grisza14 28.01.10, 12:40 Zgadzam sie z Tuskiem po raz pierwszy w zyciu.Tak, dokladnie Tusk wie, ze tylko jako Pierwszy Sekretarz jest w stanie utrzymac w ryzach spragnionych konfitur malwersantow z PO. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arabuza Towarzyszu Gadomski, bardzo udany panegiryk. 28.01.10, 12:57 Towarzyszu Gadomski, gratuluję udanego bałwchwalstwa. Następnym razem możecie jeszcze wspomnieć, że dzielny towarzysz Tusk powstrzymał swoją mężną piersią globalne ocieplenie. Ogólnie bardzo chwalebna dzialałność na pierwszej linii frontu propagandowego, ale może jednak zachować trochę umiaru. Co sądzicie, towarzyszu Gadomski? Jeszcze się malutcy połapią, że robicie ich w konia i będzie "wściekły atak" "ludzi nikczemnych". Odpowiedz Link Zgłoś
2_mirabelka40 Re: Towarzyszu Gadomski, bardzo udany panegiryk. 28.01.10, 13:58 Przejdź na inny portal jak Ci się nie podoba i nie obrażaj innych, którzy mają inne zdanie niż Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
arabuza Re: Towarzyszu Gadomski, bardzo udany panegiryk. 28.01.10, 14:03 _mirabelka40 napisała: > Przejdź na inny portal jak Ci się nie podoba i nie obrażaj innych, którzy mają > inne zdanie niż Ty. Użyję twojej argumentacji: Jak Ci się nie podoba to nie odpowiadaj na komentarze, którze przedstawiają inne zdanie niż Ty. Aha, dobrze wiedzieć, że słowo "towarzysz" jest obraźliwe. Cóż, nie moja w ty wina. Towarzysze na takie obraźliwe znaczenie wytrwale pracowali prawie pół wieku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
staruch666 Re: Towarzyszu Gadomski, bardzo udany panegiryk. 28.01.10, 18:43 Z prawdziwą przykrością - ale w pełni - popieram tę dość arogancką opinię. Pewnie nie mogła być inna - ekran przy czytaniu enuncjacji pana Gadomskiego lepił mi się od ściekającego z każdego słowa lukru.... Odpowiedz Link Zgłoś
gracjadwa Re: Towarzyszu Gadomski, bardzo udany panegiryk. 29.01.10, 13:56 Arabuza chyba bardzo mocno tkwisz w PRL-u skoro wszystko Ci się z nim kojarzy. Pracę magisterską pisałam na temat prasy z 1968 r. Twój komentarz jakby żywcem ściągnięty z tamtych gazet. Życzę więcej umiaru i młego dnia przy lekturze GW. Odpowiedz Link Zgłoś
arabuza Re: Towarzyszu Gadomski, bardzo udany panegiryk. 29.01.10, 14:58 gracjadwa napisała: > Arabuza chyba bardzo mocno tkwisz w PRL-u skoro wszystko Ci się z > nim kojarzy. Pracę magisterską pisałam na temat prasy z 1968 r. Twój > komentarz jakby żywcem ściągnięty z tamtych gazet. Życzę więcej > umiaru i młego dnia przy lekturze GW. Hehe, gratuluję rozumu. Bo wiesz, tak się składa, że komentarz miał brzmieć jak komunikat prasowy propagandy PRL... bo felieton Gadomskiego żywcem wyjęty z propagady PRL. Gratuluję intelektu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gracjadwa Re: Towarzyszu Gadomski, bardzo udany panegiryk. 29.01.10, 15:21 Arabuza - może zamiast wypowiadać się na forum przeszedłbyś się na spacer. To bardzo dobrze wpływa na intelekt. "Głupich nie sieją, sami się rodzą", masz rację :) Gratuluję samokrytyki Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Tusk gra o wyższą stawkę 28.01.10, 13:13 Ludki PiSu uczcie się od lepszych niż wy podejmować odpowiedzialne decyzje dla dobra naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Re: Tusk gra o wyższą stawkę 29.01.10, 06:58 jurek a jakiego kraju .waszego ? a jaki to kraj .na pewno nie Polska Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora Tusk gra o wyższą stawkę 28.01.10, 13:24 "grisza14" i "arabuza" ujadają jak zwykle. Gdyby Premier ogłosił, że kandyduje, też by ujadali z pełną nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 A czy to moja wina, ze nie lubie machlojek? 28.01.10, 13:30 A niestety Donald T zachowuje sie jak klasyczny ojciec chrzestny mafii.Moze jedna rzecz jest w tym interesujaca; czy musi, czy chce, czy moze jedno i drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: A czy to moja wina, ze nie lubie machlojek? 28.01.10, 16:05 grisza14 napisał: > A niestety Donald T zachowuje sie jak klasyczny ojciec chrzestny > mafii. Może zdradzisz w którym miejscu? Ot naprzykłąd dlaczego Kaczyński Jarosław nie został prezydentem mimo, że to on akurat, a nie brat Lech jest (i był) liderem partii? Jakoś tak Jarosławowi do prezydentury się nie spieszyło. Czyli jednak lider partii nie musi chcieć kandydowac na prezydenta? Przy okazji bym też przypomniał słowa Jarosława który zarzekał się, że i premierem nigdy nie zostanie. Wszyscy od tego czasu już wiemy ile sa warte słowa Jarosława. Moze jedna rzecz jest w tym interesujaca; czy musi, czy chce, > czy moze jedno i drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
arabuza Re: Tusk gra o wyższą stawkę 28.01.10, 14:00 henryk-sikora napisał: > "grisza14" i "arabuza" ujadają jak zwykle. Gdyby Premier ogłosił, że > kandyduje, też by ujadali z pełną nienawiścią. :) Wykształciuchy w akcji. Nikt rozmowy do nich nie rozpoczyna, nikt się nie czepia ale oni w pogotowiu. Obsmariują, psioczą. Krytykę nazywają ujadaniem. Szanowny wykształciuchu, o ile pamiętam to w ciągu ostatnich prawie 4 lat to wykształciuchostwo ujada na PiS, którego skądinąd nie lubię, i troi się by dorobić gombrowiczowską gębę PiS-owi. Za to PO wybielić się stara z każdego g*wna, w jakie ta populistyczna partia wpadnie. Nawet to śmieszne, bo myślicie, że to cwana zagrywka. Jest tak ordynarna, że szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Tusk gra o wyższą stawkę 28.01.10, 16:07 :) widzę że język PZPRu bardzo ci przypadł do gustu. Nawet gdy nie próbujesz ironizowac nie potrafisz się go pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
arabuza Re: Tusk gra o wyższą stawkę 28.01.10, 17:46 maaac napisał: > :) widzę że język PZPRu bardzo ci przypadł do gustu. Nawet gdy nie > próbujesz ironizowac nie potrafisz się go pozbyć. Proszę cię, nie rozśmieszaj mnie bo mam słabą przepuklinę. Różne rzeczy na świecie widziałem, ale żeby czerwoni wypominali antykomunistom swój wcześnieśniejszy język to dowcip dwudziestolecia. Może jeszcze coś interesującego propagandowego nam napiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Tusk brzydko gral 28.01.10, 13:52 Pismak Gadomski "rznie glupa". Nagle zapomnial jak to Tusk probowal zmieniac Konstytucje chcac ograniczyc uprawnienia Prezydenta. Piekny numer, prawda, byle zaszkodzic innym jest nawet gotow zmieniac Konstytucje. Jak to nazwac? Odpowiedz Link Zgłoś
vibhisana Tusk gra o wyższą stawkę-chciałbym w to wierzyć! 28.01.10, 14:55 "Platforma nie stanie się instrumentem modernizacji Polski, jeżeli nie pozbędzie się działaczy najbardziej zaangażowanych w praktyki kapitalizmu politycznego, wykorzystujących spółki skarbu państwa do prywatnych celów." Czasem się klepnie słowo prawdy o niewidzialnej ręce wolnego rynku, co? Przeciętny człowiek moze rzeczywiscie nie zawsze łapie to co się wokół niego dzieje tak szybko, jak "janczar" wolnego rynku, który ma przyzwoitość w dupie w drodze po pieniądze i luksus. Ale jak już złapie, to będzie konsekwentnie mówił:"balcerowicz musi odejść". Czy Pan tez nie rozumie tego komunikatu? Jego przesłanie jest proste - "oszukaliście mnie i nie liczcie na mój głos!" Prawicowe elity intelektualne chcą nam uparcie odtworzyć Polskę Szlachecką z 18 wieku. A my mówimy nie z nami te numery! Odpowiedz Link Zgłoś
magnifyingglass Tusk gra o wyższą stawkę 28.01.10, 15:13 >Podejrzenie, że premier przedstawia najważniejszy od miesięcy plan polityczny po to, by odwrócić uwagę od zeznań Mirosława Drzewieckiego przed komisją śledczą jest tak trywialne, że nie zasługuje na uwagę. O tym najważniejszym planie jeszcze przed tygodniem nikt nie słyszał, nagle wyskoczył jak z kapelusza. Podejrzenie o manipulację, przykrywanie niewygodnych zdarzeń, odwracanie uwagi od wpadek jest jak najbardziej naturalne w przypadku partii, która ma na swoim koncie takie numery jak ogłoszenie sukcesu w sprawie sprzedaży stoczni (co było już w tym momencie kompletnym kłamstwem) na parę dni przez wyborami do parlamentu europejskiego. Tylko ten element warto brać pod uwagę w dzisiejszej przewrotce Tuska, która równie dobrze może za chwile stać się nieaktualna. Odpowiedz Link Zgłoś
sop3 Re: Tusk gra o wyższą stawkę 28.01.10, 15:14 Z Tuskiem sie nie zgadzam z zasady,ale zadziwił mnie szczeroscią p.Gadomski,stwierdzając ze tylko Tusk jest w stanie okiełznac tą mafie o nazwie PO.Tutti di capo... Odpowiedz Link Zgłoś
rolex12 Tusk jest bardzo odwazny zwlaszcza we wprowadzaniu 28.01.10, 15:51 reform, których jak wiadomo przeprowadzil wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
czargi Tusk gra o wyższą stawkę 28.01.10, 16:55 Towarzysze pisiory! to przecież wy tworzycie zgodną koalicję w tvp z panem Milerem,Oleksym,Senyszyn itp.Całe szczęście ,że zabraknie wam pieniążków na głoszenie waszych idei i wkrótce padniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
markorr Jesteś żałosnym wykształciuchem 28.01.10, 19:09 czargi napisał: > Towarzysze pisiory! to przecież wy tworzycie zgodną koalicję w tvp z panem > Milerem,Oleksym,Senyszyn itp.Całe szczęście ,że zabraknie wam pieniążków na > głoszenie waszych idei i wkrótce padniecie. Jesteś żałosnym wykształciuchem powtarzającym wyświechtane frazesy. W małym wykształciuchowskim rozumku pewnie nie mieści się, że krytykować jedynie słuszną PO mogą też osoby nigdy nie mające nic wspólnego z PiS. Wykształciuchy obrzucają PiS błotem i zarzucają niestworzone rzeczy a same się zachowują jak skończeni kretyni. Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Re: Jesteś żałosnym wykształciuchem 29.01.10, 07:02 PIS nie padnie .zadba o to PO .jak nie bedzie PISu to czym bedzie PO straszyc debili internetowych i swoich pryszczy ./? Odpowiedz Link Zgłoś
kssen Tusk gra o wyższą stawkę 28.01.10, 19:46 a już sie nie kłoćcie. Jak napisał Pan Redaktor Pan Premier Tusk został na swoim stanowisku aby wprowadzić ład i standardy europejskie. I ja go chwale. Np. Iwan Groźny golił bojarom brody - czasem im najpierw głowy obcinał, żeby było wygodniej. To było właśnie w ramach europeizacji Rusi. Co zrobi w tej sytuacji nasz Premier? Aha, wynik tej akcji {Iwana Groźnego] historia oceniła bardzo niejednoznacznie Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Taak, Wałęse też trzeba było tłumaczyć 28.01.10, 20:00 "Podejrzenie, że premier przedstawia najważniejszy od miesięcy plan polityczny po to, by odwrócić uwagę od zeznań Mirosława Drzewieckiego przed komisją śledczą jest tak trywialne, że nie zasługuje na uwagę" Im bardziej trywialne tym bardziej prawdziwe, tego nas nauczył Pan Premier przez ostatnie 2,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
cymbalontko Tusk gra o wyższą stawkę 28.01.10, 20:25 Kochani Towarzysze z PISU możecie ponarzekać,pokrzyczeć,uczynić jazgot,poszczekać, pomachać ogonkami,czas waszych sukcesów odszedł w siną dal. Wasze miejsce jest na śmietniku historii. Przykro mi, ale przerżniecie z kretesem wszystkie wybory.Z głębi serca tego wam życzę.Stary komunista- obecnie prawdziwy Polak Katolik jak niektórzy w PISIE. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Tusk gra o wyższą stawkę 28.01.10, 21:34 Gdybyś do tego manifestu dopisał Platformę byłbyś w jeszcze lepszym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 Tusk nie miał wyjścia , nie on decyduje ! 28.01.10, 21:50 Polski rząd słucha poleceń z kilku stron. Premier ze strony Unii i Merkel, a kancelaria słucha waszyngtońskich organizacji finansowych . Gdyby Tusk wziął wszystko , to by mu pokazano, gdzie jego miejsce. Więc zrezygnował z jednej części synekury. Polska to Generalna Gubernia która ma tylko gubernatora wykonującego polecenia. Gubernator tylko nadstawia ucha po instrukcje. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_bywa Re: Tusk nie miał wyjścia , nie on decyduje ! 28.01.10, 23:01 danka2007 napisała: > Polski rząd słucha poleceń z kilku stron. Premier ze strony Unii i > Merkel, a kancelaria słucha waszyngtońskich organizacji > finansowych . Gdyby Tusk wziął wszystko , to by mu pokazano, gdzie > jego miejsce. Więc zrezygnował z jednej części synekury. Polska to > Generalna Gubernia która ma tylko gubernatora wykonującego > polecenia. Gubernator tylko nadstawia ucha po instrukcje. Ale z Ciebie bidulka, aż mi Cię żal. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "Tak krawiec kraje jak mu sukna staje" I Tusk nie 29.01.10, 11:45 jest zadnym wyjatkiem. Jesli jest tak jak piszesz to nie dlatego, ze Tusk, ze Kaczynski, ze nie wiadomo kto ... ale dlatego, ze nie stac nas jako kraju na wlasne zdanie, jestesmy po prostu za biedni i za slabi by moc miec wlasne zdanie. A jestesmy biedni i slabi nie od dzisiaj ale od kilku juz stuleci. I jak sie okazuje po 45 latach prl-owskiej nomenklaturowo- roszczeniowej edukacji nic, oprocz glownie pyskatych pustych ambicji, aspiracji i glupkowatego chciejstwa nie wskazuje na to bysmy, majac szanse, chcieli to zmienic. Chcemy dodatkowych dni wolnych od pracy, emerytur najwczesniej w Europie okradajac tych (juz pewnie naszych wnukow) co w przyszlosci beda placic zaciagane obecnie na to nasze zycie ponad stan, dlugi Bo wlasne zdanie po prostu kosztuje, szczegolnie wtedy kiedy jest sprzeczne z interesami silniejszych. Wyrosły z jednej strony sarmackich tradycji narodowow-religijnego wstecznictwa i prl-owskiego awansu spolecznego nasz polswiatek odmozdzonych polinteligentow, przyzwyczajony do nomenklaturowych zaleznosci ideologiczno-politycznych w ktorych jedynym kryterium "kosztow" byla kariera, prl-owską ideolgiczną (marksistowska) sprzedajnosc zastapil w ostatnim, uwolnionym z ideologicznej smyczy, dwudziestoleciu bezrozumnym pajacowtym chciejstwem nie liczacym sie z silniejszymi. Skutki w postaci licznych naszych przegranych nie daly na siebie dlugo czekac: nasze liczne miedzynarodowe przedsiewziecia okazaly sie, pomimo rownie licznych modlow w Watykanie, zwyklym fiaskiem. Re: Tusk nie miał wyjścia , nie on decyduje ! Odpowiedz Link Zgłoś
tak_bywa Zgadzam się z Panem, 28.01.10, 23:00 p.redaktorze w 100 %, ten nieustanny jazgot, jest już trudny do strawienia. Oczywiście dla ludzi samodzielnie myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
vdrapatz Tusk na właściwej drodze! 31.01.10, 17:46 Tusk na właściwej drodze! Z zainteresowaniem przeczytałem artykuł Pana Gadomskiego i zresztą nie tylko ten, ale w ogóle nie mogę zrozumieć a nawet jestem zawiedziony negatywną oceną dyskusji internautów. Przeczytałem również prawie wszystkie wpisy, wypowiedzi internautów i Wasze riposty krytyczne wobec Premiera Tuska i jego Rządu, odsłaniają całą prawdę, jak daleko już przeżarte Wasze EGO jadem i pogardą dla tych, co mają odmienne polityczne przekonania! danka2007 napisała, nie mogę tego powtórzyć, bo krew człeka zalewa jak sczytam takie warcholstwo w XXI wieku, ale co zrobić ma prawo na swój wpis, bo żyjemy w Polsce wolnej i niepodległej, Polska jest w Europie i uczy się demokracji! Dance 2007, chyba się mózg zlasował, jej kompletna ignorancja przedmiotu sprowadza mnie do śmiechu i płaczu! Śmiać się, bo Twój eksces Danko 2007 można porównać do rozmowy z blondynką! Blondynka pytana, jak nazywa się stolica Angoli? Blondynka odpowiada Londyn! Dlaczego Londyn, bo tam mieszkają same Angole? Ha; ha. Płakać i współczuć, bo to może być początek Alzheimera! Wygląda na to, że PiS-owscy prominenci i ich zwolennicy doznają zbiorowej demencji nie z przyczyn bezwzględnych praw biologicznych, ale ze strachu, że PiS i te dwa kurduple pod koniec tego roku nie na marginesie, ale ma śmietniku historie! Obywatele, lepiej Panowie wyborcy, PiS-u i poplecznicy braci K&K, kogo wybraliście na tak wysoki urząd Durnia. „Mamy Durnia za Prezydenta” – cytat Prezydent ade Wałęsa! Mój Boże, gdyby jeszcze jego obłędny brat miał jednocześnie kierować dalej kierować rządem, /jego 2 lata wioelka strata dla Polski, przez lata Polska będzie musiała leczyć się z obrażeń, jakie wyrządził Rząd PiS z jego kontrowersyjną Koalicją!/ to wpędziliby nas te psychiczne kurduple w tragedię. Jestem pewny, że wystąpiliby z UE i NATO. Otoczeni bylibyśmy samymi wrogami. Tak. Oni nie mają przyjaciół, oni nie potrafią mieć przyjaciół, oni nie chcą mieć przyjaciół. Oni uwielbiają mieć wrogów. Nieuleczalni durnie. Won z polityki!!!!!!!!! Tego musi dokonać Tusk i jego PO, to będzie największy prezent dla Polski i Polaków! Tak mu dopomóż Bóg! Pozdrawiam Walek! Odpowiedz Link Zgłoś