ekumeniczny Fraszka na ateiste +++++++++++++++++++++++++++++++ 08.10.09, 12:41 w konwulsjach konal raz ateista zwijal sie z bolu jak chora glista wokolo loza pustka i nedza a on skowyczal by dac mu ksiedza mial przed skonaniem wizje koszmarna widzial szatana sylwetke czarna. oswiec "wolnomyslicieli" i ich niechrzescjanskich sponsorow blaskiem poezji Odpowiedz Link Zgłoś
michalcyprian Re: Fraszka na ateiste ++++++++++++++++++++++++++ 08.10.09, 12:46 Hehehe, zabawny jesteś. Niezbyt bystry, ale chociaż zabawny. Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks Re: Fraszka na ateiste ++++++++++++++++++++++++++ 08.10.09, 13:47 ekumeniczny napisał: > a on skowyczal by dac mu ksiedza I słusznie - przecież nawet Hitler czy inny Stalin gdyby się wyspowiadał przed śmiercią to poszedłby prościutko do nieba jako aniołek z odpuszczonymi grzechami, nieprawdaż? :) Więc cóż szkodzi być ateistą całe życie a na koniec zapewnić sobie zbawienie jedną krótką dwuminutową spowiedzią? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Fraszka na ateiste ++++++++++++++++++++++++++ 08.10.09, 14:37 Jakoś prof. Religa o księdza nie skowyczał (pozwól, że użyję poezji Twoich słów) A wam jeżeli to czyni jakąś różnicę nikt nie zabrania spowiadać się eks współpracownikom esbeckim. ekumeniczny napisał: > w konwulsjach konal raz ateista > zwijal sie z bolu jak chora glista > wokolo loza pustka i nedza > a on skowyczal by dac mu ksiedza > mial przed skonaniem wizje koszmarna > widzial szatana sylwetke czarna. > > oswiec "wolnomyslicieli" i ich niechrzescjanskich sponsorow blaskiem > poezji Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Dobra Fraszka! Taki był z niego ateista... 08.10.09, 15:34 Takim ateistom dziękujemy... prawdziwi ateiści zachowują się z ludzką godnością a nie zwierzęcym strachem wierzących przed nieznanym wzmocnionym straszydłami religijnymi... :) Odpowiedz Link Zgłoś
enoon Re: Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po c 08.10.09, 12:42 A ja się pytam po co oni pytają "Po co?"?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
michalcyprian Jak to po co? Bo póki co jeszcze możemy!! 08.10.09, 12:44 "- Nie wiem czemu służy ten marsz - przyznaje o. Jan Szewek. - Tym bardziej, że w Polsce ateiści nie są prześladowani. Nie są im zabierane żadne prawa." Ale za to kościół ma ich znacznie więcej, żyjemy w państwie prawie że wyznaniowym. "Co więcej: sam mam znajomych ateistów i to nie przeszkadza nam się przyjaźnić, mimo, że wiedzą, że jestem zakonnikiem - zdradza o. Szewek." Wow, ale jesteś wyjątkowy! Cóż za poświęcenie. "- Boję się, że wiele osób może potraktować to jako prowokację wymierzoną w ludzi wierzących, którzy też czasami czują się dyskryminowani - zaznacza franciszkanin." Niby jakim cudem wierzący są w tym kraju dyskryminowani? Religia w szkołach, na maturach, krzyże w urzędach państwowych, kościół nie płaci podatków, komisja majątkowa oddaje polski majątek kościołowi, brak lustracji, politycy na wyścigi dogadzają hierarchom, na każdym rogu świątynia, budowy nowych wspierane z budżetu państwa i samorządów... Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: Jak to po co? Bo póki co jeszcze możemy!! 08.10.09, 14:19 >Religia w szkołach -nie chcesz - nie chodzisz >na maturach -z wiedzą o tańcu Ci się pomyliło >krzyże w urzędach państwowych -kalendarze z gołymi kobietami w szatniach zakładów przemysłu ciężkiego (użytkownik pomieszczenia chce to wiesza, nakazu wbrew pozorom nie ma) >kościół nie płaci podatków -płaci. Wyjątek - podatek od nieruchomości (ale dotyczy tylko budynku kościoła), + ryczałt od stypendiów mszalnych (opodatkowanie ryczałtem mają też inne branże) - inne podatki, włącznie z dochodowym, płacą >komisja majątkowa oddaje polski majątek kościołowi -zabrane niezgodnie z prawem należy chyba zwrócić? Zabranych w ramach reformy rolnej nie oddaja. Inne wyznania mają zresztą to samo >brak lustracji -bo lustrację zarządziło państwo, wobec ludzi ubiegających się o stanowiska obieralne; kościół jest organizacją prywatną. Analogicznie lustracji nie podlegają kominiarze (też usługi, po części obowiązkowe) czy akwaryści (też organizują się dobrowolnie wg. zainteresowań) >politycy na wyścigi dogadzają hierarchom -dziennikarzom, lobbystom, sponsorom, w czas kampanii przypominają sobie o artystach i sportowcach... >na każdym rogu świątynia -i? >budowy nowych wspierane z budżetu państwa i samorządów -wola polityczna była, przepisy nie pozwoliły (bo rozumiem, że o świątyni opatrzności piszesz) Odpowiedz Link Zgłoś
qc Publiczna manifestacja poglądów 08.10.09, 12:45 dziwi i chyba oburza czlowieka Kosciola. A pielgrzymki glownymi szlakami komunikacyjnymi blokada miast przez czlonkow sekty katolickiej w tzw "boze cialo" jest zrozumiala? A moze katolicy musza wylewac sie na ulice i szosy poniewaz koscioly sa za male albo powierzchnia nieruchomosci koscielnych nie pokrywa w dostatecznym stopniu kraju? A moze maja prawo, bo wiekszosc ma zawsze racje? Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po co? 08.10.09, 12:45 skoro katokoltuneria urzadzac wszelkie procesyje i wyc ave maryje to w tym przeciez demokratycznym i wolnym panstwi inni tez moga a takie "franciszkanskie" uwagi niech ten klecha sobie wsadzi!dobrze wiem kim byli ci franciszkanie spece od nagonek i wywolywania zadym w europie!wystarczy poczytac troche!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz jak widać; głupot lewaków jest bezgraniczna 08.10.09, 12:47 sam o sobie mogę śmiało powiedzieć, że jestem "niewierzący" ale żeby chciec demonstrowac ta moja niewiarę na ulicach? Na cos takiego to tylko zlewaczeni idioci moga wpaść.... Proponuje zmiane nazwy tej manifestacji... Niech to sie nazywa Marsz Kretynów bo wtedy będzie to bardziej adekwatne do stanu umysłu maszerujących :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: swan_ganz 08.10.09, 13:04 swan_ganz napisał: > jak widac, glupota lewakow kest bezgraniczna > sam o sobie mogę śmiało powiedzieć, że jestem "niewierzący" ale żeby > chciec demonstrowac ta moja niewiarę na ulicach? Na cos takiego to > tylko zlewaczeni idioci moga wpaść.... > Proponuje zmiane nazwy tej manifestacji... Niech to sie nazywa Marsz > Kretynów bo wtedy będzie to bardziej adekwatne do stanu umysłu > maszerujących :-) Trafiles w 10-ke! Marszw ateistow, homoseksualistow, manify feministek i wszystkie inne baracho tej katogorii jest niczym innym tylko popisem absolutnego kretynizmu. PS - Dlaczego, dziwnym trafem, heteroseksualisci nie odstawiaja tego rodzaju wyglupow???! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: swan_ganz 08.10.09, 13:09 > Trafiles w 10-ke! Marszw ateistow, homoseksualistow, manify > feministek i wszystkie inne baracho tej katogorii jest niczym innym > tylko popisem absolutnego kretynizmu. dodaję do tego co pisze, pielgrzymów, procesje po mieście/wsi. Jak równo to równo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: cillian1 08.10.09, 13:31 cillian1 napisał: > > Trafiles w 10-ke! Marszw ateistow, homoseksualistow, manify > > feministek i wszystkie inne baracho tej katogorii jest niczym innym > > tylko popisem absolutnego kretynizmu. > > dodaję do tego co pisze, pielgrzymów, procesje po mieście/wsi. Jak równo to > równo!!!! Ty, jak zwykle, musisz glupoty nie zwiazane z tematem wypisywac. Co ma do tego tematu zagwarantowana konstytucja, wolnosc sumienia i wyznania, zagubiona duszyczko???! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: cillian1 08.10.09, 17:16 > Ty, jak zwykle, musisz glupoty nie zwiazane z tematem wypisywac. ja dodałem to, co właśnie uznajesz za: wolnosc sumienia i wyznania. Tak samo jak te rzeczy które ty wymieniłeś moje dodane są tym samym, o których nie wiedzieć czemu zapomniałeś napisać (zakłądam, że przypadkiem i z rozpędu). I jakie głupoty wypisuję, dlaczego zakładasz, że ty piszesz genialne rzeczy :D Ze skromności?! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: swan_ganz 08.10.09, 13:41 no właśnie, dlaczego nikt nie organizuje parady hetero ...?? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Ależ odstawiają, odstawiają... 08.10.09, 13:43 Odstawiają te swoje wygłupy na procesjach, pielgrzymkach... blokują też udanie całkiem ruch samochodowy... > Trafiles w 10-ke! Marszw ateistow, homoseksualistow, manify > feministek i wszystkie inne baracho tej katogorii jest niczym innym > tylko popisem absolutnego kretynizmu. > PS - Dlaczego, dziwnym trafem, heteroseksualisci nie odstawiaja tego > rodzaju wyglupow???! > > Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz w pewnym stopniu... 08.10.09, 17:54 można ich zrozumieć Pomyśl tylko wet3; gdyby to tobie fiutek nie urósł, gdyby to toba właśnie pomiatała nawet sprzataczka w firmie to czy (zawzywszy na okoliczności) nie mogłaby wtedy odbić ci szajba? Otóz miałaby do tego ta szajba pełne prawo i wtedy tez być może by jakos zaistnieć miałbys ochotę wziąść udział w takim marszu manifestującycm cokolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Między tobą a tymi młodymi ludźmi jest różnica 08.10.09, 13:31 Zasadnicza. Ty chodzisz ze szturmówką 1-go maja i propagujesz komunizm a oni tylko samą niewiarę w Boga. Konkurencja, ale nie młody narybek... To boli... :)) swan_ganz napisał: > sam o sobie mogę śmiało powiedzieć, że jestem "niewierzący" ale żeby > chciec demonstrowac ta moja niewiarę na ulicach? Na cos takiego to > tylko zlewaczeni idioci moga wpaść.... > Proponuje zmiane nazwy tej manifestacji... Niech to sie nazywa Marsz > Kretynów bo wtedy będzie to bardziej adekwatne do stanu umysłu > maszerujących :-) > Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po co? 08.10.09, 12:49 dlaczego durny ormowcu ateista piszesz duza litera????? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po c 08.10.09, 13:12 > dlaczego durny ormowcu ateista piszesz duza litera????? może dlatego, że oni fizycznie są i można to udowodnić, to taka nazwa własna, a bóg, no cóż..... tylko pozwala się utrzymywać wybranym przez innych wybranych :D Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless a co? nie wolno im? pan ksiądz nie musi 08.10.09, 12:53 tego rozumieć... Odpowiedz Link Zgłoś
wiarus25 Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po co? 08.10.09, 12:55 W Polsce ateisci nie sa przesladowani ? ciekawe bo widac to i slychac wszedzie nawet juz w przedszkolu, a w podstawowce zaczyna sie terror(nie wspomne o kobietach i aborcji). Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Trzeba sie im przeciwstawić !!! 08.10.09, 12:57 najpierw marsze a później więzienia za brak myślenia po ateistycznemu. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes A może trzeba wg Ciebie ich wyłapać i do obozu 08.10.09, 13:25 koncentracyjno-wychowawczego w jedynej słusznej wierze wsadzić...? krakus24a napisał: > najpierw marsze a później więzienia za brak myślenia po > ateistycznemu. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Trzeba sie im przeciwstawić !!! 08.10.09, 13:51 Na razie to zamykają za niemyślenie po chrześcijański. Np. po dokonaniu aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Chodzą katolicy, chodzą pedały to i ateiści mogą. 08.10.09, 12:59 A dyskryminacja jest. Choćby w aborcji, decyzjach politycznych korygowanych o "chrześcijański charakter" Polski. Nie ma rozdzielności pomiędzy państwem a Kościołem Katolickim i to szkodzi mnie nie-Katolikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_chetny Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po co? 08.10.09, 13:04 a pielgrzymki po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Juz jada do Krakowa 08.10.09, 13:10 A skąd się bierze wodę święconą i czym rożni sie od kranówy ?. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes W wodzie święconej jest więcej zarazków... 08.10.09, 13:22 Już wiesz, jaka jest różnica? Ostatecznie tyle osób moczy w niej swoje paluchy... często brudne, zagrzybione... fuj... maura4 napisała: > A skąd się bierze wodę święconą i czym rożni sie od kranówy ?. Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni z jednej strony rzeczywiście po co 08.10.09, 13:09 ale z drugiej: po to samo co różnej maści przemarsze katoli ulicami miast. A to procesja, a to obnoszenie jakiegoś malowidła lub posążku, a to pielgrzymka.... Powód jest dokładnie ten sam. Pokazanie że się jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dick_powers Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po co? 08.10.09, 13:10 Uważam, że tego rodzaju demonstracja jest mocno naciąganą hucpą polityczną. Sam jestem agnostykiem i nie widzę konieczności demonstrowania swoich poglądów w jakimś marszu. Przecież mogę o tym mówić i pisać. Nikt mi nie zabrania bycia agnostykiem ani nikt nie ogranicza moich praw z tego powodu. A więc po co? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Dla demokracji! Razem poczują się silniejsi... 08.10.09, 13:19 Będą wiedzieli, że nie muszą się ze swoimi poglądami chować po bramach... a ty tam iść nie musisz jak nie chcesz. To impreza raczej dla młodych, zdolnych i myślących inaczej a nie zlot starych komunistów... Oni mają swoje 1-majowe pochody... dick_powers napisał: > Uważam, że tego rodzaju demonstracja jest mocno naciąganą hucpą polityczną. > Sam jestem agnostykiem i nie widzę konieczności demonstrowania swoich poglądów > w jakimś marszu. Przecież mogę o tym mówić i pisać. Nikt mi nie zabrania bycia > agnostykiem ani nikt nie ogranicza moich praw z tego powodu. A więc po co? Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po co? 08.10.09, 13:13 Czemu rodzice wysyłają dzieci na religię, do komunii, bierzmowania itd. Skoro sami nie wierzą, sami do kościoła nie chodzą, nie przestrzegają praktycznie żadnych zasad, a już na pewno nie KK, a do tego nawet jeśli chodzą to na pokaz, z powodu sąsiadów, dziadków/rodziców itp. Po co żyć w takim zakłamaniu?:> A co do marszu...a kogo to interesuje? Wierzą...dobrze...nie wierzą...ich sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Cel jest propagandowy. Propagowanie ateizmu 08.10.09, 13:13 Tak samo jak np. w przypadku marszów homoseksualistów (propagowanie homoseksualizmu). A procesje katolickie z kolei propagują katolicyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes A po co są pielgrzymki, procesje katolickie? 08.10.09, 13:14 Konkurencja chce wyjść na ulice? Niech wychodzi. Zobaczymy, ilu ich jest. Tych odważnych znaczy się... Zobaczmy, ile wśród nich jest ludzi młodych a ilu byłych komunistów. Chyba nikt nie powie, że maszerujące 18-to, czy 20-tolatki to komuniści, prawda? Nawet 35-ciolatki komunistami nie będą, bo za późno się urodzili... :)) Ale kościołowi to oczywiście nie jest w smak... Nikt nie lubi konkurencji... Ha, ha, ha... Odpowiedz Link Zgłoś
mondokane tylko bez ognia! 08.10.09, 13:22 Grunt, żeby nie palili kościołów po drodze... Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: tylko bez ognia! 08.10.09, 13:36 Dyskusja nie polega na eliminacji adwersarza. Odpowiedz Link Zgłoś
absbls Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po co? 08.10.09, 13:22 Uczestnikom marszu zycze powodzenia! Oby wzielo w nim udzial jak najwiecej mlodziezy. Przy okazji kolejny raz przepraszam wszyskie spasione wieprze, ze porownalem je do polskich biskupow. Porownanie to jest obrazliwe i krzywdzi te sympatyczne zwierzaki.. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 czy tylko faceci w czarnych sukienkach maja monopo 08.10.09, 13:23 na pochody po ulicach wsi, miasteczek i osad???? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: czy tylko faceci w czarnych sukienkach maja m 08.10.09, 13:33 Próbuję sobie przypomnieć jakiś pochód mężczyzna w czarnych sukienkach...... jakoś mi to nie wychodzi. Bo pochód to chyba więcej niż dwie osoby, co? Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Ateiści wyjdą na ulice.. - A "jąkały" to co?? 08.10.09, 13:30 "- To nie jest marsz przeciwko katolikom! Chcemy pokazać, że jesteśmy i chcemy być traktowani na równi - podkreślają organizatorzy manifestu." --------------------------------------------------------------- He he... Paranoja wszechobecna i wszechmocna :)) Ateiści wyjdą na ulice.. - A "jąkały" to co?? - Nie mogą??? - Ale.. - Jeśli jest sędzia Sądu Okręgowego w Szczecinie Urszula Chmielewska karząca 15 tys.złotych za nazwanie pedała pedałem.. - Jeśli jest "KUKU" Palikot.. - -Jeśli jest chamowaty Wojewódzki wtykający flagi polskie w kupy g.wna.. - Jeśli jest Nieznalska i Gretkowska czy Masłowska.. - Jeśli jest wynaturzona Senyszyn i równie "kopnięta" Magdalenka Środa.. - Jeśli jest wreszcie ciocia Roberta Biedroniowa(karierę polityczna rozpoczynająca w biurze MINISTRY Magdalenki ŚRODY) propagująca zboczenia wśród przedszkolaków - i jest chamska i prostacka Doda i już z samego dna kulturowego - specjalistka od napletków Chylińska.. - to kolejny CYRK pajaców zwących się "ateistami i agnostykami" wcale nikomu nie zaszkodzi :)) Ot.. kolejna obsesja.. Kolejne przyglupy domagają się specjalnych praw i przywilei - i tylko czekać, kiedy ośmielę się nie nazwać takiego "Panem Agnostykiem", to jakaś sędziora (te świrnięte - od Magdzi Środy tak siebie nazywają; - "profesora".. "dyrektora"..) Sądu Okręgowego w Szczecinie Urszula Chmielewska ukarze mnie za to kilkudziesięcioma tysiącami złotych kary.. Zawsze w chorych czasach, WSZYSTKO co chore zaczyna się ujawniać.. - I ujawnia!!! Pytanie.. - KTO następny w kolejce?? - Według mnie, już teraz.. powinni wyjść na ulice np.. JĄKACI i - "ZA".. "ZA".. "ZA.. "ZACINAJĄCY SIĘ" !! - A co!!! - Oni tez maja prawo do swego "Ma.. Ma.. Marszu".. -Tez mogą "chcieć zaistnieć w przestrzeni społecznej i publicznej, ale GŁÓWNIE POLITYCZNEJ"!! - sic! - Tez mogą chcieć pokazać, że jąkaci i "za.. za.. zacinający sie" są dyskryminowani na różnych płaszczyznach" - i ze "chcą być traktowani na równi".. - Mniejsza z tym na jakiej "równi" i PO CO? - Ale maszerować by zaistnieć i by "dostać prawa" mogą?? - No mogą.. Ale czy aby napewno "wszyscy w domu"??? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Demonstrowanie wiary? Rozumiem, ale..... 08.10.09, 13:31 ... demonstrowanie niewiary? O co chodzi? To tak jakby uznać staw za stodołą za szczególny bo kaczka po nim nie pływa. I ta dyskryminacja ateistów. Na czy ona polega? Bo bierzmowania się im odmawia? A może nie przyjmuje się ich do seminariów? Wiara, czy nie wiara jest prywatną sprawą człowieka. Jeśli ktoś robi z tego sprawę publiczną - z o obu stron - robi z siebie błazna. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Więc zdejmujmy krzyże ze szkół i urzędów... 08.10.09, 13:47 Przenośmy lekcje religii tam, gdzie ich miejsce... do kościołów. Będzie to pozytywny przejaw rozdziału kościoła od państwa grogreg napisał: > ... demonstrowanie niewiary? O co chodzi? > > To tak jakby uznać staw za stodołą za szczególny bo kaczka po nim nie pływa. > > I ta dyskryminacja ateistów. Na czy ona polega? Bo bierzmowania się im > odmawia? A może nie przyjmuje się ich do seminariów? > > Wiara, czy nie wiara jest prywatną sprawą człowieka. Jeśli ktoś robi z tego > sprawę publiczną - z o obu stron - robi z siebie błazna. > Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Więc zdejmujmy krzyże ze szkół i urzędów... 08.10.09, 14:24 Zgadzam się z Tobą. Szkoły publiczne i urzędy powinny być wolne od symboli religijnych. Uważam też, że religia - jako przedmiot powinna być wykładana w świątyniach względnie szkołach niepublicznych jeśli sobie tego rodzice zażyczą. Odpowiedz Link Zgłoś
andrewhdh Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po co? 08.10.09, 13:40 Jeszcze nie zdazyli wyjsc a juz sa pod pregierzem! Brawo! To jest naprawde wyjatkowo tolerancyjne spoleczenstwo. Polska blizej Europy? Duzo jeszcze wody w Wisle... Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po c 08.10.09, 13:45 Najmocniej przepraszam. Moja poprawność polityczna ostatnio nieco szwankuje. Mam nadzieję że moje słowa nie uraziły nikogo z niewiern..... to znaczy wierzących inacz.... O Jezu, jak ja mam ich nazywać żeby od religijnych fanatyków nie być wyzwanym? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po c 08.10.09, 14:26 Można wcale sie nimi nie interesować, a skupić sie wyłącznie na swoich prywatnych wierzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po c 08.10.09, 15:12 To, że w coś się wierzy nie należy się interesować innymi sposobami postrzegania rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po c 08.10.09, 15:36 No, ale jak masz problem z nazewnictwem, to podpowiadam, co by ci kłopot z głowy zdjąć. W swojej dziedzinie kłopotów z obrażaniem na pewno nie masz - eminencjo, ekscelencjo, proszę księdza, ojcze swięty. Ładnie i nikt nie jest obrażony. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po c 08.10.09, 16:55 Do czego nawiązujesz bo jakoś nie mogę tego, jakże pouczającego, wywodu powiązać z tym co napisałem wcześniej. Po za tym przytoczone przez Ciebie tytułu dotyczą chyba kleru kościoła katolickiego.....czyli nie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maria20 Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po co? 08.10.09, 13:41 Jak to po co? Po to aby pokazać, że ten kraj nie jest tylko i wyłącznie własnością katolików, a prawo uchwalane ma być dla wszystkich, a nie pisane pod dyktando nawiedzonych katolików którzy uważają, że wszyscy chcą żyć w zakłamaniu, obłudzie w średniowieczu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Ateiści wyjdą na ulice. Duchowni pytają: Po c 08.10.09, 13:48 Uuuuu jak napastliwie. A jak ktoś jest niewierzący a nie jest katolikiem to też jestem obłudnikiem i fanem średniowiecza? Odpowiedz Link Zgłoś