karina_90_ina plan jest super 23.11.09, 21:27 plan jest super wystarczy wystawić 75 Miro, Zbysiów i innych umoczonych i "pewnych" Czesiów zrobić im kampanię za kupę szmalu od "lobbystów" i władza absolutna - żyć nie umierać ... dobrze ryży kołuje Odpowiedz Link Zgłoś
pgakagi O czym wyborcza nie napisze: 23.11.09, 21:27 Trochę prawdy o "globalnym ociepleniu": blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100017393/climategate-the-final-nail-in-the-coffin-of-anthropogenic-global-warming/ www.dailymail.co.uk/news/article-1229740/Hackers-expose-global-warming-Claims-leaked-emails-reveal-research-centre-massaged-temperature-data.html Miłego czytania. Dla nie znających angielskiego: grupa hakerów przejęła e-maile pracowników Uniwersytetu Wschodniej Anglii będących doradcami ONZ w sprawie tzw. "globalnego ocieplenia". Treść korespondencji ujawnia prawdę na temat "naukowców" popierających swoimi "autorytetami" ten mit. Manipulacja danymi, przemilczanie, ostracyzm i ośmieszanie wszystkich którzy mają inne zdanie to kilka metod tych "naukowców". Oczywiście wszystko w celu opodatkowania emisji "szkodliwego dla klimatu" CO2 i zapewnienia sobie dożywotnich ciepłych posadek. Za wasze pieniądze, podatnicy. W ogóle to wygląda kompromitująco dla wyborczej w kilka dni po "moralizatorskim" i "pouczającym" tekście Wajraka na temat "globalnego ocieplenia" (może raczej globalnego ocipienia) na stronie głównej. Odpowiedz Link Zgłoś
polskiznawca Ja chcę zmian w Konstytucji !!! 23.11.09, 21:44 Ja uważam, iż skoro mamy już prezydenta Unii Europejskiej to nasz urząd wraz z prezydentem powienien być w całości zlikwidowany - zaoszczędzilibyśmy naprawdę kupę szmalu. A likalną władzę sprawowałby właśnie Urząd Premiera w postaci Kanclerza. Ilośc posłów też bym ograniczył a Senat bym cąłkowicie zlikwidował. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal A ile z tych 91% pójdzie na wybory?! 23.11.09, 21:46 Też nie jestem za zmianami w konstytucji, ale ja chodzę na wybory. W końcu m. in. po to walczylismy o demokrację. Śmiech mnie pusty jednak ogarnia, gdy widzę jak Polacy się oburzają, jak chcą bronić tych swoich przywilejów... Tyle, że gdy przyjdzie ruszyć tyłek, zrezygnować z wyjazdu na działkę, wziąć za coś odpowiedzialność, to nagle sie okaże, że do wyborów pójdzie 40, no może z 50% i zostanie to odtrąbione jako sukces frekwencyjny. Mamy demokratyczne prawa, potrafimy pyskować, gdy ktoś chce nam je ograniczyć, ale korzystać z nich to już nam się nie chce. Bo to wymaga wysiłku i myślenia. Szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
e.stenzel Polacy nie chcą zmian w konstytucji 23.11.09, 21:52 na łeb upadł ten cały Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jeszcze rok temu, była by to propozycja warta 23.11.09, 22:01 przemyślenia, dzisiaj to już tylko bredzenie i polityczna fikcja. Niestety ale Tusk zaczyna gonić w piętkę i pozwala się wpuszczać w maliny. To jest polityczny knot tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
aliante2007 Polacy nie chcą zmian w konstytucji i nie chcą PO! 23.11.09, 22:08 Sonda portalu tvn24.pl. Jak oceniasz rząd Donalda Tuska po 2 latach? WYNIKI: 56% ŹLE, A 38% UWAŻA, ŻE TO NAJGORSZY RZĄD PO 1989 ROKU! A przecież wśród ponad 42 tysięcy głosujących są głównie ludzie sympatyzujący z PO. www.tvn24.pl/1002407,,,jak-oceniasz-rzad-donalda-tuska-po-dwoch-latach,sondy.html Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 A jeszcze bardziej nie chcą PiS-u, czyli co, grozi 23.11.09, 23:08 nam anarchia? Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Polacy nie chcą zmian w konstytucji i nie chc 24.11.09, 00:55 Przeczytajcie o czym ONI zapomnieli… Było to dramatyczne posiedzenie. 10 lipca 2007 roku w Sejmie RP, a szczegóły dotyczyły druku nr 2074. Marszałek Ludwik Dorn zapowiada głosowanie w sprawie: SKRÓCENIA KADENCJI SEJMU RP. Nie czyta jednak uzasadnienia, bo tekst nie przechodzi mu przez gardło… Mówi tylko, że to głosowanie dotyczy druku nr 2074… A oto jego ukryte przed opinią publiczną fragmenty: UZASADNIENIE Od dwóch lat, od chwili objęcia władzy przez Prawo i Sprawiedliwość, Polską wstrząsają narastające kryzysy polityczne (…) Nie ma miesiąca, żeby opinia publiczna – nie tylko krajowa, ale i europejska oraz światowa – nie dowiadywała się o niekompetencji, skandalach i korupcji, których źródło tkwi w układzie rządzącym(…) Autorytet Polski wystawiono na szwank i kompromitację (…) Sejm stał się miejscem bezprzykładnej korupcji politycznej, ujawnionej przez media, która nie spotkała się z żadnymi konsekwencjami politycznymi czy karnymi (…) Państwo stało się represyjne i wrogie obywatelom (…), itd., itp Warto ten tekst przeczytać w całości. Jest pod adresem: orka.sejm.gov.pl/Druki5ka.nsf/0/4F1131A2E1FE39EFC1257340003C8D92/ $file/2074.pdf I ZA TYM UZASADNIENIEM GŁOSUJĄ TAKŻE WSZYSCY POSŁOWIE PiS Z KACZYNSKIM NA CZELE (!!! ). Nie oponują, nie podejmują dyskusji, nie chcą debaty! Przyznają tym samym, że sprawowali rządy w sposób beznadziejny, nieudolny, aferalny. Dzisiaj, raptem po dwu latach od tamtego dnia, pamięć Ich zawodzi, wspominają swoje czasy sprawowania władzy jako przykładny wzór, w którym stale przeszkadzała im opozycja. Oni byli wspaniali, PO już wówczas złe… Na szczęście My – Polacy mamy niezawodną pamięć i zawsze będziemy to przypominać. (Azet) Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Branie przykładu z Łukaszenki ??? 23.11.09, 22:22 Może mu wyjść bokiem. Czego ten cudak się boi ??? Wszak słupki poparcia mu rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Chyba odwrotnie?! 23.11.09, 23:41 W Rosji, na Białorusi jest reżim prezydencki, premier tam niewiele znaczy. Do książek, człowieku, dokształć się! Odpowiedz Link Zgłoś
je2bny Re: Chyba odwrotnie?! 24.11.09, 00:32 pantanal napisał: > W Rosji, na Białorusi jest reżim prezydencki, premier tam niewiele znaczy. Do > książek, człowieku, dokształć się! -------------------------------------- On co chce wprowadzić ??? Teraz chce niby osłabienia, a po wyborze jego kolesie zrobiliby mu prezent ""gwiazdkowy"" w formie następnej manipulacji przy Ustawie Zasadniczej. Czytaj wiersze i między wierszami też postaraj się poczytać, gdyż tam jest sama kwintesencja jego zamierzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Kłamca Tusk !!! 23.11.09, 22:26 Kłamca Tusk !!! legoo napisał: > Prezydent Tusk? > tiny.pl/hxwb8 Odpowiedz Link Zgłoś
soldadura104 Tusk chce odebrać prawo głosowania na siebie Prezy 23.11.09, 22:26 Bardzo dobrze. Zmieni się konstytucje obiecując Kaczyńskiemu reelekcje. Wtedy wybierze się Tuzka i tym parlamentem zmieni konstytucję na dożywotny tron prezydencki. Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Polacy nie chcą zmian w konstytucji 23.11.09, 22:27 Najlepiej jeszcze zapytac Polakow czy chca płacic podatki. I wogle o wszystko pytac Narod w referendum. Przeciez jak wiadomo nasza cecha narodowa to rozlegla wiedza na temat wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Polacy nie chcą zmian w konstytucji 23.11.09, 22:33 Tusek jest D.U.P.A o.s.r.a.n.a. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Polacy nie chcą zmian w konstytucji 24.11.09, 00:42 kto ci kazal tam nos wkladac??;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k ---Polacy maja dosc rzadow Tuska - brawo !-------- 23.11.09, 22:49 Tusk musi odejsc ! Odpowiedz Link Zgłoś
wiarus25 Re: ---Polacy maja dosc rzadow Tuska - brawo !--- 24.11.09, 00:31 Polacy ? tych paru lumpow z pisuaru i zaraz Polacy. Polacy beda raczej popierac Tuska. A PISuary i ich poplecznicy ? ....juz byla taka noc. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: ---Polacy maja dosc rzadow Tuska - brawo !--- 24.11.09, 00:42 Przeczytajcie o czym ONI zapomnieli… Było to dramatyczne posiedzenie. 10 lipca 2007 roku w Sejmie RP, a szczegóły dotyczyły druku nr 2074. Marszałek Ludwik Dorn zapowiada głosowanie w sprawie: SKRÓCENIA KADENCJI SEJMU RP. Nie czyta jednak uzasadnienia, bo tekst nie przechodzi mu przez gardło… Mówi tylko, że to głosowanie dotyczy druku nr 2074… A oto jego ukryte przed opinią publiczną fragmenty: UZASADNIENIE Od dwóch lat, od chwili objęcia władzy przez Prawo i Sprawiedliwość, Polską wstrząsają narastające kryzysy polityczne (…) Nie ma miesiąca, żeby opinia publiczna – nie tylko krajowa, ale i europejska oraz światowa – nie dowiadywała się o niekompetencji, skandalach i korupcji, których źródło tkwi w układzie rządzącym(…) Autorytet Polski wystawiono na szwank i kompromitację (…) Sejm stał się miejscem bezprzykładnej korupcji politycznej, ujawnionej przez media, która nie spotkała się z żadnymi konsekwencjami politycznymi czy karnymi (…) Państwo stało się represyjne i wrogie obywatelom (…), itd., itp Warto ten tekst przeczytać w całości. Jest pod adresem: orka.sejm.gov.pl/Druki5ka.nsf/0/4F1131A2E1FE39EFC1257340003C8D92/ $file/2074.pdf I ZA TYM UZASADNIENIEM GŁOSUJĄ TAKŻE WSZYSCY POSŁOWIE PiS Z KACZYNSKIM NA CZELE (!!! ). Nie oponują, nie podejmują dyskusji, nie chcą debaty! Przyznają tym samym, że sprawowali rządy w sposób beznadziejny, nieudolny, aferalny. Dzisiaj, raptem po dwu latach od tamtego dnia, pamięć Ich zawodzi, wspominają swoje czasy sprawowania władzy jako przykładny wzór, w którym stale przeszkadzała im opozycja. Oni byli wspaniali, PO już wówczas złe… Na szczęście My – Polacy mamy niezawodną pamięć i zawsze będziemy to przypominać. (Azet) Odpowiedz Link Zgłoś
katia_2 Ręce precz od Konstytucji!!! 23.11.09, 22:58 I bardzo dobrze , że nie chcą! Najpierw powinna być znowelizowana ordynacja wyborcza. Winny być jednomandatowe okręgi i ludzie winni głosować na kandydata, którego znają i szanują, a nie np w świętokrzyskiem kandydatem będzie polityk ze Słupska. Toż to paranoja!. Drodzy wyborcy, czy Wy macie na to wpływ! Jeszcze gorzej jak za komuny. Tam kandydaci byli przynoszeni w teczkach, a teraz nie wiem, chyba w laptopach. W lokalu wyborczym otrzymuję cały plik kartek i nie znam żadnego. Więc pytam, jak ja mam mu zaufać, że będzie mnie godnie reprezentował? I tu jest sedno sprawy, a nie w Konstytucji. Jeśli komuś marzy się, żeby coś udowodnić, to ja proponuję, najlepiej weżcie się za łby. "Ręce precz od Konstytucji!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Konstytucja to nie Pismo Święte 23.11.09, 23:20 chciałem tylko uprzejmie przypomnieć. Nawet w USA wprowadza się do niej poprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Konstytucja to nie Pismo Święte 24.11.09, 00:57 w Pismie t.z.w,",swietym" tez od lat wstawia sie poprawki ale,,nie informuje sie o tym,,;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarus25 Re: Ręce precz od Konstytucji!!! 24.11.09, 00:35 katia_2 napisała: A przynajmniej wiesz co tam naszrajbowali ? Ja tam zawsze wiem na kogo glosuje,czasami to moj sasiad z dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Ręce precz od Konstytucji!!! 24.11.09, 12:18 > Winny być jednomandatowe okręgi i jednomandatowe okręgi są niezgodne z Konstytucją (art. 96, zasada proporcjonalności wyborów do Sejmu). I to tyle w tym temacie "Ręce precz od Konstytucji". Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Chcą, ale nie potrafią 23.11.09, 23:04 Ci prezydenci, których do tej pory wybierali okazali sie szkodnikami. Kwaśniewski podłożył nogę Balcerowiczowi i zawetował reformę finansów publicznych, a Kaczyński zachowuje sie jak małpa z brzytwą tnąc wetem co drugą ustawę. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.bez.loginu Polacy nie chcą zmian w konstytucji 23.11.09, 23:24 a ja chcę, żeby tylko jeden gabinet (premiera) decydował. Prezydentami niech zostają ludzie REPREZENTATYWNI. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Wybory powszechne prezydenta mają krótką tradycję 23.11.09, 23:30 forum.gazeta.pl/forum/w,902,103403003,103417617,Wybory_powszechne_prezydenta_wymyslono_pod_Walese.html Odpowiedz Link Zgłoś
a-z2005 Na szczęście jak zwykle Tuskowi nie wypali. 23.11.09, 23:38 A tak serio ja w przyszłym roku najchętniej zagłosowałbym na kogoś z poza "wielkich" partii. Może wystartuje jakiś samorządowiec z dużego miasta, który naprawdę czegoś dokonał. Odpowiedz Link Zgłoś
apf Wolę mieć złudzenie wyboru 23.11.09, 23:52 Następnego Prezydenta, chociażby Marszałka. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Polacy nie chcą zmian w konstytucji 24.11.09, 00:17 Boski Donald chce a naród nie..... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo kon by sie usmial !!!!!! 24.11.09, 00:25 91% drze morde, ale na wybory chodzi tylko 40% faktycznie, jest sie czym posilkowac, kon by sie usmial ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
katypol Re: kon by sie usmial !!!!!! 24.11.09, 01:19 hrabia-monter-christo napisała: > 91% drze morde, ale na wybory chodzi tylko 40% > faktycznie, jest sie czym posilkowac, kon by sie usmial ha ha ha ciesz sie ze az 40%!!!! jesli ktos sprobuje zabrac polakom mozliwosc głosowania w bezposrednich wyborach prezydenckich to na parlamentarne pies z kulawa noga sie nie pofatyguje i bedzie 91 % miało je w dupie koles....w dniu ogłoszenia propozycji systemu kanclerskiego przez Tuska napisałem ze kopie sobie grób własnymi rekoma i sie nie pomyliłem. We wszystkich rozmowach z ludzmi jakie odbyłem (bynajmniej nie z moherami i nie na wsi a w warszawie i z osobami sprzyjajacymi do tej pory w wiekszosci PO ) padało stwierdzenie ze Tuska porabało i ze moze tymi pomysłami połozyc platforme na łopatki. Chleba i igrzysk..tego chca ludzie od wieków. Na chleb im ostatnio ledwo starcza a teraz ktos jeszcze chce im zabrac igrzyska czyli prawo wyboru prezydenta... radze to dobrze przemyslec bo nie tylko łaska panska na pstrym koniu jezdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Polacy nie chcą zmian w konstytucji 24.11.09, 00:42 Przede wszystkim powinna być zmieniona ordynacja wyborcza i wszystkich poslów i prezydenta ,powinno się wybierać w wyborach.Do sejmu wybory bezpośredni jednomandatowe baz możliwości ingerencji szefów partii w ustalanie list,ilość poslów ograniczona do minimum a senat zniesiony. Odpowiedz Link Zgłoś
alwaysrebel Ten co chce elektrownię atomową, niech se poczyta 24.11.09, 00:51 nius o awarii w USA. Wcześniej w tym miejscu stopił się jeden z reaktorów. Nie, nie trzeba panikować, prosze przechodzić dalej, nic się nie dzieje. A motłoch nadal chce atomówki w Polsce. Tusek zostawi po sobie atomową spuściznę: raka i deformacje noworodków. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Polacy mam pytanie 24.11.09, 00:54 ilu z was czytalo, czy wogole widzialo KONSTYTUCJIE,,? Bo widze tu sporo pseudo-fachowcow,specjialistow od powtarzania PiS-owskich instrukcji..;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: yanfhowah 24.11.09, 01:24 yanfhowah napisał: > ilu z was czytalo, czy wogole widzialo KONSTYTUCJIE,,? Bo widze > tu sporo pseudo-fachowcow,specjialistow od powtarzania PiS- owskich instrukcji..;-)))) To pytanie nalezy do kategorii najglupszych pytan jakie mozna zadac. Skoro czerwony TK powolujac sie na konstytucje obalil iedee lustracji to konstytucja musi byc wyjatkowo lipna i skonstruowana na czyjs wyrazny pozytek! Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: yanfhowah 24.11.09, 01:59 wynika z tego ze nawet na "glupie" pytanie jak to okresliles nie potrafisz odpowiedziec..;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Ty czytałeś? 24.11.09, 02:37 Zadam proste pytanie: kto sprawuje władzę zwierzchnią w Rzeczpospolitej Polskiej? Odpowiedz Link Zgłoś