malauchatka Rogozin atakuje Sikorskiego, mówi o "polityczny... 20.11.09, 13:52 Nie jestem rusofobem, jednak robi się wesoło gdy rosyjski dyplomata cytuje Piłsudskiego - nawiasem - do czego to doszło. Stalin z Cziczerinem chyba w grobach się przewracają. Mimo iż trochę gimnastyki im nie zaszkodzi, oni chyba tańczą oberka po takich słowach. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkoi Rogozin to taki Zyrynowski tylko ... 20.11.09, 13:59 ... pelni stosunkowo wazna funkcje Odpowiedz Link Zgłoś
propagacja Rogozin atakuje Sikorskiego, mówi o "polityczny... 20.11.09, 14:29 Dlaczego ,jeżeli jest temat Rosji i jej agresywnej polityk,rozchodzi się tak smród starych walonek i onuc ? Odpowiedz Link Zgłoś
propagacja Rogozin atakuje Sikorskiego, mówi o "polityczny... 20.11.09, 14:31 Baranie czemu kasujesz mi posty,kasuj KACAPOM. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Rogozin atakuje Sikorskiego, mówi o "politycz 20.11.09, 14:48 Napisz skargę na Berdyczów Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Rogozin atakuje Sikorskiego, mówi o "polityczny... 20.11.09, 14:36 Rogozin ta taki typowy zakompleksiony faszysta kremlowski i nie ma co zwracać uwagi na jego komentarze. Nikt w Europie przecież nie traktuje poważnie tego wypierdka. NATO zareagowało poprawnie na sugestię Sikorskiego, Rosja musi wiedzieć gdzie jest jej miejsce i czasami trzeba jej to przypomnieć. Swoją drogą przydałyby się jakieś większe manewry na terenie Polski i Bałtyku pn. "Obrona Polski przed atakiem Rosji z przejściem do kontrataku i zajęciem Moskwy a następnie całej Rosji" Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Proszę nie krytykować Rogozina 20.11.09, 15:05 ta małpiatka robi więcej szkody dla putlerstanu niż cała Pribałtika, Polsza i Ukraina z Gruzją. Tak poddzierżać, tow. Rogozin! Urrrrrrrraaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Proszę nie krytykować Rogozina 20.11.09, 15:14 komarowo napisał: > ta małpiatka robi więcej szkody dla putlerstanu niż cała Pribałtika, Polsza i > Ukraina z Gruzją. > > Tak poddzierżać, tow. Rogozin! Urrrrrrrraaaaaaaa > Komar, masz rację!!!! Czekamy na więcej takich wypowiedzi Rogozina. To dzięki takim dupkom NATO coraz lepiej uświadamia sobie z kim ma do czynienia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Kacapia nie grozi... 20.11.09, 15:22 www.rp.pl/artykul/188669_Rosja_ponownie_grozi_Polsce_atakiem_rakietowym.html Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rogozin atakuje Sikorskiego, mówi o "politycz 20.11.09, 15:29 Podobno Saddam aresztował Busha i osadził posłuszny sobie rząd w Waszyngtonie. Podobno Slobo zjednoczył Jugosławię jako Wielką Serbię i do tego dołączył Albanię, kawał Grecji, część Rumunii, Węgier i Austrii. Podobno talibowie nadal wysadzają w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Rogozin atakuje Sikorskiego, mówi o "polityczny... 20.11.09, 16:30 A czy nie lepiej byłoby wywalić z Brukseli to przedstawicielstwo Rosji, co oni tam robią???? Kogo obchodzi ich debilne, prowokacyjne zdanie a informacje n/t planowanych manewrów można podać w inny sposób, bez tego przedstawicielstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy_gumis11 Rogozin atakuje Sikorskiego, mówi o "polityczny... 20.11.09, 17:50 Wielki Misiu odwal się od radka. tinyurl.com/informator Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Rogozin nie ma nic do powiedzenia... 20.11.09, 18:29 Sikroski przegral wyscig do fotela NATO i prawda jest, ze Andres F.Rasmussen jest lepszym szefem NATO. Tym bardziej, ze nie wywodzi sie ze srodowiska przeciwnego niektórym posunieciom Rosji. Gdy to sobie powiedzielismy, to nalezy podkreslic, ze Sikorski ma nowa, wazna dla Polski funkcje - jest ministrem spraw zagranicznych. Jest tez dobrym ministrem i napewno lepszym niz bylby szefem NATO. Jesli chodzi o to, co ma do powiedzenia o "grach wojennych" Rosji & Co. to Rogozin moze byc pewnym tego, ze Sikorski bedzie mial zawsze wiecej do powiedzenia i bedzie bardziej skuteczny na arenie NATO niz Rogozin móglby sobie pomarzyc. Po prostu Rogozin nie umie zauwazyc prostej sprawy, ze Sikorski jest w "ciepelku NATO" jako jego czlonek. Rogozin moze sobie pokrzyczec, poklac i byc wulgarny - ale to nie zmieni faktu, ze Sikorski jak bedzie cos chcial zalatwic miedzy NATO a Rosja to bedzie rozmawial z szefem Rogozina a nie z nim samym. I to prawdopodobnie jest najbardziej wkur...ce dla malo znaczacego Rogozina - zarówno w Rosji jak i na arenie miedzynarodowej, gdzie znaczy jeszcze mniej - jako "chlopak na posylki". W Rosji sa inni, ktorzy sa o wiele madrzejsi od Rogozina, maja wiecej oglady i kultury, wyczucia sytuacji i polityki i maja na pewno o wiele wiecej do powiedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur W zasadzie słusznie, tylko że: 20.11.09, 18:39 - Nie ma żadnego & Co. Rosja nie ma sojusznika i nie może mieć. Nie sądzisz chyba, że operetkowe reżimu z Nikaragui i Wenezueli coś w Europie znaczą? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: W zasadzie słusznie, tylko że: 20.11.09, 18:45 Nie sądzisz chyba, ziguś, że Pomroczna to mocarstwo, które traktuje się na serio. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Masz rację Igorze 20.11.09, 19:09 Rosja zaiście ma ''sojuszników'' w Europie, w EU również. Naprzyklad taki Gerhard Schroeder, socjalista i marxista, który za polityczne promoskiewskie decyzje został uhonorowany wysoką pozycją w GaSSPromie. Lub pan Frattini,kolejny europejski polityk któremu kwestia ''politycznej korupcji''jest bliska... Sojuz miał swoich politykwó w Europie - czesciowo byli to marksisci i socjaliści, cześciowo ludzie szantażowani...niewątpliwie od tej praktyki nie odstapiono po upadku CCCP. Dla niektórych lewaków Rosja to istotnie ważny element układaniki. Oświecę Cię Igor, istotnie byłoby tak, gdyby nie kagiebistyczny zbrodniarz na tronie kremlowskim. Po jego odejściu, skazaniu i desovietyzacji, można traktować Rosje jak partnera. Jednakże teraz ten kraj to tylko roSSja. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Masz rację Igorze 20.11.09, 19:40 pentagon,nie bede z toba polemizowac nad twoja ocena Rosji.Ja ciebie tylko zapytam o jedno,kto w 2000 roku mogl byc lepszym Prezydentem Rosji-Putin czy Zyrinowski,uwierz mi innego wyboru nie bylo.Wtedy Rosjanie mogli by wybrac tylko jednego z tych dwoch,reszta nie liczyla sie.To efekt rzadow Jelcyna.Ty,jako Polak,dobrze powinien wiedziec,ze bylo wybrane mnmiejsze zlo. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Masz rację Igorze 20.11.09, 20:10 Najlepszy byłby Jelcyn albo Czubajs. Ewentualnie Kasparow. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Masz rację Igorze 20.11.09, 20:29 zigzaur,Jelcyn juz byl.Ja wiem ,ze rozwal ostateczny Rosji, tobie pasowal by,ale to Rosjanie wybierali swoja przyszlosc.Czubajs??!! Nie zartuj,nie mial zadnych szans,rowniez jak i Kasparow.Zreszta moja teza byla calkiem inna.ja pisalem nie o tym,kto mogl by byc lepszym prezydentem,a o tym kto mial szanse byc wybranym. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Masz rację Igorze 20.11.09, 21:09 Naprawdę Żirynowski miał szansę? Naprawdę byłby gorszy od Putina? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Masz rację Igorze 20.11.09, 23:11 zigzaur napisał: > Naprawdę Żirynowski miał szansę? Naprawdę byłby gorszy od Putina?< zigzaur ,to co ty napisales pozbawia cie prawa wypowiadac sie na te tematy.a to dla tego,ze nie znasz Rosji dzisiejszej i nie znales Rosji z przed 10-ciu lat. Tak,jak by nie Putin,a za Putina trzeba podziekowac Jelcynu,widac ze jednak w chwilach trzezwosci glowka u niego pracowala,to Rosja prawdopodobnie mogla miec za prezydenta- Zyrinowskiego,a czy byl by on lepszym od Putina?!! No nie wiem co powiedziec. S-300,a moze i S-400 dawno byli by na uzbrojeniu Irana,a i Irak tak latwo nie byl by napadniety.Strach pomyslec co by Zyrik mogl by narobic,trzymajac palec na wiesz czym. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Masz rację Igorze 21.11.09, 12:40 To prawda, że Jelcyn utorował Putinowi drogę do przejęcia władzy. Podobnie jak swego czasu w Niemczech Hindenburg... Jakie Rosja miała możliwości przeszkodzić w inwazji na Irak w 1991 w 2003? A czy w ogóle miała interes w przeszkadzaniu? Czy rosyjskie przeciwlotnicze rakiety, oferowane Iranowi, są coś warte? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Masz rację Igorze 21.11.09, 13:43 z tego co ty napisal w tym postie odniose sie tylko do jednego.Jelcyn utorowal droge dla Putina,ale to w zaden sposob nie ma nic wspolnego z Hindenburgiem.Putin nie byl zalozycielem zadnej z partij.Porownywac Putina z Hitlerom moze tylko osoba o minimalnej wiedze historycznej.zigzaur nie komprometuj sie,nie szkaluj pamiec ofiar Hitlera,a takze nie porownuj Putina ze Stalinem,z tej samej przyczyny. Do inwazji na Irak i mozliwej roli w tam tych wydarzeniach Rosji nie ma sensu odnosic sie,tak samo jak i do skutecznosci rosujskich systemow przeciwlotniczych.O tym wszystkim mozesz, bez zadnych problem ,znalezc mase informacji w internetie. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Masz rację Igorze 22.11.09, 10:14 Ja szanuje pamięć ofiar. Zarówno ofiar Adimira Hitina jak i ofiar Władolfa Putlera. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Masz rację Igorze 22.11.09, 11:24 Wiesz co,maly zlosliwy czlowieczku,wlasnie tym co ty wypisales,pokazujesz,ze nie szanujesz nic.Udajesz z siebie humaniste,a jestes zwyklym zlosliwcem.A dle czego to ja cie mowie-pomysl sam. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Masz rację Igorze 22.11.09, 21:46 Czy 10 tysięcy ofiar zasługuje na mniejszą uwagę niż 10 milionów ofiar? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 zigzaur pyta 22.11.09, 08:01 "Czy rosyjskie przeciwlotnicze rakiety, oferowane Iranowi, są coś warte?" Niewiele. Bo Putin oferowal ayatollahom S-300, a sam Kreml juz przyznaje, ze S-400 sa przestarzałe i planuje S-500 rozmieścić. [oczywiście, jak już rozwiaże problem "samosterujących" "Buław". Nb. za dwa dni (24.XI) kolejny test "B"] Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: Masz rację Igorze 20.11.09, 22:13 Zigi, czy Ty wiesz że Kasparow reprezentuje m.in. nazistów Limonowa? Pytanie mam, już od dłuższego czasu chcę Ci je zadać. Powiedz, jak to jest że dla Ciebie Niemcy tak łatwo stali się cacy, a do Rosjan czujesz taką nienawiść? Czyżby Hitler był Ci milszy niż Stalin? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Masz rację Igorze 20.11.09, 22:36 mayenne napisała: > Zigi, czy Ty wiesz że Kasparow reprezentuje m.in. nazistów Limonowa? > > Pytanie mam, już od dłuższego czasu chcę Ci je zadać. Powiedz, jak to jest że > dla Ciebie Niemcy tak łatwo stali się cacy, a do Rosjan czujesz taką nienawiść? > Czyżby Hitler był Ci milszy niż Stalin? a to nie wiesz że zighail to taki skryty fan Hitlera?on się maskuje ale czasami nie może powstrzymać się od pochwalnych tekstów w stronę Hitlera i jego bandy,a nie lubi ruskich bo spuścili wpie...jego ideałom. Stąd też nie bacząc na nac-bolszewickie orientacje Edika , popierającego go miszcza 64 pól ,uważa za siły godne rządzenia w Rosji.Zapomina tylko że oni mają w programie partii Wielką Rosję co najmniej w granicach do rewolucyjnych,a wspólnie z Niemieckimi pobratymcami zapędziliby zighaila i jego potomków na kolejne półtora wieku w swoje granice.To jemu nie Putin,byłoby jak nie śmieszniej to na pewno goręcej. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Masz rację Igorze 20.11.09, 23:11 zigzaur napisał: > Ale bełkot! > wiem że za trudne,ale to nie było do ciebie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Masz rację Igorze 20.11.09, 23:49 zigzaur napisał: > Za trudne ale do napisania<.To nie jest odpowiedz.To unikanie odpowiedzi.zigzaur inikasz rzeczowej dyskusji w kazdym tematie.czy to dotyczy roli ZSRR w razgromie Niemiec,czy to dotyczy geograficznego polozenia Rosji,czy ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Masz rację Igorze 21.11.09, 00:11 zigzaur napisał: > Za trudne ale do napisania. jeżeli do przeczytania ze zrozumieniem to tym bardziej do napisania,zgadzam się w tym punkcie z tobą:) Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Masz rację Igorze 21.11.09, 10:12 A co wy sie tak Zydow czepiacie? Wszak wiadomo: Kasparow to Zyd rosyjski a Zirinowski polzydem tez sie byc okazal. Po prostu poprzez Trockiego i plejade starych bolszewikow zydowskich wraca Rosja do modelu Rurykowiczow ze swego zarania. Slowianie nie sa w stanie sie rzadzic sami. Wybieraja sobie na wladcow obcych. Ruryk,pra-Fin, Katarzyna Wielka-Niemka i w koncu Josip Stalin, genetycznie Zyd osetynski, tego przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Masz rację Igorze 21.11.09, 10:42 Stalin Zyd osetynski??!! Gratuluju wiedzy.Berija,owszem mial pochodzenie zydowskie,ale Stalin?? Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Masz rację Igorze 21.11.09, 23:34 Igorze: Beria byl mengrelem(Zyd gorski z Gruzji) Stalin- opieram sie na informacji, ze wnuk Stalina dal sie zbadac genetycznie i tak mu wyszlo. Inne zrodla twierdza ze to syn Generala Przewalskiego ale to chyba nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Masz rację Igorze 22.11.09, 00:43 swiniopas6 napisał: > Beria byl mengrelem(Zyd gorski z Gruzji) Wyjątkowo interesująca definicja Megreli. Ciekaw jestem jak, w takim razie, zdefiniujesz Swanów - żydowscy himalaiści z Gruzji? Na jakiej podstawie sądzisz, że Megrele są "Żydami górskimi"? Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Masz rację Igorze 22.11.09, 01:19 O Swanach nigdy nie slyszalem. Co do Mengreli to rozne zrodla do nich sie odwoluja. Mnie wystarczy komentarz bodajze amerykanskiego historyka Bullocka, jaki zapamietalem z jego ksiazki o Stalinie, czytanej w domu polskiego szpiega w W-wie, rowne 40 lat temu. Ja tam mieszkalem na stancji pod sama latarnia sie ukrywajac i dziwne jak to tekst w jezyku obcym potrafil zapasc w pamieci. Amerykanin twierdzil, ze Stalin zaczal robic Berii kolo dupy tuz przed swa wlasna smiercia. Poslugiwal sie materialami z akt dawnych gdzie mial wynotowane mloty na Berie. I ze jednym z nich mialo byc wlasnie jego mengrelskie, zydowskie pochodzenie. Cos co dla Amerykanina bylo "obscure" - pamietam to slowo- dla Stalina bylo calkiem jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Trzeba sie na coś zdecydować 22.11.09, 13:07 swiniopas6 napisał: > O Swanach nigdy nie słyszałem. Co do Mengreli to różne źródła > do nich się odwołują. Swani są jedyną gruzińska etniczną grupą, którą można określać jako "górale". Megreli do "górali" się nie zalicza, bowiem Megrele generalnie zamieszkują tereny nizinne. > I ze jednym z nich miało być właśnie jego mengrelskie, > żydowskie pochodzenie. Trzeba się na coś zdecydować - albo "megrelskie" albo "żydowskie" pochodzenie. Megrele nie są tożsami z Żydami. Są mieszkańcami terenów, które były we władaniu rodu książąt Dadian (księstwo Megrelskie). Dla Żydów na Kaukazie jest stosowana inna nazwa. Natomiast naturalizowani Żydzi gruzińscy posiadają bardzo charakterystyczną końcówkę nazwiska (końcówka ta jest również stosowana dla nazwisk naturalizowanych Ormian i Osetyjczyków). Nazwisko "Beria" tej końcówki akurat nie posiada. Zresztą nikt do tej pory nie podnosił kwestii "żydowskiego" pochodzenia Berii - totalny nonsens. Facio urodził się w megrelskiej rodzinie w wiosce Merheul w Pół. Kodorze (Płd.-wsch. Abchazja) - tam nie było żydowskiego osadnictwa. Stalin nie musiał mieć na kogokolwiek "młoty" - każdemu mógł udowodnić co tylko zechciał - Beria doskonale o tym wiedział, bo sam tym się zajmował. Jeżeli Stalin by się uparł to by niezbicie udowodnił, że Beria jest nawet Eskimosem. W całym tym konflikcie Stalina z Berią chodziło o "proces lekarzy", który był początkiem przygotowywanej przez Stalina nagonki na Żydów, a przy okazji miał doprowadzić do kolejnego przetasowania na "górze" - Beria, Malenkov, Chruszczov obawiali się, że pójdą pod nóż i dlatego "wyprzedzili" Stalina i "skutecznie odwiedzili" go w willi w Filach. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Trzeba sie na coś zdecydować - c.d. 22.11.09, 14:55 > Dla Żydów na Kaukazie jest stosowana inna nazwa. Jeżeli już poruszyłeś zagadnienie "żydowskie", to wiedź, że Kaukascy Żydzi nazywają się "Juhur" [Dżughiur] - czasami błędnie określani też jako "Tati" (tym mianem określa się wszystkich przybyszy z Persji) - lecz zamieszkują wyłącznie tereny wschodniego Kaukazu - od Dagestanu po Karabakh, tj. tereny historycznie zależne od Persji, skąd ta grupa etniczna się wywodziła. Na terenie Zach. Kaukazu Juhurzy nie osiedlali się. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Trzeba sie na coś zdecydować - c.d. 22.11.09, 22:17 Raczej sie nazwa Tati sie ukorzenila. Tak ich dzisiaj powszechn ie sie nazywa. Na przyklad popularna nie tak dawno w Rosji spiewaczka Zasmin jest Tati. Sama to podkresla, i pochodzi z Dagestanu. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Witaj k_z_m 22.11.09, 23:26 kacap_z_moskwy napisał: > Raczej się nazwa Tati się ukorzeniła. Tak ich dzisiaj powszechnie się nazywa. Generalnie i jedna i druga nazwa jest wobec nich dopuszczalna. Nazwą "Tati" określali w XVIII w. Turcy wszystkich mieszkańców Persji i na Kaukazie ona miała zastosowanie wobec przybyszów z Persji (Żydów i Persów). Natomiast "Juhuro" (lub "Juhuri") jest samookreśleniem samych Żydów wsch. Kazachstanu, przybyłych z Persji. Natomiast faktycznie często w literaturze wobec nich używana jest również nazwa "Tati" - co jak wyżej wspomniałem nie do końca jest określeniem precyzyjnym. Ich oficjalna strona: gorskie.ru/istoria/ocherk-ist1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Witaj k_z_m poprawka 23.11.09, 00:01 > Natomiast "Juhuro" (lub "Juhuri") jest samookreśleniem samych Żydów wsch. > Kazachstanu, przybyłych z Persji. Rzecz jasna Kaukazu, a nie Kazachstanu. Za dużo czasu zajmuje się Kazachstanem no i podświadomie walnąłem ewidentnego byka. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Ha, ha :) 22.11.09, 22:31 Swinopasie, ale rozsmeszyles :) 1. Kasparow zyd, ale napewno nie rosyjski. Tylko azerski. W okolicach Baku strasznie duzo mieszkalo zydow, jak i ormian. Po buntach nacjanolistycznych, kiedy mordowano ormian i zydow, wiekszosc schronila sie w Rosji. Kasparow tez musial wyjechac z Azerbajdzanu, gdzie za zsrr caly czas mieszkal :) No jest zydem. Wystarczy go nazwisko znalezc w wiki. 2. No nie wiem jak tam ze sami rzadzic nie potrafimy, to raciej chyba do innych panstw mozno zastosowac, bo nawet za czasow mongolow u nas polnoc byla niezalerzna. Praktycznie nigdy nie odebral nam niezalerznosci jako jednemu panstwu, bo wracajac do mongolow, jednego panstwa wtedy nie mialismy. A ze mamy wielenarodowe panstwo to i rozne ludzi u wladzy byli. Straczilismy niezalerznosc tylko w 17 roku. Kiedy zrobili przewrot zydzi i ich stronnicy. Wystarczy poczytac sklad partji bolszewikow. Urzadzili krwawy teror. Do dzisiaj sa skutki tego przewrotu. 3. Rurikowiczy nie byli prafinami. Raciej juz prawikingami, bo wtedy okreslic szwedow, norwegow czy dunczykow z nich bylo trudno. Ale sie asimilowali tak dobze, ze trudno ich osadzac za obcosc. 4. Katarzyna byla choc i niemka, ale przyjela wszystkie zasady rosyjskosci. Starala sie byc wieksza rosjanka niz kazda czysta rosjanka ze krwi. 5. Josif stalin byl 100% gruzinem. Jak i berija. Ci mordercy trzymali ogromny kraj we krwi i strachu. I do dzisiaj maja muzeum ich slawiace na ojczyznie, czyli w Gruzii. Czekawie, co? We wszystkich plus/minus nie malenkich miastach sa ulice stalina. W wiekszosci wielkich i berii. W Tbilisi jest nabrzeze i plac stalina. Fajnie, co? W Rosji zadno mejsce nie mosi go nazwy. Zadna ulica. Sa debili komusze, co glosza cos o nim dobrego. Ale to taki sam margines jak kasparow. Najlicznejsza gruoa, to towarzysze broni kasparowa - limonowcy. Jedno z ich hasel - stalin, berija, gulag! Fajnie, co? A media w Polsce slawia tych towarzyszy :) Wiec ja bym na niektore tematy bym radzil nie wypowiadac sie. Jak nawet nie znasz co to sa Swany. Oni nie mowia na siebie ze sa gruzinami... Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Ha, ha :) 22.11.09, 23:41 kacap_z_moskwy napisał > Wiec ja bym na niektóre tematy bym radzil nie wypowiadac sie. Jak > nawet nie znasz co to sa Swany. Oni nie mowia na siebie ze sa > Gruzinami... : Witaj jeszcze raz. Co się dziwisz - na tym polega lekkość pisania. Czym mniej się wie tym bardziej dobitne formułuje się wnioski. Można pisać o góralach Kaukazu, nawet nie wiedząc kim są Swani - ostatecznie w Polsce nie ma żadnej publikacji o góralach Kaukazu. Dlatego wszyscy są przekonani, że Gruzini są "góralami". Najbardziej przy tym zabawne jest doszukiwanie się "żydowskich" korzeni u Stalina i Berii. Wiadomo: jak Megrel to z pewnością "górski żyd z Gruzji". Pora pisać doktoraty. > Oni nie mówią na siebie ze są Gruzinami... : Szczególnie po pewnym pogromie w Górnym Kodorze z przed paru lat. No ale o tym nie pisano. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Masz rację Igorze 20.11.09, 22:39 Odpowiedź jest bardzo prosta: Niemcy już od bardzo dawna nie są krajem nazistowskim. Hitlera nie ma a większość Niemców od Hitlera się odcina, bo zdaje sobie sprawę, że Hitler był dla Niemiec katastrofą. Z Niemcami można (przeważnie) normalnie żyć, pracować i handlować. Rosja zaś jest nadal czy też znowu krajem stalinowskim. Rosja nie wyciągnęła żadnych wniosków ani konsekwencji z haniebnych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: Masz rację Igorze 21.11.09, 07:04 Jak w zeszłym roku byłam w Bełżcu, to chodziłam wzdłuż tego ogromnego koła z płyt upamiętniających kolejne transporty i myślałam o tym, jak to możliwe, że niektórzy Polacy z taką łatwością zapominają Niemcom krzywdy i wybielają ich, a z tak trudno zdjąć im klapy z przekrwionych od nienawiści oczu jeśli chodzi o Rosję. To jest dla mnie jakiś dziwny "fenomen". To tak, jakbyśmy w tych swoich kompleksach za wszelką cenę starali się dopasować do zachodu i zapomnieniem wybłagać sobie u zachodu akceptację. Coś w stylu "Weźcie nas, przytulcie, prrooosiiimyy, my jesteśmy tacy fajni, kochamy Niemców i nie pamiętamy, jak oni nam zrobili rozbiory, pakowali nas do gazu, nie pamiętamy jak nas zachodni alianci pozwalali rżnąć na wszelkie sposoby, ale nienawidzimy tych przeklętych czerwonych i widzimy u nich samo złe a nawet źlejsze, a jak czegoś nie widzimy to sobie dośpiewamy. Tylko nas kochaaajcie, buuuu..." Ty w ogóle nie znasz i nie rozumiesz Rosjan, Zigi. No po prostu ni ciut-ciut. Ale najgorsze jest to, że nie chcesz poznać i zrozumieć, choć kreujesz się na znawcę. Z Rosjanami też można normalnie żyć, pracować i handlować. Wielu Polaków to robi, o Niemcach nie wspominając. A nawet o Finach, Chińczykach i innych narodach. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Masz rację Igorze 21.11.09, 09:56 Madame, zwyczajnych Polakow ow Belzec ani ziebi ani grzeje z tej prostej przyczyny, ze to nie oni tam gineli ale element obcy im etnicznie, czesto w ogole nie mowiacy po polsku pomimo 600- letniej bytnosci na tych ziemiach. Katyn zas jak i miejsca pokrewne to rana nie do zasklepienia jako ze zadana swiadomie najlepszej substancji tego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: Masz rację Igorze 21.11.09, 10:33 Głupiś. W Bełżcu ginęli głównie Żydzi polscy , choć oczywiście nie tylko. Byli Polakami żydowskiego pochodzenia, obywatelami państwa polskiego. Ale taka sama refleksja naszła by mnie, gdybym wówczas szła przez obóz w Oświęcimiu. Jak pierwszy raz byłam w Oświęcimiu, miałam 15 lat. I długo potem śniło mi się to po nocach. Tobie już przestało? "Element obcy etnicznie", powiadasz? Jesteś nazistą i złym człowiekiem, jeśli nie interesuje Cię ludzkie cierpienie tylko dlatego, że cierpiący jest innej narodowości niż Ty. Uważasz ich za "untermenschen"? To obrzydliwe. Mam nadzieję, że "normalni Polacy" - jak raczyłeś napisać - mają jednak więcej wrażliwości i są bardziej moralni niż Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Masz rację Igorze 21.11.09, 23:45 Madame, po pierwsze to ja w Aushwitz spalem. Zaledwie jedna tylko noc, na twardym sienniku ze slomy i trzeba sie bylo myc pod zimnym kranem,sciany wymazane szwabacha, jakies rozkazy. Do dzis pamietam. Bylem w 8 klasie ogolniaka, wycieczka szkolna z takim dodatkiem ideologicznym, rok 1961. Po drugie, prosze mnie nie traktowac znana zydowska metoda i nie wmawiac mi pogladow, jakich nie mam. Ja tylko wyjasnic sie staralem mechanizm problemu jaki Pani sama podniosla: przyczyny obojetnosci Polakow wobec gehenny Zydow. Mechanizm zupelnie podobny do sytuacji Zydow i Palestynczykow w dzisiejszym Izraelu. Zydzi tak samo reaguja wobec Palestynczykow jak w tamtych czasach Polacy: obojetnoscia, wzruszeniem ramion lub tez otwarta wrogoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: Masz rację Igorze 22.11.09, 10:05 Przepraszam. Zadło mi się, że się utożsamiasz. W 8 klasie ogólniaka??? Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Masz rację Igorze 22.11.09, 15:01 Tak jest. W 1961r szkola byla 11-klasowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: Masz rację Igorze 22.11.09, 15:38 Pogubiłam się. Na początku lat 60-tych szkoła powszechna miała 7 klas. To znaczy, że ogólniak jakby liczyło się dalej, jako 8, 9, 10 i 11 klasę? Ja chodziłam do 8-klasowej podstawówki i 4 klasowego LO. Ale to były oddzielne szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Masz rację Igorze 22.11.09, 16:21 Ja chodzilem do elitarnej podstawowej szkoly muzycznej(7 klas) a pozniej do Liceum ogolnoksztalcacego(4 lata). Ale pierwsza klasa liceum nazywala sie 8-ma itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: Masz rację Igorze 22.11.09, 16:51 Rozumiem. "Elitarnej"... :))) Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Masz rację Igorze 21.11.09, 10:44 aladny obraz "zwyczajnego Polaka" rysuje sie z twojej opowiesci. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Masz rację Igorze 21.11.09, 12:33 Tylko że ta wypowiedź jest spreparowana być może przez twoich rodaków, Igor. O niemieckich zbrodniach narodowosocjalistycznych wszyscy wiedzą już wszystko. Niemcy też o tym wiedzą i odpowiednio wychowują swoje społeczeństwo. Za wypowiedzi typu "Holocaust to słuszna zemsta za zniszczenie Niemiec w czasie i wojny światowej przez spekulowanie" idzie się na 3 lata do pudła. W Rosji natomiast podobne wypowiedzi bezkarnie ukazują się w wysokonakładowej prasie. Paru rosyjskich polityków półgębkiem powiedziało prawdę ale większość społeczeństwa po prostu nie wie o leninowskich zbrodniach (od 1917 do dziś). Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Masz rację Igorze 21.11.09, 13:31 zigzaur,to jest tez metoda,we wszystkim co cie nie pasuje dostrzegac reke Moskwy.O zbrodniach Stalinowskich wiedze posial w wieku 14 lat,akurat w tym wieku w szkole uczyli sie o Najnowszej historii Rosji i ZSRR.O stalinskich represjach rowniez mozno bylo przeczytac u Szolochowa. W Rosji w zadnym razie nie mozno przeczytac tego co ty nawypisywal,a mianowicie-:"Za wypowiedzi typu "Holocaust to słuszna zemsta za zniszczenie Niemiec w czasie i wojny światowej przez spekulowanie" idzie się na 3 lata do pudła. W Rosji natomiast podobne wypowiedzi bezkarnie ukazują się w wysokonakładowej prasie" Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: Masz rację Igorze 21.11.09, 21:23 Bo ja Zigiemu deszcz napada za kołnierz, to też wina Rosji, przecież to oczywiste. Aż tej Rosji zazdroszczę. Polska jakoś nie ma mocy sprawczej, a Rosja - fuch, proszę bardzo - śniegu nam nawieje albo mrozem ściśnie. Normalnie wszystko może. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: Masz rację Igorze 20.11.09, 22:19 No nie wiem. Polacy wybierają kaczy PiS albo buraka w biało-czerwonym krawacie. A kiedyś to o mało nie został nam prezydentem taki jeden, co wyskoczył znikąd jak pajac z pudełka. Nazywał się Stan Tymiński i to dopiero było "mniejsze zło"! :D Polacy to mają ułańską fantazję, a Ty im tu o racjonalnych kalkulacjach... :P Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Masz rację Igorze 20.11.09, 22:42 1. Kwaki rządziły tylko niecałe 2 lata. To niedużo, w porównaniu z koszmarnymi władcami innych krajów. 2. Tymiński też nie miał realnych szans na prezydenturę. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Masz rację Igorze 20.11.09, 23:59 zigzaur napisał: > 2. Tymiński też nie miał realnych szans na prezydenturę<. zigzaur w czasach tam tych wyborow ja juz mieszkalem w Polsce,tak co o tych wydarzeniach znam nie z opowiadan jak ty.Tyminski wszedl do drugiej tury i jak by nie cala machina propagandowa co napadla na niego,obwiniajac go we wszystkich grzechach (nie bede dyskutowac czy to byla prawda),a tu cytat-: >>>Kampania przed II-gą turą była brutalna i jednostronna. O ile przed pierwszą turą telewizja publiczna i inne media zachowywały generalnie zasadę neutralności wobec kandydatów (może z wyjątkiem Włodzimierza Cimoszewicza), to w drugiej turze zamieniły sie w organ propagandowy sztabu Lecha Wałęsy. Na przemian wychwalano zasługi Lecha Wałęsy i przeprowadzano debaty telewizyjnych pseudoekspertów w których zastanawiano się nad zdrowiem psychicznym Stanisława Tymińskiego, czy też jego agenturalnością. Nagonka nasiliła się po oskarżeniu Lecha Wałęsy o współpracę z komunistyczną SB, które w ramach riposty rzucił publicznie Stanisław Tymiński. Sam Stanisław Tymiński także dostarczał mediom materiału do kpin ze swojej kandydatury opowiadając się m.in. za konieczością pozyskania przez Polskę broni masowego rażenia<<<. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Masz rację Igorze 21.11.09, 12:34 Tak czy inaczej, nie miał szansy na zwycięstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Masz rację Igorze 21.11.09, 13:33 ja twierdze,ze mial.Szanse masz nawet ty,jak by cala machina propagandowa wstala za toba.To w dniu dzisiejszym masmedia wygrywaja wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: W zasadzie słusznie, tylko że: 20.11.09, 20:09 No to wymień, Igor tych sojuszników. Szwajcaria? Szwecja? Finlandia? Monako? San Marino? Andora? Resztki Serbii? Albania? Watykan? Bośnia? Bo reszta krajów Europy to NATO. Chyba nie wymienisz Ukrainy czy Mołdawii? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: W zasadzie słusznie, tylko że: 20.11.09, 20:24 zigzaur,ty sprytnie to zagral,wylaczyw waznych sojusznikow Rosji,jako czlonkow NATO. wlasnie Niemcy,Wlochi,Francja bedac w NATO i UE sa sojusznikami Rosji,a takie panstwo w NATO ,jak Grecja,czyz by nie jest panstwem sojszniczym dla Rosji w NATO? Ukraina,jako panstwo i narod ,oczewiscie jest sojsznikiem Rosji.A Finlandia czym cie nie pasuje>Szwecja rowniez nie jest panstwem wrogo nastowionym do Rosji.zigzaur,zyjesz w urojonym swiecie ,podzielonym na zla Rosje i reszta swiata,ale to twoj problem,to twoj swiat.Ja,a razem ze mna wiekszosc ludzi,zyje w calkiem innym swiecie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: W zasadzie słusznie, tylko że: 20.11.09, 20:30 A w kogo są wycelowane np. francuskie rakiety jądrowe? W Londyn czy w Berlin? Jeśli ktoś jest w NATO, to nie jest sojusznikiem Rosji. Może z Rosją handlować (o ile nie dało się dostatecznie mocno oszukać) ale o współpracy wojskowej i politycznej nie może być mowy. Zresztą, wymiana handlowa tych krajów z Rosją jest może ogromna dla Rosji ale niewielka dla krajów europejskich. Pytasz o Finlandię. A kto okupuje fińskie terytorium zrabowane w 1940? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: W zasadzie słusznie, tylko że: 20.11.09, 20:51 zigzaur,gwoli scislosci,niema czegos takiego jak rakiety jadrowe.Sa rakiety z glowicami jadrowymi,ale to drobiazg i tak kazdy wie o co chodzi.zigzaur,tak jak ja pisalem wczesniej ty zyjesz w innym swiecie niz ja,dla tego ja ciebie nie przekonam do mojej racji,ale i ty mnie nie przekonasz do swojej.Mnie to nie przeszkadza,a tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: W zasadzie słusznie, tylko że: 20.11.09, 21:08 Zgoda, użyłem nieścisłego skrótu ale i tak domyśliłeś się. Francja posiada stałe naziemne wyrzutnie rakiet z atomowymi głowicami. Jak myślisz, dlaczego? Przeciwko komu? Ja również jestem zwolennikiem rozbrojenia Europy. Tylko że w Europie pewne państwo jest nadmiernie uzbrojone i musi się rozbroić jako pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: W zasadzie słusznie, tylko że: 20.11.09, 23:04 zigzaur,piszac o pewnym panstwie w EUROPIE,ty napewno masz na uwadze Rosje.\Czyli to i tak jest duzy postep z twojej strony.Dawniej o Rosji ty pisales jak o azjatskiej dziczy.Do reszty nie bede odnosic sie,poniewaz musial by skopiowac swoj poprzedni post z tego watku i wkleic go. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: W zasadzie słusznie, tylko że: 20.11.09, 23:36 Ja wcale sobie nie zaprzeczam. Rosja jest państwem azjatyckim ale niestety mającym wpływ na Europę. Rosja jest niestety pewnym czynnikiem kształtującym sytuację w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: W zasadzie słusznie, tylko że: 20.11.09, 23:46 zigzaur,prosze dyskutowac z ty osobnikiem ,nie ze mna. zigzaur napisal :"Ja również jestem zwolennikiem rozbrojenia Europy. Tylko że w Europie pewne państwo jest nadmiernie uzbrojone i musi się rozbroić jako pierwsze".zauwaz,ze ten osobnik (zigzaur) nie napisal,ze jest panstwo co ma wplyw na Europe,a napisal ze w Europie jest pewne panstwo,zauwaz JEST.A tej raz chetnie popatrze na wasza dyskusje.iekawe kto kogo przekona DO SWOJEJ RACJI.ZIGZAUR ZIGZAURA,CZY NAODWROT. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: W zasadzie słusznie, tylko że: 21.11.09, 12:42 USA też nie leżą w Europie ale są w Europie obecne politycznie i wojskowo. Temu nie zaprzeczysz. Podobnie w Europie odczuwa się polityczną i wojskową obecność Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: W zasadzie słusznie, tylko że: 21.11.09, 13:26 zigzaur NR.1 napisał: > USA też nie leżą w Europie ale są w Europie obecne politycznie i wojskowo. Temu > nie zaprzeczysz. > Podobnie w Europie odczuwa się polityczną i wojskową obecność Rosji. zaczekamy na odpowiedz zigzaura nr,2 Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: W zasadzie słusznie, tylko że: 21.11.09, 21:12 80% ludności Rosji mieszka w części europejskiej kraju. Nie ma wątpliwości, że Rosja jest państwem Europejskim. Co nie oznacza jednocześnie, że jest wyłącznie europejskim. :P Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: W zasadzie słusznie, tylko że: 21.11.09, 22:37 Ale jaka roznica czy europejskie czy nie? Potem u nas uwarzaja ze nic specjalnego w tej Europie nie ma. A niektozy glosza teorije odzielnej drogi dla Rosji. :) Tylko uwarzam ze nawet kazde panstwo azjatyckie od "demokratycznego i wolnego" Afganistanu po nieskazytelna Koreje Pln nie sa gorsze od choc by Polski, nie mowiac o Rosji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: W zasadzie słusznie, tylko że: 22.11.09, 17:14 Ale jaka roznica czy europejskie czy nie? Jak wiesz, dla mnie żadna. :P Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: W zasadzie słusznie, tylko że: 22.11.09, 22:14 Ja znam jak uwarzasz. Nie chodzi mi o jakas krytyke twoich slow. Probuje napisac, ze nie ma co dyskutowac. Bo dla nas, mnie i kolegow, obywateli Rosji, te porownania malo co znacza. Uwarzamy swoj kraj za Rosje. I wszystko jedno czy to Europa czy Azja. O to mi chodzilo. A te rozne slowa niektorych, ze niby Europa jest taka swietna sa do d..py (przepraszam za wyraz). Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: W zasadzie słusznie, tylko że: 22.11.09, 22:28 kacap_z_moskwy napisał: > Ja znam jak uwarzasz. I pomyśleć, że zagruźliczeni dziadowie tej azjatyckiej hołoty strzelali w tył głowy kwiatowi naszego społeczeństwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Rogozin atakuje Sikorskiego, mówi o "polityczny... 20.11.09, 22:21 Dyplomata zauważył, że z chwilą przejęcia sterów w Sojuszu przez nowego sekretarza generalnego w relacjach między NATO a Rosją "powstała atmosfera głębszej współpracy". - Niektórzy członkowie Sojuszu przyjęli to z entuzjazmem. Wszelako są i tacy, którzy nie znajdują sobie miejsca - ocenił. a nie jest tak?nie darem ten wyskok Sikory wypadł podczas wytycznych w Waszyngtonie,pewnie dostał opie...za słaba pracę i nowe wytyczne stąd ten szum.Sam by się Sikorski do tego nie posunął,za tępy. Odpowiedz Link Zgłoś
stanmich Rogozin atakuje Sikorskiego, mówi o "polityczny... 20.11.09, 23:11 Jak zwykle temat „Rosja” przyciąga też na forum prowokatorów, agitatorów, ksenofobów... Agitatorzy przekonują do swoich racji wbrew faktom. Prowokatorzy wywołują emocje, np. nienawistne wobec Rosjan wypowiedzi po to, by można je potem cytować, jako przykłady wrogości Polaków wobec Rosjan. Ksenofobi demonstrują niechęć i lęk wobec wszystkiego co inne i obce. Rosjanie to nie to samo co władze rosyjskie i elity polityczne Rosji, które uznały, że polityka straszenia jest dla niej najlepsza. Ksenofobi po obydwu stronach (i nie tylko) są wdzięcznymi adresatami tej polityki. Pozostaje jedynie zaapelować do rozsądku naszych rodaków, by nie dawali się wciągać do tych gierek, pamiętając że wszelkie uogólnianie jest nie na miejscu. A wypowiedź pana Rogozina uzupełnia ww. politykę o „odwracanie kota ogonem” i specyficzne sformułowania w stylu z poprzedniej epoki. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_z_chelma To nie prowokatorzy to zwyczajni polacy 21.11.09, 02:59 Nie wiem kiedy to sie skonczy ale nienawisc do Rosji jest w kraju rzeczywista. Slysze ta antyrosyjska histerie w domu, na ulicy, w radiu, wsrod naczelnych przywodcow. Gazeta.pl nie moze przezyc dnia bez przedruku pseudowiadomowsci a po to tylko by podsycac nienawisc. Przykre ale prawdziwe. Istnieje jakies prawo ktore by to zabronilo? Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: To nie prowokatorzy to zwyczajni polacy 21.11.09, 07:08 Otóż to. Niestety. :'( Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: To nie prowokatorzy to zwyczajni polacy 21.11.09, 12:36 Po prostu, w Polsce teraz wolno mówić o tym, o czym wcześniej kazano milczeć a nawet kłamać. Te emocje się rozładują ale musi minąć trochę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: To nie prowokatorzy to zwyczajni polacy 21.11.09, 13:34 a ztym trudno polemizowc.czas jest dobry na wsystko. Odpowiedz Link Zgłoś
esbek_ze_szkla_kontaktowego Dziadowska_Kacapia_Nadyma_Się_Na_Mocarstwo_:o))))) 21.11.09, 23:07 Oto skutki dowartościowania Kacapii przez złotoustego naiwnego i niedoświadczonego krypto-komunistę na prezydenckim fotelu Dysnejlandu. Miejmy nadzieję, że już wkrótce wiekszość republikańska w Kongresie powstrzyma czarną politykę tego szaleńca, który za kacapskie obiecanki cacaki powstrzymania Iranu w drodze do nukearnej mocarstwoowści oddaje Centralną i Wschodnią Europę bizantyjsko-stepowej sfołczy :( .............................................. Agresywna, zbrodnicza, niebliczalna, uzbrojona po zęby w broń atomową i konwencjonalną, stosująca wobec Polski szantaż atomowy i energetyczny - spadkobierczyni ZSRR - Rosja to potężne, reżimowe dziadostwo z PKB mniejszym od Holandii !:) (tylko 2razy wiekszym od polskiego) o wygórowanych ambicjach bycia mocarstwem :) gdzie miliony dzieci żebrzą z głodu na ulicach, gdzie morduje się własnych obywateli za mówienie prawdy, gdzie uprawia się holokaust na małych narodach jak za stalina gdzie przestępcy są u władzy gdzie alkoholizm zżera 90% społeczeństwa itd. itd. ten dziadowski nadęty balon trzeba w końcu przekłuć :) Chiny wschodząca globalna potęga w ciągu 20 lat zaleją to dziadowskie imperium zła, jeżeli się do tego czasu samo nie rozpirzchnie od degrengolady i pijaństwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_z_chelma Re: Dziadowska_Kacapia_Nadyma_Się_Na_Mocarstwo_:o 22.11.09, 06:54 Bedziesz wywolywal wojne? Celem jest "rozpirzchnie" Rosjan? Esbek, popatrz w lusterko i wyszukaj na internecie kilka twarzy z Rosji. Czytalem ze w USA sad federalny stwierdzil ostatnio ze (liczbowa) rownowaga etniczna na uniwersytecie jest wartoscia podnoszaca jakosc wyksztalcenia. A zatem, rozumuje dalej sad, wladze uczelni moga dyskriminowac kandydatow tak aby ta rownowage utrzymac. To tylko jedna mala oznaka nadchodzacych do Polski zmian z Zachodu. Dodaj do tego ze wg. ONZ w 2050 ludzie biali (europejscy) beda stanowic mniej niz 10% populacji swiatowej. Popatrz jeszcze raz w lusterko i na te zdjecia z Jaroslawia. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Czyżby wzrosła cena ropy? 22.11.09, 08:49 zauważyłem nowe nicki w Kacap kamandzie. To oznacza że KGB dostało fundusze na zatrudnienie nowych web-gawnojedow. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Czyżby wzrosła cena ropy? 22.11.09, 09:37 to widoczne, nawet admin ich bardziej toleruje i pozwala na bezkarne zastraszanie i obrażanie innych uczestników forum Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Czyżby wzrosła cena ropy? 22.11.09, 10:17 A chociażby ty. Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: Czyżby wzrosła cena ropy? 22.11.09, 10:39 :))))))) Skarbie, ja siedzę w tych tematach co najmniej od dwóch lat. :P Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Re: Czyżby wzrosła cena ropy? 22.11.09, 11:05 No widzisz, dwa lata- tyle akurat trwa okres pryszczy, negacji i lewicowych mrzonek . Potencjalny lewak to dojrzewający gó...arz, z łbem napakowanych bajkami o dzielnym Che, oraz komunistycznej lafiryndzie La Passionaria. Jest ekoprzyjacielem każdej roślinki, ale na dziesiątki milionów ludzi zniszczonych przez komunizm jest w stanie przymknąć oko- dla dobra Sprawy. Zazwyczaj za szkolenie ludzi biorę pieniądze, ale tobie poradzę za darmo. Ludzie nie są równi i nigdy nie będą. My jako ludzie jesteśmy dokładnie tak silni i postrzegani jak nasza Ojczyzna- ma to przełożenie na siłę, terytorium, dyplomację. Natomiast ty robisz robotę dla obcego wrogiego kraju, przeciwko NAM Polakom. I co uważasz że jak Ruscy wezmą wszystko zapanuje ekoprzyjaźń, równość, nie będzie wojen i świat zamieni się w piękne miejsce? Podpowiem Ci że dzięki takim niedorosłym lewakom-pryszczakom ZSRR ma darmowych szpiegów idiotów i realizuje swoje cele- a nie twoje. poka Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Czyżby wzrosła cena ropy? 22.11.09, 12:09 tomciu,a co ty caly czas o pryszczach?Ile masz lat,ze ten temat cie tak nurtuje? Najlepsza metoda na pryszczy,jest inicjacja seksualna.Uwierz,jak tylko doznasz rozkoszy seksu,to problem prysczy zniknie sam.Aha,pisanie bzdur na forum, nie pomoze.Sex przeciw pryszcza,to jest to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: igor_53 22.11.09, 13:23 igor_53 napisał: > tomciu,a co ty cały czas o pryszczach?Ile masz lat,ze ten temat cie > tak nurtuje? > Najlepsza metoda na pryszczy,jest inicjacja seksualna. Igor, przypuszczam, że jemu Twoja rada w niczym nie pomoże. Te pryszcze, które tak doskwierają temu smarkaczowi, są prawdopodobnie rezultatem inicjacji w jakimś dworcowym szalecie. Przy tym pryszcze to najmniejszy problem - facio najwyraźniej ma coś z główką (przy tej dolegliwości są to "podręcznikowe" objawy) - wypowiada się w imieniu CAŁEGO Narodu i nie wie, że ZSRR już nie istnieje od iluś tam lat. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: igor_53 22.11.09, 13:37 walter.jak przeczytalem o tym szalecie,przypomnil sie mnie taki stary kawal. p[rzychodzi do domu taki tomciu i dumnie do ojca mowi.Tatus dzis mialem swoje pierwswze doswiadczenie seksualne.Ojciec na to- no to siadaj syny ,opowiedz jak to bylo,a tomciu - nie tatus,ja postoje,bo dupa mnie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: Czyżby wzrosła cena ropy? 22.11.09, 13:42 Tomuś, ja co prawda lekarzem nie jestem, ale to mi u Ciebie wygląda na jakąś paranoję albo manię prześladowczą. Idź zapytać jakiegoś doktora od głowy, może to się leczy... Nie trać nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Czyżby wzrosła cena ropy? 22.11.09, 13:56 mayenne,tez nie jestem doktorem,ale bede upierac sie przy tym,ze problem tomcia lezy gdzie indziej.czytaj moj poprzedni post. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Re: Czyżby wzrosła cena ropy? 22.11.09, 15:22 Po skowycie pogrobowców ZSRR wnioskuję że strzał był celny ... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Czyżby wzrosła cena ropy? 22.11.09, 15:28 tomek_al napisał: > Po skowycie pogrobowców ZSRR wnioskuję że strzał był celny ...<. A czy ten strzal pomogl cie na pryszzczy?Jak tak,to mozesz pomogac innym pryszczatym mlodziecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: Czyżby wzrosła cena ropy? 22.11.09, 15:42 Tomuś, my jesteśmy nieśmiertelni. :) I ciągle Cię obserwujemy, nawet w toalecie. I kiedy wyciskasz pryszcze. Czujesz te spojrzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 He, he. Trafiony, zatopiony. 22.11.09, 16:04 Mayenne, masz w tym talent. Zaraz wiedziałem: Ciebie lepiej nie drażnić. Zaglądaj tu częściej. Te przygłupy tutaj są prawdziwą plagą. Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: He, he. Trafiony, zatopiony. 22.11.09, 16:14 Chcesz powiedzieć, że mój podły charakter to kwestia talentu? :S Nie jestem rozdrażniona. Przyzwyczaiłam się, że za każdym razem znajdzie się co najmniej jeden taki, co mnie okrzyknie "ruskim agentem". Nie robi to na mnie najmniejszego wrażenia. Był czas przywyknąć. ;) Czasem zaglądam do komentarzy, ale rzadko chce mi się bawić w bicie piany. :P Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: He, he. Trafiony, zatopiony. 22.11.09, 16:29 Masz bardzo fajny charakter. Może nie odpowiada on stereotypowym wyobrażeniom dla absolwentek LO. W każdym razie ja jestem (właściwie już wtedy byłem) pod wrażeniem. Z natywizmem mam już od dawien dawna swoje problemy. Jakby tam nie było, witamy w klubie web-brygad, KGB, współpracowników ambasady. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: He, he. Trafiony, zatopiony. 22.11.09, 16:45 pimpus18 napisał: witamy w klubie web-brygad, KGB, współpracowników ambasady. oraz łubiankowskich alfonsów :) skrzatoslaw.wrzuta.pl/audio/20TeIstFxTF/maria_peszek_-_kobiety_pistolety Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: He, he. Trafiony, zatopiony. 22.11.09, 16:57 A co ? Ciebie też pytają ile Ci płaci Kreml? I też odpowiadasz, że pławisz się od tego w luksusie? :D Charakter to ja mam paskudny. Nie daj się oszukać pozorom. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: He, he. Trafiony, zatopiony. 22.11.09, 16:59 to już twój 4 nick czekistko mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki-kolorowe,10561/zdjecie,1072414 Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: He, he. Trafiony, zatopiony. 22.11.09, 17:06 A jakie miałam trzy pierwsze? Uświadomisz mnie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: He, he. Trafiony, zatopiony. 22.11.09, 17:08 czekistka, kokota, troll :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 [...] 22.11.09, 17:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: He, he. Trafiony, zatopiony. 22.11.09, 17:07 co tam znowu bredzisz kacapski przybłędo? znowu cię żonka pogoniła i wylewasz swoje żale przy kompie, szukasz 4 kocmołucha ? Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: He, he. Trafiony, zatopiony. 22.11.09, 17:08 Matko... Jeszcze jeden złośliwy staruszek? :/ Dobra, niech będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: He, he. Trafiony, zatopiony. 22.11.09, 17:31 mayenne napisała: > A co ? Ciebie też pytają ile Ci płaci Kreml? > I też odpowiadasz, że pławisz się od tego w luksusie? :D No, spokoju im to nie daje. Wiesz u chamów w głowie to tylko fizjologia i forsa są jedynymi motywacjami w życiu. To ich od razu demaskuje. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: He, he. Trafiony, zatopiony. 22.11.09, 17:36 pimpus18 napisał: Wiesz u chamów w głowie to tylko fizjologia i forsa są jedynymi motywacjami w ż > yciu. To ich od razu demaskuje. fakt, pimmel, dla czekisty najważniejsza jest władza, a miłość środkiem do celu, czytając twoje "mądrości" czuję się uspokojony, z takimi jak ty Kacapia nigdy już nie będzie więcej zagrożeniem dla świata Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Re: Czyżby wzrosła cena ropy? 22.11.09, 16:30 Towariszcz Pimp wam też dam radę, nieproszony bo nieproszony- ale cenną. Wg moich spostrzeżeń nawiązujecie czekistowski kacap-romans z aktywistką komsomołu evą-piatnacat. Otóż jakbyście towarzyszu przeżyli kilka pięciolatek więcej, wiedzieli byście że podrywając na raz oberczekistkę eve i nową kołchoźniczkę na naszym forum Majene to nigdzie nie umaczacie swojego pimmpelka. Najpierw zajrzyjcie Towarzyszu do jednej dziupelki, jak załatwicie co trzeba dopiero do następnych. Bo zdradzona aktywistka komsomołu eva da cynk na łubianke że słuchacie wolnej europy, i romans zakończy się doczepieniem akumulatora do Waszych komunistycznych jajec. Prtiviet pimpus18 napisał: > Mayenne, masz w tym talent. > Zaraz wiedziałem: Ciebie lepiej nie drażnić. > Zaglądaj tu częściej. Te przygłupy tutaj są prawdziwą plagą. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 do pimpusa 22.11.09, 16:43 pimpus,moze sie myle,ale ten fragment wypowiedzi tomcia,brzmi nie jednoznacznie-:" Najpierw zajrzyjcie Towarzyszu do jednej dziupelki". pimpus,czy ty nie czujesz sie podrywany przez tomka? Uwaga!!!Webbrygada debilow w natarciu.Sklad brygady:asmall-przywodca,komarowo-wsciekly kundel,abchaod -starszy emigrant na socjalu w RFN,oraz tomek_dla wszystkich o niejasnej orientacji seksualnej. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: do pimpusa 22.11.09, 17:35 igor_53 napisał: > pimpus,moze sie myle,ale ten fragment wypowiedzi tomcia,brzmi nie > jednoznacznie-:" Najpierw zajrzyjcie Towarzyszu do jednej dziupelki". pimpus,cz > y > ty nie czujesz sie podrywany przez tomka? Igorze, nie, nie czuję się. Nie lubię chamstwa. A po za tym co ja bym z nim robił. Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: Czyżby wzrosła cena ropy? 22.11.09, 17:04 Tomuś, trzeba było tak od razu! Że masz taki problem. Jest rada na Twoje kłopoty! Zobacz! wyborcza.pl/1,75476,7265885,Penis_z_probowki.html Nic się nie martw. Wszystko będzie dobrze. Też kiedyś umoczysz swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Czyżby wzrosła cena ropy? 22.11.09, 17:15 Ty musisz dawać rady, nie? To jest jedną z charakterystycznych cech ciemniaków - ordynarnych ciemniaków też. Gdyby to forum miało służyć do nawiązywania znajomości, to już raczej dla pederastów, gustujących w tępych chamach. O pedalizm jeszcze mnie tu nikt nie posądził. Lepiej wziąłbyś przekład z tych bardzo nielicznych pisujących tutaj dziewczynek i nauczyłbyś się czegoś od nich, bo tylko wstyd przynosisz i odstraszasz interesujących ludzi stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Z SzacOnkiem prosze o czekistach! 22.11.09, 17:19 W koncu patronem sow,.err... rosyjskiej służby bezpieczenstwa jest po dzis dzień - Feliks Dzierżyński. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Z SzacOnkiem prosze o czekistach! 22.11.09, 17:32 meerkat1 napisał: > W koncu patronem sow,.err... rosyjskiej służby bezpieczenstwa jest > po dzis dzień - Feliks Dzierżyński. A kto jest patronem web-buraków? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Z SzacOnkiem prosze o czekistach! 22.11.09, 17:42 pimpus18 napisał: > meerkat1 napisał: > > > W koncu patronem sow,.err... rosyjskiej służby bezpieczenstwa jest > > po dzis dzień - Feliks Dzierżyński. > > A kto jest patronem web-buraków? Jak to kto? Burakow! Nie pytaj mnie tylko, prosze, kto wynalazł klatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Czyżby wzrosła cena ropy? 22.11.09, 17:24 szczególnie twój koleś od biurka jest dobrze wychowany, jego sygnaturka zachęca do dyskusji, a i odpowiednich kolegów też ma, i nie wixuj się w niedzielne popołudnia forum.gazeta.pl/forum/w,902,91322121,91330701,Re_do_abhaoda_Andrzeja_.html Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Spadaj, aszlochd! 22.11.09, 17:44 pimpus,a czemu aszlochd?ten nick co on sobie wybral ,jest wystarczajace idiotyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Spadaj, aszlochd! 22.11.09, 18:02 igor_53 napisał: > pimpus,a czemu aszlochd?ten nick co on sobie wybral ,jest wystarczajace idiotyc > zny. Wymawia się to tak samo jak ten jego wybrany. aszloch - po niemiecku: Arschloch (a on z Niemiec) - znaczy tyle co po angielsku: bugger, asshole, fuckhead. Końcowe d jest jego. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Spadaj, aszlochd! 22.11.09, 18:05 nawet cienia inwencji, zwisa mi i powiewa :))) mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki-kolorowe,10561/zdjecie,890903 Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Pimpus18 22.11.09, 16:32 Obawiam się, że tacy nie toną. Oni, z uwagi na "konsystencję", zawsze unoszą się na powierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Witaj Walterze, 22.11.09, 17:41 toną czy nie toną - nie ważne. Te chamskie przygłupy drażnią tutaj często. Ale co robić, tu pisać przecież każdy może. Na szczęście nie jestem otoczony takimi na co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 17:35 bo Wam D U P A pęknie Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 17:40 A temu jedno w glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 17:44 Weź się liźnij, bo i tak już nic nowego nie wygenerujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 17:52 towarzyszu pusiek, premii niet :))brak wyników :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 18:03 abhaod napisał: > towarzyszu pusiek, premii niet :))brak wyników :))) U ciebie są za to wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 18:08 już ci pusiek nie będę wymieniał ilu wrogów z mojej listy wykasowałem :))) ty się już długo trzymasz ....wódza odstrzelą to i ty znikniesz 1.bp.blogspot.com/_k1LURZUjip0/Rx8C1bIKlyI/AAAAAAAAALE/JxL3ihfRX3k/s400/putin.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 18:04 pimpus,popatrz na tego abhaoda,on nie wie co to znaczy zarobiac na zyzn,on ma dobrze,zyjac na koszt niemieckiego podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 18:11 daj ci Bozia raz w życiu pożyć tak jak ja kacapku :)))popmimo żeś taki durny to ci źle nie życzę, ale kacapskiej żmiji to w ryj plują, a ona, że deszcz pada :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 18:15 igor_53 napisał: > pimpus,popatrz na tego abhaoda,on nie wie co to znaczy zarobiac na zyzn,on ma > dobrze,zyjac na koszt niemieckiego podatnika. Interesujesz się też sprawami ekonomicznymi, Igorze? Widzę u Ciebie dużo stereotypowego myślenia w tym względzie. W Polsce - także w Rosji - te sprawy w ogóle nie istnieją. To może doprowadzić (a raczej na pewno doprowadzi) do wielu dramatycznych sytuacji w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 18:36 pimpus,to zadne stereotypy,to tylko roznica rozumienia,co to znaczy dobrze zyc.dla abhaoda zyzn z socialu na te kilkaset euro miesiecznie,oplacone rachunki i darmowa podstawowa opieke zdrowotna, cytujac za abhaodem-:" daj ci Bozia raz w życiu pożyć tak jak ja ".Oczewiscie dramatyzm calej tej sytuacji jest widoczny.abhaod,zyjac de facto przy socjalizmie (na cocjalu jak zesz) jest bardzo prawicowy,a to prosta droga do szyzofrenii.Wlasnie dla tego ja caly czas apelije o delikatnosc w debatach z andrzejkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 18:43 bredzisz kacapku dramatycznie, masz łzy w oczach i mokre rączki ? rzucanie pereł przed świnie zawsze się źle kończy, to już niejaki Jezus CH. tak twierdził stormbringer.wrzuta.pl/audio/5M3FBa4nPKz/10._jacek_kaczmarski_-_widzenie Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 18:44 No nie wiem. On pisze tak mało, tak bez sensu, nie na temat i tak wulgarnie, że trudno się mi nad nim i jego poglądami zastanawiać. A Ty. Coś słyszałeś tam w UK o Basic Income? Ewentualnie co słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 18:50 jesteś pusiek zwykły łubiankowski wyrobnik, dyskusja z tobą to jak rzucanie pereł przed wieprzem Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 19:51 pimpus,w UK system socjalny jest bardzo rozbudowany.zeby miec dostep do swiadczen socjalnych czlowiek jednak musi pracowac.minimum30 godzin tygodniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 20:32 Igor, mi nie chodzi o system socjalny. Czy coś słyszałeś o problemach systemu finansowego? Czy coś słyszałeś o Basic Income? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 21:09 Tej raz wiem o co cie chodzi,gwarantowany minimum(Basic Income) w UK istnieje. Problemy systemu finansowego w UK sa bardzo powazne,ale pod tym wzgledem UK nie jest czyms wyjatkowym.chiba domyslam sie o co cie wogole chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 21:48 Coś mi się jednak zdaje, że nie masz pojęcia o tym. Istnieje coś takiego już w UK? www.basicincome.org/bien/aboutbasicincome.html Właśnie, gdzie nie popatrzeć, problemy systemu finansowego są bardzo poważne. Teraz już są bardzo poważne. Myślisz, że w przyszłości będą mniej poważne. Ten system po prostu nie działa i nie działa coraz bardziej. Także nie działa w Polsce i nie będzie działał w Rosji. Zobacz sobie filmek, bo widzę, że jesteś w tym zielony: video.google.de/videoplay?docid=-2550156453790090544&ei=vaIJS5iPCoSe2wK9xpzZDg&q=money+as+debt&hl=de# Jak masz jakieś pytania, to bardzo chętnie (w miarę możliwości) odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 22:17 pimpus,masz racje w tematie poboru swiadczen socjalnych jestem zielony,mnie to nigdy nie interesowalo.Zawsze zylem z tego co sam zarobie. Ale basic income,to jednak dochod minimalny.Ja cie juz odpowiedzial,ze w Anglii nie ma czegos takiego,jak bezwarunkowo przyznanie minimalnego dochodu(podstawowego).Wiem,ze istnieje cos takiego jak Tax Credit,co wlasnie gwarantuje wyrownanie twoich zarobkow do minimuma dochodu,ale ty musisz pracowac min 30 godzin tygodniowo.Ty,jak widze rozwazasz ten problem bardziej w plaszczyznie teoretycznej,dla tego to male nieporozumienie.Wiem,ze 100% zatrudnienie jest niemozliwe,a to dla tego przdewszystkim,zeby ludzi cenili prace.Dawac kazdemu prozytoczny minimum bez wzgledu na jego zaangozawanie do samowystarczalnosci-prosta droga w przepasc ekonomiczna i socjalna.Filmek obejrze pozniej,jest dosc dlugi. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 22:32 Igor, tu nie o to chodzi, żeby się tym interesowali tylko ludzie, którzy żyją na socjalu, ale żeby wiedzieć jak ten system w ogóle działa. Możesz pracować całe życie, mogą wszyscy pracować całe życie - jeśli to jeszcze w tym systemie jest możliwe, a i tak problemy ze stałym niedoborem pieniędzy, możliwości będą tylko rosły. W tym filmiku jest to bardzo dobrze pokazane. Jeśli nie masz o tym do tej pory pojęcia, to możesz mieć trudności, żeby to wszystko zrozumieć. A Ty, gdybyś dostał Basic Incom, pracowałbyś dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 22:41 pimpus,chiba rozmowiamy na roznych jezykach.Ja wlasnie cie napisalem,ze system Basic income to droga w przepasc. Ja osobiscie nie chcial by zyc z minimuma socjalnego.Mam o wiele wieksze potrzebe,ale taki abhaod,prawdopodobnie nie ma za duzo wymagan od zyzni. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 23:04 Rozmawiamy w tym samym języku. Problemy wynikają ze sprzeczności Twojego rozumowania. Znasz kogoś takiego, kto nie chciałby więcej mieć, bo ja nie? Poza tym nie chodzi w tym wszystkim o nierobów. Dawałoby to możność do zmienienia systemu podatkowego, emerytalnego i jeszcze wielu innych rzeczy. Ale przecież Ty o tym w ogóle nie słyszałeś. Tylko że to, co jest teraz to prosta droga w coraz większe trudności i w przepaść. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 23:11 pimpus,ja naprawda mowie o tym samym.Nie wiem jakiej odpowiedzi ty oczekujesz odemnie.Po pierwszych,znam mase ludzi,co niechca wiecej miec.Poniewaz musieli by wiecej pracowac. Po drugie w tym wszystkim chodzi o nierobow,bo to wlasnie nieroby sa benefiantami tego systemu.Bo to sam system rodzi tych nierobow i dla tego ta droga prowadzi w przepasc.Przeciez w summie mowimy o tym samym. Im wiecej biorcow pomocy spolecznej,tym wieksze podatki,akcyzy,skladki emerytalno-zdrowotne trzeba pobierac z pracujacych. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 23:30 Igor, trudno mi w ten sposób dyskutować. Ja nie wiem, kogo Ty znasz i czy znasz ich na tyle dobrze, żeby takie wnioski wyciągać. Mylisz się, nie chodzi o nierobów. I to nie nieroby są beneficjentami tego systemu. Chcesz dowód. W Niemczech np. takim głośnym zwolennikiem tego systemu jest biznesmen, miliarder, a przeciwnikami komuchy, związki zawodowe. Rozumiesz coś z tego? Także żadnej pomocy społecznej by już nie było, bo wszyscy obywatele tanego kraju, niepracujące kobiety, dzieci, emeryci, milionerzy itd. dostawaliby bez problemu Basic Income. Właśnie, na końcu piszesz, że za wszystko musieliby płacić pracujący. A możesz sobie wyobrazić, że w tym systemie pracujący w ogóle nie płaciliby podatków? Nie byłoby pracy na czarno, bo co zarobisz, to Twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 23:50 igor_53 napisał: > nieroby sa benefiantami tego systemu. Kanieszna, benefiantami. Tak przy okazji ty kacapczik na nielegalu jesteś dewiantem czy mutantem etaj siscjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 22:07 igor_53 napisał: > "Tej raz wiem o co cie chodzi" Cięcia budżetowe w putlerstanie muszą być drakońskie. Do Europy wysyłają tępego faszystobolszewika Rogozina a na polskie fora wysyłają niepełnosprawnych umysłowo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 22:35 Jeszcze zobaczysz, jakie cięcia budżetowe będą w Pomrocznej. Tusek, mimo trwającego już 20 lat wielkiego marszu, burzliwego wzrostu gospodarczego, pomocy całej Unii, milionów pracujących zagranicą, już przygotowuje naród do zaciskania pasa. Mam nadzieję, że do kręgosłupa nie dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 21:45 Naprawdę sądzisz, że za kilkaset euro można samodzielnie w Niemczech przeżyć? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 21:51 everettdasherbreed napisał: > Naprawdę sądzisz, że za kilkaset euro można samodzielnie w Niemczech przeżyć? > A za ile zetów można przeżyć w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 21:55 everettdasherbreed ,naucz sie czytac ze zrozumieniem.Napisalem ,ze przy oplaconych rachunkach i darmowej opiekie zdrowotnej,to po pierwsze.A po drugie to nie ja mowilem,a abhaod,to on uwaza ze jego zyzn na socjalu jest miodzia. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 22:05 igor_53 napisał: "jego zyzn na socjalu jest miodzia." Jak to bylo, kacapczik? Mąż Polki od 20 lat". "Legalnie w UK"? Buhahahaha Niebawem będziesz miał okazję zameldować:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 19:17 No i proszę młody Towarzysz przywrócił do pionu partyjny beton (Igor53). Nie stało Igusiowi kręgosłupa moralnego i musi teraz złożyć samokrytykę. Także uważajcie stare kacapskie pająki bo zbliża się zmiana warty, a wiecie jak to między towarzyszami się załatwia: polonik, cjaneczek w obiadku... smacznego kacpy pimpus18 napisał: > igor_53 napisał: > > > pimpus,popatrz na tego abhaoda,on nie wie co to znaczy zarobiac na zyzn,o > n ma > > dobrze,zyjac na koszt niemieckiego podatnika. >>> Interesujesz się też sprawami ekonomicznymi, Igorze? > Widzę u Ciebie dużo stereotypowego myślenia w tym względzie. W Polsce - także w > Rosji - te sprawy w ogóle nie istnieją. To może doprowadzić (a raczej na pewno > doprowadzi) do wielu dramatycznych sytuacji w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Towarzysze nie nadymajcie się tak 22.11.09, 22:08 Zazdrosczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Igor - Clifford - wielki Czerwony Pies 22.11.09, 17:44 Wyluzujcie suty towarzysze, lubię was podrażnić przed snem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Igor - Clifford - wielki Czerwony Pies 22.11.09, 17:57 tomciu,ale z ciebie zartownis.Przeciez ty nas nie zloscisz,ty nas bawisz.My traktujemy cie,jak klauna. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Rogozin to faszystobolszewik 23.11.09, 00:07 <a href="http://www.antirasizm.ru/lv/images/rogozin.jpg"></a> upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/5/59/Dmitry_Rogozin_and_Ratko_Mladi%C4%87_in_Sarajevo_-_January_1996.png/200px-Dmitry_Rogozin_and_Ratko_Mladi%C4%87_in_Sarajevo_-_January_1996.png Jaki kraj, takie ambasadory... Krytyka takiej naszystowskiej kreatury, to znakomite potwierdzenie prawidłowego działania Ministra Spraw Zagranicznych RP Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo I jeszcze raz faszystobolszewik Rogozin 23.11.09, 00:08 blog.kievukraine.info/uploaded_images/5838-711984.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Jaki kraj takie ambasadory 23.11.09, 00:10 www.antirasizm.ru/lv/images/rogozin.jpg Gratulacje dla Ministra Spraw Zagranicznych RP - krytyka takiej naszystowskiej kreatury, to dobitne potwierdzenie prawidłowej polityki RP. Odpowiedz Link Zgłoś