czarny-misio 29.09.09, 22:34 układ nie najciekawszy ale jak ktos ma forse i gra systemem lub po prostu farta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawko13 Rekordowe 40 mln złotych do wzięcia. Sprawdź, c... 29.09.09, 22:34 jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeest!!!!!!!!!!!!!!!! WYGRAŁĘM!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Re: Rekordowe 40 mln złotych do wzięcia. Sprawdź, 29.09.09, 23:57 weneryczną chyba Odpowiedz Link Zgłoś
piotrns Los podrożeje o 50% 29.09.09, 22:39 a wygrana (za trójkę - najczęstsza) zwiększy się o 25%. Czekamy na następne nowości. Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Nikt Ci nie każe grać. 30.09.09, 08:57 Podatek od złudzeń jak na razie nie jest obowiązkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Re: Nikt Ci nie każe grać. 30.09.09, 10:27 Dobrze że się zastrzegłeś - "na razie", bo jak tak dalej pójdzie to niedługo będzie obowiązkowy i opodatkowany stawką 40%. No, no za 5-kę dostaniemy 5300 zł, za 3-kę 20 zł - tożto prawdziwe fortuny! Po zmianach będzie to "podatek od złudzeń dla wyjątkowo naiwnych". Ja pasuję! Odpowiedz Link Zgłoś
kamill69 Dalej tak jest że...? 29.09.09, 22:56 Dalej tak jest , że jeden los = jedna wygrana? tzn mam los z kilkoma zakładami i trafiłem w jednym trojkę, w drugim czwórkę więc płacą tylko czwórkę? Odpowiedz Link Zgłoś
psiakoncowa Re: Dalej tak jest że...? 29.09.09, 23:02 Jeden zakład = jedna wygrana. Jak na kuponie jest 5 zakładów, każdy z jakimś stopniem wygranej to dostaniesz wszystkie 5. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Powinni sobie darować te trójki 29.09.09, 23:21 A jak już się trafiło tą czwórkę czy piątkę to powinno się dostać o wiele więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
brusiek11 czy to wszystko nikogo nie dziw...i 29.09.09, 23:52 Może kto wie kto kontroluje całą tą zabawe ? Kogo i gdzie można o to zapytać ? Też grywam ale nie nałogowo, ot tak od czasu do czasu, w końcu mam jakąś zabawę a trochę kasy skapuje na sport i kulturę - ale mam coraz wieksze wątpliwości i odczucia że ktoś tu kręci niezłe lody . Czemu do studia, na losowania nie ma wstępu publiczność ? Teoretycznie "maszyna" może wylosować dowolną , nawet najbardziej zaskakującą kombinacje - 1,2,3,4,5,6 również - ale pojawienie się od jakiegoś czasu częstych kumulacji oraz zapowiadanie że teraz kumulacji będzie znacznie więcej ŚMIERDZI MI CZYMŚ NIESŁYCHANIE !!! Podobnie jak to że gdy tylko zmieniono maszyny do losowania - nagle zaczęły wychodzić bardzo czesto kolejne liczby. Jakoś poprzednie maszyny losowały takie "zbitki" kolejnych liczb znacznie rzadziej. JAK TO ZATEM JEST Z TĄ KONTROLĄ LOSOWAŃ I SPRZĘTU LOSUJĄCEGO ? Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Właśnie dlaczego nie ma publiczności? 30.09.09, 01:39 Może ktoś uwierzył w telekinezę czy inne cuda? Odpowiedz Link Zgłoś
h853 Re: czy to wszystko nikogo nie dziw...i 30.09.09, 08:16 Mnie to bulwrsuje już od kiedy zmieniono lottomaty i podłączono centralnie do Warszawy . Uważam że to są nie losowania tylko ustawiania liczb. Dlatego są częste kumulacje.Dlaczego od ok 4 lat nie ma komisji podczas losowania. Dlaczego od zamknięcia lotto losowanie odbywa się po godzinie , ponieważ potrzebny jest czas na kombinowanie z liczbami skreślonymi przez graczy. Bo liczby z chybił trafił są już wiadome w systemie komputerowym . Dlaczego kiedyś ludzie stawali w kolejkach do Lotto , a teraz omijają go z daleka. Bo widzą że jest jawne oszukaństwo.Czy ktoś w końcu zacznie kontrolować TL. Ja od kilku lat nawet 3 nie mogę trafić. A kiedyś częst miałam 3trafienia a nawet 6trafien w ML. Dlatego mi to się nie podoba i żadam jako obywatel Polski kontroli. Bo szczęście ma być prawdziwe a nie ustawiane. Dosyć życie jest ustawiane , to chociaż gra w Totolotka musi być uczciwa. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: czy to wszystko nikogo nie dziw...i 30.09.09, 09:26 He, he, lubie takie listy od frustratow - paranoikow :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
majak Węszycie nie tam gdzie trzeba 30.09.09, 10:34 Po co zaraz takie spiskowe teorie? Ja bym zadał proste pytania: Dlaczego tylko ca 50% środków idzie na wygrane (z czego jeszcze odciągany jest podatek)? Co się dzieje z pozostałą połową forsy, bo koszty własne biznesu są chyba duuuuzo niższe... Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka Re: Węszycie nie tam gdzie trzeba 30.09.09, 10:47 przeciez jest to Państwowy Monopol Loteryjny co znaczy ze nikt inny poza państwem nie moze czerpać korzysci z takiego działania. Pytasz gdzie idą pieniadze na pensje dla fjutów z Totka (siedza tam po 40 lat jakby ich kto przyspawał) no i na zbożne cele znaczy sport i kulturę.... Odpowiedz Link Zgłoś
majak Re: Węszycie nie tam gdzie trzeba 30.09.09, 10:58 Czy naprawdę idą na sport (na wujów z PZPN?) i kulturę, czy też tylko wydaje się że idą? I konkretnie - jaki prcent? Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka Re: Węszycie nie tam gdzie trzeba 30.09.09, 11:13 wiesz mnie mniej boli to gdzie idą te pieniądze bo nie gram więc to nie moje pieniądze są marnowane. Bardziej wkurza mnie to, ze próbuje się ludziom wciskac, ze Totek to gra losowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: czy to wszystko nikogo nie dziw...i 30.09.09, 08:38 >ale pojawienie się > od jakiegoś czasu częstych kumulacji oraz zapowiadanie że teraz > kumulacji będzie znacznie więcej Rachunek prawdopodobieństwa. Droższy kupon = mniej grających = większa szansa na kumulację. Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: czy to wszystko nikogo nie dziw...i 30.09.09, 09:00 Proponuję podszkolić się trochę z zasad statystyki, od razu zacznie ładnie pachnieć. brusiek11 napisał: > ale pojawienie się > od jakiegoś czasu częstych kumulacji oraz zapowiadanie że teraz > kumulacji będzie znacznie więcej[/b] ŚMIERDZI MI CZYMŚ > NIESŁYCHANIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka do paweł i laksmana 30.09.09, 09:57 co szykują się zwolnienia w Totku, ze tak staracie sie odbudować reputację tej pożal się boże istytucji. Coraz mniej ludzi gra bo jak nie gra to zawsze wygrywa te pieniądze ktore zostają mu w portfelu. Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: do paweł i laksmana 30.09.09, 11:55 Hmm, nie wiedziałem że nazywanie przeze mnie totolotka (słusznie zresztą) podatkiem od złudzeń, poprawia jego reputację. Ja jedynie, w odróżnieniu od zabobonnych graczy w lotto (wierzących w szczęście, tajemnicze siły poruszające kuleczkami...), wierzę w to, co widzę. A oglądając losowanie, nie widzę, żeby ktoś ustawiał odpowiednie kuleczki. Prawdopodobieństwo wygranej, tak samo jak kumulacji można obliczyć. Natomiast nie można zagwarantować kumulacji - można co najwyżej zagwarantować wyższe prawdopodobieństwo kumulacji (po podwyżce ceny losu każdy głupi dojdzie do tego wniosku, nie trzeba tu wyższej matematyki). kle_kotka napisała: > co szykują się zwolnienia w Totku, ze tak staracie sie odbudować > reputację tej pożal się boże istytucji. Coraz mniej ludzi gra bo jak > nie gra to zawsze wygrywa te pieniądze ktore zostają mu w portfelu. Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka Re: do paweł i laksmana 30.09.09, 12:08 jesli nie zobaczysz ze zabito kogoś to nie wierzysz bo nie widziałes. No stary nie osłabiaj mnie. Szkoda ze na ekranie TV pan nie ustawia kuleczek cha cha dobre Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: do paweł i laksmana 30.09.09, 12:44 To Ty mnie nie osłabiaj, nie odróżniasz rzeczy realnych od nierealnych. Jeśli powiesz mi, że zabito papieża z procy podczas wczasów na Bali, to nie uwierzę. Jak mi powiesz, że jakieś magiczne siły ustawiają kuleczki w losowaniu lotto, to też nie uwierzę. kle_kotka napisała: > jesli nie zobaczysz ze zabito kogoś to nie wierzysz bo nie > widziałes. No stary nie osłabiaj mnie. > > Szkoda ze na ekranie TV pan nie ustawia kuleczek cha cha dobre Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka Re: do paweł i laksmana 30.09.09, 13:00 wynik losowania jest ustawiany ale nie przez sily magiczne. Sterowanie wynikami w totku jest wg mnie dość łatwym i realnym zabiegiem nie potrzeba tu magii wystarczy troche techniki. A sposob w jaki jest to robione jest dla mnie mniej interesujacy moge ruszyć wyobraznią ale po co. Mnie przekonuje przypadek z Bułgarii 2 razy pod rzad wylosowany ten sam zestaw numerów. Nie wierzę w to ze było to zdarzenie losowe raczej nieuwaga pracowników totka. Zobacztsz ze teraz takie dziwne zdarzenia zaczną sie zdarzac częściej Totek musi uwiarygodnic swoją działalność. Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: do paweł i laksmana 30.09.09, 13:23 "Nie wiem jak ale wierzę, że to możliwe" - to zakrawa jednak na wiarę w magię. Wylosowanie tych samych liczb akurat jest możliwe. Nie jest możliwe jednak, żeby jakiś przekręt w lotto przez tyle lat stamtąd nie wyciekł. Myślisz, że totolotek po cichu pozbywa się byłych pracowników, jak CIA albo KGB? kle_kotka napisała: > wynik losowania jest ustawiany ale nie przez sily magiczne. > Sterowanie wynikami w totku jest wg mnie dość łatwym i realnym > zabiegiem nie potrzeba tu magii wystarczy troche techniki. A sposob > w jaki jest to robione jest dla mnie mniej interesujacy moge ruszyć > wyobraznią ale po co. Mnie przekonuje przypadek z Bułgarii 2 razy > pod rzad wylosowany ten sam zestaw numerów. Nie wierzę w to ze było > to zdarzenie losowe raczej nieuwaga pracowników totka. > > Zobacztsz ze teraz takie dziwne zdarzenia zaczną sie zdarzac > częściej Totek musi uwiarygodnic swoją działalność. > Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka Re: do paweł i laksmana 30.09.09, 13:51 Nie wiem jak ale wiem ze to możliwe. To powiedzialam wiec nie wciskaj mi swoich interpretacji. A co do przekrętów to włsnie w Bułgarii niechcąco wyciekło. Ciekawe ze 10, 20 lat temu w Totku nie było tyle kumulacji co teraz znowu rachunek prawdopodobienstwa. Wylosowanie tych samych liczb jest mozliwe. To wylosuj pod rzad ten sam zestaw liczb cha i co mozliwe.... Wiara w to ze w Bułgarii to był przypadek to dopiero naiwność. Bardziej prawdopodobne jest ze majstruja przy wynikach niz ze Bułgaria to był przypadek. A po co miałby wyciekac przekręt, pzreciez ustawianie kumulacji widac gołym okiem ktos to robi w ramach tzw. obowiazków słuzbowych i jeszcze za to mu płacą. I to niemalo jak sądze. Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: do paweł i laksmana 30.09.09, 16:51 Wybacz, ale teorie spiskowe bez żadnego potwierdzenia brzmią raczej śmiesznie. Skoro można uwierzyć w wygraną, kiedy szansa wynosi 1:14 milionów, to czemu tak ciężko uwierzyć w powtórzenie losowania, na co szansa wynosi (1:14 milionów) do kwadratu. Ale nie mam nic przeciwko, jeśli udowodnisz, że to była ustawka. kle_kotka napisała: > Nie wiem jak ale wiem ze to możliwe. To powiedzialam wiec nie > wciskaj mi swoich interpretacji. > > A co do przekrętów to włsnie w Bułgarii niechcąco wyciekło. Ciekawe > ze 10, 20 lat temu w Totku nie było tyle kumulacji co teraz znowu > rachunek prawdopodobienstwa. > > Wylosowanie tych samych liczb jest mozliwe. To wylosuj pod rzad ten > sam zestaw liczb cha i co mozliwe.... Wiara w to ze w Bułgarii to > był przypadek to dopiero naiwność. Bardziej prawdopodobne jest ze > majstruja przy wynikach niz ze Bułgaria to był przypadek. > > A po co miałby wyciekac przekręt, pzreciez ustawianie kumulacji > widac gołym okiem ktos to robi w ramach tzw. obowiazków słuzbowych i > jeszcze za to mu płacą. I to niemalo jak sądze. Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka Tylko frajerzy graja w Totka 30.09.09, 09:53 brusiek po ostatniej wpadce z wylosowaniem dwa razy tego samego zestawu liczb ja juz nie mam zadnych złudzeń. To jest sterowane. Technicznie możliwości do manipulowania są i to nie ulega watpliwości. Wypowiedzi typu ...."będą częstsze kumulacje ..."" tylko mnie w tym utwierdzają. A Totalizator Sportowy to jest przecież monopol państwowy. Więc odpowiedz na Twoje pytania jest prosta. Ostatnie ruchy w postaci zmasowanej promocji, kumulacja i 8 osob ktore wygrały tylko potwierdza to o czym piszę. A ze w budzecie dziura przydałoby się zwiększyć wpływy do budzetu państwa z tego bądż co bądz państwowego przedsiębiorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kristofoser Re: czy to wszystko nikogo nie dziw...i 30.09.09, 11:47 W niemieckim Lotto takie coś można zaobserwować od paru lat.Prawie w każdym losowaniu gdy ma rosnąć kumulacja to pojawiają się takie "zbitki"...A kontroli nad tym nie ma żadnej.Nikt nie może pójść i popatrzeć na losowanie a ten niby "nadzór" notarialny to ludzie zapłaceni przez Lotto...Państwo ma interes w tym oszukiwaniu bo to zwiększa dochody. Odpowiedz Link Zgłoś
lukpiwo Rekordowe 40 mln złotych do wzięcia. Sprawdź, c... 29.09.09, 23:28 Kupon za 10 złotych - 5 zakładów, a trafiłem dwie "jedynki" i jedną "dwójkę". Szkoda, że nie zrobili tak jak Bułgarzy :) - dwa losowania i dwa razy taki sam zestaw liczb. Jeżeli chodzi o wszelkiej maści konkursy, to jeszcze mi tylko nicdodac.pl zostało i roczna pensja (5 patoli miesięcznie). Jeżeli się uda, to super, jeżeli nie to dam sobie spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: Rekordowe 40 mln złotych do wzięcia. Sprawdź, 30.09.09, 09:01 Roczne kieszonkowe, chciałeś powiedzieć. lukpiwo napisał: > roczna pensja (5 patoli miesięcznie) Odpowiedz Link Zgłoś
lukpiwo Re: Rekordowe 40 mln złotych do wzięcia. Sprawdź, 30.09.09, 10:49 Jeżeli dla Ciebie 5 tysięcy złotych miesięcznie to kieszonkowe, to przepraszam, że się wychyliłem. Niech tylko będzie mi wolno przypomnieć, że jest to dużo więcej niż, średnia krajowa... więc nie wierzgaj kopytami. Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: Rekordowe 40 mln złotych do wzięcia. Sprawdź, 30.09.09, 11:49 Nie trzeba wierzgać kopytami, wystarczy trochę rozumem "powierzgać", żeby zarabiać znacznie więcej. BTW. przy takiej niskiej średniej krajowej i płacy minimalnej, nic dziwnego że ludzi podnieca nawet wygrana w wysokości 5 tysięcy (na którą zresztą sami się zrzucają, zamiast wydać swoje pieniądze na własne potrzeby). lukpiwo napisał: > Jeżeli dla Ciebie 5 tysięcy złotych miesięcznie to kieszonkowe, to przepraszam, > że się wychyliłem. Niech tylko będzie mi wolno przypomnieć, że jest to dużo > więcej niż, średnia krajowa... więc nie wierzgaj kopytami. Odpowiedz Link Zgłoś
janowka89 Rekordowe 40 mln złotych do wzięcia. Sprawdź, c... 29.09.09, 23:49 Czytam obecnie pewną interesującą książkę i tak mi przyszło do głowy, że te kumulacje są być może nie "całkiem losowe"... może to na "osłodzenie" doli graczy przed podwyżką? Łatwiej ją będzie przełknąć biednym hazardzistom... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio chyba bardziej uczciwe by było losowanie 30.09.09, 00:03 piłeczek przez publikę i przy publice, te same stare twarze jako komisja nadzorująca nie robią wrażenia uczciwego losowania Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: chyba bardziej uczciwe by było losowanie 30.09.09, 09:04 A myślisz, że kto generuje ten wiatr poruszający piłeczkami w bębnie? czarny-misio napisał: > te same stare twarze jako komisja > nadzorująca nie robią wrażenia uczciwego losowania Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Rekordowe 40 mln złotych do wzięcia. Sprawdź, c... 30.09.09, 00:05 trafiłem 48 (czy też coś za to dostanę ?) Odpowiedz Link Zgłoś
kb6 Re: Rekordowe 40 mln złotych do wzięcia. Sprawdź, 30.09.09, 02:32 Ja również trafiłam tylko 48. To chyba jakiś spisek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arturowroc lotek winien być zlikwidowany 30.09.09, 00:55 jakbym był dyktatorem to bym lotek zlikwidował, dlaczego jakiś np. nierób, alkoholik bijący swoją żone i dzieci, człowiek generalnie głupi ma nagle wygrać 5, 10 czy 20 mln za szóstke w totka, czy to jest sprawiedliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
smutaschmurnooki Re: lotek winien być zlikwidowany 30.09.09, 02:06 Dobrze, że nie jesteś dyktatorem :) Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: lotek winien być zlikwidowany 30.09.09, 09:06 Oczywiście, jeżeli był na tyle głupi, żeby puścić los, to należy mu się jakaś bliska zeru szansa wygranej. arturowroc napisał: > dlaczego jakiś np. > nierób, alkoholik bijący swoją żone i dzieci, człowiek generalnie > głupi ma nagle wygrać 5, 10 czy 20 mln za szóstke w totka, czy to > jest sprawiedliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
rafal-1972 jesteś głupszy niż krowa. 30.09.09, 09:15 jesteś głupszy niż krowa. wiesz ile kasy idzie do budżetu z tego lotka?? po drugie: który pijak wyda równowartość ćwiartki wódki z mety lub prawie całego jabola (pnie sznowny piędziesiąt groszy zabrakło) - wg cen po podwyżce - na jakiś papierek, który się nawet do podtarcia nie nadaje ? Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka Re: jesteś głupszy niż krowa. 30.09.09, 10:04 i paradoksalnie ten menel zachowuje się racjonalniej od tych ktorzy grają Odpowiedz Link Zgłoś
marja209 Re: lotek winien być zlikwidowany 30.09.09, 11:07 arturowroc napisał: > jakbym był dyktatorem to bym lotek zlikwidował, dlaczego jakiś np. > nierób, alkoholik bijący swoją żone i dzieci, człowiek generalnie > głupi ma nagle wygrać 5, 10 czy 20 mln za szóstke w totka, czy to > jest sprawiedliwe? Ja też tak uważam! Powinno się razem z kuponem jakieś zaświadczenia składać z parafii, o tym że się dobrze prowadzi, z opinią Rady Osiedla i może pracodawcy. I wygrywać powinni tylko ci, którzy moralnie na nagrodę zasługują. Można by to stopniować. Np. niektórzy by zasługiwali na trafienie 5, niektórzy na 4, inni na 3, a pozostali nic. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Stare,wypróbowane sposoby.Jak się wali gospodarka 30.09.09, 05:44 to w górę hazard,papierochy i wóda.A miała być polityka miłości i zniesiona "Belka".Tusku ,Tusku dałeś dupy na całego.Jak nie potrafisz to nie pchaj się na afisz.Wyborcy będą ci to pamiętać.Prawie nic nie nie rózni cię od pisuarów.Tylko gadasz inaczej.Myślisz jak pis.Robisz jak pis.Divide et impera! Odpowiedz Link Zgłoś
oldboy42wawa bogdan 331 na premiera 30.09.09, 06:02 uszczęśliwi cały naród bez cudów, Asinus in tegulis Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Re: bogdan 331 na premiera 30.09.09, 08:47 Actus hominis non dignitas iudicentur . A poza tym bronisz Polańskiego no i jesteś taki sobie. www.smog.pl/wideo/29206/jas_fasola_o_cudach_jezusa/ Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka Re: bogdan 331 masz rację tej Belki nie zapomnę 30.09.09, 10:02 dla mnie PO juz nie istnieje w sensie glosowania na nich. Ich juz nie ma. Ale najgorzse jest to ze sensownej alternatywy tez nie ma. Więc kto wie moze na złość Tuskowi zrobię i zaglosuje na PIS Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: bogdan 331 masz rację tej Belki nie zapomnę 30.09.09, 10:19 Na złość komuś zrobisz również na złość sobie? No można i tak, tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka Re: bogdan 331 masz rację tej Belki nie zapomnę 30.09.09, 10:25 Chcesz powiedziec ze PO to najlepsze co moglo nas Polaków spotkać no jakoś trudno mi się z Tobą zgodzić patrząc na tą nie zniesioną Belkę (a to jest mój interes) i na tą kolosalną dziurę budzetową. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: bogdan 331 masz rację tej Belki nie zapomnę 30.09.09, 10:45 A ja coś takiego zasugerowałem? Gdzie? Czytaj ze zrozumieniem... Napisałaś "Ale najgorzse jest to ze sensownej alternatywy tez nie ma" a zaraz potem: "...moze na złość Tuskowi zrobię i zaglosuje na PIS". No to skoro Twoim zdaniem nie ma sensownej alternatywy, a mimo to chcesz zagłosować na... itd. Rozumiesz już? Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka Re: bogdan 331 masz rację tej Belki nie zapomnę 30.09.09, 10:49 no a widzisz lepsze rozwiazanie bo na kogo bys nie zagłosował i tak pipa. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: bogdan 331 masz rację tej Belki nie zapomnę 30.09.09, 10:56 Tak, można oddać "pusty" głos. Chociażby po to, żeby potem sobie nie wycierali mord tym, że takie a taki procet "narodu im zaufał". Odpowiedz Link Zgłoś
evil_badger to już zostało obliczone 30.09.09, 10:33 Jeżeli zagłosujesz na PiS zrobisz dokładnie to, czego się po Tobie oczekuje. Lepiej zaskocz wszystkich (samą siebie też?) i daj wsparcie UPRowi lub innej hobbystycznej partyjce.:) Odpowiedz Link Zgłoś
robertkropkab Re: Stare,wypróbowane sposoby.Jak się wali gospod 30.09.09, 09:10 "Prawie" robi wielką różnicę... Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Rekordowe 40 mln złotych do wzięcia. Sprawdź, 30.09.09, 06:02 W tym chyba nie można wygrać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Osiem osób trafiło "szóstkę" w superkumulacji 30.09.09, 07:43 Totalizator sportowy to zaraz po ZUSie i KRUSie największa pralnia pieniędzy w Polsce, a może nawet w Europie. W uczciwość tych losowań powątpiewam. Przy obecnej technice wszystko można obliczyć chociaż w głowie przeciętnego człowieka to się nie mieści. Odpowiedz Link Zgłoś
themoth przeciętnego - NIE 30.09.09, 07:50 loban1980 napisał: > Totalizator sportowy to zaraz po ZUSie i KRUSie największa pralnia pieniędzy w > Polsce, a może nawet w Europie. W uczciwość tych losowań powątpiewam. Przy obec > nej technice wszystko można obliczyć chociaż w głowie przeciętnego człowieka to > się nie mieści. ale w twojej się mieści bo ty to odkryłeś i jesteś pewien tego co mówisz. napisz coś jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
mars60 Re: Osiem osób trafiło "szóstkę" w superkumulacji 30.09.09, 07:58 Masz rację loban. Nie na darmo losowanie lotto odbywa się w właśnie na Polsacie - kto się trochę intereresuje tym to wie o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
robertkropkab Re: Osiem osób trafiło "szóstkę" w superkumulacji 30.09.09, 09:18 Jedyne zastrzeżenie jakie mam do wczorajszego losowania to ten prowadzący je pajac! Te wyszystkie gesty, podskoki, "łapki", youhooo, etc. etc. Czyżby Polsat (?), Totalizator (?), naprawdę nie mieli już normalnych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Osiem osób trafiło "szóstkę" w superkumulacji 30.09.09, 09:29 O, jakbym slyszala Kaczynskiego: wiem, ale nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka a moze by tak zniesc Panstwowy Monopol Loteryjny 30.09.09, 10:06 z tą pralnią. przeciez to Państwowy Monopol Loteryjny.a moze by tak zniesc ten monopol i wprowadzic konkurencje w tej branzy Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Ja też odkryłam dziwną prawidłowość 30.09.09, 08:01 Najwięcej bałwanów i oszołomów rozmaitej maści pisuje na forum Wiadomości. To nie może być przypadek :D Odpowiedz Link Zgłoś
kalasanty18 Osiem osób trafiło "szóstkę" w superkumulacji 30.09.09, 08:09 Uwielbiam grać,robię to od kilkudziesięciu lat i nie tylko w LOTTO.Nie widzę w tym żadnego oszustwa ani złodziejstwa,złodziejem jest państwo które nakłada na obywateli drastyczne obciążenia.Do hazardu nikt nikogo nie zmusza i wara wszystkim od tego na co ktoś wydaje swoje pieniądze.Nie ukrywam wszak,że do polityki przedsiębiorstwa LOTTO można mieć wiele zastrzeżeń np.w kwesti podziału puli czy prawdopodobieństwa "ustawiania" kumulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Osiem osób trafiło "szóstkę" w superkumulacji 30.09.09, 08:33 Jakie przysłowie o szóstce zna autor artykułu? Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Ha, ha i wy w to wierzycie? 30.09.09, 08:44 600 milionerów w Polsce? I gdzie oni się ukrywają? Wszyscy siedzą na Bahamach? To już pewnie dzielnicę polską stworzyli. Zna ktoś choć jednego totolotkowego milionera? Odpowiedz Link Zgłoś
darekdarek123 Re: Ha, ha i wy w to wierzycie? 30.09.09, 08:59 Przeciętny lotkowy milioner wygrał po około 1,5 miliona, po opłaceniu 10 procent podatku itp, krótkim szaleństwie jak to zawsze bywa zostaje około miliona złotych. Zdajesz sobie sprawę,że ta suma pozwala na kupienie mieszkania (400000), urządzenie go (około 100000), dwóch średniej klasy samochodów dla męża i żony(razem 150000) i za resztę np. drugiego mieszkania na wynajem,żeby mieć z 1000 złotych miesięcznie do końca życia od studentów. Naprawdę uważasz,że to taki szokujący standard życia,że od razu rozpoznasz tych ludzi na ulicy? Z tych 600 milionerów może z 20 wygrało naprawdę dużo-czy 20 osób w 39 milionowym kraju to tak dużo,że też powinieneś ich widzieć na co dzień?Polecam mniej emocji a okaże się,że to nie żaden spisek:) Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Ha, ha i wy w to wierzycie? 30.09.09, 09:17 600 lotto milionerów w 49 milionowym państwie, to nawet jakby wszyscy byli z jednego średniej wielkości miasta (250 tyś mieszkańców) to miałbyś małe statystycznie szanse na poznanie osobiste któregokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Ha, ha i wy w to wierzycie? 30.09.09, 09:30 > w 49 milionowym państwie Ty, ale ty chyba nie o Polsce piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Ha, ha i wy w to wierzycie? 30.09.09, 09:32 indywidualismus napisał: > 600 milionerów w Polsce? I gdzie oni się ukrywają? Wszyscy siedzą na Bahamach? > To już pewnie dzielnicę polską stworzyli. Zna ktoś choć jednego totolotkowego > milionera? No tu Cię zaskoczę. Ja znam dwóch - ojciec mojej koleżanki i znajomy mojego ojca trafili kiedyś szóstkę. Kupili po mieszkaniu, samochodzie, oczywiście część kasy się po rodzinie rozeszła i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka Re: Ha, ha i wy w to wierzycie? 30.09.09, 10:09 devojce a duzo Ci płąci Totek za robienie tej propagandy uczciwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
giancarloregio Osiem osób trafiło "szóstkę" w superkumulacji 30.09.09, 09:38 ciekawe, że w Dużym Lotku przez 6-8 tygodni NIKT nie może trafić "szóstki" a jak już sie pojawi kumulacja, to trafia ja 8 osób??? Czy tu nie ma sterowania? przecież to nie pierwszy taki przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Re: Osiem osób trafiło "szóstkę" w superkumulacji 30.09.09, 09:51 Mniej grających = większe szanse na kumulację. A jak już jest kumulacja, ludzie wariują i w kolekturach robi się tłum. To naprawdę dosyć proste. Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka Re: Osiem osób trafiło "szóstkę" w superkumulacji 30.09.09, 10:13 dziancarlegio a nie słyszałes zapowiedzi Prezesa Totalizatora ze w nadchodzącym sezonie zwiększy sie ilość kumulacji. No i mówisz i masz a słowo ciałem się stało, a moze to kolejny cud Tuska w końcu Totalizator to Pąństwowy Monoplo Loteryjny Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: Osiem osób trafiło "szóstkę" w superkumulacji 30.09.09, 11:35 Hej kle_kotka napisała: > a nie słyszałes zapowiedzi Prezesa Totalizatora ze w nadchodzącym > sezonie zwiększy sie ilość kumulacji. No oczywiście że się zwiększy - przecież zamierzają podnieść cenę 1 zakładu o 50%. Zawsze jak dotad podwyzka skutkowala zmniejszeniem liczby grajacych/liczby zakladow a im mniej zakladow tym wieksza szansa na kumulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
robertkropkab Re: Osiem osób trafiło "szóstkę" w superkumulacji 30.09.09, 09:53 giancarloregio napisał: > ciekawe, że w Dużym Lotku przez 6-8 tygodni NIKT nie może trafić "szóstki" a > jak już sie pojawi kumulacja, to trafia ja 8 osób??? Czy tu nie ma sterowania? > przecież to nie pierwszy taki przypadek. Statystyka! Przy tak dużej kumulacji jest dużo więcej grających więc rośnie prawdopodobieństwo że ktoś trafi... Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka a słowo ciałem się stało 30.09.09, 09:45 ostatnio prezes Totalizatora w wywiadzie mówił, ze będą kumulacje no i prosze bardzo słowo ciałem się stało. Kumulacje na życzenie pana prezia. A jest to niby gra losowa. No pewnie sa tacy ktorzy w to jeszcze wierzą ale takich farjerów jest już coraz mniej. Po wpadce z dwa razy wylosowanym tym samym zestawem liczb mało kto wierzy w przypadek w tym przybytku. Zreszta potwierdza taką teze ostatnia zmasowana promocja TOTKA będąca probą odbudowy nadszarpniętej reputacji - wczoraj ostro tłumaczył sie w TV niejaki Rembiszewski (którz by go nie znał siedzi w Totku od zawsze) najbardziej podobał mi się tekst o kulach trzymanych w sejfie i wyciąganych przez Komisję. Komisja ma być gwarantem uczciwośći... cha cha nie takie przekręty robiły Komisje. To co mówił sprowadzało sie do tego ze w Totku działa tylko przypadek a nie przekręty. I ostatnie kumulacje zapowiedziane wcześniej przez Prezesa to tez niby przypadek. A co do 8 osób trafiajacych to własnie czegoś takiego oczekiwałam, właśnie taki ruch z punktu widzenia odbudowy wizerunku był potzrebny. Nawet nie zdziwiłabym się ze są to osoby przypadkowe takie zwykle Nowaki i Kowalskie zeby w plebs poszła fama ze w Totku JEDNAK ktoś wygrywa. Ktoś namacalny, zza sciany, z drugiej części maista, Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Re: a słowo ciałem się stało 30.09.09, 10:57 A ja słyszałem, że jedna z tych kul, to wcale nie była kula, tylko rakieta, która wcześniej uderzyła w Pentagon. Bosz. A serio - jak rozumiem, kumulacje mają być z okazji droższych kuponów. Ogólnie im mniej ludzi gra, tym więcej kumulacji. To żadne 'cuda', to statystyka, polecam podręcznik do matematyki. Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Re: a słowo ciałem się stało 30.09.09, 11:01 A - i żeby nie była wątpliwości: nigdy nie grałem w takie rzeczy, nie zamierzam i ogólnie odradzam, bo ten sam podręcznik matematyki naucza, że jest to kompletnie nieopłacalne (co najwyżej emocjonujące, jak ktoś lubi takie naiwne rozrywki). Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka Re: a słowo ciałem się stało 30.09.09, 11:11 banzai123 napisał: > A ja słyszałem, że jedna z tych kul, to wcale nie była kula, tylko > rakieta, która wcześniej uderzyła w Pentagon. > > Bosz. No i trafił kulą/rakietą w płot.... ani śmiac sie ani płakać Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka Re: a słowo ciałem się stało 30.09.09, 11:19 banzai123 napisał: > A serio - jak rozumiem, kumulacje mają być z okazji droższych > kuponów. Ogólnie im mniej ludzi gra, tym więcej kumulacji. To > żadne 'cuda', to statystyka, polecam podręcznik do matematyki. A wylosowana dwukrotnie ta sama kombinacja liczb to rachunek prawdopodobieństwa. Sorki ale Totek nie kieruje sie zasadami rachunku prawdopodobieństwa bo ta gra tylko z nazwy jest losowa. Odpowiedz Link Zgłoś
forma-listka Osiem osób trafiło "szóstkę" w superkumulacji 30.09.09, 09:52 Najwyższa pora wysłać do Totka kontrolę NIK-u. Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka a może lepiej znieść Państwowy Monopol Loteryjny 30.09.09, 10:22 a może lepiej znieść Państwowy Monopol Loteryjny i wprowadzić powiew konkurencji i niweidzialną rękę rynku w tej branzy. Odpowiedz Link Zgłoś
miron-2 Ludzie! Ja wam wytłumaczę gdzie ściema! 30.09.09, 10:00 Przykład 1: długość rzędu 14 mln kratek z zeszytu (czyli tyle ile jest kombinacji) wynosi 70 km!!! Przykład 2: gdyby zbudować koło fortuny takie jak w telewizji, to przy jego średnicy 1,0 km szerokość podziałki musiałaby wynosić 0.2 mm, czyli grubość kreski od długopisu!!! Chyba widać teraz jak mizerna jest szansa na trafienie. A ściema jest na kuponie – gracz myśli, że był bardzo blisko bo skreślił 23, a wylosowano 24, a to g....o prawda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
boleclaw Osiem osób trafiło "szóstkę" w superkumulacji 30.09.09, 10:11 jeżeli czyta to ktoś kto właśnie wygrał w totka to niech sie ze mna skontaktuje bo potrzebował bym pieniędzy na BMW Odpowiedz Link Zgłoś
pan_i_wladca_mx no i d*pa 30.09.09, 10:22 skreslilam numery tramwajów przy moim osiedlu i jak zwykle ztm mnie zawiodl :( Odpowiedz Link Zgłoś
kacper31 Nieprawdopodobne,że az 8 osób trafiło szóstkę 30.09.09, 10:39 Może jedna z tych ośmiu osób jest prawdziwa? Odpowiedz Link Zgłoś
relana1 Re: Nieprawdopodobne,że az 8 osób trafiło szóstkę 30.09.09, 11:10 Zapowiedziano kumulację w wysokości 40 mln zł. Po 25 mln zł skoczyła pula do 40 mln zł. Przez dwa dni ludzie szli do punktów Lotto jak nawiedzeni. Gdzie w takim razie są ich wpłacone pieniądze? Dlaczego nie powiększyły puli wygranej? Sądzę, że co najmniej chodzi o 20 mln zł. Gdzie są te pieniądze. Moim zdaniem jest to jawne złodziejstwo. Dlaczego nie zainteresuje się tym problemem prokuratura, z urzędu. Nasz kraj staje się państwem, w którym od dawna nie przestrzega się prawa a organa do tego powołane udają, że nic złego się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-magda25 czy ktos zna takiego milionera? 30.09.09, 11:38 pytam sie z ciekawosci, czy ktokolwiek z tu obecnych zna takiego milionera( nie mowie o sytuacji kolega slyszal od kolegi kumpla....).Dosc czesto takie wygrane padaja a krajem az tak duzym nie jesteśmy aby to zjawisko gdzies znikalo, ani w prasie o tym nie pisza ani nic..... Odpowiedz Link Zgłoś