samozwaniec1 14.01.10, 11:00 A wiec zgineli najprawdopodobniej tak samo,jak ta nieszczesna dwojka policjantow,odwozaca urzednika z MSWiA z Warszawy do Siedlec... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peidos Re: Akcja wyciągnięcia z wody auta geologów: znal 14.01.10, 11:08 Tylko, ze nie wpadli przypadkowo w poslizg, a najprawdopodobniej utoneli przez wlasna glupote. W zasadzie nie ma to znaczenia :/ Odpowiedz Link Zgłoś
part_of_the_game Jechali w nocy polną drogą... 14.01.10, 12:44 przy padającym śniegu, widzieli tylko tyle ile było widać w zasięgu reflektorów i... nagle droga się skończyła Taki był najprawdopodobniej scenariusz... Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Skoro nie ma to znaczenia 14.01.10, 19:36 to dlaczego Pedzios,nie zachowasz swoich jednobitowych komentarzy dla siebie gamoniu Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Niekoniecznie 14.01.10, 11:10 Przeglądałem mapę, jeśli rzeczywiście jest to zdjęcie miejsca poszukiwań - to drogi tam raczej nie ma, a po polu terenówką trudno wpaść w taki poślizg.... Raczej podobnie jak wypadek w Żabikowie, gdzie kobieta zaparkowała na spadku tyłem do glinianki, a jak chciała ruszać to się ześlizgnęła do wody. (kiedyś podobnie zaparkowała moja dziewczyna tyłem do skarpy, zdziwiona, że mi się to nie podobało, no i musiałem jakoś wyjechać aby nie spaść, bo sama nie dała rady....) Ale tak jasno na podstawie podanych informacji mi to jeszcze nie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz876 Re: Niekoniecznie 14.01.10, 12:40 Jest tam ślepa prosta, polna droga , która prowadzi do Narwi. www.viamichelin.pl/htm/hme/Homepage_lite.htm Wpisz sobie Kolonia Rzędziany i zrób maksymalne powiększenie. W nocy pod śniegiem oraz pod wpływem alkoholu nie zauważyli , że droga się kończy i wjechali do Narwi. Wyjechali w piątkowy wieczór w czasie trwającej imprezy, wg kolegów w samych spodenkach i koszulkach, by przetestować samochód w warunkach terenowych i sprawdzić, który z nich lepiej prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
macieja_boryna Młodzi uważajcie na boga! 14.01.10, 11:13 Zauważyłem, że młodzież ktora nie doswiadczylaprawdziwej zimy zupelnienie radzi sobie z prowadzeniem aut w taka pogode. Nie umieja wyjechac z nieodsniezonego parkinku, wykopac samochodu, nie radza sobie a zalegajacy snieg i opady to dla wiekszosci kleska mlodziez jakas nieporadna malo sprytna moc to nie wszytsko potzrebne sa tez wyczucie i rozum nie szaljcie samochodami nie slizagjciesie po zamarznietych rzelach i jeziorach nie robcie glupst bo to sie zle konczy Odpowiedz Link Zgłoś
wisnia a ja zauważyłem, że to staruchy sobie niei radzą 14.01.10, 11:33 jeżdżą na letnich oponach a ci z zimówkami to 40 km/h nie przekraczają, toż to zawalidrogi Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: a ja zauważyłem, że to staruchy sobie niei ra 14.01.10, 11:42 A nie pomyslales, ze moze wlasnie dzieki temu, ze jezdza 40 km/h maja szanse byc staruchami, podczas gdy po niejednym zawadiace 'wyciagajacym 200' z ich mlodzienczych lat tylko krzyze przybite do przydroznego drzewa sa pamiatka... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: a ja zauważyłem, że to staruchy sobie niei ra 14.01.10, 16:52 wisnia napisał: > jeżdżą na letnich oponach a ci z zimówkami to 40 km/h nie przekraczają, toż to > zawalidrogi Przyganiał kocioł garnkowi. Największe zagrożenie na drodze to za kierownicą dziadek w kapelusiku lub w kaszkiecie oraz młodzieniec w bejsbolówce. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: Młodzi uważajcie na boga! 14.01.10, 11:42 macieja_boryna napisała: > mlodziez jakas nieporadna malo sprytna > moc to nie wszytsko potzrebne sa tez wyczucie i rozum i wolno się uczy, obserwowałem kilka dni temu ciekawą sytuację, gdy jakiś młodziak w całkiem dobrym i dużym samochodzie nie mógł przejechać przez nieodśnieżona drogę, zamiast przejechać na dwójce robił ciekawą rzecz, rozpędzała się i gdy dochodził do nierozjechanego śniegu koła mu zaczynały kręcić się w miejscu, gazował ile mógł na jedynce i rwał momentalnie przyczepność, Tak się nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: Młodzi uważajcie na boga! 14.01.10, 16:29 tak się nie robi - a jak się robi? Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 samozwaniec1 napisał: 14.01.10, 11:17 samozwaniec1 napisał: > A wiec zgineli najprawdopodobniej tak samo,jak ta nieszczesna dwojka > policjantow,odwozaca urzednika z MSWiA z Warszawy do Siedlec... ___________________________ Nie porównuj tamtej tragedii z obecną... Wtedy "plecak" z MSWiA w rządzie Kaczyńskiego niejaki Serafin przekroczył swoje uprawnienia tnij.org/fixz teraz niestety alkohol i głupia fantazja zebrały swoje "żniwo"... ------ ....Kiedy myślimy, że już osiągnęliśmy dno cały czas ktoś puka od spodu tnij.org/cyps Odpowiedz Link Zgłoś
hens Akcja wyciągnięcia z wody auta geologów: znalez... 14.01.10, 11:19 Tragedia. Być może zawierzyli GPS - owi. Nie jeden samochód wjechał do kanału czy rzeki,bo dane GPS były nieścisłe Odpowiedz Link Zgłoś
nordic79 Re: Akcja wyciągnięcia z wody auta geologów: znal 14.01.10, 11:37 Posiadanie GPSu nie zwalnia z używania mózgu. To ty prowadzisz auto, nie GPS. Mimo wszystko szkoda chłopaków. Poniosła ich fantazja i drogo za nią zapłacili. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Akcja wyciągnięcia z wody auta geologów: znal 14.01.10, 12:48 Mogło już i tak być że nie widzieli GPS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Ofiary GPS - u??? 14.01.10, 21:29 hugow napisał: > Gin, Piwo, Samogon = GPS? Pryszcze po zrobieniu prawka pierwszy raz jeździli po śniegu i przeholowali. Odpowiedz Link Zgłoś
miradzieciatko Akcja wyciągnięcia z wody auta geologów: znalez... 14.01.10, 11:28 zdaje się,że oni przedtem pili Odpowiedz Link Zgłoś
nauczycielka44 Akcja wyciągnięcia z wody auta geologów: znalez... 14.01.10, 11:51 Przecież po pijaku jechali! Odpowiedz Link Zgłoś
ksenaa Re: Akcja wyciągnięcia z wody auta geologów: znal 14.01.10, 12:12 Pani magister,zapewne sekcja zwlok to wykaże. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Akcja wyciągnięcia z wody auta geologów: znal 14.01.10, 19:50 Masz rację, sekcja wykaże. Ale trzeźwi i przytomni nie wsiedliby do samochodu, w środku zimowej i mroźnej nocy w krótkich spodenkach i koszulkach. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Być może przypadek uratował innych użytkowników 14.01.10, 12:00 drogi przed spotkaniem z pijanym, albo niezrównoważonym psychicznie kierowcą. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Być może przypadek uratował innych użytkownik 14.01.10, 12:05 Ja obstawiam inną opcję! Nie pisali czy któreś drzwi były otwarte, jeśli nie, to gdzie jest drugi - bo uciekając z tonącego auta raczej nie zamyka się drzwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
lesiop Nooo, nooo całkiem ciekawa hipo... 14.01.10, 12:30 A może jeden zaciukał drugiego, a potem zepchnął bryke w celu zatarcia śladów... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Nooo, nooo całkiem ciekawa hipo... 14.01.10, 12:45 :) sekcja pokaże :))))) chyba! Odpowiedz Link Zgłoś
part_of_the_game matole, przez okno się wychodzi w takim przypadku 14.01.10, 12:45 spróbuj otworzyc dzwi pod woda :) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: matole, przez okno się wychodzi w takim przyp 14.01.10, 12:57 matole nie wiesz jak było, może wyskoczył w czasie spadania do wody, ale jesteś baran i wolisz naubliżać innemu, niż porozmawiać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
part_of_the_game Re: matole, przez okno się wychodzi w takim przyp 14.01.10, 13:52 myślę, że nawet nie zdążyli pomyśleć co się stało i byli już w wodzie może ten drugi dał radę wyjść i nawet wydostać się na brzeg, ale będąc cały mokry na kilkunastostopniowym mrozie nie miał szans i pewnie leży teraz gdzieś zasypany śniegiem... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: matole, przez okno się wychodzi w takim przyp 14.01.10, 14:04 > może ten drugi dał radę wyjść i nawet wydostać się na brzeg, też mnie się tak wydaje. Na pewno drugi też umarł, chyba że to jakieś dziwne morderstwo Odpowiedz Link Zgłoś
dickers Re: matole, przez okno się wychodzi w takim przyp 14.01.10, 16:00 a może się kochali? Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: matole, przez okno się wychodzi w takim przyp 14.01.10, 16:41 A może już się nie kochali? Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Re: matole, przez okno się wychodzi w takim przyp 14.01.10, 15:03 part_of_the_game napisał: > spróbuj otworzyc dzwi pod woda :) Albo wybić szybę... Z otwieraniem może być problem zwłaszcza jeśli wszystko w elektryce, zamki drzwi podnośniki szyb.... Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Wyłowiono auto geologów: znaleziono jedno ciało 14.01.10, 12:45 To jest oczywiście potworna tragedia, ale nie jest wykluczone, że wynikająca z głupoty, która w Polsce niestety "nie jedno ma imię". Odpowiedz Link Zgłoś
pokon Wyłowiono auto geologów: znaleziono jedno ciało 14.01.10, 13:07 Dlaczego nie podaje się ,że tego dnia chlali wóde i w nocy wyjechali szukac przygód?? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wyłowiono auto geologów: znaleziono jedno cia 14.01.10, 13:13 bo to ludzie i tak wiedzą, a rodzinom i tak przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Wyłowiono auto geologów: znaleziono jedno cia 14.01.10, 14:23 No przecież akurat te wiadomości podaje się CAŁY CZAS. Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Wyłowiono auto geologów: znaleziono jedno cia 14.01.10, 16:42 Niektórym nie wystarczy, jak się poda wiadomość raz. Odpowiedz Link Zgłoś
mao111 Re: Akcja wyciągnięcia z wody auta geologów: znal 14.01.10, 14:03 Kupili alkohol, pojechali do domu, po paru godzinach znów pojechali po alkohol. Wódki chyba do zlewu nie wylali...? Dobrze, że nikogo nie zabili. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 ofiara pasów bezpieczeństwa i GPS 14.01.10, 14:17 Idę o zakład ,że jechali bezkrytycznie według wskazań GPS który wprowadził ich na rzekę . Jak się lód zapadł ten jeden zdołał opuścić samochód co nie znaczy ,że nie leży gdzieś kilka metrów obok a ten drugi entuzjasta tych kretyńskich pasów bezpieczeństwa nie zdołał się uwolnić od tego świństwa i został w wozie. Odpowiedz Link Zgłoś
anisia13 Re: ofiara pasów bezpieczeństwa i GPS 14.01.10, 14:52 Te kretyńskie pasy bezpieczeństwa uratowały zycie milionom osób. dziwia mnie takie opinie zupełnie nieprzemyślane. To "swinstwo" jak nazwałeś pasy, to najwiekszy przełom w dziedzinie bezieczeństwa podczas jazdy samochodem-więc taki komentarz jest trochę niemądry.Z tego co mówia świadkowie panowie podobno popili i wsiedli za kierownicę i to jest przyczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
dickers Re: ofiara pasów bezpieczeństwa i GPS 14.01.10, 16:11 posługujesz się stereotypem....ale to normalne kobiety tak mają, ludzie nie Odpowiedz Link Zgłoś
badtriler Re: ofiara pasów bezpieczeństwa i GPS 14.01.10, 17:03 Rozwiń myśl o tym stereotypie. Chciałabym dowiedzieć się, jakimi ścieżkami chadzają ludzkie myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: ofiara pasów bezpieczeństwa i GPS 14.01.10, 19:52 badtriler napisała: > Rozwiń myśl o tym stereotypie. Chciałabym dowiedzieć się, jakimi ścieżkami > chadzają ludzkie myśli. Prawdopodobnie chodzi mu o to, ze niejedna osoba zginela uwieziona pasami, ktore po uratowaniu jej zycia w bezposrednim uderzeniu, nie pozwolily jej sie wydostac na przyklad z plonacego samochodu. Niestety i tak sie zdarza. I niestety ciezko wymyslic pasy dzialajace podobnie jak poduszka powietrzna - czyli po zadzialaniu, uwalniajace osobe. Ale moze kiedys ktos opracuje na to metode. Druga rzecz to gwaltowne zatrzymanie ciala przez pasy przy bardzo duzej predkosci - powyzej 180 km/h. Powoduje to zerwanie serca z szypuly naczyniowej i natychmiastowa smierc. Bez pasow przy tej predkosci istnialby cien czansy na wypadniecie z samochodu i przezycie. Nie jest to teoria. Przyklad chodzi po Warszawie. www.dziennik.pl/files/archive/00070/zientarski_toz_4_70089l.jpg Inna sprawa jest fakt, ze pasy w obecnej formie sa kompromisem miedzy bezpieczestwem a wygoda. Znacznie bardziej bezpieczne od pasa ukosnego bylyby pasy szelkowe, takie jak maja czesto kierowcy rajdowi. Ale te z kolei sa niewygodne w codziennej podrozy. Czasami placi sie za to duza cene. Moja znajoma miala wypadek z dachowaniem. Tradycyjne pasy powstrzymaly ja przed najpewniej skreceniem karku, ale spowodowaly, ze bezwladnie rzucany tulow wraz z przytwierdzeniem ciala w pasie do fotela przerwaly rdzen kregowy w odcinku (bodajze) ledzwiowym - bedzie sparalizowana do konca zycia. Przy pasach szelkowych skoczyloby sie prawdopodobnie na zwichnieciach/zlamaniach obojczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
badtriler Re: ofiara pasów bezpieczeństwa i GPS 14.01.10, 23:19 A w przypadkach wszelkiego rodzaju zderzeń (nie znam statystyk, ale to chyba najczęstsza, zaobserwowana na trasach przyczyna wypadków)jak się ma otwierająca się poduszka w kierownicy do niezapiętych pasów? Co się wtedy dzieje z głową kierowcy i jaka jest kolejność: najpierw wylot przez szybę czy najpierw głowa przy kierownicy i wybuchająca w twarz poduszka? Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: ofiara pasów bezpieczeństwa i GPS 15.01.10, 11:56 badtriler napisała: > A w przypadkach wszelkiego rodzaju zderzeń (nie znam statystyk, ale to chyba > najczęstsza, zaobserwowana na trasach przyczyna wypadków)jak się ma otwierająca > się poduszka w kierownicy do niezapiętych pasów? Co się wtedy dzieje z głową > kierowcy i jaka jest kolejność: najpierw wylot przez szybę czy najpierw głowa > przy kierownicy i wybuchająca w twarz poduszka? www.fcsm.gov/03papers/Glassbrenner.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
lichwa.i.kara Polak nie pije Polak sie uczy +++++++++++++++++++ 14.01.10, 14:34 Polak nie pije Polak sie uczy Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Polacy pić nie potrafią 14.01.10, 15:25 dlatego kostucha zbiera obfite żniwo w tym popapranym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
gabula777 Re: Polacy pić nie potrafią 14.01.10, 17:24 Wszędzie musi być oczywiście impreza z wódą, a jakże inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz [...] 14.01.10, 18:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lisa2 Wyłowiono auto geologów: znaleziono jedno ciało 14.01.10, 19:32 Zgodnie z wcześniejszymi doniesieniami, że jeden z nich wyszedł w krótkich spodenkach, potem, że kupili wódkę - uważam, że gdyby ich trafiła drogówka, której tam niestety nie było, poszliby do więzienia za prowadzenie samochodu po spożyciu alkoholu. To byli zbrodniarze, którzy dzięki Bogu wpadli we własne sidła. A teraz w telewizji pokazują ich znajomych, którzy płaczą po tych nieodpowiedzialnych pijakach. Jeszcze wmawiają telewidzom, że to są bohaterowie. To uwłaczające dla prawdziwych bohaterów. Rzeczpospolita upadła - na każdym kroku widzę na to dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
ann40 Re: Wyłowiono auto geologów: znaleziono jedno cia 14.01.10, 20:14 Nie zauważyłam,aby gdzieś nazwano ich bohaterami.Każdy zdaje sobie sprawę, że ich zachowanie było bezmyślne. Nie zmienia to jednak faktu, że Ci młodzi ludzie byli czyimiś synami i przyjaciółmi. Proponuje więc powstrzymać się od głupich komentarzy, bo może zdarzy się, że po Tobie nikt nie zapłacze. Odpowiedz Link Zgłoś