sting126 19.11.09, 14:54 Chodzi o Orange - to rowniez powinno byc napisane w artykule, bo takie hasla nalezy potepiac z cala stanowczoscia przez wyrazne wskazanie winnego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzejwilczak Operator komórek straszył klientów konkursem 19.11.09, 15:26 Ja zalecam wycofanie zgody na przesyłanie wiadomości reklamowych i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
morane Re: Operator komórek straszył klientów konkursem 19.11.09, 23:39 Ja nigdy takiej zgody nie wyraziłem, a informacje dostaję cały czas. Warto by zaostrzyć minimalne kary za wysyłanie tego. W tym momencie w praktyce taka firma dostaje mandat 100 zł, bo "mała szkodliwość społeczna". Jak się dzwoni do nich, to przepraszają za "pomyłkę" i przez jakiś czas spamy nie przychodzą. Po czym przychodzi nowy marketoid i postanawia znów wysyłać, bo a nóż ktoś się skusi. I tak w kółko macieju. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Prawie jak reklama filmu "2012" 19.11.09, 15:51 Prawie jak reklama filmu "2012" (ktory sam w sobie jest po prostu denny). Etyka w biznesie powinna byc wymagana tak samo jak w medycynie. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Operator komórek straszył klientów konkursem 19.11.09, 15:52 Za taki numer powinni im odebrac licencje i upanstwowic firme. Odpowiedz Link Zgłoś
b0lek_z Re: Operator komórek straszył klientów konkursem 19.11.09, 18:46 Orange od dawna jest państwowe, tak jak Dzwon Zygmunta :) Tyle że dzwon polski, a orange francuskie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Operator komórek straszył klientów konkursem 19.11.09, 19:42 mr_kagan napisała: > Za taki numer powinni im odebrac licencje i upanstwowic firme. za takie pisanie powinni ci odciac dostep do sieci:) Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Operator komórek straszył klientów konkursem 19.11.09, 23:24 To plus a nei żadne orange Odpowiedz Link Zgłoś
rekin2008 Plus chamsko wyłudza za Alfę. kto to k. zatrzyma? 19.11.09, 16:09 Lawina chamowatych sms-ów od Plusa prostacko wyłudzających pieniądze. Konkurs bez regulaminu, bez zasad, z ciągłym szantazowaniem wykluczeniem. Gazeto - skieruj to do cholery do RPO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zhaya Re: Plus chamsko wyłudza za Alfę. kto to k. zatrz 19.11.09, 18:09 puściłeś jednego esa i czekasz na auto ? gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
erroid Re: Plus chamsko wyłudza za Alfę. kto to k. zatrz 19.11.09, 20:33 nie... zapłacił 5 złotych żeby włączyć usługę "Plus SPAM"... chyba o to chodzi w loteriach że kupujesz los licząc na wygraną - a nie na chamską nachalną upierdliwą reklamę... sam raz na rok dla hecy zagram w totka będąc zupełnie świadomym że zakup losu tylko nieznacznie zwiększa szansę na wygraną... z loterii sms-owych nie korzystam bo to jest nabijanie w butelkę do potęgi-n. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Plus chamsko wyłudza za Alfę. kto to k. zatrz 19.11.09, 19:41 rekin2008 napisał: > Lawina chamowatych sms-ów od Plusa prostacko wyłudzających > pieniądze. Konkurs bez regulaminu, bez zasad, z ciągłym > szantazowaniem wykluczeniem. Gazeto - skieruj to do cholery do RPO!!! a kto wysyla odpowiedzi na takie smsy!!! chcialo sie wygrac!!! no cuz na zachlannosc i glupote nie ma lekarstwa, wiec najpierw nie wysylaj smsow, a pozniej nie bedziesz dostawal smsow proste jak swinski ogon. Odpowiedz Link Zgłoś
presess Re: Plus chamsko wyłudza za Alfę. kto to k. zatrz 20.11.09, 00:09 Idz spać dziecko. Jutro szkoła i lekcje z polskiego a widać, że sa Ci bardzo potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
mm969696 A mnie ciągla straszy Pudzian w smsach, że 19.11.09, 16:15 jeśli nie skorzystam z szansy na wygraną to mnie dorwie:P Odpowiedz Link Zgłoś
cantabile Orabge - to podpada pod prokuratora 19.11.09, 16:34 Zastanawiam się, ćzy nie skierować sprawy do sądu. Poczułam się zagrożona. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Orabge - to podpada pod prokuratora 19.11.09, 19:49 cantabile napisała: > Zastanawiam się, ćzy nie skierować sprawy do sądu. Poczułam się zagrożona. no pewnie i to piorunem:) dostaniesz jeszcze duze odszkodowanie:) albo stracisz troche na sad:) ale prubowac zawsze mozna:) eh nie maja sobie ludziska czym dupy zawracac to sobie pierdolkami zawracaja:) prawie jak amerykancy. ps. uwazaj z tym zagrozeniem:) zeby ci telefon nie wybuchl jak bedziesz rozmawiac:) chyba sie pani bonda naogladala:) Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: Orabge - to podpada pod prokuratora 19.11.09, 23:19 Doradco z Bozej łaski, nie chcialbys, zamiast klikac na forum, troszke poduczyc sie? Bo poki co z twoich literek zionie alafabetyzmem. Ksiazki do łapy a nie udzielac sie na forum nieuku. Odpowiedz Link Zgłoś
watersnakes2 Re: Orabge - to podpada pod prokuratora 20.11.09, 02:39 > alafabetyzmem. Ksiazki do łapy a nie udzielac sie na forum nieuku. ekhm, analfabetyzmem chyba?;) Odpowiedz Link Zgłoś
e.robson34 Re: Operator komórek straszył klientów konkursem 19.11.09, 16:37 a skąd wiesz, że akurat o tę sieć chodzi? Przecież w artykule nic nie ma na ten temat. Plotki łatwo rozsiewać... Odpowiedz Link Zgłoś
sapalka1 Re: Operator komórek straszył klientów konkursem 19.11.09, 20:57 Może ten sms i do niego dotarł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Orange,też dostałem ten chłam 19.11.09, 22:20 Nie przestraszyłem się, ale - przyznaję - jakoś dziwnie się poczułem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuniaxx Re: Operator komórek straszył klientów konkursem 20.11.09, 07:25 pisze, że Orange.. Ja też dostałam takiego sms'a i pierwsza reakcja, to zbulwesowanie. Jeśli to byłby ostatni spam, to no problem:P A wyłączyć narazie tego mi się nie chce, bo trzeba dzwonić do orange itd:P Odpowiedz Link Zgłoś
anarchoateo Re: ORANGE 20.11.09, 07:47 Ja dostałem, tel. mam w orange. Jak przeczytałem, to oczywiście wyraziłem swoje bulwersowanie piękną łacińską polszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
panparowka.online Robicie z igly widly! Na sile szukacie sensacji 19.11.09, 17:54 Niedługo niczym nie bedziecie sie roznic od Faktu " Pan roman dmiami i nocami trzyma kredens" itp. :D Odpowiedz Link Zgłoś
maykon Operator komórek straszył klientów konkursem 19.11.09, 19:05 ja bym poszedł z takim smsem na policje, oni by po kilu dniach namierzyli skąd są wysyłane te smsy i okazało by się że to jakiś naciągacz, a w dodatku można dostać za nie chciane smsy odszkodowanie ja miałem autentyczną sytuacje, przez 3 dni dostawałem od tego samego nr sms że "jestem szczęśliwcem, mam ostatnią szansę" itp oczywiście ignorowałem takie smsy, w końcu dostałem smsa żebym potwierdził swój udział w jakimś tam losowaniu, więc napisałem "słuchaj kolego kimkolwiek jesteś, mam nadzieję że ostatni raz wysyłasz mi smsa z reklamą konkursową, w innym przypadku idę na policję" potem miałem spokój! Odpowiedz Link Zgłoś
lamerka Re: Operator komórek straszył klientów konkursem 19.11.09, 20:20 Uhm. I tak sobie sms-owales z automatem. Na pewno sie Twoich grozb przestraszyl. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Operator komórek straszył klientów konkursem 19.11.09, 19:34 sting126 napisał: > Chodzi o Orange - to rowniez powinno byc napisane w artykule, bo > takie hasla nalezy potepiac z cala stanowczoscia przez wyrazne > wskazanie winnego. bardzo dobrze ze powiedziales ktora to siec, bo pismak sie przestraszyl napisac:) zastanawia mnie dlaczego chcesz potepiac hasla? przeciez napisane bylo ze to moze byc ostatni sms a nie smierc czy cos innego, a to ze wysylaja to niestety wina naiwnych ludzi co to chca wygrywac, zamiast sie za robote wziasc, czym wiecej wysylacie sms-ow tym wiecej beda o to walczyc:) zeby ktos kto wysyla takiego smsa wzial kalkulator i policzyl to by sie zdziwil jak to im ktos za darmo daje wygrywac:) w takim rmf niech tylko w jeden dzien dostana sto tys sms razy 2 zl=200000a wygrac mozna np 30000:) dobre nie? ale kto w to wnika? jak byly mercedesy w ktorejs sieci to jeden gosc zgarnal 9 sztuk:) eh ta naiwnosc i zarobienie duzo w krotkim czasie:) ps.ja tam wszystkie takie smsy wywalam zaraz jak je dostaje, nie mam tel w tejze sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Ale to prawda... 19.11.09, 19:58 Smierc jest za rogiem. Nikt nie wie w jak glupi sposob umrze... kiedy umrze... dlaczego umrze... (no komfort ten maja jedynie ciezko chorzy, ale tylko do pewnego stopnia). Wiec zyjmy, jakby mialo nie byc jutra... Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Operator komórek straszył klientów konkursem 19.11.09, 20:30 strasznie poważnie czy nie lepiej (?) : zamkniesz powieki i zaśniesz na wieki (caramba) Odpowiedz Link Zgłoś
kondorx Operator komórek straszył klientów konkursem 19.11.09, 21:01 Chciwość zabija rozum. Z naszą aprobata pięknie sie nam rozwija kultura polowania na frajerow i ich pieniądze. Rozgłośnie radiowe, sieci GSM, konkursy, sumy do wygrania, maszyny szczęścia, ktoś niby wygrywa, nawet się cieszy, a wszystko jest jedną wielką ściemą. Nikt rozsądny nie powinien w tym uczestniczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt to mi przypomina te czarne bilboardy 19.11.09, 21:27 "Rządzi PiS a Polakom wstyd" - Paltfrmy Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling kierowcy w samochodach 19.11.09, 21:46 kierowcy w samochodach powinni miec obowiazkowo aplikowana taka wiadomosc zaraz po zapieciu pasow. Ide o zaklad ze ilosc wypadkow by sie zmniejszyla. Czy pan psycholog wypowie sie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Powaliło ich z tymi esemesami? 19.11.09, 21:54 jakim prawem zasmieca mi się skrzynkę takim...? Człowiek czeka na sms a tu przychodzi takie badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
pokemontazo "Odpisza ze strachu" = wymuszenie... 19.11.09, 22:12 Nie ma nad czym sie zastanawiac - tylko zglosic sprawe na policje. Odpowiedz Link Zgłoś
petera73 Re: Operator komórek straszył klientów konkursem 19.11.09, 22:31 Żenujący poziom reklamy i usług. Jedyne, co potrafi to zastraszać i oszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa313tt Operator komórek straszył klientów konkursem 20.11.09, 10:03 Takie akcje powinny być prawnie zakazane. Konkurs, owszem, niech sobie organizują - można bez problemu zareklamować się w TV, prasie, internecie - ale nękanie za pomocą telefonu jest szczytem chamstwa! Pamietam jak niedawno sam dostałem jakąś pierdołę SMS-em po 22-giej, kiedy miło mi się zasypiało. Jak tak można? Szukają naiwnych, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Operator komórek straszył klientów konkursem 20.11.09, 12:00 Każda sieć w sumie reklamy rozsyła :/ Mnie ostatnio Play męczy konkursami "producenta Wódki żołądkowej" mimo że w życiu żadnego smsa na konkurs nie wysłałam... Ale w porównaniu z Orange, to i tak dostaję bardzo mało reklam. d Orange to z 5-6 dziennie śmieci było, od Playa w sumie to tylko ta żołądkowa przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Operator komórek straszył klientów konkursem 20.11.09, 19:25 W ogóle to jeżeli placę za korzystanie z komórki, to dlaczego mam tyle reklam,ale mamy prawo do bezprawia,ale oczywiście dla niektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
drasyr Operator komórek straszył klientów konkursem 21.11.09, 11:41 Chcę poinformować również o wielkim oszustwie, reklamowanym w mediach pt."milion za sms".Ppropagatorem jest Ryszard nie pamiętam nazwiska.Wysyłając sms otrzymujemy nie szansę do wylosowania miliona lecz konieczność odpowiedzi na następne pytanie. Pytania są zadawane w nieskończoność za każdym razem płacąc ok. 4 zł. To jest ewidentne przestępstwo a sprawa kwalifikuje się do rozpatrzenia przez prokuratora.Nie dajcie się wciągać w takie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś