funny5 08.01.10, 18:29 Ciekawe ile w koncu dostanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lambeth Ladbrokes 08.01.10, 23:08 www.telegraph.co.uk/topics/weather/6951494/Snow-stories-bookmaker-refuses-to-give-7.1-million-payout-on-banned-snow-bet.html Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Wygrał zakład i ponad 7 mln funtów. Bukmacherzy... 08.01.10, 18:59 Jeśli przyjęli zakład jako systemowy, to co kogo obchodzi ich pomyłka? "Pacta sunt servanda". Moim zdaniem facet powinien iść do sądu - albo przynajmniej zażądać jakiejś sensownej propozycji w zamian za odstąpienie od procesu... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Dokładnie. 08.01.10, 19:43 Najpierw przyjmują zakład, a potem jak dzieci tłumaczą się, że się pomylili? To chyba niepoważne. Do sądu ich... Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick [...] 08.01.10, 20:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick post usunięty 09.01.10, 21:54 napisałem ze wszędzie są złodzieje i już sie kasuje takie posty? Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 a czy to dziala w druga strone? 08.01.10, 20:21 np ja postawie 300 zl na jeden mecz moja druzyna przegra i ja wtedy powiem zeby mi oddali forse bo sie pomylilem bo nie chcialem postawic 300o tylko 2 zlote dziala tak? Odpowiedz Link Zgłoś
ws60 Re: a czy to dziala w druga strone? 08.01.10, 21:39 tak, jeżeli powiesz że chciałeś obstawić 150 razy Odpowiedz Link Zgłoś
v3rt Wygrał zakład i ponad 7 mln funtów. Bukmacherzy... 08.01.10, 19:02 Mieszkający w Southampton Cliff Bryant typował, że w drugi dzień świąt będzie biały w 24 miastach północnej Anglii i wpłacił 5 funtów. A co, jest czarnoskóry? Odpowiedz Link Zgłoś
ws60 Re: Wygrał zakład i ponad 7 mln funtów. Bukmacher 08.01.10, 21:40 o skórze nic nie było napisane ty rasisto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Wygrał zakład i ponad 7 mln funtów. Bukmacherzy... 08.01.10, 20:33 No fajnie. Czyli jeśli zagram w totka i nic nie wygram, a potem te "moje" numery kiedyś padną, to należy mi się nagroda! Bo "przez pomyłkę" zagrałem w złą datę. Albo lepiej - zgłoszę się po losowaniu najblizszej kumulacji z zapewnieniem, że właśnie o takich numerach, jakie padły, myślałem, ale "przez pomyłkę" nie posłałem kuponu. A żona potwierdzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rush2112 Re: Wygrał zakład i ponad 7 mln funtów. Bukmacher 08.01.10, 20:58 Przeczytaj artykuł, pomyśl, jeszcze raz przeczytaj, pomyśl, później pomyśl a później pomyśl. Jeśli to zrealizujesz to napisz posta. Odpowiedz Link Zgłoś
ws60 Re: Wygrał zakład i ponad 7 mln funtów. Bukmacher 08.01.10, 21:43 przeczytaj, pomyśl, przeczytaj, pomyśl... przyjęli zakład. Odpowiedz Link Zgłoś
kukoc Re: Wygrał zakład i ponad 7 mln funtów. Bukmacher 09.01.10, 00:14 Pewnie, że fajnie, można przyjmować zakłady a gdy ktos wygra okrągłą sumkę, powiedzieć, że przez pomyłkę przyjeliśmy ten zakład i nie wypłacić pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
greenseven Re: Wygrał zakład i ponad 7 mln funtów. Bukmacher 09.01.10, 13:12 Człowieku ale czego Ty tu nie rozumiesz? Człowiek dokonał prawowidłego zakładu. Zrobił zakład zapłacił i powinien dostać wygraną. To że zakład bukmacherski chce się wywinąc to nie nowość. Ty piszesz o jakiś banialukach, co ma piernik do wiatraka? Piszesz o tym czego nie zrobiłeś i w Twoim wypadku możesz jedynie pocałować klamke od siedziby totolotka. Tamten gość ma prawo rościć wygraną bo zakładu dokonał prawidłowo. To że zakład bukmacherski się pomylił to już jego sprawa wpadki się zdarzają. A teraz chcą się wykręcić. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
eugeniuszmg Re: Wygrał zakład i ponad 7 mln funtów. Bukmacher 09.01.10, 18:06 apas13 napisała: > No fajnie. Czyli jeśli zagram w totka i nic nie wygram, a potem te "moje" numer > y kiedyś padną, to należy mi się nagroda! Bo "przez pomyłkę" zagrałem w złą dat > ę. Albo lepiej - zgłoszę się po losowaniu najblizszej kumulacji z zapewnieniem, > że właśnie o takich numerach, jakie padły, myślałem, ale "przez pomyłkę" nie p > osłałem kuponu. A żona potwierdzi ;-) "apas13" Nie ośmieszaj się,przeczytaj najpierw artykuł ze zrozumieniem.Twoja wypowiedź ni jak się ma co do tematu artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
matger Wygrał zakład i ponad 7 mln funtów. Bukmacherzy... 08.01.10, 20:55 Złodziejstwo! To tak jakby komuś odmówili w totku wypłaty za szóstkę, bo maszyna się pomyliła... Odpowiedz Link Zgłoś
nomina Re: Wygrał zakład i ponad 7 mln funtów. Bukmacher 08.01.10, 21:33 Ale przecież tak było. Właściciel kuponu chyba ze dwa lata udowadniał w sądzie, że maszyna wskazała jego wysoką szóstkę (to chyba jakaś duża kumulacja była) jako brak wygranej, więc on wyrzucił kupon. Wiem, że istotnym argumentem było to, że udowodnił obstawianie od lat tego samego zestawu liczb. W końcu mu wypłacono pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
ws60 Re: Wygrał zakład i ponad 7 mln funtów. Bukmacher 08.01.10, 21:46 tu jest gorzej. tam facet udowadniał ze obstawiał bez posiadania dowodu. tu facet ma dowód, a oni mu mówią że dowód jest gó... wart ! Odpowiedz Link Zgłoś
czuly-wojtek Wygrał zakład i ponad 7 mln funtów. Bukmacherzy... 08.01.10, 22:12 Jeżeli się z jakichś bliżej nieznanych powodów pomylili, to niech za błędy płaci ten, kto do tej pomyłki dopuścił. Odpowiedz Link Zgłoś
buda1956 coś się tu kupy nie trzyma 08.01.10, 23:42 Nikt jakoś nie zauważył, że podany kurs : 7 mln za 5 jest kompletnie bez sensu, biorąc pod uwagę prawdopodobieństwo zdarzenia. Gdyby taki kurs rzeczywiscie jakiś bukmacher wystawił miałby cały świat w kantorze, a nie tylko jednego gościa, który chyba nie bardzo kumaty. I nie tylko on. Odpowiedz Link Zgłoś
tymooteusz Re: coś się tu kupy nie trzyma 08.01.10, 23:54 bwin i inne gady bukmacherskie dają limity na wygraną w zakładach i tak, maksymalnie w bwin.com na kupon można wygrać około 45 tys PLN .. Odpowiedz Link Zgłoś
antyekoterrorysta Re: coś się tu kupy nie trzyma 09.01.10, 00:41 Magia funkcji wykładniczej: Przyjmując, że te 24 miasta to zdarzenia niezależne (a tak wynikało z błędu bukmachera) - powiedzmy z prawdopodobieństwem 50% per miasto, to prawdopodieństwo, że we wszstkich będzie śnieg (w/g pomyłkowego sposobu liczenia) jest 1/16777216 - czyli bukmacher oferując 7 milionów za 5 i tak by sporo zarabiał;). Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul kurs wynosił ca 1,8 za zdarzenie 09.01.10, 05:46 Podejrzewam, że był to zakład tego rodzaju: na jednym kuponie obstawiasz, że śnieg spadnie w Białymstoku, Augustowie, Suwałkach, Łomży i dwudziestu innych miastach Polski płn-wschodniej. Kurs za zdarzenie niewielki, ale kumulacja robi wrażenie. Błąd buka polegał na tym, że dopuścił łączenie zakładów, tzn. nie przewidział że zjawiska atmosferyczne mają zazwyczaj zasięg ciut większy niż jedno miasto. Mój przykład trochę perwersyjny - gdyby obstawiał białe święta w Białymstoku, to zwyczajnie by etopił i nie byłoby problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
cgutek Re: coś się tu kupy nie trzyma 09.01.10, 07:17 proste jak konstrukcja cepa , jeżeli były wysokie kusy na każde miasto a obstawił 24miasta z osobna akumulowanym to mogło tak wyjść Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Wygrał zakład i ponad 7 mln funtów. Bukmacherzy... 09.01.10, 13:14 Jak w wyborach prezydenckich pomyliłem się i obstawiłem na Kaczyńskiego to teraz wszyscy dookoła się ze mnie śmieją i co mam zrobić ,sprawę oddać do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
skaflok Wygrał zakład i ponad 7 mln funtów. Bukmacherzy... 09.01.10, 21:31 However, Section 335 of the Act, relating to the enforceability of gambling contracts, states ''...gambling contracts may be void on the same basis as any other contract (for example, on the basis of lack of intention, mistake or illegality)''. Odpowiedz Link Zgłoś