Dodaj do ulubionych

Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połącz...

17.12.09, 08:26
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • von_seydlitz może dzwoni do "radia Strasburg", wiadomo co to RM 17.12.09, 08:31
      Wiadomo kto słucha RM i jaki jest jego program, więc jak się dzwoni z takim
      tekstem, to jest to albo prowokacja, albo nie zdaje się sobie sprawy, że
      środowisko nie jet zbyt tolerancyjne w tym aspekcie.
      ;)
      • komisyja kler nie znosi konkurencji 17.12.09, 08:55
        gejostwo i pedofilia to ich domena
        • laksmana "Trzy słowa do ojca prowadzącego" 17.12.09, 10:09
          ...
          • junkier Komuchy znowu szczuja przeciw Radiu Maryja 17.12.09, 10:38
            Komuchy z czerwonej gazeciny znowu szczuja przeciw Radiu Maryja,
            chyba nie maja nic innego do roboty.
            • jan-ru Re: Komuchy znowu szczuja przeciw Radiu Maryja 17.12.09, 10:49
              junkier napisał:

> Komuchy z czerwonej gazeciny znowu szczuja przeciw Radiu Maryja,
              > chyba nie maja nic innego do roboty.
              >
              Zapomniałeś o pijących księżach za kierownicą wspomnieć,też nie wolno o tym
              pisać i mówić ,powinieneś pamiętać że to komuchy miały cenzurę i wy jesteście
              jej kontynuatorami wzorowymi,tylko wstyd że zasłaniacie się Bogiem.Propaganda
              komunistyczna do waszej to pikuś.
              • bunio34 na youtube jest to nagranie 17.12.09, 11:14
                www.youtube.com/watch?v=KpLCxjaLbRA
                • indeed4 Re: na youtube jest to nagranie 17.12.09, 12:47
                  " coś nam przerwało" :-))))))))))))

A co z ósmym przykazaniem, ojcze prowadzący ?

• maruda.r Rydzyk się przestraszył? 17.12.09, 16:18

Może Rydzyk się przestraszył, że jakiś ministrant będzie żądał od niego
                    zadośćuczynienia?

• mirmat1 Pederasci kochaja Tuska wiec niech do niego dzwoni 18.12.09, 04:27
                      maruda.r napisał:

> > Może Rydzyk się przestraszył, że jakiś ministrant będzie żądał od niego
                      zadośćuczynienia?
                      >
                      Czemu pedaly sie tak boja Radia Maryja, ze gremialnie glosuja na POstKomune,
                      ktora walczy z Ojcen Rydzykiem ?

Homoseksualiści są zakochani w PO
                      · piątek, 27. marca 2009 22:24
                      forum.www.fronda.pl/news/czytaj/homoseksualny_sondaz_polityczny
                      Zaskakujące wyniki sondażu "Dziennika". Ulubioną partią homoseksualistów została
                      Platforma Obywatelska. Ciekawe, co na to partyjni pijarowcy? Chyba nie o taką
                      "politykę miłości" chodziło. W tym sondażu można się było spodziewać zwycięstwa
                      SLD, ale to PO otrzymało 43 procent głosów, SLD jedynie 21,5 proc., procent, a
                      PiS nieco ponad 6 procent.
                      Jezeli zboczeniec jest tez pedofilem to najlepiej jakby zadzwonil do
                      Cwiakalskiego...
                      Dziennikarka wytropiła pedofilów, a sąd ją skazał
                      Robert Kowalik, Gazeta.pl
                      2009-04-03, ostatnia aktualizacja 2009-04-03 21:14
                      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6464514,Dziennikarka_wytropila_pedofilow__a_sad_ja_skazal.html
                      W przypadku wyroku w zawieszeniu jego kasację mogą przeprowadzić minister
                      sprawiedliwości albo rzecznik praw obywatelskich. - Ówczesny minister
                      sprawiedliwości Zbigniew Ćwiąkalski odpisał, że gołym okiem widać, że byłam
                      nierzetelna i niestaranna - mówi dziennikarka.

• lugner.bakayaro Re: Komuchy znowu szczuja przeciw Radiu Maryja 17.12.09, 11:14
              junkier napisał:

>

tia tylko ze w polsce nigdy nie bylo komunizmu , byl socjalizm zupelnie rozny od
              komunizmu. w ogole w zadnym kraju nie bylo nigdy komunizmu bo to ustruj
              utopijny i nie moze byc wprowadzony dopoki ludzkosc nie stanie sie
              klilkukrotnie bardziej rozwiniennta mentalnie i spolecznie. wiec moj drogi
              katofaszysto .. ssij
              • fizykoterapeuta Re: Komuchy znowu szczuja przeciw Radiu Maryja 17.12.09, 14:01
                "tia tylko ze w polsce nigdy nie bylo komunizmu , byl socjalizm zupelnie
                rozny od komunizmu"

aha, to faktycznie wiele zmienia
                coś w stylu "spieprzyliśmy sprawę, co prawda przez nasze czerwone idee zginęło
                jak dotąd paręset milionów ludzi, ale to tak naprawdę nie nasza wina, to ci
                głupi ludzie, dajcie nam jeszcze jedną szansę, tym razem nikogo nie zabijemy!"

prędzej ortografia zawita do twoich wpisów niż ludzkość będzie szczęśliwa w
                komunizmie
              • fabon Re: Komuchy znowu szczuja przeciw Radiu Maryja 17.12.09, 14:32
                tak, ale kazdy socjalista jest w glebi duszy komunista. Dzierzynski tez wierzyl ze przeciez czyni wszystko aby sie ludziom lepiej zylo. No i tak Polak przyczynil sie do wyrzniecia sporej czesci ruskich na ich ziemi
            • komisyja biedny bolszewiku hau hau hau 17.12.09, 11:42
              rydzola media to nie Polskie to media watykańskiej sekty sprzedawczyku
            • akkj Re: Komuchy znowu szczuja przeciw Radiu Maryja 17.12.09, 12:18
              Następny katofaszystowski, chory z ninawiści szmaciarz, który całe podłe nędzne
              życie spędza na forum GW i pluje na jego właściciela. A co matołku, coś jest
              nieprawdą w tym co napisała GW? Zajmij się może lepiej tym, jak ta menda
              toruńska rozgrzeszała pijaków siadających za kierownicę.

junkier napisał:

>
              • john2010 Re: Komuchy znowu szczuja przeciw Radiu Maryja 17.12.09, 12:39
                Następny pejsatofaszystowski, chory z nienawiści szmaciarz, który całe życie
                czerpie wiedzę o świecie z GW i myśli, że to jest trendy:))
      • jacek226315 Re: może dzwoni do "radia Strasburg", wiadomo co 17.12.09, 11:17
        a w jakim to aspekcie Polactwo jest tolerancyjne?
        • fizykoterapeuta Re: może dzwoni do "radia Strasburg", wiadomo co 17.12.09, 14:03
          w takim jak ty uprzejmy jesteś do "Polactwa"
    • r.maszkowski wstyd 17.12.09, 08:33
      Oni nienawidzą homoseksualistów i jeżeli jawnie wzywają do przemocy, to
      właśnie przeciwko nim. Bardzo mi się podobała rozmowa, którą kiedyś na
      temat homoseksualizmu przeprowadził słuchacz z o. Cydzikiem, który umiał
      zdobyć się tylko na bardzo toroprne argumenty:
      www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/20041002-cydzik/20041002-cydzik.html
      • spermaszatana Re: wstyd 17.12.09, 09:54
        RM tez sie zmienia:
        1) czy w tej audycji pojawily sie glosy zniewazajace tego sluchacza?? czy zostal w jakikolwiek sposob zniewazony, czy sponiewierany?? z tego co przeczytalem na dziennik.pl osoby prowadzace audycje odnosily sie do niego przyjaznie

2) Link, ktory podales pochodzi z przed pieciu lat. W tak zwanym miedzyczasie duzo sie Polsce wydarzylo, to bylo trzy koalicje rzadowe temu.

Z zupelniej innej beczki, ale nawet Gazeta Wyborcza w pewnym momencie zauwazyla "incydent", gdy prowadzacy zganil sluchacza za wygloszenie tresci antysemickiej.

3) jezeli ktos ma troche odwagi intelektualnej i chwile czasu to polecam wywiad z Krzeminskim w Rzepie (glownie o RM). Na mnie zrobił szokujace wrazenie.

www.rp.pl/artykul/388876_Intelekt__stanal_mi_deba.html
        • kamel_65 Re: wstyd 17.12.09, 20:39
          To też jest sprzed 5 lat? :)

www.youtube.com/watch?v=KpLCxjaLbRA
          • spermaszatana Re: wstyd 17.12.09, 23:51
            a czy ja twierdzilem, ze nagranie o ktorym jest mowa w artykule jest sprzed pięciu lat?? w którym miejscu??

podtrzymuje kazde zdanie, ktore napisalem wczesniej
    • dyngos echh... prawda was wyzwoli 17.12.09, 08:33
      Prawda was wyzwoli, mowienie nawet niewygodnej prawdy wprawia w nia,
      czlowiek zaczyna sie do niej przyzwyczajac, zanikaja cechy
      generujace klamstwa, jak pycha, pozadanie, zazdrosc itp. czlowiek
      zacza akceptowac siebie i swiat dookola taki jaki jest, odnajduje
      sie w nim i zyskuje pewnosci siebie.

Prawda to ciezki i drogi budulec, ale za to solidny.
      • r.maszkowski Re: echh... prawda was wyzwoli 17.12.09, 08:46
        dyngos napisał:
        > Prawda was wyzwoli, mowienie nawet niewygodnej prawdy wprawia w nia,
        > czlowiek zaczyna sie do niej przyzwyczajac, zanikaja cechy
        > generujace klamstwa, jak pycha, pozadanie, zazdrosc itp. czlowiek
        > zacza akceptowac siebie i swiat dookola taki jaki jest, odnajduje
        > sie w nim i zyskuje pewnosci siebie.
        > Prawda to ciezki i drogi budulec, ale za to solidny.

Tylko jak dotrzeć z prawdą do środowiska, które ma zakaz korzystania z
        innych mediów niż te, które stale kłamią? Nie tylko o gejach, ale choćby o
        gospodarce. Każda porażka Polski w dziedzinie gospodarczej to dla nich
        największa radość, a sukcesy przemilczają. Wszystko jest podporządkowane
        bieżącej grze partyjnej. Z pewnością warto demaskować te kłamstwa, ale
        obawiam się, że tym pogrążonym w kłamswie od 18 lat już nic nie pomoże.
        • elena4 Re: echh... prawda was wyzwoli 17.12.09, 10:03
          Jakie sukcesy? Są jakieś?
          • koscielny_2 Re: echh... prawda was wyzwoli 17.12.09, 10:10
            Tak !!! Podstawowym sukcesem jest że pisuary nie śa u władzy i nie
            niszczą zupełenie tego kraju, tylko dlatego że nie maja pojęcia o
            polityce, ale mają za to chorą żądzę władzy.
            • acer0 Re: echh... prawda was wyzwoli 17.12.09, 11:05
              koscielny_2 napisał:

> Tak !!! Podstawowym sukcesem jest że pisuary nie śa u władzy i nie
              > niszczą zupełenie tego kraju, tylko dlatego że nie maja pojęcia o
              > polityce, ale mają za to chorą żądzę władzy.
              ------------------------------------------------------------
              Masz rację PISu nie ma u władzy, Więc powiedz mi kto przez ostatnie dwa lata
              doprowadził do tragicznej sytuacji finansowej państwa?
              Powiedz jakim cudem PIS doprowadził w tym roku do deficytu budżetowego pond 100
              miliardów? Coś w twej wypowiedzi nie pasuje PO rządzi wydaje kasę na swoich
              kolesi a winien PIS. Jeszcze trochę to powiesz że jezus jest winny i całą kasę
              zabrał do nieba.
              • lugner.bakayaro Re: echh... prawda was wyzwoli 17.12.09, 11:10
                ja tam nie widze zadnego deficytu . idz do pracy imho a nie narzekasz nierobie
                jeden
              • koscielny_2 Re: echh... prawda was wyzwoli 17.12.09, 11:15
                W Polsce stal sie prawdziwy cud !!! Sytuacja gospodarcza Polski jest
                zwykłym cudem i tyle. Jeżeli uważasz że obecna sytuacja gospodarcza
                jest wynikiem 2 ostatnich lat, to weź chlopie książke do gimnazjum
                do przedsiębiorczości i może cokolwiek sie dowiesz o funkjonowaniu
                gospodarki. Nie błaźnij sie, bo ta wyjątkowo dobra sytuacja w Polsce
                jest glównie wynikiem tak mądrych polityków jak Balcerowicz,
                Kołodko, a nie ostatnich dwóch lat !! Ani pisuaru sukces to tez nie
                jest, na szczescie Ci ignoranci w dziedzinie ekonomi nie zdołali
                zniszczyc dorobku Balcerowicza.
                • lugner.bakayaro Re: echh... prawda was wyzwoli 17.12.09, 11:21
                  balcerowicz musi lodejsc....
                  chlopie mam w nosie ciebie i po. poprostu wol zeby rzadzil po a nie nazisci z
                  pis to chyba tyle na ten temat . wole zeby sobie kradli ci z po niz
                  wprowadzali prochrzescijanskie zniewlajace ludzi ustawy nazisci z pis . period
              • akkj Re: echh... prawda was wyzwoli 17.12.09, 12:24

Naczelny półgłówek pisowski w akcji.. Ile debilu by było deficytru, gdyby
                rządziła piosbolszewicko-kryminalno-faszystowska klika
                Kaczyński-Lepper-Giertych? Nie słyszałes o światowym kryzysie i faktycznym
                bankructwie kilku państw? Sam słyszłaem jak kretyn kurdupel pluł się, jak to
                trzeba zwiększyć deficyt budżetowy jeszcze kilka miesięcy temu.
                Zresztą, szkoda na takich matołków czasu. Mam nadzieję, że ten najczarniejszy
                okres po 1989 roku rządów tej antynarodowej, antypolskiej kliki nie wróci już
                nigdy...

acer0 napisał:

------------------------------------
                > Masz rację PISu nie ma u władzy, Więc powiedz mi kto przez ostatnie dwa lata
                > doprowadził do tragicznej sytuacji finansowej państwa?
                > Powiedz jakim cudem PIS doprowadził w tym roku do deficytu budżetowego pond 100
                > miliardów? Coś w twej wypowiedzi nie pasuje PO rządzi wydaje kasę na swoich
                > kolesi a winien PIS. Jeszcze trochę to powiesz że jezus jest winny i całą kasę
                > zabrał do nieba.
    • ksks3 Nie należał do cechu. 17.12.09, 08:33
      Widocznie rydzykowa organizacja uznaje tylko homoseksualizm u księży i
      zakonników. Ci co do cechu nie należą są grzeszni i źli !
    • szyderczy_szyderca Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połącz... 17.12.09, 08:41
      To oczywiste, że połączenie zostało przerwane - w ten sposób zapobiegło się
      zarażeniu większej ilości słuchaczy.
    • almagus Radio Maryja pełne łaski, a to tylko obrazki 17.12.09, 08:47
      Kapłani są bezwzględni!

Kapłaństwo i cierpienie.
      Poddanymi czyni ziemie.

Męczarnia, śmierć zadana.
      Według intencji kapłana.
      Wszedł do ich świątyni.
      Chyba nie wiedział co czyni.
      Odstraszą klona boga.
      Jemu krzyżowa droga.
      Wrócił stary porządek.
      Wrócił ofiar obrządek.
      Kasta zadowolona.
      Chwalą czyny Nerona.
      Przerażenie strach budzi.
      Dotyka zwykłych ludzi.
      Otrząsnęła się kasta.
      Nowa wiara wyrasta.
      Z tego będą pałace.
      Wymyślili więc tace.
      Z forsą przyszła władza.
      Króli, cesarzy obsadza.
      A wszyscy są od Boga.
      Daje mir piekła trwoga.
      Maryja Niepokalana.
      Odskocznią męki Pana.
      Kapłanów ukrywa zbrodnie.
      Z Maryją jest wygodnie.
      Zaciera tej zbrodni ślady.
      Bez niej nie daliby rady.
    • wlody1 Pederasta 17.12.09, 08:51
      Gdyby powiedział-jestem pederastą to może by nie rozłączyli! Geje są w Hameryce a u nas zawsze byli pederaści. I niech tam sobie bedą dopóki nie robią manifestacji przez które są korki w miastach...
      • koscielny_2 Re: Pederasta 17.12.09, 09:58
        A co za różnica jak to nazwiesz, przecież nie nazwa a samo zjawisko
        jest ważny, co za kretyn z Ciebie !!
        • elucidator Re: Pederasta 17.12.09, 10:41
          Ano roznica jest taka, ze homoseksualizm to seksualne zainteresowanie doroslego osobnika (bez wzgledu na plec) innym doroslym osobnikiem tej samej plci, podczas gdy pederastia to seksualne zainteresowanie doroslego mezczyzny chlopcami w wieku mniej wiecej 14-15 lat.
          • koscielny_2 Re: Pederasta 17.12.09, 10:45
            No dokladnie, więc mówienie że w Polsce nie ma gejów tylko są
            pederaści, jest kolejnym przykładem jakie nieuki sie tutaj
            wypowiadają.
            • wlody1 Re: Pederasta 04.01.10, 09:19
              koscielny_2 napisał:

> No dokladnie, więc mówienie że w Polsce nie ma gejów tylko są
              > pederaści, jest kolejnym przykładem jakie nieuki sie tutaj
              > wypowiadają.

Człowiek inteligentny ma pokorę wobec wiedzy. I jak czegoś nie wie to "podpiera" się autorytetami.
              "pederasta"-homoseksualista,homoerota:mężczyzna uprawiający pederastię,stosunki płciowe z mężczyznami. -To w/g Słownika Wyrazów Obcych i zwrotów obcojęzycznych Władysława Kopalińskiego. Ja być może nieukiem jestem zwłaszcza w dziedzinie językoznawstwa (mam dwa fakultety techniczne),ale nazwanie nieukiem W.Kopalińskiego jest po prostu obraźliwe. Cytat jest w całości,bez żadnych wycięć z mojej strony.
              A tak na zakończenie obrzucanie kogoś epitetami i nazywanie nieukami bardzo źle świadczy o piszacym takie słowa. Ja się nie obrażam bo nie ma o co a zwłaszcza że obrazić może mnie ktoś naprawdę na poziomie :)
          • kylax1 Pederastia to odmiana homoseksualizmu. 17.12.09, 15:11

• kamel_65 Re: Pederasta 17.12.09, 20:42
        No patrz...
        A ja dotąd myślałem, że korki w mieście to wina obfitych opadów śniegu (jak
        wiadomo, zima zawsze zaskakuje drogowców :D) i kretyńskich kierowców, którzy
        mają innych kierowców głęboko gdzieś...
    • maniek_ok Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 08:51
      Tak jak GWno moze umieszczac tego pokroju informacje w "Wiadomosciach dnia" tak
      Rydzyk moze w swoim radiu dopuszczac do glosu kogo mu sie podoba. I tak jego
      audycje sa ciekawsze niz cala papka ktora produkuja "misyjne radia", a ktorych
      trudno sluchac normalnemu czlowiekowi.
      Mi tam to nie przeszkadza - ale lubie sluchac "gadanego" i niestety czesto
      trafiam na jakies rozmowy w rm, bo sluchanie non-stop bredni jakie tworzy pani
      Paradowska czy inni pewni swojej madrosci i wlasciwego kierunku zycia redaktorow
      z tok fm jest po prostu niemozliwe. Niestety tylko RM jest innym glosem wsrod
      polskich stacji - reszta to albo lupanina albo psychole z drugiej strony
      barykady, typu Paradowska. Jedynka czasem ma cos ciekawego, ale jest to duze
      czasem. O milionach identycznych glupich audycji ze stacji tzw "modnych" to
      totalna pomylka - ilez mozna eksploatowac beznadziejne pomysly typu "dzwonie i
      zadaje smieszne pytania", albo "dzwonie i robie Cie w konia, ha ha, ale jestem
      smieszny"... Jak widac po polskich radiach i ich sluchaczach - mozna wiele lat,
      ale jaki to ma sens?
      A u rydzyka i sie wkurzysz, i zastanowisz, i masz szanse posluchac o tematach
      naprawde waznych, ktorych "rmf-y" nigdy nie porusza bo to przerasta ich
      mozliwosci co najmniej o roznice wyksztalcenia... Ostatnio sluchalem audycji o
      losach ludzi ktorzy byli na syberii - jeszcze tacy ludzie zyja wsrod nas i warto
      ich posluchac. Czlowiek cos z tego wynosi, przemysli pewne sprawy, cos w glowie
      zostaje - a z takich mozgo-mlotow z zetki czy innego badziewia - zostaje Ci mysl
      ze "kurde, facet wygral w konkursie az 200pln" albo - ciekawe co jutro zrobi
      Doda w jakims tam programie, alez to jest ciekawe!. Mozna sie czasem zalamac.
      • akkj Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 12:15
        Widzisz, tamten dzwoniący nie obraził złodzieja rydzyka ani jego szczekaczki.
        Oczywiście, że prywatne media mogą sobie dopuszczać do głosu, kogo chcą, ale ty
        obrażasz od razu na samym początku GW, na której forum jesteś gościem. Jesteś w
        związku z tym nędznym chamem i szmaciarzem bez godności i ambicji. I won do
        rydzyka śmieciu, jak się nie umiesz zachować i jak ten złodziej popierający
        publicznie pijaków za kierownicą i gwałcicieli w rodzaju Łyżwińskiego ci się podoba.

maniek_ok napisał:

> Tak jak GWno moze umieszczac tego pokroju informacje w "Wiadomosciach dnia" tak
        • john2010 Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 12:49
          Odezwał sie "kulturalnie" pejsatofaszysta:)))
    • gazeta_mi_placi Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połącz... 17.12.09, 08:52
      Po co gej dzwonił do audycji przeznaczonej dla rodziców (rodzicem nie będzie)
      i małżonków .
      Ani jedno ani drugie go nie dotyczy.
      Nie lubię tego radia ani jego właściciela,ale w tym konkretnym przypadku
      prowadzący audycję miał rację.
      • wujaszek_joe Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 09:44
        lubisz jak cenzurują, prawda?
        • fizykoterapeuta Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 14:09
          to jest prywatne radio i mogą sobie w nim puszczać co im się podoba
          a to, że ktoś jest zbokiem nie daje (a przynajmniej nie powinno) dawać żadnych
          dodatkowych praw względem normalnych ludzi
      • raj001 Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 10:25
        > Po co gej dzwonił do audycji przeznaczonej dla rodziców (rodzicem nie będzie)

Jeżeli nie doczytałeś, to chciał opowiedzieć o tym, jak został odrzucony
        przez swoich rodziców po tym, jak się okazało że jest gejem...
        Nie sądzisz że dla innych rodziców może to być historia warta
        zastanowienia i refleksji?
        No chyba że rydzykowe media wychodzą z założenia, że geje rodzą się tylko w
        rodzinach grzesznych bezbożników, i prawowitego katolika nigdy taka sytuacja nie
        dotknie... Współczuję tym, których wbrew temu założeniu jednak dotknie...
      • max-ym Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 16:01
        A dlaczego to niby gej ma nigdy nie zostac rodzicem? Skad ten
        pomysl?
    • xapr Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połącz... 17.12.09, 08:53
      Czy ktoś mógłby wytłumaczyć mi sformułowanie "przy pomocy nieba"? Czy niebo ma
      spaść na takiego człowieka, czy może autor miał na myśli, że z nieboskłonu
      może strzelić piorun i zabić tego człowieka? Proszę o interpretację tego jakże
      dziwnego sformułowania.
      • koscielny_2 Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 10:03
        Prowadzący zapewne się opalił zioła i dlatego był przekonany że
        niebiosa ludziom pamagają. Wstyd żeby w XXI w. była jeszcze w
        narodzie polskim taka ciemnota...
        • fizykoterapeuta Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 14:10
          ciemnotą nie jest np. poszukiwanie wiary
          ciemnotą jest np. ślepe przekonanie, że każdy wierzący to idiota
    • future76 Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połącz... 17.12.09, 08:55
      No naprawde to historia po prostu niezwykla. Radio Maryja przerwalo
      rozmowe z gejem.
      A jak Tusk zamyka usta wszystkim tym co mogliby mu obnizyc notowania
      to jest ok, zadna to hipokryzja i obluda...??
      A jak Palikot obmysla strategie piajrowska jak tu przed komisja
      postawic Kaminskiego, żeby go oskarzyc o cos ale zeby nic nie mogl
      powiedziec, podobnie z Kempa i Wassermanem... Zenada...
      Ale spoko... Juz jest 50/50. Bedzie lepiej Panie Premierze...
      "Pan się nie boi. Cała Polska za Panem stoi..."

ps. Inne radia sa tak denne, że na wazne tematy w ogole nie
      dopuszcza sie dyskusji z zewnatrz, ciągle tylko madrosci Olejnik i
      Zakowskiego i innych "autorytetow"...
      Radio Maryja jest chrzescijanskie. Nie mozna pozwolic na to, zeby
      ktos nagle zaczal propoagowac homosesualizm na antenie albo, co
      gorsze niespodziewanie zaczal przeklinac, co zreszta nie raz
      wydarzylo sie na antenie. to raczej normalne argumenty. Oczywiscie
      byc moze nie o to chodzilo gejowemu ale nigdy nie wiadomo w takich
      przypadkach, po co ktos dzwoni...
      • dyngos Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 09:12
        Drobna róznica.

RM jest katolickie, nie chrzescijanskie. Katolicyzm do
        chrzescijanstwa ma sie tak, jak PZPN do futbolu albo PZPR do
        komunizmu.

To jest bardzo dziwne, że to Kościół wiąże się z prawicą, a to
        właśnie założenia lewicy wydają się być bardziej pokrywne z
        chrześcijaństwem.
        • adkalin Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 09:15
          To jest bardzo dziwne, że to Kościół wiąże się z prawicą,
          To właśnie nie jest dziwne, bo jak słusznie zauważyłeś, jest to Kościół
          katolicki (nie mylić z chrześcijańskim).
          • wujaszek_joe Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 09:58
            a jego pierwsze przykazanie to dbaj o własność kościelną i jej pomnażanie.
            Nawet mi się zarymowało :)
            • adkalin Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 10:56
              Niezłe!
        • raj001 Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 10:28
          dyngos napisał:

> RM jest katolickie, nie chrzescijanskie. Katolicyzm do
          > chrzescijanstwa ma sie tak, jak PZPN do futbolu albo PZPR do
          > komunizmu.

RM jest sekciarskie, nie katolickie. Nie reprezentuje poglądów całego KK ani
          nawet jego znaczącej części. Tylko pewnej grupki, która niestety ma do
          dyspozycji to radio i inne media, dlatego jest głośna i widoczna...
          Żeby nie było - katolikiem nie jestem i nie zamierzam tu bronić KK. Ale
          utozsamianie RM z całym KK to gruba przesada.
      • koscielny_2 Diabelskie radio !!! 17.12.09, 10:06
        Mam nadzieję że takich kretynow jak Ty nie ma w Polsce wielu. Dla
        Ciebie radio, które jest wylęgarnią nienawiści i mściwości,
        zakłamania oraz przejawem działania diabła na ziemi, jest radiem
        którego należy słuchac??? Jak można tolerować źródło nienawiści?? I
        Ty smiesz siebie nazywac chceścijaninem?? Mam nadzieje że Bóg Cie do
        piekla wrzuci za słuchanie tego diableskiego radia
      • ostoja19 Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 10:10
        ... osbiscie radzilbym kazdemu sluchaczowi RM zaopatrzyc sie w
        krucyfix, kolki, czosnek i wode swiecona ... kto wie, a noz sie
        przyda. Czytajac te wypowiedzi wlos mi sie jezy! Back to the roots -
        do Polski XVII w. - do nieodzalowanej wiejskiej sielanki, wiejskiego
        kosciolka i panszczyzny, a zdobycze demokracji, bedace cierniem w
        oczach, w rodzaju wolnosci pogladow, wyznan i slowa, niech je cholera
        wezmie na wieki wiekow amen!
    • mat.31 Ten gej ma problem... 17.12.09, 09:03
      Jeśli dla jakiegoś geja ojciec derektor jest autorytetem to ten gej rzeczywiscie
      musi miec nie po kolei w glowie... Lepiej niech zadzwoni do psychiatry i umowi
      sie na wizyte.
      • sciemniacz2009 Re: Ten gej ma problem... 17.12.09, 09:37
        Problem tak w niego wrósł że teraz trzeba operacji (kastracji) żeby
        się go pozbyć, a najlepiej co by śię po narkozie nie obudził było by
        na ziemi więcej miejsca dla normalnie żyjących !!!
        • koscielny_2 Re: Ten gej ma problem... 17.12.09, 10:09
          Rozumiem że masz na myśli Diabła Rydzyka??
    • wuem43 Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połącz... 17.12.09, 09:11
      Fałsz, obłuda , wciskanie kitu ciemnocie, no i oczywiście ściąganie
      kasy.
    • frambo Radio M. = SEKTA 17.12.09, 09:11
      Szkoda chłopaka. Wybrał zły nr telefonu i niedobra z nazwy
      instytucję która mami słowami bez żadnego pokrycia. Kasa, obłuda,
      hipokryzja, nietolerancja, cwaniactwo, pseudo dobroć kleru z całym p
      Rydzykiem na czele, wyszydzanie innych seksualnie jak w tym
      przypadku i widac czym jest Radio Maryja. Chłopie nie dzwoń tam
      nigdy, olej ta czarna mafię. Zglos sie do terapeuty lub psychologa
      pomogą Ci.
      • a.giotto GEJE = SEKTA 17.12.09, 11:32
        po pierwsze oczywiste jest to, że była to prowokacja. Pretekst do wzniecania
        nienawiści przeciw prywatnej stacji radiowej.

Geje nie mogą znieść świadomości, że są miejsca na ziemi gdzie nie są
        "rozumiani" (w sensie uwielbiani), "tolerowani" (w sensie otaczani podziwem i
        estymą).

Zaznaczam, że nie chodzi o homoseksualistów, ale właśnie o gejów. Zresztą geje
        najbardziej nienawidzą właśnie homoseksualistów, którzy nie mają ochoty bycia gejem.
        • lugner.bakayaro Re: GEJE = SEKTA 17.12.09, 11:37
          sure. geje to sekta. wiec jej zalozycielem byl platon ..... ahahah to ja
          osobicie zakladam sekto toma i jerrego
        • koscielny_2 Nobel !! 17.12.09, 12:02
          Co za teoria !! Nobel dla Ciebie. I jak wiesz kto kogo lubi a kto
          kogo nie lubi... żałosny jesteś.
    • sciemniacz2009 Radio ma ryja 17.12.09, 09:25
      Radio jest polskie po nazwie można to poznać ,jak ktoś używa nazw
      typu "gej" ,"Homoseksualista" może nie być to zrozumiane ,ale
      wypowiedziane po polsku "pedał" ,napewno ojciec dyrektor chciałby
      się z nim skontaktować a rozmowa nie byłaby przerwana.
    • lux-ex-silesia Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 09:38

Katechizm Kościoła katolickiego uczy, że do homoseksualistów należy odnosić się z szacunkiem.
      Jednakże współżycie seksualne dwóch mężczyzn lub dwóch kobiet ze sobą to ciężki grzech.
      I żaden GENDER MAINSTREAMING, czy też inne homoideologie tego nie zmienią.

Księga Rodzaju: Skarga na Sodomę i Gomorę głośno się rozlega, bo występki ich mieszkańców są bardzo ciężkie” (Rdz 18, 20).
      Chodzi tu właśnie o homoseksualizm.
      Gdy Lot gości dwóch obcych, pod jego dom podchodzą mieszkańcy Sodomy i mówią do niego: „Wyprowadź ich do nas, abyśmy mogli z nimi poswawolić!” (Rdz 19, 5).

Ot taka starożytna parada gejów w wersji hardcore.

Na błagania Lota geje odpowiadają groźbami i przemocą. Na drugi dzień Sodoma i Gomora zostają unicestwione.

Stary Testament określa homoseksualizm jako obrzydliwość (por. Kpł 20,13).
      Tak samo uczy św. Paweł w Liście do Koryntian napisał: „Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą (…) nie odziedziczą królestwa Bożego” (1 Kor 6,9).

Jeśli ktoś jest katolikiem, to nie może żyć tak, jakby Słowa Bożego nie było.

• lugner.bakayaro Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 09:59
        lux-ex-silesia napisała:

>
        > Katechizm Kościoła katolickiego uczy, że do homoseksualistów należy odnosić się
        > z szacunkiem.
        > Jednakże współżycie seksualne dwóch mężczyzn lub dwóch kobiet ze sobą to ciężki
        > grzech.
        > I żaden GENDER MAINSTREAMING, czy też inne homoideologie tego nie zmienią.
        >
        > Księga Rodzaju: Skarga na Sodomę i Gomorę głośno się rozlega, bo występki ich m
        > ieszkańców są bardzo ciężkie” (Rdz 18, 20).
        > Chodzi tu właśnie o homoseksualizm.
        > Gdy Lot gości dwóch obcych, pod jego dom podchodzą mieszkańcy Sodomy i mówią do
        > niego: „Wyprowadź ich do nas, abyśmy mogli z nimi poswawolić!” (Rd
        > z 19, 5).
        >

>

trele morele . grccy bogowie propagowali homoseksualizm , rzyscy bogowie tym
        bardziej , egpiscy bogowie nie mieli nic przeciw , sumeryjcy tez ba nawet budda
        nie mial nic przeciw. wiec nie cytuj mi swojej wydumanej ksiazeczki z bajeczkami
        osle bo mi to ryba .
        moim bogiem jest thor., moj bog ma mlotek twojego przybili gwozdziami do slupa.
        chyba nie musze dodawac nic wiecej .... PFF
        • lugner.bakayaro Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 10:06
          Pozatym cytowanie bibli jest idiotyczne nie wiem dla kogo ta ksiazka jest
          jakimkowliek autorytetem , anpewno nie da kogos z iq wiekszym niz krzesla
          ogrodowego. Kilka faktow : biblia zostala napisana na pierwszym soborze, Zaden z
          tak zwanych apostolow nie jest postacia historyczna, nie ma zadnych zapiskow
          historycznych o jezusie chrystusie. Co wiecej wczesny chrzescijanizm z czasow
          chrystusa jest diametralnei rozny od tego stworzonego na pierwszym soborze , co
          wiecej tamci chrzesciajnie zostali nazwani heretykami , i w duzej mierze
          exterminowani . Dalej wczesny chrzescijanizm z terenow egiptu i jerozolimy
          calkwocie podwazal to co zostalo ZREDAGOWANE w bibli, twierdzil ze jezus byl
          czlowiekiem ktory stal sie bogiem przez uczynki a nei byl bogiem od poczatku, co
          zreszta jest logiczne , bo jakim posiwceniem dla boga byla by smierc jego
          AWATARA bo jesli jezus byl bogiem to jego cialo to tylko awatar. wiec to obraza
          ludzkosci ze oj wielki bog sobie zrobi awatara on umrze i o0 wielkie poswiecenie
          . PIER*** o SZOPENIE .. wsiadz sobie swoja rasistowsko faszystowska biblie w
          buty . bo wiekszy autorytetod twojego bozka ma dla mnei bogini mielikiki
          • koscielny_2 Brawo !! 17.12.09, 10:16
            Gratuluje myslenia, dobrze że są ludzie, ktorzy nie boja się myślec
            i to robią.
        • lux-ex-silesia Naziści też czcili THORA 17.12.09, 10:08
          Jesteś w bardzo szacownym towarzystwie, Thor to bożek m.in. nazistów.

Chrystus został przybity do krzyża nie przez jakiegoś Thora, lecz przez grzech - Twój i mój.

Życzę Wesołych Świąt Bożego Narodzenia.

Chociaż Ty prawdopodobnie obchodzisz JULFEST, Dla SS było to wielkie święto.
          • koscielny_2 Re: Naziści też czcili THORA 17.12.09, 10:19
            A skąd Jezus znał moje grzechy 2000 lat temu?? Jak grzechy go miały
            przybic?? Co za stek bzdur !! Ale ja nadal grzesze i każdy grzeszy,
            wiele pójdzie do piekla, to na jaką cholere się wieszał na tym
            krzyżu?? Ludzie kiedy wyjdziecie z tej ciemnoty???
          • lugner.bakayaro Re: Naziści też czcili THORA 17.12.09, 10:22
            lux-ex-silesia napisała:

> Jesteś w bardzo szacownym towarzystwie, Thor to bożek m.in. nazistów.
            >
            > Chrystus został przybity do krzyża nie przez jakiegoś Thora, lecz przez grzech
            > - Twój i mój.
            >
            > Życzę Wesołych Świąt Bożego Narodzenia.
            >
            > Chociaż Ty prawdopodobnie obchodzisz JULFEST, Dla SS było to wielkie święto.

> ]

rooootfffflll ja gut nazisci czcili thora hahahaha .. po piewrwsze to o thorze
            to byl sarkazm a po drugie thor to bog wikingow palo jedna tepa ... tak samo
            mozesz mowic ze hindusi sa nazistami bo przeciez wszedzie tam sa swastyki,
            szkoda tylko ze swastyki to starozytny multi kulturowy symbol szczescia ..
            Twoj bozek umal za moje grzechy ? sory ja sie urodzilem w 83 jakos nie wydaje
            mi sie zebym widzial jezusa od tego czasu .. wiec nie pie mi o grzechach bo
            pierwotny chrzescijanizm w ogole nie uznawal piekla tak samo jak judaizm . co
            wiecej moj drogi nauki jezusa to 80% zaratustranizmu 10 % judaizmu i reszta
            mieszanka roznych wierzen egipskich . Co wiecej cala postac jezusa chrystusa to
            nic innego jak zaporzyczona z egiptu postac achneatona pierwszego wladcy ktopry
            probowal wprowadzic monoateizm i to tylko poto zeby odsunac od wladzy egipski
            kler , i jak sie to skonczylo chyba mowic nie musze, kler jest jak karaluch
            utnij lep a i tak przezyje .
            wiec moi drogi wsadz sobie swojego bogas w buty bo jest marna podrobka
            wczesniejszych bogow. cherzscijanizm istnieje 2 k lat egipcy bogowie istnieli
            przez 8 k lat lub nawet wiecej wedlog niektorych naukowych dowodow na wiek
            priami. greccy/rzymscy bogowie istnieli ponad 4 k lat, europejscy tez istnieli
            dluzej niz chrzescijanstwo . chyba kazda religia jest starsza od twojego
            chrzescijanizmu wiec absolutnie nie widze zadnego powoduzeby uznawac twojego
            boga, ponad inncyh starszych bogow.
            • koscielny_2 Super !! 17.12.09, 10:33
              Fantastyczny wpis !!! Aż przyjemnie jest poczytać kogoś mądrego, a
              nie tych ogranicznikow z radia Szatana
            • busz.pl Re: Naziści też czcili THORA 17.12.09, 11:42
              Wiesz ale Twoja kultura i tolerancja jest powalająca. Zwłaszcza słownictwo
              pierwsza klasa. Gratuluje Twoim rodzicom wychowanka.
            • kamel_65 Re: Naziści też czcili THORA 17.12.09, 20:57
              Tylko, że okazało się coś innego - egipscy bogowie to tak naprawdę przybysze z
              innych planet (Goa'uld), a piramidy to lądowiska dla ich statków kosmicznych... :D
          • lugner.bakayaro Re: Naziści też czcili THORA 17.12.09, 10:31
            lux-ex-silesia napisała:

> Jesteś w bardzo szacownym towarzystwie, Thor to bożek m.in. nazistów.
            >
            > Chrystus został przybity do krzyża nie przez jakiegoś Thora, lecz przez grzech
            > - Twój i mój.
            >
            > Życzę Wesołych Świąt Bożego Narodzenia.
            >
            > Chociaż Ty prawdopodobnie obchodzisz JULFEST, Dla SS było to wielkie święto.

> ]

rooootfffflll ja gut nazisci czcili thora hahahaha .. po piewrwsze to o thorze
            to byl sarkazm a po drugie thor to bog wikingow palo jedna tepa ... tak samo
            mozesz mowic ze hindusi sa nazistami bo przeciez wszedzie tam sa swastyki,
            szkoda tylko ze swastyki to starozytny multi kulturowy symbol szczescia ..
            Twoj bozek umal za moje grzechy ? sory ja sie urodzilem w 83 jakos nie wydaje
            mi sie zebym widzial jezusa od tego czasu .. wiec nie pie mi o grzechach bo
            pierwotny chrzescijanizm w ogole nie uznawal piekla tak samo jak judaizm . co
            wiecej moj drogi nauki jezusa to 80% zaratustranizmu 10 % judaizmu i reszta
            mieszanka roznych wierzen egipskich . Co wiecej cala postac jezusa chrystusa to
            nic innego jak zaporzyczona z egiptu postac achneatona pierwszego wladcy ktopry
            probowal wprowadzic monoateizm i to tylko poto zeby odsunac od wladzy egipski
            kler , i jak sie to skonczylo chyba mowic nie musze, kler jest jak karaluch
            utnij lep a i tak przezyje .
            wiec moi drogi wsadz sobie swojego bogas w buty bo jest marna podrobka
            wczesniejszych bogow. cherzscijanizm istnieje 2 k lat egipcy bogowie istnieli
            przez 8 k lat lub nawet wiecej wedlog niektorych naukowych dowodow na wiek
            priami. greccy/rzymscy bogowie istnieli ponad 4 k lat, europejscy tez istnieli
            dluzej niz chrzescijanstwo . chyba kazda religia jest starsza od twojego
            chrzescijanizmu wiec absolutnie nie widze zadnego powoduzeby uznawac twojego
            boga, ponad inncyh starszych bogow.
            • lugner.bakayaro Re: Naziści też czcili THORA 17.12.09, 10:37
              I btw ja ci zycze dobrego swieta przesilenia zimowego .. bo tym jest twoje boze
              narodzenie . starym poganskim swietem ukradzionym przez chrzescijan zeby ludzie
              sie nie buntowali ze im sie wszsytkie swieta odbiera. to twoje swieto powstalo w
              rzymie , co wiecej mikolaj jest ukradziony z jeszcze innej legendy , to samo
              twoj noe jest ukradziona bardzo stara sumeryjska legenda o gilgameszu , ktora
              znaleziona prawi kompletnana glinianych tabliczkach datowanych na dlugo przed
              powstaniem judaizmu, i jest to najstarsza pisana liryczna bajka znana ludzkosci
              , wiec skoro jedna czesc bibli jest ukradziona bajka to reszta tym bardziej . FIN
          • elucidator Re: Naziści też czcili THORA 17.12.09, 11:03
            Tor byl jednym ze staronordyckich (skandynawskich) bogow na dluuuugo zanim powstal nazism. To ze ze nazisci go czcili nic w tym kontekscie nie zmienia. Slowo "jul" jest tez staronordyckie i swieto to istnialo na dluuugo zanim na polnocy Europy pojawilo sie chrzescijanstwo. Po opanowaniu (nierzadko sila i przemoca) przez chrzescijanstwo polnocnej Europy zachowano slowo "jul" ale zmieniono jego znaczenie, gdy Kosciol zaczal uzywac tego slowa na okreslenie Bozego Narodzenia. Od tej pory Boze Narodzenie nazywa sie we wszystkich jezykach nordyckich (jezyki skandywanskie plus finski) wlasnie "jul".

Jezus (jezeli w ogole istnial to na pewno nie byl Chrystusem) zostal przybity do krzyza (ktory najprawdopodobniej mial ksztalt litery "T") przez Rzymian jako polityczny buntownik. To ze mialo to byc spowodowane przez jakies tam grzechy wymyslono dopiero kilkaset lat po domniemanej smierci domniemanego Jezusa.
      • koscielny_2 Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 10:14
        Ale faktem jest że homoseksualizm istniał, istnieje i pewnie będzie
        istniał. I czy Bogu się to podoba czy nie, to niczego to nie
        zmienia. Udawanie w Kościele że problem nie istnieje, to kolejny
        przyklad powszechnie wystepujacej w KK obłudy i zaklamiania.
        • lugner.bakayaro Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 10:30
          koscielny_2 napisał:

> Ale faktem jest że homoseksualizm istniał, istnieje i pewnie będzie
          > istniał. I czy Bogu się to podoba czy nie, to niczego to nie
          > zmienia. Udawanie w Kościele że problem nie istnieje, to kolejny
          > przyklad powszechnie wystepujacej w KK obłudy i zaklamiania.

dokladnei polecam zapoznac sie z klasykami greckimi jak platon czy
          najwybitniejsza poetka starozytnosci sefora.
          no i szekspir tez propagowal homoseksualizm o0w swoich ksiazkach ... ogolnie
          rzecz ujmujac homoseksualizm to nic w egipcie calkowcie powszechne bylo
          kazirodctwo co wiecej krol mial w duzejmierze obowiazek sie ozenic ze swoja
          siostra zeby krew rodu pozoslata czysta a wiec boska , bo faraonowie uwazali sie
          za potomkow bogini izydy i ozyrysa . to ze egipcjanie zbudowali najwspanialsze
          budowle starozytnosci i uzywali elektrycznosci znali eletrolize znali
          matematyke tak zaawansowana ze dopeierdo odkryta w 18 wieku na nowo . ( bo
          kosciol k swietnie hamowal rozwoj nauki w imie swojego bozka). wiec jakjos
          kazirodctwo im nie zaszkodzilo ... FIN
        • kraq Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 10:35
          pedofilia też od zawsze istniała i co z tego? problemem nie jest to,
          że z kolegą łądujecie się w dupę albo łapiecie za fiuty, tylko że od
          niedawna robi się z tego sprawa polityczna a jakieś śmieci biedronie
          próbują robić na tym kapitał polityczny. ponadto to wycierają sobie
          gębę tolerancją. rozumiem, że tolerancja na sztandarach na pochodach
          jest bardziej chodliwa od pedalstwa, to chyba dlatego?
          • koscielny_2 Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 10:40
            Może Ty łapiesz swoja żonę za częsci między nogami, ale geje to
            relacja miedzy dwojgiem ludzi a nie łapanie się za żadne częsci
            ciała. Weź sie nie błaźnij i nie wypowiadaj o intymnych częsciach
            zycia gejow, bo raczej nie masz o tym pojęcia, no chyab że skadś to
            wiesz??? Polityczna sprawa się robi, bo ludzkośc wychodzi z ciemnoty
            i zabobonów, i czy tego chcesz czy nie, to nauki nie
            powstrzymasz !!! Tacy idioci jak Ty juz wymrą i nie będzie
            nastepnych pokolen ąz tak glupich i ciemnych
            • kraq Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 11:01
              tak wiem, gejostwo to wyższy stan wtajemniczenia, rozwoju
              cywilizacyjnego i najwyższy stopień relacji między ludzkich.:)))))
              od walenia w kakao lasują się już wam mózgi. dobrze, że chłopie
              jesteś i masz chlopaka co robi ci za dziewczyne, bo bez was zupełnie
              nie byłoby postępu a ludzie w Polsce siedzieliby na drzewach.
              • koscielny_2 Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 11:11
                No gdyby cale społeczeństwo skladało się z takich "inteligentów" jak
                TY, to z pewnością jeszcze siedzielibysmy na drzewach. Twierdząc że
                faceci sie tam tylko łapia, pewnie dokonujesz projekcji ze swojego
                związku, gratuluje "gornolotnego" związku. Nie pisałem o całej
                ludzkości, ale o relacji miedzy dwojegiem ludzi i tyle, nie wiem co
                to ma wspolnego do całej ludzkości, ale Ty masz swoja skrzywioną
                logikę.
              • jacek226315 Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 11:58
                kraq napisał:

> tak wiem, gejostwo to wyższy stan wtajemniczenia, rozwoju
                > cywilizacyjnego i najwyższy stopień relacji między ludzkich.:)))))
                > od walenia w kakao lasują się już wam mózgi. dobrze, że chłopie
                > jesteś i masz chlopaka co robi ci za dziewczyne, bo bez was
                zupełnie
                > nie byłoby postępu a ludzie w Polsce siedzieliby na drzewach.
                A wiesz,ze wielu ludzi uwaza ,ze i Jezus byl geyem, slyszala to moja
                zona od profesora na wykladzie w ATK
                • lugner.bakayaro Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 12:03
                  jacek226315 napisał:

> kraq napisał:
                  >
                  > > tak wiem, gejostwo to wyższy stan wtajemniczenia, rozwoju
                  > > cywilizacyjnego i najwyższy stopień relacji między ludzkich.:)))))
                  > > od walenia w kakao lasują się już wam mózgi. dobrze, że chłopie
                  > > jesteś i masz chlopaka co robi ci za dziewczyne, bo bez was
                  > zupełnie
                  > > nie byłoby postępu a ludzie w Polsce siedzieliby na drzewach.
                  > A wiesz,ze wielu ludzi uwaza ,ze i Jezus byl geyem, slyszala to moja
                  > zona od profesora na wykladzie w ATK

trzymajac sie domeny chrzescijan : a masz dowody na to ze nie byl geyem ?>

bo skoro wedlog was fakjt ze nie ma dowodow na nie instienie boga potwierdza
                  ejgo isntienie to rownie dobrze brak dowodow negujacych to ze jezus byl komsita
                  dowodzi ze jezus byl kosmita, albo gejem albo transwestyta . pffff
                  • kraq Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 14:32
                    zauważyłem, że wsrod gejostwa istnieje mocna tendencja do robienia
                    pedala z kazdego i ze wszystkiego. chyba chodzi o to, żeby wzmocnić
                    wrażenie, że gejostwo to nie jakieś tam odchylenie tylko norma albo
                    prawie norma. teraz za geja robi wam jezus, wcześniej robił za geja
                    warnenczyk, itd. papież też pewnie był pedałem, bo przecież nie miał
                    kobitki. najlepsze są postaci nieżyjące, najlepiej od dawna, bo nie
                    mogą zaprzeczyć i nie ma dowodów na to, że nie były zboczkami.
                    naprawdę koleżanko nie musisz mnie przekonywać, że homoseksualizm to
                    nie tylko choroba związana z dupą ale też z głową. ja to już wiem:)
                    • jacek226315 Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 15:14
                      krag napisal:
                      ....teraz za geya robi wam jezus..
                      Czy Ty jestes imteligentny inaczej,bo czytac po polsku chyba nie
                      umiesz.Napisalem,ze uslyszala o tym maoja zona na wykladzie w ATK a
                      gdybys nie wiedzial co to za skrot to prosze Akademia teologii
                      katolikckiej,a jesli wspomnialem o zonie to znaczy ,ze geyem nie
                      jestem. Jedz na Bielany i wyjasniaj to z teologiem
                    • lugner.bakayaro Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 18:42
                      kraq napisał:

> zauważyłem, że wsrod gejostwa istnieje mocna tendencja do robienia
                      > pedala z kazdego i ze wszystkiego. chyba chodzi o to, żeby wzmocnić
                      > wrażenie, że gejostwo to nie jakieś tam odchylenie tylko norma albo
                      > prawie norma. teraz za geja robi wam jezus, wcześniej robił za geja
                      > warnenczyk, itd. papież też pewnie był pedałem, bo przecież nie miał
                      > kobitki. najlepsze są postaci nieżyjące, najlepiej od dawna, bo nie
                      > mogą zaprzeczyć i nie ma dowodów na to, że nie były zboczkami.
                      > naprawdę koleżanko nie musisz mnie przekonywać, że homoseksualizm to
                      > nie tylko choroba związana z dupą ale też z głową. ja to już wiem:)

ty koles chyba masz jakies zabuzenia i nie kumasz co to sarkazm hahaha ..
              • kamel_65 Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 21:04
                kraq napisał:

> tak wiem, gejostwo to wyższy stan wtajemniczenia, rozwoju
                > cywilizacyjnego i najwyższy stopień relacji między ludzkich.:)))))
                > od walenia w kakao lasują się już wam mózgi. dobrze, że chłopie
                > jesteś i masz chlopaka co robi ci za dziewczyne, bo bez was zupełnie
                > nie byłoby postępu a ludzie w Polsce siedzieliby na drzewach.

Możesz mi wyjaśnić na jakiej podstawie sądzisz, iż "kościelny_2" jest gejem?
                Jakoś z jego wypowiedzi to nie wynika...
          • lugner.bakayaro Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 10:52
            kraq napisał:

> pedofilia też od zawsze istniała i co z tego? problemem nie jest to,
            > że z kolegą łądujecie się w dupę albo łapiecie za fiuty, tylko że od
            > niedawna robi się z tego sprawa polityczna a jakieś śmieci biedronie
            > próbują robić na tym kapitał polityczny. ponadto to wycierają sobie
            > gębę tolerancją. rozumiem, że tolerancja na sztandarach na pochodach
            > jest bardziej chodliwa od pedalstwa, to chyba dlatego?

hmm wiec sex wedlog ciebie heteroseksualny sex analny tez jest grzechem ?
            oralny rownierz? hmm . po pierwsze jezus zawsze twierdzil ze kazdy ma prawo do
            samodecydowanbia i jaswietszym prawem czlowieka jest mozliwosc kochania kogo mu
            sie podoba. porownywanie homoseksualizmu do pedofili to jak porownywanie konia i
            owcy przeciez i to i to ma kopyta co nie ? Nie wiem za kogo sie uwazasz ale nie
            masz prawa mowic co moze a czego nie moze robic ze soba dwoje doroslych ludzi za
            obopulna zgoda . pedofilia jest zla z tego powodu ze jedna strona jest
            wykorzystywana wbrew swojje woli wiec cale zjawisko jest forma niewolnictwa a
            niewolnictwo jak uczy nas historia bylo ulubiona metoda na latwy szmal dla
            watykanu i krajow mu podleglych w czasach kolonializmu np . wiec prosze cie
            bredzisz moj drogi
            • kraq Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 11:10
              że co??? jakim qrwa grzechem, co ty mi tu imputujesz? co mnie jakieś
              grzechy? i co mi tu jezusa mieszasz? nie wiedziałem, że jezus wam
              pozwala na lizanie się po fiutach. pedofilie porownuje w tym sensie,
              że też istniaje od zawsze a taki mahomet to zdaje się nawet
              dziewięciolatke bzykał a zdaje się też jest bogiem? a poza tym
              pedalstwo jako taki mi nie przeszkadza, bo każdy ma jakieś dewiacje.
              nawet taki piesiewicz:)) za to przeszkadza mi robienie z tego
              zboczenia jakiejś wyższej ideologii i tworzenia różnych ruchów
              społeczno-politycznych. to mnie szczerze wku...a, zwłaszcza jak
              problem tej dewiacji dotyczy jakiegoś promila społeczeństwa a jak
              się zbierze pinciu pedziów i idą na wawel do warneńczyka, to musi o
              tym trąbić tefauen albo wybiorcza, jak by nie wiadomo co sie dzialo
              • lugner.bakayaro Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 11:19
                kraq napisał:

> że co??? jakim qrwa grzechem, co ty mi tu imputujesz? co mnie jakieś
                > grzechy? i co mi tu jezusa mieszasz? nie wiedziałem, że jezus wam
                > pozwala na lizanie się po fiutach. pedofilie porownuje w tym sensie,
                > że też istniaje od zawsze a taki mahomet to zdaje się nawet
                > dziewięciolatke bzykał a zdaje się też jest bogiem? a poza tym
                > pedalstwo jako taki mi nie przeszkadza, bo każdy ma jakieś dewiacje.
                > nawet taki piesiewicz:)) za to przeszkadza mi robienie z tego
                > zboczenia jakiejś wyższej ideologii i tworzenia różnych ruchów
                > społeczno-politycznych. to mnie szczerze wku...a, zwłaszcza jak
                > problem tej dewiacji dotyczy jakiegoś promila społeczeństwa a jak
                > się zbierze pinciu pedziów i idą na wawel do warneńczyka, to musi o
                > tym trąbić tefauen albo wybiorcza, jak by nie wiadomo co sie dzialo

moj drogi w czasach mahometa niezamezna 13 latka uznawana byla za stara panne ,
                srednia dlugosc zycia to bylo okolo 30 lat wiec skoro nie znasz faktow to nie
                marudz. to nie zwyczaje ludzkosci sie zmienily . wiekszsoc 15 latek kilkaset lat
                temu miala dluzszy staz pracy niz aktualnie 30 latki, i zdecydowanie luzie
                dojzewali emocjonalnie wczesniej. Jesli siegnac jescze dalej w przeszlosc to
                zauwazymy ze im czas zycia byl krotszy tym rozwoj emocjonalny i plciowy szybszy
                . co wiecej kobieta w chwili w ktorej dostaje miesiaczki jest biologicznie
                dojzala samica zdoilna do pelnej prokreacji. tylko nie zakladaj ze bronie
                pedofili poprostu stwierdzam ci podstawy biologi homo sapiens sapiens. i to tyle
                na ten temat i na temat twoich argumentow o pedofili mahometa
                • elucidator Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 11:25
                  BTW: Jezeli Jezus rzeczywiscie istnial jako postac czysto historyczna, to wiele wskazuje na to, ze Maria urodzila go majac jakies 14-15 lat.
                  • kamel_65 Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 21:12
                    Zakładając, iż Józef nie spał z Marią (kiedyś czytałem na forum GW o tym -
                    ciekawe ile w tym prawdy), do zapłodnienia mogło dojść tylko w jedynym przypadku
                    - in-vitro.
                    I wcale nie zdziwiłbym się, gdyby okazało się, iż "gwiazda" w noc urodzenia
                    Jezusa, była tak naprawdę statkiem kosmicznym z przyszłości - wchodziła w
                    nadprzestrzeń...
                    • elucidator Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 21:32
                      In vitro? Niemozliwe. Wszak kosciol to potepia. :)
                      • kamel_65 Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 21:46
                        No właśnie :D
                        "In-vitro jest be, ale niepokalane poczęcie jest git".
                        Przecież to jedno i to samo :))
                • kamel_65 Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 21:08
                  Otóż to.
                  A w Polsce niejaki Władziu Jagiełło wziął za żonę nastolatkę Jadźkę i jakoś nikt
                  nie robił z tego powodu wielkiego halo...
                  Cóż... takie czasy wtedy były...
              • koscielny_2 Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 11:20
                Promil??? Ty znasz to pojęcie pewnie jedynie z flachy wódy ktore
                regularnie wypijasz bo i mózg Ci sie zlasował. Jak Ci sie nie podoba
                że geje są, to możesz przenieśc się na Ksiezyc, tam ich pewnie nie
                ma.
                • kraq Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 12:56
                  geje to są w ameryce a w Polsce pedały i ani mi się podobają ani
                  przeszkadzają tak długo jak długo nie natknę się np. na migdalących
                  pseudofacetów w miejscu publicznym. co do promili, to radzę
                  sprawdzić ile ciotek się do tego warnenczyka wybrało a jakie halo
                  wcześniej robili. problem pedalstwa w tym kraju, to jest głównie
                  problem biedronia i paru innych publicznych zboków, którzy aferę
                  robią, bo nie mogą się ochajtać między sobą i dziecka adoptować. w
                  wymiarze społecznym większym problemem jest świńska grypa, bo chorzy
                  istnieją w przeciwieństwie do tzw. gejów, którzy też istnieją, ale
                  głównie artykułach w wyborczej.
                  • kamel_65 Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 21:15
                    No właśnie, w miejscu publicznym (przynajmniej wg przepisów) nie zobaczysz
                    migdalącej się pary mężczyzn czy kobiety i mężczyzny.
                    Jest to zabronione...
                • kamel_65 Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 21:14
                  Nie ma - gadałem z imć Twardowskim. Twierdził, że jemu geje i lesbijki nie
                  przeszkadzają...
                  Tolerancyjny kolo...
          • elucidator Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 11:16
            Jest zasadnicza roznica: Pedofilia wyrzadza swoim ofiarom krzywde. Homoseksualizm nikogo nie krzywdzi. I to jest tutaj najwazniejsze: tak dlugo jak jakakolwiek naturalna (w znaczeniu za tak ludzie sie rodza) innosc (nie tylko seksualna) nie wyrzadza nikomu krzywdy, nie ma zadnych powodow aby sie ja ostracyzowac.
      • g.suss Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 11:30
        > Stary Testament określa homoseksualizm jako obrzydliwość (por. Kpł 20,13).

Och, ST jako obrzydliwość określa tak wiele rzeczy, że nie tylko geje mają u Boga przerąbane. Weźmy takie napletki. Bóg, okazuje się, nie znosi napletków:

"Nieobrzezany, czyli mężczyzna, któremu nie obrzezano ciała jego napletka, taki człowiek niechaj będzie usunięty ze społeczności twojej; zerwał on bowiem przymierze ze Mną." (Rdz 17, 14)

Niespecjalnie lubi też, jak ktoś ma za dużo kasy, co powinno martwić o. Rydzyka:

"Jeszcze raz wam powiadam: Łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne niż bogatemu wejść do królestwa niebieskiego." (Mt 19, 24)

Nie cierpi też kobiet w spodniach. I Piesiewicza:

"Kobieta nie będzie nosiła ubioru mężczyzny ani mężczyzna ubioru kobiety; gdyż każdy, kto tak postępuje, obrzydły jest dla Pana, Boga swego." (Pwt 22, 5)

Bóg w ogóle jest wrażliwy na kwestie mody. Nie toleruje np. kobiet bez kapelusza. Już woli łyse:

"Każda zaś kobieta, modląc się lub prorokując z odkrytą głową, hańbi swoją głowę; wygląda bowiem tak, jakby była ogolona. Jeżeli więc jakaś kobieta nie nakrywa głowy, niechże ostrzyże swe włosy! Jeśli natomiast hańbi kobietę to, że jest ostrzyżona lub ogolona, niechże nakrywa głowę!" (1 Kor 11, 5-6)

Jahwe daje też wiele cennych wskazówek w kwestii odżywiania. Brzydzą go do głębi owoce morza...

"Ale każda istota wodna, która nie ma płetw albo łusek w morzach i rzekach spośród wszystkiego, co się roi w wodzie, i spośród wszystkich zwierząt wodnych, będzie dla was obrzydliwością. Będą one dla was obrzydliwością, nie jedzcie ich mięsa i brzydźcie się ich padliną. Wszystkie istoty wodne, które nie mają płetw albo łusek, będą dla was obrzydliwością." (Kpł 11, 10-12)

...i niewysmażone steki:

"Wszystko, co się porusza i żyje, jest przeznaczone dla was na pokarm, tak jak rośliny zielone, daję wam wszystko. Nie wolno wam tylko jeść mięsa z krwią życia." (Rdz 9, 3-4)

Prawdziwym konikiem Boga jest jednak seks. Znalezienie odpowiednich cytatów dociekliwym czytelnikom pozostawiam jako zadanie domowe. Gwarantuję ubaw przedniejszy niż na najgłupszej komedii z Leslie Nielsenem.
      • kamel_65 Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 20:54
        Fajnie, a co się stało z "Miłuj bliźniego swego, jak siebie samego"?
        Wychodzi na to, że teraz mamy "Miłuj bliźniego swego, jak siebie samego, pod
        warunkiem, że jest hetero..."?
        • elucidator Re: Parada gejów w wersji hardcore 17.12.09, 21:34
          Tudziez: Miluj blizniego swego jak siebie samego, pod warunkiem, ze jest katolikiem.
    • balrog008 Albo rozłączyli go albo marna prowokacja 17.12.09, 09:42
      Nie należy nic przesądzać. Może znowu dzwonił jakiś mądry z Super Expresu ;))
      Ale jak widać wszyscy na forum już wiedzą co się stało.
      • replin Re: Albo rozłączyli go albo marna prowokacja 17.12.09, 11:35
        Tak, a madrzy z UPRu mowia, ze w Korei Pln. jest dobrze, bo nie jest w UE.
    • crusty2005 Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połącz... 17.12.09, 09:50
      bosz milosierny!kiedy w koncu spowodujesz ze Radio Maryja zniknie z
      powierzchni ziemi?Rydzyk i inni fanatycy osmieszaja twoja religie, powoduja ze
      nie chce mi sie chodzic do kosciola i obrzydzaja mi cala Polske..
      • kamel_65 Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 21:18
        Właśnie.
        Żądam natychmiastowego wyłączenia nadajników Radia Maryja - obrażają moje, jako
        wierzącego chrześcijanina, uczucia religijne...
    • teraz_komentator Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połącz... 17.12.09, 09:53
      Ale komentarz Pana Posła Gosiewskiego o "zachowaniach właściwych członkom PO"
      został wyemitowany w całości. Gdy człowiek w zaufaniu oczekuje porady, to
      "spuszcza się go po brzytwie", bo antena jest zarezerwowana dla polityki gdzie
      opluwa się przeciwników.
      • kinky5 Re: Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połą 17.12.09, 10:05
        cenzura...
    • pit-zeolit To straszne przestępstwo !!! 17.12.09, 10:13
      Jak mogli przerwać homoseksualiście rozmowę na antenie RM?!
      Natychmist trzeba zamknąć tę rozgłośnię. To poprostu niesłychane.
      • jamnnik e tam zaraz... nienawiść nie jest przestępstwem 17.12.09, 10:22
        ale propagowanie jej już tak
    • mirgrab Radio Maryja: "Jestem homoseksualistą" i połącz... 17.12.09, 10:16
      "Przy pomocy nieba, łaski sakramentalnej, człowiek może na nowo powrócić i mieć radość z życia - radził gejowi inny."-co to za palanciarstwo występuje w tym radiu.
    • brunschwick Homoseksualista to nie to samo co gej. 17.12.09, 10:20
      Homoseksualista to człowiek mający problem z popędem seksualnym. Gej to członek
      lewackiej subkultury dążącej do zniszczenia naszej cywilizacji.
      • raj001 Re: Homoseksualista to nie to samo co gej. 17.12.09, 10:32
        brunschwick napisał:

> Homoseksualista to człowiek mający problem z popędem seksualnym. Gej to członek
        > lewackiej subkultury dążącej do zniszczenia naszej cywilizacji.

A idiota to ty.
      • koscielny_2 Re: Homoseksualista to nie to samo co gej. 17.12.09, 10:35
        Polecam jak najszybszą wizyte u psychiatry i współczuje takiego
        poziomu idiotyzmu. Przez setki tysięcy lat nic nie zniszczyli, a
        teraz zniszcą - co za idiotyzm !!!
        • brunschwick Re: Homoseksualista to nie to samo co gej. 17.12.09, 10:48
          1.) Subkultura gejowska powstała w latach 60, XX wieku więc do setki ma jeszcze
          sporo.
          2.) Nie napisałem że zniszczą, tylko że dążą do zniszczenia. Nie sądzę żeby im
          się powiodło, co nie zmienia tego, że należy z nimi walczyć.
          • koscielny_2 Re: Homoseksualista to nie to samo co gej. 17.12.09, 10:59
            Walczyc to sobie możesz, tylko że jak powalczysz to pojdziesz do
            wiezienia. Poza tym walczyc trzeba z głupota i ciemnota oraz
            zacofaniem, więc z Tobą. Subkultury satanistów, metalowców, nazistów
            nic nie zniszczyły a "subkultura" gejowska cos zniszczy?? Błaźnisz
            sie gościu. Zniszconą to Ty masz juz chyba psychikę i nic wiecej.
          • annika.h najlepiej spalić na stosie, co brunschwick? 17.12.09, 11:14
          • replin Gdyby im sie jednak udalo,... 17.12.09, 11:39
            to powinni zniszczyc takich jak Ty na poczatku. Bylbym bardzo wdzieczny.
            Niestety, to sie nie powiodlo nawet ewolucji przez miliony lat.
        • lugner.bakayaro Re: Homoseksualista to nie to samo co gej. 17.12.09, 10:58
          koscielny_2 napisał:

> Polecam jak najszybszą wizyte u psychiatry i współczuje takiego
          > poziomu idiotyzmu. Przez setki tysięcy lat nic nie zniszczyli, a
          > teraz zniszcą - co za idiotyzm !!!

ba nie tylko nie zniszczyli ale wrecz zbudowali. wiekszosc najwybitniejszych
          naukowcow poetow i filozofow starozytnosci byla biseksualna, w grcji i rzymie
          sex homoseksualny byl na porzadku dziennym tak samo naturalny jak sex
          heteroseksualny. wiec twoja teza obalona zostala na dlugo przed jej powstaniem.
          Cala ta papka kosciolka to nic innego jak doskonale usprawiedliwienie dla
          wyzysku i zniewolenia ludzi, jaks ie komus nie podobalo co kosciol robil to albo
          byl heretykiem albo czarownica . Jak wiadomo kosciol od zawsze potepial
          starozytna wiedze, bo poprostu myslenie indywidualne koliduje ze sposobem
          sprawowania wladzy przez watykan . no i papiez byl w hitler jugen wiec jest
          nazista. gratuluje
      • jamnnik Re: Homoseksualista to nie to samo co gej. 17.12.09, 10:46
        brunschwick napisał:

> Homoseksualista to człowiek mający problem z popędem seksualnym. Gej to
        członek lewackiej subkultury dążącej do zniszczenia naszej cywilizacji.

hehe, ale dzięki temu cywilizacja kamienia łupanego już poszła w niepamięć
        gdyby wszyscy byli konserwatystami wciąż siedzielibyśmy w jaskiniach :D
      • a.giotto Re: Homoseksualista to nie to samo co gej. 17.12.09, 11:23
        brunschwick napisał:

> Homoseksualista to człowiek mający problem z popędem seksualnym. Gej to członek
        > lewackiej subkultury dążącej do zniszczenia naszej cywilizacji.

bardzo słuszna uwaga.
    • rothschild ceznura gazety też wycina moje posty, i co? 17.12.09, 10:22
      redachtorom polecam:
      janbrzechwa.w.interia.pl/stobajek/skarzypyta.html
      • jan-ru Re: ceznura gazety też wycina moje posty, i co? 17.12.09, 10:51
        Nie zgodne z regulaminem, na który się zgodziłeś.
    • representation1 Każdy gej może się nawrócić i przestać grzeszyć 17.12.09, 10:22
      Oczekiwanie na akceptację homoseksualizmu przez Kościół jest nieporozumieniem.
      Kościół powinien piętnować homoseksualizm zarówno w szeregach kleru, jak i
      wśród wiernych. To jest ostatnia instytucja, nie uległa jeszcze błędowi
      uznania homoseksualizmu za zjawisko zgodne z naturą.
      • koscielny_2 Re: Każdy gej może się nawrócić i przestać grzesz 17.12.09, 10:41
        Oczywiście w imie milości bliźniego można go pietnowac, co za grupa
        oszołomów!!!
        • lugner.bakayaro Re: Każdy gej może się nawrócić i przestać grzesz 17.12.09, 11:05
          rotfl nawrocic na twojego boga?
          ahahah

sory bardzo ale ty masz jednego boga ja mam cala mase, mam afrodyte thora seta
          ozyrysa mielikki swiatowita krolowa mab hel zeusa atene paladine wielkiego
          latajacego potwora spaghetti moc liolth pania jeziora galactusa baala itp itd
          wiec moi bogowie >>> twojego so i win i will go make some cookies
          • representation1 Re: Każdy gej może się nawrócić i przestać grzesz 17.12.09, 11:31
            > sory bardzo ale ty masz jednego boga ja mam cala mase

Sorry, ale ty nie masz ani żadnego boga.
            • lugner.bakayaro Re: Każdy gej może się nawrócić i przestać grzesz 17.12.09, 11:34
              representation1 napisał:

> > sory bardzo ale ty masz jednego boga ja mam cala mase
              >
              > Sorry, ale ty nie masz ani żadnego boga.

sorry ty tez nie
        • representation1 Celowe wprowadzanie w błąd 17.12.09, 11:28
          > Oczywiście w imie milości bliźniego można go pietnowac

To jest sedno całego problemu. Środowisko gejowskie celowo miesza potępianie
          grzechu z potępianiem osoby, która go popełnia. Homoseksualistom i homofanom nie
          wystarcza zagwarantowanie braku prześladowań osób o innej orientacji seksualnej.
          Oni chcą, żeby nie tylko ich samych nie potępiać, ale także nie ganić, a wręcz
          akceptować ich praktyki. Na to Kościół nigdy się nie zgodzi. Jest miłosierdzie
          dla grzeszników, ale nie ma miłosierdzia dla grzesznych praktyk.

Amen
          • lugner.bakayaro Re: Celowe wprowadzanie w błąd 17.12.09, 11:36
            grzechu wedlog ktorego boga? bo jest wielu wielu bogow
            ba dla zydow chrzescijanie sa grzesznikami i vice versa dla obydwu muzulmanie
            sa grzesznikami i vice versa a wszystkie 3 religie wyznaja tego samego boga,
            wiec wszyscy pojdziecie do piekla bo wszsycy jestescie grzesznikami ... ja nie
            bo moi bogowie wola jak ludzie w zaswiatach pija miod i wine o swawola z
            wikingowymi laseczkami .. fin
            • representation1 Re: Celowe wprowadzanie w błąd 17.12.09, 11:51
              > a wszystkie 3 religie wyznaja tego samego boga,

I wszystkie trzy zgodnie potępiają homoseksualizm. A jak ci się katoland nad
              Wisłą tak bardzo nie podoba, to proponuję wycieczkę do kraju muzułmańskiego.

Tu jest przykład:

"Dwa lata temu 15-letni Francuz Alexandre Robert został zgwałcony w Dubaju przez
              trzech mężczyzn. Jego rodzice natychmiast wywieźli chłopca z kraju, bo groziło
              mu więzienie za stosunek homoseksualny (w prawie muzułmańskim związki
              homoseksualne są przestępstwem, a pojęcie gwałtu mężczyzny na mężczyźnie w ogóle
              nie istnieje)."

wyborcza.pl/1,76842,7359792,Padlas_ofiara_gwaltu__Pojdziesz_siedziec.html
              • lugner.bakayaro Re: Celowe wprowadzanie w błąd 17.12.09, 12:00
                tia i wszsytkie 3 religie twierdzily ze ziemia jest plaska
                i co mnie obchodzi co robia muzulmanie ? pff wisi mi to i powiewa
                wiesz jesli podjaesz taki przyklad to jestes dosyc ograniczony umyslowo. chyba
                zdajesz sobie sprawe z tego ze w krajach islamskich kobieta nie jest uznawana
                za czlowieka a za przedmiot i doslownie moze byc odsprzedana. wiec co ty mi
                tutaj wyjezdzasz z takimi idiotyzmami skoro islam jest jscze bardziej pojebany
                niz ten katofaszyzm. co dziwne w skali swiata i chrzescijanizm i islam i
                judaizm to religie niszowe w ogole bez porowania w ilosci wyznawcow z
                hinduizmem i buddyzmem . hinduistow i buddystow jest jakies 4 miliardy .. wiec
                co ty mi tutaj . a w hinduizmie sie rzezbi penisy i waginiy wszedzie gdzie sie
                da. ich swieta ksiega propaguje wsio poczawszy od homo seksualizmu na zoofili
                skonczywszy . wiec ?? skoncz prosze wasci wstydu oszczedz
                • representation1 Re: Celowe wprowadzanie w błąd 17.12.09, 12:31
                  No to dałeś właśnie popis twoich szerokich horyzontów i kultury. Na koniec
                  parafrazując. Co z tego, że nie interesuje cię Islam, najważniejsze jest to, że
                  Islam interesuje się tobą. I właśnie podobni tobie pożyteczni idioci
                  przyczyniają się do stwarzania podatnego gruntu dla Islamu w Europie. Twoje
                  wnuki będą już żyć pod panowaniem prawa koranicznego i nikt ich nie będzie pytał
                  o zdanie:

www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU
                  • koscielny_2 Re: Celowe wprowadzanie w błąd 17.12.09, 12:47
                    A teraz żyjemy pod panowaniem czarnuchów w sukienkach i książce
                    baśniowej zwanej Biblia i co z tego??
                    • representation1 Re: Celowe wprowadzanie w błąd 17.12.09, 13:21
                      > A teraz żyjemy pod panowaniem czarnuchów w sukienkach

To się zmieni, europejskie ulice opanują seksowne hurysy w czarnych sukienkach:

www.rmf.fm/fakty,166694,Francja,Rzad,chce,zakazu,noszenia,burek.html
                      > i książce baśniowej zwanej Biblia.

I z tym zrobi się porządek. Islam nie toleruje ani konkurencyjnych wydawnictw,
                      ani wizerunków człowieka. Nie będzie zatem ani Biblii z obrazkami, ani, o
                      zgrozo, ... kolorowych świerszczyków w kioskach.
                  • lugner.bakayaro Re: Celowe wprowadzanie w błąd 17.12.09, 18:53
                    representation1 napisał:

> No to dałeś właśnie popis twoich szerokich horyzontów i kultury. Na koniec
                    > parafrazując. Co z tego, że nie interesuje cię Islam, najważniejsze jest to, że
                    > Islam interesuje się tobą. I właśnie podobni tobie pożyteczni idioci
                    > przyczyniają się do stwarzania podatnego gruntu dla Islamu w Europie. Twoje
                    > wnuki będą już żyć pod panowaniem prawa koranicznego i nikt ich nie będzie pyta
                    > ł
                    > o zdanie:
                    >
                    >
                    > www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU

ja pie... ale ty masz narabe w glowie . juz predzej beda zyly wedlog buddyzmu
                    bo za 30 lat chinczyki przejma nei tylko europe ale i bliski wshod. pozatym to
                    twoje teorie sa z dupy wolowej wziete i poprostu mnie rozsmieszaja . co za
                    roznica czy biblia czy koran i to i to faszysci. z tym ze w imie koranu zginelo
                    duuuuuzo mniej osob niz w imie jezusa chrystusa . poczytaj sobie o krucjatach
                    paleniu na stosie roznych torturach swietej inkwizycji, o exterminacji calego
                    zakonu templariuszy o masowych przesladowaniach , o exterminacji natywnej
                    ludnosci cywilnej ameryki polodniowej przez chrzescijanskich konkwistadorow pod
                    pretextem nawracania na chrzescijanizm. itp itd wiec wal sie presentation na ryj
                    i mnie wali co sobie myslisz o mojej kulturze, ze smieciami sie rozmawia tak
                    jak sie rozmawia bo lane slowka to ja mam dla swojej ukochanej smieciu a nie dla
                    faszystow i psow katouzurpatorow . i powiem ci tak jesli istnieje jakis
                    prawdziwy bog to predzej bedzie kochal mnie niz takiego zaklamaneto smiecia jak
                    ty z wypranym mozgiem. bo moj drogi ja zyje wedlog kodeksu rycerskiego a nie
                    wedlog pojebanej bibli ktora gowno wnosi a jedynie robi regolki zeby kosciol
                    mial jak dymac chlopow w dupe . tak bylo od poczatku powstania tej organizacji
                    mafijnej. i nie pie...mi tutaj kutasie jakis farmazonow, bo gdybym byl
                    prezydentem tego kraju to zdelegalizowal bym kosciol i wytoczyl proces o
                    ludobojstwo na przestrzeni 2 tysiecy lat, zbrodnia ludobojstwa sie qrwa nie
                    przedawnia to dlaczego qrwy siwete krowy z watykanu sa qrwa bezkarne od c...
                    pana lat ? bo maja w ch... kasy i sraja na moralnosc, wiec wypierdalkaj ch...u do
                    swojego bozka bo 200 lat temu bym cie poltorakiem nauczyl qrwa moralnosci i
                    honoru jebusie lesny . a teraz c... mozna taki kutas rydzyk bezkarnie jebie
                    staruszki po podstawow3sce w dupe na grube miliony a rzad mu w jajca chucha i
                    dmucha zeby tylko rydzyk sie nie obrazil. a ch... z nim imho niech wypie... bo
                    ktos mu w koncu wjebie tego majbacha w rzyc
                    • representation1 Oto przykład bezdennego prymitywizmu i chamstwa 17.12.09, 20:23
                      Od kilku dobrych lat pisuję na forum, ale takiego prymitywa spotkałem po raz
                      pierwszy. Język rynsztokowy, typowy dla kryminalistów, więźniów albo esbeków. Po
                      prostu dno pod każdym względem. Mogę tylko zadumać się z politowaniem i życzyć
                      opamiętania. Idiotycznych poglądów nawet szkoda komentować. Ignorant i nieuk
                      śmie się wypowiadać np. o buddyzmie. Nie masz człowieku bladego pojęcia o
                      filozofii, na której opiera się buddyzm, a którą ja zawsze darzyłem wielkim
                      uznaniem i szacunkiem. Twoje podejście do buddyzmu jest tak samo zakłamane, jak
                      u chińskich barbarzyńców, którzy korzystających z pokojowego nastawienia religii
                      buddyjskiej dokonują planowej eksterminacji ludności Tybetu. Ty byś chciał
                      wytoczyć Kościołowi (tzn. obecnie żyjącym, niewinnym ludziom) proces za
                      ludobójstwo na przestrzeni 2000 lat? Tylko głupiec może coś takiego napisać. Po
                      prostu chciałbyś wymordować Katolików, bo ich obecność ci bardzo przeszkadza.
                      Tak samo jak przeszkadza ukochanym przez ciebie Hindusom (rzeźbiącym penisy i
                      waginy), którzy mordują w ostatnim czasie chrześcijan na terenie Indii. Nie masz
                      też zielonego pojęcia ani o historii Kościoła, ani o krucjatach, ani o
                      inkwizycji, itp. Wiesz tyle na ten temat, ile w twój móżdżek zdołała wtłoczyć
                      komusza i postkomusza załgana propaganda. Lepiej idź się napić piwa i zamilknij,
                      zamiast wylewać na forum strumienie gnojowicy z twojego chorego umysłu. To po
                      prostu cuchnie. A z rycerstwem łączy cię tylko zakuty łeb.
                      • kamel_65 Re: Oto przykład bezdennego prymitywizmu i chamst 17.12.09, 21:29
                        Twierdzisz zatem, że "święta" inkwizycja i wyprawy krzyżowe były czymś dobrym?
                        Z tego co pamiętam z lekcji historii, KK był odpowiedzialny z palenie na stosie
                        każdego, kto twierdził coś innego niż sam kościół.
                        Aśkę D. też chcieli spalić na stosie, bo miała wizje od Boga...
                        Co jest?! KK nie znosi konkurencji albo uważa, że ma monopol na rozmowę z Bogiem?
                        To jest dopiero herezja...
                        • representation1 Re: Oto przykład bezdennego prymitywizmu i chamst 18.12.09, 09:19
                          > Twierdzisz zatem, że "święta" inkwizycja i wyprawy krzyżowe
                          > były czymś dobrym

Nie, nie ma niczego takiego w mojej wypowiedzi. Zresztą, Kościół w osobie
                          papieża JPII już dawno wyraził ubolewanie w tej sprawie. Cóż można jeszcze tu
                          uczynić? Tylko mówić całą prawdę i wyrazić skruchę. Przecież ludzie potępiający
                          palenie na stosie, w imię religii, nie chcieliby chyba, w odwet za dawne winy,
                          spalić na stosie współczesnych dostojników kościelnych? A może się mylę?

> Z tego co pamiętam z lekcji historii

Właśnie chodzi o te lekcje historii. Pamiętam dobrze dawne podręczniki i
                          półprawdy, szerzone zresztą do dziś przez lewackie media. Jednak prawda o
                          inkwizycji nie jest aż tak jaskrawa i atrakcyjna jak chcieliby tego ludzie
                          walczący z Kościołem. Wystarczy tylko sięgnąć po najnowsze opracowania historyków:

analizy.biz/marek1962/inkwizycja.htm

www.mateusz.pl/czytelnia/rz-stosy.htm

Innym przykładem propagandowego kłamstwa na temat Kościoła jest sprawa papieża
                          Piusa XII, którego przez dziesiątki lat próbowano oskarżać o sprzyjanie
                          zagładzie Żydów. Te "prawdy" starała się utrwalać w świadomości społecznej
                          zwłaszcza agentura KGB, w celu skompromitowania instytucji papiestwa. Podobnie
                          jest i dzisiaj. Wielu ludziom po prostu zależy nie tyle na prawdzie
                          historycznej, co na wykorzystaniu odpowiednio spreparowanych faktów
                          historycznych, w celu szkodzenia wizerunkowi Kościoła.

> KK nie znosi konkurencji albo uważa, że ma monopol
                          > na rozmowę z Bogiem.

To interesujące. Przecież Kościół naucza o wolnej woli ludzi. Możesz zmienić
                          operatora telefonicznego i tak samo możesz zmienić pośrednika na rozmowę z
                          Bogiem. Możesz nawet sam z nim rozmawiać bez pośredników. Za każdym razem, gdy
                          jestem w kościele słyszę właśnie zachętę do czegoś takiego. To się nazywa
                          modlitwa. Muszę Cię zmartwić. Otóż żaden rzekomy monopol instytucji kościelnych
                          nie pomoże człowiekowi, jeśli on sam nie ma ochoty na rozmowę z Bogiem. Jego
                          wiara jest pozorna i na próżno udaje. Najbardziej śmieszy mnie ta troska ludzi
                          wrogich Kościołowi i ich oskarżenia o monopol pod adresem Kościoła. Sami z
                          Bogiem nie chcą rozmawiać, nikt ich za to nie prześladuje, a larum wznoszą do
                          nieba. Nie, im chodzi nie o ten monopol, tylko o całkowite pozbycie się Kościoła
                          i ustanowienie swojego monopolu. Już kiedyś tak było:

religie.424.pl/articles.php?lng=pl&pg=833
                          • jacek226315 Re: Oto przykład bezdennego prymitywizmu i chamst 18.12.09, 15:59
                            no i co z tego ,ze Papiez JPII wyrazil ubolewanie w sprawie swietej
                            nkwizycji,ale nie potepil,nie zdjal ekskomuniki z kosciola
                            protestanckiego ani personalnie z Lutra, nie zrehalibitowal Husa,ani
                            Galileusza bo poinoc nie moze tego zrobic.Dlaczego kosciol katolicki
                            milczy o roli tzw.sw.Magdaleny?
                            • representation1 Re: Oto przykład bezdennego prymitywizmu i chamst 18.12.09, 16:27
                              > no i co z tego ,ze Papiez JPII wyrazil ubolewanie

JPII zrobił bardzo dużo. Jednak dla przeciwników KK nie ma to znaczenia. Może
                              nawet woleliby skrycie, żeby papież nic nie uczynił. Wtedy mogliby krzyczeć
                              głośniej.

> nie zdjal ekskomuniki z kosciola
                              > protestanckiego ani personalnie z Lutra,

Druga strona, tj. protestanci, też mają coś do zrobienia w tej sprawie. Dialog
                              ekumeniczny trwa. Jest nawet szansa na pogodzenie się z KK z Kościołem
                              Anglikańskim. Może nawet to ostania szansa dla tego Kościoła. Ostatnio się
                              rozpada, ponieważ na jego czele stanęli dewianci.

> nie zrehalibitowal Husa

Chyba musiałby go wskrzesić, żeby zadowolić krytyków, ale nawet wtedy to wątpliwe.

> Dlaczego kosciol katolicki
                              > milczy o roli tzw.sw.Magdaleny?

To znaczy, nie chce mówić, tego co niektórzy chcieliby usłyszeć?
                              • jacek226315 Re: Oto przykład bezdennego prymitywizmu i chamst 18.12.09, 18:03
                                Ja nie jestem przeciwnikiem KK ,ale nie znosze obludy.Taki grzybek
                                nawoluje do skromnosci a sam rozbija sie mercedesami,jak ma sumienie
                                brac cokolwiek od biednych emerytow,ktorzy tak narzekaja na lewo i
                                prawo ,ze ich dochody ledwo na zycie starcza,ktorzy nie maja czym za
                                leki placic,ale lekka reka Rydzykowi daja.
                                A coz protestanci maja do zrobienia,czyz to oni na siebie
                                ekskomunike wydali.
                                Czemu KK nie padnie na kolana w pokucie w jaki sposob szerzyli
                                chrzescijanstwo w Ameryki Poludniowej,w jednym reku trzymajac krzyz
                                a w drugim miecz.Wiekszosc wojen na swiecie wybuchalo w imie Boga-
                                jakiego? Gdzie Bog byl jak nazisci palili ludzi w obozach,gdzie Bog
                                jest jak sa kataklizmy i gina ludzie. Pewnie jest zajety.
                                • representation1 Re: Oto przykład bezdennego prymitywizmu i chamst 18.12.09, 19:25
                                  > Taki grzybek nawoluje do skromnosci a sam rozbija sie mercedesami

Duchowieństwo, tak jak społeczeństwo z którego pochodzi, nie składa się z samych
                                  tylko kryształowych ludzi. Sam znam niejednego księdza zasługującego na naganę.
                                  Postępowanie Rydzyka nieraz było niewłaściwe, ale na niego nie ma chyba mocnych,
                                  bo nie słucha nawet biskupów. Inna sprawa, ile w różnych plotkach na temat kleru
                                  jest prawdy.

> A coz protestanci maja do zrobienia, czyz to oni na siebie
                                  > ekskomunike wydali.

Na siebie nie, ale KK obłożyli anatemą ze swej strony. Wojny na tle religijnym,
                                  które kiedyś toczono, przyniosły ofiary po obu stronach. Zapewne KK ponosi
                                  największą winę, ale protestanci bynajmniej święci nie byli. A i Kościół
                                  Katolicki przeżył swoją gehennę w czasie rewolucji francuskiej i komuny paryskiej.

Tak przy okazji, mała dygresja. Mieszkając wiele lat w Niemczech obserwowałem
                                  relacje między Kościołem Katolickim a Ewangelickim. Były one bardzo dobre.
                                  Wspólnoty prowadziły ze sobą dialog, odbywały się wspólne msze ekumeniczne w ich
                                  świątyniach. Pastorowi ewangelickiemu z parafii moich niemieckich przyjaciół nie
                                  przeszkadzało, że jestem katolikiem, i mogłem zostać ojcem chrzestnym ich syna.
                                  Nie ma żadnej wrogości, odwetu i wypominania. Wszyscy znają trudną historię, ale
                                  wiedzą także, że najlepszym wyjściem jest pojednanie. Bez wątpienia, do
                                  niechlubnych kart historii KK najczęściej i najchętniej sięgają jego
                                  niechrześcijańscy wrogowie.

W 1983 r., z okazji 500-lecia urodzin Lutra, JPII wygłosił homilię w kościele
                                  luterańskim w Rzymie. Był pierwszym papieżem, który przekroczył progi kościoła
                                  protestanckiego.

> Czemu KK nie padnie na kolana w pokucie w jaki sposob szerzyli
                                  > chrzescijanstwo w Ameryki Poludniowej,w jednym reku trzymajac
                                  > krzyz a w drugim miecz.

Trzeba zauważyć, że ten podbój nie odbywał się jedynie w imię szerzenia
                                  chrześcijaństwa. To było tylko przykrywką, dobrym pretekstem dla zwykłych,
                                  świeckich rzezimieszków i barbarzyńców, takich jak Pizarro. Niemniej jednak,
                                  każdy uczciwy katolik wstydzi się tamtych zbrodni. I nie jest to refleksja tylko
                                  ostatnich czasów.

www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TH/nawracanie_konkwista.html

> Gdzie Bog byl jak nazisci palili ludzi w obozach,
                                  > gdzie Bog jest jak sa kataklizmy i gina ludzie.
                                  > Pewnie jest zajety.

To pytanie nie jest nowe. Zadawał je już biblijny Hiob, na którego spadły
                                  niezasłużone cierpienia. Po dziś dzień zadają je sobie ludzie wierzący i
                                  dyskutują na ten temat chrześcijańscy filozofowie.
                                  • jacek226315 Re: Oto przykład bezdennego prymitywizmu i chamst 18.12.09, 21:03
                                    wlasnie Ty mogles byc ojcem chrzestnym syna swych protestanckich
                                    przyjaciol,ale czy mogloby byc odwrotnie. Czy KK w polsce dopuscil
                                    by protestanta do chrztu katolickiego dziecka.A jezeli juz jestesmy
                                    przy temacie zagranicy,ja mieszkalem dluzszy czas w Stanach gdzie sa
                                    wszystkie religie mozliwe i nie wyobrazam sobie by tam ksiadz z
                                    ambony radzil wiernym na kogo maja glosowac.Nie zdarzyl by kazania
                                    skonczyc a wyprowadzili by go w kajdankach,a teraz biskup Glodz
                                    uzupartuje sobie prawo do tego by rnamawiac wiernych do glosowania
                                    na dana osobe. Jesli szanowny pan byl w Niemczech to powinien
                                    wiedziec ,ze tam kosciol jest opodatkowany a nie jak w Polsce jest
                                    pasozytem i racje ma pewna poslanka SLD dopominajaca sie by skonczyc
                                    z uprzywilejowaniem KK,a co tylko katolicy sa w Polsce? To ze masz
                                    przyjaciol protestantow to co z tego,ja pracowalem z ludzmi wielu
                                    wyznan i wielu narodowosci i mam wsrod nich tez wielu
                                    przyjaciol.Czytajac Twoje wypowiedzi ma sie wrazenie,ze ma sie
                                    doczynienia z demagogiem.I dlaczego na Rydzyka nie ma mocnych. Gdzie
                                    indziej by sobie z nim poradzono
                                    • representation1 Re: Oto przykład bezdennego prymitywizmu i chamst 18.12.09, 23:24
                                      > wlasnie Ty mogles byc ojcem chrzestnym syna swych protestanckich
                                      > przyjaciol,ale czy mogloby byc odwrotnie. Czy KK w polsce dopuscil
                                      > by protestanta do chrztu katolickiego dziecka.

KK ma ścisłe i konkretne wymagania w tym względzie. Tu nie chodzi wcale o
                                      Polskę, ale o przepisy prawa kanonicznego ustalone dawno temu i zobowiązujące
                                      duchownych do określonego działania. Nawet gdyby uważali inaczej, mają związane
                                      ręce. Myślę, że ta sprawa w wyniku dialogu ekumenicznego zostanie kiedyś
                                      rozwiązana. Nic nie dzieje się natychmiast, a jeszcze nie tak dawno Kościół
                                      Ewangelicki też nie dopuściłby katolika do ewangelickiego chrztu.

> mieszkalem dluzszy czas w Stanach...
                                      > nie wyobrazam sobie by tam ksiadz
                                      > z ambony radzil wiernym na kogo maja glosowac.

W mojej parafii księża nie uprawiają tego typu praktyk. Chrystus powiedział
                                      jasno - "królestwo moje nie jest z tego świata". Katolicy, jako obywatele mogą
                                      brać udział w życiu politycznym, ale Kościół musi trzymać się na uboczu. Takie
                                      jest też oficjalne stanowisko episkopatu. Nie znaczy to jednak, że nie może
                                      poddać ocenie moralnej działań polityków. Granica jest jednak delikatna i wielu
                                      duchownych niebezpiecznie ją przekracza.

> Nie zdarzyl by kazania skonczyc a wyprowadzili by go w kajdankach.

Jeśli jest to czyn zasługujący na kajdanki, to bardzo dziwne. W ogóle cała
                                      amerykańska demokracja jest bardzo dziwna i nie jest wolna od hipokryzji.

> Jesli szanowny pan byl w Niemczech to powinien wiedziec,
                                      > ze tam kosciol jest opodatkowany a nie jak w Polsce jest
                                      > pasozytem i racje ma pewna poslanka SLD dopominajaca sie by
                                      > skonczyc z uprzywilejowaniem KK,a co tylko katolicy sa w Polsce?

Ludzie w Polsce płacą na Kościół tyle, ile chcą. Tu nie ma przymusu.
                                      Co do dotacji z budżetu, to nie tylko KK je dostaje. Nie mogę się zgodzić z
                                      określeniem tego jako pasożytnictwo. Te pieniądze służą także różnym celom
                                      przydatnym dla społeczeństwa. Oczywiście, sprawa jest otwarta. Jeśli większość
                                      narodu zechce, to powinno się te sprawy uregulować inaczej. Działania pani
                                      Senyszyn to tani populizm, obliczony na pozyskanie postkomuszego elektoratu.
                                      Notabene i politycy rządzącej PO, i politycy SLD, nieraz starali się przypodobać
                                      Kościołowi poprzez popieranie różnych inicjatyw i świadczeń na jego rzecz.
                                      Dlaczego zatem ludzie mają pretensje wyłącznie do Kościoła, a nie przede
                                      wszystkim do polityków? Mnie najbardziej irytują różne nieprawidłowości przy
                                      zwracaniu majątku zabranego kiedyś Kościołowi przez PRL. Przekręty jakie się
                                      przy tej okazji dzieją krytykuje np. ksiądz Isakowicz-Zaleski

www.isakowicz.pl/index.php?page=news&kid=8&nid=1745

> Czytajac Twoje wypowiedzi ma sie wrazenie,ze ma sie doczynienia
                                      > z demagogiem

Demagogią to pachnie powyższe zdanie, bo ja staram się argumentować rzeczowo.
                                      Przykro mi, że sprawy nie przedstawiają się tak jednoznacznie. Może z
                                      zacietrzewionym i zaślepionym słuchaczem Radia Maryja dyskusja byłaby prostsza,
                                      ale ja RM nie słucham wcale.

> I dlaczego na Rydzyka nie ma mocnych. Gdzie indziej by sobie
                                      > z nim poradzono

Nie ma takiej potrzeby. On nie ma aż tak wielkich wpływów. Myślę, że wśród
                                      popierających go hierarchów dominuje przekonanie, że nie należy działać pod
                                      dyktando poprawnego politycznie Salonu, a rozwiązanie siłowe mogłoby przynieść
                                      więcej szkody niż pożytku. W końcu, poza polityką, RM zajmuje się głównie
                                      nauczaniem religijnym.
                                      • jacek226315 Re: Oto przykład bezdennego prymitywizmu i chamst 19.12.09, 08:14
                                        jesli Szanowny Pan tak sie powoluje na slowa JPII to ten sam JPII w
                                        czasie ktorejs pielgrzymki do kraju przestrzegal by kosciol nie
                                        mieszal sie do polityki.Niedlugo Polska zostanie drugim Iranem lub
                                        druga Grecja gdzie w konstytucji stoi ze to kraj wyznaniowy.No ale
                                        widac,ze papier wszystko wytrzyma.A co do amerykanskiej demokracji
                                        to czy dziwna czy nie ale jest,natomiast Polska niestety to jeszcze
                                        sredniowiecze i w tym jest interes tez kosciola,bo latwiej za nos
                                        wodzic zacofany narod. Na Zachodzie niewidomy,inwalida,garbaty nie
                                        wzbudza sensacji,natomiast w polskim narodzie wszystko dziwi. Kiedy
                                        hipermarkiet nie chcial wpuscic niewidoma z psem przewodnikiem ogol
                                        przytakiwala bo po co ona sie do sklepu z psem laduje,gdzie indziej
                                        jeszcze by takiej osobie obsluga pomogla,ale nie w katolandzie.
                                        Ksiadz grzmi z ambony ,zyjcie w skromnosci,a sam tacza sie w
                                        przepychu. Przede wszystkim kosciol winien uczyc tolerancji ale
                                        widocznie jemu to slabo wychodzi przykladem sa wypowiedzi Szanownego
                                        Pana i jemu podobne.Ja nie jestem geyem,ale bedac dluzszy czas po za
                                        krajem nauczylem sie akceptowac wszystkich,czego nie nauczyl sie
                                        kolega,widac nauka natrafila na nieprzydatny gront. Lacze
                                        pozdrowienia.Marry Christmes i tym samym uwazam dyskusje za zamknieta
                                        • representation1 Re: Oto przykład bezdennego prymitywizmu i chamst 19.12.09, 19:41
                                          > Niedlugo Polska zostanie drugim Iranem lub
                                          > druga Grecja gdzie w konstytucji stoi ze to kraj wyznaniowy.

No cóż, śmiać mi się chce. Szanowny Pan to chyba nie wie co się w Polsce dzieje.
                                          Polska jest dziś krajem otwartym i częścią zjednoczonej Europy. Wiele się
                                          zmieniło i zmienia nadal. W obyczajowości także, choć niekoniecznie na lepsze,
                                          czego dowodzą choćby bluzgi na forum GW. Drugim Iranem to Polska pewnie zostanie
                                          za kilkadziesiąt lat, jak Europę opanuje Islam, a tendencje demograficzne są
                                          jednoznaczne. Póki co, wzmaga się walka środowisk laickich i lewackich z
                                          chrześcijaństwem, czego przykładem są regularne akcje medialne pod przewodem
                                          Gazety Wyborczej. Ostatnio w sprawie zdejmowania krzyży w szkołach.

Szanowny Pan za wszystko co jest złe w Polsce, a także za wszystko co było złe w
                                          historii świata obarcza Kościół Katolicki. Jak europejskie żołdactwo łupiło ze
                                          złota imperium Inków, winne było chrześcijaństwo, kiedy w Ameryce Północnej
                                          zdziesiątkowano, złupiono i przegoniono do rezerwatów całą populację Indian,
                                          winne było zapewne tylko chrześcijaństwo. No i za haniebny handel niewolnikami
                                          też należałoby chyba obarczyć tylko Kościół? A dzisiaj, za chamstwo ochroniarzy
                                          w polskim hipermarkecie bezpośrednio odpowiedzialny jest katolicki kler.

Niech Szanowny Pan raczy mnie nie pouczać o walorach amerykańskiej demokracji,
                                          która na sumieniu ma przelaną krew Indian i życie niezliczonej rzeszy czarnych
                                          niewolników. Ja i moi koledzy wyjeżdżamy od czasu do czasu na kontynent
                                          amerykański i mamy bardzo mieszane uczucia co do tamtejszej demokracji i
                                          obyczajowości. Przy niektórych wyczynach amerykańskich służb, policji,
                                          sądownictwa, itp., polskie chamstwo narodowe to mały pikuś.

Proszę mnie nie uczyć tolerancji. Ja gejów się nie czepiam, o ile oni mnie nie
                                          zaczepiają, a niestety zdarzyło mi się parę razy słyszeć nachalne propozycje z
                                          ich strony. Trzeba rozróżnić jednak tolerancję dla osób homoseksualnych od
                                          akceptacji ich praktyk. Tego wymagać nie można. Stanowczo sprzeciwiam się
                                          zwłaszcza możliwości adopcji dzieci przez pary gejowskie. Lepiej, żeby Polska
                                          była, jak to Szanowny Pan określa, średniowieczna, niż gdyby miało spotkać nas
                                          zwyrodnienie na wzór szwedzki:

www.youtube.com/watch?v=EFIwFnrNX1M
                                          www.youtube.com/watch?v=j5_uHLDfUwk&feature=related
                                          www.youtube.com/watch?v=nLponZVOwig&feature=related

Muszę powiedzieć, że nasza dyskusja była bardzo owocna. Zrozumiałem dlaczego
                                          Kościół powinien być ostrożny w prowadzeniu dialogu ze swoimi przeciwnikami i
                                          dlaczego Jan Paweł II tak właśnie postępował, a dziś Benedykt XVI nawet nieco
                                          powściąga niedawną otwartość Watykanu na dialog. Szanowny Pan twierdzi, że nie
                                          jest wrogo nastawiony do KK. Ja jednak mam odmienne wrażenie. Reakcje Waćpana
                                          wydają mi się właśnie dość napastliwe. Według zasady: ja mu daję palec, a on
                                          chce mi odgryźć rękę. Wrogowie Kościoła wcale nie są zainteresowani dialogiem i
                                          ułożeniem sobie z nim poprawnych stosunków. Oni pragną tylko jego unicestwienia.
                                          Chcą Kościół upokorzyć, a nawet domagają się od niego samoupokorzenia. Nadmierne
                                          ustępstwa ze strony Kościoła mogą prowadzić do utraty przezeń swojej tożsamości,
                                          a wrogie Kościołowi siły poczytują je jako oznakę słabości. Dlatego ostrożne
                                          postępowanie obecnego papieża jest ze wszech miar uzasadnione.

Na tym kończę i szczerze życzę Szanownemu Panu Wesołych Świąt Bożego Narodzenia
                                          oraz wszelkiego dobra.
                                          • jacek226315 Re: Oto przykład bezdennego prymitywizmu i chamst 19.12.09, 20:51
                                            Uff! Ales sobie pan ulzyl i lzejszy sen bedziesz pan mial.
                          • kamel_65 Re: Oto przykład bezdennego prymitywizmu i chamst 18.12.09, 17:53
                            representation1 napisał:

> > Twierdzisz zatem, że "święta" inkwizycja i wyprawy krzyżowe
                            > > były czymś dobrym
                            >
                            > Nie, nie ma niczego takiego w mojej wypowiedzi. Zresztą, Kościół w osobie
                            > papieża JPII już dawno wyraził ubolewanie w tej sprawie. Cóż można jeszcze tu
                            > uczynić? Tylko mówić całą prawdę i wyrazić skruchę. Przecież ludzie potępiający
                            > palenie na stosie, w imię religii, nie chcieliby chyba, w odwet za dawne winy,
                            > spalić na stosie współczesnych dostojników kościelnych? A może się mylę?

Nie, nie mylisz się - odwet nie jest dobrą metodą zadośćuczynienia, ale KK musi
                            zdawać sobie sprawę z tego, że skrucha czy "przepraszamy" to mimo wszystko wciąż
                            za mało.
                            Miejmy nadzieję, że KK wyciągnęło odpowiednie wnioski ze swoich niecnych czynów...
                            • representation1 Re: Oto przykład bezdennego prymitywizmu i chamst 18.12.09, 19:31
                              > KK musi zdawać sobie sprawę z tego, że skrucha czy
                              > "przepraszamy" to mimo wszystko wciąż za mało.
                              > Miejmy nadzieję, że KK wyciągnęło odpowiednie wnioski
                              > ze swoich niecnych czynów.

Ja także myślę, że to wszystko jeszcze za mało. To dopiero początek. Przepraszać
                              też nie jest łatwo. Piszę więcej w innych komentarzach.
                      • lugner.bakayaro Re: Oto przykład bezdennego prymitywizmu i chamst 18.12.09, 05:36
                        ahahah sure presentation kosciol jest niewinny 2 k lat ludobojstwa sie
                        przedawnilo a ja pije piwo i jestem komuchem .. WHATEVER ssij imho n00bie
                        i btw dlaczego wymordowanie katolikow jest czyms zlym ? przeciez pojdziecie do
                        nieba i bedziecie sie ogrzewac w swietle swojego boga. to moze odrazu sie
                        zabijecie i oszczedzicie problemow wszsytkim innym . I oczywiscie nie mam
                        pojecia o histori kosciola i krucjatach .
                        i s inkwizycja tez byla ok uwielbiani przez ludzi. imho SSIJ
                        tak czy siak wsadz sobie w dupe swoje puste wywody pajacu i tyle.
                        Pozatym wiesz skoro 99% ksiazek historycznych napisanych przez PROFESOROW
                        hisdtori z WIELU krajow to komusza propagadna to ladnie ch...ku masz ... wilewac
                        bede co mi sie podoba katopie...u idz do kosciolka poki jescze mozesz bo
                        nadejdzie taki czas ze zostaniecie rozliczeni ze swoich zbrodni i wtedy niech
                        wasz bog sobie was posortuje . tyle ci mam do powiedzenia. to mowilem ja ateista

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka