rusek11 20.01.10, 10:24 sikoski na smietniku historii, to byl by gest Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abhaod pobożne życzenia Radka... 20.01.10, 10:37 putinowska marionetka przygotowuje się już do opuszczenia stanowiska Odpowiedz Link Zgłoś
syn_wojtyly [...] 20.01.10, 10:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Sensacja prezydent wystmapi w tancu z gwiazdami 20.01.10, 10:37 SENSACJA Prezydent wystąpi w tańcu z gwiazdami W PARZE Z P DODĄ ROBACZEWSKĄ p Senyszyn odmówiła wystąpienia w tancu z gwiazdami p Kaczyńskiemu z powodu nikczemnego wzrostu p Lecha Kaczyńskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Miedwiediew nie przyjedzie do Auschwitz. Sikors... 20.01.10, 10:40 Już w grudniu wiedział... To po cholerę go zapraszacie? Odpowiedz Link Zgłoś
potatos Re: Miedwiediew nie przyjedzie do Auschwitz. Siko 20.01.10, 10:55 a ja mysle:: PRAWDZIWY ROSJANIN PRZYJECHALBY!!!!!!!!!!!! a tak miedzy wierszami tak samo POLAK , ZYD, FRANCUZ I CALA EUROPA WSCHODNIA!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
neo.con Miewdiediew powinien uklęknąć w Katyniu 20.01.10, 11:02 tak jak Willy Brandt pod pomnikiem Powstańców. Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 ,,pan'' Sikorski ... 20.01.10, 11:13 ...to zwykła łajza, skoro jego resort dba o stosunki z Rosją tak ,jak Kaczyński .nikt nie mówi o ,,płaszczeniu się''przed ruskimi, ale jakaś etykieta chyba w stosunkach międzynarodowych obowiązuje..na miejscu Miedwiediewa do Katynia wysłałbym ponownie delegację - trudno wciąż kajać się przed Polakami za stalinowskie zbrodnie .. w Auschwitz za to polscy politycy na pewno z radością powitają zaprzyjażnionych Niemców i pal licho ,że to oni zbudowali ten obóz i w nim mordowali..bo Polak Niemiec - dwa bratanki , przynajmniej teraz.. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Sorry Sir Sikorski ? 20.01.10, 11:13 What are you saying ? ANGLIK NA PREZYDENTA POLSKI?????? Widzę, że "MI6" nie traci czasu. Koniec świata. Rzeczywiście bez sensu przejmuję się naszym losem. Pi**rzę to. ******** renegades PO&PIS. Damn it ! Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Pozory 20.01.10, 11:14 Polityk, który udaje błazna może nagle zmienić swoje zachowanie i błyskawicznie przeistoczyć się we wzór cnót angielskiego gentlemana. Gorzej z politykiem, który wydawał się ostoją normalności i z którym wiele osób wiązało ogromne nadzieje. Z dawnego Radka Sikorskiego nie pozostało obecnie bowiem nic. Co więcej - kolejne jego wypowiedzi są dla ministra absolutnie kompromitujące Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Apel do Sir Sikorski 20.01.10, 11:15 Przecieram przez ostatnie miesiące oczy ze zdziwienia, czytając kolejne wypowiedzi obecnego szefa MSZ. Dziś chyba jednak doszliśmy do pewnego punktu krytycznego. Panie ministrze, dla dobra polskiej racji stanu. Niech sie już pan jako szef MSZ nie wypowiada.... Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski z archiwum GW 20.01.10, 11:17 Przez długi czas polski minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski uważany był za najbardziej obiecującego kandydata. Uchodzi za zdolnego, a - jak mówiono w Brukseli - jego nominacja byłaby 'zachętą' dla państw członkowskich na wschodzie. Jednak wystąpieniem w Waszyngtonie w listopadzie sam podstawił sobie nogę. Zażądał 'doktryny' sojuszu, która zakładałaby 'proporcjonalną odpowiedź' na każdą rosyjską próbę zmiany granic siłą albo poprzez działania wywrotowe. Propozycją rozszerzenia de facto gwarancji pomocy sojuszu na Białoruś, Ukrainę, Mołdawię albo Gruzję Sikorski zdyskredytował się w oczach wielu zachodnich rządów. Jak powiedział jeden z dyplomatów, on (Sikorski) nie jest tym, kto może poprawić stosunki z Moskwą" Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Our King / Quenn Sikorski 20.01.10, 11:18 make love no war. Osobiście uważam, że za wszystkie wojny i niepokoje na świecie odpowiada masoneria. Niby do znudzenia przerabiany temat - i o to masonerii chodzi - ale wciąż aktualny. I nadal będzie aktualny dopóki dopóty wyraźniej nie zarysują się oblicza "nowego porządku świata". Nie żyję w świecie złudzeń, nie jestem rydzykomaniakiem (wręcz gardzę O. Dyr.em) lecz z racji wykonywanego wcześniej zawodu dyplomaty - za czasów jak RP jeszcze miała dyplomację tj. do 2004 r. - niejedno widziałem. Polska musi zrewidować swój stosunek do świata i dokonać gruntowną przemianę w swej polityce zagranicznej. 1) mądrze STAWIAĆ na Europę nie tracąc swej polskości. Diametralnie oddać się (nie poddać się) sprawie Europejskiej. Stać skutecznym ogniwem osi Francja-Niemcy-My. Zanim do tego dojdzie musimy zyskać rzecz jasna szacunek i poważanie. Jak ? proszę czytać dalej. 2) uściślić do maksymum swe stosunki na północy ze Skandynawią i na południu z gr.wyszeh. Systematycznie stać się sercem obu zgrupowań. Mało z tym, jestem za tym aby zmienić startegicznego dostawcę wyposażenia wojskowego z USA na Skandynawię. Utopia ? Nie do końca. Jak spełnimy pierwszy pkt i dalsze będzie to możliwe na dłuższą metę. 3) Unormować swe stosunki z Rosją, USA i krajami arabskimi - tj. z pierwszą zmienić roszczeniowego wrogiego podejścia na ściśle pragmatyczne. Już kiedys napisałem, nie ma ZSRR jest Rosja, któa rośnie w siłę i staje się potęgą. Czy jest demokratyczna na modłę zachodnią czy według lokalnych norm nas to nie interesuje dopóki będziemy mieli unormowane polityczne i KULTURALNE (chodzi o sztukę i kulturę) stosunki z nią. Jak uda nam się ta kwestia, możemy być spokojni co do gospodarczych efektów i owoców tychże normalnych stosunków. Z drugimi zaś sprawa wygląda nieco inaczej: zrezygnować z totalnego poddaństwa na rzecz konkretnych pragmatycznych interesów, Proszę pamiętać, iż Amerykanie kochają pragmatyzm i gardzą lizustwem oraz to, że NIGDY nie będziemy mieli PRAWDZIWEGO sojuszu ze Stanami. USA jest szczególnym przypadkiem jeśli chodzi o : "państwa nie mają przyjaciół. mają interesy" 3) Kraje arabskie i Ameryka Łacińska. Jednym z karygodnych błędów wolnej RP było strata rynku i świata arabskiego. O ile zrozumiałe może być odejście od polityki proarabskiej o tyle pogmatwanie stosunków z tą jakże ważną częścią świata od atlantyku do oceanu indyjskiego i dalej (z racji religii) do oceanu spokojnego jest zupełnie niezrozumiała. A może raczej ewidentna. Konkurencja do tych bogatych, ciekawych i strategicznych landów nas wykiwała za pomocą pseudopolskiej V kolumny. Kto inny korzysta ze złóż i bogactw świata arabskiego i tam rozdaje karty. Sprawa z Arabami wygląda zgoła inaczej niż z USA. Dla nich nie liczy pragmatyzm lecz tzw. przyjaźn. Utrzymując, chociażby pozornie, dobre i ciepłe stosunki z Arabami zyskamy ich bezwzględną przyjaźn i co tym idzie furtkę do dobrodziejstw tam dostępnych. Podejście do Arabów musi być na dwujaki sposób : do rządzących i do narodów rządzonych i nienawidzących swych władców. Jest to ważne albowiem pierwsi otworzą nam furtkę do bogactw na import (do nas), drudzy stanowić mogą ogromny rynek zbytu (eksport od nas). Godząc ten warunek będziemy mogli rozdawać karty tam gdzie zupełnie nie się liczyliśmy i staliśmy się wrogami na własne życzenie. Unikając konfrontacji ze światem muzułmańskim (poprzez wycofania swoich wojsk i ustanowienia ciepłych stosunków a dalej pragmatycznych) możemy nie tylko dużo zysakać ale i uniknąć nie daj Boże ewentualnego bycia celem terrorystów. Proszę pamiętać, iż nie mamy przeszłości kolonialnej w tych państwach, co więcej, miło nas wspominają z czasów komuny. Trzeba to wykorzystać. Z Ameryką Łacińską, moim zdaniem trzeba zintensyfikować stosunki najpierw kulturalne potem polityczne. Wbrew pozorom nie jest to mała ważna część dla naszych żywotnych interesów. Mamy tam liczną Polonię, która może być POLITYCZNIE WPŁYWOWA jeśli wystarczająco zainteresujemy nią tamtejszą ludności i polityków. Mając wsparcie tych państw możemy liczyć na mocną pozycję w ONZ i nie tylko. Jest to dodatkowy atut i as w rękawie. 4) Smok Chiński. Jak widzimy, demokratyzne kraje prowadzą bardzo skuteczną politykę z Chinami i daliby się zabić za najdrobniejszy kawałek rynku. My ? my patrzymy i zapraszamy Dalajlamę (szanuję go). Póki co nie stać nas jeszcze na utrzymania kontaktów z wrogami Chin. Chiny to przyszłość --> Wystarczy ? ----- Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana wiesz jaki blad popelniasz? 20.01.10, 12:45 przeciętny czytelnik GW jest stanie przeczytać 3 linijki potem dłubie w nosie i traci skupienie na temacie. Oczekuje ,ze powiesz co ma myśleć. Od 89 są tak uczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski chyba masz rację. ale 20.01.10, 14:31 nie brakuje rozumnych i na nich stawiam. miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: chyba masz rację. ale 20.01.10, 18:57 jaqubovski napisał: > nie brakuje rozumnych i na nich stawiam. heh może masz i racje. Oby. >miłego dnia :) -||- ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chelmiak Kanieszna! Masoneria sie za tym kryje. 20.01.10, 19:50 Jakieś dowody rzeczowe? Nie. Ale dlaczego by nie spieprzyć dobrą, przemyślaną wypowiedz takim rodzynkiem? Coraz więcej na tym forum widzę ludzi, kórym nie odpowiada ani PO and PiS ani socjaliści. A może by tak założyć nową partię. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Polecam 20.01.10, 11:21 www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana MI6 jednego Sikorskiego zabili drugiego podesłali 20.01.10, 12:41 niestety obecny aka Radek Rezydent to jakas kopia robiona bez rysunków technicznych w ping-ch... w ChRL. Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 Sikorski nie jest żadnym ministrem... 20.01.10, 11:36 ...to najzwyklejszy celebryta, spełnia się medialnie,to na pewno, a nie ma pojęcia ani ,co robi czy mówi.. jest na tym stanowisku równie potrzebny , co mróz mieszkańcom powiatu myszkowskiego..nachapał się i wystarczy - pracowitością dorównując takim ,,orłom'', jak eurodeputowany Hołowczyc.. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Iron ! oto co kiedyś napisałem jego żonie 20.01.10, 11:44 Jak w swoich wypocinach stwierdziła, że wykształcenie nie idzie w parze z mądrością "......Rzeczywiście. Wykształcenie nie idzie w parze z mądrością. Najlepszym tego przykładem jest Pani mąż. Zdrajca ojczyzny, chory psychicznie i do tego głupi i co za tym idzie NIEBEZPIECZNY. Zamienił MSZ w koszary wojskowe - dosłownie i w przynośni. Jest najgorszym ministrem MSZ w nowożytej historii Polski. Pomimo znajomości języków i świata jest nawet gorszy od Fotygi. Albowiem : 1) nie dba o polskich interesów, 2) dba, i to starannie, o obce interesy 3) usilnie stara się ośmieszyć Polskę na międznarodowej arenie i niszczy ją w celu wysyzku na dłuższą metę 4) realizuje swój udział w planie "ogłupić i tak tępych Polaków" 5) Polska racja stanu jest mu obca ......Nie wątpię, że Pani wie czyja racja stanu jest mu bliższa :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Iron ! oto co napisałem kiedys jego żonie 20.01.10, 11:58 Rzeczywiście. Wykształcenie nie idzie w parze z mądrością. Najlepszym tego przykładem jest Pani mąż. Zdrajca ojczyzny, chory psychicznie i do tego głupi i za tym idzie NIEBEZPIECZNY. Zamienił MSZ w koszary wojskowe - dosłownie i w przynośni. Jest najgorszym ministrem MSZ w nowożytej historii Polski. Pomimo znajomości języków i świata jest nawet gorszy od Fotygi. Albowiem : 1) nie dba o polskich interesów, 2) dba, i to starannie, o obce interesy 3) usilnie stara się ośmieszyć Polskę na międznarodowej arenie i niszczy ją w celu wyszyku na dłuższą metę 4) realizuje swój udział w planie "ogłupić i tak tępych Polaków" 5) Polska racja stanu jest mu obca ...... Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 Re: oczywiście, to wszystko prawda... 20.01.10, 12:26 ....czas ,,pana ministra '' Sikorskiego na szczęście już się kończy... Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Obyś miał rację. Ale 20.01.10, 12:31 to co zepsół już nikt tego nie naprawi. Elita i śmietanka dyplomatów odeszła i nie ma zamiaru wrócić. Koniec, na długie lata, z jaką kolwiek racjonalną, mądrą polityką zagraniczą z klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 Re: nie ma szans na poprawną politykę.. 20.01.10, 13:42 ...zagraniczną ,służącą interesom tego kraju. potrzebny byłby ktoś,kto stoi ponad podziałami partyjnymi, kto zauważy , że Polskę ze względu na położenie można dobrze wykorzystac jako pomost między Wschodem a Zachodem ...natomiast w tej chwili nadal traktuje się ten kraj jak w czasach ciemnego średniowiecza- jako przedmurze chrześcijaństwa ..zamiast łączyć i budować nadal jesteśmy np. dla Rosji czymś,po czym trzeba byłoby przejść idąc po cokolwiek na Zachód..a tak naprawdę Rosjanie ,jeśli będą tego potrzebować ,dogadają się z Zachodem bez naszego udziału jak w 1939..Irak ,Afganistan..? komu to słuzy..? bo na pewno nie nam .posłaliśmy tam żołnierzy i to nie byle jakich - nasi żołnierze są najlepsi na swiecie( wiem,byłem d-cą plutonu)mimo braków w sprzęcie - i co..? i bronimy tam nie swoich interesów ,a przygotowujemy grunt pod interesy wszystkich,tylko nie Polski.. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Brawo. Chylę Czoło 20.01.10, 14:29 tym razem z PRZEKONANIEM chylę czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: nie ma szans na poprawną politykę.. 20.01.10, 15:59 a tak naprawdę Rosjanie ,jeśli będą tego > potrzebować ,dogadają się z Zachodem bez naszego udziału jak w > 1939 Rosjanie w 1939r. roku dogadali się z narodowo-socjalistycznym Hitlerem :) Reszty bzdur i bełkotu pozwolę sobie nie komentować:) Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 Re: socjalista zwany Hitlerem..? 20.01.10, 20:11 ...dla gromady prawicowo zacietrzewionych socjalizm będzie się kojarzył tylko ze Stalinem ,- ba! mało tego bo jeszcze innym z Hitlerem ( bo fuhrer tak nazwał swój ,,ruch'')..to zwykła ciemna masa,która powinna pozostać na śmietniku lub przynajmniej wracać do kościelnej kruchty łojca dyrektora..dla mnie socjalizm to ruch i filozofia kojarząca się raczej z Waryńskim i jemu podobnym ludziom, którzy walczyli i zabiegali min. oto by także takie pseudopatryjotyczne szumowiny jak niektórzy na tym forum mieli jako ludzie pracujący swoje prawa...za bezdennie głupie uważam opluwanie socjalizmu jako takiego, skoro to dzięki niemu takie coś jak różne asmalle czy abhaody moga też cieszyć się prawem do pracy i godnego życia - to ,co mamy dzisiaj nie zostało wywalczone przez jakaś srolidarność ..socjalistyczny Hitler..? to może odnieść się należy też do socjalistycznego Piłsudskiego..? to był jeden z najwybitniejszych Polaków ,czyż nie..? bycie socjalistą nie znaczy od razu bycia rusofilem ,bando ,,patryjotów''..to ,co macie dzisiaj zawdzięczacie wolnościowym ruchom robotniczym, niestety związanych z socjalizmem - czy się to podoba,czy nie..i tak samo jest z wyzwoleniem Auschwitz - czy się wam to podoba ,czy nie zrobili to żołnierze radzieccy i nic na to nie poradzicie..więżniowie są im wdzięczni i ja także - nie Stalinowi , polskie ,,orełki'', ale właśnie tym żołnierzom.. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 pierdu pierdu :) 20.01.10, 20:37 thepeoplescube.com/images/HammerSickle_Swastika_Nazi_1934.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana słusznie jego zona w końcu to jego agentem opiekun 20.01.10, 12:48 sie, żeby Radzik nie podskoczył za bardzo. Łańcuch musi być krotki. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski cieszę się, że nie tylko ja to widzę 20.01.10, 14:30 cieszę się. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: cieszę się, że nie tylko ja to widzę 20.01.10, 14:44 Zbiorowa paranoja rusofili hehe Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Nie jestem rusofilem, lecz 20.01.10, 14:59 za tym abyśmy byli normalnym państwem z normalnymi stosunkami ze wszystkimi wokół. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 No to masz przechlapane 20.01.10, 15:13 jaqubovski napisał: > za tym abyśmy byli normalnym państwem z normalnymi stosunkami ze > wszystkimi wokół. Po takiej deklaracji dla ascholdopodobnych jesteś wyłącznie "pachołkiem kremla". Zaraz zaczną ciebie polewać pomyjami - na tym forum to ich typowe zachowanie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: No to masz przechlapane 20.01.10, 15:25 walter62 napisał: > jaqubovski napisał: > > > za tym abyśmy byli normalnym państwem z normalnymi stosunkami ze > > wszystkimi wokół. > > Po takiej deklaracji dla ascholdopodobnych jesteś wyłącznie "pachołkiem kremla" > . > Zaraz zaczną ciebie polewać pomyjami - na tym forum to ich typowe zachowanie. > Pozdr. Dziekuje za przyzwolenie Walterze, wlasnie napelnilem miske pomyjami w celu wylania na glowe jagubiaka! Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski :) już to zrobili :) nijaki 20.01.10, 16:27 teaform. Nie wiedziałem, że jestem pachołkiem :) Zawsze tak tu jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: :) już to zrobili :) nijaki 20.01.10, 16:44 jaqubovski napisał: > teaform. Nie wiedziałem, że jestem pachołkiem :) No to witaj w klubie. > Zawsze tak tu jest ? Owszem. Na tym polega, w ich mniemaniu,"normalność". Zresztą dziś to nawet można uznać za Wersal. Nie martw się, zaraz się zbiegnie kilku prawdziwych "światowców". Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski no to rzeczywiście 20.01.10, 17:03 daleko nie zajedziemy na takim wozie :) Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Walterze mylsiz sie mylisz 20.01.10, 19:00 walter62 napisał: > zaraz się zbiegnie kilku prawdziwych "światowców". salonowców Walterze, salonowców. Toz to jedyna gra, na której się znają i rozumieja. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Nie jestem rusofilem, lecz 20.01.10, 16:02 Polska jest normalnym , demokratycznym krajem ,który buduje normalne stosunki z takimi samymi normalnymi krajami. Bandycka resztówka po CCCP nie jest normalnym demokratycznym krajem i dlatego nie można się z nim dogadać nie zniżając się do ich poziomu :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski asmall4 ! 20.01.10, 16:18 Polska nie jeste normarlnym państwem. Nasza tzw. demokracja jest bardzo wadliwa. Nie tak wygląda normalna d. W normalnej demokracji szumowiny nie rządzą i decydują za Ciebie, mnie.... a pewno nie w TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAkim stopniu jak jest u nas. MUsimy być ponad podziałami i dostrzeć TO. Przecież to RAZI. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana odpowiem koledze wierszykiem 20.01.10, 18:55 jaqubovski napisał: > podziałami i dostrzeć TO. Przecież to RAZI. RAZI ale normalnych ludiz a nie hasbarowych NAZI. Drogi kolego dick-small jest jednym z żydowskich bojówkarzy zwanych hasbara. Jednym z ic hcelow jest skłócanie Słowian. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: odpowiem koledze wierszykiem 20.01.10, 19:02 Moskale to Słowianie ?? Od kiedy :) Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana żydzi judzą znów miedzy Słowianami? 20.01.10, 18:52 asmall4 napisał: > Zbiorowa paranoja rusofili hehe czemu nie wrodzisz do swoich? duchowy synu Libermana Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: żydzi judzą znów miedzy Słowianami? 20.01.10, 19:33 Jestem Polakiem. Bezsprzecznie najwięcej na świecie judzą moskale. Nawet forumowa świnia taka jak ty powinna to wiedzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Miedwiediew nie przyjedzie do Auschwitz. Sikors... 20.01.10, 12:26 Jakie wyzwolenie taki i przyjazd :) Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 A kogo obchodzi obecnosc kumiedwy, czy fiutina? 20.01.10, 12:37 Moze Nauru? :) Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: A kogo obchodzi obecnosc kumiedwy, czy fiutin 20.01.10, 13:03 kylax1 napisał: > Moze Nauru? :) Apparentli Irona1410 to bardzo smuci > Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana czy Radek ma udokumentowane źródła dochodu? 20.01.10, 12:49 bo skąd te miliony się u niego na koncie wzięły? może alkajda wpłaciła? Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Iron1410 to village idiot 20.01.10, 12:58 Ostrzegam przed szczegolnie dzis aktywnym ....idjota postowym. Moskiewski przychlebca zwany Ironem1410, jak najwidoczniej uciekl ze szpitala i probuje(slaba i trodna do zrozumienia polszczyzna) siac nienawisc i wydawac swoje infantylne opinie na tematy, ktorych nie rozumie. Rzuca sie jak ranny niedzwiedz, z pyska wyplywa mu piana ze sliny.......ale jakos ta moskalska propaganda nie znajduje dobrej pozywki, a tylko jeszcze bardziej odslania jej bezsilnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Żydzie, żydzie jest nowelą 20.01.10, 13:08 lepiej gówna sprzątać w barze nic Hauptmannem być w hasbarze i jak? lubisz poezje na swój temat? Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Nie mów tak. Iron 20.01.10, 14:40 dobrze myśli. Jak mówi o nowych twarzach, "ludziach" honorowych w Polskiej polityce to źle ? On jest PONAD PODZIAŁAMI tak jak ja, i tak jak ja jest zbulwersowany i załamany tym co się dzieje. Rozumiem go doskonale. Ma dosyć PISOwskiej oczywistej oczywistości i wasalskiej zdradzieckiej roli PO w odbycie USA. On próbuje wytłumaczyć, że Rosja nie jest wrogiem i nie będzie dopóki MY, i tylko MY do tego nie doprowadzimy. I jemu i mi jest żal marnowanych szans z Rosją i innymi krajami. A jeśli Iron jest Rosjaninem to z pewnością nie chce źle dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 Re:jaqubovski..mówiąc żargonem.. 20.01.10, 15:26 ...- ,,olewam'' takich jak teaforme czy asmall, zigzaury i im podobnych..na szczęście jest takich ,,patryjotów''spod znaku ,,prawicy''coraz mniej...dialog z nimi kończy się pluciem i inwektywami,co mnie z kolei śmieszy. np. taki teaforme ,,rzuca'' mi takie rewelacje,że trudno nie skojarzyć tego z rydzykiem, zarzuca mi nieuctwo , chociaż przeczytałem pewnie więcej książek niż on w życiu zobaczy..rusofilem dla nich jest każdy,kto choćby wspomni o konieczności dialogu z Rosjanami,by obu narodom żyło się lepiej ... Katyń..? mam wystarczającą wiedzę na ten temat,tylko u mnie ona nie przeszła w fobię ..Auschwitz ..? dla mnie to symbol zwyrodnienia człowieka ,a choćby Rosjanie pomogli tam pięciu ludziom,to należą się im podziękowania, nie Stalinowi, ale tym własnie zwykłym żołnierzom... politykowanie , jakie uprawiają nad tym obozem śmierci gó...arze i dyletanci pokroju asmallątek czy teaforme'ów uważam za zwykłe świństwo wobec pamięci o ofiarach tego miejsca jak i podobnych, także wobec żołnierzy wyzwalajacych takie obozy,nawet jesli byli Rosjanami. dla tępych zrozumienie tego jest oczywiście niemożliwe - że więzień obozu miał ,,gdzieś'' ,czy to czerwonoarmista go uwolnił,czy jankes- był po prostu wdzięczny drugiemu człowiekowi..i o to w tych obchodach powinno chodzić.. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Jestem z Tobą boś 20.01.10, 16:23 kulturalny - jak zdąrzyłem zauważyć na forum. Drugą sprawą zgadzamy się w wielu wielu punktach. Życzę wytrwałości w życiu i w necie :) PS : rzeczywiście widzę, że nie jest tu łatwo. Czuję się jak bym był NA ŻYWO wśród kretynów z wyboru PIS-owców lub złodzieji z premedytacją, PO-krowców gnid. Z jednymi i drugimi współpracowałem służbowo. Obyś tego nie doświadczył jeśli masz sumienie, honor i miłość do ojczyzny i świata. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Jestem z Tobą boś 20.01.10, 19:01 jaqubovski napisał: > kulturalny - jak zdąrzyłem zauważyć na forum "zdąrzyłeś" już dużo, podstawówki skończyć już nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Jestem z Tobą boś 20.01.10, 20:44 Pewnie pisze z ruskiej przeglądarki ... Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Iron1410 to village idiot 20.01.10, 14:42 Ten ironia1409 to troll i chorobliwy rusofil :) Wymieniają co jakiś czas nicki w web_brygadzie ,ale poziom sięga rynsztoku jak zawsze. pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Iron1410 to village idiot 20.01.10, 18:58 wygląda na pimpka18, ma jeszcze "bimbus18 i pusiek8", sztuczny tłok robi Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Iron1410 to village idiot 20.01.10, 19:04 Raczej nie. Ma inny "styl" chamstwa ,ale podobny ruso- i sowietofilstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Iron1410 to village idiot 20.01.10, 19:19 mają we krwi, esbecy na emeryturze, aparatczyki z PZPR-u, albo ich dzieci, bo to nie rusofilstwo, ale tęsknota za utraconą władzą i obrona kagiebowskiej mafii Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 Miedwiediew na kolanach w Katyniu...? 20.01.10, 13:28 ...życzyłbym sobie przejścia na kolanach przez bramę Auschwitz pani Merkel i towarzyszących jej Niemców..a tak w ogóle - do tych,którzy chcą rosyjskiego prezydenta na kolanach za zbrodnie popełnione przez stalinowskich bandytów - może poszukać,ekshumować tych z NKWD i ich truchła poustawiać na klęczkach pod katyńskim pomnikiem..? Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Miedwiediew na kolanach w Katyniu...? 20.01.10, 13:51 Uwazaj za zle mowienie o moskalskich gerojach mozesz stracic ciepla posadke w Polsce....i wysla ciebie na Syberie..tak na dobry poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
telesfor111 Re: Miedwiediew na kolanach w Katyniu...? 20.01.10, 18:22 sluchaj robaczku. czytam te twoje posty juz na kolejnym forumie i rozumiem ze rozpaczliwie probujesz prowokowac by zwrocic na siebie uwage. sam probuje za to zrozumic powod twojego zaciecwirzenia. ja stawiam na twoj kompleks malego czlonka? ale moze to kochanek zdradzil? szef opieprzyl i wywalil na zbity pysk? czy nie bierze cie obrzydzenie do samego siebie? bo pewnie zwrociles uwage ze reszta forumowiczow cie obchodzi z daleka jak pawia na ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: Miedwiediew na kolanach w Katyniu...? 20.01.10, 19:05 telesfor111 napisał: > uwage. sam probuje za to zrozumic powod twojego zaciecwirzenia. ja > stawiam na twoj kompleks malego czlonka? zdecydowanie zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Miedwiediew nie przyjedzie do Auschwitz. Sikors... 20.01.10, 15:08 W Auschwitz nie są potrzebne jakieś nic nie znaczące marionetki. Miedwiediew dobrze to rozumie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 Re: Miedwiediew marionetką..? 20.01.10, 15:51 ...cóż , może..jedno jest pewne - jemu jako głowie państwa nikt bezkarnie nie powie : ,,spieprzaj dziadu..''.. i czy nie byłoby jakimś nietaktem, biorąc pod uwagę zajmowane stanowisko, składanie wizyty jakiemuś dziadowi..? Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana dokładnie TAK. Miedwiediew wie kto jest marionetka 20.01.10, 19:02 wiec po ch... ma gadać z Kalksteinem i Radkiem Rezydentem? lepiej do razu z panem niz z kapryśnym pachołkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: A ty oczjeń seksi elokwęt! 20.01.10, 19:47 skręciło cię kacapski manifeście ? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: A ty oczjeń seksi elokwęt! 20.01.10, 20:01 Podobają mu się faceci jak widać . Koprofilne rusofile tak mają . english.pravda.ru/img/idb/gay-parade-3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Miedwiediew nie przyjedzie do Auschwitz. Sikors... 20.01.10, 20:31 Co za szydercze zaproszenie dla Miedwiedewa z jednoczesnym zakupem rakiet ktore zapowiedzieli ze skieruja na Kalingrad. Kto z takimi szyderczymi politykami chce miec do czynienia? Wszyscy omijaja Polske wielkim kolem. --------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 cos ci się certoli przed snem rusofilny trolu ? 20.01.10, 20:40 Jakie rakiety ?? www.tvn24.pl/0,1571870,0,1,rakiety-w-kaliningradzie-to-nie-jest-przyjazny-akt,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 to druga rusofika z Niemiec 20.01.10, 20:52 piszaca jeszcze wieksze glupoty.. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur_01 najwiekszy problem Sikorskiego to to ze on nie 21.01.10, 00:46 czuje sie Polakiem i zrobilby wszystko dla swojej kariery nawet sprzedal kraj w ktorym sie urodzil Odpowiedz Link Zgłoś
jurek42 siostrzenic zaprosił mnie na swój ślub na tydzień 23.01.10, 11:45 przed uroczystością... poczułem się, okropnie. Wiem, że decyzję o ślubie podjęli pół roku wcześniej. W tej sytuacji odmówiłem i nie tylko dlatego, że musiałbym zburzyć swoje wcześniejsze plany, ale przede wszystkim dlatego, że poczułem się jak zapchajdziura. Nasi genialni politycy chyba brali lekcje dyplomacji od mojego siostrzeńca albo odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś