Dodaj do ulubionych

Lesbijka biskupem Sztokholmu

06.11.09, 07:15
Doktor Luter przewrócił się w grobie. Oby polscy ewangelicy mieli otwarte oczy. "Niech jednak pamięta, że biskup powinien być człowiekiem, któremu nic nie można zarzucić: wolno mu być mężem tylko jednej żony, musi być [zawsze] trzeźwy, roztropny, przyzwoity, gościnny, powinien posiadać pewne zdolności do nauczania." 1 Tm 3,2 Biblia Warszawsko-Praska
Obserwuj wątek
    • servicio Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 07:19
      Nieskończona jest głupota fanatyków, w tym przypadku fanatyków "postępu":)
      • maruda.r A Poznań ma arcybiskupa-geja 06.11.09, 10:33

Wiadomość nie jest specjalnie szokująca dla Polaków katolików. Wszak
        arcybiskupem metropolitą poznańskim był gej.

• wlserwis Re: A Poznań ma arcybiskupa-geja 06.11.09, 11:54
          Mo więc MIAŁ, a nie MA, prawda?
          • husyta1 Ewangelicy szwedzcy zapomnieli o Biblii 06.11.09, 12:24
            Biblia ustala jasne kryteria odnośnie cech jakie powinien mieć kandydat na biskupa.

1 Tymoteusz
            3,1 Prawdziwa to mowa: Kto o biskupstwo się ubiega, pięknej pracy pragnie.
            3,2 Biskup zaś ma być nienaganny, mąż jednej żony, trzeźwy, umiarkowany,
            przyzwoity, gościnny, dobry nauczyciel,
            3,3 nie oddający się pijaństwu, nie zadzierzysty, lecz łagodny, nie swarliwy,
            nie chciwy na grosz,
            3,4 który by własnym domem dobrze zarządzał, dzieci trzymał w posłuszeństwie i
            wszelkiej uczciwości,
            3,5 Bo jeżeli ktoś nie potrafi własnym domem zarządzać, jakże będzie mógł mieć
            na pieczy kościół boży?

W liście do Tytusa mamy jeszcze jedno wymaganie:
            1,9 Trzymający się prawowiernej nauki, aby mógł zarówno udzielać
            napomnień w słowach zdrowej nauki, jak też dawać odpór tym, którzy jej się
            przeciwstawiają.

Po pierwsze, ma to być mężczyzna - już to kryterium nie zostało spełnione.

Po drugie, ma się trzymać prawowiernej nauki, czyli zgodnej z nauczaniem Pisma
            Świętego, które z kolei bardzo zdecydowanie potępia związki homoseksualne czy
            lesbijskie.

Paweł pisze liście do Rzymian 1:
            (18) Albowiem gniew Boży z nieba objawia się przeciwko wszelkiej
            bezbożności i nieprawości ludzi, którzy przez nieprawość tłumią prawdę.
            (19)
            Ponieważ to, co o Bogu wiedzieć można, jest dla nich jawne, gdyż Bóg im to
            objawił. (20) Bo niewidzialna jego istota, to jest wiekuista jego moc i bóstwo,
            mogą być od stworzenia świata oglądane w dziełach i poznane umysłem, tak iż nic
            nie mają na swoją obronę, (21) dlatego że poznawszy Boga, nie uwielbili go jako
            Boga i nie złożyli mu dziękczynienia, lecz znikczemnieli w myślach swoich, a ich
            nierozumne serce pogrążyło się w ciemności. (22) Mienili się mądrymi, a stali
            się głupi. (23) I zamienili chwałę nieśmiertelnego Boga na obrazy
            przedstawiające śmiertelnego człowieka, a nawet ptaki, czworonożne zwierzęta i
            płazy; (24) dlatego też wydał ich Bóg na łup pożądliwości ich serc ku
            nieczystości, aby bezcześcili ciała swoje między sobą, (25) ponieważ zamienili
            Boga prawdziwego na fałszywego i oddawali cześć, i służyli stworzeniu zamiast
            Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki. Amen. (26) Dlatego wydał ich Bóg na
            łup sromotnych namiętności; kobiety ich bowiem zamieniły przyrodzone
            obcowanie na obcowanie przeciwne naturze
            , (27) podobnie też mężczyźni
            zaniechali przyrodzonego obcowania z kobietą, zapałali jedni ku drugim żądzą,
            mężczyźni z mężczyznami popełniając sromotę i ponosząc na sobie samych należną
            za ich zboczenie karę. (28) A ponieważ nie uważali za wskazane uznać Boga,
            przeto wydał ich Bóg na pastwę niecnych zmysłów, aby czynili to, co nie
            przystoi;

Oj, upadł, nisko upadł, 'kościół' luterański w Szwecji.
          • maruda.r Re: A Poznań ma arcybiskupa-geja 06.11.09, 13:01
            wlserwis napisała:

> Mo więc MIAŁ, a nie MA, prawda?

Paetz wciąż arcybiskupem seniorem w archidiecezji poznańskiej.

• ambl [...] 06.11.09, 07:41
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • rs_gazeta_forum [...] 06.11.09, 07:52
        • mata68 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:16
          TA ORDYNACJA JEST NIEZGODNA Z BIBLIĄ.
          1 list jana 3:7-9,efezjan 5:6-16,Rzym. 1,26-27
          na szczescie protestantyzm zalezy od wolnej woli wierzacego.wystarczy zmienić
          kosciół zeby nie uczestniczyc w tym obrzydliwym procederze.musialo się to tak
          skonczyć,skoro normalne ,heteroseksualne kobiety były przez wieki odsuwane od
          wspołpracy w kosciele.
          nikt nie zamyka osobą homoseksualnym drogi do zbawienia,nie mniej konsekwencją
          trwania w ,,chybianiu celu'' jest smierć,/,,kara za grzech jest smierc''/
          -pastor tkwiacy w grzechu-jak kazdy inny czlowiek powinien i bedzie ponosił
          konsekwencje swojego uporu wobec Boga-mozna byc homoseksualistą,to wybór
          osobisty-ale to strefa smierci ,a nie zbawienia:) ,co zatem homoseksualista robi
          jako przywódca duchowy i dokąd ma zaprowadzić ,,owieczki''?dlaczego polityka
          została postawiona ponad dziełem zbawienia przez Boga?czyzby Chrystus był
          bezsilny ?ano zobaczymy .....
          osobiscie-nie słuchalabym kazania,gdyby pastor czy ksiadz był homosksualistą.i
          do tego czynnym homoseksualistą,lub lesbijką.nie odrzucam bładzącego,ale słuchac
          mamy bardziej Boga niz ludzi.:)
          ta ordynacja jest niezgodna z Prawem Bozym.
          • sothis666 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:43
            > mamy bardziej Boga niz ludzi.:)
            > ta ordynacja jest niezgodna z Prawem Bozym.

-Rozumiem, że miałeś ostatnio ze Stwórcą poufną rozmowę i osobiście Ci o tym
            powiedział? Ta Pani nie narusza żadnych zasad obowiązujących w jej Kościele, ani
            także prawa swojego kraju. Nic nam do tego, a jeśli jest szanowana przez swoją
            wspólnotę to tym bardziej.

To co dzieje się w Polsce (jak rozumiem w pełnej zgodności z "Prawem Bożym"?) z
            innych perspektyw wygląda równie niesmacznie jak sytuacja w Szwecji dla Ciebie.

pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:POL_%C5%9Awi%C4%85tynia_Opatrzno%C5%9Bci_Bo%C5%BCej_plan.jpg&filetimestamp=20090825035115
            -dla jednych "na chwałę" a dla innych pycha, chciwość, zazdrość i nieumiarkowanie.

Sugeruję nie mieszać Boga do naszych radosnych zabaw i kompleksów - będzie
            mniejsze rozczarowanie jesli kiedyś naprawdę zajrzy na tę małą, prowincjonalną
            planete ;)
            • mata68 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 10:12
              owszem narusza.
              podstawa rozstania sie kosciola luteranskiego z kosciolem katlickim było
              zdeklarowane opieranie sie na biblii i odrzucenie nauk ,,nieczystego''kosciola
              katolickiego-patrz przybita do drzwi kosciola deklaracja ,w ktorej jednym z
              punktów jest trzymanie się scisle nauk biblijnych,jako podstawy wyznania
              wiary.poniewaz -jak sadze -ksiazka zwana bibliją to dla ciebie jezyk obcy
              zacytuje podany powyzej odnosnik do biblii dosłownie:
              Nie będziesz cieleśnie obcował z mężczyzną jak z kobietą. Jest to obrzydliwością.

3 Mojż. 18,22

Dlatego wydał ich Bóg na łup sromotnych namiętności; kobiety ich bowiem
              zamieniły przyrodzone obcowanie na obcowanie przeciwne naturze, podobnie też
              mężczyźni zaniechali przyrodzonego obcowania z kobietą, zapałali jedni ku drugim
              żądzą, mężczyźni z mężczyznami popełniając sromotę i ponosząc na sobie samych
              należną za ich zboczenie karę.

Rzym. 1,26-27
              zatem jesli uznasz,ze bibia jest podstawą wiary chrzescijanskiej w tym
              zdeklarowanego luteranizmu,lesbijka na miejscu duchownego ,czy duchownej,jest co
              najmniej nie na miejscu.:)nie trzeba do tego osobistej wiezi z Bogiem,wystarczy
              umiejętnośc czytania na poziomie 2 kl.podstawowki.i nie mieszajmy pojęc- co
              innego homoseksualny sasiad ,czy sasiadka,ale pani pastor mowi w imieniu Boga
              sprzed ołtarza.kazdy kto czuje sie odpowiedzialny za duchowosc wlasną nie musi
              tego bezkrytycznie przyjmowac z racji funkcji jaką pani pastor pełni.ktos kto na
              dzien dobry lamie prawo boze jest po prostu niezdatny do pełnienia urzedu
              koscielnego.bez wzgledu na plec.nie powinien siegac po autorytet.;)a jesli to
              zrobil uzywajac do tego autorytetu Boga,czy wlasnej wspolnoty-powinien liczyc
              sie z konsekwencjami -poniewaz,pewnie nie masz i nie czytasz biblii,znow pozwole
              sobie zacytowac cały werset:)
              Ale choćbyśmy nawet my albo anioł z nieba zwiastował wam ewangelię odmienną od
              tej, którą myśmy wam zwiastowali, niech będzie przeklęty! Jak powiedzieliśmy
              przedtem, tak i teraz znowu mówię: Jeśli wam ktoś zwiastuje ewangelię odmienną
              od tej, którą przyjęliście, niech będzie przeklęty!

Gal. 1,8-9
              • mata68 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 10:15
                ps.nie jestem katoliczką-daruj sobie;)jestem zza miedzy pani pastor-babtyską:)
                • axial_force szatan sie usmiecha 06.11.09, 20:55
                  na tym zdjeciu

zostaw nas Nazarejczyku!
                  my nie chcemy prawdy, ktora nam niesiesz!
                  • mata68 Re: szatan sie usmiecha 07.11.09, 09:58
                    dobrze powiedziane;)nie chcecie...ale to jakby nie moj problem.kazdy odpowiada
                    wyłacznie za siebie.i na tym ten cały uklad polega.kazdy odpowiada wylacznie za
                    siebie.dlatego ja nie słuychałabym ani zdania z kazania które mowi czlowiek
                    łamiący na dzien dobry prawo Boze...to moje zdanie,moj wybor,moja
                    odpowiedzialnosc,i moje osobiste zbawienie.z calą pewnoscia nie pozwolę sobie
                    narzucić zadnych rozwiazan ,które nie zgadzaja sie z moją wolnoscią
                    wyboru,słowa,wyznania i generalnie tego co nazywa się tozsamoscią.to nie jest
                    temat na dyskusję:) ,bo to moj wybor i jako moj wybor zadnym dyskusjom nie
                    podlega.:)
              • helisasg Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 12:15
                @mata68

W ogólności - nienawistne prześladowania ludzi za orientację
                seksualną są skrajna hipokryzją takich łajdaków jak ty o gębach
                pełnych moralnych frazesów. Jak tak bardzo chcesz podążać za
                biblijnymi nakazami to pouczaj mężczyzn by kontrolowali swoje
                kobiety tak jak i "inne rzeczy które ich są", oraz by zabijali żony
                które okazywały się nie być dziewicami. Niebycie dziewicą w dniu
                nocy poślubnej wszak tez wedle dobrego boga starego testamentu
                kwalifikuje się do kary ostatecznej.

zygać się chce jak się czyta takie wypociny jak twoje. Obyś
                zgmił/zgniła w piekle.
                • femur ---->Biblia 06.11.09, 13:11
                  femur napisał:

> Jeśli jest taka niezmienna, niepodważalna i nie omylna to fragment
                  > proponuje (nie stoi on czasem w sprzeczności z nauką Jezusa):
                  >
                  > 24 Oko za oko, ząb za ząb, rękę za rękę, nogę za nogę,
                  > 25 Sparzelinę za sparzelinę, ranę za ranę, siność za siność.
                  > 26 Jeźliby zaś kto wybił oko niewolnikowi swemu, albo oko
                  niewolnicy
                  > swojej, ażby się zepsowało, wolno go puści za oko jego.
                  > 27 Jeźliby też kto ząb niewolnikowi swemu, albo ząb niewolnicy
                  > swojej wybił, wolno go puści za ząb jego.
                  >
                  >
                  > Wybieracie z biblii to co Wam wygodne, jak jest sprzeczność to
                  > rozstrzygacie wg swojego "widzimisię"...
                  • ewolucja3 Re: ---->Biblia 06.11.09, 13:13
                    Tego jest więcej:

Jezus:

"Z tej racji opuści mężczyzna swojego ojca i matkę i złączy się ze
                    swoją żoną. 8 I będą oboje jednym ciałem. Tak nie są już dwoje, lecz
                    jedno ciało. 9 Co zatem Bóg złączył, tego niech człowiek nie
                    rozdziela".

tymczasem 24 roz. księgi Powtórzonego Prawa: "Jeśli mężczyzna
                    poślubi kobietę i zostanie jej mężem, lecz nie będzie jej darzył
                    życzliwością, gdyż znalazł u niej coś odrażającego, napisze jej list
                    rozwodowy, wręczy go jej, potem odeśle ją od siebie. "

Więc dlaczego z upodobaniem cytujecie Stary Test w temacie
                    homoseksualizmu. Jesus pewnie miał inne na tę sprawę podlądy
                    • antylewar Re: ---->Biblia 07.11.09, 01:18
                      Prosty człowieczku, wytłumaczę ci. Jezus aktualizował prawa zawarte w Starym
                      Testamencie. Natomiast nie możemy mówić, że "pewnie miałby inne zdanie", czyli
                      wg ciebie, że kochałby zboczeńców i wykolejeńców, którzy nie dostrzegają, że
                      błądzą. Bo jeżeli nie ma w Nowym Testamencie mowy na jakiś temat ze Starego, to
                      prawo to zostaje niezmienione.
                  • mata68 Re: ---->Biblia 07.11.09, 10:07
                    nie doczytałes do konca wszystkich moich wypowiedzi...opartych na nowym
                    testamencie;)ale co mnie to obchodzi:)to ty,i twoja swiadomosc...ja i moj dom
                    pozostaniemy wierni Bogu.
                • mata68 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 07.11.09, 10:05
                  :) no -po owocach ich poznacie-co ja ci mogę powiedziec po tym co pokazałes/łas
                  w swojej wypowiedzi?nie budzisz we mnie nawet litosci w tym swoich ciskaniu się
                  na wszystko i nic.nie czytasz calosci ,ale wywloczysz jakies odbiegace od tematu
                  argumenty tylko po to zeby ostatecznie zyczyc mi gnicia w piekle:) powiew piekla
                  twojej duszy na mojej twarzy-niestety-to ty zyjesz w we wlasnym piekle-i jakbys
                  nie rzygał/rzygała we mnie zólcią-twoje pieklo-twoj problem.co mnie to
                  obchodzi?kazdy odpowiada za siebie.mnie twoje hasła nie dotycza.to twoj bol,nie
                  moj.dzieki za niemile zyczenia-w sumie nie mnie opluwasz...tylko zasady.i co
                  mnie to obchodzi?:D:D:D:D:D nie przyszlam cie nawracać-na to jakby juz za
                  pozno.:)czas pieluch masz za soba-jako dorosly czlowiek odpowiadasz za siebie
                  osobiscie,milego dnia.
                  • helisasg Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 08.11.09, 19:43
                    Musisz zrozumieć. Religijne nakazy dotyczące homoseksualizmu są
                    ZŁE. Koniec kropka. Są niegodziwe. I już. Tak jak nakazy
                    zabijania niewiernych i temu podobne. "Święte księgi" to nic innego
                    jak zbiory mitów które tak sie mają do etyki i moralności jak inne
                    mitologie. To relikty pradawnych czasów, zabobonów i dzikich
                    nieludzkich obyczajów. Biblia nie jest tu wyjątkiem.
                    Jeśli teraz ktoś negatywnie i deprecjonująco wypowiada się o gejach
                    i lesbijkach postępuje nieuczciwie, niemoralnie, nieetycznie. I robi
                    to albo z głupoty (bo nie rozumie, że nie ma racji szukając
                    usprawiedliwienia w dzikim bełkocie dzikich pasterzy z bliskiego
                    wschodu sprzed tysięcy lat)albo z łajdactwa. sam/sama wybierz czy
                    jesteś głupi czy łajdak.
              • femur -----> Dlaczego tak Biblią tu rzucacie? 06.11.09, 13:02
                Jeśli jest taka niezmienna, niepodważalna i nie omylna to fragment
                proponuje (nie stoi on czasem w sprzeczności z nauką Jezusa):

24 Oko za oko, ząb za ząb, rękę za rękę, nogę za nogę,
                25 Sparzelinę za sparzelinę, ranę za ranę, siność za siność.
                26 Jeźliby zaś kto wybił oko niewolnikowi swemu, albo oko niewolnicy
                swojej, ażby się zepsowało, wolno go puści za oko jego.
                27 Jeźliby też kto ząb niewolnikowi swemu, albo ząb niewolnicy
                swojej wybił, wolno go puści za ząb jego.

Wybieracie z biblii to co Wam wygodne, jak jest sprzeczność to
                rozstrzygacie wg swojego "widzimisię"...
                • femur -------> Dlaczego tak Biblią tu rzucacie? 06.11.09, 13:07
                  Tego jest więcej:

Jezus:

"Z tej racji opuści mężczyzna swojego ojca i matkę i złączy się ze
                  swoją żoną. 8 I będą oboje jednym ciałem. Tak nie są już dwoje, lecz
                  jedno ciało. 9 Co zatem Bóg złączył, tego niech człowiek nie
                  rozdziela".

tymczasem 24 roz. księgi Powtórzonego Prawa: "Jeśli mężczyzna
                  poślubi kobietę i zostanie jej mężem, lecz nie będzie jej darzył
                  życzliwością, gdyż znalazł u niej coś odrażającego, napisze jej list
                  rozwodowy, wręczy go jej, potem odeśle ją od siebie. "

Więc dlaczego z upodobaniem cytujecie Stary Test w temacie
                  homoseksualizmu. Jesus pewnie miał inne na tę sprawę podlądy
          • savrin Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 12:31
            >osobiscie-nie słuchalabym kazania,gdyby pastor czy ksiadz był >homosksualistą.i

oj dziecko, nawet nie wiesz ile razy to już zrobiłeś
            • mata68 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 07.11.09, 10:12
              ...zrobiłas:) nie bardzo.wlasnie dlatego ,ze jesli masz w dłoni biblie na
              codzien i sprawdzasz,co ludzie mowią z biblią...zawsze mozesz po prostu wstac i
              wyjsc ,bo to ty kontrolujesz informacje ,które przyjmujesz.myslisz,ze wchodzac w
              grupe ludzi nie widac kto jakiej orientacji sie trzyma ?widac.na pierwszy rzut
              oka.mam sporo znajomych gejow.znam bardzo dobrze ich srodowisko.i trudno zebym
              nie widziala ich orientacji.nie stawiam nad sobą zadnego czlowieka,zatem to ja
              decyduje kogo mam ochote wysłuchac w jakich
              kwestiach.-ekonomia?informatyka?nauka jazdy samochodem?-ale nie przewodnictwo
              duchowe....mowy nie ma.
      • ella.1 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 13:48
        obrzydzenie mnie bierze jak widze twoj nick - jedyna, katolandowa
        wyrocznio.
    • patatajmiauhau Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 07:47
      Ponoć u luteranów nie miejsca na cuda a tu: Od kilku lat żyje w
      zaakceptowanym przez szwedzki Kościół luterański związku partnerskim z inną
      kobietą-kapłanem Gunillą Linden. Mają trzyletniego synka.
      Pastorki powinny
      zostać kanonizowane. Tylko z tym luteranie też mają kłopot. I co na to
      wojowniczy posterzy powiedzą, ano: wszystkiemu są winni katole!
      • everettdasherbreed Dwie kapłanki mają synka. 06.11.09, 09:53
        A ponoć to katolicy wierzą w dziewiczość matki i niepokalane poczęcie.
        Ewangelicy zaś dowodzą tego w praktyce.
    • pantera01 Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 07:52
      I czego innego mozna bylo spodziewac sie po wyznawcach tlustego i pijanego
      eks-mnicha? To bylo jasne jak slonce ze cos takiego jest produktem tej sekty.
      Wkrotce zapewne jakis szympansik na pastora?
      • mary_ann Luter i inni:-)))) 06.11.09, 09:09
        pantera01 napisał:

> I czego innego mozna bylo spodziewac sie po wyznawcach tlustego i pijanego
        > eks-mnicha?

Zgadzam się, ze dla dobra nas wszystkich taki np. arcybiskup Głódź powinien
        zadbać nieco o linię i ograniczyć alkohol...:-))))
        • everettdasherbreed Re: Luter i inni:-)))) 06.11.09, 10:00
          Rzymsko-katolickie duchowieństwo lubi czasy baroku zatem lubi też barokowe kształty.
      • titta Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 13:53
        A co kosciol szwecki ma do Lutra? On sie trzyal bibli, a kosciol
        szwecki " podaza za spoleczenstwem".
    • aramisa Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 07:52
      A mnie ta wiadomość napawa nadzieją, że są już kraje, gdzie nie
      zagląda się ludziom do łóżka ani do spodni, tylko dokonuje się
      wyborów z powodu szacunku do osoby, jej popularności w społecznosci
      lokalnej, zaufania.
      A Państwu wypowiadającym się z obrzydzeniem o nowym luterańskim
      biskupie Sztokholmu chcę powiedzieć, że po tysiąckroć wolałabym mieć
      za sąsiadów odważnych i uczciwych ludzi niezależnie od ich
      orientacji seksualnej, niż kogoś, kto nienawidzi drugiego człowieka
      nawet go nie znając.
      • rs_gazeta_forum Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 08:11
        aramisa napisała:
        > A mnie ta wiadomość napawa nadzieją, że są już kraje, gdzie nie
        > zagląda się ludziom do łóżka ani do spodni, tylko dokonuje się
        > wyborów z powodu szacunku do osoby, jej popularności w społecznosci
        > lokalnej, zaufania.
        > A Państwu wypowiadającym się z obrzydzeniem o nowym luterańskim
        > biskupie Sztokholmu chcę powiedzieć, że po tysiąckroć wolałabym
        > mieć za sąsiadów odważnych i uczciwych ludzi niezależnie od ich
        > orientacji seksualnej, niż kogoś, kto nienawidzi drugiego człowieka
        > nawet go nie znając.

Mogę tylko przyłączyć się do tego komentarza.
        Nawiasem, gdy czytałem tę informację, przemknęła mi krótka myśl - tak blisko i
        tak daleko.
        Pozdrawiam
        rs_
        • milet1 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 08:50
          rozumiem, że popieracie eksperymenty na dzieciach? Brawo! Polecam artykuł "Męski mózg pod lupą" w Gazecie zresztą. Między innymi - dzieci wychowujące się bez ojca mają mniejsze szanse w nauce, bo mają fizycznie mniej połączeń nerwowych. Nikomu nie odmawiam miłości, ale dwóch gejów albo dwie lesbijki wychowujące dziecko, budzi mój moralny opór i obrzydzenie. Nie utożsamiam się z wartościami kościoła katolickiego, ale w moim światopoglądzie obrazek tatusiów uczących swoją nastoletnią dziewczynkę, jak stosować tampon czy podpaskę budzi odrazę. Dzieci które wychowują się w niepełnej rodzinie są zawsze emocjonalnie poszkodowane - bez względu na to czy to są katolicy, geje czy inni. Ludzie nie powinni mieć dzieci z egoizmu. Mnie taka postawa przypomina parę ludzi głuchych, którzy chcieli mieć również głuche dziecko - mimo że nie musieli. Nie dziwię się Claude Lévi-Straussowi, że powiedział że nie chce mu się żyć w takim egoistycznym i pełnym relatywizmu świecie. To co media nazywają nowoczesnością okazać się może zwyrodnieniem.
          • elsby Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:25
            milet1 napisał:

> rozumiem, że popieracie eksperymenty na dzieciach? Brawo! Polecam artykuł "Męs
            > ki mózg pod lupą" w Gazecie zresztą. Między innymi - dzieci wychowujące się bez
            > ojca mają mniejsze szanse w nauce, bo mają fizycznie mniej połączeń nerwowych.
            > Nikomu nie odmawiam miłości, ale dwóch gejów albo dwie lesbijki wychowujące dz
            > iecko, budzi mój moralny opór i obrzydzenie. Nie utożsamiam się z wartościami k
            > ościoła katolickiego, ale w moim światopoglądzie obrazek tatusiów uczących swoj
            > ą nastoletnią dziewczynkę, jak stosować tampon czy podpaskę budzi odrazę. Dziec
            > i które wychowują się w niepełnej rodzinie są zawsze emocjonalnie poszkodowane
            > - bez względu na to czy to są katolicy, geje czy inni. Ludzie nie powinni mieć
            > dzieci z egoizmu. Mnie taka postawa przypomina parę ludzi głuchych, którzy chci
            > eli mieć również głuche dziecko - mimo że nie musieli. Nie dziwię się Claude Lé
            > vi-Straussowi, że powiedział że nie chce mu się żyć w takim egoistycznym i pełn
            > ym relatywizmu świecie. To co media nazywają nowoczesnością okazać się może zwy
            > rodnieniem.
            to, co piszesz -i Tobie podobni na tym forum -jest jedynie ilustracją
            zatwardzonego katolickiego zaszpuntowania w Waszych politowania godnych głowach.Do rzeczywistości realnej ma to się nijak,stąd nie ma najmniejszego uzasadnienia i pola do dyskusji rokującej coś więcej,niż kompulsywne ruchy robaczkowe i ślinotok że są normalne kraje i są też takie jak polska,iran czy pakistan.
            • milet1 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 10:32
              Zero argumentów same inwektywy. Na ziemi jest 7 mld ludzi - ogromna liczba kultur i mnóstwo różnorodnych spojrzeń na etykę i problemy moralne. Tymczasem kraje takie jak Szwecja są mikroskopijnie w skali świata i na pewno nie są normalne jeśli patrzeć globalnie. Ba liczba Szwedów spada dramatycznie od prawie 15 lat. Ostatnio mają wzrost urodzeń o 1,4 rocznie, ale okazuje się że szwedzki baby boom wiąże się bezpośrednio z rocznym wzrost liczby imigrantów o 35 % (tych którzy otrzymują paszport). 2007 – 107 421 urodziło się dzieci, 33 629 osób otrzymało obywatelstwo szwedzkie w 2007 roku. Ba, są to ludzie którzy większości nie wyznają szwedzkich. wartości. To oni rodzą dzieci Szwedom. Już dziś niektóre regiony Szwecji - te poza miastami - są na granicy kryzysu demograficznego, co udowadniają badania Szwedzkiego Centrum Statystyk.

By dokończy obraz tego idealnego kraju: "70 000 matek samotnie wychowujących dzieci żyje w Szwecji w biedzie. Co trzeci rodzic samotnie wychowujący dzieci jest biedny. Tylko w ciągu ostatnich dziesięciu lat trzykrotnie wzrosła w tej grupie liczba osób żyjących na skraju nędzy. Co dziesiątą mamę, przynajmniej raz w ciągu ostatniego roku nie było stać na podanie dzieciom ciepłego posiłku", "w Szwecji żyje około 212 500 matek samotnie wychowujących dzieci. Około 326 000 dzieci jest wychowywanych wyłącznie przez mamę". Zaznaczmy że to jeden z najbogatszych krajów świata.

i dalej:

"Patrząc na samobójstwa pod względem epidemiologicznym w ilości samobójców przoduje Szwecja oraz Węgry. Najmniejsza ilość samobójstw występuje w takich krajach jak Grecja, Włochy (ok. 10 osób na 100.000)" To tylko zbitki informacji ze szczęśliwego kraju, ale według mnie Szwedzi się pomylili. elsby - nie można być ograniczonym tylko do naszego małego europejskiego podwórka. by the way jestem niewierzący.

• elsby Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 11:59
                Jak to się ma ten słowotok do gejów i lesbijek?
                Poza tym konfabulujesz,znam Danię i Szwecję ,prawdziwą nędzę masz dookoła ,tutaj, w kraju "wartości katolickich i rodzinnych :-}
              • naels Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 15:27
                "Patrząc na samobójstwa pod względem epidemiologicznym w ilości
                samobójców przoduje Szwecja oraz Węgry. Najmniejsza ilość samobójstw
                występuje w takich krajach jak Grecja, Włochy (ok. 10 osób na
                100.000)"

Tu masz link do najnowszych danych WHO pokazujacych liczbe
                samobójstw na sto tysiecy mieszkancow:
                www.who.int/mental_health/prevention/suicide_rates/en/
                Wynika z nich, ze w 2006 liczba samobójstw per capita w Szwecji byla
                o 15% nizsza, niz w ultraszczesliwej, katolickiej Polsce. Na tle
                innych krajow tez nie wypada zle. Jesli reszta twoich informacji
                jest równie wiarygodna, to mozesz je sobie wsadzic w...
          • rs_gazeta_forum Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 11:09
            milet1 napisał:
            > rozumiem, że popieracie eksperymenty na dzieciach? Brawo! Polecam
            > artykuł "Męski mózg pod lupą" w Gazecie zresztą. Między innymi -
            > dzieci wychowujące się bez ojca mają mniejsze szanse w nauce, bo
            > mają fizycznie mniej połączeń nerwowych.

"Eksperymenty"? Stosując kłamliwe słownictwo kłamiesz.
            Poza tym niewiele zrozumiałeś z artykułu, jaki zdarzyło ci się przeczytać.
            Badanie pewnego gatunku myszek wykazało, że pozbawienie potomstwa części opieki
            skutkuje u niego słabszym rozwojem mózgu. Nic dziwnego, równie łatwo można
            pokazać, że są różnice między dziećmi wychowanymi w rodzinach, gdzie rodzice
            mają wykształcenie wyższe i mieszkają w Warszawie lub mają wykształcenie
            podstawowe i mieszkają w postpegeerze. Nawet jednak w tak skrótowej informacji
            jak ten artykuł jest też wzmianka o możliwości uzupełnienia/nadrobienia takich
            braków. A już w ogóle nie przyjmujesz do wiadomości, że człowiek różni się od
            myszy i jak pokazuje choćby historia, jedna osoba wychowująca dzieci może im
            zapewnić przy współudziale wspólnoty pełny rozwój.

> Nikomu nie odmawiam miłości, ale dwóch gejów albo dwie lesbijki
            > wychowujące dziecko, budzi mój moralny opór i obrzydzenie. Nie
            > utożsamiam się z wartościami kościoła katolickiego, ale w moim
            > światopoglądzie obrazek tatusiów uczących swoją nastoletnią
            > dziewczynkę, jak stosować tampon czy podpaskę budzi odrazę.

Współczuję, rzeczywiście masz ze sobą problem, na tym forum go nie rozwiążesz.

> Dzieci które wychowują się w niepełnej rodzinie są zawsze
            > emocjonalnie poszkodowane - bez względu na to czy to są katolicy,
            > geje czy inni.

Równie dobrze mogę palnąć mówkę, że dzieci, które nie wychowywały się w mojej
            rodzinie są emocjonalnie poszkodowane, bo moje dzieci takich jak ty problemów
            nie mają - patrz akapit wyżej.

> Ludzie nie powinni mieć dzieci z egoizmu. Mnie taka postawa
            > przypomina parę ludzi głuchych, którzy chcieli mieć również głuche
            > dziecko - mimo że nie musieli.

Niestety plączesz wszystko. Zapewne pisząc to wyobrażasz sobie, że dwie kobiety
            wychowując córkę zmuszają ją do przyjęcia takiego modelu życia także dla siebie.
            Nie masz dowodów i konfabulujesz w dodatku uogólniając.
        • grazka58 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 10:04
          Czy każdy musi być chrześcijaninem? W kościołach protestanckich
          jedynym źródłem objawienia jest Pismo Święte, a ono bardzo wyraźnie
          i bez niedomówień określa homoseksualizm jako obrzydliwy grzech.
          Każdy czynny homoseksualista popełnia grzech, a homoseksualista
          mieniący się przywódcą duchowym kościoła chrześcijańskiego
          szczególnie. Sieje zgorszenie i zniechęca ludzi do Chrystusa.
          • rs_gazeta_forum Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 10:21
            grazka58 napisała:
            > Czy każdy musi być chrześcijaninem? W kościołach protestanckich
            > jedynym źródłem objawienia jest Pismo Święte, a ono bardzo wyraźnie
            > i bez niedomówień określa homoseksualizm jako obrzydliwy grzech.
            > Każdy czynny homoseksualista popełnia grzech, a homoseksualista
            > mieniący się przywódcą duchowym kościoła chrześcijańskiego
            > szczególnie. Sieje zgorszenie i zniechęca ludzi do Chrystusa.

Nie mam pojęcia. Zapewne bycie człowiekiem przez duże C wyklucza
            podporządkowanie systemowi religijnemu, ale jednostki jakoś sobie z tym
            problemem radzą.
      • peterpopara Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 08:45
        Wolałbym takich sąsiadów nie mieć, szczególnie takich którzy mogą zdeprawować
        moje dzieci. A dlaczego nie mamy prawa wypowiadać się o zwyrodnieniach, wszak to
        ohydne i do tego dzieje się pod dachem kościoła, który zbyt daleko stał się
        reformatorki zapominając o fundamentach. Każde zgorszenie należy piętnować nie
        ważne poda czyim dachem się dzieje. A propos tego zaglądania do łóżka i spodni!
        To raczej okazuje się, że sami wystawiają swoje łóżka na ulicach a publicznie
        obnażają się zdejmując te spodnie. Czego normalni i z zasadami ludzi nie
        robią!!!!!!!!!
      • plorg Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:04
        aramisa napisała:

> zagląda się ludziom do łóżka ani do spodni,
        ----------------
        Przepraszam, że zapytam, ale czym w/g ciebie jest publiczne
        ogłaszanie czyichś upodobań seksualnych, jak nie "zagladaniem
        ludziom do łóżka" właśnie? W tym wypadku mamy nawet do czynienie z
        epatowaniem swoją seksualnością.

> sąsiadów odważnych i uczciwych ludzi niezależnie od ich
        > orientacji seksualnej, niż kogoś, kto nienawidzi drugiego
        > człowieka nawet go nie znając.
        ----------------
        Ja bym nie chciał mieć sąsiada opowiadającego mi codziennie o swoich
        wyczynach w łóżku. Ludzie obnoszący się ze swoim
        zboczeniem/seksualnością zasługują na potępienie, bez względu czy
        się ich zna czy nie. Tak samo jak potępia się pornografię w
        miejscach publicznych.
        • koloratura1 Przepraszam, ale nie nadążam... 06.11.09, 10:25
          plorg napisał:

> czym w/g ciebie jest publiczne
          > ogłaszanie czyichś upodobań seksualnych, jak nie "zagladaniem
          > ludziom do łóżka" właśnie?

Ona zajrzała czy jej zajrzeli?
      • lai21 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:14
        A mnie ta wiadomość napawa nadzieją, że są już kraje, gdzie nie
        > lokalnej, zaufania.
        a mnie to wali bo kosciol luteranski w szwecji, Koscilem juz nie jest od pewnego
        czasu. To teraz taka organziacja finansowana przez rzad zajmujaca sie uslugami
        dla ludnosci.
        • everettdasherbreed Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:56
          Twoje ostatnie zdanie w pełni stosuje się do pewnej organizacji religijnej w
          Polsce. Też jest ona na utrzymaniu budżetu państwa i dostarcza ludności
          rozrywkowych usług (radio z kabaretem, telefonia komórkowa, ogrzewanie
          geotermiczne, winko itd.).
          • lai21 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 19:55
            niestety, jak sadzsz ze ten ktos reprezentuje kosciol katolicki to widocznie
            malo wiesz
        • ellamp Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 11:53
          > a mnie to wali bo kosciol luteranski w szwecji, Koscilem juz nie jest od
          pewnego czasu. To teraz taka organziacja finansowana przez rzad zajmujaca sie
          uslugami dla ludnosci.

Hey, to dokladnie tak jak nasz w Polsce!!!
      • franz.joseph Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 10:18
        > lokalnej, zaufania.

Chyba nie piszesz o Szwecji. :)
        wyborcza.pl/dziennikarze/1,84228,7150602,Szwedzcy_studenci_rowniejsi_od_studentek.html
    • peterliberty Gratulacje 06.11.09, 07:54
      Ważne jest to, jakim jest kapłanem, a nie jej orientacja seksualna. Myślę, że
      w kościela katolickim, także w Polsce, nie brakuje gejów pośród bikupów i to
      takich, którzy nie potrafią zachować celibatu. Róznią się tylko tym, że
      ukrywają swoje preferencje. Pytam zatem, kto jest lepiej kwalifikowany do
      posługi biskupiej?
      liberalnydemokrata.blox.pl/
      • plorg Re: Gratulacje 06.11.09, 08:54
        peterliberty napisał:

> Ważne jest to, jakim jest kapłanem, a nie jej orientacja seksualna.
        ------------------
        No święta racja bracie. Po co zatem piszą w Gazecie o jej
        upodobaniach seksualnych?
        Poza tym:

"Brunne traktuje biskupią posługę jako okazję do wzięcia w obronę
        wykluczonych. Choć nie precyzuje, że chodzi jej o homoseksualistów,
        komentując swój wybór, mówiła: - Wiem, co to oznacza być przez kogoś
        kwestionowanym"

Myślałem, że biskup ma być dla wszystkich wiernych, tymczasem pani
        biskup sugeruje, że posadę swoją traktuje jako okazję do zajmowania
        się homoseksualistami. Bardzo szczytny cel, ale minęła się
        najwyraźniej z powołaniem. To nie jest bowiem rola biskupa.

> Pytam zatem, kto jest lepiej kwalifikowany do posługi biskupiej?
        ----------------
        Pytanie idiotyczne. Każdy inny! Na takie stanowisko nie nadaje się
        osoba w taki czy inny sposób skrzywdzona przez los, bo ma pełnić
        posługę dla wszystkich. Przez pryzmat swojej dewiacji nie może
        świata widzieć obiektywnie. O apektach teologicznych przez litość
        nawet nie wspomnę.
    • zgr-edo katolicy i prawosławni w Szwecji, he,he 06.11.09, 07:55
      w Szwecji wyznawcami tej religii są tylko emigranci z Polski i
      Ukrainy, a ich opinie nie są brane pod uwagę społeczeństwa
    • atmantel Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 07:58
      a co w tym złego, została wcześniej pastorem, sprawa Szwedów jak reformują
      swój Kościół.
      • conn-x-5 zato pedalstwo na biskupin tRonie jak u katoli 06.11.09, 08:14
        jest jak najbardziej sluszne..

hahahhaahahhahahahahahahaha co za potrzepany narod

pedalstwo, pijanstwo,pederastwo i zlodziejstwo wsrod kleru
        katolskiego nie przeszkadza wam , zato przeszkadza ze kobieta zyje w
        jednym trwalym zwiazku

maohery , zacznijcie sie leczyc na nogi na glowe juz za pozno
        • viornisko Re: zato pedalstwo na biskupin tRonie jak u katol 06.11.09, 08:54
          Nie zauważyłem, aby to o czym piszesz dominowało wśród kleru, natomiast pragnę
          przypomnieć ci, że 23-46 % pedofilów, to homoseksualiści..

www.rp.pl/artykul/388324_Znany_gej_na_czele_siatki_pedofilow.html
          • japico Re: zato pedalstwo na biskupin tRonie jak u katol 06.11.09, 09:32
            viornisko napisał:

> Nie zauważyłem, aby to o czym piszesz dominowało wśród kleru, natomiast pragnę
            > przypomnieć ci, że 23-46 % pedofilów, to homoseksualiści..
            ... a poczyniłeś może badania jaki % księży katolickich to pedofile a jaki
            homoseksualiści?
          • koloratura1 Re: zato pedalstwo na biskupin tRonie jak u katol 06.11.09, 10:30
            viornisko napisał:

> pragnę przypomnieć ci, że 23-46 % pedofilów, to homoseksualiści..

W sutannach?

• plorg Re: zato pedalstwo na biskupin tRonie jak u katol 06.11.09, 13:19
              koloratura1 napisała:

> W sutannach?
              -----------------
              A jaka różnica co noszą? Pedofil to pedofil, niezależnie co ubierze.
    • condor Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 08:02
      Homoseksualiści są częścią społeczeństwa więc wydaje się naturalnym że pełnią
      w nim różne funkcje. Podziwiam panią biskup za odwagę i szczerość, bo wielu
      homoseksualnych biskupów katolickich nigdy się do swojej orientacji nie
      przyzna a co za tym idzie okłamuje swoje owieczki udając hetero. Fałsz, obłuda
      i mamona to jedyne żeńskie obiekty pożądania biskupów katolickich.
      • plorg Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:17
        condor napisał:
        > Podziwiam panią biskup za odwagę i szczerość, bo wielu
        > homoseksualnych biskupów katolickich nigdy się do swojej
        > orientacji nie przyzna...
        --------------
        To nie odwaga, to ekshibicjonizm. Orientacja seksualna jest prywatną
        sprawą każdego człowieka! (biskup to też człowiek).
        • elucidator Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 10:53
          Czy zawieranie malzenstwa to tez ekshibicjonizm? Ta pani zyje w oficjalnie
          zarejestrowanym zwiazku partnerskim z kobieta, i tym samym jej orientacja
          seksualna nie jest dla nikogo tajemnica, podobnie jak orientacja seksualna osob
          zawierajacych malzenstwa hetersoeksualne.
    • viornisko Homoseksualizm w Szkocji_wpadka pedofilów 06.11.09, 08:52
      Szukam na portalu, ale jakoś nie mogę znaleźć informacji, więc poniżej link o
      gejach - pedofilach.

www.rp.pl/artykul/388324_Znany_gej_na_czele_siatki_pedofilow.html
    • netgater Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 08:59
      "Zwolennicy" pani "biskup" tu na forum, mają taką widzę manierę, że
      jeśli ksiądz katolicki złamie celibat, to jest skandal,
      kompromitacja i wstyd, a jak lesbijka zostaje "biskupem" u
      luteranów - to znowu wstydzić i bić w piersi za brak nowoczesności
      tym razem, powinni się katolicy.

Ludzie - dajcie o Kościele, decydować tym, którzy do niego należą.
      Najwięcej do powiedzenia na temat co Kościoła mają Ci co są poza
      nim. Oświeceni, w mordę jeża.

--------------------------------------------------------------
      • plorg Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:21
        netgater napisał:

> Ludzie - dajcie o Kościele, decydować tym, którzy do niego należą.
        ---------------
        A dlaczego nie można wyrażać swojej opinii? Wykazać obłudy i
        zakłamania? Tak się składa, że poprawność polityczna w kościele nie
        pochodzi wcale od tych co do tego kościoła należą. Jest narzucona z
        zewnątrz.
        • kmiarek a czy to nie jest obłuda? 06.11.09, 11:34
          Krytyka księdza-geja i wychwalanie pastorki-lesbijki jakoś nie jest
          dla ciebie obłudą? Czy też jest to typowy przykład na to, że
          katolikom trzeba przywalić przy każdej okazji.
          • plorg Re: a czy to nie jest obłuda? 06.11.09, 13:17
            kmiarek napisał:

> Czy też jest to typowy przykład na to, że
            > katolikom trzeba przywalić przy każdej okazji.
            -----------------
            Przepraszam, czy ja gdzieś wspomniałem choćby jednym słowem o KK?
            To w ogóle nie jest tematem dyskusji. Kolega ma jakieś zwidy?
            Poza tym nie wychwalam też nigdzie dewiantki na stanowisku pastora.
      • ellamp Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 11:58
        > Ludzie - dajcie o Kościele, decydować tym, którzy do niego należą.

To dlaczego o ludziach nie nalezacych do Kosciola maja decydowac ludzie ktorzy
        do niego naleza np. w sprawie aborcji, in vitro etc.?????
    • mary_ann tez mi nowość:-))) 06.11.09, 09:12
      Phi...Taka Polska na przykład od lat ma biskupów homoseksualistów. Taki Petz
      chociażby... Wielka mi sensacja:-)
    • gugula Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:17
      Brawo, gratulacje!
    • goodmood a ile ma na 400 m ? 06.11.09, 09:25
      Kto by się przejmował tą lesbą w roli biskupa, w w kraju gdzie faceci mogą
      pono raz do roku i to upiwszy się przedtem czerwonym winem (sam wciąż je
      pociągam, ale... nijakich skutków nie widzę). I to z okazji jakiegoś ichniego
      świętego... Szwecja to także przykład, że bogactwo szczęścia nie daje...
      Ale wracając do tej... nie wiem, jak ją nazwać. Dla Szwecji zaczęłyby się
      dopiero schody, gdyby próbowała ją na Olimpiadę posłać. Tam niechybnie uczeni
      doktorzy wzięliby lupę, aby tej babopodobnej zajrzeć, gdzie trzeba... Zresztą
      gołym okiem widać...
      Nawet wśród chłopów rzadko się trafia samiec tak szpetny
    • piotrall Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:27
      Boże, wszystko się przewraca. Nie dosyć, że kobieta (Biblia wyraźnie
      mówi - mąż czyli mężczyzna) i do tego lezbijka?? Gdzie logika -
      Biblia mówi ze takich ludzi Bog zniszczy w dniu końca. To jest
      podobne do stowarzyszenia pod nazwą Katolickie Stowarzyszenie Gejów
      i Lesbijek (Catholic association of gays and lesbians) - czyż to nie
      jest jakiś oksymoron?
      --------------------------------------------------------------------
      Apokalipsa św Jana 14,8-11 wymownie :)
    • pioro111 Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:39
      Kilka lat temu, gdy jeszcze nie był to temat tabu, policja udostępniła statystki dotyczące molestowania dzieci. W zależności od regionu od 23 do 43 procent tych przestępstw było sprawką gejów. Zważywszy, że stanowią oni 1, góra 2 procent społeczeństwa, mamy do czynienia z wielką nadreprezentacją – powiedziała „Rzeczpospolitej” brytyjska specjalistka ds. wychowywania dzieci Lynette Burrows. Jej zdaniem homoseksualne lobby nie dopuszcza, by takie dane wychodziły na jaw.
      ...................................................................
      Pedofilka "BISKUPEM"? Mają dziecko z drugą lesbą pastorzycą? Jak to rozumieć? mają codziennie ? czy jak? he he
      ............................................................James Rennie, jeden z najbardziej znanych szkockich homoseksualistów. Dostał dożywocie, ale może wyjść na wolność po 13 latach. Był szefem finansowanej przez państwo organizacji LGBT Youth Scotland, która doradzała nastolatkom odkrywającym u siebie skłonności homoseksualne. Rennie, któremu rząd płacił 40 tysięcy funtów (około 200 tysięcy złotych) rocznie, był zwolennikiem wprowadzenia do szkockich szkół lekcji o homoseksualizmie. Domagał się też umożliwienia homoseksualistom adoptowania dzieci. Jak pisze dziennik „Daily Mail”, często odwiedzał szkocki parlament, zapraszano go też do siedziby brytyjskiego premiera na Downing Street w Londynie i na przyjęcia urządzane przez członków rodziny królewskiej.
      ................................................................
      Ten znany aktywista gejowski został skazany za molestowanie synka swoich przyjaciół, którzy zostawiali dziecko pod jego opieką. Proceder miał miejsce niemal od urodzenia chłopca do momentu, gdy skończył cztery lata. Podczas molestowania Rennie robił zdjęcia i nakręcał filmy, które przekazywał innym członkom pedofilskiej siatki. Pozwalał im również słuchać przez telefon, jak gwałci niemowlę.
      ......................................................
      To, co zobaczyliśmy, jest odrażające. Zszokowałoby każdego normalnego człowieka – powiedział szkocki sędzia.
      Pederaści są ok? he he
      • japico Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:46
        pioro111 napisał:
        > To, co zobaczyliśmy, jest odrażające. Zszokowałoby każdego normalnego człowieka
        > Pederaści są ok? he he

... i tu się z tobą zgadzam: abp Paetz wysługujący się klerykami na pewno nie
        jest OK. A już wysyłanie do nie go listów gratulacyjnych przez BXVI tym
        bardziej.
        • everettdasherbreed Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:59
          Swego czasu Jan Paweł II zdjął Paetza ze stanowiska akurat w Wielki Czwartek.
          Ten dzień katolicy uważają za moment ustanowienia tzw. "sakramentu kapłaństwa".
          Zatem dymisja akurat w tym dniu była zaostrzeniem kary. Być może była to
          najwyższa kara, jaką papież może nałożyć na biskupa.
    • odowk Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:43
      wojciech.mandryk napisał:

> Doktor Luter przewrócił się w grobie. Oby polscy ewangelicy mieli
      otwarte oczy.
      > "Niech jednak pamięta, że biskup powinien być człowiekiem,
      któremu nic nie moż
      > na zarzucić: wolno mu być mężem tylko jednej żony, musi być
      [zawsze] trzeźwy, r
      > oztropny, przyzwoity, gościnny, powinien posiadać pewne zdolności
      do nauczania.
      > " 1 Tm 3,2 Biblia Warszawsko-Praska

Ona ma tylko jedną żonę, więc co chcesz?

Gratuluję szwedzkiemu Kościołowi umiejętności reformatorskich.
      • everettdasherbreed Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:53
        Przydałby się jakiś komentarz na temat obowiązkowej trzeźwości biskupów.
      • everettdasherbreed Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:57
        Biblia zakazuje biskupom posiadania mężów oraz kochanków płci męskiej.
        • elucidator Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 10:59
          Nie wiedzialem ze w Biblii jest mowa u biskupach. Tak pojecie jak i urzad
          biskupa wymyslono juz po napisaniu Nowego Testamentu.
          • everettdasherbreed Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 11:06
            Biblia to także Nowy Testament, który obejmuje 4 ewangelie, zbiór listów i
            Apokalipsę.
            Może użyto złego określenia albo tendencyjnego tłumaczenia?
        • lai21 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 20:19
          everettdasherbreed napisał:

> Biblia zakazuje biskupom posiadania mężów oraz kochanków płci męskiej.
          >
          dlatego ksieza katoliccy nie maja mezow ani kochankow
      • lai21 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 20:17
        >
        > Gratuluję szwedzkiemu Kościołowi umiejętności reformatorskich.

tylko taki maly szczegol...to nie jest zaden koscol, a jakas sekta kierowana
        przez dewiantow
    • pio765 Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 09:56
      Czekam teraz na podobny w zamierzeniu, artykuł z Finlandii, a dopiero po tym, na przemilczaną dotąd wiadomość, że te oba kraje zgodziły się na "rurę bałtycką".
      • everettdasherbreed Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 10:06
        W Finlandii również kobiety sprawują funkcje kapłańskie. To samo w Danii,
        północnych Niemczech itd.
        Swego czasu kobiety nie miały prawa śpiewać w kościele: "tedec mulier in
        ecclesia". Ten nakaz był przestrzegany także przez protestantów. Stąd też liczne
        chóry chłopięce.
        • lindown1 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 10:10

> W Finlandii również kobiety sprawują funkcje kapłańskie. To samo w
          Danii,
          > północnych Niemczech itd.

W protestantyzmnie nie ma pojecia kaplanstwa duchownych tak jak u
          katolikow czy prawoslawnych. Tam jest zasada kaplanstwa wszystkich
          ochrzczonych. Te kobiety sa pastorami, ale nie kaplanami.
          • everettdasherbreed Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 10:28
            Słuszna uwaga. Protestanci nie uważają duchownego za kogoś "lepszego" czy
            nadzwyczajnego. Dzieci Boże są równe.
          • mata68 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 10:30
            czytaj ze zrozumieniem:) tu nikt nie czepia sie o to ,ze babka jest
            duchownym-zastanawiamy sie,czy ksiadz/pastor/pastorka-mają prawo do
            przewodnictwa duchowgoe,jesli łamią prawo boze poprzez homoseksualizm...i zeby
            przynajmniej nie robili z tego wielkiego halo,ale doslownie bezczelnie sie z tym
            obnosza jako atutem w swojej słuzbie-innymi slowy-,,chodzcie do nas drodzy
            homoseksualni,zrozumiemy,rozgrzeszymy i skasujemy -wszak gej to zwykle osoba
            skoncentrowana na robieniu kasy''-jak dla mnie taki format ducha to czyste
            diabelstwo-zamiast :
            Albo czy nie wiecie, że niesprawiedliwi Królestwa Bożego nie odziedziczą? Nie
            łudźcie się! Ani wszetecznicy, ani bałwochwalcy ani cudzołożnicy, ani
            rozpustnicy, ani mężołożnicy,

1 Kor. 6,9

Dotąd nie przyszło na was pokuszenie, które by przekraczało siły ludzkie; lecz
            Bóg jest wierny i nie dopuści, abyście byli kuszeni ponad siły wasze, ale z
            pokuszeniem da i wyjście, abyście je mogli znieść.

1 Kor. 10,13
            Nie mamy bowiem arcykapłana, który by nie mógł współczuć ze słabościami naszymi,
            lecz doświadczonego we wszystkim, podobnie jak my, z wyjątkiem grzechu.
            Przystąpmy tedy z ufną odwagą do tronu łaski, abyśmy dostąpili miłosierdzia i
            znaleźli łaskę ku pomocy w stosownej porze.

Hebr. 4,15-16
            mowić o takim rozwiazaniu-Kto popełnia grzech, z diabła jest, gdyż diabeł od
            początku grzeszy. A Syn Boży na to się objawił, aby zniweczyć dzieła diabelskie.

1 Jana 3,8
            -otwarcie wspiera sie to co zostało potepione przez Boga.
            wiec albo uznaje sie bibile jako autorytet,albo tworzy sie demoniczną sektę
            gdzie punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
            [podziekowania dla wlasciciela: biblia.blox.pl/html ]
            • lindown1 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 14:47
              mata68 napisała:

> czytaj ze zrozumieniem:) tu nikt nie czepia sie o to ,ze babka jest
              > duchownym

najpierw zacznij od siebie:) Jesli sie czegos czepiam to braku
              rzetelnej wiedzy autora artykulu. Jesli uzywa sie pojec to
              wypadaloby wiedziec co one znacza. Widze, ze bardziej kierujesz sie
              emocjami, a wypadalaby dokladnie przeczytac, zanim zamiescisz swoj
              komentarz
              • mata68 Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 07.11.09, 10:24
                lindown1 napisał:

> mata68 napisała:
                >
                > > czytaj ze zrozumieniem:) tu nikt nie czepia sie o to ,ze babka jest
                > > duchownym
                >
                > najpierw zacznij od siebie:) Jesli sie czegos czepiam to braku
                > rzetelnej wiedzy autora artykulu. Jesli uzywa sie pojec to
                > wypadaloby wiedziec co one znacza. Widze, ze bardziej kierujesz sie
                > emocjami, a wypadalaby dokladnie przeczytac, zanim zamiescisz swoj
                > komentarz

jakimi emocjami? lesbijki nie budza we mnie zadnych,geje tez nie.chodzi tego po
                miescie za rece cale stado i kogo to obchodzi? ale niech sie nie pcha do
                mowienia ludziom co mają robic ze swoimi emocjami.od tego jest biblia.a nie ktos
                ,kto sam sobie nie radzi ze sobą.nie uznam wladzy nieudacznika.z jakiej
                okazji?to moje zycie i moja sprawa.zaden kochajacy inaczej nie bedzie mnie
                nawracal na swoje widzenie swiata.niech spada.biblia jest jedna,a ja jestem
                odpowiedzialna za siebie i moja rodzine-i wypad z mojego zycia.
                biblia interpretuje sie sama.wystarczy czytac ze zrozumieniem.

Któż nas odłączy od miłości Chrystusowej? Czy utrapienie, czy ucisk, czy
                prześladowanie, czy głód, czy nagość, czy niebezpieczeństwo, czy miecz? Jak
                napisano: Z powodu ciebie co dzień nas zabijają, uważają nas za owce ofiarne.
                Ale w tym wszystkim zwyciężamy przez tego, który nas umiłował. Albowiem jestem
                tego pewien, że ani śmierć, ani życie, ani aniołowie, ani potęgi niebieskie, ani
                teraźniejszość, ani przyszłość, ani moce, ani wysokość, ani głębokość, ani żadne
                inne stworzenie nie zdoła nas odłączyć od miłości Bożej, która jest w Chrystusie
                Jezusie, Panu naszym.
                Rzym. 8,35-39

A oni zwyciężyli go przez krew Baranka i przez słowo świadectwa swojego, i nie
                umiłowali życia swojego tak, by raczej je obrać niż śmierć.
                Obj. 12,11

A niech nikt z was nie cierpi jako zabójca albo złodziej, albo złoczyńca, albo
                jako człowiek, który się wtrąca do cudzych spraw. Wszakże jeśli cierpi jako
                chrześcijanin, niech tego nie uważa za hańbę, niech raczej tym imieniem wielbi
                Boga. Nadszedł bowiem czas, aby się rozpoczął sąd od domu Bożego; a jeśli
                zaczyna się od nas, to jakiż koniec czeka tych, którzy nie wierzą ewangelii
                Bożej? A jeśli sprawiedliwy z trudnością dostąpi zbawienia, to bezbożny i
                grzesznik gdzież się znajdą? Przeto i ci, którzy cierpią według woli Bożej,
                niech dobrze czyniąc powierzą wiernemu Stwórcy dusze swoje.
                1 Piotra 4,15-19

Błogosławieni, którzy cierpią prześladowanie z powodu sprawiedliwości, albowiem
                ich jest Królestwo Niebios. Błogosławieni jesteście, gdy wam złorzeczyć i
                prześladować was będą i kłamliwie mówić na was wszelkie zło ze względu na mnie!
                Radujcie i weselcie się, albowiem zapłata wasza obfita jest w niebie; tak bowiem
                prześladowali proroków, którzy byli przed wami.
                Mat. 5,10-12

to moje zycie i moja sprawa.zaden gej nie bedzie decydował o przewodnictwie
                duchowym w moim zyciu.ani balwochwalca,ani rozpustnik,ani ...itd.to chyba jasne?
    • panpaniscus Re: Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 10:01
      Przecież ma tylko jedną żonę! Prawdopodobnie jest też "trzeźwa, roztropna,
      przyzwoita, gościnna, i ma pewne zdolności do nauczania.
    • garnek_z_neolitu Oj gazetko gazetko, takiej nietolerancji 06.11.09, 10:26
      sie nie spodziewalem. Jakie znaczenie ma czyjas orientacja? Co mnie obchodzi
      czy ta pani lubi paniw czy panie? Jakie znaczenie mam jej plec?

Niesmaczne to panowie redaktorzy. Troche jak przy okazji tego artykulu gdzie
      wytykaliscie palcami tego warszawskiego kierowce autobusu za to ze jest czarny.
      • mata68 Re: Oj gazetko gazetko, takiej nietolerancji 06.11.09, 11:21
        nietolerancji?????????????a co powiesz o tym?!
        www.ekumenizm.pl/article.php?story=20040811135125729
      • wlserwis kochający inaczej sie odezwał... 06.11.09, 11:56
        A ty masz jaką 'orientację'? może lubisz zwierzątka? :)
        • garnek_z_neolitu Re: kochający inaczej sie odezwał... 06.11.09, 15:33
          Moze. I co z tego? Niech gazetka przestanie zagladac ludziom pod pierzyne.
    • baraqs [...] 06.11.09, 10:56
    • babelfisz Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 11:45
      Wielkie gratulacje dla pani Evy! Kobietom żyjącym w związkach z innymi
      kobietami nigdzie nie jest łatwo. A mimo to - najpierw premier Islandii, teraz
      biskup Sztokholmu to żywy dowód na to, że Skandynawowie potrafią przezwyciężać
      swoje uprzedzenia. Tak trzymać!
    • wlserwis Niech sobie jeszcze pedzia na arcybiskupa wybiorą 06.11.09, 11:53
      Będzie komplet.
      • everettdasherbreed Re: Niech sobie jeszcze pedzia na arcybiskupa wyb 06.11.09, 13:41
        A, to nie w Szwecji. To po przeciwnej stronie Bałtyku.
        Zresztą, biskupów się nie wybiera. Biskupów mianuje papież.
        • lai21 Re: Niech sobie jeszcze pedzia na arcybiskupa wyb 06.11.09, 20:09

> A, to nie w Szwecji. To po przeciwnej stronie Bałtyku.
          > Zresztą, biskupów się nie wybiera. Biskupów mianuje papież.
          >
          jakis monotematczyny w swych wypowiedziach jestes . ktos cie w tylek zapakowal
          czy co?
    • koprownik Lesbijka biskupem Sztokholmu 06.11.09, 12:25
      ostro :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka