zlomas1 17.11.09, 13:59 A po 15-tu latach ktos zarobi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzynia.c Jak okraść kierowców po raz kolejny? 17.11.09, 14:05 Najbardziej dojona przez to złodziejskie państwo grupa ludności.Płacimy podatek od podatku,co jeszcze wymyśli jakiś dureń na stołku? Odpowiedz Link Zgłoś
perepere8 Re: Jak okraść kierowców po raz kolejny?- pomysl 17.11.09, 14:50 czyli placac podatki mozna robic na co sie ma ochote, wlacznie z rozbijaniem sie samochodem? typowo polski sposob myslenia glupich ludzi bez wyobrazni Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Bardzo głupi pomysł głupich polityków. 17.11.09, 15:15 By jeździć dobrze trzeba jeździć i czasem może sie mandacik trafić za różne przewinienia, jak by sie policja uparła to za jazde na przeciwmgielnych skasowała by wiele mandatów. A na taki przepis załapią się pechowcy, wiele razy widziałem brawure na drodze, szczególnie u tych co mieszkali gdzieś w okolicy, mnie się zdarzyło przejechac 500 km bez patrolu a 5 km przed celem fotoradar mnie "cyknął" bo już byłem znużony i blisko celu chociaz miałem świadomość że tu stoi i nawet go widziałem - 8 pkt i mandacik 330. Zero romantyzmu w tych urządzeniach:) Inaczej kierowca jeździ na długich trasach a inaczej blisko domu gdzie wsiada po pracy i "szaleje" by troszke adrenaliny łyknąć. Podobnie niektórzy narzekają na ELki że w czasie szczytu jeżdżą - fakt że to często denerwuje ale to sa przyszli kierowcy i powinni sie w ruchu poruszać, oprócz tego wymuszają wzmożona uwagę. Ja proponuję przy każdej takiej propozycji robić sondaż i za głupi pomysł obniżac wynagrodzenie tym co głosują za tym, boję się tylko paraliżu w głosowaniach za dużo by było wstrzymujących się:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 Wreszcie!!! 17.11.09, 14:07 Widze ze chociaz turaj zmierzamy ku normalnosci. Moze wreszcie da sie okielznac te pijana bande chamskich kierowcow rodem z barbazynskiego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak268 Re: Wreszcie!!! 17.11.09, 15:19 I BARDZO MADRZE KTOS POSZEDL PO ROZUM DO GLOWY WRESZCIE COS NORMALNEGO I JA JESTEM ZA. Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Wreszcie!!! 17.11.09, 17:30 Co jest normalnego w tym pomyśle? Mamy dość restrykcyjne przepisy, których się nie egzekwuje. Jeśli ten nowy pomysł wejdzie w życie, to będzie to znakomita pożywka dla korupcji i nadużyć. Naprawdę każdy element życia musi być regulowany odgórnie? Samodzielne myślenie boli? Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Trzy opuszczone głosowania i won z Sejmu! 17.11.09, 17:46 To ja proponuje kolejne prawa: 1. trzy opuszczone głosowania w Sejmie i odbieramy mandat poselski 2. trzy niedotrzymane obietnice wyborcze i zakaz startu w nastepnych wyborach 3. trzy kłamstwa w TV i zakaz pokazywania mordy w TV ! Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 Re: Trzy opuszczone głosowania i won z Sejmu! 17.11.09, 19:06 Popieram. Tyle ,ze tym razem to na razie propozycje rządowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.grz Re: Wreszcie!!! 17.11.09, 20:50 Cos mi sie wydaje, ze lol76 za malo, albo w ogole nie podrozowal autem po Europie. Nie tylko u nas jezdzi sie po pijaku, ale malo ktory narod ma taka pseudoulanska fantazje na rauszu z wiadomymi skutkami. lol76 napisał: > Widze ze chociaz turaj zmierzamy ku normalnosci. > Moze wreszcie da sie okielznac te pijana bande chamskich kierowcow > rodem z barbazynskiego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
p1rat 15 lat 17.11.09, 14:09 co to znaczy 15 lat ? a jakim prawem odbiera się prawo za które wcześniej się zapłaciło ? co za sku...el wziął znowu łapówę za ten pomysł ? i ile ? bożadnego racjonalnego wytłumaczenia tego idiotyzmu nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed A może by tak wydawać dyplomy uczelni ważne na 17.11.09, 14:17 czas określony? Inżynier z wiedzą sprzed 15 lat jest niewiele wart. Podobnie lekarz. A już na pewno prawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
dinki_red Re: A może by tak wydawać dyplomy uczelni ważne n 17.11.09, 15:44 W Niemczech juz tak jest. Pierwsze prawo jazdy wydawane jest na okres probny dwoch lat. W tym czasie swiezo upieczony kierowca musi szczegolnie uwazac. Jestem wlasnie w tej sytuacji (moje prawo jazdy jest calkiem swiezutkie - nie ma jeszcze tygodnia) Wiem ze jadac przepisowa 50tka narazam sie na trbienia z tylu, ale w d... to mam.Bo mam swiadomosc ze jesli nie bede sie trzymac przepisow to przy niesprzyjajacych wiatrach moga mi prawko odebrac. zreszta sama uwazam to za dobry pomysl.W tym czasie mlody kierowca ma okazje nabrac dobrych nawykow i tak zwanej rutyny. Natomiast jestem przeciwko prawie jazdy na 15 lat ,czy na jakis tam okres. Porownanie do lekarza czy prawnika ktorego wiedza po pietnastu latach od uczelni podobno jest przestarzala nie jest adekwatne. Wraz z latami praktyki czlowiek nabiera wprawy/rutyny utrwalaja mu sie pewne mechanizmy. Tak samo jak lekarz czy prawnik wraz z praktyka zawodowa nabiera doswiadczenia zawodowego ,ktore z czasem rowna albo i nawet wypiera suche informacje zdobyte w szkole/na uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Znasz to z autopsji, czy też zazdrościsz nieuku 17.11.09, 20:45 dyplomów tym, którzy studia ukończyli? Odpowiedz Link Zgłoś
plakat1 Re: 15 lat 17.11.09, 14:20 Prawo jazdy nie będzie dożywotnie. W przypadku większości kategorii będzie ważne 15 lat. No tak pewnie trzeba bedzie się starać o nowy dokument i ponownie zapłacić za jego wydanie. Faktycznie kierowcy to najbardziej durna grupa dojnych krów w tym kraju, sponsorują wszystko, wagony dla kolei, płacą za fotoradary dla policji, utrzymują darmozjadów z rządu sejmu i senatu buląc mega akcyze w paliwie, podatki na drogi, które powstaja w ślimaczym tempie bądź wcale, a teraz jeszcze co najmniej raz na 15 lat będą płacili haracz za wydanie kolejnego prawa jazdy, a może i za egzamin, bo tekst tego nie precyzyje w jakim sensie prawo jazdy może sie przedawnić. Idiotyzm najwyższej próby. I znając te barany z sejmu pewnie klepna ten rządowy projekt zmian. Aż się wstydzę, że głosowałem na PO. Właśnie takimi pomysłami traca mój głos. Ech co za kraj. Może czas najwyższy, zeby powstała partia kierowców? Jest o co walczyć moim zdaniem, bo doją nas ze wszystkich stron. Odpowiedz Link Zgłoś
ponika Re: 15 lat 17.11.09, 14:22 Zapłaciło, to się za kartonik, a nie za przywilej prowadzenia pojazdu. No, chyba, ze kolega zapłacił egzaminatorowi, to inna sprawa. Bardzo dobrze, że 15 lat, po tym czasie sytuacja człowieka (choroby, etc) mogą go wykluczyć z ruchu drogowego. A tłumy starszych kierowców? Mało to zramolałych dziadków w beretach, jadących trabantami z zupełnym pominięciem przepisów? Mało ludzi którzy potracili wzrok i telewizji już nie widzą, ale siadają za kółko? Od pewnego wieku (55 dajmy na to) okres ważności powinien być jeszcze krótszy. Refleks, wzrok, ogólne myślenie na drodze... to mija :) Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l W statystykach starsi kierowcy okazują się 17.11.09, 15:21 najbezpieczniejsi. Ale Donald Tusk buduje system totalitarny, w którym stale musisz udowadniac, że nie jesteś wielbłądem. Odpowiedz Link Zgłoś
dinki_red Re: 15 lat 17.11.09, 15:50 Bardzo dobrze, że 15 lat, po tym czasie sytuacja człowieka (choroby, etc) mogą > go wykluczyć z ruchu drogowego. A tłumy starszych kierowców? Mało to zramolałyc > h > dziadków w beretach, jadących trabantami z zupełnym pominięciem przepisów? Mało > ludzi którzy potracili wzrok i telewizji już nie widzą, ale siadają za kółko? Jestem swiezo po kursie prawa jazdy.Statystyki mowia ze najwiecej wypadkow maja ludzie mlodzi (do 30tki).Ludzie starsi z pewnoscia maja slabszy refleks ale rekompensuja to praktyka za kolkiem. Ludzie mlodzi sa skloni do brawury,ludzie starsi mierza sily na zamiary.Moj tesc ma 85 lat - nadal prowadzi auto ale tylko w znanej sobie bliskiej okolicy.Na dalekie trasy sie nie wybiera, nie jezdzi po zmroku i w deszczu czy sniegu.Na zakupy wyjezdza przewaznie w tygodniu w godzinach kiedy nie ma ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: 15 lat 18.11.09, 00:30 ponika napisała: > Zapłaciło, to się za kartonik, a nie za przywilej prowadzenia pojazdu. No, > chyba, ze kolega zapłacił egzaminatorowi, to inna sprawa. skąd sie biorą takie kretynki? może zechcesz płacić za "przywilej oddychania" ? odnawialny co 5 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
masaccio_silesia młodym to juz lepiej dać bloczek biletów na MPK 17.11.09, 14:12 mniejszy stres... restrykcje mają pomóc? a gdzie szkolenie z prawdziwego zdarzenia? a gdzie bezpieczne drogi? a gdzie właściwe oznakowanie dróg? młodzież pewnie wolała by na rowerach ale ścieżek do alternatywnej komunikacji też brak; w naszym mieście mówią jest 30km ścieżek rowerowych w parku (WPKiW) to po co mamy budować ścieżki przez miasto. Rower to nie tylko rekreacja i turystyka, może ktos to zrozumie jak ON stanie na 6zł/l Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: młodym to juz lepiej dać bloczek biletów na M 17.11.09, 14:19 Na drogach jest ZA DUŻO znaków. A może by tak wprowadzić zakaz umieszczania nadmiernej ilości reklam w pobliżu skrzyżowań? Oraz zakaz wykonywania plansz reklamowych o wyglądzie podobnym do znaków drogowych. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: młodym to juz lepiej dać bloczek biletów na M 17.11.09, 14:24 to jest z punktu widzenia brzytwy Ockhama bardzo prawidłowe rozwiązanie. z punktu widzenia zdrowego rozsądku tym bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
xray.inc Re: Trzy mandaty i pożegnanie z prawem jazdy 17.11.09, 14:17 Zarobi bezpieczeństwo. Ubędzie na drodze starych memlących dziadów w Ticach i moherów w Corsach, którzy ledwo poruszają się z pomocą balkoników i którzy mają gorszy czas reakcji niż 25-latek po trzech browarach. Aha, i uważam że prawko powinno być ważne do 60, potem jeśli przejdzie się badania do 70, i po 70 co 5 lat. Ale tą akurat zmianę witam i tak z radością (co do reszty można dyskutować). Odpowiedz Link Zgłoś
lokalny7 Re: Trzy mandaty i pożegnanie z prawem jazdy 17.11.09, 14:32 Szkoda gadać!!!! Młodemu bo za młody , staremu bo za stary . Idiotyzm! Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Totalitarny Tusk tak o nas zadba, że 17.11.09, 14:31 odechce nam się "liberałów". Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi czyli polowanie na pechowców... 17.11.09, 14:39 "Przez dwa lata od uzyskania prawa jazdy, młody kierowca samochodu będzie mógł stracić dokument, jeśli popełni trzy wykroczenia drogowe. " piratów drogowych nie brakuje, chamstwa zresztą też, dlaczego więc zamiast z tym walczyć wymyśla się takie gnioty? wiadomo że każdy popełnia błędy, ba mało kto jeździ zgodnie z przepisami, dlaczego więc ekstra karać "młodych" kierowców którzy z reguły raczej nie szaleją? myślę że o wiele ważniejszym było by przeprowadzenie testów psychologicznych (zwłaszcza oceniających zachowanie przy wyprzedzaniu, gdy ktoś komuś zajedzie drogę, czy po wypadku) tak by nie dopuszczać do samochodu ludzi niezrównoważonych psychicznie! Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol Re: truten. 17.11.09, 15:20 "młodzi raczej nie szaleją"??? A kto szaleje? Renciści? Dałbyś se spokuj z takimi twierdzeniami. A co do samego pomysłu to jest zgoda.Tylko dlaczego tych punktów jest aż 24?W Niemczech jest 16 i też jakoś z tym żyją. Policja donosi ile to praw jazdy zatrzymano w każdy weekend,a są to ilości ogromne.Mój znajomy obliczył,że praktycznie w ciągu roku wszystkie prawka zostaną zebrane.Tylko,że jakimś cudem na drogach ich nie ubywa.Obieg zwrotny jest równie szybki.To musi być jakiś gigantyczny przeciek czy wyciek.W sobotę zatrzymane,w poniedziełek zwrócone.Zawracanie Wisły kijem jest równie skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: truten. 17.11.09, 15:50 > "młodzi raczej nie szaleją"??? A kto szaleje? Renciści? > Dałbyś se spokuj z takimi twierdzeniami. młodzi w sensie że dopiero zdobyli prawo jazdy.. zresztą pewnie jest tak że największe szaleństwa odstawia "złota młodzież" co to mają kase na sportowe/rasowane bryki i się niczym nie przejmuja, a najwięcej chamstwa jest ze strony dziadków którzy chcą pokazać jacy sa wazni.. zaś ludzie którzy dopiero co zdobyli prawo jazdy popełniają masę błędów - tyle że nie są to zwykle wykroczenia związane z znacznym przekraczanie m prędkości czy innymi celowymi i niebezpiecznymi działaniami (np. przyspieszanie gdy ktoś chce go wyprzedzić) taka jest moja opina kierowcy z ponad 20 letnim stażem... Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: czyli polowanie na pechowców... 17.11.09, 15:20 truten.zenobi napisał: wiadomo że każdy popełnia błędy, ba mało kto jeździ zgodnie z > przepisami, dlaczego więc ekstra karać "młodych" kierowców którzy z reguły racz > ej nie szaleją? zapomniałeś o mlodych bandytach z 1-20 letnich BMW ,ktorzy się rozwalali na drzewach,i innych nie tylko w BMW ? ile oni naszkodzili już ? młodzi z reguły właśnie rozwalają się a nie nie szaleją Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: czyli polowanie na pechowców... 17.11.09, 15:54 > zapomniałeś o mlodych bandytach z 1-20 letnich BMW juz się poprawiłem w wpisie powyżej ;) forum.gazeta.pl/forum/w,902,103109310,103114899,Re_truten_.html ale to nie problem (nazwijmy to dobitniej) kierowców świerzo po egzaminie ale pewnej kategorii/grupy społecznej Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Kolejny cud płemieła. Coś bełkotał, że takie pomys 17.11.09, 14:56 ły to mają ludzie bez prawka. Naćpany był czy kłamał? Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Trzy mandaty i pożegnanie z prawem jazdy 17.11.09, 14:59 Jak zwykle w Polsce. Nie leczy się przyczyn, tylko skutki. Nie zajmuje się prewencją i edukacją tylko karaniem. I święcie się wierzy w skuteczność metod rozwiązywania problemów administracyjnymi nakazami czy zakazami... S. Odpowiedz Link Zgłoś
mniammniam3 Stawiam dolary przeciwko orzechom 17.11.09, 15:00 że jesli ta ustawa przejdzie przez Sejm, to najwyższy Mamrot- Mlaskacz powie: liberum veto! Zyska w ten sposób rzesze młodych wyborców - drogowych szaleńców, a jest ich u nas dostatek. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpits Takie przepisy to skandal i absurd 17.11.09, 15:07 Trzy mandaty można dostać w czasie jednego tygodnia jak ma się pecha. Każdy po jednym punkcie karnym - i to ma oznaczać utratę prawa jazdy??? To tylko mogli posłowie wymyślić, którzy nie otrzymują żadnych mandatów, bo objęci są immunitetem, albo mają kierowcę. To jaki ma sens przepis o punktach karnych??? Skoro już po trzech wykroczeniach strata prawa jazdy??? Absurd goni absurd w tym parlamencie. Gorzej niż w narodowej drużynie piłkarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak268 SUPER SUPER 17.11.09, 15:10 Nareszcie ktos madry doszedl do glosu w tym kraju:W zachodnich krajach Niemcy Holand itd 2 lata to czas proby dla mlodego kierowcy o alkoholu morze zapomniec 0.00promila.A 2 wykroczenia nie trzy kwalifikuja na powtorny egzamin o IDIOTENTESCIE nie wspomne . Brawo POLSKA . Odpowiedz Link Zgłoś
ambl kjhbuygg 17.11.09, 15:26 o alkoholu morze > zapomniec...<Morze to może być głębokie albo szerokie,albo takie i takie Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: SUPER SUPER 17.11.09, 15:26 Fakt, morze alkoholu powoduje zapomnienie. A tak w ogóle to co chciałeś napisać? Ad rem: i tak nikt się prawem jazdy nie przejmuje. Młodzież masowo jeździ bez tego kartonika. Ci, którym władza go odebrała, także wszyscy jeżdżą. Patroli na drogach się nie spotyka, więc to żadne ryzyko. O czym ta mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 gupi rzad i tyle 17.11.09, 15:11 im wiecej mandatow tym wiecej pieniedzy dla policji ...ale rudy ma chyba alheizmera ... Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba prawo nie trzeba zmieniać tylko egzekwować 17.11.09, 15:19 To jak z konstytucjązsrr i prl były dobre tylko nieuzywane. W dupę jak zawsze dostaną spokojni ludzie - beda płącić za wydanie nowych dokumentów. Ktoś trzy razy źle zaparkuje i też straci prawko. Obecne prawo pozwala ostro traktować pijaków i co? Okazuje sie, że kolejny raz złapany pijak ma ciągle prawo jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak268 Dla wyjasnienia 17.11.09, 15:31 Chce dodac ze swiezy kierowca musialby dokonac powaznych wykroczen drogowych sprawstwo wypadku przejazd na czerwonym wyprzedzacprzed przejsciem itd aaALE NAPEWNO NIE ZOSTANIE ODEBRANE PRAWKO ZA ZLE PARKOWANIE tu Policja mocniej ukarze starego szofera niz swiezego kierowce . Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Dla wyjasnienia 17.11.09, 17:39 swistak268 napisał: > ALE NAPEWNO NIE ZOSTANIE ODEBRANE PRAWKO ZA ZLE PARKOWANIE Czy aby na pewno? Skąd takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
teraz_komentator Trzy mandaty i pożegnanie z prawem jazdy 17.11.09, 15:34 Świeża kasa dla stójkowych, no chyba, że będą uczciwi co staje się możliwe w miastach, ale na prowincji? Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano Trzy mandaty i pożegnanie z prawem jazdy 17.11.09, 16:40 Zajmijcie się burakami ogolonymi na łyso i poruszającymi się czarnymi BMW Odpowiedz Link Zgłoś
adamowski1 Trzy mandaty i pożegnanie z prawem jazdy 17.11.09, 16:47 No i kierowcy zza zachodniej granicy powinni przed wpuszczeniem ich na nasze drogi odbyć kurs przetrwania w ekstremalnych warunkach drogowych. Odpowiedz Link Zgłoś
fackir Gratuluję głupoty pomysłodawcą i decydentą 17.11.09, 17:00 może ładujcie od razu na dożywocie do paki? ktoś kiedyś powiedział, ze idioci są niezwykle pomysłowi - zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Czapka i szalik obowiązkowe w zimie. 17.11.09, 17:04 Mamy coraz bardziej faszystowskie państwo. Pasy musisz zapinać, bo ci się krzywda może stać. Wódę możesz chlać, ale trawki zapalić nie możesz. Bo posłowie wiedzą najlepiej, co dobre a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Czapka i szalik obowiązkowe w zimie. 17.11.09, 17:14 Znaczy nic się nie zmienia :)))) Jest jak było, no może tylko z tymi "młodymi kierowcami". Zagrożenie utraty jest w jednym przypadku, jak policja będzie stała na każdej prostej :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Czapka i szalik obowiązkowe w zimie. 17.11.09, 17:20 Całkowicie się zgadzam. Trzeba jednak zauważyć, że bardzo dużej grupie osób to się podoba (ewentualnie są tak ogłupione propagandą, że godzą się na wszystko co powie boski Tusku). Mnóstwo ludzi boi się myśleć i woli zrezygnować z tego trudnego zadania nawet jeśli oznacza to bycie traktowanym jak zwierzęta hodowlane. Oczywiście nikt tego nie nazwie po imieniu - eurosocjalistyczni wykształciuchy i feminazistki, ramię w ramię z kaczymi moherami zawsze tylko dbają o bezpieczeństwo i dobrobyt wszystkich. A może ja nie chcę, żeby ktoś o mnie dbał? Może chcę tylko mieć możliwość zadbania o samego siebie i swoich bliskich? Jeśli komuś tak bardzo leży na sercu dobro innych, to niech o nich dba, ale na własny rachunek, a nie moim kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Trzy mandaty i pożegnanie z prawem jazdy 17.11.09, 17:31 Najpierw wybudujcie drogi i autostrady zeby potem wymagac. Powiem to wulgarnie - jeb...ten rzad, jeb...ten durny kraj, jeb...tego ktory to wymyslil, jeb...ich wszstkich za nieuleczalne imbecylstwo. Ludzie co Wy jeszcze robicie w tym kraju??? Odpowiedz Link Zgłoś
willx Re: Trzy mandaty i pożegnanie z prawem jazdy 17.11.09, 17:35 Durne przepisy. Dwa razy złe parkowanie, raz brak trójkąta i już do widzenia z prawem jazdy? Wbrew pozorom ten przepis PREMIUJE BANDYTÓW drogowych. Jeśli koleś spowoduje kolizję, przejeżdżając na czerwonym świetle i przekraczając prędkośc o 50 km/h to i tak zgodnie z art. 9 kodeksu wykroczeń odpowiada tylko z najsurowszego przepisu. Czyli w papierach będzie mu się liczyć jedno wykroczenie i poza mandatem ma spokój. A koleś, który będzie miał podwójnego pecha z parkowaniem już pójdzie na specjalny kurs! A jak jeszcze nie zapnie pasów lub zapomni o światłach w letni dzień to już po prawku! Jak zwykle przepisy wymyślił ktoś, kto nie wie, jak działa w Polsce ściganie wykroczeń!!! Podobnie z obligatoryjnym zabraniem prawa jazdy w razie popełnienia przestępstwa drogowego - w razie jazdy po pijaku automatyczne zabranie prawa jazdy już od dawna jest, więc po co jeszcze jeden taki przepis? W 90% wypadki są przecież powodowane przez trzeźwych kierowców, najczęściej w wyniku nieuwagi. Sąd im przecież może zabrać prawo jazdy, jeśli uzna, że są niebezpieczni. A teraz będzie oblig! Zabierać trzeba od razu prawo jazdy, bo wypadek się zdarzył akurat rok i 10 miesięcy po jego odebraniu? A jak ktoś sobie robi po kolei różne kategorie to przecież wiecznie będzie w okresie próby! Te przepisy najbardziej uderzą w ludzi, którzy wejdą w konflikt z prawem przypadkowo lub pechowo. A prawdziwi drogowi bandyci przecież ie mają prawa jazdy, bo albo nigdy nie zrobili albo dawno im je zabrali i leją na wszystko, jeżdżąc sobie do woli. Jak zwykle w Polsce, prawo jest tylko dla maluczkich i żeby dowalić normalnym ludziom, z którymi nikt się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
keruzam21 Re: Trzy mandaty i pożegnanie z prawem jazdy 17.11.09, 17:51 To juz dawno powinni wprowadzic i to dla wszystkich , nazeka tylko taki ktory wszedzie parkuje lub nie jezdzi zgodnie z regula prawa.Wedlug mnie powinni jeszcze wysokie mandaty wprowadzic za szybka jazde Odpowiedz Link Zgłoś
krusnik02 Re: Trzy mandaty i pożegnanie z prawem jazdy 17.11.09, 18:02 Włazisz w d..ę na co dzień czy też od święta?? Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu pajdokracja 17.11.09, 17:46 Oto polska pajdokracja. Kazdego dnia blogoslawie chwile w ktorej zdecydowalem sie wyjechac z tego kraju. Kazdego dnia zaluje, ze zrobilem to tak pozno. Kiedy czytam takie newsu mam ochote ich wszystkich pozabijac. Zreszta co mnie to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Trzy mandaty i pożegnanie z prawem jazdy 17.11.09, 17:47 W krajach gdzie dominujący wpływ na tworzenie represynego prawa wobec swoich obywateli ma policja to kraje te nazywamy policyjnymi.Po 20 latach demokracji w wolnym kraju hydra represyjna tak zasłużona w czasach socjalizmu w naszym kraju ponownie chce opanować prawie całkowicie władzę nad obywatelami swojego deMOkratycznego kraju tworząc coraz to nowe ustawy represyjne wobec swoich obywateli tłumacząc czasami bzdurnymi badaniami jak i troską o ich bezpieczeństwo które nijak się mają do rzeczywistości np, jazda na światłach mijania cały rok zasługa PO itp. Odpowiedz Link Zgłoś