patman Dziś Kropiwnicki melduje się do biskupa 06.01.10, 12:45 Za publiczne pieniądze zrobił sobie orszak konny, a ludzie pocałowali klamkę w Urzędzie Wiejskim. Niby PO chce go wykopać, podczas gdy samo chodzi na pasku czarnego okupanta. Jedni warci drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
absbls PO zmienia zdanie. Święto Trzech Króli dniem wo... 06.01.10, 12:46 Junker, Du bist ein Vollidiot! Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Bardzo inteligentnie POsrańcy! Może ten projekt .. 06.01.10, 12:48 dotyczy tylko 6 stycznia 2010 roku? Teraz to pan Schetyna może nas pocałować w dupsko ze swoim łaskawym projektem. 6 Stycznia mija, a my zapie...my w pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
ezri PO zmienia zdanie. Święto Trzech Króli dniem wo... 06.01.10, 12:48 Wymyśliliby jakieś święto w lutym albo między lipcem a wrześniem, tam tak jałowo, a 6 stycznia to kompletny bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac @sharn1 06.01.10, 12:49 Buhahahahahahahaaaa > Czyli PO nadal uprawia politykę "buzi - dupci". > > Tu da buzi a tam dupci. > Wszystko dla słupków wyborczych. No i co z tego. Poczytaj sobie forum - wiele osób, które Ci się wydają "zwolennikami" PO cały czas twierdzi to samo. Tyle, że PiS robi to samo, tyle, że bardziej nieudolnie i względem tych ludzi którzy u większości "wykształciuchów" budzą obrzydzenie. PiS jest tak mocno do d***, że PO mimo wielu wad jest i tak lepsze od nich o kilka klas. > Ciekawe jak na to zareaguje oświecony lewicowo - liberalny nurt > feministyczno - gejowsko - antykatolicki, czyli forumowicze GW? Nie ma czegoś takiego jak "lewicowo-liberalny". Albo lewicowy, albo liberalny - to są wzajemnie sprzeczne wizje państwa. Co najwyżej lewicowcy o liberalnym podejściu do spraw zachowań człowieka - to jednak jest zuuupełnie co innego. Następna sprawa to czytelnicy GW wcale nie są feministyczno-gejowscy. Wystarczy poczytać ile osób nabija się z feministek, czy gejowskiego zadęcia. Nabija się, a nie zieje do nich nienawiścia jak tzw. "prawica" (czyli tak naprawdę lewicowi nacjonaliści). Następna sprawa to "antykatolickość". Też śmieszny zarzut przy licznych religijnych - katolickich artykułach w GW. Gazeta oczywiście jest, ale nie antykatolicka, a antyklerykalna - w sensie walki z butą tego kleru, który zapomina czy tabakiera jest dla nosa czy nos dla tabakiery. Księży którzy jeszcze pamiętają jaka powinna być ich rola GW nigdy nie atakowała a często pokazuje ich dobre działanie. No i ostatnia sprawa - ty TEŻ jesteś forumowiczem GW. Czy czujesz się członkiem "oświecony lewicowo - liberalny nurt feministyczno - gejowsko - antykatolicki"? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: @sharn1 06.01.10, 13:00 Sie nie tlumacz bo winni sie tlumacza. Rozumiem ze zycie ze swiadomoscia przynaleznosci do lewicowo-liberalnego (czy wrecz libertynskiego) marginesu wraz z tymi wszystkimi mniejszosciami jest przykre ale to chyba nie powod zeby zaprzeczac oczywistym klasyfikacjom. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Lewicowy liberał, to w porównaniu z prawicowym 06.01.10, 13:16 eurofaszystą, jak ty, to tak jak perfumy i fetor szamba, więc nie smródź już na tym forum. ____________________________________________________________________ Gdzie się zgubił twój idol Bender w drodze do Europarlamentu? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Lewicowy liberał, to w porównaniu z prawicowy 06.01.10, 13:53 A co to jest "prawicowy eurofaszysta"? Faszystom raczej pod względem poglądów na organizację państwa było bliżej do lewicy niż prawicy, mimo niechęci do komunistów. Jak może byc "euro" jeśli jedną z cech faszyzmu był nacjonalizm co jest raczej sprzeczne z ideą wspólnej Europy? To taki sam bełkot jak lewicowy liberał. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: @sharn1 06.01.10, 13:43 Junkierku drogi: 1. Ja nie tłumaczę "się" ja tłumacze nieukom. 2. Lewicowo-liberalny? No Junkier jak potrafisz pogodzić lewicowe omnipotentne państwo z centralnym sterowaniem wszystkiego co się da z liberalnym państwem, gdzie rola "państwa" powinna być zredukowana do roli nocnego stróża i najlepiej by się odwaliło od tego co robią ludzie? No jak? Jak pogodzić ogień z wodą? Potrafisz mi powiedziec? A co ma wspólnego lewicowość czyli pogląd na państwo i jego mechanizmy z libertnizmem czyli uwolnieniem się z kanonów moralnych? Przecież największe komuch były również największymi wrogami libertynizmu. Wręcz wskazywali "zachód" jako źródło wszelkiego zepsucia moralnego. Jakie "oczywiste klasyfikacje"? Bełkot Junkierku. Czysty bełkot człowieka, który nie wie o czym mówi. I z takim bełkotem chce walczyć. Mnie nie przeszkadza że jesteś lewicowym (określona wizja państwa jako ustroju) nacjonalistą (stosunek do innych narodów i mniejszości narodowych). Możesz sobie nim być póki nie będziesz siłą wprowadzać swoich poglądów. Jednak proszę - nie myl nazw. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: @sharn1 06.01.10, 13:55 Liberalny w sensie światopoglądowym = libertyńsko-permisywistyczny. I nie mów mi tu że komuchy nie byli libertynami, odsyłam np. do książek o życiu prywatnym komunistów sowieckich i rosyjskich (należałoby raczej powiedzieć żydowskich licząc odsetkowo) i zobaczysz jaki tam "konserwatyzm" obyczajowy panowal. A rebours chyba. Z kanonów moralnych nie trzeba się "uwalniać", je trzeba respektować bo każdy człowiek ma zasady, przynajmniej powinien je mieć czego tzw. eurolewica jak się wydaje nie rozumie hołdując najprymitywniejszym instynktom i podnosząc zaspokajanie pierwotnych instynktów do rangi jakiejś rzekomo wielce istotnej sprawy. Co do tego nazywania mnie lewicowcem, no daruj ale to jest czysta komedia. Mam w 100% przekonania prawicowe i konserwatywne. Ale nie sadze zebys to rozumial, zreszta mniejsza z tym. A klasyfikacje są takie że liberałowie idą ręka w rękę z socjalistami w dzisiejszej UE. Różnią się tylko poglądami na udział obciążeńfiskalnych i parafiskalnych w PKB. Tylko tyle. Prawdziwe linie podziałów politycznych przebiegają dziś gdzie indziej dlatego spokojnie można dla potrzeba klasyfikacyjnych traktować liberałów (wannabe) i socjalistów jako jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: @sharn1 06.01.10, 14:19 Rzeczywiście prawica ma twarde podstawy moralne,widać to po senatorach RP. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: @sharn1 06.01.10, 14:55 > Liberalny w sensie światopoglądowym = libertyńsko- > permisywistyczny. W sensie obyczajowości społecznej - to zupełnie co innego niż "bezprzymiotnikowo" co się używa w 99% do określenia poglądów politycznych dotyczących konstrukcji państwa. Każdy to wie prócz "prawicy" będącej zwykle nieukami. > I nie mów mi tu że komuchy nie byli libertynami, odsyłam np. do > książek o życiu prywatnym komunistów sowieckich i rosyjskich > (należałoby raczej powiedzieć żydowskich licząc odsetkowo) i > zobaczysz jaki tam "konserwatyzm" obyczajowy panowal. A rebours > chyba. Następny błąd rozumienia słów. Mylisz "komunistów" czyli wyznawców / zwolenników pewnej ideologii z warstwami rządzącymi określonym krajem. Oczywiście, że państwo komunistyczne głosiło purytanizm w zakresie zachowania miedzyludzkiego. Wystarczy poczytać książki / gazety z ówczesnych czasów. Co innego zachowanie przywódców krajów komunistycznych - tu się ideologia mocno mijała z praktyką. To jednak jest cecha ogólna organizacji "konserwatywnych" pod względem ideologii opisujacej stosunki międzyludzkie. Zwykle ich władze mniej lub bardziej jawnie uwazają że ICH te prawa nie dotyczą. Dziś jawnym przykładem tego zachowania jest PiS. Ok "wartości rodzinne" są dla nich naważniejsze - a w klubie parlamentarnym rozwodnicy i ludzie w stanie bezżennym. Stosunki z PZPRem czy SB to dla nich hańba. No ale nie dotyczy to członków ich wierchuszki. Następny problem to "żydzi", a komunizm. Fakt wielu słynnych komunistów było Żydami. Jednak ci sami Żydzi komuniści ninawidzili Żydów nie komunistów. Żydowskośc dla nich miała mniejsze znaczenie niż komunistycznośc. No i wazniejsza sprawa. Jednak większość członkóe KPZR to byli "rdzenni" Rosjanie nie Żydzi tak samo jak w Polsce PZPR i SB/UB to byli w większości "rdzenni" Polacy - mimo wysiłków "pewnych osób" z fobią na punkcie Żydów, by udowodnić, że było na opak. > Z kanonów moralnych nie trzeba się "uwalniać", je trzeba > respektować bo każdy człowiek ma zasady, przynajmniej powinien je > mieć czego tzw. eurolewica jak się wydaje nie rozumie hołdując > najprymitywniejszym instynktom i podnosząc zaspokajanie > pierwotnych instynktów do rangi jakiejś rzekomo wielce istotnej > sprawy. Ble, ble, ble, ble. Najfajniej to się dyskutuje z czymś co ktoś inny NIE powiedział. > Co do tego nazywania mnie lewicowcem, no daruj ale to jest czysta > komedia. Mam w 100% przekonania prawicowe i konserwatywne. Ale nie > sadze zebys to rozumial, zreszta mniejsza z tym. Mniejsza mniejsza. Jasne. Bo to tylko TY twierdzisz że to sa poglądy "prawicowe i konserwatywne". Jednak jak odpytać cię o konkretny stosunek do różnych spraw organizacji państwa, to nagle okazuje się że nie potrafisz nic sensownego powiedziec. Za to ilekroć ktoś atakuje lewicową partię udającą prawicę - stajesz w jej obronie. Ot taki przykład "prawicowości" poglądów. > A klasyfikacje są takie że liberałowie idą ręka w rękę z > socjalistami w dzisiejszej UE. Różnią się tylko poglądami na > udział obciążeńfiskalnych i parafiskalnych w PKB. Nie "liberałowie", a partie mające liberalizm w nazwie. zresztą większość socjalistów tych z nazwy jest znacznie bardziej liberałami niż "prawicowcy". Ot najprostszy przykład - kto dziś nagłośniej krzyczy w Polsce przeciwko prywatyzacji słuzby zdrowia (czyli działaniu typowo liberalnemu)? No kto Junkierku? Która partia okazuje się najbardziej lewicowa w tym względzie? > Prawdziwe linie podziałów politycznych przebiegają dziś gdzie > indziej dlatego spokojnie można dla potrzeba klasyfikacyjnych > traktować liberałów (wannabe) i socjalistów jako jedno. Kaczki jedzą chleb i szczury też jak ludzie rzucają go do wody. Stąd intelektualiści tacy jak Junkier spokojnie powiedzą, że nie ma pomiędzy nimi różnicy... tiaaaaa... :PPPPPPPPPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Do Wyborczej........................... 06.01.10, 12:51 Wpisy jak za komuny, takich dzis macie zwolennikow.Walka z kosciolem to ich zasada.A po za tym mowicie o tolerancji dla gejow i innych obloznie chorych. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Walcząca niegdyś z Kościołem SB przechrzta dała 06.01.10, 13:18 głos i poucza:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
10robo10 PO zmienia zdanie. Święto Trzech Króli dniem wo... 06.01.10, 12:57 Jedyne o co chodzi to następny tzw. "długi łikend" pod nazwą Trzech Króli. W kościołach niewiele słuchaczy przybędzie, ale więcej zarobią górale. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Wyższość tacy nad gospodarką. 06.01.10, 12:58 Presja procesji jak widać pomogła.Nie ma znaczenie czy biedne państwo na dorobku, ale jednak interes tacowy,no bo do tego to się sprowadza.Dalsza klerykalizacja i państwo wyznaniowe,cała reszta to przykrywka pod kościelny biznes oczywiście nieopodatkowany.Powala giętkość i uległość wobec rydzopochodnych obecnej ekipy rządzącej.W tym stanie rzeczy przegrane wybory to pewność.Jedni odrzucą jako uległy i do niczego się nie nada,a drudzy za zbytni opór przed pazernością kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
topix wybory idą, czego się nie zrobi dla głosów 06.01.10, 13:00 a Krop. to głupek... Odpowiedz Link Zgłoś
biscuit Ja nie chcę aby 6.01 był dniem wolnym 06.01.10, 13:03 Nie chcę, bo cały tydzień jest rozwalony. I to zaraz po nowym roku. Nie dosyć że zmęczony imprezką noworoczną, to jeszcze jeden dzień wolny który nic nie wnosi do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 Takich jak ty sa miliony ale kropa od reszty zeb 07.01.10, 20:02 zebrał podpisy. Może SLD będzie lepsze od kropy i zbierze 2 mln podpisow zeby nie było tego dymanego świeta. Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo Najlepiej jeszcze kilkanaście wolnych katolickich 06.01.10, 13:03 świąt. Wszak świętych w kalendarzu mamy bez liku! Tylko niech za to płacą z kasy Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalcyprian PO właśnie stracił u mnie głos w wyborach 06.01.10, 13:05 Jeżeli do tego dojdzie, więcej na nich nie zagłosuję. Nie wiem jak bardzo trzeba by nastraszyć mnie PiSem, żebym zmienił zdanie ale to raczej mało prawdopodobne. Donaldinio też może zapomnieć o mnie w wyborach prezydnckich. Pieprzyć ich. Odpowiedz Link Zgłoś
men_53 Zmienia zdanie? Daje jeden, zabiera kilka ? Do teg 06.01.10, 13:06 Zmienia zdanie? Daje jeden dzień, zabiera kilka innych? Do tego daje dzień w idiotycznym terminie? Nie chce mi się bawić w statystykę, ale świąt w wolne soboty jest rocznie średnio chyba 2-3. Bilans jest oczywisty i tylko kler sie cieszy. I posłowie będący jego tubą. Odpowiedz Link Zgłoś
brave48 jakich kilka?? 03,dnia ! 06.01.10, 15:12 Jest 12 świąt, z czego 3 (2 w Wielkanoc 2 i Boże Ciało) wypadają zawsze w nd/pon i czw - zostaje 9. Średnio na sobotę przypada 9/7 święta czyli 1,3. Teoretycznie tracimy więc średnio rocznie 0,3 dnia! Biorąc pod uwagę 'szkody' jakie przyniesie przedłużanie świąt od 20.12 do 06.01 to i tak za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny To było do przewidzenia 06.01.10, 13:08 było tylko kwestią czasu żeby PO uległo presji KK. Ta partia - podobnie jak inne - nie ma jaj. Jest oczywiste, ze nie przeprowadzi żadnych niepopularnych społecznie reform byle tylko sobie "porządzić", żeby "Zbysiu" załatwił "Rysiowi" coś na 90% etc. Czy naprawdę jesteśmy skazani na takich bezpłciowych gołodupców? Odpowiedz Link Zgłoś
zetisdead PO zmienia zdanie. Święto Trzech Króli dniem wo... 06.01.10, 13:10 Heh, kto by pomyślał. jeszcze dziś na forum NaszeMiasto.pl PO-groupies pokrzykiwali na Kropę, że takimi pomysłami wpędza nas do średniowiecza. Ale też musi być im łyso. Oni sercem i ciałem za PO, a tu niespodzianka. Powinni wysyłać jakieś instruktarze dla aktywistów, żeby ich uprzedzać o zmianach decyzji, bo wychodzą na durniów. Odpowiedz Link Zgłoś
rita.1 PO zmienia zdanie. Święto Trzech Króli dniem wo... 06.01.10, 13:11 Nie rozumiem dlaczego mamy mieć wolne tylko w katolickie święta? To jawna dyskryminacja i łamanie praw człowieka, niezgodne z nasza konstytucją, która gwarantuje równość wszystkich wyznań! Przecież obywatelami Polski są również wyznawcy innych religii. Dlaczego, np. wyznawcy prawosławia, w swoje religijne święta mają brać urlop wypoczynkowy? O innych nie wspomnę. Albo państwo daje święta wszystkim, albo nikomu. Nie żyjemy w Watykanie! Najwyższy czas zainteresować tym problemem Strasburg. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 Re: PO zmienia zdanie. Święto Trzech Króli dniem 06.01.10, 17:09 popieram, dzisiaj właśnie jest Wigilia prawosławnych - czy ktoś da im choćby pół godziny wyjść wcześniej z przcy!? A może jutro dostaną wolne!? Oczywiście że nie! Odpowiedz Link Zgłoś
pinb-zgora Kretynizm! 1,5 mld złotych poszło wolną ręką... 06.01.10, 13:14 bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
anasz PO zmienia zdanie. Święto Trzech Króli dniem wo... 06.01.10, 13:17 koniec. na pewno PO nie bedzie miało mego głosu! w zadnych wyborach. No pis też nie! ale na wyboru pojde. Odpowiedz Link Zgłoś
pregierz PO zmienia zdanie. Święto Trzech Króli dniem wo... 06.01.10, 13:17 Fajne święto , wreszcie takie bardziej pogańskie, bo żadnych trzech króli nie było. Do tego powinno byc jeszcze wolne w - 4 do brydza - 7 wspaniałych - 12 sprawiedliwych (albo gniewnych jak kto woli) - 40 rozbójników (najlepiej we wtorek) i Alibaby (w środe)... I żeby było święto dla wszystkich nie tylko dla administracji i biurokratów to powinni zamknąc w ten dzien kolej, stacje benzynowe, pogotowie, szpitale... i kilka innych Odpowiedz Link Zgłoś
jara1977 PO zmienia zdanie. Święto Trzech Króli dniem wo... 06.01.10, 13:18 Super! A wśród tych 13 wolnych dni są m.in. 1 dzień Zielonych Świątek (zawsze niedziela) oraz 1 dzień Wielkanocy (zawsze niedziela). I tak właśnie uprawia się propagandę liberalną. Aha, a czy autor zadał sobie trud sprawdzenia ile dni w innych krajach Unii liczy urlop wypoczynkowy? Dziękuję i proszę o przedstawianie wszystkich faktów, a nie tylko tych, które są wygodne dla pewnych kręgów. Odpowiedz Link Zgłoś
ww-77 PO zmienia zdanie. Święto Trzech Króli dniem wo... 06.01.10, 13:22 Myślałem, że katolicy chcą tego święta ze względu na swoje uczucia religijne, a nie - lenistwo i chęć życia na koszt innych. Tymczasem nie stać ich nawet na to, żeby w zamian poświęcić się dla Chrystusa i popracować dwa dni dłużej w roku. Łatwo się domyślić, jak by zareagowali, gdyby wprowadzono podatek kościelny. Odpowiedz Link Zgłoś
ya-c PO zmienia zdanie. Święto Trzech Króli dniem wo... 06.01.10, 13:24 Na litość!!!!! Dobrze jest jak jest, po co zmiany? Co my będziemy świętować???? Trzech króli? Dobre mi... Odpowiedz Link Zgłoś
niezalezny78 Jeszcze dodac obowiazek ucestniczenia we mszy... 06.01.10, 13:27 ...i ofiary na tace godnej 3 Kroli. Zarowno w 3K jak i w inne Swieta Koscielne. Odpowiedz Link Zgłoś