krakus24kr Im mniej ruskich tym Polska bezpieczniejsza 28.11.09, 10:37 taka historyczna prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Im mniej ruskich tym Polska bezpieczniejsza 28.11.09, 10:47 Idz potancz jeszcze na grobach rosyjskich, ulzi ci. Choc moze nam zaciac tak samo myslec jak ty, polaku? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Denis, po co dyskutujesz z prowokatorami? 28.11.09, 11:04 Powiedz lepiej, jak ten wypadek jest oceniany w Rosji? Na ile prawdopodobne, że był to zamach? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Denis, po co dyskutujesz z prowokatorami? 28.11.09, 13:30 lenta.ru/news/2009/11/28/terrorism/ Zginelo 30, nie 39. Troche dla sczislosci. Mowia ze niby akt terorystyczny. No nie wiem. Moze chca tym zamydlic ze niedobra prace zrobili dla utrzymania torow??? Zeby nie mowic ze to kolej winna? Bo tak do pienedz federalny, jak akt terorystyczny, a tak to firmy ubiespeczeniowe i sama kolej placi. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Dodam 28.11.09, 13:31 ze wykoleili sie ostatnie 3 wagony. Po co robic wyboch w koncu pociaga? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Dodam 28.11.09, 13:47 No nie wiem Denis, ale życzę Wam by tak było, jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Wykluczam wypadek. 28.11.09, 14:13 Trakcja Moskwa - Petersburg jest ostatnio przygotowywana do uruchomienia szybkich skladow Siemensa. Oznacza to drobiazgowa kontrole przez niemieckich fachowcow kazdego metra szyn, zasilania, sygnalizacji. Czyli atak terorystyczny na duza skale. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Denis, po co dyskutujesz z prowokatorami? 28.11.09, 13:34 Powiedz lepiej, jak ten wypadek jest oceniany w Rosji? jury daje 10, 10, 9,5 i 10 kretynko Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Re: Im mniej ruskich tym Polska bezpieczniejsza 28.11.09, 21:06 czytac takie "madre " wywody historyczne mozna dostac sraczki... Odpowiedz Link Zgłoś
dominika.szelag 39 ofiar katastrofy kolejowej w Rosji. Władze s... 28.11.09, 11:28 To jest tak jak w tym kawale... Siostra pyta dzieci - Co to jest: rude, ma puszysty ogon, zjada orzechy i biega po drzewach? Jaś podnosi ręke: - Sadzac po opisie to wiewiórka ale znająć siostrę to napewno Pan Jezus! Odpowiedz Link Zgłoś
boyager Combat 18. 28.11.09, 11:37 Bliżej nieznana grupa Combat 18? Bez jaj przecież C18 to zbrojne ramię dobrze znanej w Polsce neonazistowskiej Blood & Honour, znanej m.in. z prowadzenia Red Watch'a. Bojówki rosyjskie stworzyły regionalną komórkę prawdopodobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg powiązania Combat 18 z polskimi politykami prawicy 28.11.09, 13:27 Jak się poszuka w linku poniżej, znajdziemy wśród darczyńców byłą asystentkę europosła: pl.indymedia.org/pl/2009/11/48262.shtml?comments=true Niezłe bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
ethelfeld 39 ofiar katastrofy kolejowej w Rosji. Władze s... 28.11.09, 11:47 Pewnie mieniali parowoz ... Odpowiedz Link Zgłoś
wuadca7jezior Combat 18 28.11.09, 11:50 Jeśli bliżej nie znacie Combat 18, to poczytajcie na wikipedii. nawet polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni 39 ofiar katastrofy kolejowej w Rosji. Władze s... 28.11.09, 11:52 Hehehehe... tak, nacjonaliści rosyjscy posługują się nazwą angielską i alfabetem łacińskim. Ładne bzdury wymyślają propagandyści z Białego Domu. Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: 39 ofiar katastrofy kolejowej w Rosji. Władze 28.11.09, 12:03 Osądzić serbskich zbrodniarzy wojennych. Ręce precz od Kosowa. Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Nacjonalizm - terroryzm 28.11.09, 11:53 Nacjonalizm to zbrodnicza ideologia. Ten sam typ morderców odpowiada za śmierć prezydenta Narutowicza i dwie wojny światowe. Nacjonaliści od talibów różnią się tylko tym, że zabijają w imię "Narodu" a nie w imię Allaha. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Czy nacjonaliści zabijają swoich? Owszem. 28.11.09, 12:31 Czy niemieccy naziści nie wytłukli niemieckich członków SPD i KP jeszcze zanim wzięli się za Zydów? Odpowiedz Link Zgłoś
imw to były walki wsród socjalistów róznych odłamów 28.11.09, 12:53 a takie walki zawsze były krwawe - nacjonalizm jednak nie miał z tym nic wspólnego ... ciekawostką jest , że naziści ochoczo przyjmowali w swoje szeregi szeregowych komunistów Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Re: to były walki wsród socjalistów róznych odłam 28.11.09, 13:29 jasne, Hitler nie był nacjonalistą :) Bujać - to my, panowie szlachta! Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Neonazizm w Rosji - from ruSSia with hate! 28.11.09, 13:11 Modelowy przykład - od 2001 w Rosji powstało ponad 50 (oficjalnie monitorowanych) neonazistwskich grup, bazowanych organizacyjnie na Al-Kaidzie. ''Since 2001, Alexei says, Schultz88 and other neo-Nazi groups have organized themselves into cells, modeled on al-Qaeda, which come together for an attack and then disperse. Schultz88 is one of an estimated 50 neo-Nazi groups in Russia, 17 of them based in St. Petersburg. "Direct action [by Schultz88] has sent several hundred [people] to hospital," he says, lounging on a bench in St. Petersburg's lovely Arts Square, with two Schultz88 members sitting by his side. Members of the various neo-Nazi groups keep in touch "through the Internet and by other means, both domestically and abroad," he explains, instinctively clenching and unclenching his fists. '' www.time.com/time/magazine/article/0,9171,674718-2,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
machabeusz_1 Re: Neonazizm w Rosji - from ruSSia with hate! 28.11.09, 22:49 pentagon8 napisała: > Modelowy przykład - od 2001 w Rosji powstało ponad 50 (oficjalnie > monitorowanych) neonazistwskich grup, bazowanych organizacyjnie na > Al-Kaidzie.____________i tego jankiesi nie moga znajeźć ?__hihi__Al-Kaidzie za tysiące dolarków ? temat dla osesków ! > > ''Since 2001, Alexei says, Schultz88 and other neo-Nazi groups have > organized themselves into cells, modeled on al-Qaeda, which come > together for an attack and then disperse. Schultz88 is one of an > estimated 50 neo-Nazi groups in Russia, 17 of them based in St. > Petersburg. "Direct action [by Schultz88] has sent several hundred > [people] to hospital," he says, lounging on a bench in St. > Petersburg's lovely Arts Square, with two Schultz88 members sitting > by his side. Members of the various neo-Nazi groups keep in > touch "through the Internet and by other means, both domestically > and abroad," he explains, instinctively clenching and unclenching > his fists. '' > > > www.time.com/time/magazine/article/0,9171,674718-2,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
giewont Terroryzm to w 100% służby specjalne 28.11.09, 13:25 konskipsiinteres napisał: > Nacjonalizm to zbrodnicza ideologia. Ten sam typ morderców odpowiada > za śmierć prezydenta Narutowicza tu masz rację ale to tylko jeden. > i dwie wojny światowe. A tu nie masz racji. Za wojny światowe odpowiadają co którzy na te wojny dostarczyli pieniędzy. I nie byli to nacjonaliści. Bez pieniędzy żadna wojna jest niemożliwa. > Nacjonaliści > od talibów różnią się tylko tym, że zabijają w imię "Narodu" a nie w > imię Allaha. Tak, tak, a bin Laden dalej siedzi w jakiejś pakistańskiej jaskini i stamtąd organizuje następne zamachy Odpowiedz Link Zgłoś
vettekatten_1 headshotboy 28.11.09, 12:41 headshotboy- rosyjski nacjonalista Nie wiem jak innych, ale mnie to trochę razi. Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Re: headshotboy 28.11.09, 13:11 vettekatten_1 napisała: > headshotboy- rosyjski nacjonalista > > Nie wiem jak innych, ale mnie to trochę razi. Dodam ,że żałosny nacjonalista podpisujący się w języku angielskim. Odpowiedz Link Zgłoś
mops1111 Nie combat tylko grupa "riazanski cukier" 28.11.09, 13:09 w celu obarczenia wina "wrogow Rosji" i wywolania kolejnej wojny o pokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www ['] ['] ['] 28.11.09, 13:23 Rodzinom ofiar skladam wyrazy wspolczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 no i tak bakatelizowany problem neonazistow 28.11.09, 13:32 w putinlandzie, przez pewne osoby na tym forum, nabrzmiał i eksplodował Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni wszelkiej maści faszystów, nacjonalistów i inną 28.11.09, 14:02 ideologicznie prawicowa hołotę, powinno się rozstrzeliwać bez sądu i publicznie Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 terroryzm - najskuteczniejsza forma nacisku/wplywu 28.11.09, 14:03 "panstwa" na "spoleczenstwo" Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t "Wysadzić Rosję" - polecam 28.11.09, 14:23 Po lekturze w/w wydawnictwa, którego współautorem był zamordowany A. Litwinienko zamachy terrorystyczne w Rosji nabierają nowego wyrazu. Ciekawe, czy tak samo było i tym razem. W sumie tacy "terroryści" są Kremlowi bardoz na rękę. Kolejna kampania typu "Wichr Antiterror" odwróci uwagę narodu od problemów gospodarczych, a Rosjanie zamiast bać się o swoje portfele będą bać się o swoje tyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: "Wysadzić Rosję" - polecam 28.11.09, 14:36 Czy 9/11 jankesom też był na rękę? Propagandystom i tej tamtejszej porąbanej opozycji zawsze takie coś jest na rękę. Ostatnio Wacuś długo tu musiał bić pianę o jakieś szaszłykarni. Odpowiedz Link Zgłoś
hajuto [...] 28.11.09, 15:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Chamstwo, skrajnie schizofreniczne fobie 28.11.09, 15:03 ========================= i kompletny brak szacunku dla ofiar tragedii przebija na tym forum opanowanym przez katolski(?) ciemnogród. Polacy, opanujcie się, bo świat już tylko wami pogardza. A kołtuneria z uporem maniaków rzyga nienawiścią do wszystkiego i wszystkich. Temat "Rosja" doprowadza tłuszczę do zwierzęcego amoku głodnych szczurów. Takie zbydlęcenie i chorobliwy rewanżyzm z ukierunkowaną kretyńską motywacją jest trudne do zrozumiałego zaklasyfikowania w odniesieniu do historii humanitaryzmu. Rzygać się chce, i nie warto nawet podejmować merytorycznych dyskusji. ----------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
hajuto Re: Chamstwo, skrajnie schizofreniczne fobie 28.11.09, 15:28 kolego przeze mnie przemawiam ja nie katolik, ateista, pedał, lewak , nazista ja choć można by mnie uszeregować: apostata, liberał, Polak, homofob ale niech się mordują czerwone ścierwa Czeczeni winni wykorzystać okazję i zając kolejny teatr Resztę zrobi OMON he he szkoda,że nie mamy w Polsce podobnych bojówek, nawet coś na kształt eurokołchozowych, do których tak lubimy się odnosić ETA, IRA czy podobne gó.... No nie, do tego się nie odnosimy rajt?1 Taka na przykład bojówka o autonomię Śląska. Z psństwem, a w zasadzie z prostackimy ku...mi u koryta, walcztć należy. Ruskie, tym bardziej, im mniej tym lepiej. Macie me błogosławieństwo. Ja sam za wielkim nihilistą jestem ale kibicuję Wam szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel headshotboy 28.11.09, 15:14 ro brzmi jak koleś co dużo gra w CSa albo inną strzelanke. Po takim nicku łatwo namierzyć wystarczy trop. Odpowiedz Link Zgłoś
rad.ekg Re: headshotboy 28.11.09, 16:43 Przeciez blog prowadzi. No i co z tego, ze opublikowal. Dostal to opublikowal. Poslancow sie nie zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
aboutblank Combat 18 do gazu! Wyciąć tych bandytów 28.11.09, 15:18 którzy zabijają niewinnych Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Niesamowita sprawność działania ekip śledczych... 28.11.09, 15:24 Płomień jeszcze nie wygasł, akcjaratunkowa zakończyła się niedawno a w ciągukilkugodzin na 100 proc. ustalono,ze była to bomba! Zatemwykluczono inne prawdopodobieństwa. Jestem pełen podziwu dla rosyjskich organów śledczych!!!! Z podobną precyzjai profesjonalizmem stwierdzono ''zamachy'' bombowe w Moskwie, Riazaniu i Wołgodońsku. BraVo! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Niesamowita sprawność działania ekip śledczyc 28.11.09, 15:40 pentagonu bije po glowie.Czy ty naprawda nie masz za grosz sumienia? Czy twoja nie nawisc do nas Rosjan jest tak wielka,ze nic z czlowieka w tobie juz nie pozostalo sie?Zgineli ludzi w wyniku aktu terrorystycznego,a ty sie cieszysz,no bo to dla ciebie jak miod.Ciekawi mnie jedno,czy rowniez dostrzegales reki sluzb specjalnych Hispanii w atakach na pociag w Madrycie?Ech pentagon,pentagon padasz co raz nizej.Bardzo mnie ciekawi,ile masz lat? Sadzac po twoich wypocinach na forum,mozno przypuszczac,ze mniej wiecej 50-ka cie juz walnela i to bardzo mocno.Zaczynasz wpadac.o wiele przedwczesnie,w starczeski marazm. P.S. a co myslisz na temat zamachow w USA ? Czy nie dostrzegasz reke CIA? A czy zamach w metrze w Londynie nie jest sprawka innych sluzb? Czy to tylko w Rosji,twoim zdaniem,bomby podkladaja wylacznie wspolpracownice sluzb specjalnych,na osobisty rozkaz Putina? Uwaga!!!Webbrygada debilow w natarciu.Sklad brygady:asmall-przywodca,komarowo-wsciekly kundel,abchaod -starszy emigrant na socjalu w RFN,pentagon8-szeregowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Re: Niesamowita sprawność działania ekip śledczyc 28.11.09, 15:47 Przestań smecić... Gdybyś miał odrobine intelektu i olejuw głowie, stwierdziłbyś, ze nie da się ustalić tego typu rzeczy po kilku godzinach śledztwa. Gdzie ja byłem antyrosyjski? Tam gdziestwierdziłem ze w 100 proczazamachami w Moskwie stoi FSB. Gdzie tu antyrosyjskość? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Niesamowita sprawność działania ekip śledczyc 28.11.09, 15:56 pentagon,od smieci jestes ty.widze,ze marazm twoj jest postepujacy,lej po wybuchu pod torami,zeznanie swiadkow,co slyszeli odglos eksplozji,na resztie - slady materialow wybuchowych znalezione na miejscu zdarzenia.Dla tego wszystkiego nie potrzebne miesiecy sledstwa.Jak by ty,chociaz przez chwile, zostanowil sie,to bzdurami nie zasmiecal forum.pentagon,poucz sie troche,wiem ze to jest trudno w twoim wieku i stanie.ale masz internet w rekach,masz dostep do informacji.Poczytaj sobie,ile to trzeba czasu,zeby ustalic-byla eksplozja,czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 From russia with chauvinistic hate! 28.11.09, 16:07 Za Komsomolska Pravdą www.kp.ru/daily/24402/578071/ По словам экспертов мощность взрывного устройства, заложенного под рельсы, составила до 7 килограммов тротила. Теракт прошел тютелька-в-тютельку по сценарию 2007 года. Тогда ведь тот же самый поезд «Невский экспресс» уже взрывали в Новгородской области. И тоже под рельсы была заложена взрывчатка… На этом зловещие совпадения не заканчиваются: буквально 2 дня назад обвиняемый в организации того взрыва, житель Ингушетии Макшарип Хидриев полностью признал свою вину в суде. При этом спецслужбы до сих пор разыскивают предполагаемого заказчика того теракта – некого Павла Косолапова. Как рассказывают прокуроры, он – ваххабит, который участвовал в боевых действиях на территории Северного Кавказа на стороне боевиков, прошел подготовку в 2003 году в лагере боевиков ингушского джамаата, входил в группировку боевиков так называемой самопровозглашенной республики Ичкерия. В то же время отметим, что теракт был совершен во время праздника Курбан-байрам – светлого праздника для всех мусульман. Apotem juz tylko wzmianki o Wahabitach z Inguszetii i Połnocnego Kałkazu. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: From russia with chauvinistic hate! 28.11.09, 18:28 I co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 witaj igor_53 28.11.09, 16:24 igor_53 napisał: > pentagon,od śmieci jesteś ty. Nie miej do niego szczególnych pretensji - ma taką fuchę. Raz twierdzi, że jest "Polakiem", innym razem, że nie jest "Polakiem". Raz twierdzi, że nie zna języka rosyjskiego innym razem cytuje rosyjskie info. Taki najmita do siania zamętu w i tak skołowanych główkach tubylców. Jak w Rosji jakaś tragedia to ten typek natychmiast robi swoje. Przy tym zwróć uwagę ile gazeta podała śmiertelnych ofiar i poczytaj sobie te gazeciane rewelacje o DPNI - tak sie tubylcom robi g...o z mózgów. Przy nich pentagram8 to tylko nic nie znaczacy insekt. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 witajcie Igorze i Walterze 28.11.09, 16:40 Który ''Jak w Rosj i jakaś tragedia to ten typek natychmiast robi swoje.''? Zaplute karły zachodniej reakcji, co? Straszne! Dawaj Dziadzia,posłuchajmy Twojej wersji wydarzeń. Mówisz, że to rosyjskie Fasziki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re:Pentagon8 - headshotboy 28.11.09, 16:51 pentagram8 napisała: > Mówisz, że to > rosyjskie Fasziki?:) Jak widać nie czytasz moich wypowiedzi, tylko starasz się żałośnie coś insynuować. Sadząc po twojej aktywności w sprawie tej katastrofy to bym się nie zdziwił jeżeli się okaże, że ten "headshotboy" to kolejny nick pod którym się produkujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 witaj walter62 28.11.09, 18:37 walter,do pentagona nie mam zadnych pretenzij ,a nie urazy.kiedys nawet niezle mnie znim dyskutowalo sie.Ale wtedy indeks RTS spadl do 700 punktow,dzis 1400,ropa spadla do 35 $,dzis mniej wiecej 75$.Bylo juz wprawie pewnie,ze tuz tuz tarcza w Polsce powstanie,Nord Stream mial sporo klopotow z uzyskaniem zezwolen na przejscie przez wody territoryalne kilku panstw,dzis juz to wszysko jest nie aktualno. Tak co,moj drogo walterze,pentagonu najzwyczajnie w swiecie bardzo mocno jeb,,elo w glowke.Dla tego nie trzeba z nim ostro,a trzeba z wyczuciem.Co by z toba sie stalo,jak by twoj wymarzony swiat zawalil sie.walter ,przemysl to wszystko i badz ostrozny z pentagonem,od dzis on u mnie juz nie jest szeregowcem,a prosto - dziadzia. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: witaj 28.11.09, 19:02 gor_53 napisał: > bądź ostrożny z pentagonem,od dziś on u mnie już nie > jest szeregowcem,a prosto - dziadzia. Faktycznie masz rację. Ten dziadzia dziś ewidentnie zwariował. Gdy stwierdziłem, że nie ma żadnych dowodów przemawiających za przypisywaniem tego zamachu DNPI (co zresztą w nadchodzących informacjach się potwierdziło) natychmiast zaczął mnie oskarżać o "ruski szowinizm", bo tym samym rzekomo sugeruję "czeczeński ślad" - co znając mój stosunek do Czeczenów jest wyjątkowo śmieszne. Przy tym najzabawniejsze, że ten dziadzia w dodatku nie odróżnia Czeczenów od Inguszy. No i co z takim przygłupem można zrobić ? Miota się teraz ta biedaczyna tak jakby stracił dniówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: witaj 28.11.09, 19:07 walter,nioe wiem co go jebne..lo ,ale wczoraj on mnie rowniez wyzywal od szowinistow.Wyobrazasz to,ja i szowinist!!! Ja od dziecinstwa bylem wychowany w duch internacjonalizma, a on mnie wytyka nacjonalizm.Z nim naprawda jest nie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Re: witaj 28.11.09, 19:16 Popieranie poglądów i polityki premiera/prezydenta putina jest oznaką szowinizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Walter 28.11.09, 19:11 1. Nigdy nie poddałeś podwątpliwość''czeczenskiego śladu''. Niezareagowałeś na Komsomolcaijego komentarz. 2. Gdzie janapisałem, ze Czeczeni i Ingusze to to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Re: witaj walter62 28.11.09, 19:05 Za późno Igorze - Walter jużsię skompromitowałiudowodnił, ze ''brak mu jajec'' wwalceo swoje tezy. Jego świat runał jak wierze WTC. Do rzeczowych dyskusji możemy powrócić zawsze. Przy każdym temacie. A walter...cóż, kładziesię jak muwiatr zawieje. Udowodniłem mu to dzisiaj wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: witaj walter62 28.11.09, 19:15 pentagon,nie wiem co ty prtobowales udowodnic walteru i czy udowodnil mu to.Ale wczoraj ty mnie probowal udowodnic,ze ja jestem szowinistem i to z racji tego,ze bronie wlasny kraj.Pytalem cie,czy nie szowinist,to twoim zdaniem ten,co obsiera wlasny kraj,wlasnych rodzicow,ty ,mnie na to nie odpowiedzial - moze rowniez uwazasz ze udowodnil mnie,ze jestem szowinistem. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Re: witaj walter62 28.11.09, 19:19 Zależy co uznajeszza obronę swojego kraju. Każdy wyznajeinnateorię na ten temat Igor. Czym innym jest obrona przed faszyzmem a czym innym uznawanie słuszności tezy, ze rosjama prawo ''szantażować nuklearnie kraje, mające swoją własną politykę zagraniczną''. Czy m innym jest walka zterrotyzmem a czym innym łamanie praw człowieka ...wczeczenii. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: witaj walter62 28.11.09, 19:29 pentagon,juz dzis powiedzialem,ze troche lubie cie,juz powiedzialem ze nie zawsze rozumiem cie,juz dzisiaj ty dostales u mnie awans.Co ty jeszcze chcesz odo mnie,przypisujac mnie to,czego ja nie mam.kiedy to ja popieral Putina-Miedwiedziewa,aj nie mam prawa moralnego,a nie popierac ich,a nie krytykowac,jestem emigrantem i to nie zich winy.Co inmnego,ze twierdzilem i twierdze nadal,ze porownywac Putina do Hitlera,czy Stalina,to nie tylko oznaka debilizma,a i ponizanie tych dziesiatkow mln. ofiat tam tych zbrodniarze.Kiedy ja popieral nuklearny szantaz ? Zawsze odp[owiadalem na twoi oskarzenia pod adresm Putina w sprawie Czeczenii,ze ta wojne nie on zaczal ,a Jelcyn,ale do jelcyna ty nie masz pretenzji,bo to twoj bohater,on zrobil z Rosja tyle,czego i Stalin z Hitlerom nie potrafili,on wprawie zniszczyl ten narod,a napewno upodlil tak,ze po dzien dzisiejszy ludzi nie moga dojsc do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Igor 28.11.09, 20:01 No właśnie Igor - tu pomiędzy nami przebiega lekka różnica. Jelcyn próbował zreformowac rosję. To, ze nie udało mu się sovieckim społeczeństwem, niejest jego winą. Igor, pytam szczerze, czy ty naprawdę uważasz, ze polityka putina prowadzi rosję do czegoś dobrego. Ekonomia - klęska. Mordowanie dziennikarzy, polityczna dyktatura, brak wolności słowa oraz systemu wielopartyjnego. Do tego chore ambicje imperialne. Zapytaj Zony , jak jako Polka odniosłabby się do rządu, który byłby uzależniony politycznie i ekonomicznieod Rosji. Czy wg. niej niejesgt czymś złym rosyjska dominacjapozbawiająca kraj wolnych decyzji i samostanowienia ( to odnośnie Rozbiorów - tu też zapytaj żony ) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Igor 28.11.09, 20:16 pentagon,co za delikatnosc--:"tu pomiędzy nami przebiega lekka różnica",miedzy nami nie lekka roznica,miedzy nami przepasc.Jelcyn wcale nie chcial reformowac kraj,on chcial tylko jednego-wladze,tylko slepy tego nie zauwazyl.Na Zachodzie to wyczuli odrazu,dla tego te poklepywania,zaproszenie no spotkania G-7,ale robili wszystko nie zwracajac najmniejszej uwagi na to co on mowi.przez wprawie 10 lat nikt Rosja nie rzadzil,rozdzierali na kawalki.Rosjanie upodlili sie.Czlowieku,czy ty wyobrazasz sobie taka sytuacje,ze naukowiec,co budowe bomby wodorowej ma w malym palcu,musial uprawiac na dacze ziemniaki,zeby nie zdechnac z glodu?Ty tu mowisz o reformach? ten alkoholik nawet nie pomyslal o tym,ze taki ludzi to nie prosto naukowcy,to bron masowego razenia.Co ty mozesz wiedziec o latach jelcynowskich?To ze czolgi strzelali po parlamentu?To ze wyslal dzieciakow,krotko po poborze do wojska,z dwumia magazynkami do Groznego? I to jest twoj bohater.Putin,to okazal sie wlasciwym czlowiekiem o wlasciwej porze,na wlasciwem miescie.Dzis czas przyszedl na inne zadania,na innych ludzi.Pytac zone nie bede,poniewaz dobrze znam co ona mysli o losach Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Igor 28.11.09, 19:14 Dyskusja? Zawsze Igor...na każdy temat. A o Waltera się nie martw, jego poglądy jużdawno go skompromitowały, a jego świat, zewzględu na brak umiejetności obrony wyznawanych poglądów, zawalił się jak wierze WTC. Boję sie jedynie, ze zajakiś czas ponownioe zacznie wypisaywać prokremlowskie głupoty o braku zaangarzowania słuzb FSB we wczorajszą katastrofę. Czeczeńskie poglady Waltera? A jakie mogą być czeczeńskie poglądy Waltera? Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 A ja twierdzę, ze to za wcześnie 28.11.09, 16:36 Говорить об истинных причинах аварии пока слишком рано. Есть мнение, воронку на месте крушения мог оставить не только взрыв. Хлопок, который слышали и пассажиры, и машинист, мог стать следствием излома рельса при экстренном торможении. Тогда возникает вопрос, почему было применено экстренное торможение. По слухам, незадолго до крушения пропало напряжение в контактной сети, однако это вряд ли могло привести к крушению поезда. Wiec nie pisz mi tu bzdur propagandowych o metodach śledczych federacyjnej milicji i FSB. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: A ja twierdzę, ze to za wcześnie 28.11.09, 16:43 Jak coś cytujesz, Pent, to podaj chciaż, co i czas z którego wypowiedzi pochodzą. W takich przypadkach sytuacja się szybko zmienia. Chcesz tu na siłę udowodnić, że żadnej bomby i bandziorów nie było? Coś ci bardzo na tym zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Re: A ja twierdzę, ze to za wcześnie 28.11.09, 16:54 Wiedziałem,ze zapytasz... A ch......j, nie powiem! Pimp, ty juz wydałeś wyrok. To jak , jesteś gotowy na III wojnę czeczeńską? Jak to było z tymi workami z cukrem, PIMP.??? Przypomnisz? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: A ja twierdzę, ze to za wcześnie 28.11.09, 17:09 Nie z Czeczenam, a z bandyckim bydłem trzeba walczyć. Ktoś jest innego zdania? O tym cukrze nikt właściwie nie wie, o co chodzi. Ale za to każdy coś słyszał. I o to chodzi. Propagandyści lepszej sytuacji mieć już nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 PIMP, zapytaj Waltera62. To były Fasziki 28.11.09, 17:34 > Nie z Czeczenam, a z bandyckim bydłem trzeba walczyć. Aaaaaaa...zatem zdajesz się popierać tezę, ze Amerykanie słusznie walczą w Afganistanie...niewspominając IraQ. Jakim bydłem? A kto powiedział, ze coś ustalono pimp? Nie wiadomo nawet,czyto była bomba. Mało tego, Walter62 osobiście twierdzi, zeto były Fasziki:) Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Pentagon - przestań wreszcie kłamać 28.11.09, 17:41 pentagon8 napisała: > Mało tego, Walter62 osobiście > twierdzi, zeto były Fasziki:) Pentagon - łżesz jak zwykła kundlowata łajza. A tu masz dowód na to, że nic z tego co insynuujesz nie twierdziłem: forum.gazeta.pl/forum/w,902,103616536,103637468,Plotki.html Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Walter62 przestań wypaczać 28.11.09, 17:49 Dwie sprawy. 1. Osobiście nie przypuszczam, że jest to robota DPNI i Combat18. Gazeta, na fali sensacji, puszcza zupełnie nie sprawdzone informacje. Równie dobrze mogą cytować forumowego pentagona8 (wybitnego znawcę rosyjskiej problematyki). Szef DPNI A.Biełov oficjalnie zaprzeczył by oni mieli coś wspólnego z ta tragedią. Prócz tego, generalnie oni trochę inaczej "działają" - ten zamach nie jest w ich stylu. Oni mordują "nacmenów" i powszechnie znane osoby z "listy 500". Jesteś jedynym, który wypacza prawdę. O to chodziło cały czas. Miałem ten post w pamięci. A wyjaśnienia są wyżej szowinistyczna, prorosyjska gnido! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Walter62 przestań wypaczać 28.11.09, 17:52 Naczytałeś się makulatury. Zacznij myśleć i możliwie zachowuj kulturę. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Kolejne kłamstwa pentagramu 28.11.09, 18:01 Generalnie z kłamcami nie dyskutuję. Insynuowałeś, że rzekomo ten zamach przypisywałem Czeczenom. Poprosiłem żebyś wskazał na to dowody. Niestety nie wskazałeś. Więc jesteś zwykłym oszczercą. Insynuowałeś, że rzekomo ten zamach przypisywałem nacjonalistom. Udowodniłem, że nic takiego nie twierdziłem. Więc jesteś kolejny raz zwykłym oszczercą. Teraz już się miotasz jak złapany za rękę przestępca, obrzucając obelgami - w tych okolicznościach sytuacja w pełni zrozumiała. Jesteś zwykłym kłamcą i twoje kłamstwo jednoznacznie udowodniłem. Więc spadaj do kanalizacji śmieciu. > Jesteś jedynym, który wypacza prawdę. Niestety, w odróżnieniu od ciebie nie znam prawdy o przyczynach tej katastrofy. Nawet do tej pory nie wiadomo ile tam osób zginęło, bowiem nadal poszukiwanych jest 18 zaginionych osób, o których losie nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Szowinizm Waltera i kilka innych... 28.11.09, 18:34 Insynuowałeś, że rzekomo ten zamach przypisywałem Czeczenom. Poprosiłem żebyś wskazał na to dowody. Niestety nie wskazałeś. Dowody podałeś sobie sam, przytaczając linka zewsoją WŁASNĄ wypowiedzią: forum.gazeta.pl/forum/w,902,103616536,103637468,Plotki.html 1. Osobiście nie przypuszczam, że jest to robota DPNI i Combat18. Gazeta, na fali sensacji, puszcza zupełnie nie sprawdzone informacje. Równie dobrze mogą cytować forumowego pentagona8 (wybitnego znawcę rosyjskiej problematyki). Szef DPNI A.Biełov oficjalnie zaprzeczył by oni mieli coś wspólnego z ta tragedią. Prócz tego, generalnie oni trochę inaczej "działają" - ten zamach nie jest w ich stylu. Oni mordują "nacmenów" i powszechnie znane osoby z "listy 500". Jest w niej zawarta wyraźna, niebezpośrednia sugestia,iż tego zamachu mogł dokonać ktoś inny. Podany przeze mnie post, który wwyraźny sposób ''czeczenizuje''tragedie został przez ciebie pominięty i zignorowany - niedlatego byś sięz nim niezgadzał, ale w kontekście wjakim go podałem; typowe, subiektywne spojrzeniene na tragedię oraz szowinistycznepodejście proputinowskich mediów, gdzie każdynewszieje antyczeczenskim nastawieniem. Nike raczyłeś negatywnie odnieśćsie do tego, co uważam za kolejny dowód popieraniaprzez ciebie szowinistycznych tez. > Insynuowałeś, że rzekomo ten zamach przypisywałem nacjonalistom. > Udowodniłem, że nic takiego nie twierdziłem. Jasne, bo wtedy złaspanybyłbyś, jakzwykły straganowy złodziej, na prawdziwych poglądach. Miotałeś sie i wymigiwałeś od potwierdzenia ''czeczenskiego'' śladu jak złapany w sieć leszcz, na dodatek mając czelność obrzucaćwszystkich dookoła obelgami,''Mendo, może do ciebie jeszcze nie doszło, że tam zginęli ludzie?'' gdy ujawniasię absurdy śledztwa oraz pochopnie wyciągane wnioski. O ''sukcesach śledczych'' milicji i FSB również pisałem. Powtórzę raz jeszcze, za ''niezawissimaja'',iż wszystkie wersje sąnadal prawdopodobne. To stanowi, kolosalną różnicę! Dotego siętakże nie odniosłeś, co pomijam - komentarze nie są zbędne. A finalne tłumaczeniew stylu Niestety, w odróżnieniu od ciebie nie znam prawdy o przyczynach tej katastrofy. nie pomagają wcale. Sa zwykła manipulacją,bo należałoby przyznać ze jakiekolwiek wypowiedzi i sugestierosyjskich gazet są pochopne, a co zatym idzie, tezao ''czeczenizacji'' jest popierana. Jesteśmieszanka zwykłej manipulacji wpołaczeniu z podstępnym cynizmem, co udowodnileś każdym postem w dzisiejszej dyskusji. Spadaj na drzewo kłamliwy propagandzisto kremla. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Totalny kretynizm pentagramu 28.11.09, 18:48 Jeżeli stwierdziłem w sposób jednoznaczny, że nic nie przemawia za tym by ten zamach przypisywać DPNI to sugerowanie iż tym samym wskazuję na "czeczeński ślad" może przyjść do głowy tyko takim skretyniałym debilom jak ty. Przedstawiony przez ciebie sposób rozumowania wyłącznie świadczy o tym, ze jesteś kompletnym debilem. A jeżeli byś zapoznał się z moimi wcześniejszymi wypowiedziami dotyczącymi Czeczenów to możne byś również zrozumiał, że daleki jestem od obarczania ich odpowiedzialnością za ten zamach. Nie mam podstaw, w odróżnieniu od ciebie, do formułowania tak daleko idących wniosków. Jesteś zwykłym kłamcą - to, że kłamałeś jednoznacznie udowodniłem. To, że teraz się miotasz i rzucasz obelgami jednoznacznie świadczy, że nie masz żadnych merytorycznych argumentów. Właź do kanalizacji i nie zapomnij spuścić za sobą wody. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Re: Totalny kretynizm pentagramu 28.11.09, 19:01 Jedyne co udowodniłeś to rzucanie obleg w stronę nicków - ludzi, których poglady wzdecydowany sposób różnią się od twoich, uwypuklając twój waski sposób myślenia. Jesteś kompletnym zerem, które przy braku rzeczowych lub jakichkolwiek argumentów rzucamięsem dookoła, kompromitując deklarowane poglądy. Jesteśzwykłym, złapanym wsieć leszczem, uchylającym się od ''kompromitujących''poglądów, gdy dowody na takowe sąprzytaczane a ty, niczym straganowy złodziejaszek jesteś łapany naich posiadaniu''za rękę''. Dziwięsie twojej postawie - tacy jak pimp lub jevgienij15 ,pomimo postępującej głupoty potrafiąprzyznać się do kompromitujących pogladów. Ty natomiast,za każdym razem krzyczysz ''to nie moja teza'', wycofując sie tchóżliwie by próbować mącić gdzie indziej. Twój proputinizm i poparcie dla imperializmu ''made inrussia'' jest evidentne, udowodniłeś to wewcześniejszych postach. Co moge ci zarzucić to twoje tępe i ślepe podejście do prezentowanych konceptów oraz ''brak jaj''wich prezentowaniu.( wynikajace zapewne z tepego podejścia) Spadaj na drzewo prostować banaby, kłamliwy proputinowcu. Upewnij się, że robiszto dobrze...dzieci w komsomole oczekujatwoich wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Totalny kretynizm pentagramu 28.11.09, 19:10 Pentagon- Ты злишься? Значит, ты не прав. (Горит на воре шапка, ох, горит) Для пакостей годится гордый нрав? К ним у тебя всегда был аппетит. И жаба душит, просто душит жаба - Как ни крути, а побеждает баба. Но я победу отдаю тебе. Иди и благодарен будь судьбе. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Totalny kretynizm pentagramu 28.11.09, 19:12 pentagon ,wiesz kto to napisal i z jakiej okazji? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Kto i z jakiej okazji;poetyckie 28.11.09, 19:34 i co pentagon,ladnie co? a ty nie potrafisz tak? Юпитер... ты злишься!? Мой друг! Ты злишься? Значит ты не прав... В мозгу твоем неправильно замкнулись звенья... Где плюс, где минус!? А! Визжишь...во гневе!!... Иль молчишь.... не брав соврав? Дружок, ты все ж не прав! Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Eto niet ja I'gor... 28.11.09, 19:42 Its not about me,I am afraid .If You would turn in to Walter side however... Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Re: Totalny kretynizm pentagramu 28.11.09, 19:22 Nie chodzi o o poczucie zwycięstwa tylko o prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Totalny kretynizm pentagramu 28.11.09, 19:04 walter,prosilem cie o ostroznosc w stosunku do pentagona,wytlumaczylem cie trudnosc jego sytuacji,a ty widze nadal swoje.ponowiam prosbe,do pentagona z ostroznoscia.wyobraz sobie ze go zabraknie,z kim bedziesz dyskutowac,z aSSmalem? Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Totalny kretynizm pentagramu 28.11.09, 19:14 igor_53 napisał: > wyobraź sobie ze go zabraknie Sytuacja nie wyobrażalna. Ostatecznie na jego miejsce zjawi się koleiny debil. A swoją drogą co byś zrobił z typkiem, który mnie kłamliwie przypisuje stwierdzenia, że za ten zamach obarczam (równocześnie!!!) odpowiedzialnością Czeczenów i nacjonalistów DPNI Biełova? Dobrze, że ten kretyn nic nie słyszał o "Słowiańskim Ruchu" - to byśmy tu mieli dopiero niezły ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Totalny kretynizm pentagramu 28.11.09, 19:20 walter.wlasnie przeczytalem cala wasza dyskusje i mam taki metlik w glowie.powiedz,czy wy obaj sa Polakami?A pytam dla tego,bo moim zdaniem kazdy mowil o czyms innym.Dosc czestop dyskutuje z pentagonem,powiem cie ,ze troche lubie go,za szczerosc.Ale zrozumiec go nie zawsze potrafie,najpierw myslalem ze to wina mojego polskiego,prosilem o pomoc zone,ale ona powiedziala mnie tylko to,ze rowniez nie rozumie,co pentagon pisze,nawet zasugerowala,ze on nie jest Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Igor 28.11.09, 19:37 Zapytaj Waltera co naprawdęmiał na myśli, pisząc ze tego ''ataku''niedokonały fasziki. Zapytaj i jeśli możesz, przekażmi odpowiedź. Nadal twierdzę, ze jego postawa wskazuje na pewne sympatie. Jeżeli nie jest to prawda, powinien był on o tym wyraźnie zaznaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Igor 28.11.09, 19:39 pentagon,ja napewno zapytam waltera ,ale najpierw chcial by wiedziec,kto to sa "fasziki"? Moge domyslic sie,ze chodzi o faszystow,ale wole sie upewnic. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Totalny kretynizm pentagramu 28.11.09, 19:40 igor_53 napisał: > to,że również nie rozumie,co pentagon pisze,nawet zasugerowała, > że on nie jest Polakiem. W tym miała poniekąd rację. Pod tym nickiem produkuje się jeden facio, który jest Polakiem i innym razem facio, który jak sam twierdzi "nie jest Polakiem". Oni klepią swoja produkcję na zmianę, więc chyba sami nie wiedzą co piszą. Generalnie rano zanegowałem pomysł gazety, że za ten zamach odpowiada DPNI. Jakiś przypadkowy wpis na rosyjskim internecie to jeszcze nie podstawa do formułowania takiego stwierdzenia. W dodatku teraz okazało się, że nie wiadomo kto ten wpis uczynił. Tak więc twierdzenie to jest całkowicie bezpodstawne. No i nasz dzidzio się zjeżył i zamotał twierdząc, ze negując "nacjonalistyczny ślad" tym samym będąc "ruskim szowinistą" (a jakże bez takich epitetów) sugeruję "czeczeński ślad". Facet ma totalnie porąbane i jest przekonany, że jeżeli nie "nacjonaliści" to "Czeczeni". Ja natomiast twierdzę i wyłącznie twierdzę, że w sytuacji gdy nawet nie znamy ilości ofiar tej katastrofy (gazeta podaje 39, rosyjskie info podaje 26 zabitych i 18 zaginionych) mówienie w chwili obecnej o jakichkolwiek "śladach" jest całkowicie pozbawione sensu i przedwczesne. On ciągle macha jakimiś cytatami z ruskich gazet i domaga się bym koniecznie je komentował. Jak je znalazł to niech to robi samemu. Czy ja muszę komentować każdy ruski artykuł? - bez przesady. No i całkowicie jemu puściły nerwy gdy okazało się, że jego twierdzenia odnośnie moich wypowiedzi były całkowicie bezpodstawne. No ale to rezultat tego, wyżej wskazanego, "kolektywnego" pisania pod jednym nickiem kilku wyrobników - i to w dodatku jak sami przyznają "nie Polaków". Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Totalny kretynizm pentagramu 28.11.09, 19:50 walter,spewniajac obietnice zlozona pentagonu,pytam cie,co ty miales na mysli ,piszac ze tego zamachu nie dokonali fasziki?Prosze odpowiedz mnie,a ja mu to przekaze.OK. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Wyjaśnij Walter,w twojej pozycji nic nie zaszkodzi 28.11.09, 19:55 Tak oficjalnie Walter...daj sobie spokój z tymi ''kilkoma facetami pod jednym nickiem'', ''kłamstwami'', ''przyłapywaniuna kłamstwie iraz innych bzdurach ( niewspominając o wysyłaniu mnie do kanału ). Wyjaśnij to jeszcze raz... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Wyjaśnij Walter,w twojej pozycji nic nie zasz 28.11.09, 20:05 w tym momentie musze wziac pentagona w obronu.rece przecz od pentagona,on jest jedyny i nie powtarzalny. To ze czasem mu sie placzy,to nie znaczy ze to dwie rozne osoby wystepuje pod tym samym nickiem.pentagon ma to do siebie,ze czasami sie gubi (a dla czego ja to juz dzis wytlumaczylem),moze nawet to stwarzac wrazenie,ze to nie on,ale ja go juz wyczuwam myszka. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Wyjaśnij Walter,w twojej pozycji nic nie zasz 28.11.09, 20:23 Igor Jeszcze raz tłumaczę. Nie ma żadnych podstaw do wskazywania jakiego- kolwiek "śladu" ("nacjonalistycznego", "czeczeńskiego", "marsjańskiego", "związku miłośników łysych i kulawych" itd.). W chwili obecnej jest to wyłącznie bicie piany i żałosna pogoń za tanią sensacją. Dzień po katastrofie formułowanie takich tez jest całkowitą nieodpowiedzialnością, a w stosunku do ofiar zwykłą niegodziwością. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Totalny kretynizm pentagramu 28.11.09, 20:16 igor_53 napisał: > walter,spełniając obietnice złożoną pentagonu,pytam cie,co ty miałeś > na myśli,pisząc ze tego zamachu nie dokonali fasziki? Proszę > odpowiedz mnie,a ja mu to przekaże.OK. Po prostu nie ma ŻADNYCH dowodów potwierdzających tezę, że ten zamach był dokonany przez DPNI, Combat18 lub jakąkolwiek prawicową organizację (jest to info które gazeta "wyciągnęła" z internetu) - o ile ich uznać za "faszki". Swoją drogą może pentagram wskazałby którą konkretnie organizację uznaje za "faszki"? Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 dziadzia 28.11.09, 20:24 Nie istnieją również dowody, ze tragedia byłaspowodowana przez zamach a jeżeli istotnie mógłbyć to zamach, nie istnieje zaden ''czeczeński slad'', co sugerują rosyjskie media. Fasziki w rosji: Narodowa Jedność Rosyjska Schultz88 Partia Wolności Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 spewnienie obietnicy. 28.11.09, 20:28 pentagon,spewniajac obietnice,dana tobie,zapytalem u waltera,a poniewaz juz dostalem odpowiedz,to przekazuje tobi-:"Po prostu nie ma ŻADNYCH dowodów potwierdzających tezę, że ten zamach był dokonany przez DPNI, Combat18 lub jakąkolwiek prawicową organizację (jest to info które gazeta "wyciągnęła" z internetu) - o ile ich uznać za "faszki". Swoją drogą może pentagram wskazałby którą konkretnie organizację uznaje za "faszki"? pentagon,mam nadzieje,ze ty jestes zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: spewnienie obietnicy. 28.11.09, 20:48 co znaczy nie ma mowy?Wiesz co ,tobie dogodzic ,ja widze,jest bardzo trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 pentagram 28.11.09, 20:31 pentagon8 napisała: > Nie istnieją również dowody, ze tragedia byłaspowodowana przez > zamach Pentagram przestań się błaźnić. Może dysponujesz jakąś inną, nam nie dostępna informacją - to może się podzielisz. news.mail.ru/incident/3095356 > Narodowa Jedność Rosyjska > Schultz88 > Partia Wolności Czy te organizacje przyjęły na siebie odpowiedzialność za ten zamach? Jeżeli masz na ten temat info - to go przedstaw. Ja co do udziału ich w tym zamachu jak na razie nic nie znalazłem. Jak na razie jedyny związek "nacjonalistów" z tym zamachem to jakiś jeden anonimowy tekścik na ruskim internecie - to chyba zbyt mało by formułować poważne sądy. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 dziadzia 28.11.09, 20:50 Walter, ty jednak jesteś debilem. Jeżeli cheszwieżyć w zamach, niet problema!. Ja uważam, zenasądy zawcześnie, a po kilku godzinach, w trakcie ewakuacji, trudno o rzeczowe śledztwo.Ale dobra, haraszo FSB wskasał - tierakt! Ch.....j! Jeżeli uważasz, ze każda organizacja terrorystyczna ma ''obowiązek'' meldowania o dokonaniach 5 min po wybuchu, gratuluje twierdzenia. To dokładnie potwierdza twójzaawansowany stopień ''ekspertyzmu''. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: dziadzia 28.11.09, 20:32 pentagon8 napisała: > Nie istnieją również dowody, ze tragedia byłaspowodowana przez > zamach a jeżeli istotnie mógłbyć to zamach, nie istnieje > zaden ''czeczeński slad'', co sugerują rosyjskie media. Jakie dowody zadowoliłyby cię właściwie, prymitywny rusofobie? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 dp pimpusa i waltera 28.11.09, 20:47 chlopaki,on juz wszystko wie.Nie bylo zadnego zamachu,zadnej bomby.To Putin osobiscie prowadzil ten pociag i nagle zahamowal,dzieki temu szyna wybuchla,zrobil sie lej,a poniewaz Putin w tym momentie pierdnal( a kto by nie pierdnal przy takim przeciazeniu), stad i slady materialow wybuchowych.He,he . Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: dp pimpusa i waltera 28.11.09, 21:08 igor_53 napisał: > chlopaki,on juz wszystko wie.Nie bylo zadnego zamachu,zadnej bomby. Wiesz Igor odnoszę wrażenie, że ten schizofrenik gdzieś tam siedział w krzakach i wszystko obserwował. tak więc na wszystkie pytania ma gotowe odpowiedzi: - zamach zrobili "nacjonaliści" - jeżeli nie oni to obowiązkowo "Czeczeni". Jak z tym też się nie zgadzasz to jesteś obowiązkowo "ruskim szowinistą" i w ogóle "zamachu nie było" (bo to można ustalić dopiero po kilku latach"). LOL Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Walter, d.....ku:) 28.11.09, 21:31 A kiedy ja tak powiedziałem czerwony debilu:) Ja tylko nabijam sięz systemu informacyjnego TWOJEJ Rasiji, moetod śledczych WIELBIANYCH PRZEZ CIEBIE, FSB ORAZ MILICJI, i tylko lekko wyśmiewam twoją totalna głupotę Walter62. Dajse pokój czerwony kretynie, twojeczasy mineły. Fjutinland upada, twojeidee juzupadły, ty zaś podobniejak effcia robiszwszystko by temu zapobiec...masturbując się przy każdym sukcesie fjutinostanu. Jak pisałem wcześniej, czasy pałowania ''parszywych karłów reakcji'' mineły Walter 62. Czas odłożyć ''pałe''. Idz czyścic medale przodownika pracy. Tylko to ci zostało! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 pentagonu bije co raz bardziej. 28.11.09, 21:50 Szukalem przyczyne poglebiajacego upadku pentagona i znalazlem--- >>Mocny wzrost rezerw walutowych Rosji Rezerwy w walutach i złocie w Rosji wzrosły w ubiegłym tygodniu o 7,8 mld USD i wyniosły 441,7 mld USD<< Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Nie jest tak źle:) 28.11.09, 22:10 Igor, to było miesiace temu:):):) Przypomnij mi wątek:)? ps. eva15 również piszegłupoty z serii ''ruskie szybkie pociągi jeżdżą od już 8 lat''. A to że jej bije nagłowe wiemyjuz od ponad 3lat. Zlituj się Igor:) Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: pentagonu wije się co raz bardziej. 28.11.09, 22:33 igor_53 napisał: > Szukałem przyczynę pogłębiającego upadku pentagona i znalazłem--- No wiec znalazłeś przyczynę tego schizofrenicznego zachowania. Siedzi teraz w jakiś krzakach obok torowiska i nadaje sprzeczne informacje. Ewidentnie goni w piętkę: "nacjonaliści", "faiski" (co to jest?), "Czeczeni","Ingusze" "Medale", "pałowanie" "250 km" - wszystko się jemu w główce pokołowało. Trzeba przyznać, że jest zawzięty. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 dziadzia 28.11.09, 22:52 Widzę, ze czekiścisą wyjątkowo łasi na komplementy, dzisiejszego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Igor, no sam popatrz - kompromitacja 28.11.09, 19:52 Zal,się zal Walter. wyłącznie twierdzę, że w sytuacji gdy nawet > nie znamy ilości ofiar tej katastrofy (gazeta podaje 39, rosyjskie info podaje > 26 zabitych i > 18 zaginionych) mówienie w chwili obecnej o jakichkolwiek "śladach" jest > całkowicie pozbawione sensu i przedwczesne. A to ciekawe, kilka akapitów wcześniej, nie byłeś tego taki pewien. Zakładam, ze umiesz czytać po rosyjsku ( innawersjazakłada,ze nie potrafisz) zatem gdybyś posiadał zdolności intelektualne, odniósłbyś sie także do podanych fragmentów. Niezawisymaja się kładnia! Nagle teraz, gdy Igor niemal dosłownie twierdzi, ze się błaźnisz, piszesz o tym, czego ''nie chialeś wcześniej komentować''. Cojest Walter,boiszsię,ze pimp i eva posądzą cie o zdradę ideałów? Tak Walter, cienko przędziesz. Jak pisałem, ulotnij się i nie zawracaj gitary dorosłym ludziom. Do Xboxa! ps. moje twierdzenia oparte są na materiałach dowodowych,zawartych kilkaset wpisów wcześniej. Mission Failed Walter62! Game Over Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Igor, no sam popatrz - kompromitacja 28.11.09, 19:58 pentagon,wypraszam sobie,gdzie ja twierdzilem,ze walter uprawia blazenadu? pentagon,jestem pewiem,ze wy potrzebujecie tlumacza i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Re: Totalny kretynizm pentagramu 28.11.09, 19:24 Dziadku...przestań się kompromitować. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 szowiniści na forum 28.11.09, 17:53 Walter62, przyokazji tego cytatu, udawadniasz,ze jesteś zwykłym durniem. Zaprzeczasz sam sobie,nie kryjąc swoich sympatiido ''proczeczenskiego śladu''. Raz jeszcze : Говорить об истинных причинах аварии пока слишком рано. Есть мнение, воронку на месте крушения мог оставить не только взрыв. Хлопок, который слышали и пассажиры, и машинист, мог стать следствием излома рельса при экстренном торможении. Тогда возникает вопрос, почему было применено экстренное торможение. По слухам, незадолго до крушения пропало напряжение в контактной сети, однако это вряд ли могло привести к крушению поезда. Wot i wsio pacan! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: szowiniści na forum 28.11.09, 18:04 Mógłbyś, Pent, dać linka do Niezawisimoj opozycyjnych palantów. Tam się dziwią już nawet: jak to było w ogóle możliwe, że "По некоторым данным, незадолго до крушения «Невского Экспресса» место трагедии «пролетел» новый скоростной поезд «Сапсан», следовавший по трассе в тестовом режиме." No i co z tego wynika? Typowe propagandowe bicie piany i ogólnie nic nie wiadomo. Piszą dużo, bez sensu omijając przy tym najistotniejsze. www.ng.ru/newsng/2009-11-28/100_nevskiyexpress.html?mthree=1 Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: szowiniści na forum 28.11.09, 18:06 Debilu, powyżej z tobą już skończyłem. Kłamałeś, insynuując, że rzekomo coś sugerowałem na temat "czeczeńskiego śladu" - nadal czekam byś wskazał którykolwiek mój wpis o tym świadczący. Skłamałeś i zostałeś na tym kłamstwie złapany, więc teraz pozostało tobie wyłącznie rzucanie obelg. Właź do kanalizacji i spływaj śmieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 szowiniści na forum 28.11.09, 18:36 więc teraz pozostało tobie > wyłącznie rzucanie obelg. Właź do kanalizacji i spływaj śmieciu. Szowinistyczna kretyńska mendo, skończ się kompromitować. Twoje prorosyjskie poglady to wystarczający dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: PIMP, zapytaj Waltera62. To były Fasziki 28.11.09, 17:56 pentagon8 napisała: > Nie wiadomo nawet,czyto była bomba. A wiadomo już, czy to był pociąg? Pent, są chyba jakieś granice nawet dla palantów. Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: Niesamowita sprawność działania ekip śledczyc 28.11.09, 15:58 moze to juz bylo ustalone zanim pociag rozpoczal bieg...?????? Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Jacy nacjonaliści? Identyfikują się z Niemcami 28.11.09, 16:07 Combat 18 to nie nacjonaliści, bo wyraźnie pokazują, że chcą być Niemcami. Może wystarczy im załatwić narodowość za pochodzenie? Może ktoś z nich ma owczarka niemieckiego? To wystarczyłoby na wyrobienie pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Jacy nacjonaliści? Identyfikują się z Niemcam 28.11.09, 17:03 Oni mają maskowskije,strażowyje z gułagów... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Wacuś pod wyraźnym wpływem Łatyninej 28.11.09, 16:33 Ta szmata wielbi już go granic absurdu i śmieszności zbrodniczy i niedemokratyczny system Sukinszwilego w Gruzji. O szaszłykarni już nic nowego nie napisze. Inne tematy coś mu nie leżą. Odpowiedz Link Zgłoś
warturek Coraz wiecej jest środowisk które zainteresowane 28.11.09, 17:21 są destabilizacją w kacapii Putin swoją postawą wychował i natchnął rodzimych terrorystów. Jakby to był cel który chciał osiągnąć. Przecież było oczywiste że na Biesłanie i Dubrowce się nie skończy a atak po raz drugi nastąpił na pociąg wiozący ludzi władzy. właśnie skończył się okres w którym Putin łapał punkty w polityce robiąc akcje represyjne. Po wyburzeniu kibli nie ma gdzie zabijać bandytów. Dziś rośnie geometrycznie liczba środowisk które maja na pieńku z władzą, nie ma klimatu by powstrzymać to wywołane z premedytacją szaleństwo. Nie zdziwię się gdy ataki terrorystyczne nastąpią naruszając podstawę bytu kacapii czyli na rurociągi, bo to tylko kwestia czasu. Śledząc terroryzm przed laty na zachodzie wróży to dość okrutny i długi scenariusz który dopełni politykę silnej pięści putina na dekady. Myślę że tego scenariusza niemcy nie wzięli pod uwagę godząc się na utopienie rury i swoich finansów. ................................... Kto sieje wiatr to zbiera burze Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 39 ofiar katastrofy kolejowej w Rosji. Na miejs... 28.11.09, 16:34 "W wagonie który ucierpiał najbardziej w wyniku wykolejenia znaleziono torbę w której znajdowało się 1,5 kilograma heroiny." Znaczy terroryści podrzucili worek razem z bombą? 0.5kg wciągnęli/spalili przed akcją, a resztę zapomnieli? Panowie, trochę więcej inwencji, przecież nikt myślący nie uwierzy, że to oni zostawili. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Tusek podobno przesłał kondolencje do Putina 28.11.09, 16:36 Nadęty Oberkartofel nie zhańbił się jeszcze swoimi kondolencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 pimp 28.11.09, 16:50 A kiedy ostatni ras fjutin wysyłał Polsce kondolencje,czerwony szowinisto! Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 [...] 28.11.09, 16:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś