kuro-sawa 05.01.10, 08:18 jezu jaka mordega z ta baba co opowiada,nie mozna jej sluchac eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyy eeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyeeeeeeeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyy.masakra. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fn2000 Fotografie roku 2009 12.01.10, 15:19 Ja osobiście już mam dość "grzecznych" i wymownych zdjęć ofiar wojny. Czemu ma to służyć? Chyba tylko i wyłączniej taniej sensacji. Jeśli na prawdę chcecie pełnić MISJĘ to pokażcie rozerwana ciała ofiar zamachów, oderwany kończyny żołnierzy po wybuchu IED - niech ci, którzy wysyłają ich tam zobaczą jakie są konsekwencje papierowych decyzji. Rozbawiło mnie: "moje ulubione zdjęcie, ukazujące ułamki sekundy po detonacji bomby zamachowca samobójcy w tłumie". Co się Tobie tak bardzo spodobało? To, że ludzie na pierwszym planie parę milisekund później są już tylko krwawą miazgą, spływającą w dół ulicy? Ilekroć wybieram się na World Press Photo zawsze musi być jakaś masakra. Zawsze. Kiedyś, kiedy medialny coverage wojny był czymś nowym ja rozumiem, że trzeba było pokazać ludziom jej horror, ale teraz? Wszyscy się z tym już pogodzili, że gdzieś tam daleko są nasi, a niektórzy z nich wracając w kawałkach. Pogodzili się i ZAAKCEPTOWALI ten fakt, bo nie robimy z tym nic. Pokazywanie takich zdjęć w selekcji "najlepszych" zdjęć roku teraz jest hipokryzją i zwykłym szukanie taniej sensacji. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś