godeep 15.01.10, 07:47 Mam prośbę. Przypomnijcie mi Państwo jakiej pomocy udzieliło man Haitii podczas powodzi tysiąclecia w 1997 roku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mppmpp Gdzie są Chinczycy, nowe mocartstwo? 15.01.10, 08:01 Gdzie są Chińczycy, nowe mocarstwo? Wszyscy psioczą na USA, ale tylko oni maja wystarczające środki i zaplecze organizacyjne by moc pomoc lub walczyć gdziekolwiek na świecie. Bez USA, bylibyśmy bezradni. Jak trwoga to do... USA. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Do Afhanistanu i Iraku to Polacy wojska wysylali.. 15.01.10, 08:19 a do Haiti to gowniane 50.000 dolarow i ledwo latajacy stary samolot, ktorym ekipa ratownikow ma poleciec. Jak laskawy dupek od prezia go udostepni...Co za wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
issmohlum Re: Do Afhanistanu i Iraku to Polacy wojska wysyl 15.01.10, 14:18 fakt, ale propnuje zatem samemu cos, cokolwiek zrobic (chociaz zakladam, ze juz cos/cokolwiek pan/pani zrobil/zrobila), zeby 'zmniejszyc wstyd' na wszelki wypadek podaje linki (chociaz zakladam, ze pan/pani je zna) www.pah.org.pl/ doctorswithoutborders.org/ www.caritas.org/ www.unicef.pl/ www.pck.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1948 Ocaleni po trzęsieniu ziemi: Przyślijcie pomoc! 15.01.10, 09:27 Nie na Haiti, bo wyspa nazywa sie Hispaniola. Panstwo jest Haiti, wiec w Haiti Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku Re: Ocaleni po trzęsieniu ziemi: Przyślijcie pomo 15.01.10, 09:47 mniej więcej takiej samej jak Afgańczycy Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk_wj pomoc z Haiti 15.01.10, 10:01 A co do rzeczy ma pomoc Haiti lub jej brak? Jak u sąsiada wybuchnie pożar, to mu nie pomorzesz, bo on Ci nie pomógł jak 10 lat temu potknąłeś się o próg? Wygląda to na szczyt małostkowości. Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Polska głupoto !!! 15.01.10, 10:21 Tam dramat, potrzebna szybka pomoc, liczy się każdy kilogram ryżu, mąki, lekarstw, a my wysyłam ratowników z psami i 4 tonami sprzętu !!! PO CO ? Może odkopią 1, 2 osoby. Czym to jeswt kiedy giną setki tysięcy. W tym czasie z głodu, braku leków umrze tam 1000 Rząd słusznie wysyła pieniądze, Amerykanie są bliżej i kupią wszystko co tam potrzebne. Boże, 4 tony samolotem, ileż to zmarnowanych szans dla żyjących !!! Odpowiedz Link Zgłoś
maga164 Re: Polska głupoto !!! 15.01.10, 14:49 Życia nie mierzy się na ilość. Ludzie to nie bydło, żeby w sztukach liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
issmohlum Re: Ocaleni po trzęsieniu ziemi: Przyślijcie pomo 15.01.10, 14:03 jak czytam takie komentarze, to rece mi opadaja i zastanawiam czym dla niektorych jest humintaryzm... rozumiem, ze widzac nieprzytomna osobe na ulicy nawet nie mysli pan o zadzwonieniu na pogotowie, bo przeciez ta osoba nigdy nie powiedziala panu na zdrowie jak pan kichal? dobre porownanie, czy dla panskiego rozumienia swiata w/g filozofii 'oko za oka' trzeba porownac liczbe ofiar, skale kataklizmu, straty, sytacje gospodarcza itp. miedzy Polska 1997 i Haiti 2010? prosze wiecej nie pisac tego typu gowniarskich komentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-z-jajami Re: Ocaleni po trzęsieniu ziemi: Przyślijcie pomo 15.01.10, 14:27 > Mam prośbę. Przypomnijcie mi Państwo > jakiej pomocy udzieliło man Haitii > podczas powodzi tysiąclecia w 1997 roku? Proponuje poszukac sobie dobrego psychiatry. Jestem z Wroclawia i pamietam powodz 1997. Nie ma porownania z tym co widac na zdjeciach z Haiti. Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Re: Ocaleni po trzęsieniu ziemi 15.01.10, 17:00 Haiti to jeden z najbiednieszych krajów na świecie. Maleńki. Trudno by mu było np. Wrocławowi po powodzi pomagać. Jak porównywać kilku Polaków którzy niekoniecznie trzeźwi się utopili z kilkudzesięciu tysiącami trupów, których nawet nie ma kto sprzątać? Ja się cieszę, iż są ludzie w Polsce pomagający ludziom z Haiti i innych krajów dotkniętych klęskami naturalnymi i wojnami. Parę lat temu gdy kawałek Azji zalał mały potop, tsunami - w naszych mediach największa ciekawość była, czy będącego tam na urlopie dobry Pan Bóg utopił. Bóg okazał się nierychliwy i Jerzy Urban przeżył... Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Ocaleni po trzęsieniu ziemi 15.01.10, 18:06 Niektórzy po prostu musza jakąś wymówkę znaleźć. Bo to wstyd powiedziec - nie pomagajmy bo szkoda kasy, albo, ja zarabiam za mało, chcę 20 tys z nie 10, jestem pokrzywdzony a oni się kimś innym zajmują. Odpowiedz Link Zgłoś
homer_jay Ocaleni po trzęsieniu ziemi: Przyślijcie pomoc! 15.01.10, 15:23 "- Nie mamy nic. Ani gdzie się schronić, ani co jeść, ani co pić. " czyli wszystko po staremu tak jak bylo przed trzesieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
amelun2 Ocaleni po trzęsieniu ziemi: Przyślijcie pomoc! 15.01.10, 21:00 Jestem poruszona i oburzona zdjeciem obrazującym tragedię na Haiti, jakie Gazeta zamieściła w dzisiejszym numerze!Nawet jeśli ta ofiara trzęsienia ziemi nie żyje czy to usprawiedliwia zamieszczenie jej półnagiego zdjęcia??!!Takie odzieranie jej z godności nawet, a może tym bardziej po śmierci...!To po prostu nieludzke!Okrutne!Straszne! Nie zdziwiłoby mnie,gdybym to zdjecie zobaczyła na okładce jakiegoś "brukowca", ale jak w takim razie mam nazwać Gazetę, która do tej pory, wydawało mi się trzymała jakiś poziom?To smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
hajdubihar Ocaleni po trzęsieniu ziemi: Przyślijcie pomoc! 15.01.10, 22:51 Tiger Wodd 3 millio dollarow pomog Haiti ,Bred Pit 1 millio $$$$ Polska katolik 50 tys dollarow.... Odpowiedz Link Zgłoś
garo23 Re: Ocaleni po trzęsieniu ziemi: Przyślijcie pomo 16.01.10, 11:49 hajdubihar napisał: > Tiger Wodd 3 millio dollarow pomog Haiti ,Bred Pit 1 millio $$$$ Polska katolik 50 tys dollarow.... A WEGRZY ILE, BOZGOR JEDEN?? Odpowiedz Link Zgłoś
wnec2005 koparka.. 16.01.10, 04:29 Ci ludzie nie maja nawet jednej koparki...aby odkopac rannych. Jezeli Jankesi nie opanuja chaosu to bedzie katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś