zawsze.gjanka Jerzy Szmajdziński kandydatem SLD na prezydenta 20.12.09, 08:51 Już tak bywało, że wyborcy po nieudanych rządach prawicy popierali lewicę, przecież rząd Millera też miał 40% poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomasa1 Jerzy Szmajdziński kandydatem SLD na prezydenta 20.12.09, 09:36 Mnie zastanawia tylko ,która opcja polityczna podpisała Konkordat z Watykanem,to zdrajcy narodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Jerzy Szmajdziński kandydatem SLD na prezydenta 20.12.09, 09:47 SLD odziedziczył po swojej za przeproszeniem maci nie tylko działaczy ale też w wiarę w potęgę haseł i moc zaklęć. Ten sen, o którym mówi Kwaśniewski, pozostanie poobiednia drzemką politycznego emeryta, ten dziejowy moment Szmajdzińskiego to jednodniowy epizod. U podstaw idei lewicy jest dobra wola i chęć jednoczenia ludzi, a czy mogą to robić zetemesowscy oportuniści uczeni od dziecięctwa partyjnego wyścigu szczurów? Moja uwaga nie dotyczy pana Kwaśniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Kandydat na miarę możliwości - jak w "Misiu" 20.12.09, 10:00 "To jest miś na miarę naszych możliwości. My tym misiem otwieramy oczy niedowiarkom! Mówimy: to jest nasz miś, przez nas zrobiony, i to nie jest nasze ostatnie słowo!":) Na POhybel czerwonym! u. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Kandydat na miarę możliwości - jak w "Misiu" 20.12.09, 10:10 A wy styropianowcy kogo macie ? Memloka i sepleniącego piłkarzynę. Odpowiedz Link Zgłoś
jeg_vil_ha_loff Jerzy Szmajdziński kandydatem SLD na prezydenta 20.12.09, 11:16 Kwaśniewski: "Miałem sen, gdzie możemy powiedzieć, że mamy kandydata na prezydenta. Budzę się, a tu kac taki jak nigdy w życiu" Odpowiedz Link Zgłoś
rekin.finansjery Prezydentem Bydgoszczy chyba 20.12.09, 11:38 Nie wiem co wieksze, wiara wyznawcow radia Maryja w Rydzyka, czy wiara dzialaczy i wyborcow SLD na cokolwiek podczas wyborow, nie widze roznicy. Ale nothing is impossible heheh, to jest brniecie w schizofrenie i oderwanie od rzeczywistoci, tylko plus za dazenie do celu, to sie ceni. Odpowiedz Link Zgłoś
brzezie76 To nie był sen Alka. 20.12.09, 12:31 To były pijackie omamy.Alek ,kiedy ty wreszcie wytrzeżwiejesz i dokończysz studia. Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Przyjdzie czas na przebudzenie z tego pięknego snu 20.12.09, 13:59 Kwach zachowywał się jakby się naćpał, a Szmajdziński to ciepłe kluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Przyjdzie czas na przebudzenie z tego piękneg 20.12.09, 23:05 acc4 napisała: > Kwach zachowywał się jakby się naćpał, a Szmajdziński to ciepłe > kluchy. Większych kluchów od Prezydenta Kaczyńskiego Świat nie widział. A i kandydat POciotków wcale nie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
uum1 Jerzy Szmajdziński kandydatem SLD na prezydenta 20.12.09, 18:36 Nie pisze sie do wszystkich ale do niektórych.W tym wypadku do tych, których interesują przemiany ruchu lewicowego w Polsce i jego perspektywy.I pisze sie tyle ile trzeba a nie zeby krótko.Może się okazać , że krótko nic nie znaczy.W tym przypadku nie ma czego pamiętac.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
uum1 Re: Jerzy Szmajdziński kandydatem SLD na prezyden 20.12.09, 18:49 Powyższe jest do wet3 Odpowiedz Link Zgłoś
javall Jerzy Szmajdziński kandydatem SLD na prezydenta 21.12.09, 00:44 Z Millerem i Oleksym?! A gdzie jest Wiesio Kaczmarek? Kto wezmie do reki miotle i maczuge? Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Jerzy Szmajdziński kandydatem SLD na prezydenta 21.12.09, 11:17 Uważam, że popełniono podwójny błąd: po pierwsze - lewica powinna jak całość wystawić JEDNEGO kandydata i to człowieka z charyzmą, po drugie - Szmajdziński przy wielu swych zaletach będzie zawsze przez przeciwników kojarzony z PZPR i to będzie koronny argument w walce wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
mania59 Miałem sen 30.12.09, 17:55 Abstrahując od treści tego wystąpienia, chciałabym zwrócić uwagę, że takie niby oparcie się na przemówieniu Martina Luthera Kinga zawiera podstawowy i ewidentny błąd. M.L.King powiedział "I have a dream", co w tłumaczeniu na polski wyrażone byc powinno tak: Mam marzenie. Zachodzę w głowę, kto wymyślił to nieszczęsne tłumaczenie Miałem sen ??? M.L.King powiedział m.in. tak: I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character. Całe przemówienie Kinga www.americanrhetoric.com/speeches/mlkihaveadream.htm, wraz z nagraniem i filmem. Kto wie, kto jest autorem tego tłumaczenia o rzekomym śnie? Pozdrawiam, Mania Odpowiedz Link Zgłoś