jerjar 08.01.10, 07:57 Wygnaniec. Ale on tu jeszcze wróci i jak weźmie za pióro ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarak_44 Nie-szczęście 08.01.10, 08:02 " ...nie może znaleźć pracy ani rozwijać się naukowo?! To absurd. Na szczęście można jeszcze pracować za granicą..." to raczej nie-szczęście :/ --- Mignęły dwie blade plamy olbrzymich oczu. Obie nagle wystrzeliły z zarośli w kierunku Tasznika. Potworne slepia osadzone były na pokrytym miedzianymi łuskami łbie gniewosza królewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Nie-szczęście 08.01.10, 08:58 szarak ,jak siedzisz w tej swojej polskiej dziupli i nie wiesz jak swiat wyglada ,to tak trzymaj ciemniaku.Wyjezdzaja ci co chca cos w swoim zyciu zmienic ,uciec od tego szaractwa ,takiego jak ty....... Odpowiedz Link Zgłoś
300zl Zyzak ucfieka bo jedynie co osiagnał 08.01.10, 09:01 to poklask byłego betonu komunistycznego zwanego moherami i potomków bolszewików którzy rządzą PiS Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Zyzak ucfieka bo jedynie co osiagnał 11.01.10, 09:41 Mylisz sie,nie ucieka.- Jedzie bo tam bedzie mial lepsze warunki na pisanie o ukladach,i ukladzikach ludzi ze"swiecznika".W Polsce nie ma,obecnie,mozliwosci wydania publikacji o funkcjonujacym w kraju systemie zycia publicznego.Wszyscy widzimy,ze za sprawa PO,zycie publiczne w Polsce ma charakter patologiczny i kryminogenny. Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 08:04 "Pozycja została bardzo mocno skrytykowana przez środowisko historyczne, które w dużej mierze uznało ją za niezgodną z kodeksem zawodowym, jako pozbawioną źródeł" A czy te "środowiska historyczne" krytykowały z tych samych powodów "dzieła znanego historyka" Jana Tomasza Grossa nt Jedwabnego? W nich nie było żadnych źródeł tylko jedna "haggada" czyli żydowska opowieśc-baśń. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Mam nadzieje ze USA odmowi wizy temu byle- komu. 08.01.10, 08:10 Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 08:15 Miałem okazję obejrzeć w internecie wypowiedzi mieszkańców rodzinnej wioski młodego Lecha. Trudno mieć watpliwości że miał nieślubne dziecko (utopiło się ono zresztą). W świetle powyższego ataki na autora opracowania historycznego jawią się jako kołtuństwo środowisk lubiących się uważać za antykołtuńskie... Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Wg mieszkancow Zoliborza kot Jarusia 08.01.10, 08:19 mial hemoroidy. Prosimy o interpretacje tej waznej wiadomosci, pluszowy antykołtunie Odpowiedz Link Zgłoś
300zl miał i się akurat utopiło? 08.01.10, 09:34 cholera dowód szlag trafił. Wiesz jak rozróżnić dziecko plebana od innych dzieci? Każe do siebie mówić wujku Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 10:02 Nie jest na 100% pewne,ze nieslubne dziecko Walesy utopilo sie.- Co do okolicznosci utoniecia sa watpliwosci,mogl tez ktos w tym pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 10:10 Mieszkam w sąsiedniej wsi, do której Zyzak również zawitał. Rozmawiał głównie z pijaczkami pod sklepem, zwanym popularnie "U Budynia". Jego rozmówcy byli z kategorii takich, co to za nalewkę powiedzą wszystko, co się chce. Odnośnie wiarygodności takich opowieści - pamiętam, jak zacząłem prowadzać się z moją pierwszą dziewczyną - w przeciągu kilku tygodni poznałem kilka różnych dat swojego ślubu, niektóre opowieści zawierały też szczegóły odnośnie ceremonii i miejsca wesela. Książka Zyzaka, napisana na podstawie takich źródeł, powinna zaczynać się od słów "Jak wieść gminna niesie...". Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 10:37 Tak na marginesie ,to od pijaczkow mozna sie dowiedziec najwiecej,bo nie musza sie obawiac o to co sasiad o nich powie.......a ty ned-nap nie picuj ze mieszkasz w sasiedniej wsi ,tylko jak chcesz byc wiarygodny to podaj nazwisko ,nazwe wsi itd .bo dopuki nie udowodnisz ze tam mieszkasz ,moge nazywac cie chol...nym klamca .i takim zapewne jestes...bo cos mi te twe pisanie wyglada na kolejna sztampe ,ktora czesto sie tutaj podszywacze posluguja ,,,,,,,,,,,,,,,a mianowicie wlasnie mowia w ten sposob, znam go osobiscie,mieszkam obok niego,chodzilem z nim do klasy.itp .pasujesz w 100% do tego ........ Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Zyzak wyjeżdża do Ameryki 17.01.10, 12:12 Wychowałem się w Łochocinie, znam doskonale tych ludzi, z któymi Zyzak rozmawiał. Nazwiska ci nie podam, bo moi rodzice mieszkają tam nadal. niespodziewany22 napisał: > Tak na marginesie ,to od pijaczkow mozna sie dowiedziec > najwiecej,bo nie musza sie obawiac o to co sasiad o nich > powie Od pijaczków to można się dowiedzieć najwięcej lokalnych plotek i bzdur, powstałych w głowach znudzonych ludzi. Im ktoś jest bardziej znany, tym więcej o niej czy nim lubią wymyślać. Na topie są sprawy obyczajowe - kto z kim sypia, kto z kim ma dziecko, itd. Do takich opowieści trzeba zawsze podchodzić ostrożnie, bo wieś zawsze wie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
imw czy ci ludzie kłamią? 08.01.10, 10:58 Leszka Wałęsy gry w zbijanego Wanda nie chciała - Wanda mieszkała w Cypriance. Dziewczyna była galante - szczupła, zgrabna brunetka, mogła się podobać. Tyle że ze strasznej biedy, no i bez wykształcenia - wspomina Leszek Śmiechowski z Łochocina. Kuzynka Wandy (prosi o anonimowość): - Do dziś jest ładną kobietą. Z charakteru szybka, zdecydowana i wygadana. Zofia Sawicka, najbliższa sąsiadka Wandy: - Dom to była rozsypująca się lepianka, wokół wyplatany z witek płot. Mieszkałam w bezpośrednim sąsiedztwie Wandy, więc Leszka widywałam często. Ładny chłopak - czarny, z wąsem, w marynarce i przykrótkich spodniach. Mówił do niej "Wandula”, co ją trochę denerwowało, nie lubiła tego zdrobnienia. Pamiętam, jak dziś, ten dzień. Spotkałyśmy się, a ona mówi: jestem w ciąży z Leszkiem. Leszek Śmiechowski: - Gdy dowiedział się, że dziewczyna jest w ciąży, zostawił ją. Sawicka uważa, że było inaczej: - Nie wiem dokładnie, o co poszło, ale to raczej Wanda nie chciała Leszka. Podobnego zdania jest Adam, brat Wandy: - To była jej decyzja, ale nigdy nie pytałem, dlaczego tak się stało. Później przez dłuższy czas była sama. Chłopcu, który przyszedł na świat, dała na imię Grzegorz. Piękny to był chłopak, czarny, o ładnej buzi. - Nawet po tym wypadku, w trumience pięknie wyglądał - zapamiętała Maria Ośmiałowska, sąsiadka Wandy. - Ludzie mówili na Grześka Wałęsiak. Tylko ten grób To był nieszczęśliwy wypadek. Gromadka dzieci poszła z dziadkiem Jankiem wypasać kozy. Dziadek przysnął na łące. Halina Podgórska mieszkała najbliżej stawu: - Nagle przybiegł mały Krzysiu Korpalski. Krzyczał "Mój Bozie! Mój Bozie!” Złapałam tylko sękaty kij i pobiegłam, ale Grzesiek już buzią w dół pływał. Staw był głęboki, brzeg urwisty, a chłopczyk miał ledwie cztery lata. Mąż Podgórskiej był chrzestnym Grzesia. - Spytałam Wandę, czy wiązaneczkę kupić, ale ona poprosiła, żeby jej dać pieniądze za te kwiaty, bo nie miała na trumienkę. Leszek się pojawił na pogrzebie, ale pamiętam, że jak do Wandzi podszedł, ona go odtrąciła. Za konduktem później szedł - przypomina sobie Śmiechowski. Grobem chłopca nikt się nie zajmował i pewnie zanikłby całkowicie, gdyby nie Śmiechowski: - Żal mi się zrobiło, więc naprawiłem kopczyk. Chciałem nawet wymalować tabliczkę z przypomnieniem, że "tu leży syn prezydenta”, ale żona powiedziała, żeby lepiej tego nie robić, bo możemy sobie narobić kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Nie, to Zyzak kłamał 08.01.10, 11:36 Relacje Wandy, czy Kazika z Psiej Wólki to tylko słowa. Ja mam pięciu świadków, którzy nie widzieli jakobym rzygał pod płotem. Mogą również zaświadczyć, że widzieli Zyzaka w barze dla gejów. Itd. itp. Gdyby Wałęsa miał takie rzeczy za uszami, to głośno by o tym było, w czasach gdy "tworzono historię" z akt IPN. Wtedy właśnie wyciągali ludziom różne brudy i próbowali zmusić do uległości. Dziwne, że np. jest dobrze udokumentowana prowokacja odnośnie utrącenia Nobla dla Wałęsy - sfingowana współpraca z SB - dlaczego nie użyli prawdziwej współpracy - czyżby jej nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
imw gdzie proces o zniesławienie? 08.01.10, 11:48 jeśli to kłamstwa to łatwo je udowodnić przed sądem Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: gdzie proces o zniesławienie? 08.01.10, 12:07 A z jakiej racji obsmarowany człowiek ma za każdym razem płacić za oczyszczenie go w błota? Niech obsmarowujący udowadnia, że pisze prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
imw czy świadkowie kłamią? 08.01.10, 12:45 wcześniej podałem link do ich wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak A ty nie kłamiesz? 08.01.10, 15:09 Przecież też kłamiesz i wypaczasz, aby tylko twoje było na wierchu. O świadkach i ich wiarygodności już pisałem. ale powtórzę: mam pięciu świadków, którzy widzieli cię w barze dla gejów. Razem z Zyzakiem. Link do ich zeznań: www.dowolna.strona.com/straszne/pierdoly/zydzi/chca/nas/oszukac.html Odpowiedz Link Zgłoś
imw jesteś idiotą? co ma piernik do wiatraka? 08.01.10, 16:46 dlaczego tak mącisz? PS. ja mam znajomych, którzy są gejami i nie widzę w tym nic dziwnego... Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak A ty oszustem i cyklistą? 11.01.10, 09:15 Ja tylko pytam ;-) Ad meritum: usiłujesz udowodnić tezy Zyzaka używając de facto cytatów z książki. Nie można udowodnić, że Kowalski mówił prawdę cytując słowa Kowalskiego. Nie można udowodnić, że Zyzak pisał prawdę notując słowa Kowalskiego wypowiedziami Kowalskiego. To tylko logika. Jakoś tak się składa, że historycy (czyt. FACHOWCY) nie zostawili na "dziele" Zyzaka suchej nitki. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: czy świadkowie kłamią? 17.01.10, 12:16 imw napisał: > wcześniej podałem link do ich wypowiedzi Świadomie raczej nie kłamią, ale powtarzają lokalne plotki. O żadnej wiarygodności. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: czy świadkowie kłamią? 17.01.10, 13:03 Sa raporty policyjne,a one niczego nie wykluczaja. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Zyzak wyjeżdża do Ameryki 11.01.10, 10:03 Ned_papie,nie czytales tej ksiazki,bo glupoty piszesz o zrodlach na podstawie ktorych jest napisana ksiazka.- W tym konkretnym przypadku zrodlem byly;raporty policyjne(nie stwierdzajace jednoznacznie,ze byl to nieszczesliwy wypadek)i rozmowy z mieszkancami oraz bylymi wspolpracownikami Bolka. Odpowiedz Link Zgłoś
abba2009 Re: Stypendium ufundował niejaki Kobylański! 08.01.10, 08:18 Polonia nic z tym nie ma wspólnego! Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Stypendium ufundował niejaki Kobylański! 08.01.10, 08:47 abba2009 napisał: > Polonia nic z tym nie ma wspólnego!<A Kobylański to co,nie Polonia? Odpowiedz Link Zgłoś
vibhisana Re: komentarz juesej 08.01.10, 08:25 Kolejny komentarz nadającego się na leczenie psychiatryczne. Pzresłanie artykułu jest takie, że Zyzak to nie tylko kiepski naukowiec, ale na dodatek językowa ciemięga. Nie załapał się nawet na prace na budowie(bo tam trzeba trochę spikać). W supermarkecie też się nauczy języka tylko w bardziej upadlajacych warunkach (przynieś-podaj-pozamiataj). Czy "juesej" pojął? Czy może trzeba mu to wyłożyć łopatą na antenie Antysemickiego Radia. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy vibhisana, przeczytaj artykul, potem swoj koment 08.01.10, 08:50 vibhisana napisał: > Kolejny komentarz nadającego się na leczenie psychiatryczne. > Pzresłanie artykułu jest takie, że Zyzak to nie tylko kiepski > naukowiec, ale na dodatek językowa ciemięga. Nie załapał się nawet > na prace na budowie(bo tam trzeba trochę spikać). W supermarkecie > też się nauczy języka tylko w bardziej upadlajacych warunkach > (przynieś-podaj-pozamiataj). Czy "juesej" pojął? Czy może trzeba mu > to wyłożyć łopatą na antenie Antysemickiego Radia. postaraj sie oba zrozumiec i sprobuj jeszcze raz... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: vibhisana, przeczytaj artykul, potem swoj kom 08.01.10, 12:08 sam przeczytaj, bo jak zwykle chrzanisz jak potłuczony menel Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Za Prawdę Wygnanie 08.01.10, 12:36 Bolkowskie łapska długie a czupurne i zacietrzewione. Bolkowa PO prześladuje za prawdę a miliony z nędzy zmusiła do emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Zyzak wyjeżdża do Ameryki 11.01.10, 09:53 Problem jest w tym,ze"srodowiska historyczne"dobierane sa POd katem zaPOtrzebowan.I tak,Jedwabne zbieglo sie z okresem prezydentury Stolzmana,a publikacja o Walesie,z okresem jego eksperckiej dzialalnosci dla rzadu PO. Werdyk srodowiska szemrano-historycznego,musi pasowac dla danej opcji,innego wyjscia nie moze byc.Moralnosc,etyka nie liczy sie,liczy sie kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Z kaczystowskim pozdrowieniem! 08.01.10, 08:50 Spieprzaj dziadu! Swoją drogą miernoty poznasz właśnie po tym, że swoje niepowodzenia zwalają na jakieś nieokreślone siły. Ta z kuratorium dzwonili... może to jeszcze sam Tusk zadzwonił... Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Z kaczystowskim pozdrowieniem! 08.01.10, 10:39 Zebys sie nie zdziwil............. Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis dokładnie-co ma kuratorium do kadr w prywatnej 17.01.10, 13:19 szkole?? pierdzielenie farmazonów i dorabianie martyrologii. Odpowiedz Link Zgłoś
zaskoczony360 Zyzak to "historyk" rodem z PRL 08.01.10, 08:11 Zyzak to "historyk" rodem z PRL. Wtedy były setki takich ludzi którzy pisali na zamówienie, starając się fałszować historię dla kariery zawodowej. Zyzak pewnie też chciał zrobić karierę w IV RP braci Kaczyńskich... No ale polacy na szczęście obalili tą władzę wspólnymi siłami jak wcześniej PRL :D Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Zyzak to "historyk" rodem z PRL 08.01.10, 10:40 Jacy ""polacy"" obalili ,piszesz bardziej ogolnikowo niz zygzak( ze go tak nazwe)......... Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Zyzak to "historyk" rodem z PRL 08.01.10, 10:45 A prezes Moskal na szukanie w USA brakujących danych zródłowych sie złożył? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Kmioty z Jackowa w roli mecenasów nauki. Ładne! 08.01.10, 08:16 Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Kmioty z Jackowa w roli mecenasów nauki. Ładn 08.01.10, 10:41 Tylko zadrroscisz pacanku,chcialbys miec mozliwosc zyc w tym jackowie......... ps.byly mieszkaniec caroll gardens.......... Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 08:16 Magister wyjeżdża na stypendium i zwalnia się miejsce w supermarkecie. To ważna wiadomość jest! Odpowiedz Link Zgłoś
bodek697 Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 08:25 Jak się doszkoli w Ameryce to odkryje coś więcej o naszym :idolu:,bo jeden dzieciak więcej czy mniej to w biografii takiego człowieka można wybaczyć,ale niech nie opowiada,że :ograł;komunistów.jak pokazało życie to między innymi dzięki niemu ograli Nas komuniści. Odpowiedz Link Zgłoś
2107x Re: Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 08:39 w co Cię te komuchy ograły sieroto? durny za komuny durny i potem Odpowiedz Link Zgłoś
anarchoateo Re: Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 08:55 a ty z kolei w bajki wierzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 10:43 nadal sa u wladzy...........tyle to i slepy widzi........chocby ""koncern""ITI..................kolego i dzieki nim "" komunistom"" mozesz sie wypowiedziec w ich gazecie na ich forum....................... Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Re: Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 08:27 bandycki.uklad.po.wrocil napisał: > Aparat represji w Polsce za rzadow PO jest nieslychany. Panie Bandycki, po co się tak zapluwać? Wszystko można powiedzieć spokojnie. Ton agresji i pomówienia mówi więcej o Pańskich osobistych problemach niż o aktualnych rządach. A dlaczego Pan nie używa polskich znaków? Z ambasady Pan jakiejś pisze czy zza oceanu bardzo martwi się naszymi problemami ? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Praca jest oparta o zródła 08.01.10, 08:35 Praca magisterska,to jak uczelnia może od niej się odżegnywać, itd. Słabe pismaki,cały artykuł jest skierowany do buraków,którzy to łyknął. I ciężko wziąść dupę w troki i pojechać na wioskę gdzie siedział i zweryfikować samemu ? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Re: To stan wojenny w reżimie Tuska!!! 08.01.10, 08:33 ty chyba masz intelektualna sraczke, obywatelu... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: To stan wojenny w reżimie Tuska!!! 08.01.10, 09:43 To brak umiłowanej wolności słowa pchnął pana Zyzaka do tego kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: To stan wojenny w reżimie Tuska!!! 08.01.10, 17:12 Spokojnie, nasz dzielny kombatant wróci z Edwardem Mazurem. Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 08:27 Chciał chłopaczek tanim kosztem i na skróty zrobić karierę. No i teraz zbiera tego owoce. Pouczające. Bardzo dobrze się stało, że tego pana nikt nie chce zatrudnić w zawodzie historyka. Kasa w supermarkecie to dla niego bardzo dobre miejsce. Jest młody, to może jeszcze zdąży się wyuczyć jakiegoś praktycznego zawodu, np. listonosza albo hydraulika. Odpowiedz Link Zgłoś
fotorad Re: Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 09:02 Za Zyzakiem to możesz kmiocie torby nosić .Pewnie jedną z tych świń co zawsze się podlizywały i się nie wychylały ze strachu to teraz ci wstyd . Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 10:45 Listonosz w USA to praca FEDERALNA ,po 3 latach $55000 ..........chcialbys chlopczyku przez 5 lat tyle zarobic...... Odpowiedz Link Zgłoś
fraulein jaki historyk IPN? 08.01.10, 08:35 przeciez on tam pracowal przez kilka miesiecy w zastepstwie za osobe na zwolnieniu, a poza tym nawet nie jako historyk tylko jakis pomagier! Odpowiedz Link Zgłoś
goooral Trzaskał chłopina na ksero że aż miło - no ale cóż 08.01.10, 08:50 widocznie nawet babcia klozetowa w IPN-ie ma status historyka - bo jakżeby inaczej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy tusk's plot backfired... 08.01.10, 08:38 siedzialby sobie mlody zyzak w szkole, jakich w polsce tysiace i sluch by o nim zaginal... a tak, dzieki woli rzadu, aby go ukarac, wraca zyzak na pierwsze strony gazet, a z nim jego historia o walesie... teraz zas bedzie ja jeszcze mogl za wielka woda opowiadac w instytucie i nie tylko... doprawdy, wspaniala zagrywka rzadzacej ekipy... Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Zyzak zażywa sławy Doroty Nieznalskiej. 08.01.10, 08:43 rooboy napisał: > siedzialby sobie mlody zyzak w szkole, jakich w polsce tysiace i > sluch by o nim zaginal... a tak, dzieki woli rzadu, aby go ukarac, > wraca zyzak na pierwsze strony gazet, Odpowiedz Link Zgłoś
kris1955 Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 08:42 Fajnie, ze jedzie. Bedzie pasowal do tych cwokow z Podhala. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy nie bredz, kris... on leci do waszyngtonu. 08.01.10, 08:44 kris1955 napisał: > Fajnie, ze jedzie. Bedzie pasowal do tych cwokow z Podhala. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Podhala, Podlasia, Podkarpacia i innego Podogonia. 08.01.10, 10:23 Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis Jaka Polonia to chyba nawiedzeni z pisuaru 08.01.10, 08:46 bo jakże to logicznie wytłumaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
fotorad Re: Jaka Polonia to chyba nawiedzeni z pisuaru 08.01.10, 09:05 a ty pewnie jesteś ze "szpionów".matuszka rosija cię nagrodzi Odpowiedz Link Zgłoś
chavslayer Czochraj bobra grabarzu 08.01.10, 09:22 Co u Tuska na stażu Za wspieranie blamażu Ci płacą Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Re: Jaka Polonia to chyba nawiedzeni z pisuaru 08.01.10, 09:39 To tacy co od dziesiatek lat nie byli w Polsce i wierza, ze Kaczynscy swoimi stalinowskimi metodami ratuja nas przed komuchami. Dadza sobie wcisnac kazde klamstwo, jezeli w tekscie wystarczajaco czesto pojawiaja sie slowa: Bog, honor i ojczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
drugikraand Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 08:47 I tak trzymac, najlepiej by juz nie wrocil - po prostu mala swinia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emigrant78 A propaganda niech trwa! 08.01.10, 08:56 Od kiedy Zyzak byl historykiem w IPNie? Ale z was wybiórczo gnidy fałszywe, a jak już o Ozjaszu ktoś przecukrzył od razu larum i do sądu. Ale przyjdzie i na was czas.... Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Niestety miałem wiele 08.01.10, 08:56 podobnych sytuacji "że telefonowano do niej z kuratorium " i takze dziwnym trafem nie mogli mnie zatrudnić . Kuratorium obsiadło lewactwo . Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_aniol_saskiej_kepy Czy ty przypadkiem 08.01.10, 09:17 nie jestes debilem? Tak sie tylko pytam... wcale mi nie przszkadza gdybys nim byl... angrusz1 napisał: > Kuratorium obsiadło lewactwo . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 A czy 08.01.10, 09:39 Do czarny anioł spojrzałeś w lustro . Bo ja mam o tobie takie mniemanie . Mi jednak przeszkadza obecność debili . Wolę miec jak najmniejsze szanse na spotkanie i jakikolwiek kontakt z nimi . Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 08:57 Cytuję: "Całość oparta jest na wywiadach, jakie miał przeprowadzić historyk w rodzinnych stronach byłego prezydenta; nie pojawiają się jednak żadne nazwiska, ani inne sposoby weryfikacji. Pozycja została bardzo mocno skrytykowana przez środowisko historyczne, które w dużej mierze uznało ją za niezgodną z kodeksem zawodowym, jako pozbawioną źródeł." Dziwicie się, że ludzie nie chcieli podać swych nazwisk? Ja się wcale nie dziwię. Pan Zyzak Zadał trudne pytania i co się okazało że macki mafii komunistycznej i Bolka nadal są silne. I Pan Zyzak nie może podąć pracy bo jeden telefon i i już po pracy. Tak, że gdyby ci ludzie, którzy znają brudy Wałęsy i innych zaczęli mówić głośno to wylądowali by albo na śmietnikach jako nędzarze albo w domach wariatów albo na cmentarzu. Niech żyje wolna polska zdominowana przez UB SB i bolków Donków i pozostałych komunistów Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_bender Re: Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 10:34 Łachachacha, macki, układ, ufoludki, trudne pytania, mafia, łachachacha, ludzie, wy sobie nie zdajecie po prostu sprawy jakie numery odp******ją studenci piszący pracę której główną osią jest wywiad terenowy, i nie ważne czy jest to licencjat, magisterka czy praca na zaliczenie semestru i nie ważna jest opcja ideowa studenta czy profesora. Na historii, socjologii, etnologii, itp. łżą jak psy, kierunki są tak obładowane że prowadzący zajęcia mają w nosie dokładne weryfikowanie tego typu rewelacji, promotorzy mają na głowie po kilkanaście-kilkadziesiąt osób i do tego inne wydziałowo-katedralne sprawy i sądzicie że im się chce sprawdzać czy pani Zbysia cytowana w danej pracy istnieje i powiedziała to co napisał student. Jak student trafi na niegramotnego promotora i wciśnie mu jakąś brednię potwierdzającą tezę lub ideę forsowaną przez pana psora to jest ustawiony. W naukach historyczno-społecznych zawsze istniało duże pole do popisu dla wyobraźni studentów, magistrów i doktorów nie zapominając o profesorach :) Odpowiedz Link Zgłoś
300zl Re: Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 08:57 tak kończą gó...arze pracujacy na rzecz PiSbolszewi Odpowiedz Link Zgłoś
badziewiak66 Nie było jakiegoś stypednium w Górnej Wolcie? 08.01.10, 08:58 Takich ludzi powinno się zdecydowanie wysyłać tam gdzie trzeba szukać wody , a nikt normalny jej nie znajdzie. Umiejętności Zyzakowe są bezcenne na pustyni i w dzikiej głuszy tundry syberyjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
fotorad Re: Nie było jakiegoś stypednium w Górnej Wolcie? 08.01.10, 09:03 tobie to Bozia resztki rozumu odebrała Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: Nie było jakiegoś stypednium w Górnej Wolcie? 08.01.10, 09:34 Twoja bozia, twój rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Zyzak napisał prawdę 08.01.10, 09:03 Taki już jest los osób publicznych, że ludzi bardzo interesują ich biografie. Wychodzą czasem różne niechlubne fakty z ich przeszłości. W wolnym świecie nikt nikt rozpętuje histerii z tego powodu. Michnik i spółka chcą robić z Wałęsy świętą krowę. Polacy jednak mają prawo znać prawdę o swoich elitach. To, co napisał Zyzak jest oparte na faktach: www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090403/region/299859110 Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: Zyzak napisał prawdę 08.01.10, 09:36 Wolną Polskę masz dzięki Michnikowi i Wałęsie, a nie Kaczyńskiemu i Zyzakowi, albo uciekinierów z amerykańskiej Polonii. Ale z kim ja dyskutuję? Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: Zyzak napisał prawdę 08.01.10, 09:55 > Wolną Polskę masz dzięki Michnikowi i Wałęsie, > a nie Kaczyńskiemu i Zyzakowi, Nikt nie neguje wkładu Wałęsy i Michnika w wyzwolenie Polski. Do jednego i do drugiego pretensję mam jednak za to, co w wolnej Polsce wyczyniają. Zachowują się tak, jakby ta Polska miała być przede wszystkim dla nomenklatury rodem z PRL. Jeśli Polska ma być naprawdę wolna, to ani Wałęsa, ani Michnik nie mogą narzucać całemu narodowi swoich wypaczonych i szkodliwych społecznie wizji. Ich miejsce jest na politycznej emeryturze. Ale z kim ja dyskutuję? Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 Re: Zyzak napisał "prawdę" 08.01.10, 10:31 poniewaz sie pokrywa z twoimi oczekiwaniami? Moja prawda o tobie - wyjatkowo ograniczony przyglup... representation1 napisał: > Taki już jest los osób publicznych, że ludzi bardzo interesują ich biografie. Idiota, ktoremu sie wydaje, ze przeczytanie biografii napisanej przez Zyzaka daje prawo uchodzic za srednio rozwinietego czlonka spoleczenstwa? Nawet srednio rozwinietych ludzi lektura takiego autora wcale nie interesuje! Jestem przekonany, ze jestes glupszy od Zyzaka i dlatego robisz z niego swoj autorytet... i w dodatku twoje oszolomstwo powoduje, ze jestes przekonany, ze dla pozostalych ludzi jest on jakims autorytetem i jego "dzielo" tez ich interesuje. Pewnie cie to zaskoczy, ale idiotow tobie podobnych jest niewielu... > Wychodzą czasem różne niechlubne fakty z ich przeszłości. W wolnym świecie > nikt nikt rozpętuje histerii z tego powodu. Michnik i spółka chcą robić z > Wałęsy świętą krowę. Polacy jednak mają prawo znać prawdę o swoich elitach. Nawiedzony tropicielu "niechlubnych faktow" z zycia innych - dla ciebie wolnym swiatem jest przestrzen, w ktorej psy tobie podobne sa czasami spuszczane z lancucha? > To, co napisał Zyzak jest oparte na faktach W koncu odnalazles swoj autorytet w Zyzaku i od teraz bedziesz mogl studiowac madrosci jego dziel, by epatowac tobie podonych... w uposledzeniu! Jestes ograniczonym przyglupem, u ktorego ubostwo mentalne jest jedynie nieograniczone... Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Omijać trolla kazik_b4 08.01.10, 10:58 Miałem już nieprzyjemność poznać cię na innym wątku. Szkoda czasu na dyskusję z tobą, jesteś poniżej wymaganego poziomu. Nie rokujesz raczej poprawy. Jeśli już, to co najwyżej w rzucaniu wyzwiskami. Adieu Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_aniol_saskiej_kepy Re: Omijać trolla kazik_b4 08.01.10, 11:24 On na pewno ma cię za debila! W jego poście nic nie wskazuje, żeby miał ochotę z toba dyskutować?! Myślę, że ma rację... representation1 napisał: > Miałem już nieprzyjemność poznać cię na innym wątku. Szkoda czasu na dyskusję z > tobą, jesteś poniżej wymaganego poziomu. Nie rokujesz raczej poprawy. Jeśli już > , > to co najwyżej w rzucaniu wyzwiskami. > > Adieu Odpowiedz Link Zgłoś
300zl Re: lepszego trolla od ciebie nie ma 08.01.10, 11:29 Zyzak to zwykły partyjny leń który uważa ze obowiązkiem władzy jest go zatrudnić, pracy nich sobie szuka sam, jak widać lenistwo lepiej mu pasuje wiec załapał się na darmoche od komunistów z USA Odpowiedz Link Zgłoś
witaschek artykul Chdakiewicz o agencie Bolku 08.01.10, 09:08 Chodakiewicz writes about Agent Bolek in the Intelligencer By Marek Jan Chodakiewicz Posted: Monday, January 4, 2010 ARTICLES Publication Date: January 4, 2010 IWP Professor Marek Chodakiewicz has recently been published in the Intelligencer: Journal of U.S. Intelligence Studies, a publication of the Association of Former Intelligence Officers. In his article, entitled "Agent Bolek," he explores Lech Walesa's involvement with the Communist secret police. For the full article, please click here. www.iwp.edu/news_publications/detail/chodakiewicz-writes-about-agent-bolek-in-the-intelligencer Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Zyzak wyjeżdża do Ameryki 08.01.10, 09:13 Dla mnie,czlowieka,ktory spedzil wiele lat w Stanach to nic dziwnego.Wiekszosc emigracji z bialostockiego i rzeszowskiego to zwolennicy dawniej Walesy a teraz PiSu i Kaczynskich. Ten profesor to napewno szykuje sobie glosy w jakichs wyborach polonijnych i stad jego zainteresowanie tym uczonym cwaniaczkiem. Drogi Zyzak ! Zle wybrales sobie opcje polityczna ! PiS nie ma szans w obecnej polskiej rzeczywistosci.Wiekszosc poprostu boi sie Kaczynskich i Ziobry.Te wszystkie lustracje,ta niezdolnosc do samodzielnego myslenia w stylu "BMW" mogly doprowadzic nasz kraj do totalnej kleski demokracji. Ludzie przejzeli na oczy i nawet jesli nie sa zadowoleni z PO to nie boja sie totalitaryzmu,ktory wyzieral ze wszystkich stron u Kaczynskich. Radze Ci zostan tam na dlugie lata,bo tu w kraju nie masz na co liczyc.Kariery nie zrobisz.Cale tabuny "magistrow" szuka pracy,bo to ludzie bez zawodu.Popelniles blad.Nalezalo wybrac politechnike lub cos rownie konkretnego.Wystarczy potem uzupelnic studia na Dwuletnim kursie na Columbia University ( tak jak ja) i cieszyc sie zyciem w Stanach.Tam zyje sie naprawde dobrze,z dala od polskich gett..... Odpowiedz Link Zgłoś
chavslayer Powodzenia Panie Zyzak! Precz z Wałęsą! 08.01.10, 09:21 Mam nadzieję że się Panu powiedzie lepiej niż w tym zżartym przez TusKomunę i Platformafię kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś