bartek2182 01.12.09, 18:14 Gdzie dostane szybka pozyczke na swieta ? Tylko taka, zeby mnie zbytnio nie oskubali ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cleomenes Re: Świąteczny test. Ile wydamy na prezenty? 02.12.09, 16:35 zalezy ile chcesz. jezeli tylko na prezenty ewentualnie, to mozesz w getinie popytac, bo maja cos prawie na dowod Odpowiedz Link Zgłoś
aaron.felb Re: Świąteczny test. Ile wydamy na prezenty? 03.12.09, 07:26 nie wiem czy nie lepiej wziąć kredyt dla stałych klientów, oprocentowanie na coś takiego to tylko 8%, no ok z prowizją 3% to trochę więcej ale wciąż bardzo atrakcyjna oferta na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
zaba-1981 Świąteczny test. Ile wydamy na prezenty? 04.12.09, 12:29 nas nie stać w tym roku na świeta i na prezęty dla naszych dzieci a mamy czworo. szukałam i szukam pracy ale cuż gdzie nie pujde tam odmawiają nie wiem czemu ,mój maz pracuje ledno nam starcza na opłaty w których mam zaległości a co muwic o sandach kto ile wyda na świeta,nie wierze już w nic .I to jest chore wszystko .Moja gwiazdka w tym roku zgasła Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis popracuj, żabo, nad ortografią 05.12.09, 14:27 to i pracę może łatwiej znajdziesz... Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslawg Re: popracuj, żabo, nad ortografią 05.12.09, 22:18 wlserwis napisała: > to i pracę może łatwiej znajdziesz... Jakiś ty mądry inteligętny tylko że brakuje ci taktu . Pojęcie kultura osobista ci obce . Ja mam w dupie ortografie język polski jest jak kraj szary długi i do dupy .Odmieniaj jak chcesz ,kraść ,jumac ,pożyczać na wieczne oddanie ,malwersować ,robić zysk ujemny ,jechac na debecie .zobacz ile słów i jedno wielkie gó... .Ona może popracować nad ortografia ja też ale ty popracuj nad inteligencją . Odpowiedz Link Zgłoś
sansiplast Re: popracuj, żabo, nad ortografią 06.12.09, 00:04 Ale gość może mieć trochę racji. Parę takich kwiatków w CV i po zawodach. To wcale nie musiał być złośliwy komentarz (chociaż znając forumowe realia zapewne taki był). Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Świąteczny test. Ile wydamy na prezenty? 05.12.09, 14:43 Gratuluję poczucia humoru ! Świetna riposta, na wpisy " naganiaczy " powyżej... Pozdrawiam. Grzesiek Co ma bezrobocie do telewizora ? Artykuł - bez sensu ! Tym bardziej kupią, przecież będzie bardzo wiele czasu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Świąteczny test. Ile wydamy na prezenty? 05.12.09, 14:45 To było do " Żaby ", oczywiście... Trzymaj się ! G. Odpowiedz Link Zgłoś
spider78 Świąteczny test. Ile wydamy na prezenty? 05.12.09, 17:26 Banki zakręciły kurek z kredytami na dowód, po tym jak zobaczyły jaka jest ich ściągalność (na początku roku było ostre rozdawnictwo) bankom się wydawało że zarobią kokosy, a tu duupa blada. Prowident się ucieszy. Zobaczymy jak daleko zajedzie nasz PKB oparty głównie na konsumpcji. Odpowiedz Link Zgłoś
gugcia0 1500 zł na prezenty to fikcja,propaganda sukcesu, 05.12.09, 20:03 tylko nie wiem po co.Kilka dni temu w Plus Minus w TVP3 Info były omawiane realne zarobki netto rodaków,większość ma na cały miesiąc ledwo 1800 netto,to jak wyda każdy z nas 1500 zl na same prezenty? A na czynsz,prąd,gaz,telefon,auto,żarcie,proszek,itp. od 1.12 do 24.12. nic nie wydał? A na żarcie w święta to te 300 zł z 1800 zł netto mu zostaną? Powiecie,że sporo ludzi ma dobre auta,mieszkania,domy, skąd? Ano z kredytów,których już podobno 1,6 mln rodaków punktualnie spłacać nie może, a bezrobocie dopiero wzrośnie w 2010,gdy się w budowlance zlecenia z boomu skończą, a różne firmy "zrancjonalizują" zatrudnienie aby przetrwać.Nie mogę już czytać i słuchać tej PRL-Gierkowskiej propagandy sukcesu w naszych mediach,potęga z 1,7% wzrostu, jedyna w Europie zielona wyspa szczęścia,kraj bez kryzysu,obywatele nic nie odczuli,nastroje najlepsze od 60 lat,raj na ziemi - to tylko kilka z setek podobnych zdań z propagandy.Jakoś mi rzeczywistość tego nie potwierdza, a nie mieszkam w zapadłym PGR, tylko w Krakowie,jestem tłumaczem 2 języków, po UJ, znam ludzi po studiach, mieszkam wśród podobnych sobie, mam porównanie z RFN, gdzie jeżdzę do pracy od 1981 roku, czytam w Internecie sporo gazet krajowych i obcych, mam chyba więc minimum podstaw aby sądzić,że jakoś też znam realia życia w Polsce na 5.12.09.Moje wrażenia sa inne: większość ludzi zaczyna się bać o swoją pracę, nie szaleją w sklepach ani z kredytami, są ostrozni, już posiadane auto,ubranie,meble,TV ma na razie wystarczyć, dużo mówi się o podwyzkach po 1.1.10, u nas było zebranie spółdzielni,gdzie informowano nas o podwyżkach prądu (14%),CO,wody,smieci.Media donoszą o podwyżkach, znacznych,OC na auta,paliw,prądu,gazu,papierosów.Osoba rozumiejąca procesy gospodarcze wie,że podwyżka cen oleju napędowego i prądu ma wpływ na ceny żywności i usług.Mówi się o planowanych zmianach w podatkach i składkach na NFZ,ZUS, o wielkim cięciu planów w mieście,problemach z wypłatą zasiłków na dzieci,itp. To są realne problemy i o nich chciałbym poczytać, a nie o planowanych 1500 zł na podarki albo płacz sklepów,że nie kupujemy 42 calowej plazmy czy nowych Mercedesów.O czym ci ludzie mówią?Gdzie realne problemy 80% ludzi w tym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
tajlerdarden To co roku ma być więcej i więcej? 05.12.09, 20:13 Co roku ludzie mają kupować więcej odzieży, elektroniki, jedzenia? Przecież to jest jakaś koszmarna spirala, nie można oczekiwać coraz większych zakupów, bo jest pewien limit. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Więcej znaczy kapitalizm 05.12.09, 21:39 > Co roku ludzie mają kupować więcej odzieży, elektroniki, jedzenia? > Przecież to jest jakaś koszmarna spirala, nie można oczekiwać coraz większych > zakupów, bo jest pewien limit. :) Kapitalizm opiera się właśnie na nieustannym wzroście, ekspansji - już stabilizacja jest kryzysem, nie mówiąc o spadku popytu. Dlatego błogosławieni wierzący że kapitalizm ma jakąś przyszłość, ale bowiem ich będzie Królestwo Białe, Niebieskie i Czerwone... Odpowiedz Link Zgłoś
eventhorizon Re: Więcej znaczy kapitalizm 06.12.09, 01:05 No cóż, tylko idioci i ekonomiści wierzą, że krzywa wykładnicza opisująca realne zjawisko może rosnąć w nieskończoność... Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch7 Te święta mają trochę inny wymiar.. 05.12.09, 20:37 Nie jest ważne ile kosztuje prezent, ale czy sprawi przyjemność obdarowanemu. I najważniejsze, aby nie zapomnieć o nikim bliskim. Media próbują zepsuć nastój świąt nachalnym marketingiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch7 Re: Świąteczny test. Ile wydamy na prezenty? 05.12.09, 20:40 W Providencie... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
eventhorizon A ja mam... 05.12.09, 21:33 ...głęboko w rzyci te święta zarówno w wersji religijnej jak i komercyjnej i wydam na nie dokładnie tyle co w zeszłym roku, czyli zero. I nie będę miał kompleksów z powodu wydawania na święta mniej kasy niż mój sąsiad czy też postawienia niższej choinki w ogrodzie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: Świąteczny test. Ile wydamy na prezenty? 05.12.09, 21:38 Tylko PROVIDENT! Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslawww Ile wydaje DONEK na prezęty ??? 05.12.09, 22:33 Co sie spodziewać w państwie na kredyt . Rząd co potrafi to wyrabiać zyski ujemne a to nie wruży dobrobytu obywatelowi .W holandi z 4 dzieci żaba żyła byś dobrze ale nie w Polsce . Miała byś dom auto nie martwiła sie o nic tylko chcieć pracować i wszystko . Odpowiedz Link Zgłoś
dziwnoknurski2 zrobcie okazje jak w Stanach to i wyniki sie ... 05.12.09, 23:16 poprawia szokcen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
plum-eria my wydajemy zero i jestesmy z tego dumni 05.12.09, 23:51 dajemy za to na biednych poprzez Caritas. Nie bedziemy nabijac kasy mafijnym globalnym handlarzom Odpowiedz Link Zgłoś
zdzislaw_dyrman_zasadniczo_1 [...] 06.12.09, 00:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nirelle Świąteczny test. Ile wydamy na prezenty? 06.12.09, 01:00 Po zrobieniu wszystkich opłat, spłacie kredytu, zostanie mi extra 100zł.Raczej zachowam na leki.Zamiast prezentów złożę serdeczne życzenia zdrowia.Wiem, że wielu osobom nie starcza do wypłaty.Ja i tak mam dobrze. Tusk z Rostowskim mówił, że mamy największy wzrost gospodarczy w Europie.To jakie świeta będą mieli inni ludzie w Europie. Strasznie mi ich żal. Odpowiedz Link Zgłoś
fc_pl dom mediowy Starcom 06.12.09, 07:48 Brzydko się ten dom nazywa. Powinno być przynajmniej "Emerytom", to jakoś lepiej brzmi, bo wieku nie wypomina. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowy_kalosz Re: dom mediowy Starcom 06.12.09, 08:59 fc_pl napisał: > Brzydko się ten dom nazywa. Powinno być przynajmniej "Emerytom", to jakoś > lepiej brzmi, bo wieku nie wypomina. > To brzmi jak Izabela Scorupco. A moja propozycja to dom mediowy Seniorom Odpowiedz Link Zgłoś
der-rauber jaki kryzys??? stagnacja to nie kryzys! 06.12.09, 08:42 jaki kryzys? jaki kryzys??? czego wszystkich wokół straszycie tymi bzdurami, jest stagnacja i to w porywach! teraz zamiast kryzysu wymyślcie sobie kocią grypę roznoszoną przez internet Odpowiedz Link Zgłoś
anka-is-me Re: jaki kryzys??? stagnacja to nie kryzys! 09.12.09, 17:33 ciekawe ciekawe. co wazne - nie prawda ze jest zastoj! nie zgodze sie z tym w zadnym punkcie; wejdzie na chwiele o dowolnej porze do jakiegokolwiek supermarteku - tlumy ludzi i gigantyczne kolejki - firmy zarobia ale jednostki straca wiecej! nic poza tym - tylko nasza wina, sam fakt ze rosnie liczba ludzi kupujacych przez internet czy sms'y np w Onestep, czemu?? poniewaz nie oplaca sie stac w dlugiej blisko godzinnej kolejce, ot odpowiedz, zadem kryzys zadna stagnacja zaden przestoj! Odpowiedz Link Zgłoś
grzes07 P.Miączyński; czy nie warto troche pomyslec? 06.12.09, 12:07 takie byly informacje na temat "czarnego piatku" w USA ...słabe dane z amerykańskiego rynku konsumenta (najmniejszy od lat wzrost sprzedaży w tzw. Czarny Piątek, czyli początek sezonu świątecznego w sklepach)., drodzy dziennikarze a moze warto skorzystac z drugiej "polkuli";)? Odpowiedz Link Zgłoś