jantar15 03.12.09, 13:43 Proszę, niech mnie ktoś oświeci, bo nijak nie kumam...Dekada to ponoć dziesięć lat. A skoro XXI wiek zaczął się 01. 01. 2001 to dekada skończy się 31. 12. 2010. Chyba, że dekada skróciła się o rok...ale nie słyszałem o tym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antypisowski_histeryk Re: Mija pierwsza dekada XXI wieku: zdjęcia fotog 03.12.09, 13:53 widac uznali, że skoro został "tylko" rok z tej dekady to ona juz mija... jantar15 napisał: > Proszę, niech mnie ktoś oświeci, bo nijak nie kumam...Dekada to ponoć dziesięć > lat. A skoro XXI wiek zaczął się 01. 01. 2001 to dekada skończy się 31. 12. > 2010. Chyba, że dekada skróciła się o rok...ale nie słyszałem o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
erroid Re: Mija pierwsza dekada XXI wieku: zdjęcia fotog 03.12.09, 14:49 90% pierwszej dekady XXI wieku minęło - a więc dekada mija czyli jest w trakcie mijania : )) co do fotek dwa spostrzeżenia: "29 stycznia 2008, zamieszki w Kenii" - genialne zdjęcie :) i druga rzecz: spora część traktuje o amerykańskim terroryzmie i amerykańskiej ekspansji :) Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian "The AP is an American news agency" 04.12.09, 04:15 Moze dlatego te zdjecia z deczko sa jednostronne i wielu z Otwocka nie zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
hoous Re: Mija pierwsza dekada XXI wieku: zdjęcia fotog 03.12.09, 14:45 chyba trzeba będzie wrócić do szkoły - XXI wiek zaczął się 01.01.2000 a nie 2001 roku. tak więc obecna dekada upływa z dniem 31.12.2009. Poniał? Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: Mija pierwsza dekada XXI wieku: zdjęcia fotog 03.12.09, 14:55 hoous napisał: > chyba trzeba będzie wrócić do szkoły - XXI wiek zaczął się >01.01.2000 a nie 200 > 1 roku. tak więc obecna dekada upływa z dniem 31.12.2009. Poniał? Oj, to Ty się mylisz, Hoous. XXI wiek zaczął się 01.01.2001 a nie 01.01.2000. Więc może spawdź,z anim kogoś pouczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
hoous Re: Mija pierwsza dekada XXI wieku: zdjęcia fotog 03.12.09, 15:23 Anetko, sprawdziłem... Faktycznie nie ja miałem rację. Biję się w pierś... anet81 napisała: > hoous napisał: > > > chyba trzeba będzie wrócić do szkoły - XXI wiek zaczął się >01.01.200 > 0 a nie 200 > > 1 roku. tak więc obecna dekada upływa z dniem 31.12.2009. Poniał? > Oj, to Ty się mylisz, Hoous. XXI wiek zaczął się 01.01.2001 a nie > 01.01.2000. Więc może spawdź,z anim kogoś pouczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Przejdź się do jakiegokolwiek sklepu. Teraz jest 03.12.09, 15:29 na wszystko 10% off Odpowiedz Link Zgłoś
paradiseapple Mija pierwsza dekada XXI wieku: zdjęcia fotogra... 03.12.09, 19:49 cierpienie i śmierć wystawione na widok publiczny. tematyka typu cierpiące dziecko z amputowaną ręką czy topielcy-ofiary tsunami zawsze najbardziej nakręcała gawiedź; takie średniowieczne memento mori, konsumowane w wygodnym fotelu przy kawie i ciasteczkach... a przy okazji najlepsze źródło dochodów dla mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
paradiseapple Re: Mija pierwsza dekada XXI wieku: zdjęcia fotog 03.12.09, 19:51 no i jeszcze papież w pozycji horyzontalnej... lepiej już zwykłym śmiertelnikiem być i złożyć swe ciało ziemi bez wystawiania na widok publiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
p.aulinka Re: Mija pierwsza dekada XXI wieku: zdjęcia fotog 03.12.09, 20:24 Najlepsze zdjecie ostatnie - z lupą i okiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
marfi Re: Mija pierwsza dekada XXI wieku: zdjęcia fotog 04.12.09, 17:52 Miło spotkać kogoś kto nie tylko patrzy, ale i widzi.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mikimaus11 Mijająca dekada na zdjęciach fotografów agencji AP 03.12.09, 20:30 A Gazeta zamiast wyśmiać speców z Reutersa za błędy matematyczne, to milcząc w tej sprawie przyczynia się do ugruntowania stereotypów i wszeogarniającej logicznej głupoty. Co - oczywiście - nie ma nic wspólnego z meritum, jakim są zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaban86 Mijająca dekada na zdjęciach fotografów agencji AP 03.12.09, 20:45 same zdjecia swiadczace o marnej kondycji ludzkiej, nie działo się nic dobrego przez 10 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
adamie Re: Mija pierwsza dekada XXI wieku: zdjęcia fotog 03.12.09, 20:52 masz racje. 01.01.2001 to poczatek xxI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Mija pierwsza dekada XXI wieku: zdjęcia fotog 03.12.09, 20:53 prawie wszystkie zdjęcia pokazują dramat, nieszczęście, wojne, zamachy - jako ludzie jesteśmy marni Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Aż dziwne, że przy trumnie Pinocheta nie było spoc 03.12.09, 21:36 onego europarlamentarzysty z ryngrafem. Odpowiedz Link Zgłoś
jozub Mijająca dekada na zdjęciach fotografów agencji AP 03.12.09, 22:01 No cóż, jak zginął nasz znany dziennikarz Waldemar Milewicz ( niech odpoczywa w pokoju) media oburzyły się, że opublikowano jego zdjęcia z samochodu, w którym zginął. Jak umierają "bezimienni" każdy może popatrzeć na zdjęcie w prasie. Jaka jest różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
4dick masz zaburzenia umyslowe 03.12.09, 22:30 powienienes jak najszybciej odwiedzic ortopede - moze chociaz nogi ci wyleczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowicjuszonline Re: Hehe - dwa zdjecia ma... 03.12.09, 23:46 gadolinn napisała: > ...patron pedofilow mówi się że o ludziach którzy odeszli z tego świata nie powinno się źle mówić Odpowiedz Link Zgłoś
nowicjuszonline Re: Hehe - dwa zdjecia ma... 03.12.09, 23:55 nowicjuszonline napisała: > gadolinn napisała: > > > ...patron pedofilow > mówi się że o ludziach którzy odeszli z tego świata nie powinno się > źle mówić ale szatan jak wejdzie w kogoś to potrafi tak napisać z całym szacunkiem dla tej osoby która to napewno nie chciała napisać bo przecież każdy z nas urodził się...chyba nie po to aby mówić żle o zmarłych Odpowiedz Link Zgłoś
gadolinn Re: Hehe - dwa zdjecia ma... 04.12.09, 01:00 A o Adolfie tez nie mozna zle mowic? Odpowiedz Link Zgłoś
gadolinn to tak jak z samochodem roku 03.12.09, 22:10 w listopadzie 2009 mieli juz samochod roku 2010. Odpowiedz Link Zgłoś
hrusovsky Mijająca dekada na zdjęciach fotografów agencji AP 03.12.09, 23:08 Nie było takiego roku "zero", dlatego też obecna dekada skończy się 31.12.2010 roku. Często jest popełniany ten błąd jeżeli nawet chodzi o koniec stulecia. Ostatnio słyszałem w telewizji TVN, że niby XXI wiek zaczął się 01.01.2000 roku. Nic bardziej błędnego. Odpowiedz Link Zgłoś
luke1106 Mijająca dekada na zdjęciach fotografów agencji AP 04.12.09, 01:03 A czasem dekada nie konczy sie dopiero za rok (przynajmniej ta "okragla")? No chyba, ze takimi podsumowujacymi dekade zdjeciami i innymi atrakcjami maja nas juz raczyc przez kolejnych 13 miesiecy. Oczywiscie jesli ktos rozwaza dekade jako lata 1999 - 2009, to OK. Odpowiedz Link Zgłoś
luke1106 Dekada? 04.12.09, 01:07 A czasem dekada nie konczy sie dopiero za rok (przynajmniej ta "okragla")? No chyba, ze takimi podsumowujacymi dekade zdjeciami i innymi atrakcjami maja nas juz raczyc przez kolejnych 13 miesiecy. Oczywiscie jesli ktos rozwaza dekade jako lata 1999 - 2009, to OK. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Mijająca dekada .Nad oceanem zapal znicz. 04.12.09, 01:58 Nad oceanem zapal znicz. Jestem Polakiem Idę tym szlakiem. Babci i dziadka. Pacierz to matka. Ojciec to broń. Przyjazna dłoń. Czas przeleciał poprzez nasze dni. Czekam, aż zapukasz do nas w drzwi. Jestem Polakiem . Gdy figa z makiem. Kuronia zupa. Partyjnych kupa. Po teologii. Oni nie zmogli. Sam Tato nie masz, a chcesz dać mi. Idę szukać w świat, w otwarte drzwi. Jesteś Polakiem. Z dyplomem takim. Ni czerń, czerwony. Lecz wykształcony. Enigmatycznym. „Polskojęzycznym”. Taką łatę „wykształciucha” dali ci. Won żyd, zamknij ty za sobą drzwi! Jestem Polakiem. Gadaj z pętakiem. Ma już swój honor. Wolności donor. Więc my tu sami. Dzieci nie z nami. Czas przeleciał poprzez nasze dni. Może zapukają kiedyś w drzwi? Jestem Polakiem. Garb mym plecakiem. By passy, stenty. Precz sakramenty. W popiół ten kicz. Rzuć w wodę, pal znicz! „Czasu coraz mniej zostało mi. By odnaleźć serca twego drzwi.” www.youtube.com/watch?v=_PcQCz9JUuc Odpowiedz Link Zgłoś
mr277886 Re: Mijająca dekada .Nad oceanem zapal znicz. 04.12.09, 02:25 Czy naprawde na tym świecie nie dzieje się nic dobrego,wesołego,napawającego optymizmem? Niektóre z powyższych zdjęc niosą ze sobą (po części słuszne) przesłanie" Jacy my,ludzie,jesteśmy z natury żli" ,ale czy pokazywanie dziecka tuż po amputacji ręki nie jest grubą przesadą,chociazby z estetycznego punktu widzenia ? Chyba każdy jest w stanie sobie wyobrazic taką scenę,więc po co jeszcze bardziej katowac odbiorcę? Takie fotografie powinny sklaniac do refleksji,ale nie byc z gatunku"dla ludzi o mocnych nerwach" Niestety coraz częściej w mediach słowo"wydarzenie" oznacza po prostu "tragedię" ... Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian Re: Mijająca dekada .Nad oceanem zapal znicz. 04.12.09, 04:20 Wybor pol-czarnego Obamy to bylo wydarzenie na skale stulecia. Nadal pokladam w Nim nadzieje i miejmy nadzieje, ze nastepna bedzie lepsza i zdjecia za 10 lat okaza sie bardziej optymistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian Zamiast na zdjecia fajne patrzec... 04.12.09, 04:11 ...To ciule beda sie podniecac tym za tak naprawde dekada sie teraz nie konczy. Wielkie odkrycie Ameryki, k... mac. A pamietacie kiedy sie tak fajnie 31 grudnia 1999 bawiliscie? Czas wrocic do tych beztroskich lat i ta wiecznie zjadliwa jadaczke zamknac. Swiata nie zmienicie i nikt tu Noblow za krytyke nie rozdaje, bo Polacy byliby w tej kategorii bezkonurencyjni. Odpowiedz Link Zgłoś
ku.ku.lka Re: Zamiast na zdjecia fajne patrzec... 04.12.09, 08:13 Powiedział co wiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
voytexbezportek Dekada konczy sie za rok, w grudniu 2010 04.12.09, 05:14 Masz absolutna racje jantar. Odpowiedz Link Zgłoś
smokull Mijająca dekada na zdjęciach fotografów agencji AP 04.12.09, 07:15 Pierwsza dekada XXI wieku kończy się za miesiąc. Jesli przyjąć za początek punk zero to 10 kończy się po 9. Policzcie : przedział od zera do 1 to 1 , przedział od 1 do 2 to 2 a przedział od 9 do 10 to 10. A więc XX wiek skończył sie 31 grudnia 1999, a teraz kończy sie pierwsza dekada XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
jantar15 Re: Mijająca dekada na zdjęciach fotografów agenc 04.12.09, 19:26 ...a gdy przyjąć za początek -1 to na ósemce, -2 na siódemce i tak dalej. W historii nie było roku zerowego. Sprawdź, co to jest wiek i kiedy się zaczyna. ( gdy np. wydajesz ostatnią (dziesiątą) złotówkę z dychy to jest to początek drugiej dychy? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
komentatorka.nd Mijająca dekada na zdjęciach fotografów agencji AP 04.12.09, 08:52 Rozumiem, że podczas tej dekady nie zdarzyło się nic pozytywnego? Na zdjęciach same tragedie ludzkie. Nie licząc makijażu Putina, spacerującego Michaela Jacksona i Jana Pawła II wypuszczającego gołębia z rąk? Śmieszne. Pokażcie ludziom, że są też pozytywne rzeczy na tym świecie. Nie tylko na ludzkiej tragedii można wzbić się na wyżyny... Odpowiedz Link Zgłoś
marfi Mijająca dekada na zdjęciach fotografów agencji AP 04.12.09, 17:49 Widać jaki koszmar zgotował ludziom amerykański system. Widać też z czyjej ręki zlizuje resztki AP, komu i czemu służy. Chciałbym doczekać przebudzenia ludzkiej społeczności. Pozytywnego. Czuję wielki smutek i żal po przejrzeniu owego 'podsumowania'. Odpowiedz Link Zgłoś