatywnie a Rodzina - nie.Aussländer ma typowo negatywny wydzwiek,tak w Niemczech jak i w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 22:35 Uroiles sobie to negatywne brzemienie. Moze bys tak chcial, ale tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 22:44 ..Jak przyjada do ciebie Obcokrajowcy to jestes niezadowolony??Jako Polak nie bedziesz przypuszczal,ze zjada Turki w czapkach z Turkami w hustach z 5 wrzeszczacymi po muslimsku dziecmi...A w Niemczech tak najczesciej wglada "Obcokrajowiec"..ha,ha,ha... Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 22:56 "ze zjada Turki w czapkach z Turkami " Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nareszcie ktos zadba o niemieckie interesy 27.09.09, 22:33 caesar_pl napisał: > bo przy czerwonych to tylko placz nad biednymi i Aussländrami,troska > o nowych czlonkow Unii. Przecież Merkel to przefarbowana (w USA) czerwona... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Niemcy: chadecja wygrywa wybory, dotkliwa poraż... 27.09.09, 19:18 Co dziwne ze o godzinie 17,33 były te wyniki wyborów które teraz lecą w TV ogłoszone już na Twitterze. ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Niemcy: chadecja wygrywa wybory, dotkliwa por 27.09.09, 21:39 Z mojego okręgu wyborczego są już opublikowane wyniki i co? Otóż glosowałam celowo na najmniejsze zło które rzadko kto wybiera, no i co? W opublikowanych wynikach z mojego okręgu nie jest ten głos uwzględniony. Wiec nasuwa się tu wątpliwość czy te wybory były naprawdę prawidłowe i demokratyczne? ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
leonleonidas Re: Niemcy: chadecja wygrywa wybory, dotkliwa por 27.09.09, 21:51 To domagaj sie Twojego prawa, wyjdz z bannerem na ulice: "Where is my vote!" Szybciutko bedziesz mial niemila rozmowe ze smutnymi panami. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Każde zachodnie wybory są uczciwe. Amen. 27.09.09, 22:36 Otóż to. W zachodnich demokracjach wynik ogłoszony w tv jest niepodważalny. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Każde zachodnie wybory są uczciwe. Amen. 27.09.09, 22:39 Ano, amen. Przynajmniej tym razem. Zaraz zobaczę, czy mam jeszcze jakieś niemieckie wino. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Każde zachodnie wybory są uczciwe. Amen. 27.09.09, 23:30 zigzaur napisał: > Ano, amen. Przynajmniej tym razem. > Zaraz zobaczę, czy mam jeszcze jakieś niemieckie wino. Kup sobie wino NRDowskie i pójdź na następną paradę gejów Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Każde zachodnie wybory są uczciwe. Amen. 27.09.09, 23:33 Ślubna mnie nie puści. W moim mieście zresztą nie ma takich parad. I gdzie ja dziś dostanę NRD-owskie wino? O, wiem. Kupię chilijskie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Każde zachodnie wybory są uczciwe. Amen. 27.09.09, 23:51 W tą ślubną to nie wierzę. Gdzie wino nie wiem, to twoja sympatia ta Merkel, ją więc spytaj, gdzie czerwone NRDowskie wino przefarbowane na białe kalifornijskie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Każde zachodnie wybory są uczciwe. Amen. 27.09.09, 23:59 Nie musisz wierzyć. Dzieci też mnie nie puszczą. A co najważniejsze, nie mam ochoty iść. W Kalifornii białe wino? Interesujące. Ja z Angelą Merkel nie sympatyzuję. Ja ją znoszę. Jest do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Każde zachodnie wybory są uczciwe. Amen. 28.09.09, 00:13 zigzaur napisał: > W Kalifornii białe wino? Interesujące. I w tej sprawie jest jak zawsze - mało wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Twój okręg wyborczy to na Łubiance jest. 27.09.09, 22:20 I coś właśnie Niemcy otrzeźwieli. Nie wybrali moskiewskiej agentury. Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Niemcy: chadecja wygrywa wybory, dotkliwa por 27.09.09, 22:38 Jak bys chcial odroznic "swoj glos" od tych innych? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Pamiętajmu że są to wybory władz kołchozu EU 27.09.09, 19:24 Szwabscy i francuscy politycy uważają EU za swój prywatny chlewik. Należało by zamiast się do nich łasić i płaszczyć przypomnieć im gdzie jest ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
dejourent Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 27.09.09, 19:49 od Uni (Niemcow). Polska tez dostala od EU (...) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 27.09.09, 19:55 A Niemcy dostają pieniądze z nieba i w darze łaski część z nich nam dają. Nada się do księgi mitów XXIw. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 27.09.09, 20:18 pieniadze wam pociskaja z nadzieja,ze bedziecie Polacy patrzec w przyszlosc.Jak wam sie bedzie lepiej zyc to moze powsadzacie mieczyki do pochewek..czyli sie ucywilizujecie.No i jak bedziecie sie mieli troche lepiej to nie bedziecie psuc unijnych statystyk morderst,wiezniow,przestepcow itd.nie bedziecie milionami emigrowac,zjadac angielskich karpii i labedzi,krasc maszyn budowlanych w Niemczech no i ogolnie mniej krasc.No i moze nie bedziecie sie w takich ilosciach na drogach zabijac..kazdego bedzie stac na dobry samochod to i nie bedzie trzeba na drodze swej wyzszosci udowadniac. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 27.09.09, 22:58 Teraz nie czasy na chowanie miecza. Nie ma tarczy, trzeba uzbroić się w miecz. Aha, proszę mnie, jako Polaka nie obrażać. Ja nic w Niemczech nie ukradłem. A co do morderstw, to jest o czym porozmawiać. Że zacznę o Bydgoszczy i Gdańsku a skończę na Auschwitz. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 27.09.09, 23:09 ..masz na mysli Stutthof kolo Gdanska?Oboz w ktorym glownie Polacy zabijali?Na 11 powieszonych mordercow bylo 4 twoich rodakow: www.geocities.com/biskupia/biskupia.htm Polscy Kapo byli znani z okrucienstwa.Polacy..glownym zadaniem AK w okupowanej Polsce byla nie walka z Niemcem lecz likwidowanie szmalcownikow..he,he... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 27.09.09, 23:45 Te statystyki ze Stutthofu przeczą pogłoskom o rzekomej "niemieckości" tych terenów. Skoro nawet wśród zbrodniarzy był duży procent Polaków, to wśród uczciwych ludzi był znacznie większy. Kapo to byli więźniowie kryminalni, którym dano władzę nad więźniami politycznymi. Tę stronę internetową widziałem wcześniej, bo parę lat temu zwiedziłem Stutthof, jedyny niemiecki twór w tych stronach. Ciekawostką jest to, że wszystkie skazane Aufseherki były z zawodu konduktorkami tramwajowymi w Gdańsku. Obecnie w Gdańsku działa firma o nazwie Renoma, która kontroluje bilety i znana jest z licznych incydentów z pasażerami. Dziwne... Niewiele wiesz o AK. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 28.09.09, 00:01 Kapo to byli wiezniowie a nie pracownicy etatowi w KZ..he,he.. Zostaw Aufseherki w spokoju...nie kombinuj.Polak nie jest swiety jak se mysli,dluzej posiedzi w Czysciu niz Niemiec..he,he... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 28.09.09, 00:32 Oczywiście, że kapo to byli więźniowie funkcyjni. Aufseherki TERAZ JUŻ MOŻNA zostawić w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 27.09.09, 19:59 25% od Unii to od Niemcow.. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 27.09.09, 21:11 Chcesz rzadzic to plac, a co myslales ze za darmo? :) Za darmo to wiesz co :))) Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 27.09.09, 21:14 ..widze ze kapujesz..Niemce daja forse i wiaza z tym pewne nadzieje.. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 27.09.09, 21:17 Odpowiedz sobie, czyją matką jest nadzieja :))) Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 27.09.09, 22:13 ..Poludniowy Tyrol,zabrany Austrii w 1918 i dany Wlochom a od 1945 autonomiczny okreg we Wloszech staje sie znow niemiecki(austryjacki). Seperatysci sa juz tak mocni,ze rzad wloski jest juz bezradny. de.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCdtirol no bedzie Tyrol znow czescia austryjackiej calosci w ramach Unii.I tak bedzie kiedys ze Slaskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 27.09.09, 22:18 Srutututu. Porównaj ludność oraz potencjał wojskowy Włoch i Austrii. Wiem, można śmiać się z włoskich żołnierzy. Ale Austriaków Włosi akurat bijali. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus hahahaha!!!! Dobre, opowiedz cos jeszcze prooosze 27.09.09, 22:19 Slask niemiecki??? Niech sobie Niemcy najpierw z DDR poradza, 20 lat juz pieniadze w nich laduja a tam bezrobocie 2x wieksze niz w Polsce. Jak juz sobie za te 100 lat poradza z DDR to pogadamy o Slasku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: hahahaha!!!! Dobre, opowiedz cos jeszcze proo 27.09.09, 22:21 Przy czym to właśnie Polacy zasiedlają i wykupują dawny Honeckerland. Za jakieś 10 lat polska mniejszość (a może nawet większość) zażąda polskiego języka urzędowego jako równoprawnego z niemieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: hahahaha!!!! Dobre, opowiedz cos jeszcze proo 27.09.09, 22:39 Tam bezrobocie wprawdzie 2 razy wieksze niz w Polsce ale i stopa zyciowa 2 razy wyzsza niz w Polsce: www.handelszeitung.at/bilder/d60/1207_GfK_Kaufkraft_Europa_2007.jpg Gdyz w bylym NRD zasilek bezrobotny jest wyzszy niz pensja polskiego robotnika..he,he... Niemcy juz wam zabieraja domy i to sadownie.Stawiane sa juz znaki miejscowosci z podwojnymi nazwami.Jak myslicie - gdy te resztki styrych Niemcow na Slasku wymra to bedziecie mieli spokuj i tablice sie zlikwiduje?Zaloze sie,ze z mlodymi proniemieckimi Slazakami tablic niemieckich zacznie w Polsce przybywac. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: hahahaha!!!! Dobre, opowiedz cos jeszcze proo 27.09.09, 22:48 Na jakiej podstawie tak sądzisz? Mało obchodzą mnie polskie robotnicze pensje. Jest wielu Polaków, którzy są w stanie wykupić cały Ulbrichtland. Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 27.09.09, 22:50 Jest autonomiczny [Poludniowy Tirol], wiec dlaczego mialby byc austriacki? Czesto tam bywam {rowerem} i wiem, ze ludnosc podkresla swoja niezaleznosc od Italii i Austrii. Co do przyszlosci Slaska, mam watpliwosci odnosnie Twojej sily przepowiadania przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
leonleonidas Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 27.09.09, 21:20 Rozsadni ludzie wiedza (po obu stronach granicy: PL i D) ze silna Polska jest w interesie Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 27.09.09, 21:27 Ot, mądrego i dobrze posłuchać :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tak, ale pieniazki to fajnie dostawac 27.09.09, 22:49 Słabiutko! Tylko 25 %. Trzeba zmniejszyć niemiecką reprezentację we wspólnych organach UE. Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Pamiętajmu że są to wybory władz kołchozu EU 27.09.09, 20:24 Napisz nam jakbys chcial pokazac im, "gdzie jest ich miejsce." Odmawiajac przyjecia subwencji? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Bez niemieckiej kasy EU rozpadnie się w tydzień 27.09.09, 22:28 jan_sobczak1 napisał: > Szwabscy i francuscy politycy uważają EU za swój prywatny chlewik. Należało by zamiast się do nich łasić i płaszczyć przypomnieć im gdzie jest ich miejsce. Módl się świnko, by Niemcom i Francuzom nie przeszła ochota na dopłacanie do tego jak piszesz "chlewiku". Bez ich, zwłaszcza niemieckich pieniędzy, Unia rozpadnie się w tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Bez niemieckiej kasy EU rozpadnie się w tydzi 27.09.09, 22:35 Nie rozpadnie się. Obniży się podatki, nie będzie dopłacania. Bo ani nie będzie po co dopłacać ani z czego. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Bez niemieckiej kasy EU rozpadnie się w tydzi 27.09.09, 23:04 Aha, jeszcze: To akurat francuscy rolnicy są ogromnym beneficjentem unijnego cycka. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bez niemieckiej kasy EU rozpadnie się w tydzi 27.09.09, 23:23 Francja jest 2. po Niemczech płatnikiem netto do Unii. Najwyraźniej nie rozumiesz, co to oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Bez niemieckiej kasy EU rozpadnie się w tydzi 27.09.09, 23:34 Netto owszem. Ale to nie przeszkadza faktowi, że francuscy rolnicy przyssali się do szczodrego unijnego budżetu. Po prostu: inni Francuzi płacą a inni Francuzi biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bez niemieckiej kasy EU rozpadnie się w tydzi 27.09.09, 23:47 NIE. Po prostu Francuzi wpłacają do EU więcej niż z niej biorą. I nie ma najmniejszego znaczenia na co biorą, bo biorą znacznie mniej niż dają. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Bez niemieckiej kasy EU rozpadnie się w tydzi 27.09.09, 23:56 Bo rolników jest po prostu mniej niż miastowych. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bez niemieckiej kasy EU rozpadnie się w tydzi 28.09.09, 00:44 A jak by brali na miastowych, to co? O czym ty właściwie bełkoczesz? Nie sposób się rozeznać. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Bez niemieckiej kasy EU rozpadnie się w tydzi 28.09.09, 00:46 U zygi bełkot jest prosty jak drut.;))) --------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Bez niemieckiej kasy EU rozpadnie się w tydzi 28.09.09, 01:09 Mówiłem, nie poruszaj tematu wysysania i druta, bo się ośmieszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Bez niemieckiej kasy EU rozpadnie się w tydzi 28.09.09, 00:04 eva15 napisała: > Francja jest 2. po Niemczech płatnikiem netto do Unii. Najwyraźniej nie> rozumiesz, co to oznacza. ************ Nie, nie Eva15 nastąpiło przetasowanie, Francja nie chce płacić tyle ile płaciła dotychczas. Niemcy są łupieni do kości i są największym płatnikiem netto. diepresse.com/home/politik/eu/510023/index.do?_vl_backlink=/home/politik/eu/index.do www.welt.de/politik/deutschland/article4591387/Deutschland-bleibt-groesster-Nettozahler-der-EU.html Zobacz w Östereich tez SPÖ dostała baty od wyborców. diepresse.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bez niemieckiej kasy EU rozpadnie się w tydzi 27.09.09, 23:25 zigzaur napisał: > Nie rozpadnie się. Obniży się podatki, nie będzie dopłacania. Bo ani nie będzie po co dopłacać ani z czego. Acha, a możesz mi wybitzny bystrzaku wyjaśnić, jaka jest korelacja między dopłacaniem a podatkami w EU? Skąd masz te rewelacje? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Bez niemieckiej kasy EU rozpadnie się w tydzi 27.09.09, 23:35 A niby z czego idą składki do unijnego budżetu jak nie z podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bez niemieckiej kasy EU rozpadnie się w tydzi 28.09.09, 00:46 z % od PKB, biedaku pocieszny? Odpowiedz Link Zgłoś
ssen francuzi to akurat na tym niezle wychodza 28.09.09, 02:46 daja 140 dostaja 90. 50 mld roznicy na minus Uk ma prawie 60 mln na minus Makarony 45 na minus. Oprocz niemiec to wcale nie francja trzyma budzet unii tylko holandia dania szwecja i austria. Placa w sumie tyle co francja biora mniej niz 50% tego co ona. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Prawdziwi dawcy netto do kasy EU 28.09.09, 08:39 ssen napisała: > daja 140 dostaja 90. > > 50 mld roznicy na minus > Uk ma prawie 60 mln na minus > Makarony 45 na minus. > > Oprocz niemiec to wcale nie francja trzyma budzet unii tylko holandia dania > szwecja i austria. > Placa w sumie tyle co francja biora mniej niz 50% tego co ona. Straszliwe głupoty wypisujesz, biedaku. Zero wiedzy. Francja daje netto 3,8 mrd. euro a twoja zafajdana GB raptem 800 milionów(sic!). Oprócz Niemców największym dawcą netto są Włochy (4,1 mrd), Francja (3,8),Holandia (2,79) i Szwecja (1,4). Największym biorcą są Grecja (6,3) i POLSKA (4,44) www.faz.net/s/Rub0E9EEF84AC1E4A389A8DC6C23161FE44/Doc~E74AEDA96748148298CA13BEB9EE24EA7~ATpl~Ecommon~Scontent.html www.faz.net/s/Rub0E9EEF84AC1E4A389A8DC6C23161FE44/Doc~E74AEDA96748148298CA13BEB9EE24EA7~ATpl~Ecommon~SMed.html Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: by Niemcom i Francuzom nie przeszła ochota 28.09.09, 03:58 Brednie - niby dlaczego ma im "przejść ochota"? Obecność w UE się po prostu per saldo wszystkim opłaca - i płatnikom, i nie-płatnikom netto; członkostwo w Unii to korzyści znacznie większe niż prosty bilans: fundusze i dopłaty minus składka. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax [...] 27.09.09, 19:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Niemcy maja powazny problem demograficzny. 27.09.09, 19:29 będzie mniej bezrobotnych Odpowiedz Link Zgłoś
kylax [...] 27.09.09, 20:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Ale wiecej muzulmanow. 27.09.09, 20:11 blablabla, pracują chętnie...biorąc do tego socjal, mają inne podejście do gospodarki, wystarczą wzmożone kontrole Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Niemcy maja powazny problem demograficzny. 27.09.09, 20:06 kylax napisał: > Do 2050, jezeli nie zmienia sie trendy, a nic na to nie wskazuje, Niemcy beda> mialy mniej ludnosci niz Francja i UK, ktore przescigna Republike Federalna> demograficznie i gospodarczo. ********** kylax żaden problem, Polacy nadrobią wszystko. ------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
kylax [...] 27.09.09, 20:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Niemcy maja powazny problem demograficzny. 27.09.09, 21:07 co nadrobia? Jaki jest w Polsce przyrost naturalny? Odpowiedz Link Zgłoś
polld74 Jedyna dobra wiadomość to niezły wynik PDL-Linke 27.09.09, 19:32 Natomiast SPD zdrajcy dostali nauczkę, za wielkie koalicję, za zdradę lewicy, za gó...jadztwo, od 1914 niczego się nie nauczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Re: Jedyna dobra wiadomość to niezły wynik Linke 27.09.09, 19:51 Die Linke to jedyna partia, ktora nie zamierza zwalczac kryzysu tym, co doprowadzilo do kryzysu. polld74 napisał: > Natomiast SPD zdrajcy dostali nauczkę, za wielkie koalicję, za zdradę lewicy, z > a gó...jadztwo, od 1914 niczego się nie nauczyli. Nauczyli sie. W 1919 nauczyli sie strzelac do bardziej zdecydowanych lewicowcow, a jak pieknie nauczyli sie do kanalu wrzucac. Systematyczne wrzucanie do kanalu trwa do dzis zreszta... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jedyna dobra wiadomość to niezły wynik Linke 27.09.09, 22:30 Bardzo prawidłowo. Do czerwonych należy strzelać. W przeciwnym razie czerwoni strzelają w potylicę. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Niemcy: chadecja wygrywa wybory, dotkliwa poraż... 27.09.09, 20:04 Tak, panie Steini - wyprzedawać Putinowi niemieckie i europejskie przedsiębiorstwa tak jak Schroeddi za bezcen - tego raczej nie potrafią ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Tego należało się spodziewać. 27.09.09, 20:15 Klęska wyborcza SPD dlatego jest tak wysoka, bo obserwujemy bankructwo biurokratycznego socjalizmu. Liberalizm w gospodarce to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak [...] 27.09.09, 20:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Tego należało się spodziewać. 27.09.09, 20:41 nie-tak napisała: jak ciotka klachula z za płotu nie podniecaj się ciociu, dokształć się www.racjonalista.pl/kk.php/s,5048/q,Ofensywny.liberalizm Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tego należało się spodziewać. 27.09.09, 22:14 Nie zdążyłem przeczytać wściekłej wypowiedzi tirówki. Co takiego napisała? Zechciej streścić, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
leonleonidas Re: Tego należało się spodziewać. 27.09.09, 21:17 zigzaur napisał: > Klęska wyborcza SPD dlatego jest tak wysoka, bo obserwujemy bankructwo > biurokratycznego socjalizmu. > Liberalizm w gospodarce to jest to! > bosze, analiza godna fachofca. Smiechu warte. Nie wiem czy zauwazyles ze pojawili sie Linke na horyzoncie. SPD po prostu zdradzilo swoje idee, stracilo glosy wiernych wyborcow. "Liberalizm w gospodarce to jest to!" He, w wykonaniu lyberalow , hm, smiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tego należało się spodziewać. 27.09.09, 22:13 Ta lewizna czy inna, co za różnica? Na horyzoncie czyli bardzo daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszub102 z polsk.pkt. widzenia najlepszy wynik niem.wyborow 27.09.09, 21:38 - kanclerzem pozostaje zyczliwy i wiarygodny partner: pani Merkel - stanowisko min.spr.zagr. traci Steinmeier, ostatni reprezentant wyrozumialego wobec putinowskiej Rosji systemu Schrödera (co oczywiscie nie bylo powodem slabego wyniku: SPD stracila polowe z 20 mio wyborcow w 1989 roku) - niem MSZ przejmuja za to mocno podkreslajace znaczenie w polityce m-dzynarod. pr.czlowieka liberalowie z FDP (ktora wyrosla na 2-ga partie koalicji po CDU i z dwukrotnie liczniejsza frakcja niz grupa bawarska CSU w Bundestagu) - nowa czarno-zolta koalicja oznacza takze wyrazne wzmocnienie “transatlantykow” w EU i tendencji na wypracowywanie wspolnego europejskiego stanowiska np. w dialogu z Rosja - slaby wynik CSU w Bawarii (tylko 40%) oznacza oslabienie narod- konserwatywnego skrzydla w CDU/CSU co przy znacznym dystansie FDP do pomyslow E.Steinbach powinno zapowiadac ostateczne zamkniecie sporow o jej udzial w projekcie Centrum.. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Jak najbardziej 27.09.09, 21:57 Trafna analiza, stosunki polsko-niemieckie powinny sie polepszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jak najbardziej 27.09.09, 22:16 No chyba już definitywne wykopanie sprzedajnej gnidy Schickelgrubera (czy jak mu tam) ze sceny politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Bidna Effcia... 27.09.09, 22:35 Nie moglbym Niemcom i nam lepiej zyczyc. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Bidna Effcia... 27.09.09, 22:37 Zupełna kompromitacja moskiewskiej agentury w Niemczech. Oj, będą czystki, będą. Tak jak usunięto Gamarnika, Unszlichta i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax [...] 27.09.09, 22:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Ale coraz mniej. Z kilku powodów: 27.09.09, 23:02 1. Starość nie radość. 2. Rosja coraz mniej ważna to i dyplomatów coraz mniej a i garnitur coraz niższy. 3. Niższa ranga dyplomatów to i mniej pieniążków do wydania. 4. Rosnąca świadomość konieczności dbania o własne bezpieczeństwo. Tak wywiadowcze jak i higieniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax [...] 27.09.09, 23:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Biedaku: za 4. lata stoi die Linke kontra die NPD 27.09.09, 23:34 Po 4 latach nierządu FDP jbędzie całkiem niewykluczone, że lata 30. się nam wszystkim bądą kłaniać. Ale jak ty masz to pojąć po lobotomii, że dla Polski nie będzie to najlepsze? Co innego dla Ukrainy, to fakt. Może ty nie całkiem jednak po lobotomii? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Biedaku: za 4. lata stoi die Linke kontra die 27.09.09, 23:36 Dlaczego tak ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Biedaku: za 4. lata stoi die Linke kontra die 28.09.09, 00:05 zigzaur napisał: > Dlaczego tak ma być? Dlatego, że dziś zbyt słaba, zbyt mało inteligentna i zbyt tchórzliwa FDP nie jest w stanie płynąć pod neoliberalny prąd, przeciwnie płynie wraz z nim jak śnięta ryba, przyczyniając się do polaryzacji społeczeństwa tak silnie, że nawet Merklowej włos na głowie sią jeży. Przed wyborami widać było, że CDU/CSU wolałaby jednak przedłużenie wielkiej koalicji - ta byłaby bardziej dopasowana do nastrojów społecznych. Jeśli FDP nadal będzie tak bezmyślnie trzymać z neokonsami/neoliberałami i jednocześnie żądać szczególnych, coraz większych i większych praw dla swej orientacji seksualnej, szanse na die Linike w starciu z NPD wzrosną przy nastąpnych wyborach niepomniernie. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Biedaku: za 4. lata stoi die Linke kontra die 27.09.09, 23:41 eva15 napisała: > Po 4 latach nierządu FDP jbędzie całkiem niewykluczone, że lata 30. się nam> wszystkim bądą kłaniać. Ale jak ty masz to pojąć po lobotomii, że dla Polski nie> będzie to najlepsze? Co innego dla Ukrainy, to fakt. Może ty nie całkiem jednak> po lobotomii? *********** Jasne że nie jest to dla byłego wschodniego bloku najwspanialszy układ przyszłej koalicji. Liberalne FDP będzie bardziej konsekwentne jak CDU czy SPD i tu Merkel będzie musiała się liczyć z ich głosem. --------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Głupota patrzenia na Niemcy przez antyros. okulary 27.09.09, 23:03 Biedaku pocieszny, rację masz tylko wtedy, gdy patrzysz na Niemcy przez antyrosyjskie okulary - wtedy faktycznie można przyjąć, że CDU oficjalnie jest mniej zaprzyjaźniona z Rosją niż SPD. Gdybyś miał rozum i umiał spojrzeć głębiej zauważyłbyś, że bossowie gospodarczy Niemiec należą głównie właśnie do CDU i kochają Rosję tłukąc tam wielką kasę, a gawiedzi takiej jak ty podsuwają anrtyrosyjskie hasła. Niech się gawiedź tym zapcha i zatka. A tymczasem, poza światłami jupiterów, taki np. dr. Mangold - potężny przedstawiciel bossów niemieckich w parlamencie i członek CDU -jest jednym z tych, którzy tak np. ostro przykrócili Merklową w jej neofickiej, probushmeńskiej krytyce Rosji za napaść Gruzji na Osetię. Biedaczka miała nawet kilka miesiący karencji z tego powodu - przekroczyła swoje kompetencje. Z SPD jest dokładnie ODWROTNIE: ona głosi oficjanie pozytywny stosunek do Rosji, natomiast mało to się przekłada na więzi gospodarcze. Dla wyjaśnienia, bo główkę masz w rozmiarze "S" - w Nord Stream Schroeder pracuje dla niemieckich koncernów o silnych konotacjach w CDU a nie dla SPD. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A co Rosja ma do wyborów w Niemczech??? 27.09.09, 23:08 Przestań, evciu, wyczyniać łamańce propagandowe. Jaką to "wielką kasę" można "tłuc" w Rosji? Na dopłatach z Hermesa? Zgodnie z niemiecką konstytucją, Bundeskanzler(in) nie podlega żadnym partyjnym dyrektywom, żadnym tam Mangoldom. Jak Gruzja mogła napaść na własną prowincję? Dla kogo Schroeder pracuje, to chyba jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A co Rosja ma do wyborów w Niemczech??? 27.09.09, 23:27 Na ten poziom bełkotu szkoda mi czasu. Wysil się lepiej, jeśli chcesz mojej reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A co Rosja ma do wyborów w Niemczech??? 27.09.09, 23:37 Kto mówi, że chcę? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A co Rosja ma do wyborów w Niemczech??? 28.09.09, 00:08 zigzaur napisał: > Kto mówi, że chcę? Ty się pode mnie podklejasz, nie ja pod ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Głupota patrzenia na Niemcy przez antyros. ok 27.09.09, 23:35 Eva15 a czy zygi jest w stanie to zrozumieć? Wątpię w to, on patrzy na Rosję przez pryzmat polskiej rusofobi. Co się dziwić biedakowi? ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Głupota patrzenia na Niemcy przez antyros. ok 27.09.09, 23:38 Ja i rusofobia? Fobia to lęk. Rusofob to ktoś, kto się Rosji boi. Ja Rosję ośmieszam. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Głupota patrzenia na Niemcy przez antyros. ok 27.09.09, 23:46 Ty Rosję ośmieszasz? Zygi powiedz prawdę ze bajki piszesz o Rosji, które nie maja rak ani nóg, są wyssane z chorego od nienawiści palca. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Głupota patrzenia na Niemcy przez antyros. ok 27.09.09, 23:54 Ja w humorystyczny sposób piszę niemiłą dla Rosji prawdę. A o wysysaniu nic lepiej nie mów, bo to dla ciebie niezbyt chwalebny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Głupota patrzenia na Niemcy przez antyros. ok 28.09.09, 00:10 zigzaur napisał: > Ja w humorystyczny sposób piszę niemiłą dla Rosji prawdę. > > A o wysysaniu nic lepiej nie mów, bo to dla ciebie niezbyt chwalebny temat. ************** Twoje wypowiedzi daleko mijają się z prawda, nie są oparte na jakiś wiadomościach, są po prostu wyssane z chorego od nienawiści palca. ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Głupota patrzenia na Niemcy przez antyros. ok 28.09.09, 00:10 Ech, szkoda czasu na te polemiki, co sądzisz o wyborach, nie-tak? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Głupota patrzenia na Niemcy przez antyros. ok 28.09.09, 00:37 eva15 napisała: > Ech, szkoda czasu na te polemiki, co sądzisz o wyborach, nie-tak? *** Ano co mam sadzić, nie wierze w prawidłowość tych wyborów. Juz pojawiają się podważalne glosy w radiu. Niektóre partie żądają ponownego liczenia głosów. Gdzie było OSCE? Sama byłam zdziwiona ze powiadomienie o wyborach upoważniało mnie do oddania głosu bez sprawdzenia jego z dowodem osobistym, stałam jak wyryta i oczom nie chciałam wierzyć. Dziwne ze prognozy pojawiły się o 17:33 (podawał je Die Zeit)na Twitterze a potem te same wyniki były pokazywane w TV, dziwne co nie? -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Głupota patrzenia na Niemcy przez antyros. ok 28.09.09, 00:41 Eva15 zapomniałam tez ci napisać ze zdecydowałam się wybierać mniejsze zło, wiec pierwszy głos oddałam na pewna partie (używałam długopisu a nie ołówka), po opublikowaniu wyników z mojego okręgu wyborczego nie mogłam znaleźć mojego głosu, po prostu nie było jego. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Głupota patrzenia na Niemcy przez antyros. ok 28.09.09, 00:49 Jak nie mogłaś znaleźć swego głosu? Tego nie rozumiem, wyjaśnij proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Głupota patrzenia na Niemcy przez antyros. ok 28.09.09, 00:58 Po prostu są opublikowane glosy z poszczególnych okręgów i na nich jest liczba oddanych głosów na poszczególne partie. Oddałam pierwszy głos na pewna partie która była na blacie w rubryce pierwszych głosów natomiast w opublikowanych wynikach nie znalazła się ta partia w rubryce pierwszych głosów, po prostu jej nie było. ------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Głupota patrzenia na Niemcy przez antyros. ok 28.09.09, 01:02 a to rzeczywiście niezłe jajo.... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: Głupota patrzenia na Niemcy przez antyros. ok 28.09.09, 02:48 To raczej Rosja teraz tłucze kasę na Niemcach i ich wykupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Głupota patrzenia na Niemcy przez antyros. ok 28.09.09, 08:52 I dlatego niemiecki wyborca powiedział "Stop! Dość tego!" Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jesteś idiotą, calcinius. To diagnoza, nie ob 27.09.09, 22:46 No i będzie evcia musiała pokochać Angelę Merkel i Guido Westerwelle. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jesteś idiotą, calcinius. To diagnoza, nie ob 27.09.09, 23:05 Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jesteś idiotą, calcinius. To diagnoza, nie ob 27.09.09, 23:09 Dla równowagi ducha i dla kontaktu z rzeczywistością. Nie można żyć w stanie nabzdyczenia na cały świat. A przynajmniej długo tak żyć nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jesteś idiotą, calcinius. To diagnoza, nie ob 27.09.09, 23:19 Tak, ale jak mu to wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jesteś idiotą, calcinius. To diagnoza, nie ob 27.09.09, 23:31 Cierpliwością. Ja na tych forach, dzięki mojej cierpliwej i łagodnej perswazji, wykierowałem paru forumowiczów na ludzi. A i niemałe grono antyrusofilów też się wyhodowało. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Pewnie juz zapiła bańkę z rozpaczy :))) 27.09.09, 23:39 Idiota to cie spłodził szmato :))) Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Jesteś idiotą, calcinus. To diagnoza, nie obr 27.09.09, 23:48 Idiota to Cie spłodził szmato, to rozpoznanie a nie zniewaga. Z reguły idioci płodzą idiotow, czego jestes naocznym przykladem szmato. MAtka pewnie tez lepsza nie byla. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Turek w Horyniu napoji swoje konie. 28.09.09, 09:04 Znamienne , iz po kazdych wyborach w Rajchu, Efcia przechodzi "faze Wernyhory", czy moze ksiedza Marka dla ubogich duchem. Bolszewicka niemoznosc pogodzenia sie z niewygodnymi faktami, sklania do fantastycznych wrecz lamancow i proroctw w stylu Dugina. To Chinczyk napoi swe konie w riece Moskwie, Efcia. A potezny wodz z Zachodu zrezygnuje jedynie z budowy rury ognistej prze morze Polnocy. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Gratulacje dla pani Merkel 28.09.09, 02:22 Myślę że Polska też się cieszy bo trudno wyobrazić sobie przywódcę który by bardziej sympatyzował z Polską. Dzięki pani Angeli polsko-niemieckie pojednanie nabrało rozpędu. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Bardzo rozsadna kobita. 28.09.09, 09:32 Nowoczesny, prawicowy polityk, a ze nie zawsze postepujacy wg zyczen Efci... Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Re: Gratulacje dla pani Merkel 28.09.09, 14:19 adam.2x napisał: > Myślę że Polska też się cieszy bo trudno wyobrazić sobie przywódcę który by > bardziej sympatyzował z Polską. LOL. Tak to przedstawiaja polskie media, przychylne kazdej "prawicy". Czy ta przychylnosc objawia sie tym, ze we Frankfurcie-1 CDU wystawila Dr. Steinbach? Odpowiedz Link Zgłoś